Dodaj do ulubionych

Hańba na KUL-u

• indris Jestem zwolennikiem nieograniczonej wolności słowa 14.05.11, 15:00
      ...również głupiego i łajdackiego. Dlatego uważam, że ten osobnik nie powinien być ścigany przez prawo karne.
      Uważam jednak, że żadna szanująca się instytucja nie powinna tego osobnika do siebie zapraszać.

P. S Zwrot "podający się za biskupa Józef Życiński" mógłby być podstawą do wytoczenia cywilnego procesu o zniesławienie. Zniesławienie zarówno Zmarłego, jak i władz Kościoła katolickiego, które takiego "oszusta" nie tylko tolerowały, ale jeszcze mianowały arcybiskupem metropolitą lubelskim (uprzednio był biskupem w Tarnowie). Ten zwrot to już nie było wyrażenie poglądu, to było kłamstwo, bo abp Życiński był powołany na biskupa najzupełniej legalnie , przez Jana Pawła II.
      Sąd powinien nakazać Braunowi opublikowanie przeprosin i wpłacenie znacznej sumy na społeczny cel.
      • podkrecha Re: Jestem zwolennikiem nieograniczonej wolności 14.05.11, 15:13
        indris napisał:

> ...również głupiego i łajdackiego. Dlatego uważam, że ten osobnik nie powinien
        > być ścigany przez prawo karne.
        > Uważam jednak, że żadna szanująca się instytucja nie powinna tego osobnika do s
        > iebie zapraszać.
        >
        > P. S Zwrot "podający się za biskupa Józef Życiński" mógłby być podstawą do wyt
        > oczenia cywilnego procesu o zniesławienie. Zniesławienie zarówno Zmarłeg
        > o, jak i władz Kościoła katolickiego, które takiego "oszusta" nie tylko tolerow
        > ały, ale jeszcze mianowały arcybiskupem metropolitą lubelskim (uprzednio był bi
        > skupem w Tarnowie). Ten zwrot to już nie było wyrażenie poglądu, to było kła
        > mstwo
        , bo abp Życiński był powołany na biskupa najzupełniej legalnie , prze
        > z Jana Pawła II.
        > Sąd powinien nakazać Braunowi opublikowanie przeprosin i wpłacenie znacznej s
        > umy na społeczny cel.
        >

Skoro tak: Ty zafajdany ch...e, twoja matka to ku..., a żona puszcza sie na lewo i prawo, a Ty okradasz i zbijasz dzieci i staruszki.

Dobrze Ci?
        • 123jna Re: Jestem zwolennikiem nieograniczonej wolności 14.05.11, 19:03
          podkrecha - nie masz racji. Czasami jedynie slowa potepienia sa adekwatne, wtedy, gdy ktos obrzuca blotem czlowieka porzadnego, wielkiego bo chce go podeptac, znizyc do swego poziomu. Braun to lajdak (slownik: czlowiek niegodny, godny potepienia, labuz itp) a to nie jest to samo co inwektywy jak k... Lajdakiem nazywano w Polsce od dawna zdrajcow i sprzedawczykow. Taki JEST Braun, ponizajac i pomniejszajac tak wspanialego czlowieka jak arcybiskup, mianowany i szanowany przez blog. Jana Pawla II - zdradza to co w Polsce najlepsze. Lajdak to malo, to kanalia, hiena.
    • ami_lii Hańba na KUL-u 14.05.11, 15:01
      Jej zdaniem, skoro człowiek został stworzony "na podobieństwo Boga" to wszelkie działania mające na celu drastyczne zmiany wyglądu są grzechem. Depilacja chyba nie jest drastycznym zmianem wyglądu ;P
    • palnick Agent UB Życiński był jeszcze złodziejem. 14.05.11, 15:04
      Okradał Fundusz Niepełnosprawnych. Wyprowadził ponad 100 tys. złotych na własne potrzeby.

Co do hany to czysta GW-no prawda!
      Hańbą dla KUL była obecność tam "Filozofa" Życińskiego.
    • jojo148 Gdzie są abp Michalik,abp Kowalczyk? 14.05.11, 15:09
      Czy ktoś tu coś rozumie??
      Oto na uczelni RZYMSKO-KATOLICKIEJ poniewiera się po śmierci abp-a Kościoła Rzymsko-Katolickiego a Prymas tego Kościoła w Polsce MILCZY! Przewodniczący Episkopatu tegoż Kościoła
      MILCZY!!
      Wierni powinni wyciągnąć wnioski , czy taka uczelnia jest naprawdę KATOLICKA i czy zasługuje na ich finansowe wsparcie.
    • podkrecha Sku...syn 14.05.11, 15:09
      Polemizować z kimś, to zbyt trudne, łatwiej jak ktoś się już bronić nie może nasr... mu do trumny (dosadnie jak Piłsudski)... taki chojrak.
    • onefoks Hańba na KUL-u 14.05.11, 15:10
      PAN BÓG jest wszędzie ale najmniej w biskupich pałacach.
    • podkrecha Więcej na KUL nie dam ani złotówki 14.05.11, 15:14
      ot co!
    • g00sman Hańba na KUL-u 14.05.11, 15:14
      1. Wiem, kto to Życiński. A kto to jest Braun?
      2. To, że Braun - kimkolwiek by nie był - jest najprawdopodobniej straszliwym bucem to jedno. A to, że skorzystał z prawa do wolnosci wypowiedzi, które mu się należy, to drugie. Wypowiedź oceniam negatywnie, ale miał do niej prawo i dobrze, że KUL nie wprowadził cenzury.
    • boewulf Pan Braun to poddany swojej głupoty 14.05.11, 15:27
      Prelegent mimochodem ujawnia plany PiS co do zmiany ustroju politycznego. Polska - królestwem, a królem jego wysokość Jarosław I Kwa Kwa.
    • andrzej369 Hańba na KUL-u 14.05.11, 15:35
      "Z Jezusem i Buddą jest ten sam problem. Pierwszy mówił o Bogu wszechmocnym i wszechmiłującym, a potem umarł w cierpieniu na krzyżu. Czyli zaprzeczył swojej nauce. To jest naprawdę bardzo proste, jeśli choć chwilę oderwiemy się od tysiącletnich uwarunkowań: wszechmocny i całkowicie miłujący nie zsyła cierpienia. Nie wiem ile można debatować nad tą najprostszą z prawd, jak bardzo trzeba naginać umysł, by nie zrozumieć, że kto ma nieskończoną moc i nieskończenie kocha, to nie zada cierpienia, bo ma środki i wolę by mu zapobiec. Czyli tylko ten kto jest kochany przez wszechmocnego może nie przyjąć tych środków pomocy i w ten sposób sam na siebie zesłać cierpienia. To jest bardzo proste."
      Napisał to NINANIN na blogu "Moje pisanki" - Jan Turnau

Warto aby wszyscy chrześcijanie, a zwłaszcza katoliccy, zastanowili się nad tym, co napisał nijaki NINANIN - jeżeli dalej będzie tak jak jest to nie zdziwię się, że polski naród będzie dalej cierpiał i to na własne życzenie. Tak, jak na własne życzenie Jezus z Nazaretu cierpiał i skonał na KRZYŻU.
      Jeżeli BÓG istnieje to nie może od człowieka wymagać zadawania drugiemu cierpienia, nawet jakby był już po tamtej stronie jak Życiński.
      Katolicyzm przyjął postawę dokładnie taką jak Jezus z Nazaretu - zaprzecza sobie własnym naukom. To takie proste i dziwię się, że jeszcze tyle jest uśpionych umysłów, włącznie z arcykapłanami ich elytami.
    • stasiek-the-best Hańba na KUL-u 14.05.11, 15:49

Lepiej niech przeczytają "mea culpa" autorstwa Waszej Magnificencji Rektora KUL w 2. dzień świąt Wielkanocnych czy Bożego Narodzenia zamiast apeli o wspomaganie finansowe tej uczelni, bo widać, że i na taką "czarną" propagandę wydaje się datki "co łaska" z tacy...
    • gryzli marna prowokacja majaca na celu zablokowanieEmisji 14.05.11, 16:09
      dziś o 16 45 filmu w tvp2 o eutanacji, aborcji i in vitro...
      • kotek.filemon Re: marna prowokacja majaca na celu zablokowanieE 14.05.11, 21:28
        > dziś o 16 45 filmu w tvp2 o eutanacji, aborcji i in vitro...

Dla katoprawiczków orgazm na miejscu, ulubione tematy embrionalne. W to, że plus ujemny jest reżyserem "wybitnym", nie wątpię. Na szczęście już raz beknął, za Miodka, więc nawet na takie kanalie jest bat...
    • gownos Hanba Eugenice 14.05.11, 16:12
      Film „EUGENIKA- w imię postępu" w reż. Grzegorza Brauna będzie emitowany

14 maja 2011 w TVP pr. 2 o godzinie 16:50

NIE WOLNO PRZEGAPIĆ!

idzpodprad.salon24.pl/306402,jednak-puszcza-brauna
      "13.05.2011 18:118
      JEDNAK PUSZCZĄ BRAUNA!
      Kilka dni temu pisałem o kłopotach z dystrybucją filmu Grzegorza Brauna i Roberta Kaczmarka „New Poland”, który został dołączony do majowego numeru miesięcznika „idź POD PRĄD” oraz o odwołaniu emisji filmu „Eugenika” w TVP2. Dostałem właśnie telefon od Reżysera, że jednak TVP film puści!

Płyta z „New Poland” po przejściach trafiła już do kiosków (jeśli ktoś z Państwa nabył "iPP” bez płyty, proszę o zgłoszenie się do miejsca zakupu po jej odbiór). Na tym jednak nie koniec dobrych wieści!
      Okazuje się, że „Eugenika” zostanie jutro (sobota) wyemitowana w programie drugim TVP o godzinie 16.45. Grzegorz Braun został także na jutro (na godzinę 18.15 – „Rozmowy niedokończone”) zaproszony do studia TV Trwam!
      Paweł Chojecki"

www.youtube.com/watch?feature=iv&v=26rGhnpZK54&annotation_id=annotation_792007
      wyborcza.pl/1,75478,9596136,Hanba_na_KUL_u.html
      www.tv-trwam.pl/index.php?section=ppw
    • aganiok102 za życia biskupa zabrakło odwagi jakiemuś reż. 14.05.11, 16:35
      , by wygłaszać taki pogląd! Wtedy człowiek może się bronić. Inaczej to podłe tchórzostwo! A swoją drogą nigdy nie słyszałam o dziełach pana Brauna!Jakoś trzeba zaistnieć! zwłaszcza w mediach!
      • jeruzalem51 Re: za życia biskupa zabrakło odwagi jakiemuś reż 15.05.11, 20:52
        aganiok102 napisała:

> , by wygłaszać taki pogląd! Wtedy człowiek może się bronić. Inaczej to podłe tc
        > hórzostwo! A swoją drogą nigdy nie słyszałam o dziełach pana Brauna!Jakoś trzeb
        > a zaistnieć! zwłaszcza w mediach!

a ja o "dzielach" Zycinskiego
        aa
    • aganiok102 A ja jako łajdactwo, panie Braun, uważam 14.05.11, 16:39
      szkalowanie człowieka, który w żaden sposób nie może już odpowiedzieć na pana straszne, choć pewnie w pana mniemaniu"chrześcijańskie" podszyte "prawdą" i tylko "prawdą" oszczerstwa! Może energię której widać nadmiar, należałoby włozyć w "twórcziość"?
    • perski_dziadzio Hańba na KUL-u (finansowanym podwójnie) 14.05.11, 16:41
      Wcześniej Bender, teraz Braun. Skąd się takie osobniki biorą? Z niechcianych ciąż? Uczelnia katolicka (?), podobnie jak niby-katolickie Radyjo, ich działalność akceptuje. Ja nie.
      Dlatego ZAWSZE, gdy kapłan odprawiający mszę ogłasza, że dzisiejsza taca jest przeznaczona na KUL, od dawna jestem asertywny. Nigdy na "toto" nie daję ani grosza!
      Nie daję grosza z dobrej woli, bo NIESTETY "toto" jest finansowane z moich podatków na takich samych zasadach, jak uczelnie państwowe. Ale "ciemny lud" o tym nie wie i "toto" finansuje podwójnie.
      • 123jna Re: Hańba na KUL-u (finansowanym podwójnie) 14.05.11, 19:06
        perski_dziadzio - sama madrosc przez ciebie przemawia. Spaskudzili nam Wawel ci braunowi pisowcy. Nie warto tam teraz zagladac, cuchnie.
    • aganiok102 Takiego bełkotu przepełnionego nienawiścią jak żyw 14.05.11, 16:43
      jeszcze nie słyszałam!
    • neumarkt Hańba na KUL-u 14.05.11, 16:52
      Ten pan Braun to pewnie wypadł spod sztancy Bohdana Poręby z Grunwaldu. Śmieszny półgłówek!
    • gru67 Kościół katolicki sam się "wypatroszy" od środka. 14.05.11, 18:29
      Katolicy walczą z katolikami. Wróg to katolik. Ciekawe.
      pozdrawiam
      • andrzej369 Re: Kościół katolicki sam się "wypatroszy" od śro 14.05.11, 18:49
        Im szybciej się katolicy wykonczą miedzy sobą tym lepiej będzie dla społeczeństwa niekatolickiego.
        Tylko jedno mnie martwi, aby przypadkiem nie wykończyli całego społeczeństwa polskiego, też niekatolików. Historia Polski jaskrawie pokazuje, że katolicy nie tylko siebie potrafią niszczyć i zniszczyć.
        Następny rozbiór Polski nas czeka?
        Oby historia Polski kołem nie zakręciła?
    • 123jna Hańba na KUL-u 14.05.11, 18:42
      Hanba jest, ze ktos wpuscil te neoficka kanalie (nie znajduje lepszego okreslenia - adekwatnego do sytuacji, wrazliwych przepraszam) Brauna na KUL. Wstyd dla KUL-u, ze dopuszcza aby tacy nieoswieceni ludzie wypowiadali sie o najlepszym ostatnio biskupie polskim - sw.pamieci Jozefie Zycinskim. Taki pisowski wypierdek mamuta, ciemnogrod prosto z najczarniejszych scenariuszy faszystowskich - obojetne czy germanin czy izraelita - czlowiek nienawidzacy prawdziwej elity europejskiej, ludzi otwartych na swiat, uczciwych i milujacych innych, niepotepiajacych i nieoceniajacych - smie obrzucac pomyjami wspanialego czlowieka.
      Malo mnie obchodzi czy to byl czy nie Tk, KT czy WKD - macie pisowcy matke Kaczynska na liscie Wildsteina - zajmijcie sie swoimi oszustami a dajcie spokoj jednemu z najlepszych Polakow - nie ch spi w spokoju, szacunek nad ta trumna, zapaprance pisowe.
    • jwojnar Jak hańba? 14.05.11, 19:05
      Norma na uczelni, na której Bender mógł być profesorem. Hańba, to być katolikiem, mając taki Kościół.
      • hazibula Re: Jak hańba? 15.05.11, 22:16
        oto słowo trafne!
    • sigm_0 Hańba na KUL-u ???? 14.05.11, 19:07
      Jan Paweł II doskonale wiedział, jak to było z tym szpiegostwem w jego otoczeniu, sądzę że księża grali na dwa fronty i w ten sposób były to jego nieformalne kanały przekazywania informacji o jego intencjach;
      Papież w sposób genialny rozegrał te "gry" z komunistami......
    • jagrudz Hańba na KUL-u 14.05.11, 19:33
      Jest pytanie czy pan Braun ma uzasadnienie swych wqypowiedzi,bo jeżeli tak to trzeba pochylić przed nim czoło. Jestem katolikiem, ale ze strony kleru doświadczyłem to że,traktuję ich jako wykonujących zawód na tej samej zasadzie co policjani nauczyciel itp.,gdyż np. gdy zwróciłem pewnemu zakonnikowi,ze to przewkręt[chodiło o załatwienie przetargu za łapówkę ]otrzymałem odpowiedz;to interes nie przekręt a podobnych sytuacji było nieraz.Więc dla maluczkich grzech a dla nich to gloria,i mam takiemu iść się spowiadać,No ale są ludzie i ludziska,są dobrzy policjanci,są i dobrzy księża i tych złych trzeba ewliminować, tak samo z politykami.
    • marajka Re: Hańba na KUL-u 14.05.11, 19:45
      > Obok mnie inna wiara - skromna - uczciwa - pozwalająca być godnym człowiekiem -
      > luteranizm , bez złoceń i całej machiny biurokracji.

Luteranizm nie jest inną wiarą, tylko innym wyznaniem. I niestety, biurokracja jest też u nas, choć pewnie nie tak rozbudowana jak w KRK. A i złocenia mamy w kościołach;)
    • trajkotek Hańba na KUL-u - POmszczona 14.05.11, 19:48

byłem zdumiony tym, co zobaczyłem. Jednak PO przeczytaniu komentarzy na forum wyborcza.pl widzę, że jest remis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka