Dodaj do ulubionych

Allende popełnił samobójstwo

20.07.11, 16:09
Cóż, wg CIA był to niesłuszny demokratyczny wybór.............
Obserwuj wątek
    • galaxy2099 komunistyczny tchorz nie mial nwet odwagi walczyc 20.07.11, 16:16
      a roiznej masci choloyta lewacka z calego swiata wmawiala przez lata ze zostal zamordowany przez bohatera Pinocheta.
      A Allende okazal sie tylko tchorzliwym pacholkiem na posylki Moskwy, ktory w obliczu oporu patriotow chilijskich ze strachu narobil w portki i strzelil sobie w leb.
      Trzeba przyznac ze frajera wybrali sobie sekretarze z ZSRR na promotora komunizmu w Chile. Lepszego wyboru dokonali na Kubie czy z niejakim Che Gownowara
      • calli jankeskie psy 20.07.11, 17:48
        A jego ostatnie słowa przed samobójstwem brzmiały:

- Towarzysze wojskowi, nie strielajtie!
      • maciekz70 Re: komunistyczny tchorz nie mial nwet odwagi wal 20.07.11, 20:43
        A ty kim się okazałeś?Zwykłym parszywym ch...,który nie potrafi uszanować tysięcy ofiar prawicowego reżimu.Takie g...na jak ty są za to tchórzliwymi pachołkami wszelkiej maści morderców.Ty ścierwo na sam widok karabinu w gacie byś się zesrał.
        • galaxy2099 Re: komunistyczny tchorz nie mial nwet odwagi wal 21.07.11, 07:38
          zylo ci komunistyczna sobako? Jak nie to sobie jeszcze pokrzycz ... mnie to wali
          • maciekz70 Re: komunistyczny tchorz nie mial nwet odwagi wal 21.07.11, 09:25
            Mnie też walisz faszystowskie ścierwo.
      • siupak1 Re: komunistyczny tchorz nie mial nwet odwagi wal 22.07.11, 20:18
        Do spojrzenia w wylot lufy trzeba mieć duuuużo odwagi . Jeszcze więcej by nacisnąć spust , gieroju. Do wyciskania pryszczy jej nie potrzeba , więc do roboty.
    • rozsadek.ltd To niech mi jakiś jełop z GW odpowie teraz 20.07.11, 18:08
      Kiedy mamy do czynienia z nekrofilią polityczną i kiedy ekshumacja jest zła, a kiedy dobra?
      Oczywiście akcja z Allende potwierdziła jedynie to co było wiadomo od dawna na temat tego czerwonego bandyty. Natomiast bohater, generał Augusto José Ramón Pinochet Ugarte jak był bohaterem tak jest nim nadal.
      U nas też mamy czerwoną męczennicę, niejaką Blidę. Fakty w sprawie jej samobjóstwa również czas ostatecznie potwierdzić.
      • fedorczyk4 Re: To niech mi jakiś jełop z GW odpowie teraz 20.07.11, 18:36
        Pewnie jako jedyna z wypowiadających sie na wątku nie czuję się specjalistką historii Chile, ale jakoś trudno przeszłoby mi przez gardło nazwanie Pinocheta bohaterem. Podejrzewam, że kilku przedpiszców zapomniało, że pomiędzy dyktaturą komunistyczną, lub jak kto woli lewackimi rządami, a krawawym reżimem wojskowym istnieje jeszcze coś co się nazywa demokracja parlamentarnę. I tego w Chile zabrakło na wiele lat. Proszę mimo zaciekłej nienwiści do lewaków zwrócić się do wujka Googla, albo innych źródeł i zaczerpnąć trochę wiedzy o reżimie Pinocheta.
        • chaha Re: To niech mi jakiś jełop z GW odpowie teraz 20.07.11, 18:43
          pewnie!
          bal musi mieć swój szarm, swoją klasę!!!
          • fedorczyk4 Re: To niech mi jakiś jełop z GW odpowie teraz 20.07.11, 18:52
            chaha napisał:

> pewnie!
            > bal musi mieć swój szarm, swoją klasę!!!

Oczywiście, zwłaszcza u Wolanda.
      • indris Generał Augusto José Ramón Pinochet Ugarte 20.07.11, 23:32
        Jest odpowiedzialny za morderstwa i tortury w Chile.
        Jest odpowiedzialny za morderstwa polityczne emigrantów poza Chile, w tym w USA.
        Miał lepkie ręce.
        • zomozadwa Re: Generał Augusto José Ramón Pinochet Ugarte 20.07.11, 23:41
          pinochet to był sqrwysyn.
          ale, to był ich (cia) sqrwysyn. ;-)
        • rozsadek.ltd Posłuchaj 21.07.11, 00:04
          Dobry komunista, to martwy komunista, więc nie rozumiem w czym problem?
          Szkoda, że Pinochet pozwolił tak wielu tym szczurom uciec.
          • indris Dobrze wiedzieć... 21.07.11, 14:04
            ...że i takie poglądy jeszcze gdzieś pokutują.
            Ale są też i tacy w USA, którzy wierzą, że WTC zniszczyła armia amerykańska.
            A inni , w Polsce, że prezydenta Kaczyńskiego zamordowali do spółki Tusk z Putinem.
            • rozsadek.ltd Re: Dobrze wiedzieć... 21.07.11, 22:30
              indris napisał:

> ...że i takie poglądy jeszcze gdzieś pokutują.
              > Ale są też i tacy w USA, którzy wierzą, że WTC zniszczyła armia amerykańska.
              > A inni , w Polsce, że prezydenta Kaczyńskiego zamordowali do spółki Tusk z Puti
              > nem.

Nie wiem co twoje bzdury mają wspólnego z całkiem zdrową i naturalną niechęcią do komunizmu oraz z zupełnie naturalnym dążeniem do wytępienia czerwonej zarazy.
        • galaxy2099 Re: Generał Augusto José Ramón Pinochet Ugarte 21.07.11, 07:40
          jak mi zal tych komunistycznych kacykow Moskwy ... a dlaczego uciekali do USA a nie ZSRR ... tam pod skrzydlami towarzyszy radzieckich byliby bezpieczni ... tfu sobaki
          • 1zorro-bis Jedyna sluszna demokracja to demokracja USA 21.07.11, 08:09
            nie wiedzieliscie o tym? Pod kontrola CIA oczywiscie.....
      • 1zorro-bis Re: To niech mi jakiś jełop z GW odpowie teraz 21.07.11, 08:09
        jelop to jestes TY.
      • kotek.filemon Re: To niech mi jakiś jełop z GW odpowie teraz 21.07.11, 15:08
        > Natomiast bohater, generał Augusto José Ramón Pi
        > nochet Ugarte jak był bohaterem tak jest nim nadal.

Bohaterem to on jest tylko dla prawiczkowych mend z polaczkowa. Wszędzie indziej mówi się o nim raczej z pewnym, hmm, zakłopotaniem...
    • madziapl1 Allende popełnił samobójstwo 21.07.11, 06:04
      Nasz Hitler tez popelnil samobojstwo no co ??????
    • grba Allende popełnił samobójstwo 21.07.11, 23:19
      Ani Allende nie był niepokalanym aniołkiem, ani Pinochet świętym. Obaj byli na tyle marni, że wzięli udział w korespondencyjnej wojnie USA-ZSRR, wzięli się za łby, dużo krwi kosztowało Chilijczyków, by ci wreszcie przestali wierzyć cudotwórcom, awanturnikowi gospodarczemu zapatrzonemu w Kubę, czy niby porządkowemu z karabinem w ręce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka