Dodaj do ulubionych

Kaci i ofiary

15.07.11, 15:12
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • mista_onanista Kaci i ofiary 15.07.11, 15:14
      w każdej rodzinie jest jakaś zakała - tak się jakoś dziwnie składa, że przeważnie są to ludzie o tak zwanych "prawicowych poglądach" - czyli przekładając na polskie realia, w których już dawno nie można mówić o jakiejkolwiek prawicowej ideowości, są to ludzie po prostu pozbawieni głębszych refleksji nad otaczającym ich światem i nad sobą samym
    • sop3 Mam nadzieje .że jak TVN sprzedadzą to ta quasi 15.07.11, 15:16
      dzinnikarka odejdzie w niebyt.
      • ttr32 Re: Mam nadzieje .że jak TVN sprzedadzą to ta qua 15.07.11, 19:11
        Olejna !!!Bój się Boga!Co ty wypisujesz!Do krówek pani zootechnik!
        • andy-bara Re: Mam nadzieje .że jak TVN sprzedadzą to ta qua 15.07.11, 23:10
          ttr32 napisał: Bardzo po katolicku, można idąc tym tropem powiedzieć, weź widły i idź do gnoju GNOJU

> Olejna !!!Bój się Boga!Co ty wypisujesz!Do krówek pani zootechnik!
          • koloratura1 Re: Mam nadzieje .że jak TVN sprzedadzą to ta qua 16.07.11, 07:37
            andy-bara napisał:

> ttr32 napisał: Bardzo po katolicku, można idąc tym tropem powiedzieć, weź widły
            > i idź do gnoju GNOJU

I to - kompletnie - niezależnie od tego kim jest z wykształcenia...
      • koloratura1 Re: Mam nadzieje .że jak TVN sprzedadzą to ta 16.07.11, 07:34
        sop3 napisał:

> quasi dzinnikarka odejdzie w niebyt.

Owszem, ale tylko jeśli Ty ze szwagrem (albo kimś takim) TVN kupicie...
    • jerry.from.lublin Kaci i ofiary 15.07.11, 15:18
      pl.wikipedia.org/wiki/Barbara_Engelking-Boni
    • jerry.from.lublin [...] 15.07.11, 15:21
      • bezspokoju Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 17:54
        Napisałbyś buraku co chcesz powiedzieć i tyle, chyba , że wstydzisz się swoich myśli i poglądów.
      • nutka57 Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 21:40
        jerry.from.lublin napisał:

> I dla jasności o Monice O. i jej tatusiu
        > niezalezna.pl/12689-perly-w-koronie-sluzby-bezpieczenstwa
        Najpierw wikipedia i BE-B. Teraz ten link...I ja mam przepraszać??? Za napisanie moich odczuć po tak parszywym i to publicznym donosie??? I to donosi "salonowa elita"??? To jest zwykłe plugastwo! Przepraszam sobie równych, a nie kogoś, kto rozpowszechnia skończone brednie, stygmatyzuje i nawołuje do nienawiści. Pouczać o dobrym wychowaniu to może sobie jerry.from.lublin na swoim blogu, a nie publicznie lżyć, rozpowszechniając kalumnie - innych. Wara od pana Szechtera!!! Wara od innych, przyzwoitych ludzi, którzy wstydzą sie za takich swoich, jak pan, "rodaków". Kiedyś spędzano do płonącej stodoły. Dziś byle kto wyciera sobie gęby cudzymi życiorysami , mając własne plugawe. I tak wygląda współczesna, płonąca stodoła.
        • jerry.from.lublin Re: Kaci i ofiary 16.07.11, 05:20
          Zalosne, posluchaj ty zalosny produkcie giewu, czy napisalen nieprawde? Tak cie boli prawda? I masz racje nie musisz przepraszac. Jestes tylko ofiara nedznej propagandy, nawet juz mie dostrzegasz swojej nienawisci i zaslepienie. Jestes tylko bienym zaklamanym tepym narzedziem michnika i jego towarzyszy. Rymkiewicz ma racje, wy nienawidzicie Polski, tak was wychowano.
          • nutka57 Re: Kaci i ofiary 16.07.11, 09:28

> Zalosne, posluchaj ty zalosny produkcie giewu, czy napisalen nieprawde?
            TAK
            Tak cie
            > boli prawda?
            NIE, ale prawdziwa prawda, nie zoologicznie antysemicka
            I masz racje nie musisz przepraszac. Jestes tylko ofiara nedznej
            > propagandy, nawet juz mie dostrzegasz swojej nienawisci i zaslepienie.
            Nędzną propagandę to ty uprawiasz i mocno parszywą.
            Jestes
            > tylko bienym zaklamanym tepym narzedziem michnika i jego towarzyszy.
            Nie każdy musi miec swojego "duchowego" przewodnika. Wystarczy, ze ma szare komórki i nieco empatii. A tego nie nauczą na KUL, bo się KUL zKULwil
            Rymkiewicz
            > ma racje, wy nienawidzicie Polski, tak was wychowano.
            A kto to jest Rymkiewicz? Czyjś "autorytet"??? Nie znam..."Wy nienawidzicie Polski, tak was wychowano"...żałosny jesteś, jelito, żałosny i straszliwie prowincjonalny. Wstyd przynosisz Lublinowi...

• koloratura1 No to - lu! 16.07.11, 07:51
          nutka57 napisała:

> Pouczać o dobrym wychowaniu to może sobie jerry.from.lublin na swoim blogu,
          > a nie publicznie lżyć, rozpowszechniając kalumnie ...

Klikamy na czerwony kosz przy każdym poście jerry'ego - i będzie z głowy...
    • apas13 Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 15:24
      Nie wiem, jak Olejnikowa, ale ja przeczytałem i pomyślałem. I wyszło mi, że Ziemkiewicz nie ma za grosz wiedzy historycznej a ma za to zwidy. O to ci chodziło?
      • jerry.from.lublin Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 15:27
        Tak dokładnie o to. Nie przemęczaj się.
        • apas13 Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 15:46

> Tak dokładnie o to. Nie przemęczaj się.

Przemęczać się przy Ziemkiewiczu?! Nie ma szans, jeszcze się nie zdarzyło, by napisał coś, co wymaga głębszej refleksji. Jest przwwidywalny jak światopogląd Macierewicza.
          • jerry.from.lublin Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 15:57
            apas13 napisała:

> Przemęczać się przy Ziemkiewiczu?! Nie ma szans, jeszcze się nie zdarzyło, by n
            > apisał coś, co wymaga głębszej refleksji. Jest przwwidywalny jak światopogląd M
            > acierewicza.

Jasne. Aspirujesz do salonu? Niestety tam trafia się przez urodzenie.
      • tadeusz.4 Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 16:07
        I wyszło mi, że Zie
        > mkiewicz nie ma za grosz wiedzy historycznej a ma za to zwidy.

Ziemniakiewicz pisze o "kilkuset Żydach duńskich", podczas gdy w rzeczywistości chodziło o liczbę ok. 8000 osób - bagatela, przyjemniaczek pomylił się o ok. 90% podawanej przez siebie liczby... I tak jest u niego ze wszystkim - prawdy w jego tekstach da się znaleźć na ok. 10% (w danym tekście prawdą jest informacja, że za czasów PRL kręcono seriale o walce Polaków z Niemcami podczas II wojny światowej).
        • rodzaj_konta Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 18:26
          tadeusz.4 napisał:

> I wyszło mi, że Zie
          > > mkiewicz nie ma za grosz wiedzy historycznej a ma za to zwidy.
          >
          > Ziemniakiewicz pisze o "kilkuset Żydach duńskich", podczas gdy w rzeczywistości
          > chodziło o liczbę ok. 8000 osób - bagatela, przyjemniaczek pomylił się o ok. 9
          > 0% podawanej przez siebie liczby... I tak jest u niego ze wszystkim - prawdy w
          > jego tekstach da się znaleźć na ok. 10% (w danym tekście prawdą jest informacja
          > , że za czasów PRL kręcono seriale o walce Polaków z Niemcami podczas II wojny
          > światowej).

Ziemkiewicz:
          "Podobnie postępowała Dania. Z całej swej okupacyjnej historii pozostawiła i roztrąbiła na świat cały jedynie historię uratowania kilkuset Żydów. Fakt, że codzienna współpraca z Niemcami szła gładko, a dziesiątki tysięcy Duńczyków walczyło ochotniczo w SS, zniknął z kart historii. Do tego stopnia, że owym weteranom SS państwo duńskie latami wypłacało, i bodaj do dziś wypłaca, kombatanckie świadczenia, bo jakiekolwiek weryfikacje, gdzie kto odsługiwał wojsko ujawniłyby to, czego Dania ujawniać nie chce"

Jak widać Ziemkiewicz ma rację. On o Duńczykach w SS, a ty że liczba żydów się nie zgadza.

Gross też co chwila zmienia liczby o kikadzisiat tysięcy i jakoś nikogo to nie rusza.
          • tadeusz.4 Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 23:32
            > Jak widać Ziemkiewicz ma rację. On o Duńczykach w SS, a ty że liczba żydów się
            > nie zgadza.

Bo się nie zgadza. Poza tym nazwę narodowości piszemy wielką literą (Żydów). Chcesz mi wmówić, że czarne to białe? Już jest jeden taki hebes w polityce, nawet był premierem - i wystarczy.

> Gross też co chwila zmienia liczby o kikadzisiat tysięcy i jakoś nikogo to nie
            > rusza.

Co ma Gross do Ziemniakiewicza? Przecież nie o tekście Grossa tu mowa? Aaa, już wiem - a w Ameryce Murzynów biją...
          • tymon99 Re: Kaci i ofiary 16.07.11, 12:13
            z taką polszczyzną to ten cały ziemkiewicz w moim liceum nie zostałby dopuszczony do matury.
      • koloratura1 Re: Kaci i ofiary 16.07.11, 07:57
        apas13 napisała:

> przeczytałem i pomyślałem. I wyszło mi, że Ziemkiewicz nie ma za grosz wiedzy
        > historycznej a ma za to zwidy.

I wyobraźnię!
        Kiedyś był z niego znakomity autor science-fiction.
    • trajkotek [...] 15.07.11, 17:22
    • prawdziwy-moher Kaci i ofiary i Zydzi...... 15.07.11, 17:37
      Przeciez brat Michnika tez katowal Polakow.A moze inne nazwiska katow na narodzie Polskim?Tak.Nazwiska Zydow-oiprawcow.Nie zyczy sobie Pani?.Bo to kolesie lub rodziny kolesi a bez nich....,awet Radio Maryja nie przyjmie.I pozostanie tylko NIE -tez Zyda Urbana.
    • rychoku Kiedy prezydent Izraela przeprosi Polaków 15.07.11, 17:59
      za Michnika, Bermana, Minca, Różańskiego, Wolińską, Morela... ?
    • nex_us Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 19:08

> Pani Olejnik, przeczytaj i pomyśl
      > fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/o-wyzszosci-prl-nad-iii-rp,1668602Gdybyś wiedział co to myślenie nie podawałbyś linków do teksów największych kretynów, na dodatek tak chorych na nienawiść jak Ziemkiewiicz, matole.
      • koloratura1 Re: Kaci i ofiary 16.07.11, 08:14
        nex_us napisał:

> jerry.from.lublin napisał:

> Gdybyś wiedział co to myślenie nie podawałbyś linków do teksów największych kretynów,
        > na dodatek tak chorych na nienawiść jak Ziemkiewicz, matole.

Zamiast się denerwować, klikaj na czerwony kosz przy nicku tego bałwana.
    • nex_us Re: Kaci i ofiary 15.07.11, 19:12
      Podawać linki jednego z największych prawicowych kretynów i nawoływać do myślenia...

To umieją tylko prawicowe matoły oszołomy o takim tyci mózgu.
    • paw73 PO i PiS= koalicja rasistów i antysemitów 15.07.11, 20:04
      Poseł PO Gowin, hołubiony na salonach i w mediach, który wypowiedział się" platforma to ostania nadzieja białego człowieka".
      Poseł PO i rzecznik prasowy rządu Graś, w programie 7 dzień tygodnia 14.11.2010 bronił warszawskiego 11.11.2010 Marsz Niepodległości (Młodzież Wszechpolska i ONR) oprychów, gdzie skandowano hasła " Żydzi do pieca, kolorowi do gazu- Polska dla Polaków " .
      Goszczenie w programach ludzi takich jak Marek Jurek czy Michał Kamiński, którzy wspierali Augusto Pinocheta oskarżonego o zbrodnię przeciwko ludzkości, dokonywał mordów wielotysięcznych na własnym narodzie.
      PiS-owskie kanalie ich antysemityzm mnie aż brzydzi, z tym ich radiem od ryja,które tylko sieje nienawiść.
      Nienawiść prawicowców PO PiS itd. obowiązkowo z Bogiem i Jezusem Maryją i wszystkimi świętymi na ustach oczywiście.
      Codziennie do Żydów się modlą, ci którzy tych Żydów nienawidzą.
      • koloratura1 No, co Ty? 16.07.11, 08:22
        paw73 napisał:

> Nienawiść prawicowców PO PiS itd. obowiązkowo z Bogiem i Jezusem Maryją
        > i wszystkimi świętymi na ustach oczywiście.
        > Codziennie do Żydów się modlą, ci którzy tych Żydów nienawidzą.

Przecież Jezus jest Królem Polski (jakim więc cudem mógłby być Żydem?), a Maryja - Czarną Madonną Częstochowską, Królową Polski.
        ;)
    • brzmski kici kici 15.07.11, 20:10
      gazetta pomieściła zajawkę o seryjnym, psychopatycznym mordercy, dziewiętnastoletnim... kocie, powieszonym w majestacie prawa bodaj w 68.; haniebne upodobanie kota przekłada się, nieprawdaż, na obarczanie kociej populacji wszystkimi plagami i, co za tym idzie jej... trzebieniem??!
    • nutka57 [...] 15.07.11, 20:12
    • medrek_forumowy 2 Polaków to już są Polacy, ale czy wszyscy? 15.07.11, 20:44
      1 Polak mordował żydów, 2 Polaków mordowało żydów, 2 polaków to już Polacy. Polacy dwaj. Czyli Polacy mordowali żydów. Polacy, czyli naród polski. Naród Polski mordował żydów. My Polacy. I wszystko się zgadza.

Ja mordowałem, ty mordowałeś/aś, on/ona mordował/a, ono mordowało, my mordowaliśmy, wy mordowaliście/mordowałyście, oni mordowali, one mordowały.*

*niepotrzebne skreślić.
    • ajakzupa zagadka 15.07.11, 21:44
      Nuda, nuda, nuda. No, ale najwybitniejsza publicystka Polski już przyzwyczaiła do tego, że nudzi, że pisze na jedno kopyto. Zaleta takiego pisania: nie trzeba czytać, wystarczy zerknąć na pierwsze i ostatnie zdanie.

Nie to jednak, a to: jak to możliwe, że elita Polski popiera PO, partię klerykalną, konserwatywną, zacofaną, a w niej - Niesiołowski, narodowy chrześcijanin sam jeden wystarczający za cały PiS.

Ci światli intelektualiści pragnący zmodernizować Polskę za pan brat z Niesiołowskim klerykałem i fanatykiem religijnym? To jest dopiero zagadka...
      • koloratura1 Masochizm czy ksiądz zadał za pokutę? 16.07.11, 08:28
        ajakzupa napisał:

> Nuda, nuda, nuda. No, ale najwybitniejsza publicystka Polski już przyzwyczaiła
        > do tego, że nudzi, że pisze na jedno kopyto.

Zatem - czemu czytasz???
        I - w dodatku - komentujesz?
        • ajakzupa Re: Masochizm czy ksiądz zadał za pokutę? 16.07.11, 09:42
          A ty? Urban ci nakazał czytać moje wpisy i w dodatku je komentować? Czy też samoudręczanie? A może... (w co wątpię) uwielbienie dla mnie...

Ps. Jeśli chodzi o Olejnik - wybitną nudziarę - czytam od czasu do czasu i to tylko pierwsze i ostatnie zdanie. Wolno mi, pisiorku.
          • koloratura1 Re: Masochizm czy ksiądz zadał za pokutę? 16.07.11, 10:12
            ajakzupa napisał:

> A ty? Urban ci nakazał czytać moje wpisy i w dodatku je komentować? Czy też
            > samoudręczanie? A może... (w co wątpię) uwielbienie dla mnie...

Ani jedno, ani drugie, ani trzecie.

> Ps. Jeśli chodzi o Olejnik - wybitną nudziarę - czytam od czasu do czasu i to
            > tylko pierwsze i ostatnie zdanie.

To skąd wiesz, że z niej wybitna nudziara ?
            • ajakzupa Re: Masochizm czy ksiądz zadał za pokutę? 16.07.11, 10:23
              Trafne pytanie! Skąd mogę wiedzieć, skoro jestem bez mózgu, więc na poziomie umysłowym buraka pastewnego. Co innego ty, pisiorku mający IQ jak u Platona.

• koloratura1 Re: Masochizm czy ksiądz zadał za pokutę? 17.07.11, 08:14
                ajakzupa napisał:

> Trafne pytanie! Skąd mogę wiedzieć, skoro jestem bez mózgu, więc na poziomie
                > umysłowym buraka pastewnego.

Nie śmiem zaprzeczyć.

> Co innego ty, pisiorku mający IQ jak u Platona.

OK.
                Tylko - skąd Ci ten pisiorek przyszedł do głowy?
    • antobojar I tak psychopata jerry spie*&%$ił ważną dyskusje 15.07.11, 21:44
      Musimy wymysleć jakąś formę obrony przed tymi psychopatami...
      Nie można postępować tak jak szmatława Rzepa i cenzurować wpisy.. ale możemy ich ignorować..
      Albo sporządzić listę faszystowskich PiSuarów , wydrukować, trzymać pod ręką i przeskakiwać ich wpisy...
      Rating + - , przy wpisie też by pomógł..

Narazie z komentarzy tej hołoty wynika, odnośnie meritum sprawy, że my Polacy nie mieliśmy ponurych epizodów w naszej historii... ponieważ tatuś Moniki Olejnik pracował w SB..

Z drugiej strony to się też nie dziwię za bardzo... przecież w Lublinie działa Katolicki Uniwersytet Lubelski..
      Arcybiskup Życiński musiał mieć ciężkie życie w tej wylęgarni kołtuństwa.. nie dziwota że odszedł przedwcześnie..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
      • piotr7777 prezydent RP nie powinien przepraszać 15.07.11, 22:02
        ...za mord w Jedwabnem, ponieważ reprezentuje państwo, które za ów mord nie odpowiada, albowiem w 1941 r. go nie było. Natomiast jego emanacja jaką był rząd londyński tudzież polskie podziemie miały konsekwentnie negatywne stanowisko w stosunku do zjawiska Holocaustu.
        Takie przeprosiny szkodzą wizerunkowi RP i stanowią argument dla majątkowych roszczeń organizacji w rodzaju Światowego Kongresu Żydów.
        Właściwa byłaby raczej uchwała Sejmu (jako reprezentacji narodu) wyrażająca żal z powodu tego, co stało się w Jedwabnem i ubolewanie z powodu aktywnego udziału osób narodowości polskiej w mordach.
        • pedro1984 Re: prezydent RP nie powinien przepraszać 15.07.11, 22:44
          polaków też nie było a żydzi sami się zapędzili do stodoły, zamknęli od środka i podpalili.
          przy okazji gratuluję tego całego 'rządu' londyńskiego - bandy cynicznych skur....nów, która posłała 200 tysięcy ludzi do piachu wywołując powstanie w milionowym mieście, tylko po to, żeby dopchać się na trupach do władzy.
          • koloratura1 Nie tylko cynizm - głupota przede wszystkim 16.07.11, 08:45
            pedro1984 napisał:

> przy okazji gratuluję tego całego 'rządu' londyńskiego - bandy cynicznych
            >skur...nów, która posłała 200 tysięcy ludzi do piachu wywołując powstanie
            > w milionowym mieście, tylko po to, żeby dopchać się na trupach do władzy.

A i tak się nie dopchała...
      • koloratura1 Re: I tak psychopata jerry spie*$ił ważną dyskusję 16.07.11, 08:38
        antobojar napisał:

> Musimy wymysleć jakąś formę obrony przed tymi psychopatami...
        > Nie można postępować tak jak szmatława Rzepa i cenzurować wpisy..
        > ale możemy ich ignorować..
        (...)

Należy korzystać z czerwonego kosza, który znajduje się przy każdym nicku.
        To nie rozwiąże sprawy do końca, ale coś-niecoś pomoże...

> Na razie z komentarzy tej hołoty wynika, odnośnie meritum sprawy, że my Polacy
        > nie mieliśmy ponurych epizodów w naszej historii... ponieważ tatuś Moniki Olejnik
        > pracował w SB..

Odniosłam dokładnie takie samo wrażenie.
    • degust Co się Monice wydaje? 15.07.11, 22:05
      Monice się wydaje, "...że Piotra Zarembę smucą bardziej słowa prezydenta niż to, co się wydarzyło 70 lat temu."

A dlaczego jej się to wydaje? Nie wiadomo. Dziennikarstwo to niebezpieczny zawód, bo często prowadzi do stanów psychotycznych.

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,9949979,Kaci_i_ofiary.html#ixzz1SCqlxd4U
      • koloratura1 Re: Co się Monice wydaje? 16.07.11, 08:51
        degust napisał:

> Monice się wydaje, "...że Piotra Zarembę smucą bardziej słowa prezydenta niż to,
        > co się wydarzyło 70 lat temu."
        > A dlaczego jej się to wydaje? Nie wiadomo.

Wiadomo, wiadomo...

Tym niemniej - nie doradzę Ci przeczytania artykułu ze zrozumieniem, bo wiem, że to niemożliwe.
    • grandier777 Polak - ani kat, ani bohater 15.07.11, 22:37
      Polacy maja zadziwiającą tendencję do popadania w skrajności. Nie mają luzu, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. I ta obsesja na punkcie historii. Nie czuję się łajdakiem związku z tym, że chłopom podczas wojny zdarzało się nader często mordować prześladowanych. Nie czuję się bohaterem bo wielu moich rodaków ryzykowało życiem by ich ratować. I nie uważam też, by prześladowani Żydzi nie byli Polakami - dla mnie byli. Dla Pani Olejnik to jakaś obca grupa ustawiona w kontrze do Polaków.
    • aaron_agorenstein Może p. Olejnik najpierw zmierzyłaby się 15.07.11, 23:11
      ze swoją historią rodzinną. Najlepiej zawsze zaczynać się od bicia we własne piersi, a nie cudze. Bo tak generalnie to ja mogę przeprosić wszystkich za grzechy ludzkości. Co to kosztuje?
      • wujaszek_joe Re: Może p. Olejnik najpierw zmierzyłaby się 16.07.11, 00:16
        Już głupiej nie można czepiać się komentowanego artykułu.
        Tak jak ktoś wczesniej napisał, ta stodoła wciąż płonie.
        • tomaszkalota Re: Może p. Olejnik najpierw zmierzyłaby się 16.07.11, 11:13
          wujaszek_joe napisał:

> Tak jak ktoś wczesniej napisał, ta stodoła wciąż płonie.

"Stodoła wciąż płonie". Ach, jaka wzruszająca grafomania!!! Chyba "płonie" po to, by przepadły resztki śladów i ekshumacja, którą w najciekawszym momencie przerwano, nigdy już nie będzie możliwa. Zalano miejsce betonem w formie pomnika stodoły.

To Cię oczywiście nie martwi. Ty już wiesz swoje. Jak specjaliści od smoleńskiej mgły, która też "wciąż wisi nad Smoleńskiem"
          • mike.recz Re: Może p. Olejnik najpierw zmierzyłaby się 16.07.11, 12:03
            To podziękuj za przerwanie temu byłemu prokuratorowi generalnemu, który został podstępem
            upchnięty na Wawelu w tamtym roku.

I nie zaciemniaj tematu. Tu nie chodzi o samo Jedwabne.

niniwa2.cba.pl/lato_sasiedzkich_pogromow.htm
            Zbrodnie w Jedwabnem i Radziłowie nie były odosobnione. W lecie 1941 roku na Białostocczyźnie w pierwszych tygodniach okupacji hitlerowskiej Polacy w co najmniej trzydziestu miejscowościach dopuścili się zbrodniczych zbiorowych wystąpień przeciw swoim sąsiadom Żydom - ustalili historycy z Biura Edukacji Publicznej Instytutu Pamięci Narodowej.
    • aekielski Kaci i ofiary 16.07.11, 09:23
      Ja już rozgryzłem redaktora Piotra Zarembę,wiem kiedy kłamie. Poza tym sympatyczny facet. Proponuję grubą kreskę Mazowieckiego bo inaczej z tego marazmu nie wyjdziemy. Puk,puk! Kto tam? Swój! Jaki swój? (tu wpisz wg swoich zapatrywań politycznych Gestapo,NKWD,Święta Inkwizycja, itp,itd).
    • lzeelitytozwyklebydlonieelity Kaci to zydokomuniści i eSBecy tatusie Stokrotek 16.07.11, 12:22
      Wspomnienia z lat 1939-41 Kresy:
      "Rozpoczęły się straszne represje. Cała władza to prawie nieomal Żydzi, Polacy nie mieli nic do powiedzenia. W dzień oficjalnie konfiskowali Polakom mienie, w nocy ci sami dokonywali grabieży z użyciem broni, opornych zabijali i nie było na¬wet gdzie iść na skargę, bo w większych miastach cale komendy milicji to Żydzi.
      Sąsiad poszedł do Tarnopola, bo zabrali mu wszystko co posiadał, a przy tym zgwałcili córkę i pobili żonę; poszedł i nie wrócił więcej. Wiedzieliśmy, że Polska jest cala zajęta przez Niemców. Czasem zdarzało się, że udało się z Polski uciec daw¬nym komunistom. Wierzyli oni, że towarzysze radzieccy ich przygarną i zaopiekują się nimi, tymczasem takich właśnie zabijano, bo jak głosiła plotka zdradzili komu¬nistów w Moskwie.
      Wielu moich kolegów ukrywało się po lasach, żeby ocalić życie. Zbrodnie były teraz na początku dziennym. Co parę dni dowiadywaliśmy się, że w lesie leży dużo trupów. Ludzie chodzili rozpoznawać, bo przecież prawie z każdego domu kogoś zabrali i nie wrócił. Najgorzej było zimą. Trudno było ukryć się w lesie, gdyż zosta¬wiało się ślady, poza tym w milicji i w NKWD byli miejscowi Żydzi. Oni doskonale wiedzieli, ile w każdym domu powinno być ludzi, jeśli więc brakowało kogoś kogo oni szukali, to brali zakładników i trzymali dotąd, aż poszukiwany sam przyszedł, żeby tylko matkę i ojca wypuścić. Już nie odprawiano mszy prawie we wszystkich kościołach, bo zakaz zgromadzeń rozszerzono na Kościół."
      "
      W czasie wiezienia mnie furmanką widzę, że wszyscy milicjanci to moi kole¬dzy Żydzi ze szkoły. Zaczynam więc prosić jednego i mówić: "Czego wy chcecie ode mnie? Żadna polityka mnie nie interesuje. Nie należę też do żadnej grupy czy partyzantki". -Tak, to prawda - odpowiada mi jeden - ale grasz w kościele i to twoja wina. Więcej grać już nie będziesz". No, to wiozą mnie, żeby zabić - pomyślałem. Ale stało się inaczej.
      Wjechali na podwórko do znajomego rolnika i pytają się: "Masz siekierę?" Chłop, przerażony, oczywiście daje im siekierę, a ja już jestem przekonany, że zabiją mnie właśnie tą siekierą. Tym bardziej, że po wioskach było tak zamordowanych dużo Polaków. - A gdzie masz pień do rąbania drewna?" - pytał chłopa milicjant. "O, stoi na środku drewutni" - pokazywał przestraszony chłop. Zwalili mnie z wozu i kazali iść do tej drewutni. No to już moje ostatnie chwile - myślałem i modlę się po cichu.
      Przy pieńku kazali mi położyć prawą rękę na pniu. "Co, do cholery, chcecie mnie po kawałku rąbać" - spytałem Jakuba, tego co chodził ze mną do szkoły. "Kładź" -krzyknął, bo przybiję gwoździami jak nie położysz. Dwóch złapało za moją rękę w okolicy łokcia i położyli na pieńku. Jakub rąbnął siekierą i poczułem straszliwy ból. Puścili moją rękę, z której przez parę sekund krew nawet nie leciała. Patrzę, a na pieńku leżą moje trzy palce.
      Ale pozostali Żydzi zaczęli krzyczeć na Jakuba: "Miałeś urąbać mu wszystkie palce, a nie tylko trzy". "Miałem, miałem" - powtarzał Jakub. "Weź i utnij ty, skoro ja nic nie umiem" - bronił się Jakub. Zaczęła obficie płynąć krew, więc zacząłem ści¬skać tę rękę. "Teraz to pobrudzimy się tą krwią - zaczęli mówić. - Niech tak zostanie. Już nie będzie mógł grać więcej"."
      • tadeusz.4 Re: Kaci to zydokomuniści i eSBecy tatusie Stokro 16.07.11, 13:14
        > Przy pieńku kazali mi położyć prawą rękę na pniu. "Co, do cholery, chcecie mnie
        > po kawałku rąbać" - spytałem Jakuba, tego co chodził ze mną do szkoły. "Kładź"
        > -krzyknął, bo przybiję gwoździami jak nie położysz. Dwóch złapało za moją rękę
        > w okolicy łokcia i położyli na pieńku. Jakub rąbnął siekierą i poczułem strasz
        > liwy ból. Puścili moją rękę, z której przez parę sekund krew nawet nie leciała.
        > Patrzę, a na pieńku leżą moje trzy palce.

Masz więcej takich fajnych kawałków? Brandzlujesz się siekierką? Pisz powieści sado-maso, dobrze ci idzie...
      • nutka57 Re: Kaci to zydokomuniści i eSBecy tatusie Stokro 16.07.11, 13:32
        "We wsi Rytele Święckie (gm.Kosów Lacki) w pewien grudniowy wieczór 1943 roku tłum ludzi (!) gonił Joska Rybkę krzycząc : "łapasj żyda". Wszyscy go tu znali, przed wojna miał sklepik we wsi. Tego wieczoru złapano Joska wraz z czternastoletnią córka i zamknieto na noc u Franciszka Kowalczyka, a następnego dnia odstawiono do żandarmerii:.
        "Dziesięć kilogramów cukru i buty dostał po Żydzie, którego zadenuncjował, najbogatszy gospodarz we wsi Mydłów (gm.Iwaniska,pow.Opatów), Stach."
        "Żyd Mechel został złapany przez sasiadów w czerwcu 1943 roku we wsi Budy Podłęskie (gm.Podłąż, pow.Garwolin);znali go dobrze, gdyz przed wojną prowadził sklep w sąsiedniej wsi. Ponieważ próbowal uciekać, zarzucili mu lejce na szyję, a przekazując go sołtysowi Brojkowi, żeby ten oddał go Niemcom, Jan Pyl zdjał z niego lejce i załozył mu drut na szyję"...
        To drobniutkie cytaty z pracy B.Engelking-Boni.
        I niech będa odpowiedzią na pański...
        Przepraszam za tych "rodaków", przepraszam za część dyskutantów, przepraszam za taką Polske, która nam sie tutaj jawi w postaci lzeelitytozwyklebydlonieelity
    • ludzkismiec obrzydliwa insynuacja 16.07.11, 14:05
      córki majora SB. M. Olejnik wychowala sie w rodzinie oficera SB i być może wtedy dowiedziała sie że przeciwnikow należy zwalczac niemoralnymi sposobami, insynuacja że Zarembe b. smucą czyjes słowa niż mord w Jedwabnem żenująca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka