Dodaj do ulubionych

ŁUSZCZYCA

19.03.05, 20:46
Witam!Mam problem z łuszczycą.Atakuje mi nogi.Czy homeopatia radzi sobie z tą
dolegliwością?Proszę o odpowiedż.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • paragraf221 Re: ŁUSZCZYCA 20.03.05, 08:56
      Bardzo proszę o odpowiedż.Dermatolodzy sobie nie radzą.
      • tom_j23 Re: ŁUSZCZYCA 20.03.05, 10:42
        paragraf221 napisała:

> Bardzo proszę o odpowiedż.Dermatolodzy sobie nie radzą.

Łuszczyca - to skomplikowany problem. W ujęciu homeopatycznym objawy skórne są
        przejawem wewnętrznych zaburzeń w organizmie. Aby ją skutecznie leczyć, należy
        udać się do homeopaty, który przeprowadzi z Tobą gruntowny wywiad. Na jego
        podstawie postara się dobrać indywidualny lek dla Ciebie, którego zadaniem
        będzie przywrócenie tej wewnętrznej równowagi. Jeśli to się uda, to zmiany
        skórne powinny zaniknąć same.
        Na stronie homeokulka.fc.pl - na zakładce FAQ - dowiesz się więcej o tej
        metodzie leczenia.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
        Stefan
        • akownik Re: ŁUSZCZYCA 20.03.05, 20:30
          najkrotsza i jedyna mozliwa odpowiedz jest taka:homeopatia radzi sobie z ta choroba.
    • paragraf221 Re: ŁUSZCZYCA 21.03.05, 11:23
      Zwracam się do państwa o pomoc.
      • 5_monika Re: ŁUSZCZYCA 21.03.05, 11:30
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=21866510&a=21878133
        + zakładka adresy homeopatów (koniecznie trzeba leczyć całościowo u lekarza)
        nikt niestety na forum nie poda Ci konkretnych leków.
    • morwas123 Re: ŁUSZCZYCA 26.09.24, 11:26
      Choroba skóry, taka jak łuszczyca, bywa bardzo uciążliwa, a zmaganie się z jej objawami może być prawdziwym wyzwaniem. W moim przypadku łuszczyca pojawiała się w miejscach takich jak łokcie, kolano i okolice intymne, a nasilała się po spożyciu niektórych potraw, jak pizza czy piwo. Przez lata próbowałam różnych metod leczenia, w tym sterydów, które przepisywali mi lekarze. Niestety, efekty były krótkotrwałe, a ich skutki uboczne sprawiły, że zaczęłam szukać naturalnych alternatyw.
      W moich poszukiwaniach natrafiłam na maść konopną dr. Retter 24%, która okazała się być strzałem w dziesiątkę. Ważne aby był to oryginalny produkt z hologramem, na pewno ta maść konopna jest dostępna w Konopnej Farmacji na tej stronie: konopiafarmacja.pl/92-masc-konopna . Maść konopna dr. Retter 24% wyróżnia się nie tylko zawartością oleju konopnego, ale także innych cennych składników, które skutecznie pomagają w walce z chorobami skóry. W jej składzie znajdziemy wosk pszczeli, który działa kojąco i regenerująco, oraz olejek z drzewa herbacianego, znany ze swoich właściwości przeciwgrzybiczych i przeciwzapalnych. Dzięki temu maść ta jest niezwykle skuteczna nie tylko w leczeniu łuszczycy, ale także grzybicy skóry. Przed jej nałożeniem delikatnie masowałam chore miejsca ciepłym olejem rycynowym, podgrzanym do około 40 stopni. To ważne, by używać oleju rycynowego bez toksycznego heksanu, który jest szkodliwy dla skóry.
      Oprócz stosowania maści, wprowadziłam do mojej codzienności suplementację siarką organiczną (MSM), która wspiera regenerację skóry, włosów i paznokci. Dodatkowo codziennie spożywałam łyżeczkę oleju z czarnuszki, który dzięki zawartości tymochinonu działa silnie przeciwzapalnie. Kluczowy dla mojego zdrowia okazał się jednak olej CBD 10%, który pomógł mi obniżyć poziom kortyzolu – hormonu stresu odpowiedzialnego za zaostrzenia łuszczycy w moim przypadku i w 90% osób chorujących na łuszczycę ( kiedyś czytałam o tym co może między innymi ją wywoływać ) . W połączeniu z kąpielami z płatków owsianych i korzenia mydlnicy, które naprawdę łagodziły podrażnienia, ta kuracja zaczęła przynosić niezwykłe rezultaty.
      Po zaledwie dwóch tygodniach regularnej pielęgnacji zauważyłam znaczną poprawę – zmiany skórne prawie całkowicie zniknęły, a moja skóra stała się bardziej nawilżona i gładka. Produkty na bazie konopi, takie jak maść dr. Retter oraz olej CBD, okazały się dla mnie zbawienne i pomogły mi w walce z problemami skórnymi, które wcześniej wydawały się nie do pokonania.
      Zdecydowanie polecam te naturalne rozwiązania wszystkim, którzy zmagają się z łuszczycą, grzybicą skóry czy innymi problemami dermatologicznymi. Olej konopny i CBD, dzięki swoim wszechstronnym właściwościom, mogą przynieść ulgę tam, gdzie inne metody zawiodły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka