alvinnn 09.06.11, 11:20 ksiądz Gowin dostał ochłap Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antobojar A ja nie akceptuję.. I PO straciła mój głos, a RPP 09.06.11, 11:28 czyli Ruch Poparcia Palikota mój głos zyskał... tralalala.. lol.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Łukasz Kamiński bliżej prezesury IPN 09.06.11, 12:43 mam nadzieję że Kamiński będzie kroczyć drogą wytyczoną przez śp Janusza Kurtykę Odpowiedz Link Zgłoś
halfinteligentzpis Re: Łukasz Kamiński bliżej prezesury IPN 09.06.11, 17:01 oszolom-z-radia-maryja napisał: > mam nadzieję że Kamiński będzie kroczyć drogą wytyczoną przez śp Janusza Kurty > kę Czyli najpierw Hejke potem piekło? Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Koniecznie powinien stanaĆ PRZED Kublikową,Czuchno 09.06.11, 17:30 wskim i Urbanem.Dopiero akceptacjatakiej komisji powinna otworzyc mu furtkę do prezesury.Widać że nie jest to kandydatura apolityczna,no bo nie powiedzial ze Bolek to nie Wałęsa,nie napisal do wyborczej gazety krytycznego tekstu o ksiażce o Wałesie,nie powiedzial że odzyskanie niepodleglości to wyłącznie zasługa KORU.Nie przybliza go takze do prezesuru fakt że o Kurtyce nie powiedział że odznacvzal się sl€żalczoscią wobec Pisiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_na_dopalaczach IPN - czyli Instytut Partyjnych Nieudacznikow 09.06.11, 21:03 Nastepna organizacja zajmujaca sie niczym, zatrudniajaca nieudacznikow, ktorzy pobieraja olbrzymie pieniadze na fabrykowanie historii zgodnie z widzimise tej jedynie prawdziwej (od 20-tu lat) Najjasniejszej. Tak jak w poprzednim (czytaj "zbrodniczym") systemie byl ZBOWID, ze zwiekszjaca sie kazdego roku liczba kombatantow, chociaz tak na zdrowy rozum powinno ich ubywac(?), tak IPN ma coraz wiecej spraw rozliczeniowych. Kraj niby "nowotestamentowy", co widac na kazdym kroku (pokropki, pielgrzymki rzadowych urzedasow itp), a "starotestamentowe" oko za oko - jak najbardziej. Tylko pomyslcie, tak na trzezwo jesli jestescie w stanie, ze nic nie istnieje wiecznie i czas ma to do siebie, ze sie zmienia i kiedys inni moga rozliczyc was, za wspolprace z nawiedzonymi terazniejszego, rowniez nienajlepszego systemu. Co do Lukasza Kaminskiego, to moim zdaniem nie jest wart funta klakow, skoro ubiega sie o to stanowisko, tak jak i jego poprzednicy i ci, ktorzy w przyszlosci beda. Odpowiedz Link Zgłoś
6an1 Re: IPN - czyli Instytut Partyjnych Nieudacznikow 10.06.11, 11:01 I właśnie tego chce obecna ekipa, żeby społeczeństwo myślało podobnie jak ty: zapomnijmy o przeszłości, oddzielmy ją grubą kreską, itp. Czyli zbrodniarze, kolaboranci i złodzieje maja pozostać bezkarni? A ci, którzy narażali swe życie w walce o lepsze jutro mają być skazani na zapomnienie? Widać, że pranie mózgu przynosi owoce. Naród, który nie pamięta o swojej przeszłości, nie zasługuje na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś