Dodaj do ulubionych

Wildstein zdaje maturę

12.07.11, 10:22
ja tam sugerować nie będę, jak różni tacy - na forum gazetty, pod moim adresem np., ale gdy kto... w sukienki się stroi, wildsteinem - choć ani brat, posuwa z błędami ortograficznymi, to albo-albo; jak ubezpieczony w nfz to może w kolejce do specjalisty... przecknie
Obserwuj wątek
    • podhajce Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 10:32
      Moja odpowiedz brzmi- J Żakowski na pewno nie byłby Wildsteinem,bo Żakowski,w odróżnieniu od Bronisława, i kindersztubę i klasę ma.....
      • halfinteligentzpis Wymień minimum dwoje propagandystów Polski Tuska". 12.07.11, 20:03

J. Kaczyński L. Kaczyński.
    • lechu733 Ale jaja!!! 12.07.11, 10:59
      Jakby mi się chciało w taka duchotę pisać, to bym stworzył listę, jaką na maturze przedstawiłby Pacewicz. Ale bądźmy miłosierni.
      • 0721x Re: Ale jaja!!! 12.07.11, 15:36
        dawać tę maturę jak leci jeśli pacjent zna alfabet i chodził na religie - ci co mają rozum będą go mieli a tym bez żaden papierek nie pomoże bez religii dawać też jasli odpowie na pytanie co to takiego ta etyka
    • mer-llink Nie rozumiem p. Pacewicza! 12.07.11, 11:07
      Przeczytałem tekst uwaznie dwa razy. Niby dowcipny, bo ma taki lekki eterek.... ALe nie zrozumiałem, o co Autorowi chodzi. To przeczytałem jeszcze raz. Nie będę udawał, i nie będe opatrywał tekstu "błyskotliwym", szybkim jak strzał z biodra, komentarzem, jak ci, którzy uważaja, ze schwycili dowcip, cienkośc i smak tekstu p. Pacewicza.... Bo nadal nie rozumiem. Ani tenoru, ani pojedynczych sformułowań Autora.
      Może p. Pacewicz napisał tekst tak hermetyczny, że tylko Jego najblizsi znajomi zrozumieją?
      A może jeszcze sie nie przecknął po miłej drzemce, i lewą ręką wodził po klawiaturze aleatorycznie, licząc, że literki same się jakoś w słowa, te - w zadania, a te z kolei - w sens ułożą?
      No, przyznaję samokrytycznie: dziś nie nadążyłem za kiedy indziej miłą weną p. PAcewicza.

Czy ktoś moze wobec tego wyjasnic mi, o co p. PAcewiczowi chodzi w tekście tym??? Ale tak logicznie, z intencją pomocy, a nie po to tylko, aby mnie obśmiać, żem tępy.....
      • organmaster pacewicz, wódka, i zakąska 12.07.11, 11:33
        zza alogicznej formy inkryminowanego tekstu przeziera -
        zapewne pisany był między
    • wojtekd38 Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 11:14
      BRONEK jestes synonimem kleski .Pies Szarik juz ujada na Woronicza i czeka na ciebie. Marusia jest zby piekna dla ciebie a KLOSS ma ciebie w powazaniu.......... Spojrz w lustro!!!!!!
    • competent Zlodziej z IPN nie zasluguje na zadne ocene... 12.07.11, 11:30
      Bo zawsze postanie zlodziejem...
      Zreszta wiem dokladnie,co robil zlodziej w stanie wojennym w Paryzu.
      Nic.
      Kilka lat w bistro z winem w reku.Za pieniadze dla panny "S"...
      Wiec i zlodziej i szmata pseudo-opozycyjna.
      I stale te zaciete usta i cedzone slowa.Jak do bydla...
    • aaron_agorenstein Co ma Wildstein do bredni Pacewicza o maturze 12.07.11, 11:44
      Tegoroczna matura obnażyła poziom naszego szkolnictwa, więc Pacewicz - jak kiedyś Wałęsa - proponuje "stłuc termometr" i problemu nie będzie. Taki to z niego chłopek-roztropek. W tej sytuacji, czego by Wildstein nie napisał, to z konieczności będzie to mądrzejsze.
    • kirdan1 Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 11:50
      Przytyki do Wildsteina pomijam... (choć sam faktycznie również nie wiem kim byłby Jacek Żakowski??? :D)

Ale pisząc o "mitologizacji matury" znowu uderza Pan w swoje wątki... Nie ma nic stałego, jesteśmy tylko bulgoczącą pianą w garnku z rosołem. Zaraz będzie o mitologizacji państwa, mitologizacji rodziny, mitologizacji Powstania Warszawskiego... i znów poczuję smród z koryt, gdzie tvpapkę żrą zadowolone świnie...
      Matura jest ważna. Dlaczego sprowadza ją Pan do nieco większej kartkówki? Jeśli nic nie będzie ważne, wyróżniające się, oddzielające etap od etapu to biada nam.
    • 0ffka Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 12:03
      wakacyjne lanie wody...
      <ziew>
    • stefeggg Pan Jacek Żakowski 12.07.11, 12:10
      z narażeniem życia pisałby interwencyjne reportaże z frontu skupu żywca wieprzowego, mieszkając w Alei Przyjaciół i mądrze gładząc brodę, dyskutowałby z Adasiem i Generałem jak wypaczenia naprostować. Żadnego stanu (rzekomo) wojennego by nie było! I pustych (rzekomo) półek. I banany by były 3x w roku.
      P.S. Zgadzam się z Panem Pacewiczem, że "matura jest dziś po prostu egzaminem (...), którego nie można oblać". Dodałbym tylko, że to za mało. W postindustrialnym świecie nowych technologii doktorat jest egzaminem, którego nie można oblać! Doktorat dla każdego! A potem dofinansowanie kursów jeżdżenia widlakiem dla każdego doktora i doktorskie zasiłeczki! Jak się będzie w Tesco pomidorki kupowało, to dopiero będą dyskusje! Albo w pośredniaku!
      Świat ruszy z kopyta naprzód. W nowy ład! Statystycznie najlepszy.
      Żadna tam Wolność albo śmierć! tylko Więcej Europy!
    • aekielski Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 12:49
      Kim był pan Wildstein za komuny? Wiemy,rze przyjacielem Stanisława Pyjasa. Wiemy też,rze pan Wildstein nic nie wie o swoim przyjacielu. Ja miałem kolegów i wiedzieliśmy o sobie wszystko.
    • bsnrk Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 12:54
      Janem Urbanem! Zgadłem?
    • rraleighh Obowiazkiem cke 12.07.11, 15:21
      jest

1) ukladanie co roku egzaminu na tym samym stopniu trudnosci
      2) ukladanie egzaminow przedmiotowych na tym samym poziomie trudnosci; nie do przyjecia jest fakt, ze angielski i polski zdaje 95%, a matematyke 80%.

Moim zdaniem cke polozylo sprawe, niech leca glowy :)
    • spoko.0 Wildstein zdaje a Pacewicz oblał.... 12.07.11, 15:28
      z testów Wildsteina. Czy to problem? Napewno żaden.
      Natomiast warto się zastanowić nad skutkami bezstresowej matury o której marzy Pacewicz. Taka jest we Francji od 20 lat. W już dobrze ustabilizowanej sytuacji widać skutki.

Pierwszy skutek jest taki że jest za mało kandydatów na studia pedagogiczne bo młodzi dobrze sobie zdają sprawę jak niedawno sobie kpili z nauczycieli i nie chcą do tak piekielnego zawodu się zaprzęgać. Proces rekrutacji nauczycieli z ulicy po cichu już się zaczął.

Drugi skutek jest taki że awans społeczny przez szkołę przestał działać i że ludzie dobrze usytuowani wysyłają swoje dzieci do szkół prywatnych które mogą uprawiać selekcję uczniów. Czyli rodzice biedni i słabo wykształceni? Żaden problem bo twoja przyszłość jest bez niespodzianek: biednym i słabo wykształconym będziesz też . Możesz się pocieszać że naiwnym nie będziesz bo w nowoczesnym świecie Boga nie ma i nie będziesz miał złudzenia że po śmierci dostaniesz się do raju.
    • ajsrod Obleśna świnia z tego Wildsteina 12.07.11, 16:01
      Jak tak pisze: "Zamiast racjonalnego namysłu ( ) ekspertem od Unii jest Monika Richardson. Urocza blondynka..."

A Żakowski za PRL-u na pewno nie byłby Wildsteinem, czyli: najgłupszym opozycjonistą stulecia ("przyjaciel" go zrobił w trąbę) oraz tchórzem uciekającym w stanie wojennym na Zachód.

• spoko.0 Re: Obleśna świnia przerabia życiorysy 12.07.11, 16:24
        a głupia świnia powtarza kłamstwa.
        Wildstein nie uciekł na zachód pod stanem wojennym bo stan wojenny zastał go jak był we Francji. Paszport dostał bo w okresie "karnawału solidarności" wszystkim dawano i pół Polski zwiedzało świat żeby się czegoś nauczyć.
        • apas13 Re: Obleśna świnia przerabia życiorysy 12.07.11, 17:40
          Bredzisz. Dokładnie w takiej samej sytuacji jak Bronek W. był w momencie wprowadzenia stanu wojennego ojciec mojej żony - był w Niemczech (tych właściwych), miał zapewniony byt (bo jest Niemcem po matce i wtedy pierwszy raz odwiedził swoją majętną rodzinę), miał możliwość ściągnięcia rodziny pozostawionej w Polsce. Wrócił, bo stwierdził, że nie może sobie siedzieć w faterlandzie jak w Polsce dzieją się takie rzeczy. Wrócił, bo miał tu przyjaciół, których nie mógł do RFN ściągnąć. Wrócił, pomimo świadomści, że SB mu się do du.py dobierze (i dobrali się). Wrócił, bo ktoś musiał rozdawać wśród sąsiadów i znajomych paczki, których regularne przesyłanie przed powrotem zorganizował. Wrócił, bo - jak sam wspomina - obawiał się, że trzeba będzie przed ruskimi czołgami rowy kopać i miny podkładać. I dziś jest emerytem, który bynajmniej nie rości sobie prawa do martyrologii i heroizmu, choć ten powrót kosztował go bardzo wiele.
          A Bronek? Bronek nie wrócił - odwagi zabrakło.
          • spoko.0 Re: Obleśna świnia przerabia życiorysy 12.07.11, 19:12
            Nic nie bredzę. Byli tacy co rozdawali paczki bo byli inni którzy najpierw nawiązywali kontakty z ludźmi którzy byli gotowi coś dać i te dary zbierali. I napewno Wildsteinowi nie można zarzucić że będąc we Francji nic nie robił dla Polski. Żyję we Francji od urodzenia i pewnie mogłabym być twoją matką bo dobrze pamiętam działalność Wildsteina z okresu 1982-1989 kiedy go poznałam.
            Można się nie zgadzać z poglądami Wildsteina ale obsrywanie go insynuacjami nic nie daje, chyba że tak zwana postępowa i demokratyczna Polska nie brzydzi się takich metod.

Fakt że pusty tekst Pacewicza był jasną zachęta na tak zwane "Bij Żyda!" . I do tego doszło! Cieszcie się własną głupota!
    • rozsadek.ltd Sukienki i matura dla każdego!!! 12.07.11, 17:57
      Tylko dzisiaj, red. Pacewicz rozdaje za darmo!!!
    • ubiquitousghost88 Chamskie wdzięczenie się błędami ortograficznymi.. 12.07.11, 18:34
    • trajkotek Pac Piotrewicz cuś wie o maturze 12.07.11, 18:48
      Czekamy na odpowiedź na pytanie nr 16: Kim byłby Jacek Żakowski?

... i tu chcę odpowiedzieć szczerze - a co to mnie obchodzi?
      Kim bylby? Ja nawet nie wiem KIM JEST...
    • kurelski Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 19:19
      Jesli Dupowaty jest wykladnikiem intelektu PO to po jego osiagnieciach -porownywalnych z Tusko-oszusto -klamca i intelektualnych bredo-wyczynach Michnikowszczyzny, wszystkiego w kraju z motywem kubka z uchem w srodku, spodziewac sie mozna . No chyba ze zaczniemy od faktow
      _ Lise -Wronie -Komusie -Olejniko - Scierkowe - Warszawkowe-Glupkowe -zapedy POrabanych
      zdrajcow Okraglego Stolu.
    • oghana7 Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 20:10
      to ciekawe ,ze im wiecej podwyzek dostaja nauczyciele ,tym gorzej ucza .zapytajcie na ulicy mlodych ludzi o najnowsza historie polski -nic nie wiedza ,nie slyszeli .czy my przypadkiem nie mamy zlych nauczycieli -bez ambicji zawodowych ?
    • bemadal Wildstein zdaje maturę 12.07.11, 21:10
      Najlepiej, gdyby matura dotyczyła związków partnerskich gejów i lesbijek! Myślę, że Pan Pacewicz zdałby ją z wyróżnieniem.
    • gemelar Napisałem Wildsteinowi, że głupi... 12.07.11, 21:29
      ...wypuszczając się na rozważania, kto by kim był w latach Polski Ludowej... Bowiem "gdy spominam lata moich studiów za czasów Stalina na Politechnice Warszawskiej - wręcz nie potrafię sobie go wyobrazić inaczej, jak przedstawiciela CZARNEJ SOTNI, która wówczas rządziła na uczelniach. I tak się dała we znaki zwykłym młodym Polakom, że większość z nich po 1956 uważała za bezpieczniejsze uciec za morze…
      Ale na forach w "rzepie" komentarzy przykrych dla jej autorów się nie toleruje
    • trajkotek satytyczny satyr? 12.07.11, 22:00

po usunięciu z gazety Jacka Fedorowicza nr 1 na liscie satytykow zajmuje Pac Piotrewicz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka