Dodaj do ulubionych

Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryanai...

07.06.11, 08:48
Nareszcie. Ile razy jestem w Polsce, tyle razy mam problem z dobrym dojazdem do miast, ktore chcialabym odwiedzic. kolej zbyt wolna, autobusy stare bez toalety i brak na roznych trasach, busow sie boje. Nie mam zaufania do polskich kierowcow, najgorszych w Europie. Boje sie ich niedbalosci i ryzykanctwa. Pod okiem Anglikow beda zmuszeni do przestrzegania przepisow na drogach i uprzejmosci wobec klientow. Moze wreszcie dojade w przyzwoitych warunkach do: Lublina, Kazimierza Dolnego, Sandomierza czy plocka. Byl taki Polski Express, ktory swietnie funkcjonowala ale ktos go zniszczyl, pewnie busy i PKS. Ciesze sie na nastepne wakacje w Polsce. A tyle jest tam do zobaczenia, jak dotad niedostepnych dla mnie miejsc.
Dodam, ze oboje z mezem boimy sie prowadzic samochod w Polsce. Nie drog - a kierowcow.
Obserwuj wątek
    • trust2no1 Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan 07.06.11, 09:42
      Ciekawe co mu z tych planów wyjdzie. Bo Polskiego ekspresu nie wykończył ani PKS ani busy, tylko sam się z rynku wycofał, nie osiągając zakładanych zysków. Angol na początku zaoferuje połączenia pomiędzy kilkoma miastami, które i bez niego są dobrze skomunikowane. Nieatrakcyjne trasy pomiędzy miasteczkami klasy "B" pozostaną z jednym połączeniem na tydzień, tak jak jest teraz :)
      A poza tym ten model biznesowy na wzór Ryanaira... Już to widzę: bilet - złotówka. Plus 10 zł za każdy kilogram bagażu. Toaleta, owszem, jest - 5 zł. Zakaz jedzenia własnych kanapek, musisz kupić na pokładzie - 20 zł. Dla uniknięcia opłat za korzystanie z dworców autobusowych terminale będą na wygwizdowie na obrzeżach miast, etc. No i "cost cutting". Na kierowcach, na taborze - na czym się da.
      No ale pożyjemy, zobaczymy...
      • Gość: mzb Życzę powodzenia na polskich drogach IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 07.06.11, 11:35
        • Gość: PiK Re: Życzę powodzenia na polskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 18:14
          Szkoda, że ich strona www.polskibus.com nie działa.

Dziwne, że firmę będzie stać na kilkadziesiąt autobusów za milion każdy a nie mają na porządny serwer.
      • Gość: nienienie trust IP: *.kielce.vectranet.pl 07.06.11, 11:52
        Trust pisze: "A poza tym ten model biznesowy na wzór Ryanaira... Już to widzę: bilet - złotówka. Plus 10 zł za każdy kilogram bagażu. Toaleta, owszem, jest - 5 zł. Zakaz jedzenia własnych kanapek, musisz kupić na pokładzie - 20 zł".

Słucham - gdzie taki system jest, bo ja się z takim nie spotkałem. Jak się udaje eksperta, to trzeba sprawdzić, co się pisze. By nie pisać bzdur. Gdzie są w samolotach płatne toalety? gdzie jest zakaz jedzenia własnych kanapek? A o obywatelu Anglii pisze się "Anglik" a nie "Angol". Więc i kulturę trzeba poprawić.
        • Gość: życzliwy Re: trust IP: *.biz 07.06.11, 12:15
          "Będzie musiał sprostać konkurencji nie tylko innych firm oferujących przewozy autokarowe, np. Veolia, Mobilis czy wielu PKS-ów, ale też kolei - PKP InterCity - czy linii lotniczych - Eurolot zamierza uruchomić połączenia pomiędzy polskimi miastami z pominięciem Warszawy."

Jeśli chodzi o PKS-y i PKO - to akurat jest bardzo, bardzo proste - wystarczą nowe, czyste autobusy i normalni, kulturalni kierowcy.

Oraz wyeliminowanie idiotycznej sprzedaży biletów w autobusie na stacjach, gdzie są kasy.
          • Gość: życzliwy Re: trust IP: *.biz 07.06.11, 12:17
            PKP, nie PKO... PKO to jakby inna branża ;)
            • terrtt Autobusowy Ryanair 07.06.11, 14:00
              40 funtów za wydrukowanie karty pokładowej linii Ryanair - to nie brzmi dumnie.
              wyborcza.biz/biznes/1,100896,9739805,40_funtow_za_wydrukowanie_karty_pokladowej_linii_Ryanair.html
              • Gość: neonzamachowiec Re: Autobusowy Ryanair IP: *.ntlworld.ie 07.06.11, 15:39
                Jednak wydrukowanie w domu kosztuje kilka centow prawda?
                Dodac tu nalezy, ze Ryanair narzuca takie ceny, bo MUSI miec utrzymane stanowiska i pracownikow na lotniskach. Odprawa bagazu na lotniskach wyglada tak, a nie inaczej, w zwiazku z czym nie da sie ominac utrzymywania pracownikow na lotniskach.
                Tymczasem jesli chodzi o autobusy, to bagaz mozna wlozyc do luku samemu (lub z pomoca kierowcy), nie potrzebna tez jest jakakolwiek "odprawa" w ruchu krajowym.
                Tak wiec nie piszcie bzdur. Ja powiem tak: jesli autokary beda o wyzszym komforcie, a w tej samej cenie, to i tak wybralbym te firme. Choc fajnie bedzie jesli beda tansze niz PKSy. Ostatnio mialem przyjemnosc jechania z Poznania do Lodzi PKSem. Autokar nie byl fatalny, ale nie grzeszyl tez jakims komfortem. Jechalem w nocy, i np.: wkurzalo mnie, ze nie moge zapalic lampk do poczytania. Nie dzialaly. W kazdym badz razie - autokar nie byl super, w dodatku wydawal mi sie dosc powolny. Dziwne bylo tez dla mnie to, ze za bilet zaplacilem 40 zlotych, gdy za 400 zl udalo mi sie przeleciec 2000 km... Rozumiem oczywiscie, ze samolot leci z reguly wypelniony, a autokar nie, ale to juz szerszy problem. Gdyby wlasnie komfort autokarow byl wyzszy, bylyby one szybsze, promowano by je bardziej, i ceny bylyby mniejsze, to i autokary jechalyby wypelnione bardziej. I tu kolko sie zamyka. Dlatego jestem przekonany, ze temu Szkotowi sie to uda.
                • Gość: es Różnica między samolotem a autobusem jest taka... IP: *.ip.jarsat.pl 07.06.11, 15:54
                  ...że podróż lotniczą planuje się przeciętnie z dużo większym wyprzedzeniem niż przejazd autobusem. Druga sprawa to na samolot ZAWSZE znajdą się tacy którzy go potrzebują w ostatniej chwili i kupują bilet po 1000zł, przy autobusie takich "desperatów" zbyt wielu nie będzie. A same bilety po 1zł zarobku nie dadzą. Tym niemniej cieszę się że powstała ta firma bo po upadku polskiegoexpressu nie ma sensownej ogólnopolskiej firmy (poza lokalnymi rodzynkami).
                  ps. Na razie padła strona, mam nadzieję że autobusy są bardziej "doinwestowane"
          • ppo Kulturalni kierowcy dla kulturalnych pasażerów. 21.08.11, 11:58
            U nas się nie sprawdzają. Autobusami jeździ bydło i musisz być jak kapral, żeby ci bardachy nie zrobili. Kultura w społeczeństwie chamów postrzegana jest jako słabość (bojaźliwość, miękkość). Jak chama pogłaszczesz, to cię kopnie. Jak chama kopniesz, to cię pogłaszcze.
        • nazikomunista_back Re: trust 07.06.11, 19:18
          W twojej du'pie, megaekspercie.
          W Ryanku za kibel jest opłata 1EUR, dodatkowe opłaty za używanie karty do płatności (choć w praktyce nie da się płacić inaczej) itd.
      • Gość: leemc Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.11, 12:09
        Od kiedy w Ryanairze nie można jeść swoich kanapek w samolocie?
        • nazikomunista_back Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan 07.06.11, 19:28
          Hak z kanapkami, dla mnie dużo istotniejsze jest morderczo suche powietrze na pokładzie w połączeniu z konfiskatą napojów. Wiesz dlaczego na Okęciu 0.5l coli kosztuje 5/7zł? Właśnie dlatego.
      • Gość: Angielka Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.bristol-cyps.org.uk 07.06.11, 13:00
        jak Szkot to chyba nie Anglik, bo mysle ze mowiac "Angol" masz na mysli Anglika. Jedzenie kanapek to polska obsesja. Ledwo autokar rusza juz sie zaczyna, kanapki, kotlety i jaka na twardo...jakby te pare godzin bez tych wiktualow nie mozna bylo przezyc...
        • godeep Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan 07.06.11, 16:05
          Gość portalu: Angielka napisał(a):

> Jedzenie kanapek to polska obsesja. Ledwo autokar rusza juz sie zaczyna, kanapki,
          > kotlety i jaka na twardo...

Ja spotkalem jeszcze szprotki w puszce :-)))

• nazikomunista_back Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan 07.06.11, 19:32
          To ja decyduję o tym, kiedy mam ochotę coś zjeść czy wypić. I na podstawie szacunku usługodawcy wobec tej mocy decyzyjnej wybieram konkretną ofertę spośród konkurujących. Jeśli ten Szkot jest tak przybity jak ty i będzie chciał Polakom tłumaczyć, czego nie potrzebują i wcale nie muszą mieć zapewnionego, to sukces zapewne odniesie oszałamiakur'wiący.
          • ppo Ale nie wszyscy muszą chcieć to wąchać. 21.08.11, 12:03
            Nie pomyślałeś o tym, co? Jesteś sam jeden we wsi?
      • Gość: bc Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.zone3.bethere.co.uk 07.06.11, 13:58
        jaki k..wa angol?

naucz se czytac
      • Gość: sdsds Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.play-internet.pl 07.06.11, 14:15
        Już jest lipa. Ciężko się nawiguje po stronie.
      • ppo Akurat o kierowców on dba. 21.08.11, 11:52
        Obiecał, że minimalna pensja to 3000 pln. Jak komuś wyszło 2900 to podobno przyleciał osobiście opie...ć lokalnego dyrektora. Bardzo dużo osób z pks przechodzi do "bocianów". Mankamentem jest tylko manewrowanie ogromnymi trzyosiowcami na zadupiastych, ciasnych polskich dworcach.
    • Gość: CV Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.army.mil.pl 07.06.11, 10:22
      Wszystko pieknie - tylko strona przewoznika nie dziala, bo jest "zbyt duze zainteresowanie ze strony klientow" (info ze strony).
      • Gość: yaa Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.icpnet.pl 07.06.11, 11:22
        autobusowy ryanair - hmmm to nie brzmi zbyt zachęcająco.
    • Gość: bezka Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira - ... IP: *.rev.snt.net.pl 07.06.11, 11:01
      Przyda się porządny gracz na polskim rynku transportu publicznego bo u nas wciąż zaścianek. Juz czas najwyższy żeby dało się bez problemu i w przyzwoitych warunkach jeździć po Polsce nie mając własnego samochodu. W wielu regionach to naprawdę problem żeby się gdzieś dostać, chociazby na weekend. Inna sprawa to pozostawiające wiele do zyczenia strony przewoźników - niezbyt profesjonalne i często nieaktualizowane (zamieszczony na stronie rozkład jazdy nie zawsze funkcjonuje w praktyce)! Jest dużo jeszcze do zrobienia.
    • Gość: kicha! Startuje, ale jak zwykle w tym kraju z poslizgiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 11:13
      ...strona internetowa miala dzialac wczoraj i co?
    • miguell Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan 07.06.11, 11:22
      Nie uda mu się bo trasy w Polsce pomiędzy miastami są już podzielone.
      Tam nie ma konkurencji cenowej - cena jest ustalona między firmami na takim pułapie aby konkurować z PKP.

Jeżeli będzie chciał złamać ustaloną cenę to mu opony potną.
      • Gość: Krzycho Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:26
        Polaczki jak zawsze, a to mu się nie uda, a to układy, a to będzie wszystko płatne, drogie - ZAŚCIANEK z Was wychodzi. Ja jestem pełen uznania i nadziei, że się gościowi uda, bo ceny są na prawdę fajne, autokary - klimatyzacja, wifi, skórzane fotele - miodzio - jak ktoś wchodzi z kasą, to wie po co i wie jak się robi biznes. Ale Polaczki wolą narzekać i krytykować zamiast się cieszyć.

Co do strony, to wczoraj do wieczora działała, potem przestała - jeżeli ma się newsa w GW, w Faktach i TVN24 to nie ma się co dziwić, że serwery nie wytrzymują.
        • Gość: Iwona Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.static.as8844.net 07.06.11, 12:00
          Masz racje Krzychu! Tez mam tak nadzieje, ze sie uda, jezdze raz, dwa razy w roku do Polski i nie zachwycaja mnie te busiki, nie mowiac o predkosci, sa strasznie niewygodne, ostatnio jechalam z Warszawy do Lublina i kierowca nie raczyl nawet bagaznika otwierac, po prostu kazdy sam wkladal bagaz, w Kazimierzu sie okazalo, ze ktos ukradl torbe dziewczynie, kierowca sie bardziej przejal opoznieniem niz ta kradzieza...
          • siudamac Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan 07.06.11, 12:08
            również zgadzam się z Tobą!
            trzymam kciuki za to przedsięwzięcie! oby wypaliło i zadowolony był i przewoźnik (również pracownicy u niego zatrudnieni) i pasażerowie (za dobrą cenę mogli podróżować w cywilizowanych warunkach)
      • Gość: mąż Powierzchnia reklamowa na autobusach. IP: *.gorzow.hypnet.pl 07.06.11, 11:29
        Też można parę złotych od firm przytulić.
        Jest to świetny nośnik reklamy.Zadbane, nowoczesne autokary, tego oczekują reklamodawcy.
        Można tym sposobem pokryć lukę tanich biletów.
        Jest spora szansa, że firma stanie się rentowna do roku czasu.
      • Gość: Finwal Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.ists.pl 07.06.11, 12:15
        To założy nowe (koszty pokryje ubezpieczenie). Ja trzymam kciuki.
    • Gość: zgred Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira - ... IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 07.06.11, 11:24
      a co takiego oferuje ryanair? ..widzial ktos u nich wifi!? Juz predzej zobaczymy odplatne sracze i platne stojaczki do przytroczenia podroznego podczas lotu!
    • Gość: gość Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira - ... IP: *.centertel.pl 07.06.11, 11:24
      Tiaaaa dwa bilety w busie za 1 zł, reszta w normalnej cenie. Nie łudźmy się, że to będzie jakaś rewolucja, bo tak nie będzie. Jeśli będzie sprzedawał bilety w takich cenach jak PKS, a będzie net i porządna klima to ok.

I nie ma co się podniecać, że "nareszcie podróż po Polsce nie będzie koszmarem". Co za bzdura, kursy między kilkoma miastami, do których i teraz spokojnie można dojechać...
    • Gość: gość Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.centertel.pl 07.06.11, 11:27
      No tym to na pewno dojedziesz w te zakątki Polski niedostępne dotychczas dla Twojej przestraszonej osóbki.

Kierowców busów się boi...
      • ka-mi-la789 Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan 07.06.11, 11:38
        > Kierowców busów się boi...

I ma rację. Bać się należy każdego Polaka siedzącego za kierownicą jakiegokolwiek pojazdu, a już kierowców zawodowych zwłaszcza.
        • Gość: Sir Galahad Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.06.11, 12:37
          To akurat nerwica natręctw i fobia już jest. To w ogóle zabawne, że ci co tyle krzyczą o standardach, racjonalnie rzekomo dokonują wyborów konsumenckich jak przychodzi co do czego to okazuje się, że kierują się prymitywnym stereotypem i zwykłymi fobiami.
          • Gość: Sir Galahad Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.06.11, 12:39
            A przy okazji też smuci mnie fakt, że zamiast zbiorkomu na wysokim poziomie kwitnie busiarstwo w Polsce. Ale to jeszcze nie znaczy, że "należy się bać każdego Polaka za kierownicą". Skąd się tu tyle histeryków z rasistowskimi zabobonami w mózgu wzięło?
          • ppo Co tydzień prawie wypadek busa to nie jest fobia. 21.08.11, 12:07
            To są fakty!
    • Gość: Red_Devil MegaBus po polsku:) IP: *.chelmnet.pl 07.06.11, 11:31
      taki wynalazek doświadczyłem w Anglii, zajebista rzecz, za ok. 5 funtów z Londynu do Manchesteru:)
      • Gość: elibre Re: MegaBus po polsku:) IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 07.06.11, 13:39
        > taki wynalazek doświadczyłem w Anglii, zajebista rzecz, za ok. 5 funtów z Londy
        > nu do Manchesteru:)

a ja za funcika pomiędzy Leeds i Liverpoolem. Większość biletów w ten sposób kupiłem ale to było 3-4 lata temu.

To może działać.
    • Gość: wawiak Ale pora "dnia" niektórych połączeń zabójcza... IP: 178.73.48.* 07.06.11, 11:34
      Np. Warszawa-Białystok bodajże od 1.50 do 5 nad ranem jedzie...chyba tylko najwięksi desperaci będą to wybierać...Ja już wolę wydać te 40zł i podjechać pociągiem , który a) jedzie krócej b) jeździ za dnia...
      • tabloid78 Re: Ale pora "dnia" niektórych połączeń zabójcza. 07.06.11, 12:34
        Doskonałe połączenie na poranne loty z Okęcia. Chciałbym np. Pojechać z Olsztyna o 1 rano i być w Wawie o 4 rano i prosto na odprawę.
    • welocyperaptor Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira - ... 07.06.11, 11:34
      Hm, szkoda, że stronka nie chodzi, bo jeżeli sieć połączeń wygląda tak, jak na czołówce gazeta.pl, to np. mnie z 3miasta nie będzie się opłacało pojechać z nimi do Berlina (przez Wawę? Wolne żarty!). W ogóle trochę ta sieć wygląda jak połączenia krajowe LOTu, prawie wszystkie linie się zbiegają w Wawie, a bezpośrednie połączenia 3miasto - Łódź (po drodze Bydgoszcz i Toruń na przykład), czy też 3miasto - Poznań - Wrocek? Nie widać.
      • jibik Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira 07.06.11, 12:37
        No wlasnie, szkoda ze nie ma tras np. pomiedzy Krakowem a Wroclawiem i dalej do Szczecina. Jak spojrzec na oblozenie pociagow na tej trasie to na pewno byloby oplacalne. Moze przyjdzie z czasem.
        Akurat trasa Wroclaw - Krakow najbardziej mnie boli. Pocag jedzie 4,5h. Autostrada da sie to 2 razy szybciej przejechac, ale zaden autobus tego nie pokrywa.

W kazdym razie, dobrze ze cos sie dzieje, moze w koncu rozrusza to rynek i zmusi konkurencje do dzialania.
        • Gość: .... Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 13:08
          no trudno oczekwiac ze swiezy przeowznik bedzie sie rzucal na wszystko, mysle ze pofunkojonuje trochę i inne trasy pojawia sie szybko. Naprzyklad rozumieim czemy polnocne polaczenie miedzy Gdanskiem a Szczeciniem jest puste, tutaj PKP przynajmniej do Koszalina jakos funkcjonuje no przynajmniej 3 lata temu bo wtedy osttani raz jechalem :)
      • welocyperaptor Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira 07.06.11, 14:36
        O, chodzi stronka.

Halo? Startujemy z Gdańska Oliwy albo Głównego? A Gdynia? Ktoś tu chyba coś źle zaplanował...
    • Gość: Dark Angel Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:37
      @123jna - a myślisz, że na trasach w Polsce będą jeździć Brytyjczycy???? Zejdź na ziemię! Angol ni eporadzi sobie na polskich drogach, nie przestawi się na kierownicę po lewej stronie i prawostronny ruch. Poza tym pomyśl trochę, zanim palniesz jak łysy grzywą o kant kuli - Polscy kierowcy najgorsi w Europie? No popatrz, to cikeawe jakim cudem Polacy wygrywają konkursy bezpiecznej jazdy (np. organizowane przez Scanie)?
      Chcesz jeździć w przyzwoitych warunkach? Proszę bardzo ale za to się płaci! Jak wybierasz najtańszy środek transportu (busiki bez tachografu) to nie dziw się, że jedziesz jak jedziesz - coś kosztem czegoś.
      Polskiego Expressu nikt nie zniszczył - sam wycofał się z rynku bo nie przynosił zakładanych dochodów - jeszcze raz napiszę: zasatnów się zanim palniesz coś jak łysy grzywą o kant kuli...

Końcow zdanie jest najlepsze "boimy się z mężem prowadzić samochód w Polsce..." - ot, typowy polaczek, który wyjechał na zachód uważa się za "światowca"... Dno i kilometr mułu!!!! Jakoś dziwnym trafem inni się nie boją, przyjeżdżają i radzą sobie świetnie. No, ale najprościej własne kompleksy i nieumiejętności zwalić na innych - w tym przypadku "polskich, złych, okrutnych kierowców"....
      • Gość: neonzamachowiec Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.ntlworld.ie 07.06.11, 16:47
        Tak, tak klamczuszku. Polscy kierowcy wygrywaja nagrody Scanii? Moze dlatego, ze Scania im dobrze placi, w zwiazku z czym nie oplaca im sie lamac prawa na drogach.
        Ja tez balbym sie wsiasc do samochodu i jezdzic po polskich drogach. I nie dlatego, ze przyzwyczailem sie do RHW. Po prostu boje sie polskich drog ii polskich kierowcow. Nie tak dawno bylem w Polsce po kilku latach - i spedzilem kilka dni jezdzac z bratem po krajowej jedynce. To co tam zobaczylem to byl jakis niedobry sen. Dziury i koleiny od tirow takie, ze w niektorych pulk pancerny moznaby schowac. A co robia kierowcy busow, autobusow i ciezarowek? Wymijaja sie na calego, przy szybkosciach, ktore byly mocno nierozsadne. Nie raz na trzeciego. Dawno nie widzialem takiego braku poszanowania dla zycia swojego i czyjegos. Trzymalem sie nerwowo podlokietnika majac nadzieje, ze nikt w nas nie przyladuje.... I to sa ci wspaniali polscy kierowcy z nagrodami? To powiedz mi dlaczego statystyki calkowicie zaprzeczaja Twoim bredniom? Mozesz je poczytac ponizej. Ciekaw jestem co bedzie, jesli kiedys Ty dostaniesz "strzala" od "wspanialego, polskiego kierowcy".

W 2008 roku w wypadkach na polskich drogach zginęło 5 437 osób. W 2003 roku w przededniu wejścia do Unii Europejskiej Polska zajmowała 4 miejsce na 27 krajów za Niemcami, Francją i Włochami, biorąc pod uwagę łączną liczbę ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych, udział Polski w łącznej liczbie ofiar śmiertelnych wypadków drogowych wynosił 11%. Obecnie, w 2008 roku, przesunęliśmy się na pierwsze miejsce w UE 27, a nasz udział w łącznej liczbie ofiar śmiertelnych wzrósł do 14%, mimo że Polska jest krajem średniej wielkości.
    • Gość: q Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:45
      123jna napisał:

> Dodam, ze oboje z mezem boimy sie prowadzic samochod w Polsce. Nie drog - a kie
      > rowcow.

Może i lepiej, że nie prowadzisz bo nie ma nic gorszego na drodze niż wystraszona baba za kierownicą w obcym kraju
    • Gość: niedoszły pasażer jeśli firma tak będzie działać jak IP: *.icpnet.pl 07.06.11, 11:47
      ich wizytówka czyli strona internetowa to raczej szału nie będzie . Jak widać nawet ciekawy projekt można uwalić na starcie . Strasznie to nieprofesjonalne .
    • Gość: 8. pasażer Czy ktoś już korzystał z usług tej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:51
      Jakie macie doświadczenia?
      • Gość: 8. pasażer Re: Czy ktoś już korzystał z usług tej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:52
        ja na razie mam takie, że mimo wielkich plakatów na mieście, ich strona internetowa nie działa.
      • Gość: bb Re: Czy ktoś już korzystał z usług tej firmy? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.11, 11:59
        Doświadczeń brak, gdyż start kursów jest zapowiedziany na 19 czerwca .Wczoraj zakupiłem bilet za 10 zł dla dwóch osób na trasę Wro-Waw. I jeszcze się okazało, że z okazji promocji startowej to ten bilet jest za 0 zł. Autobus rozkładowo ma jechać ~pół godziny dłużej niż pociąg.
        Pojadę i dojadę to napiszę o reszcie wrażeń.
        • Gość: 8. pasażer Re: Czy ktoś już korzystał z usług tej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 13:40
          1. Chodziło mi ogólnie o korzystanie, niekoniecznie w Polsce.

2. Jak kupiłeś bilet, skoro ich strona nie działa?
    • Gość: koko Porównanie do bydłowozu Ryanaira nest nietrafione IP: 153.19.12.* 07.06.11, 11:56
      Tu pasażer nie będzie traktowany jak ładunek cargo: będzie miał podróżować wygodnie.
      Warunki podróży są na stronie, obejdzie się bez pieluchomajtek.
    • zmuleksy Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira - ... 07.06.11, 11:57
      Pierdu, pierdu, pierdu. takie głodne kawałki to może sobie ten pan opowiadać naiwnym ludziom z prowincji ale nie mnie, który ma swoją firmę przewozową. Jak znam życie to najpierw działalność tego pana doprowadzi do upadku kilkadziesiąt albo nawet kilkaset małych firm przewozowych. Potem firma tego pana sama upadnie bo transport osobowy nie jest taki znów dochodowy. Wersja druga ten pan wypierze nieco kasy jak to robia obecnie niektóre firmy transportowe w UK i ogłosi bankructwo. naiwniacy chwilke pocieszą sie "tanim" transportem, przybędzie kilkanaście tysięcy bezrobotnych z upadłych firm transportowych, apotem nie będzie komu wizoc ludzi. Brawo Brawo!! Tylko tak dalej a zajedziecie do rzyci!
      • ropuch1pincet Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira 07.06.11, 12:03
        Jakie kilkaset firm przewozowych?gdzie?Taki przewoznik w Bulandzie jest potrzebny,bo teraz ludzi najczesciej wozi sie na poziomie afrykanskim.
      • siudamac Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira 07.06.11, 12:06
        ...i wtedy (po szybkiej realizacji twojej drugiej wizji) zatrudnisz te tysiące bezrobotnych w "swojej firmie transportowej"
      • Gość: szkot Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 12:08
        to na razie panie zmuleksy!
      • Gość: .... Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 13:12
        kolego takim firmom pewnie jak ty jestes i oferujesz pewnie takie standardy jak pisze osoba pozniej, na poziomie afrykanskim, ludzie chca pracowac tez czasem podczas podrozy, i nogi wyciagna. I bardzo dobrze ze popadaja takie badziewne firmy, bo ci ludzie za grosz wizji nie maja, licza tylko kase i to ich interesuje a myslenie o pasarzeze nawiedza ich raz na rok...
      • Gość: neonzamachowiec Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira IP: *.ntlworld.ie 07.06.11, 17:07
        Transport drogowy sie nie oplaca, ale tylko cwaniaczkom. Tym, ktorzy zadaja cen z kosmosu, a pozniej placza ze nie maja klientow. Moj przyklad: dowiadywalem sie o usluge przewozu pewnych ciezkich i gabarytowych urzadzen. Dodam, ze mialo byc ich kilka a pozniej 1-2 co miesiac. Ach - no i mialo byc to z Polski do Irlandii.. Napisalem do ponad 20 przewoznikow, i zaczely splywac oferty. Wahaly sie od 200 do 300 euro. W koncu pojawila sie oferta 180. Dzien pozniej pojawila sie oferta 150, a wieczorem tego samego dnia 120 euro. Jak wiec widac, dostalem oferte o polowe tansza niz sredni ofert, ktore dostawalem wczesniej. I tego nie moglem zrozumiec: trasa taka sama, busy na ogol te same, paliwo w tych samych cenach, wszystkie firmy sa legalne... Wiec czemu taka rozpietosc cenowa, ha? Ano wlasnie z cwaniactwa, ktore miedzy innymi i Ty chyba reprezentujesz. A pozniej placzesz, ze nie da sie na transporcie zarobic. A ja powiem tak: firma, ktora dala mi najnizsza cene, procz tego byla bardzo mila w kontakcie. Nie dosc ze mam zamiar z nich korzystac, to jeszcze namawiam wszystkich znajomych aby w przyszlosci z nich korzystali. I mozna? Pewnie ze mozna. Tylko nie trzeba cwaniakowac, a wziac sie do roboty.
    • Gość: she Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira - ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 12:02
      Brawo! Mam już dość podróżowania jak w puszce, rozklekotanej w dodatku!
    • Gość: ratio Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.tktelekom.pl 07.06.11, 12:06
      Jak ja lubie takie rozparzone dziumdzie. Z całą pewnością te autobusy beda prowadzone przez angielskich kierowców... a jak nawet przez polskich to za każdym z kierowców bedzie siedział przedstawiciel właściciela lub nawet sam właściciel i pilnował przestrzegania przepisów drogowych żeby pańcia z Pipidowa do niego dojechała spokojnie jak już ze zmywaka w Londynie przyjedzie do kraju :)))))
      Chciałbym dodać że z koleją jest tak że EIC z Warszawy do Krakowa jedzie 2.45 h a autobusem trzeba liczyć 6h
      • Gość: Sir Galahad Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.06.11, 12:43
        Pańcia do tego myśli, że jest osobą racjonalną:D
      • Gość: neonzamachowiec Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.ntlworld.ie 07.06.11, 17:14
        No coz... to, ze Ty lubisz kierowcow PKSu z 3-dniowym zarostem, w przepoconym podkoszulku, i z tonem glosu wskazujacym, ze robi im sie krzywde chcac o cos zapytac to...tylko i wylacznie Twoj wybor. Jeden lubi rabatke kwiatowa, a inny z kolei nie moze zyc bez gnojowiska... Wez jednak pod uwage, ze nie kazdy musi podzielac Twoj gust. Moze to byc nielatwe dla Ciebie do zrozumienia, ale naprawde istnieja ludzie ktorzy lubia kierowce pod krawatem, wygolonego, w dodatku z usmiechem odpowiadajacego na trapiace podroznego pytania.
        Ja rozumiem, ze my -"zmywaki" - ta gorsza rasa, roszczac sobie prawa do kulturalnej obslugi jestesmy zagrozeniem, dla Twoich ulubiencow z bakobrodami, ale naprawde poradze Ci cos : przejedz sie raz autokarem w kulturalnych, normalnych warunkach. Kto wie... mzoe nawet Ci sie spodoba?:)
    • terrtt Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira - ... 07.06.11, 12:06
      Ten pan ma rację w jednym: w Polsce nie dokonała się konsolidacja międzymiastowego transportu zbiorowego i ktoś tą lukę może wypełnić. Poza tym sram na promocje, jak ktoś oferuje transport przez pół kraju za 2 złote, to znaczy, że gdzieś musi sobie to odbić. Ludzie obudźcie się, nikt wam nie da nic za darmo!
      • krwawybukanier Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira 07.06.11, 12:24
        terrtt napisał:

> Ten pan ma rację w jednym: w Polsce nie dokonała się konsolidacja międzymiastow
        > ego transportu zbiorowego i ktoś tą lukę może wypełnić. Poza tym sram na promoc
        > je, jak ktoś oferuje transport przez pół kraju za 2 złote, to znaczy, że gdzieś
        > musi sobie to odbić. Ludzie obudźcie się, nikt wam nie da nic za darmo!
        Konsolidacja nie mogła się dokonać bo największym sukcesem było rozpiepszenie PKSu jak również PKP. Masz rację, nikt za darmo nic nie da. Musi na czymś wyrównać sobie straty.
        • terrtt Re: Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira 07.06.11, 13:06
          Może i dobrze, że rozbito PKS (PKP sam się rozbił...), ale według wszelkich przewidywań na jego miejscu powinno się coś odrodzić. A tu pustka...

Niestety do Polski dociera nowoczesny marketing z wyuzdaną polityką cenową.
          "Sprzedamy Ci telefon za złotówkę, a Ty będziesz miał najtańsze minuty na rynku!" - a potem płacisz majątek co miesiąc przez dwa lata... i możesz sobie "kupić darmowe minuty".
          Dobrze też sprzedają się samochody przeładowane dodatkami, elektroniką, nowoczesnością za pół darmo. Ale niech się tylko coś zepsuje, to części są 10 razy droższe niż przed dekadą.
    • Gość: londoner Re: Brytyjczyk otwiera w Polsce autokarowego Ryan IP: *.40.75.55.threembb.co.uk 07.06.11, 12:08
      to jest ta sama firma co megabus w uk jezdzaca miedzy najwiekszymi miastami uk super sprawa tam w uk jest to bilet za 1 funta
    • Gość: brak_odpowiedzi <><><> 1 zł bilet 225 zł rezerwacja ! < IP: *.205.113.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.11, 12:11
      czemu autor nie zapytal jaki bedzie koszt rezerwacji ?
      • Gość: Finwal Re: <><><> 1 zł bilet 225 IP: *.ists.pl 07.06.11, 12:18
        Jedno i drugie od 1zł. Czytaj uważnie.
        • krwawybukanier Re: <><><> 1 zł bilet 225 07.06.11, 12:28
          Gość portalu: Finwal napisał(a):

> Jedno i drugie od 1zł. Czytaj uważnie.
          CHYBA ŻE DO TEGO JAKIŚ MNOŻNIK!
          • Gość: mzb Re: <><><> 1 zł bilet 225 IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 07.06.11, 14:29
            Dwa bilety na autobus w cenie 1 zł, reszta "normalnie"
    • globus_polski Szkot otwiera w Polsce autokarowego Ryanaira - ... 07.06.11, 12:13
      Rzeczywiście małe miasteczka do których nikt nie dojeżdża: Warszawa, Kraków, Toruń, Gdańsk, Katowice (polskibus.com/ ) ...:-)
    • Gość: Finwal Życzę powodzenia IP: *.ists.pl 07.06.11, 12:14
      Chętnie skorzystam z usług. Przykład Krakowa i firmy Mibilis pokazuje, że autobusy mogą być czyste, mogą mieć klimatyzację, mogą jeździć punktualnie (np. linia 152 która wcześniej ciągle się spóźniała). Konkurencja jest dobra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka