na100procent 11.06.11, 14:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwagier_gpw PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 11.06.11, 15:31 Ależ akces kluzikowej do PeŁo to naturalna kolej rzeczy. Jak każda partia władzy działa PeŁo jak magnes na rozmaitych karierowiczów, wazeliniarzy, krętaczy i cwaniaczków. Rzeczona dama jest tego dobrym, ale niejedynym przykładem. Poza tym jako neofitka, czująca na sobie zawistne i nieufne spojrzenia nowych "kolegów" ani na chwilę nie straci zapału w pluciu w swego dotychczasowego politycznego patrona. Gorliwość nowonawróconej to dla PeŁo dodatkowa cnota. Marszałek Niesiołowski zyska wreszcie zmienniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro1984 Re: PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 12.06.11, 19:42 twierdzisz, że jarkacz też bedzie chciał dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
yago1234 PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 11.06.11, 15:46 Tak jak nie lubię Gazety Wyborczej tak tym razem nie sposób nie przyznac w pełni racji Pani redaktor. Jest dokładnie tak jak zanalizowane w artykule. I to mówię ja: ultras konserwy i stary prawicowiec Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 11.06.11, 23:27 Mam nadzieje, że nawet jeśli Kluzik dostanie jedynkę (a nie powinna, bo to oszustka), to wyborcy ja wykreślą. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka To media są najbardziej niewiarygodne ! 11.06.11, 15:46 Chyba pani Kluzik dość jasno w tej sprawie powołała się na słowa Hilary Clinton ale "szanownym" mediom najlepiej pasi jak Jarosław Kaczyński rzuca się do gardła Donaldowi Tuskowi albo co najmniej posyła na niego któregoś ze swoich bulterierów. To wy jesteście najbardziej niewiarygodni ! Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 11.06.11, 16:01 Palikot określił to najlepiej choć akurat w swoim filmiku nie trafił z Kaliszem bo ten się z SLD nigdzie nie wybiera ( czego czasem żałuję ) Fanom PO życzę wszystkiego najlepszego z przejęcia kolejnej po wcześniejszych kaczystach ( Mężydło i Sikorski ) osoby z ugrupowania prezesa Jarosława. I proszę Was nie bójcie się gdy przyjdzie do Was sam prezes Jarosław i jemu też dajcie miejsce na liście wszak zgoda buduje bo Polska jest najważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
papatison Szachy są nudne, społeczeństwo nie dojrzało. 11.06.11, 16:10 Bez Gowina, Niesiołowskiego, Kluzik - PO miałaby 20% i guzik by zrobiła. Skuteczność jest miarą prawdy, mówi stare przysłowie pszczół Majów. PO to dziś najlepsza oferta na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Szachy są nudne, społeczeństwo nie dojrzało. 11.06.11, 16:27 A co Ci platforma zaaferowała,choc w jednym wymiarze?Czy uporała sie z polską biedą,w której ponad 2 mln. dzieci żyje w nędzy.Czy może uporała się z bezrobociem,szpitalami,finansami,oświatą?A może jest nowoczesna i wyszła spod skrzydeł kleru?Może zechciała ukrócic jego pazernośc obcinając środki na Kościół i nie będzie już pisac listów do proboszczów,uchwaliła nowoczesne ustawy o in-vitro i zwiazkach partnerskich?Co jeszcze Ci jest w stanie zaoferowac oprócz frazesów i pustych obietnic?Ja wiem co mi platforma zabrała,a zabrała mi wiarę w to, że politycy szanują wyborców i nie robią z nich idiotów,że wyborca gdy głosuje na człowieka lewicy,to wie też za czym głosuje,że wybrany przez niego kandydat nie będzie kupiony przez partię władzy za stołek,czy miejsce na liście.Platforma podniosła podatki dla najuboższych,a obniżyła dla najbogatszych,poszerzając sferę ubóstwa już i tak wielką w Polsce.No,ale coż,mamy demokrację,ludzie wybierają.Ja wybiorę SLD,bo mi się podoba,a ty zgodnie z Twoimi upodobaniami wybierzesz Platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Szachy są nudne, społeczeństwo nie dojrzało. 11.06.11, 16:50 A znasz kogoś, kto się z tym uporał ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jamafi1932 Re: Szachy są nudne, społeczeństwo nie dojrzało. 12.06.11, 09:48 Tak, to prawda! Ale żygać mi sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Szachy są nudne, społeczeństwo nie dojrzało. 12.06.11, 20:44 papatison napisał: > Bez Gowina, Niesiołowskiego, Kluzik - PO miałaby 20% Nie zamierzam się z Tobą spierać, ale mógłbyś zdradzić, skąd te wyliczenia? Twoje własne czy rezultat badań jakiegoś wiarygodnego ośrodka? Odpowiedz Link Zgłoś
m.godwin Wszystko przed nami 11.06.11, 16:58 Dzisiaj już nie jestem taki pewien zwycięstwa Platformy, jak byłem jeszcze tydzień temu. Co będzie po wyborach? Czy pani Kluzik zamelduje prezesowi Kaczyńskiemu wykonanie zadania? Czy wróci do PiS? To dość prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Wszystko przed nami 11.06.11, 17:54 Ja też bym się nie zdziwił. Plan "C" prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: Wszystko przed nami 11.06.11, 18:33 Tylko świnia nie zmienia poglądów achoroba psychiczna nie boli.Na razie jest tak żeby ciemnym ludem rządzić to trzeba grać z nim w warcaby.W szachy granie może przyjdzie póżniej . Odpowiedz Link Zgłoś
m.godwin Re: Wszystko przed nami 11.06.11, 22:17 > Tylko świnia nie zmienia poglądów achoroba psychiczna nie boli.Na razie jest > tak żeby ciemnym ludem rządzić to trzeba grać z nim w warcaby.W szachy granie > może przyjdzie póżniej . A niech sobie grają nawet w salonowca. Ale beze mnie. Ja po dziesięciu latach zmieniłem poglądy na temat głosowania na Platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly niestety ma pani racje, lojalnosc to slowa w kraju 11.06.11, 20:55 nieznane, lojalnosc wobec kolego, wyborcow, kraju -jak sie tu dziwic gdy jada do obych krajow zebrac ? przekazuja materialy sledztwa ?? a ta polska pnai Klinton ? moj ty borze -poziom krancowej zenuwy. Pani czuje sie dobrze, ale my sie nie czuejmy dobrze - gdy mlodziez patrzy na to cwaniactwo, na robienie sobie z buzi cholewy, na brak elementarnej lojalnosc wobec kolegow . Ta pani to oszustka, traktowala nawet instrumnetalnie prezesa pis w wyborach prezydenckich przedstawiajac chorego i w zalobie czlowieka, jak klowna wyglaszajacego oredzei do Rosjan. A to ze PO dzaial w stylu hamaka i siatki ochronnej dla populistow -bo jest tam miejsce dla wszystkich - no to zel bo dla faszytow z 4 rp nie powinno byc. sorry, ale we mnie PO stracilo dzsiaj wyborce - albo zerwie tych obrzydliwym podkupywaniem skompromitowanych politykow opozycji, albo straci poparcie wyborcow polonii europejskiej. Takich cyrkow ne ma w krajach starej Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nietuskaczka PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 12.06.11, 03:28 Pani Kluzik - Rostkowska o malo nie doprowadzila do tragedii narodowej, sprzedajac polskim wyborcom z gruntu falszywy obraz Jaroslawa Kaczynskiego, jako golabka pokoju i pojednania. Nastepnie, w kluczowym dla PiS-u momencie, bezpardonowo wbila uwielbianemu przez siebie Prezesowi noz w plecy, udowadniajac po raz drugi, ze jest stuprocentowa oportunistka. Jej jezyk ulegal politycznej ewolucji wraz ze zmieniajacymi sie notowaniami PJN. Od atakow na premiera Tuska przeszla do nazywania Kaczynskiego "cynicznym szalencem", ktoremu nalezy zalozyc spoleczny kaftan bezpieczenstwa. Okazala sie rownie nielojalna wobec swoich partyjnych kolegow, wystawiajac najblizszych wspolpracownikow takich jak Jakubiak, rufa do wiatru, po czym sama uciekla z PJN, jak szczur z tonacego okretu. To, ze PO rzucilo Rostkowskiej kolo ratunkowe w postaci Jedynki na listach wyborczych jest rownie obrzydliwe, jak cala dotychczasowa dzialalnosc tej pani. I o tym trzeba glosno mowic, bo nie powinno sie w Polsce promowac ludzi juz raz skompromitowanych, nie majacych zadnych moralnych hamulcow, poslugujacych sie perfidnym klamstwem dla osiagniecia wlasnych celow, oportunistow zmieniajacych poglady polityczne w zaleznosci od tego skad wiatr wieje, a przede wszystkim, osob ktore udowodnily, ze nie zasluguja na spoleczne zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1ewkas Re: PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 13.06.11, 18:01 nietuskaczko, Naprawdę, wyrazy uznania. To, co ludziom /to znaczy mnie/ odnośnie Kluzikowej w głowie kołatało, ale nie potrafili zebrać tego do kupy i właściwie określić, Ty podsumowałaś jednym, pięknie umotywowanym wpisem. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-spoko PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 12.06.11, 06:29 Jak sie przeczyta "....żeby nie zaproponować Państwo zabawy ..." to juz sie nie chce czytac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_wszechswiatow Muchy zlatują się na kupę na wyżerkę !!!!!!!!!!!!! 12.06.11, 07:08 b/k Odpowiedz Link Zgłoś
zawszekocio PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 12.06.11, 08:52 Pani Agnieszka musi zwracać co pisze i jak pisze myśli że jest publicystką a jest tylko gryzipiórkiem cytat " Żeby zaproponować Państwo zabawy", naprawdę dalej nie chce się czytać Odpowiedz Link Zgłoś
gp56 PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 12.06.11, 14:43 Ale nie tylko Kluzikowa źle wypowiadała sie o PO lub o samym TUSKU. Taki Niesiołowski , Arłukowicz, a może znalazłoby się jeszcze paru innych. Ale tacy nowo nawróceni mogą być najwierniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
entymolog PO = polityczna prostytucja. 13.06.11, 08:32 Mojego głosu już nie dostaną! Czas na Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_flash PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 13.06.11, 09:11 Chyba tak do końca nie jest. Trochę rozumiem tę Panią. Zrobiła kampanię Kaczyńskiemu - całkiem niezłą zresztą. Pewnie uwierzyła że ten facet się chce zmienić. A potem solidne rozczarowanie po wyborach kiedy okazało się, że nie ma on zamiaru kontynuować tej drogi. Pewnie gdyby siedziała cicho to Kaczyński by ją tylko trochę opierniczył i ściągnął ze stanowisk - ale mogła by być dalej w PIS-ie ale ona była ambitna. Zrozumiała w końcu, że zagrożeniem dla Polski jest osoba Kaczyńskiego jako niereformowalna. Osoba, która zrobi wszystko żeby dostać się do koryta. No i tak powstało Polska jest najważniejsza. Rozdawała razy i PiS i PO co nie jest takie niezrozumiałe. Chciała dla nowej partii wyrąbać trochę elektoratu. Ale niestety i tam dostała czarną polewkę od swoich zwolenników, którzy stwierdzili że atakować Kaczyńskiego nie będą. Kaczyński chyba przez niedopatrzenie wylał z PiS Jakubiak, swoją najgorętszą zwolenniczkę. No to co zostało Joannie Kluzik-Rostkowskiej ? No jedynie do PO. Już dawno się dziwiłem co taka osoba robi w PiS-ie. Na pewno przejście to było wynikiem rozczarowania osobą prezesa. Ale on umie skutecznie rozczarowywać wielu ludzi. Choć jest niezwykle sprawny - to te umiejętności wykorzystuje w sposób, który nie podoba się większości. Nie można dzielić narodu, traktować wszystkich jak przestępców. Może to zrozumiała w końcu już była twórczyni PJN. Odpowiedz Link Zgłoś
maj16 Re: PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 13.06.11, 10:12 "Pewnie uwierzyła że ten facet się chce zmienić." Po ponad 20 latach znajomości nie wiedziała, że Kaczyński jest niereformowalny? Jeśli była taka naiwna, nie nadaje się na polityka. Jeśli jednak nie miała wątpliwości co do prawdziwej natury prezesa i z premedytacją chciała szkodliwego dla Polski człowieka wtrynić na urząd prezydenta, to tez nie zasługuje na jedynkę z jakiejkolwiek listy. Poza Sejmem też jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo PO myśli, że gra w szachy. A to tylko warcaby 13.06.11, 16:56 Jak nie przyjmą ją do PO, to zawsze może liczyć na etat w GW. Odpowiedz Link Zgłoś