Dodaj do ulubionych

Sąd: Artykuł w "Rz", to zlepek faktów pisanych ...

09.06.11, 18:16
załgana rzepa
dobrze im tak. Niech odszczekuj,ą i płacą.
Pisowska gadzinówka .
Obserwuj wątek
    • jwasz1952 Re: Sąd: Artykuł w "Rz", to zlepek faktów pisanyc 09.06.11, 18:40
      Kiedyś proponowałem im nazwę "IV Rzeczpospolita".Teraz proponuję tytuł "Łrzeczpospolita".A ten dziennikarz powinien na czole wytatuować logo swojej partii.Opluć kogoś a nuż sie cos przylepi-to typowe dla tego środowiska.
      • agap.e Re: Sąd: Artykuł w "Rz", to zlepek faktów pisanyc 09.06.11, 19:02
        Dobrze,że Wyborcza jest bezstronna i tak samo traktuje PIS i PO.
    • jogar Re: Sąd: Artykuł w "Rz", to zlepek faktów pisanyc 09.06.11, 20:06
      I baaardzo dobrze. I mam nadzieję, ze po kamińskim też tak będą odszczekiwać.
    • lzeelitytozwyklebydlonieelity rozjebać ten UBekistan bo to POłgane bydło jest 09.06.11, 20:17
      Jak ja was ku... nienawidzę
      I jak ja wami ku... gardzę
      Jak ja się za was ku... wstydzę
      Gdy za granicę czasem zajrzę
      Jak ja się wami ku... brzydzę
      Jak ja was dobrze ku... znam
      Jak ja się bardzo ludziom dziwię
      Którzy wybrali taki chłam Paweł Kukiz
      • 01zefka Re: rozjebać ten UBekistan bo to POłgane bydło je 10.06.11, 04:22
        lzeelitytozwyklebydlonieelity napisała:

> Jak ja was ku... nienawidzę
        > I jak ja wami ku... gardzę
        > Jak ja się za was ku... wstydzę
        > Gdy za granicę czasem zajrzę
        > Jak ja się wami ku... brzydzę
        > Jak ja was dobrze ku... znam
        > Jak ja się bardzo ludziom dziwię
        > Którzy wybrali taki chłam Paweł Kukiz
        pier...nij się w to ,czego nie masz .w chryna ,w gufkę,oczy.spieprzaj dziadu w PISdu.
    • rodzaj_konta Fakty 09.06.11, 21:27
      Czyli
      -brat Bondaryka handlował kradzionym złotem
      -tego złota było prawie TONA
      -stuknął Budżet na 1,7 miliona * stawka podatkowa składając fałszywe zeznania
      -w trakcie tego przewału Bondaryk chronił Ojczyznę szefując w UOP w okolicy gdzie przewał miał miejsce
      -prokurator który prowadził sprawę "poleciał" ze stanowiska
      -"poleciał" wtedy kiedy Bondaryk dopchał się na szefa ABW, następcy UOP

To tyle faktów, co do których sąd się zgodził. Nie podobało mu się tylko wyciąganie wniosków.
      • rpq Re: Fakty 09.06.11, 23:47
        Wniosek to jest rezultat rozumowania, a nie zebrania do kupy iluś tam faktów i ich interpretacja.
        • rodzaj_konta Re: Fakty 10.06.11, 00:07
          > rpq napisał:

> Wniosek to jest rezultat rozumowania, a nie zebrania do kupy iluś tam faktów i
          > ich interpretacja.

Zbieranie faktów i ich interpretacja to właśnie rozumowanie typu dedukcyjnego. Fakty są przesłanką, a twierdzenia RZ konkluzją.

Czyli "Wniosek to jest rezultat rozumowania, polegającego nie zebrania do kupy iluś tam faktów i ich interpretacji." i już jest OK.
          • rpq Re: Fakty 10.06.11, 00:15
            No sąd właśnie uznał że nie. Rz zebrała fakty, ale nie potrafiła uzasadnić ich połączenia w ciąg w sposób zadawalający dla sądu. Zdaje się że poprzedni wyrok, łaskawszy dla Rz również nie oznaczał potwierdzenia konkluzji autorów, a jedynie uznanie iż osoby publiczne winny być przygotowane na takie ataki.
            • maaac Re: Fakty 10.06.11, 05:41
              Wystarczy dobrać tak fakty, że mają doprowadzić do odpowiedniego wniosku.
              Lekko je naciągnąć, "zapomnieć" o tych, które rozwalają logikę dedukcji i już na podstawie prawdy mamy kłamstwo. Czyli spokojnie na podstawie prawdziwych faktów można nieźle nałgać.

Najwyraźniej tak sądy obu instancji odebrały ten artykuł.
              • santoallora Re: Fakty 10.06.11, 06:31
                Jestem pewien, że prokurator prowadzący sprawę brata Bondaryka poleciałby ze stanowiska nawet gdyby Bondaryk był śmieciarzem. RP to przecież tak praworządne państwo.
        • santoallora Re: Fakty 10.06.11, 06:26
          Lubię takich propagandowych głupków jak Ty.
          Jak Wy potraficie wszystko "wywnioskować" i "uzasadnić",
          bez rozumienia znaczenia tych pojęć. Cymes.
      • santoallora Re: Fakty 10.06.11, 06:13
        Można wyciągnąć wniosek, iże ABW jest od chwytania autorów stron satyrycznych ale nie od chwytania przemytników ton złota. Dzielna i jakże ważna dla bezpieczeństwa państwa agencja.
    • 01zefka Sąd: Artykuł w "Rz", to zlepek faktów pisanych ... 10.06.11, 04:26
      czemu "pan" ziober nic nie mówi na temat układu ? i kurdupel milczy ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka