Dodaj do ulubionych

Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj

07.05.11, 15:41
no przeciez to nic nowego w koncu... ein volk, ein furher.
marsze z pochodniami juz byly, teraz czas na noc krysztalowa. Kibole jak ich sie wezmie pod opiekuncze skrzydla to jak raz sie nadadza
Obserwuj wątek
    • kociewiak2 Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 07.05.11, 15:58
      ..wielu Polakow czuje sie polakami i jada do Niemiec pracowac,wielu Niemcow czuje sie niemcami i mieszkaja w Polsce ,wielu Niemcow czuje sie niemcami i mieszkaja w Niemczech i nie chca mieszka gdzie indziej,,droga wolna jest wolna Europa.
    • piotr7777 czy p. Klich jest dziennikarką 07.05.11, 16:26
      ...czy raczej rzeczniczką RAŚ?
      • kurelski Re: czy p. Klich jest dziennikarką 07.05.11, 17:45
        piotr7777 napisał:

> ...czy raczej rzeczniczką RAŚ?
        A moze poprostu tez ma dziadka w Wermachcie.
    • sam16 Ja Mazurek zakwalifiowalby mnie emigranta? 07.05.11, 17:09
      Jestem Polakem i mam polskie obywatelskwo.
      Mieszkam w Kanadzie i mam rowniez obywatelstwo kanadyjskie.
      W swerze jezykowej napewno blizej mni do polskiego niz angielskieg.
      Jesli chodzi o przynaleznosc panstwowa jestem bardziej Kanadyjczykiem niz Polakiem.
      Kulturowo jestm uksztaltowany po polsku ale jako obywatel swiata nie identyfikuje sie tylko z polska kultura. Wyznaje uniwersalne wartosci,jakie ludzkosc stworzyla w procesie ewolucji,rozwoju filozofi i wynalazkow w dziedzinie techniki i technologii.
      W cyailizowanym kraju takim jak Kanada jakiekolwiek komentarze majace chociaz cien
      wykluczenia lub segregacji rasowej,kulturowej czy orietacji seksualnej podlegaja surowej dezaprobacie spolecznej a w ekstremalnej postaci sa karalne.
      Poglady Mazurka publikowane w oficjalnej prasie polskiej sa przejawem ksenofibii i nie powinny miec miejsca w kraju o tysiacletniej historii w dodatku w srodku Europy
      • para-lela Re: Ja Mazurek zakwalifiowalby mnie emigranta? 07.05.11, 17:36
        ale nie chcesz w Kanadzie robić ze swojego regionu autonomii polskiej? Ciekawe co by powiedzieli Kanadyjczycy na taki twój pomysł, pewnie by ci zasadzili porządnego kopa w dupę
        • sam16 Re: Ja Mazurek zakwalifiowalby mnie emigranta? 07.05.11, 23:45
          para-lela napisała:

Ciekawe co by powiedzieli Kanadyjczycy na taki twój pomysł, pewnie by ci zasadzili porz
          > ądnego kopa w dupę
          Kanada jako panstwo powstalo troche wieciej niz sto lat temu wiec w porownaniu z Polska jest jeszcze noworodkiem. Jednak pod wzgledem obyczajow przerasta Polske o lata swietlne.
          W dwoch zdaniach do zupelnie nieznanej osoby pisze pani o kopnialku w d..... jak pani nie wstyd.
          Czy tym sie charakteryzuje tysiacletnia historia chrzescijanstwa w Polsce ze bez zadnego powodu wali sie blizniego na odlew.
          Pewnie jeszcze nalezy pani do tzw.pokolenia JP II. Gratuluje.
        • tymon99 Re: Ja Mazurek zakwalifiowalby mnie emigranta? 08.05.11, 00:45
          para-lela napisała:

> ale nie chcesz w Kanadzie robić ze swojego regionu autonomii polskiej?

pewnie nie chce. może dlatego, że gdy jego rodzina tam zamieszkała, kanada już tam była..
          zamieszkiwanie moich przodków na śląsku trwa dłużej, niż istnienie polski, a tym bardziej niż jej tu obecność.
      • kurelski Re: Ja Mazurek zakwalifiowalby mnie emigranta? 07.05.11, 17:52
        sam16 napisał:

> Jestem Polakem i mam polskie obywatelskwo.
        > Mieszkam w Kanadzie i mam rowniez obywatelstwo kanadyjskie.
        > W swerze jezykowej napewno blizej mni do polskiego niz angielskieg.
        > Jesli chodzi o przynaleznosc panstwowa jestem bardziej Kanadyjczykiem niz Polak
        > iem.
        > Kulturowo jestm uksztaltowany po polsku ale jako obywatel swiata nie identyfiku
        > je sie tylko z polska kultura. Wyznaje uniwersalne wartosci,jakie ludzkosc stwo
        > rzyla w procesie ewolucji,rozwoju filozofi i wynalazkow w dziedzinie techniki i
        > technologii.
        > W cyailizowanym kraju takim jak Kanada jakiekolwiek komentarze majace chociaz c
        > ien
        > wykluczenia lub segregacji rasowej,kulturowej czy orietacji seksualnej podlegaj
        > a surowej dezaprobacie spolecznej a w ekstremalnej postaci sa karalne.
        > Poglady Mazurka publikowane w oficjalnej prasie polskiej sa przejawem ksenofib
        > ii i nie powinny miec miejsca w kraju o tysiacletniej historii w dodatku w srod
        > ku Europy
        No srodek Europy to nie jest- ale zadupie Rosji i Polacy sie tak- proporcjonalnie do lokalizacji zachowuja.Do niedawna donosili jeden na drugiego do Partii teraz GW donosi na Rzeczpospolita i odwrotnie -nazywa sie to zawisc slowianska prosze poczytac o tym w Wilkipedii.
        • sam16 Re: Jak Mazurek zakwalifiowalby mnie emigranta? 08.05.11, 00:06
          kurelski napisał:

> No srodek Europy to nie jest- ale zadupie Rosji i Polacy sie tak- proporcjonaln
          > ie do lokalizacji zachowuja.
          Nie wszyscy Polacy sie tak zachowuja.
          Moze ci ktorzy wierza prezesowi ze Polska to komdominium. Tych jak wiadomo jest tylko ok.30%. Reszta uwaza Polske za suwerenne panstwo chociaz przeciwna strona nie uwaza ich z prawdziwych Polakow.
          Prawdziwi polacy wg Kaczynskiego to ci co spiewaja ...ojczyzne wolna racz nam wrocic panie.

Do niedawna donosili jeden na drugiego do Partii te
          > raz GW donosi na Rzeczpospolita i odwrotnie -nazywa sie to zawisc slowianska pr
          > osze poczytac o tym w Wilkipedii.
          Do niedawna SB gromadzilo haki na swoich przeciwnikow politycznych. Tak sie dziwnie sklada ze ci sami ludzie ktorzy byli wrogami ustroju komunistycznego sa teraz wrogami PiS i w zwiazku z tym IPN uzywa teczki SB do niszczenia tych ludzi jako wrogow publicznych.
          Wychodzi na to ze PiS przejal statutowe zadania SB traktujac archiwa komunistyczne jako niepodwazalne prawdy objawione ktore zgodnie ze statutem SB mialy sluzyc do niszczenia przeciwnikow politycznych.
    • grba Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 07.05.11, 18:13
      Klichowa z twórczym podejściem do tekstów kolegów z wrażej gazety... zawsze wyczyta słowa, których nie ma i przetworzy je w hasło.

A tak przy okazji, zadam moje stare pytanie, mianowicie czy w Niemieckiej Republice Federalnej czyli w kraju gdzie jest mnóstwo Slązaków mamy "naród śląski"? Jak w RFN kultywuje się śląską "godkę", jakie organizacje kulturalne, polityczne działają na rzecz śląskiego narodu w RFN?
      • 0721x Re: Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 07.05.11, 18:29
        g- łąbie a gdzie ty w niemczech masz śląsk?
        • grba Re: Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 07.05.11, 20:19
          Konsek by sie znodł ciulu...
        • artjomka Re: Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 10.05.11, 07:09
          0721x napisał:

> g- łąbie a gdzie ty w niemczech masz śląsk?

Staropolskie miasto Görlitz, i tereny na zachod od niego - naleza do dzisiaj do prowincji Schlesien.
          Tak ze Polaczkowie nie cieszcie sie - kawalek nieokupowanego Slaska istnieje! I ma sie dobrze!
          Pyrsk!
    • gerry [...] 07.05.11, 19:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • zew_atlantyku Nie da sie juz dyskutowac zupelnie 07.05.11, 20:28
      Michnik bredzi o Hitlerze w kontekscie Kaczynskiego, tej babie juz kompletnie odbilo biorac za podstawe swoich wynurzen wpisy na blogu, byle dokopac i pokazac, jacy to Polacy nieeuropejscy sa, jezyk z ulicy ...

Uwaga, Uwaga nadchodzi.
      Tora, Tora, Tora

Szykujmy kaftany, ale nie na bal
    • jagpoljer Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 07.05.11, 21:50
      Po 66 latach niepodległego państwa polskiego, nagłe odkrywanie jakiegoś ,,śląskiego narodu'', to brednie idiotów lub zaplanowana i wyrachowana prowokacja zmierzająca pod szyldem autonomii, do oderwania tego regonu od macierzy.
      W pierwszym przypadku do głosu powinni dojśc psychiatrzy i wyjaśnić obywatelom w czym rzecz. W drugim niezalezna prokuratura, która powinna zbadać czy działanie jakiegoś RAŚ- nie wyczerpują przesłanek Art. 127. § 1. ,K.K.
    • polonski Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 07.05.11, 23:53
      "Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj z naszej pięknej, polskiej ojczyzny. Brzmi upiornie w kontekście otwartej na odmienność Europy, której jesteśmy członkiem"

Może dla "niektórych" z volksdojcz_wirusem upiornie ale dla znakomitej większości brzmi prosto, czysto i prawdziwie uczciwie.

Więcej... wyborcza.pl/1,113922,9555763,Nie_czujesz_sie_Polakiem__spieprzaj.html#ixzz1Lhp4elNM
    • indris Kalina Jędrusik... 07.05.11, 23:59
      ...o takich jak Mazurek mawiała: "on k...a nic nie rozumie".
    • minstrel515 Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 08.05.11, 00:20
      Jak mówi upiór, to musi brzmieć upiornie.
      • piotr7777 w 2002 roku Danuta Hibner zasugerowała Romanowi 08.05.11, 13:06
        ...Giertychowi, że gdy Polska przystąpi do UE powinien się przenieść na Białoruś.

Nie pamiętam, by wówczas p. Klich protestowała.
    • akukula2 Nie czujesz się Polakiem, spieprzaj 08.05.11, 18:45
      Słyszałem to wielokrotnie, najczęściej bardziej ordynarnie. Najgorsze było, że obrywało mi się od moich przyjaciół i kolegów. Wybaczałem, bo nie wiedzieli co mówią i nie wiedzieli, że jestem Ślązakiem. Najgorzej było mi wtedy gdy dowiadywałem się o takich sprawach jak KL Zgoda, a następnego dnia słyszałem patriotyczne opowieści w TV, czy Serial z Szarikiem. Wtedy wszystko się we mnie gotowało, a były lata sześćdziesiąte czy siedemdziesiąte i nikomu się wyżalić. Dziś ze zgrozą stwierdzam że niewiele się zmieniło. Gdyby nie tacy jak Pani, to jak TU wierzyć w Człowieka.
    • art.usa A wiecie ta Cenzurantka z wiąchami mnie dziś dwa razy wyciepła. 09.05.11, 01:23
      Ty żmijo mnie kochasz to wiem.
      Przed wczoraj żem klął na Kublika, toś mnie nie wyjęła.
      A czego ja w zasadzie byłem pewny.

Nie to mi nie wystarczy. Ja muszę cie mieć.
      A ty będziesz ryczeć, niby krowa bez wody na obzie.
      Czasy kłótni to przeszłość, tu musi przyjść coś innego.

Cenzurantka, a bo wiesz miłość to tako ,a niby by koza szczała na drzewo.
      Kora drzewa spalona aż czerwona, a kozie nic, tylko kozioł noch podnosi,
      i o deszcz prosi, bo smrodów koziej dupy nie znosi.
      • polonski Re: Dziwi mnie to, ze.... 10.05.11, 05:03
        wladze wiezienne pozwalaja rogatym cieciom na dostep do internetu. hrr..hrr kaput.
    • oszolom-z-radia-maryja droga paniusiu 10.05.11, 11:38
      EUROPA to EUROPA OJCZYZN A NIE MULTIKULTOROWA PAPKA!
      Multi kulti is kaput jak powiedziała niedawno sama kanclerz Merkel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka