Dodaj do ulubionych

Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fina...

29.04.11, 12:27
Tępe stado baranów oczywiście nie mogło zrobić tego wcześniej. Przecież mieli na to tylko cztery miesiące.
Obserwuj wątek
    • katiabb Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 29.04.11, 12:33
      A co ci to przeszkadza? Mnie się też nie spieszy. Złożę w ostatnim dniu.
      • janeks-dwa Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 30.04.11, 03:29
        zwykly polski balagan.
        • daniella-3 Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 01.05.11, 15:23
          To wylaczna wina podatnikow.I znow powiedza wina Tuska bo im nie przypomnial,ze czas sie rozliczac.
      • zbig1113 Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 02.05.11, 22:53
        A rozliczaj się kiedy chcesz, tylko nie złorzecz na kolejki czy zablokowane serwery, bo w ostatnich dniach można było się tego spodziewać.
    • koko387 Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 29.04.11, 12:36
      Baranem to Ty jesteś, lubisz być strzyżony i poddajesz się temu w pierwszym możliwym terminie.
      • akle2 Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 30.04.11, 14:19
        Zależy, czy ktoś miał zwrot czy dopłatę, bo jeśli zwrot, to powinien rozliczyć się dużo wcześniej, zaraz po otrzymaniu pitu od pracodawcy.
      • nautilus77 Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 30.04.11, 23:07
        chyba ty akle jestes baranem. Nawet jak ktoś ma do zapłaty to może złożyć zeznanie w marcu czy na początku kwietnia, a przelew z dopłatą w ostatnim możliwym terminie.

Ale .....Polska to musi być bajzel, wielu na ostatnią chwilę. Co czwarty podatnik czeka nie wiadomo na co i ociąga się. JA się nie dziwię, że w takim czymś pewna kancelaria zapakowała bezmyślnie całą wierchuszkę do jednego samolotu, który rozpieprzył się we mgle mimo braku warunków do lądowania. A co tam, jakoś to będzie! I tak samo postepuje co czwarty podatnik. Ale do koryta byliby pierwsi ryje jedne.
        • qwww Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 01.05.11, 21:04
          >Nawet jak ktoś ma do zapłaty to może złożyć zezna
          > nie w marcu czy na początku kwietnia,

a niby po co, jeśli termin jest do 2 maja włącznie, że przypomnę... to urzędasy mają zagwarantować obywatelowi złożenie durnowatego PITu w terminie, a nie obywatel ma usługiwać urzędasom, skoro termin jest do 2 V włącznie, to wszyscy mogą w tym dniu dokonać przykrego obowiązku...
          • zbig1113 Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 02.05.11, 22:58
            "Urzędasy" gwarantują ową możliwość, przyjmując PIT-y przez 4 miesiące; nie mają jednak obowiązku wydłużać swojego czasu pracy (mają pełne prawo zamknąć okienka o 16 i iść do domu). Serwery też nie mają nieograniczonej przepustowości.
      • royal_pl Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 02.05.11, 18:16
        koko387 napisał:

> Baranem to Ty jesteś, lubisz być strzyżony i poddajesz się temu w pierwszym moż
        > liwym terminie.

Dokladnie. Chciwe państwo zabiera 75 % moich dochodów (PIT, VAT, akcyza, podatki i opalaty lokalne, ZUS, FUS, składki na NFZ, etc.) w zamian dając durne prawo, rzesze darmozjadow-urzędasów, dziurawe drogi... Skoro więc państwo nie spieszy z wypełnianiem swoich obowiązków jakie na siebie wzięło w zamian za moje podatki, to mi też nie spieszy się z wypełnianiem swoich...
    • piotrekkkkkkk Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 29.04.11, 14:03
      Te virus, nie przechwalaj się.
    • janczar42 Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 29.04.11, 23:46
      @virus.Masz 100%rację - nic dodać,nic ująć.
    • cos.przykrego fiskus jest biedny i nie stac na takie fanaberie 30.04.11, 11:14
      jak szybki serwer (zreszta MS serwer nie jest szybki)
      ilosc petentow zostala skalkulowana na jeden dzien i powyzej tej liczby serwer sie krztusi

• macgregorwawa Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 30.04.11, 12:10
      Oczywiście każdy ma wolna wolę i składa zeznanie kiedy chce, tylko Ci którzy zostawili to na ostatnia chwilę niech nie miauczą teraz przypadkiem, mają pod górę, że serwery są zapchane a poczty pracują "tylko" do 20.
      Ja swój PIT złożyłem w styczniu, zwrot dostałem w lutym i zdążyłem już 2x zapomnieć o rozliczeniu się z fiskusem za 2010r.
      Czasami warto jest coś zrobić od ręki, bo szkoda jest potem czasu i zdrowia na nerwy i biadolenie.
      • mhm6 Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 01.05.11, 11:57
        fajnie, fajnie
        tyle, że pracodawcy mają czas do końca lutego na wysłanie PITów
        więc de facto zostają 2 miesiące na rozliczenie :/
        • 4litery Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 02.05.11, 19:01
          popacz, tylko 2 miesiące, ale zleciało
    • sprawdzczywolnejesttokonto Re: Ostatnie dni składania PITów. Serwery min. fi 30.04.11, 22:43
      jak zwykle polaczki robią wszystko na ostatnią chwilę i żalą się na jakimś alercie. I tak qrwa jest ze wszystkim - począwszy od budowy autostrad a skończywszy na wysyłaniu pitu.

Jak wysłałem na początku kwietnia - bez problemu. Urzędowe Poświadczenie Odbioru uzyskałem w kilka sekund.

Dla waszego pocieszenia - serwery UEFA też się zatykały przez pierwsze parę dni od rozpoczęcia sprzedaży biletów. Więc to nie jest polska przypadłość. Nawet taka sprawna (choć paramafijna) organizacja sobie do końca nie poradziła ze skumulowanym "atakiem" na ich serwery.
    • pralat_na_wrotkach I tak jest ze wszystkim 01.05.11, 08:42
      Z wymianą dowodów było to samo - przez pół roku urzędy świeciły pustkami a urzędnicy przysypiali z nudów, a ostatni tydzień przed upływem terminu musieli przychodzić do pracy w soboty i siedzieć do 20, bo tępe polactwo "zawsze zdąży się spóźnić".
      • olek_01 Re: I tak jest ze wszystkim 01.05.11, 09:10
        pralat_na_wrotkach napisał:

> Z wymianą dowodów było to samo - przez pół roku urzędy świeciły pustkami a urzę
        > dnicy przysypiali z nudów, a ostatni tydzień przed upływem terminu musieli przy
        > chodzić do pracy w soboty i siedzieć do 20, bo tępe polactwo "zawsze zdąży się
        > spóźnić"

Jak wyżej - ja bym nie robil szopki z dodatkowymi terminami - po prostu - jak jest do 30 kwietnia to do 30 kwietnia i już - jak się polactwo spóźni z wlasnej winy to dostanie po dupie
        za spóźnienie i wtedy może się nauczą że nie zostawia sie takich spraw na ostatnią chwilę.A taka grzywna może dać skutecznie po kieszeni
        • zbig1113 Re: I tak jest ze wszystkim 02.05.11, 23:02
          Ja bym do tego dorzucił jeszcze zwykłe godziny pracy skarbówek (bez wydłużania i płacenia urzędnikom nadgodzin).
    • daniella-3 Ostatnie dni składania PIT-ów. Serwery min. fin... 01.05.11, 15:10
      Nie potrafie zrozumiec.Dlaczego tyle osob czeka do konca.Bylo przeciez 4 miesiace na rozliczenie.Nakopalabym tym ludziom w tylki moze by do nich co dotarlo.A teraz beda narzekac jakie to sa kolejki.
      • 4litery Re: Ostatnie dni składania PIT-ów. Serwery min. f 02.05.11, 19:02
        daniella-3 napisała:

> Nie potrafie zrozumiec.Dlaczego tyle osob czeka do konca.Bylo przeciez 4 miesia
        > ce na rozliczenie.Nakopalabym tym ludziom w tylki moze by do nich co dotarlo.A
        > teraz beda narzekac jakie to sa kolejki.

za co nakopać? ich pity, ich problem nie twój
    • daniella-3 Ostatnie dni składania PIT-ów. Serwery min. fin... 01.05.11, 15:28
      Taki to juz nasz narod.Do narzekania to pierwszy.Ale obowiazki to na koncu.I jak tu ma byc dobrze.
      • qwww Re: Ostatnie dni składania PIT-ów. Serwery min. f 01.05.11, 21:05
        głupi leming
    • filipinska.zaraza.prezydenta Dziś o 18:00 - zero problemu! 02.05.11, 22:17
      Złożyłam PIT dzisiaj ok godziny 18:00 i nie miałam kompletnie żadnych problemów. A UPO otrzymałam od razu.
      Historie o przeciążeniu należy między bajki włożyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka