brzmski grzesznik... święty 09.07.11, 09:29 miało być upamiętnienie, refleksyjne pochylenie się; wyszło - jak zawsze, bagiennie; że dentes nientes, długi po... niedomytą plerezę, może i... kiła, nabyta?!; noo, panie sz. - jak na jedno życie, stanowczo dużo; i te pańskie ambicje literackie, oksymoronisty w pachwinę kopanego - słony cukier, święty grzesznik Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: grzesznik... święty 09.07.11, 13:49 brzmski napisała: > miało być upamiętnienie, refleksyjne pochylenie się; wyszło - jak zawsze, bagie > nnie; że dentes nientes, długi po... niedomytą plerezę, może i... kiła, nabyta? > !; noo, panie sz. - jak na jedno życie, stanowczo dużo; i te pańskie ambicje li > terackie, oksymoronisty w pachwinę kopanego - słony cukier, święty grzesznik _____________________________________ Bagienna to jesteś ty, polaczkowata, minoderyjna obłudniczka z remizy.Się o czymś nie mówi, to tego nie.Jak z Jedwabnym. I się czujesz wtedy wdechowo. Paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: grzesznik... święty 09.07.11, 19:17 geju, pomysl pomysl glowa nie h...em raczkowski sie zwyczajnie lansuje jakimis angdotami z dupy rodem a homoseksualisci widza w tym szcerosc lol ide Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Bądź wyrozumiały dla chorego 09.07.11, 21:03 Nie drwij z jego ułomności. Jakby umiał, to by pomyślał. Widocznie nie umie. bimbalimba napisał: > geju, pomysl > Odpowiedz Link Zgłoś
panbuchman Wigilia 09.07.11, 09:54 Maciej Zembaty został internowany 13 grudnia roku pamiętnego. Miał dar rozmawiania z ludźmi. W więzieniu zorganizował wigilię. Przy wspólnym stole zasiedli polityczni, kryminalni i klawisze. Opłatek, modlitwa, kolędowanie. Władze się wściekły i wymieniły całą załogę klawiszy na oddział żołnierzy ale Macieja tam pozostawili. Wspólnie z żołnierzami, więźniowie bawili się na Sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuchman Re: Wigilia 09.07.11, 09:56 panbuchman napisał: > Maciej Zembaty został internowany 13 grudnia roku pamiętnego. Miał dar rozmawia > nia z ludźmi. W więzieniu zorganizował wigilię. Przy wspólnym stole zasiedli po > lityczni, kryminalni i klawisze. Opłatek, modlitwa, kolędowanie. Władze się wśc > iekły i wymieniły całą załogę klawiszy na oddział żołnierzy ale Macieja tam poz > ostawili. Wspólnie z żołnierzami, więźniowie bawili się na Sylwestra. Miało być "Wigilię", przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tyberium11 Święty Zembaty grzesznik 09.07.11, 10:25 w końcu rzesze ludzi ćpają, chodzą do burdeli i zapominają o (własnych) długach, rzeczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein A czy Ty wiesz, w jakim środowisku obraca się 09.07.11, 21:05 redaktor GW? Nie wiesz, to czemu się wymądrzasz? On akurat zna "rzesze". tyberium11 napisał: > w końcu rzesze ludzi ćpają, chodzą do burdeli i zapominają o (własnych) długach > , > > rzeczywiście? > Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Święty Zembaty grzesznik 09.07.11, 10:33 Niestety (a może to niewłaściwe słowo ) ludzie którzy mają coś do powiedzenia, coś do przekazania innym - niekoniecznie są grzeczni i poukładani. Przykładów jest wiele - wybitni muzycy rockowi, poeci, malarze... Eufemistycznie określa się ich jako "trudnych" co na ogół oznacza alkohol, narkotyki, tryb życia dalece odbiegający od tzw. normalnego. Kiedyś spytałem swojego nieżyjącego już przyjaciela malarza który większość swoich prac rozdawał a te które sprzedawał wyceniał nieomalże po kosztach - dlaczego to robi ? Przceż swoje obrazy mógłby sprzedawać z aprzyzwoite pieniądze i żyć przyzwoicie ? Odpwiedział mi: "Wiesz - gdybym miał pieniądze to pewnie nie chciałoby się mi malować. A moje najlepsze prace namalowałem kiedy byłem głodny i skacowany". Pewnie tak musi być..... Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Święty Zembaty grzesznik 09.07.11, 11:16 Był młodszym niż ja o jeden rok.Gdyby nie gazeta nawet bym nie wiedział że Maciej Zembaty ćpał.Znam go z młodszych lat,czarny humor,świetny,wspaniały charczący głos,wspaniałe ballady.Szkoda że do tych wspomnień ktoś dorzucił narkotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
padafas Święty Zembaty grzesznik 09.07.11, 11:28 Mia facet poczucie chómoru i nikt tego mu nie odbierze a zarazem umiał to wyeksponowac dla słuchaczy Radia Trójki cześc Maurycy Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Święty Zembaty grzesznik 09.07.11, 12:13 Wspaniały,niepowtarzalny,niestety prawie wszyscy artysci,żeby genialnie tworzyc,potrzebuja "podniety".Inaczej nic by nie stworzyli.Tego uczył mnie jeszcze mój śp.Ojciec,a mam juz 68 lat.Pamiętam,jak w Świnoujściu na Famie,będąc studentką śpiewaliśmy jego Prosektorium i Marsza Żałobnego.Jacy my wtedy bylismy inni,radośni,rozesmiani i naprawdę WOLNI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
first.tb Święty Zembaty grzesznik 09.07.11, 17:01 Dzięki wszystkim tym, którzy dobrze wspominają Maćka Zembatego... Cohena w Jego wykonaniu i tłumaczeniu, Maurycego z dziadkiem Jackiem, wigilię w "internacie" (o czym nie wiedziałam), fantastyczne piosenki ("Ach, jak nam jest wesoło, jak nam chce się śmiać, ha, ha, ha...") i wszystko to, co pomagało żyć w PRL-u. A wspomnienie M. Raczkowskiego nie jest niezwykłe, tylko przykre! Tak się nie mówi o zmarłym w parę dni po pogrzebie! I nie ma dla mnie znaczenia, że to być może wszystko prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
milet1 To że na forum pojawiła sie tylko 10.07.11, 10:29 garstka troli pokazuje, że jednak Zembaty był wielki. Dał mi dużo radości i za to mu dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Święty Zembaty grzesznik 10.07.11, 19:17 A może po prostu Maurycy poszedł po bułki. Odpowiedz Link Zgłoś