Dodaj do ulubionych

Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze?

28.06.11, 12:21
Tytuł art pokazuje stronniczość proaborcyjną gazety
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 12:22
      Zwykli obywatele tego zakazu chcą a skoro tak to parlament poowinien te nowelizacje uchwalić , koniec kropka!
      • strikemaster Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:13
        Nie jesteś zwykłym obywatelem więc się w ich imieniu nie wypowiadaj.
      • 78lula Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:35
        A kim ty jesteś aby mówić w moim imieniu?
      • asperamanka Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:09
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> Zwykli obywatele tego zakazu chcą a skoro tak to parlament poowinien te noweliz
        > acje uchwalić , koniec kropka!

Tiaa. W Rumunii za czasów Ceausescu, który chciał mieć dużo poddanych, obowiązywał totalny zakaz antykoncepcji i aborcji. Łącznie ze sprawdzaniem w zakładach pracy w ramach obowiązkowych pracowniczych badań lekarskich, co trzy miesiące, czy kobieta czasem nie jest w ciąży. Polacy robili kokosowe interesy wożąc tam prezerwatywy i Biseptol, bo Rumuni wierzyli że stosowany dopochwowo jest plemnikobójczy.

W związku z tym krążył tam taki dowcip: "Milicjant przydybał w publicznym parku w Bukareszcie bzykającą się parę. Skierowano odpowiedni akt oskarżenia do sądu. Sąd wydaje wyrok: Kobieta - 2 lata więzienia za prostytucję. Mężczyzna - 5 lat więzienia za gwałt. Milicjant - dożywocie za przerwanie ciąży".

Takiej Polski chcesz? To gratuluję.
        • kotek.filemon Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:16
          > Tiaa. W Rumunii za czasów Ceausescu, który chciał mieć dużo poddanych, obowiązy
          > wał totalny zakaz antykoncepcji i aborcji. Łącznie ze sprawdzaniem w zakładach
          > pracy w ramach obowiązkowych pracowniczych badań lekarskich, co trzy miesiące,
          > czy kobieta czasem nie jest w ciąży. Polacy robili kokosowe interesy wożąc tam
          > prezerwatywy i Biseptol, bo Rumuni wierzyli że stosowany dopochwowo jest plemni
          > kobójczy.

Ceausescu Słońce Karpat, Jarosław Słońce Podkarpacia.
      • rr44 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:13

> Zwykli obywatele tego zakazu chcą a skoro tak to parlament poowinien te noweliz

"Zwykli obywatele chcą"? To może by tak przeprowadzić referendum? Oczywiście z trzema opcjami: 1. pozostawienie obecnego prawa, 2. całkowity zakaz aborcji, 3. przywrócenie prawa do aborcji na życzenie.
      • maryla02-2 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:34
        Naród to nie tylko "zwykli" fanatycy. Choć ci z nadmiaru czasu są b.aktywni, ale w miejszości. Podobno człowiek otrzymał wolną wolę od Boga, żeby mógł sam decydować. Więc nie ulepszajcie oszołomy tego dzieła.
        • eryn_7 Zorganizować seniorom świeckie kluby... 28.06.11, 23:58
          Racja - to z nadmiaru czasu wolnego. Zorganizować seniorom świeckie kluby to zamiast propagować inkwizycję przeciw kobietom w wieku rozrodczym, zajmą się pożytecznymi zajęciami jak sadzenie drzewek i klombów, woluntariat w bibliotece i na osiedlu itp. Społeczeństwo musi bardziej ich docenić, by nie czuli się wykluczeni i w opozycji do młodszego pokolenia. Zyskają na tym wszyscy.
      • eszp Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:50

Jesteś samcem więc zajmij sie swoim vackiem, a nie macicą kobiet.
      • jolantakw Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 15:33
        Zwykli obywatele? A kto ukrywa się pod tymi podpisami? 450 tys osób, które ćwierć wieku temu przestało być w stanie cokolwiek spłodzić..... Tacy byli zawsze pierwsi do haseł : Stop aborcji.
      • dawna_katoliczka Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 15:38
        Ponad 70% obywateli Polski popiera związki partnerskie. Muszą więc zostać zalegalizowane.
      • kolter-xxl Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 22:15

Kocham takie teksty , aż wam idioci życzyć żeby przed wami były taki dylemat !! Kochana kobieta czy nieznany płód!!!
      • 0721x Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 29.06.11, 06:46
        jeśli to jest projekt obywatelski to przynajmniej jedno jest pewne mamy kilkaset tysięcy idiotów
      • voxave Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 29.06.11, 09:14
        Oszoł----czy twoja ukochana przez ciebie zona wie,że każesz ja zamordowac w imie ratowania płodu ?Twoja ułomnośc i okrucieństwo przechodzi granice ludzkie .
        • kolter-xxl Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 29.06.11, 13:59
          voxave napisała:

> Oszoł----czy twoja ukochana przez ciebie zona wie,że każesz ja zamordowac w imi
          > e ratowania płodu ?Twoja ułomnośc i okrucieństwo przechodzi granice ludzkie .

Niech poda nr jej telefonu zadzwonię i powiem z jakim kutafonem żyje
    • baalsaack Smutne 28.06.11, 12:26
      Że też tylu ludzi daje się ogłupić propagandzie Kościoła.
      • lmblmb Tragedia, nie "smutne" 28.06.11, 22:07
        baalsaack napisał:

> Że też tylu ludzi daje się ogłupić propagandzie Kościoła.

Tragedia, nie "smutne"! To cofnie Polskę lata wstecz...
    • 6.smiech Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 12:35
      Starczy spojzec na zdjecia tych debili z plakatami i wiadomo ze sa bezmozgowym narzedziem
      w rekach zboczonego kleru ktory orgazmuje na sama mysl o narzadach kobiet. Tak bylo
      za inkwizycji i tak jest teraz w Polsce gdzie idiotyczny konkordat dal ksiezom wladze.
      Rozwiazac konkordat !
      • wersal-55 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 19:20
        Glupota tego panstwa to kler ktory chce cosc zyskac,to koniec kosciola w panstwie swieckim.System Francuski do natychmiastowego dzialania,jezeli nie,prawo prywatne czyli szwadrony ,glupota kleru jest oficjalna.Kazdy TZ.duchowny w TZ.panstwie polskim to obywatel WATYKANU NIE DANEGO KRAJU.Natychmiastowa zmiana,konstytucyjnychb praw obywateli,oczywiscie przy mniejszojsci TZ. KATOLIKOW.Jestem czesciowym obywatelem tego kraju ,jako podatnik zero na kler oraz inne swiadczenia.Prezydencja tego kraju w uni to utopia.Problem to ustanowienie granic,konferencja pokojowa.Wiele regionow nie chce byc z tz. polska ,naturalnosc to normalnosc ,oczywiscie WLASNOSC TO NIE DZIEDZICTWO TEGO KRAJU.
    • stefeggg GWienko tak bardzo się boi 28.06.11, 12:37
      słowa Eugenika (nie wiem, wstydzą się jednego z podstawowych postulatów socjalistycznych manifestów??), że musi nagłaśniać jakieś ekstremalne i rzadkie przypadki Płód (sic!) kontra Kobieta, żeby zakryć fakt, że za większością aborcji stoi zespół Downa "płodu".
      Wolność albo śmierć!
      • 6.smiech Re: GWienko tak bardzo się boi 28.06.11, 12:40
        idiota czy o droge pyta ?
        • stefeggg Czwarty* akapit**: 28.06.11, 12:55
          tvp.info/informacje/ludzie/w-polsce-rosnie-liczba-legalnych-aborcji/3607062
          *czwarty (4) - następuje po trzecim (3)
          **akapit - jednostka logiczna tekstu, wydzielona graficznie
          Wolność albo śmierć!
          • lmblmb Re: Czwarty* akapit**: 28.06.11, 22:12
            Jednak o drogę nie pyta.
      • kadykianus No to wychowuj go. Ale ty wychowuj! 28.06.11, 18:48
        Adoptuj Downa i wychowuj. Jeśli tego nie zrobisz milcz. W XXI wieku przychodzenie na świat ludzi tak poważnie zmutowanych, przy obecnej diagnostyce, to skandal.
        A płód nie jest obywatelem. To jest płód. Matka decyduje czy urodzi, czy zrezygnuje.
        • stefeggg "Matka decyduje" A "dawca spermy" ma z pół głosu?? 29.06.11, 10:43
          "W XXI wieku przychodzenie na świat ludzi tak poważnie zmutowanych, przy obecnej diagnostyce, to skandal."
          Zabić wszystkie Downy! Po co ograniczenia wiekowe do któregośtam miesiąca? Tylko wk.rwiają, bezproduktywne śmieci!
          Jak uczył ojczulek Hitler - socjalista narodowy.
          Tylko, że postęp diagnostyki przyniósł również postęp neonatologii i "płód" może przestać "pasożytować" na matce już w 25 tygodniu życia i od tego momentu jest Obywatelem.
          Bydło nie wie, że jak się r.cha, to powstają płody ich własnej zepsutej spermy i nieświeżych jaj, wadliwe zygoty do usunięcia. Bydło widzi na horyzoncie najdalej wieczorne żarcie i r.chanie - "kądonów zapomniał kupsić". Płód? Za dużo problemów - wydłubać! Poświęcenie? Nie dla mnie, ja chcę "Na Wspólnej" w spokoju n.pie...ć! Emeryturkie da Państwo z podatków zabranym dzieciom, tych, którzy nie skrobią. Ma być wygodnie i bezproblemowo! Leniwe, żarłoczne bydło.
          A ja żądam prawa do aborcji wszystkich pasożytniczych socjalistów do 65 roku życia, niszczycieli idei wszelakich, co tylko żreć i bezpiecznie wegetować pragną - wszak są szkodliwymi debilami z własnego wyboru, nie genetycznego przypadku.
          Wolność albo śmierć!
    • maxixxx Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 12:38
      Na takie pytanie jest tylko jedna odpowiedź - oczywiście, że życie kobiety jest ważniejsze od płodu ale jestem za całkowitą dowolnością zarówno jeśli chodzi o aborcję ( społeczeństwo nie może samo siebie okłamywać i udawać, że problem nie istnieje ) jak i za sposobem leczenia kobiet w czasie ciąży - kilka medialnych przykładów było o decyzjach kobiet które zdecydowały się urodzić dziecko pomimo zagrożenia dla swojego życia

Prawo świeckie powinno być wolne od światopoglądów religijnych w tych kwestiach, które narzucają jakąś dotkrynę religinją ogółowi społeczeństwa. Pod uwagę powinny być brane tylko względy medyczne i wola "rodziców"

A najważniejsze co państwo powinno zrobić to zamiast lekcji religii wprowadzić do szkół edukację seksualną w której bez żadnych fałszów będzie przekazywana wiedza na temat tej mega ważnej sfery życia człowieka
      • 78lula Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:34
        zgadzam się z tobą w 100%, nie mogę zrozumieć dlaczego Państwo czy Kościół ma decydować za mnie czy moją rodzinę o moim życiu? Wszystko w tym kraju jest zdeterminowane pod katolików, a nie każdy obywatel tego kraju nim jest. Prawo i kraj powinno być świeckie a religia i zakazy czy nakazy z niej wynikające dotyczyć pojedynczego obywatela, niech każdy decyduje sam i osobno a nie wszystkich do jednego wora. Katofaszyści.
        • polskinacjonalista Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 16:15
          A norma "nie zabijaj" jest świecka czy religijna?
          • wersal-55 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 19:35
            polskinacjonalista napisał:

> A norma "nie zabijaj" jest świecka czy religijna?
            Jest typowo religjna,oni czyli wyznzwcy TZ. boga to szereg przestepczej dzialalnosci.WATYKAN MA SWIADOMOSC ZE JEST TO KONIEC WATYKANU,TAGZE W TYM POLSKIM KRAJU.
          • 78lula Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 02.07.11, 22:52
            oczywista, że tak samo świecka jak religijna, ale dlaczego ktoś chce mnie poświęcać w imię Boga, moje życia ta zasada nie obowiązuje? Zlitujcie się czy my, kobiety jesteśmy tylko inkubatorami? Nie możemy zdecydować o swoim życiu? Litości!!!
    • candid_coral Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:09
      przy okazji powinni tez postulowac o pakiet finansowy, z ktorych bedzie finansowana pomoc dla kobiet zmuszanych do urodzenia w wyniku gwaltu czy kazirodztwa oraz kolejny pakiet, ktory sfinansuje opieke medyczna i pomoc finansowa dla rodzin,ktore zostana zmuszone do nieusuniecia ciezko uszkodzonego plodu a takaze rekompensaty dla rodzin, ktorych matki straca zycie bo ratowanie ich bylo mniej wazne od plodu. Inicjatywa kk w tworzeniu wielomilionowych funduszy pomocowych mile widziana a nawet porzadana.
      a tak swoja droga dlaczego na tym zdjeciu sa sami faceci???
      • 6.smiech Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:15
        candid_coral napisała:

> przy okazji powinni tez postulowac o pakiet finansowy, z ktorych bedzie finanso
        > wana pomoc dla kobiet zmuszanych do urodzenia w wyniku gwaltu czy kazirodztwa o
        > raz kolejny pakiet, ktory sfinansuje opieke medyczna i pomoc finansowa dla rodz
        > in,ktore zostana zmuszone do nieusuniecia ciezko uszkodzonego plodu a takaze re
        > kompensaty dla rodzin, ktorych matki straca zycie bo ratowanie ich bylo mniej w
        > azne od plodu. Inicjatywa kk w tworzeniu wielomilionowych funduszy pomocowych m
        > ile widziana a nawet porzadana.
        > a tak swoja droga dlaczego na tym zdjeciu sa sami faceci???

Oczywiscie ale za duzo od oszolomionych bezmozgowcow wymagasz.
    • strikemaster Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:11
      Tytuł pokazuje prawdę, wybór między życiem człowieka, a płodu.
      • polskinacjonalista Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 16:18
        Jak płód podrośnie będzie np. 18-letnim płodem
        • zbig1113 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 19:40
          Sprawdź w encyklopedii (to taka gruba książka) definicję słowa płód.
        • eryn_7 Dopóki się nie urodził jego przeżycie zależy od... 29.06.11, 00:38
          Ale dopóki się nie urodził jego przeżycie zależy od dostępu do krwi, nerek, wątroby, serca matki. Oddaj swoją krew, nerkę, wątrobę, serce potrzebującemu (a jest ich wielu) i wtedy żądaj, by kobiety pod przymusem poświęcały swoje życie i zdrowie dla nienarodzonych. Sytuacja płodu i matki nie jest symetryczna. Matka jest jednostką niezależną i ma prawo chronić swoje zdrowie i życie w tym samym stopniu co każdy inny obywatel, którego nie przymusza się by ryzykował swoim zdrowiem i życiem dla innych. Sytuacja płodu jest równoległa do sytuacji osoby, która dla przeżycia potrzebuje transfuzji, przeszczepu, odstąpienia miejsca w szalupie. Nie mordujemy jednych, by uratować ich kosztem drugich. Bez względu na to, czy uznamy płód za osobę ludzką, czy nie, to ratowanie życia i zdrowia matki powinno zawsze być pierwszorzędne.
          Proponuję znowelizować obecną ustawę w ten sposób, by sankcje więzienia nie obejmowały kobiety i działającego w jej imieniu i dla zachowania jej zdrowia profesjonalisty służby zdrowia (lekarza, pielęgniarki). Bez tego nie można mówić, że kobiety w ciąży mają równe prawo do ochrony swego zdrowia i życia, jak każdy inny obywatel. Sugestie, że o zdrowiu obywatela powinien decydować lekarz, czy jakiś medyczny biurokrata to przedmiotowe traktowanie pacjenta i pozbawianie jednostki praw do samostanowienia.
          • eryn_7 Re: Dopóki się nie urodził jego przeżycie zależy 29.06.11, 00:42
            Nie mordujemy jednych, by uratować drugich, ich kosztem.
    • saint_just Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:14

> Tytuł art pokazuje stronniczość proaborcyjną gazety
    • aekielski Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:16
      Chciałoby się zażartować,że decyzja należy do męża i ojca. Nie wiem czy którykolwiek by taką decyzję podjął. Tymczasem politycy i księża aż się rwą do bycia panami czyjegoś życia lub śmierci. Gdzie sumienie?
      • asiazlasu Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:21
        50 lat do tylu. A na zdjeciu sami samce. Jak w krajach arabskich. Robcie tak dalej, niedlugo wywioza was na taczkach.
      • kolter-xxl Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 22:30
        aekielski napisał:

>Gdzie sumienie?

Ksiądz i sumienie ??
    • mol_chemiczny Niby Wyborcza.pl, a interpunkcja rodem z Gazeta.pl 28.06.11, 13:24
      Niby Wyborcza.pl, a interpunkcja rodem z Gazeta.pl - fatalna. Po raz kolejny dzisiaj.
    • maura4 Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:29
      Bedą dalsze prace nad tym nieludzkim, niehumanitarnym, sprzecznym z Konstytucją i prawami człowieka projektem, aby nie zniweczyć wysiłku prawie pół mln. oszołomów ? Panie Gowin z główką coś nie tak ? A może tak, jak najbardziej tak, tylko strach się przyznać, że pan go popiera, bo kariera polityczna pewnie ucierpiałaby mocno ? Pół miliona obywateli Polski, moich rodaków chce odebrać mi prawo, do decydowania o moim życiu. A kto im dał prawo do decydowania za mnie ? Swoje przekonania religijne mogą przecież realizować na sobie, swoich córkach, siostrach, matkach, wnuczkach. Mogą przecież umierać za płody i dziś, kto im zabrania ?
      • polskinacjonalista Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 16:22
        Nie masz też prawa do decydowania o swojej nerce i wątrobie tzn. nie możesz sprzedać tych organów lub ich części komuś potrzebującemu lub wyciąć sobie dla widzimisię.
        Musisz zapinać pasy w samochodzie - też nie dali ci prawa do decydowania o swoim życiu. Płód to jednak nie twoje życie.
        • maura4 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 17:59
          Jednak mogę. Mogę karmić swoją wątrobę codziennie alkoholem, aż ją wykończę. Mogę też sama ją sobie wyciąć, tylko chyba nikomu się wtedy nie przyda. Pasów też nie muszę zapinać, choć jest takie prawo. Toż ja nie chcę decydować o życiu jakiegokolwiek płodu, tylko o swoim. To do mnie należy decyzja, czy chcę poświęcić swoje życie, czy nie. Żadne oszołomy, ani religia, ani państwo nie mogą odbierać mi tego prawa.
        • karolina.44 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 19:40
          Przepraszam, ale płód to jest życie kobiety, przez 40 tyg.rozwija się dzięki niej , czy np.9-tygodniowy płod ma jakieś szanse na życie po oddzieleniu go od matki? niech nie wypowiadają sie na ten temat faceci, którzy pojęcia o byciu w ciąży nie mają; krew mnie zalewa jak widzę te prymitywne, fanatyczne gęby jak na tym zdjęciu. Kolejna rzecz - z tego co obserwuję te wszystkie" uszkodzone" dzieci wychowują często same kobiety, bo samiec biedny nie uniósł ciężaru trosk i obowiązków. Co za tupet samców!!!
        • eryn_7 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 29.06.11, 01:05
          "Nie masz też prawa do decydowania o swojej nerce i wątrobie tzn. nie możesz spr
          zedać tych organów lub ich części komuś potrzebującemu lub wyciąć sobie dla widzimisię."

Nie masz prawa sprzedawać swoich organów, bo ludzie w całości ani w części nie są na sprzedaż, ale możesz nerkę lub część wątroby dobrowolnie podarować osobie potrzebującej i chodzić w glorii altruisty, który ponosi ryzyko życia z jedną nerką dla dobra innej osoby. Nikt cię do tego jednak nigdy nie zmusi prawnie. Nie zmuszaj i ty kobiet, by niszczyły swoje zdrowie po to by urodzić dziecko.
          Jako "polski nacjonalista" powinieneś zrozumieć, że obecne i proponowane rozwiązanie prawne powoduje spadek urodzin. Kobiety nie chcą narażać się na 9 miesięcy bycia obywatelem drugiej kategorii, któremu nie przysługuje prawo do ochrony zdrowia, jak innym. Tylko, gdy będą same decydować jak bardzo się poświęcą, gdy będą mieć świadomość, że lekarz jest po ich stronie i działa według zasad sztuki medycznej, w myśl dyspozycji przez nie same wydawanych, wtedy będą śmielej decydować się na ciążę i poród (stany niosące spore ryzyko dla życia i zdrowia).
        • 78lula Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 02.07.11, 23:03
          ach mogę się założyć, ze jesteś młodym mężczyzną, który raczej nigdy nie stanął przed życiowymi wyborami, takimi które niestety zostawiają ślad na całe życie...,bo pewnie gdybyś miał do wyboru kochaną żonę lub kilku tygodniowy płód inaczej byś tu pisał a Twoje zasady poszłyby precz. Obyś nigdy nie stanął w obliczu takiej sytuacji, z resztą inni ją za Ciebie podejmą...Zastanów się człowieku co tu wypisujesz.
    • atena-30 Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:30
      Juz i przy obecnej ustawie prawa kobiety sa pomijane.

To absurd, ze prawa zyjacego czlowieka (kobiety) sa ignorowane na rzecz potencjalnego przyszlego czlowieka.

Skoro panstwo zakazuje aborcji bez wzgledu na sytuacje - to ma moralny obowiazek zajac sie dziecmi, ktore sie urodza jako wynik prawa aborcyjnego - od narodzin az do doroslosci.

Tylko, ze obowiazek moralny konczy sie w Polsce na gadaniu i narzucaniu innym swoich wizji. Natomiast ponoszenie konsekwencji juz nikogo nie obchodzi.

Cofamy sie jako narod do sredniowiecza i taka tez bedziemy mieli opinie na swiecie.
    • starblast Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:39
      Faceci, szczególnie ci w czarnych kieckach mają w temacie związanych z kobietami najwięcej do powiedzenia.

Zastanawiający jest fakt jak duchowni nie ufają swoim owieczkom. Podobno bóstwo w które wierzą, dało im wolną wolę. Jeśli oczywiście przeskrobią to na końcu pójdą do piekła, lecz wcale nie muszą dokonywać aborcji i innych zakazanych czynności. Jednak kler gwałci ich prawa i chce zniewolić, przy okazji zahaczając o innowierców i niewierzących.

Wszystkie religie są formą rządów totalitarnych. Krk stosuje już tortur, kar cielesnych, śmierci, ale nie zrezygnował z psychomanipulacji, prania mózgu i przemocy psychicznej. Szkoda, że w Polsce politycy tak łatwo zgodzili się na katodyktaturę. W zasadzie wszyscy pilnują interesu Krk, ale są też tacy, którzy robią to nad wyraz gorliwie.

Rozwiązanie konkordatu, zaprzestanie finansowania Krk i innych kościołów z budżetu państwa, wycofanie religii ze szkoły itd. jest kwestią czasu, lecz która ekipa się na to zdecyduje?. Wybieram w tym roku Palikota i mam nadzieję, że coś się ruszy.
      • kotek.filemon Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:06
        starblast napisał:

> Faceci, szczególnie ci w czarnych kieckach mają w temacie związanych z kobietam
        > i najwięcej do powiedzenia.

Jak widać na załączonym obrazku - tym pierwszym...
      • fajny30lat przemoc psychiczna 28.06.11, 19:32
        Wszystkie religie są formą rządów totalitarnych. Krk stosuje już tortur, kar ci
        > elesnych, śmierci, ale nie zrezygnował z psychomanipulacji, prania mózgu i prze
        > mocy psychicznej.

Co do przemocy psychicznej przypomina mi sie cytat z Starego Testamentu czytany w kociele, kiedy jeszcze chodzilem i wierzylem. Ow cytat mowi tak: '' Dusza ludzka nie osiagnie spokoju az nie spocznie w Bogu''
        NIe modle sie od 6 lat, nie chodze do kociola od ponad 8 i tak sama jak wczesniej(wtedy, gdy wierzylem) jestem czlowiekiem radosnym, smutnym, (nie)szczesliwym itd.
        Byl to dla mnie manipulacja: sczescie tylko z Bogiem.
    • 6.smiech Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:41
      Jak klechy cokolwiek z tego przeforsuja to sprawa pojdzie do rozstrzgniecia w Strasbourgu.
    • asperamanka Strzelają sobie w stopę. 28.06.11, 13:41
      Kościelni otwierają po raz kolejny ten front walki, tylko tym razem udało im się zebrać 600 tysięcy podpisów różnych moherów pod durnym projektem. Obudzą się z ręką w nocniku, bo w końcu ten "kompromis" aborcyjny z lat 1990-tych padnie, tylko nie w tym kierunku, w jakim by chcieli. Nie da się Polski na wieki zrobić ciemnogrodu.

A tak na marginesie, może w takim razie druga strona społeczeństwa zaczęłaby zbierać pół miliona podpisów pod projektem ustawy, że obowiązkowym elementem święceń kapłańskich powinien być sakrament kastracji? To by na pewno skierowało na właściwe tory energię "duszpasterzy", i zapobiegło licznym przypadkom mordowania niewinnych plemników w toku ich późniejszego życia.

A co, jeśli im wolno się mieszać w sprawy o których nie mają prawa mieć zielonego pojęcia, to czemu to ma nie działać w drugą stronę?
      • rr44 Re: Strzelają sobie w stopę. 28.06.11, 14:27
        > A tak na marginesie, może w takim razie druga strona społeczeństwa zaczęłaby zb
        > ierać pół miliona podpisów pod projektem ustawy, że obowiązkowym elementem świę
        > ceń kapłańskich powinien być sakrament kastracji? To by na pewno skierowało na
        > właściwe tory energię "duszpasterzy", i zapobiegło licznym przypadkom mordowani
        > a niewinnych plemników w toku ich późniejszego życia.

Popieram w 100%.
        • eszp Re: Strzelają sobie w stopę. 28.06.11, 14:55
          rr44 napisał:

> > A tak na marginesie, może w takim razie druga strona społeczeństwa zaczęł
          > aby zb
          > > ierać pół miliona podpisów pod projektem ustawy, że obowiązkowym elemente
          > m świę
          > > ceń kapłańskich powinien być sakrament kastracji? To by na pewno skierowa
          > ło na
          > > właściwe tory energię "duszpasterzy", i zapobiegło licznym przypadkom mor
          > dowani
          > > a niewinnych plemników w toku ich późniejszego życia.
          >
          > Popieram w 100%.
          I może skończyły by sie zbyt liczne przypadki pedofilii, molestowania seksualnego i życia w "grzechu", ktory kwitnie w polskim Kościele katolickim?
      • marek.56b Re: Strzelają sobie w stopę. 28.06.11, 18:38
        Wszystkie te podpisy zbierali w kościołach, listy leżały na stołach w środku przejścia .
        Sam to widziałem na własne oczy i do tego ksiądz na każdej mszy namawiał do podpisywania.
      • lmblmb Uważaj, bo skończysz na stosie. 28.06.11, 22:11
        asperamanka napisał:

> ten "kompromis" aborcyjny z lat 1990-tych padnie,
        > tylko nie w tym kierunku, w jakim by chcieli. Nie da się Polski na wieki zrobić
        > ciemnogrodu.

Wystarczy ustawić datę referendum na lato i wygrana Talibanu zapewniona. Nie pamiętasz poprzednich wyborów? Wygrana była taka pewna, że połowa ludzi nie poszła do wyborów - Taliban wygrał.

> A tak na marginesie, może w takim razie druga strona społeczeństwa zaczęłaby zb
        > ierać pół miliona podpisów pod projektem ustawy, że obowiązkowym elementem świę
        > ceń kapłańskich powinien być sakrament kastracji?

Proponuję coś prostszego: projekt żądający nauki religii Flying Spaghetti Monster.

> A co, jeśli im wolno się mieszać w sprawy o których nie mają prawa mieć zielone
        > go pojęcia, to czemu to ma nie działać w drugą stronę?

Do kogo z logiką? Logika tam nie działa. Uważaj, bo skończysz na stosie.
    • wenzel2 Kato - talibowie w natarciu 28.06.11, 13:45
      Głupota i fanatyzm tych ludzi mnie przeraża. Żaden klecha ani lekarz chowający się za tzw. klauzulę sumienia nie ma prawa decydowac o zyciu kobiety. Ile razy trzeba bedzie jeszcze odpierac kolejne ataki tej sfanatyzowanej hołoty?
    • rockawy Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:45
      Z pyska/okr.Fotygi/ widac ,ze protestuja ci ,ktorzy potomstwa raczej nie powinni miec / dla dobra gatunku ludzkiego/.
    • rf-a Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 13:47
      nalezy sie tylko domyslac, ze gdyby taki nieludzki bubel prawny zostal ustanowiony, to wtedy dopiero sie zacznie zmienianie kodeksu karnego nakazujacego sprawdzanie czy kobiety wrocila z zagranicy w ciazy jesli byla w ciazy wyjezdzajac... pewnie jakas "ciazowa" policja, nowy organ a la ziobro bedzie to sprawdzac... to sie dopiero wtedy zacznie traktowanie kobiet jak podludzi... super projekt, nic tylko podziekowac temu oszolomowi Gowinowi
      • rr44 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:01
        To nie jest wykluczone. Podobne prawo obowiązywało w Rumunii rządzonej przez Nicolae Ceausescu: każda Rumunka w wieku rozrodczym musiała poddawać się regularnym badaniom w celu sprawdzenia, czy nie jest w ciąży, tak aby żadne "życie poczęte" się nie zmarnowało. Rezultatem tej polityki były setki tysięcy dzieci, które przez lata umierały w męczarniach w rumuńskich sierocińcach z powodu głodu i chorób. Jeśli ktoś te dzieci adoptował, to najczęściej rodziny z krajów, które katoliccy zwyrodnialcy nazywają "cywilizacją śmierci". Katonazistów z Polski ten problem nie interesował. Byli wtedy zajęci walką o zakaz aborcji we własnym kraju.
        • kotek.filemon Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:04
          > To nie jest wykluczone. Podobne prawo obowiązywało w Rumunii rządzonej przez Ni
          > colae Ceausescu: każda Rumunka w wieku rozrodczym musiała poddawać się regularn
          > ym badaniom w celu sprawdzenia, czy nie jest w ciąży, tak aby żadne "życie pocz
          > ęte" się nie zmarnowało. Rezultatem tej polityki były setki tysięcy dzieci, któ
          > re przez lata umierały w męczarniach w rumuńskich sierocińcach z powodu głodu i
          > chorób. Jeśli ktoś te dzieci adoptował, to najczęściej rodziny z krajów, które
          > katoliccy zwyrodnialcy nazywają "cywilizacją śmierci". Katonazistów z Polski t
          > en problem nie interesował. Byli wtedy zajęci walką o zakaz aborcji we własnym
          > kraju.

Oraz handlem Biseptolem, bardzo dochodowym zajęciem, jeśli ktoś się akurat do Rumunii wybierał...
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:40
            kotek.filemon napisał:

> Oraz handlem Biseptolem, bardzo dochodowym zajęciem, jeśli ktoś się akurat do R
            > umunii wybierał...

To potwarz!! Uświęcony w Maryi Dziewicy Naród Polski nie mógł byc reprezentantem cywilizacjiśmierdzi!
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna wyskrobane dzieci dostały od życia śmierć 28.06.11, 13:47
      Dzięki pro-ludobójczej kampanii reklamowej lansującej modę na zabijanie dzieci jako "prawo" do aborcji wszystkie wyrodne matki mogą sobie robić skrobanki z poczuciem dumy, że realizują swoje prawo do aborcji. Zabite dzieci nie mają głosu ani prawa głosu oraz nikt ich nie pyta się o to, czy chciałyby zostać zabite jak matka każe, czy jednak wolałyby pożyć jeszcze z 80 lat.

Dziecięce ofiary aborcji są anonimowe i bezimienne. Wyskrobanych dzieci nie żegna kondukt pogrzebowy i ksiądz nie ochlapie im trumny wodą święconą. Wyskrobane dzieci dostały od życia śmierć, figę z makiem i guzik z pętelką. Wyskrobane dzieci giną bez rozgłosu i bez śladu, ponieważ Pomnik Nieznanego Dziecka będącego ofiarą ludobójczej aborcji jeszcze nigdzie na razie nie stoi.
      • rockawy Re: wyskrobane dzieci dostały od życia śmierć 28.06.11, 14:09
        kaczka-dziwaczka,dziwaczka?malo powiedziane .Lecz sie na nogi bo leczenie glowy bezcelowe/wada genetyczna/ .Wspolczuje serdecznie.
      • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna moda na zabijanie dzieci - cywilizacja śmierci 28.06.11, 14:29
        Lansowana przez zmichniczoną Gazetę Wyborczą moda na zabijanie dzieci przyjęła się dosyć powszechnie. Zrobienie sobie skrobanki jest trendy, świadczy o nowoczesnym światopoglądzie. Można się polansować w towarzystwie opowiadając o swoich skrobankach licytując się, czy się miało trzy aborcje, czy sześć.

Największym mordercą ludzkości nie jest rak, zawał, AIDS ani US Army. W całej historii ludzkości najwięcej ludzi zginęło wskutek operacji polegającej na wydłubaniu człowieka z miejsca, gdzie według natury miał przeżyć bezstresowo i wygodnie jeszcze osiem czy siedem miesięcy. Śmierć dziecka na ogół następowała szybko a ofiara ginęła nieświadoma tego, co się z nią dzieje.
        • wenzel2 Re: moda na zabijanie dzieci - cywilizacja śmierc 28.06.11, 17:34
          Skąd się biorą takie mądrości. Z kubła na wodę święconą?
        • 44xx88 Re: moda na zabijanie dzieci - cywilizacja śmierc 28.06.11, 23:01
          Super, tylko powiedz mi czemu, dlaczego jak rodzice chcą pogrzebać swoje 450gramowe dziecko, to księża już nie są tacy pewni, że to jest człowiek? Dlaczego nie można podjąć decyzji, kto dziecko wychowa? dlaczego kobieta nie ma prawa żądać rekompensaty za koszmar porodu i trudy ciąży, bo się nazywa to handlem ludźmi?

Prawo do aborcji na żądanie nie jest rozwiązaniem, człowieka należy szanować, niezależnie od tego, czy jest duży czy mały, czy jest kobietą czy mężczyzną, czy jest ciężarną czy nieciężarną. W tym zasranym kraju nie ma nic, nawet nie ma edukacji seksualnej, która mogłaby nauczyć jak nie zajść w niechcianą ciąże.

Przestańmy się oszukiwać, że problem stanowią aborcje wykonywane zgodnie z ustawą, bo wielokrotnie więcej jest takich, w których nie ma mowy o żadnym zagrożeniu życia, wadach rozwojowych lub czynach zabronionych. Większość aborcji jest wykonywanych na życzenie. Tylko nie za darmo.
      • rr44 Re: wyskrobane dzieci dostały od życia śmierć 28.06.11, 14:55
        Podziwiam Cię z to, że tak się przejmujesz losem cudzych dzieci, których nikt nie chce. Rozumiem, że w związku z tym zrezygnowałeś z naturalnego ojcostwa, aby wszystkie środki materialne, jakimi dysponujesz, energię i uczucia przeznaczyć dla niewinnych istot, które zostały urodzone tylko dlatego, że matki nie było stać na nielegalną skrobankę, zwłaszcza - chorych, niepełnosprawnych i niedorozwiniętych. Ile takich dzieci adoptowałeś? Jak sobie radzisz?
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Teatrzyk Zielona Gęś przedstawia Wyrodny Płód 28.06.11, 14:04
      Teatrzyk Zielona Gęś
      i Kaczka Dziwaczka
      przestawia dramat egzystencjalny
      "Wyrodny Płód"

LEKARZ GINEKOLOG
      To co, możemy przystępować do zabiegu?

WYRODNY PŁÓD
      Tak, oczywiście, niech pan zaczyna panie doktorze.

LEKARZ GINEKOLOG
      Jest pan pewien swojej decyzji?

WYRODNY PŁÓD
      Tak, nie zmieniłem zdania, niech pan usuwa.

LEKARZ GINEKOLOG
      Proszę zamknąć oczy.

KOCHAJĄCA MATKA
      Czy to będzie skomplikowany zabieg?

LEKARZ GINEKOLOG
      Wcale nie. Najpierw obetnę pani rączki, potem nóżki i główkę.

KOCHAJĄCA MATKA
      Czy to przypadkiem nie będzie bolało?

LEKARZ GINEKOLOG
      Nic a nic. To wcale nie boli. Potem przekroję panią na pół, wyjmę płód i przełożę do inkubatora na następne siedem miesięcy.

KOCHAJĄCA MATKA
      A co będzie ze mną?

LEKARZ GINEKOLOG
      Z tymi kawałkami? Salowa pozbiera i wyrzuci. Wszystkie trafią do spalarni.

KOCHAJĄCA MATKA
      Głowa też? Szkoda, jestem taka ładna.

WYRODNY PŁÓD
      Długo pan będzie jeszcze gadał, panie doktorze? Ja chcę się już pozbyć tej matki i mieć problem z głowy.

LEKARZ GINEKOLOG
      obcina matce rączki, nóżki i główkę, wyjmuje Wyrodny Płód i wkłada do inkubatora

WYRODNY PŁÓD
      Jak ta matka w kawałkach obrzydliwie wygląda. Fuj!

KURTYNA
      zawija obrzydliwe kawałki matki w siebie i wyrzuca się do pojemnika
      • juesej2 Re: Teatrzyk Zielona Gęś przedstawia Wyrodny Płód 28.06.11, 18:56
        Kto to jest te/tan-kaczka dziwaczka? Wyglada na jakiegos psychopate.Skad tu sie wziela ta istota panoszac sie akurat tutaj na forum?
      • m1r4640 Re: Teatrzyk Zielona Gęś przedstawia Wyrodny Płód 28.06.11, 19:40
        a ja sadzilem ze ugotujesz sobie gulasz?
      • m1r4640 Re: Teatrzyk Zielona Gęś przedstawia Wyrodny Płód 28.06.11, 19:43
        jestem zalamnny bo sadzilem ze ugotujesz sobie gulasz?
      • 78lula Re: Teatrzyk Zielona Gęś przedstawia Wyrodny Płód 02.07.11, 23:05
        słuchaj kaczko-jesteś zajebista!
    • rr44 Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:06
      Całkowity zakaz aborcji to zbrodnia. Zbrodnią jest również obecne prawo antyaborcyjne, w wyniku którego rodzi się mnóstwo niechcianych dzieci w biednych, patologicznych rodzinach. Jeśli jednak istnieje w Polsce 600 tysięcy osób, które podpisały się pod tym nieludzkim wnioskiem, to proponuję obciążyć te osoby dodatkowym podatkiem na pomoc dla biednych i chorych dzieci, które urodziły się tylko dlatego, że matka nie mogła usunąć ciąży.
      • one.emeryt12 Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:10
        rr44 napisał:

> Całkowity zakaz aborcji to zbrodnia. Zbrodnią jest również obecne prawo antyabo
        > rcyjne, w wyniku którego rodzi się mnóstwo niechcianych dzieci w biednych, pato
        > logicznych rodzinach. Jeśli jednak istnieje w Polsce 600 tysięcy osób, które po
        > dpisały się pod tym nieludzkim wnioskiem, to proponuję obciążyć te osoby dodatk
        > owym podatkiem na pomoc dla biednych i chorych dzieci, które urodziły się tylko
        > dlatego, że matka nie mogła usunąć ciąży.

Brawo ! popieram w 100 %. Lista juz jest to teraz tylko do komornika w przypadku opornych.
        • villianna Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 17:40
          one.emeryt12 napisał:

> rr44 napisał:
          >
          > > Całkowity zakaz aborcji to zbrodnia. Zbrodnią jest również obecne prawo a
          > ntyabo
          > > rcyjne, w wyniku którego rodzi się mnóstwo niechcianych dzieci w biednych
          > , pato
          > > logicznych rodzinach. Jeśli jednak istnieje w Polsce 600 tysięcy osób, kt
          > óre po
          > > dpisały się pod tym nieludzkim wnioskiem, to proponuję obciążyć te osoby
          > dodatk
          > > owym podatkiem na pomoc dla biednych i chorych dzieci, które urodziły się
          > tylko
          > > dlatego, że matka nie mogła usunąć ciąży.
          >
          > Brawo ! popieram w 100 %. Lista juz jest to teraz tylko do komornika w przypad
          > ku opornych.

Dodatkowo niech się durnie składają na renty dla dzieci, których mamy zmarły, bo nie przeprowadzono u nich aborcji na czas.
      • 78lula Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 02.07.11, 23:08
        tak, tak, tak!!
    • internetowy_ubek Cisnie mi sie na usta tylko jedno zdanie 28.06.11, 14:20
      Wypierd...ć do Talibanu

• rr44 Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:21
      Dlaczego nie wprowadzimy w tym kraju podwójnego systemu prawnego w sprawach dotyczących tzw. sumienia? Niech każdy obywatel RP zadeklaruje, czy jest katolikiem, a jeśli tak, to niech będzie sądzony zgodnie z doktryną swojego kościoła: aborcja, in vitro czy stosowanie antykoncepcji będzie karane tak samo, jak zabicie człowieka (nawet jeśli będzie miało miejsce za granicą), posiadanie prezerwatywy - jak nielegalne posiadanie broni, oglądanie pornosów czy korzystanie z usług prostytutek - jak zdrada stanu.

Nie byłaby to żadna nowość, ponieważ podobny system istnieje np.w Malezji dla muzułmanów i niemuzułmanów w zakresie spraw obyczajowych (np. muzułmanie mogą mieć więcej żon). Przy okazji wreszcie można by sprawdzić, ilu mamy katolików.
      • fajny30lat Re: Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 19:45
        rr44 napisał:

> Dlaczego nie wprowadzimy w tym kraju podwójnego systemu prawnego w sprawach dot
        > yczących tzw. sumienia? Niech każdy obywatel RP zadeklaruje, czy jest katolikie
        > m, a jeśli tak, to niech będzie sądzony zgodnie z doktryną swojego kościoła: ab
        > orcja, in vitro czy stosowanie antykoncepcji będzie karane tak samo, jak zabici
        > e człowieka (nawet jeśli będzie miało miejsce za granicą), posiadanie prezerwat
        > ywy - jak nielegalne posiadanie broni, oglądanie pornosów czy korzystanie z usł
        > ug prostytutek - jak zdrada stanu.
        >
        > Nie byłaby to żadna nowość, ponieważ podobny system istnieje np.w Malezji dla m
        > uzułmanów i niemuzułmanów w zakresie spraw obyczajowych (np. muzułmanie mogą mi
        > eć więcej żon). Przy okazji wreszcie można by sprawdzić, ilu mamy katolików.

1% czy 0.1%?
    • bolekzaja Kobieta czy płód. Czyje życie ważniejsze? 28.06.11, 14:30
      po tych durnych gebach- widać XIX wiek a może i wcześniej - same durnoty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka