nchyb Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 09:54 > obraza uczuć religijnych,art.196 kodeksu karnego /do 2 lat/ > dotyczy obiektu lub miejsca kultu religijnego > > ksiądz na ulicy nie jest miejscem kultu religijnego może ksiądz chce być tym obiektem?... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wernikas27 Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 09:59 uważam że ludzie na procesji mieli prawo być urażeni. dla mnie jest do głupie , że on przebrany za motyla szedł obok. Nawet jeśli on nie wierzy , że w hostii jest bóg to powinien uszanować tą uroczystość , ze względu na ludzi którzy w to wierzą. ja się zachowuję cicho kiedy koleżanka w czasie przerwy lekcyjnej modli się do Allacha. Chociaż w Allacha nie wierzę. ten człowiek ma problem z szacunkiem dla drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 10:28 wernikas27 napisała: > uważam że ludzie na procesji mieli prawo być urażeni. dla mnie jest do głupie > , że on przebrany za motyla szedł obok. Nawet jeśli on nie wierzy , że w host > ii jest bóg to powinien uszanować tą uroczystość , ze względu na ludzi którzy > w to wierzą. ja się zachowuję cicho kiedy koleżanka w czasie przerwy lekcyjn > ej modli się do Allacha. Choc ____________________________________ Ulica to nie kościół. Należy również do motyla.Motyl nie wszedł do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 10:43 wernikas27 napisała: > uważam że ludzie na procesji mieli prawo być urażeni. dla mnie jest do głupie > , że on przebrany za motyla szedł obok. Nawet jeśli on nie wierzy , że w host > ii jest bóg to powinien uszanować tą uroczystość , ze względu na ludzi którzy > w to wierzą. ja się zachowuję cicho kiedy koleżanka w czasie przerwy lekcyjn > ej modli się do Allacha. Chociaż w Allacha nie wierzę. > ten człowiek ma problem z szacunkiem dla drugiego człowieka. Jak już powołujesz się na brata Boga, to on nazywa się ALLAH, nie Allach. Odpowiedz Link Zgłoś
posca Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 10:00 To, co zrobił p. H., to nie happening, tylko marketing. Dzięki Wyborczej jego nazwisko stało się sławne. Być może teraz wzrośnie cena wyrobów, być może zwiększy się popyt. Ot i cała tajemnica. Oczywiście czytelnicy Wyborczej mi nie uwierzą. Wpiszcie sobie jednak nazwisko w wyszukiwarce, a zobaczycie, w jakim kontekście się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 10:47 posca napisał: > To, co zrobił p. H., to nie happening, tylko marketing. Dzięki Wyborczej jego n > azwisko stało się sławne. Być może teraz wzrośnie cena wyrobów, być może zwięks > zy się popyt. Ot i cała tajemnica. Oczywiście czytelnicy Wyborczej mi nie uwier > zą. Wpiszcie sobie jednak nazwisko w wyszukiwarce, a zobaczycie, w jakim kontek > ście się pojawi. I tak to trzeba rozumieć a nie zawracać d... prokuratorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 10:07 Dlaczego Gazeta pozwala na uzywanie epitetu "KATOL", a nie pozwala napisac, ze "ZYDZI SMIERDZA CZOSNKIEM" ? Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 10:49 rockville napisał: > Dlaczego Gazeta pozwala na uzywanie epitetu "KATOL", a nie pozwala napisac, ze > "ZYDZI SMIERDZA CZOSNKIEM" ? __________________________________ Ponieważ o katolu trudno tak napisać , bo kiszona kapusta nie ma intensywnego zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 16:09 Bo żyd to żyd a" katol" to stworzenie które uważa że wolno mu lekceważyć wszystkie przykazania bezkarnie. KATOL kradnie , blużni, czyni krzywdę drugiemu i co? Idzie do spowiedzi i ksiądz taki sam jak on daje mu rozgrzeszenie- i po grzechu ! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 16:53 Czyście panowie przypadkiem nie zapomnieli, że Chrystus był Zydem? A to ciekawe, Zydzi be. To i idąc waszym tokiem myślenia, Chrystus be. Wierzący na pozór i dla sąsiadów.? Tak myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 16:58 Gdyby ktoś miał jakieś zastrzeżenia. Jaki napis był na krzyżu? INRI. Rozwinąć ten skrót? Katolicy? Prodzę bardzo: Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum . Po polsku: Jezus z Nazaretu Król Zydowski. Jakieś pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 10:09 Naszych katolików obraża nawet pogoda.Leczenie w dalszym ciągu za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 10:16 Czubek doskonały. Dlatego tak bardzo podoba się czytelnikom i całej GieWu. Ciągnie swój do swego. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A czym się różni strój motyla od sutanny? 21.07.11, 10:21 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 10:22 Hajncel zapewnia, że nie chciał nikomu przeszkadzać. A motyl to nie chuligański wybryk, tylko artystyczny happening, który miał zwrócić uwagę na poważny problem. - Wkurza mnie wszechobecność zydow - mówi. - Jedwabne, roszczenia, holocaust. Przestrzeń publiczna została zaanektowana przez zydow i zydofili . Próbowałem odzyskać chociaż jej część. Pokazać, że mogę chodzić po ulicy w przebraniu motyla tak samo jak wierni manifestować przywiązanie do historii. - powiedzial Hajncel po zakluceniu Marszu Zywych. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 10:31 jazzman1979 napisał: > Hajncel zapewnia, że nie chciał nikomu przeszkadzać. A motyl to nie chuligański > wybryk, tylko artystyczny happening, który miał zwrócić uwagę na poważny probl > em. - Wkurza mnie wszechobecność zydow - mówi. - Jedwabne, roszczenia, holocaus > t. Przestrzeń publiczna została zaanektowana przez zydow i zydofili . Próbowałe > m odzyskać chociaż jej część. Pokazać, że mogę chodzić po ulicy w przebraniu mo > tyla tak samo jak wierni manifestować przywiązanie do historii. - powiedzial H > ajncel po zakluceniu Marszu Zywych. ______________________________________________________ Powiedziałeś sobie i okay, nikt Cię nie "zapodaje" z tego powodu do prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 10:51 jazzman1979 napisał: > Hajncel zapewnia, że nie chciał nikomu przeszkadzać. A motyl to nie chuligański > wybryk, tylko artystyczny happening, który miał zwrócić uwagę na poważny probl > em. - Wkurza mnie wszechobecność zydow - mówi. - Jedwabne, roszczenia, holocaus > t. Przestrzeń publiczna została zaanektowana przez zydow i zydofili . Próbowałe > m odzyskać chociaż jej część. Pokazać, że mogę chodzić po ulicy w przebraniu mo > tyla tak samo jak wierni manifestować przywiązanie do historii. - powiedzial H > ajncel po zakluceniu Marszu Zywych. Chyba za chwilę się z tobą pokłócę. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 10:53 Marsze żywych odbywają się na ulicach i to parę razy w roku ? Nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
issmohlum Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 14:45 a kazde dziecko musi byc po urodzeniu obrzezane bo inaczej po smierci splonie jako produkt na piekielna mace? a kazda para malzenska musi przysiegac, ze co jahwe zlaczyl tego czlowiek nie rozlaczy? a kazdy polityk przed wyborami musi pojechac na pielgrzymke do jerozolimy bo inaczej wyborcy wezma go za goja? a kazdy rabin musi kazda uroczystosc uswietnic swoimi pejsami? a gwiazda dawida jest widoczna w kazym miescie, w wielu miejscach publicznych (nie tylko na muralnej szubienicy w asyscie patronatu pzpn)? a problemy finansowe 'radia abraham' rabina tadeue, a wlasnosc ziem i nieruchomosci innych rabinow i braku placenia podatkow sa rowniez caly czas naglasniane i dyskutowane? jazzman1979, albo nie lubisz johna zorna, albo za bardzo lubisz retoryke pana magierowkiego :-) a gwiazda dawida wisi w wielu miejscach publicznych? (oprocz tych na szubienicowych murach) jazzman1979 napisał: > Hajncel zapewnia, że nie chciał nikomu przeszkadzać. A motyl to nie chuligański > wybryk, tylko artystyczny happening, który miał zwrócić uwagę na poważny probl > em. - Wkurza mnie wszechobecność zydow - mówi. - Jedwabne, roszczenia, holocaus > t. Przestrzeń publiczna została zaanektowana przez zydow i zydofili . Próbowałe > m odzyskać chociaż jej część. Pokazać, że mogę chodzić po ulicy w przebraniu mo > tyla tak samo jak wierni manifestować przywiązanie do historii. - powiedzial H > ajncel po zakluceniu Marszu Zywych. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_wszechswiatow Zaanektowali pałace, kamienice, ziemię teraz zabio 21.07.11, 10:24 rą nam i ... ulice ??? Niedoczekanie tym agentom watykanika !!! Zerwać uwłaczający Polsce konkordat, kasy fiskalne dla agentów watykanika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mundi8 Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 10:26 A może by tak ten gość zaprotestował przeciwko obecności i działaniu diabła w ludziach i relacjach międzyludzkich! Żeby to widzieć nie wystarczy być inteligetnym. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 10:56 mundi8 napisał: > A może by tak ten gość zaprotestował przeciwko obecności i działaniu diabła w l > udziach i relacjach międzyludzkich! Żeby to widzieć nie wystarczy być inteliget > nym. No cóż, nie jesteś wystarczająco inteligentny, by zrozumieć, że on to właśnie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 10:57 Prawda. Żeby dostrzec diabła w ludziach i stosunkach między nmi, trzeba być inteligentnym inaczej. A tak swoją drogą, wiesz kiedy w chrześcijaństwie pojawił się diabeł ? Podpowiedź- nie od początku istnienia tej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 10:37 Nie rozumiem proboszcza. W końcu może facet grał za anioła. Kto powiedział, że anioł musi mieć, pierzaste jak kaczka, skrzydła? A może jak nietoperz? Jeżeli ktoś ma informację, że aniołki mają skrzydła z piór i widział takowego, proszę o info. Jasiu rysuje anioła z trzema skrzydłami. - Jasiu, widziałeś anioła z trzema skrzydłami? - pyta proboszcz. - A ksiądz widział z dwoma? Odpowiedz Link Zgłoś
otgees Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 10:38 Wytłumaczcie mi jedno - dlaczego ten facet przebrany za motyla jest tak potwornie, ohydnie nietolerancyjny, że nie pozwala innym w spokoju uczestniczyć w ważnej dla nich uroczystości ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_wszechswiatow Zdelegalizować tę sektę watykańską i będzie po pro 21.07.11, 10:40 blemie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Przytomność umysłu wskazana 21.07.11, 10:47 Pochwalam przytomność umysłu policjanta. Księżula odużyło kadzidło, które jak wiadomo nie dla niego było, niepotrzebnie więc reklamuje ten, umówmy się, średniej jakości heppening. Tylko prokuratury żal, bo jej przy okazji parafiańszczyzna podrzuciła orzech do zgryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 10:57 Brawo Księże Proboszczu! Ma Ksiądz absolutną rację, Nie można pozwolić na obrażanie uczuć religijnych Nas wierzących. Mam nadzieję, że Sąd podzieli zdanie Księdza. BRAWO! Tego Pana (Pawła Hajncela) nikt nie zapraszał w tym stroju do udziału w Procesji. Ciekawe, czy cieszący się z wyczynu Pana Hajncela byliby zadowoleni, gdyby na imprezę organizowaną przez Nich przyszedł nie zaproszony np. Ksiądz i zaczął ewangelizować zgromadzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 11:07 Zdejmij moher bo mózg ci się przegrzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 11:46 W sensie: na Paradę Równości? Bo najbliższym odpowiednikiem festynu bożocielnego po drugiej stronie jest właśnie ona. A może chciałaś, z właściwą katomatołom niefrasobliwością, zrównać prywatną imprezę organizowaną w domu z publicznym manifestowaniem swoich poglądów na ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 12:25 r1111111 napisał: > Brawo Księże Proboszczu! > Ma Ksiądz absolutną rację, Nie można pozwolić na obrażanie uczuć religijnych Na > s wierzących. Mam nadzieję, że Sąd podzieli zdanie Księdza. > BRAWO! > Tego Pana (Pawła Hajncela) nikt nie zapraszał w tym stroju do udziału w Procesj > i. > Ciekawe, czy cieszący się z wyczynu Pana Hajncela byliby zadowoleni, gdyby na > imprezę organizowaną przez Nich przyszedł nie zaproszony np. Ksiądz i zaczął ew > angelizować zgromadzonych. Inkwizycji ci się zachciało? Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 13:56 Do <nerwus0> (nawet 2 razy :) ) <nazikomunista_back> oraz Pana Pawła Hajncela Proponuję: Zaprezentujcie swoje poczucie humoru muzułmanom, zróbcie im podobny happening. Nawet anonimowo. Gwarantuję, znajdą Was, i już nie będzie Wam tak wesoło. Nie będzie "sprawy w Sądzie". Będzie "po sprawie". Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 13:59 r1111111 napisał: > Do > <nerwus0> (nawet 2 razy :) ) > <nazikomunista_back> > oraz Pana Pawła Hajncela > Proponuję: Zaprezentujcie swoje poczucie humoru muzułmanom, zróbcie im podobny > happening. Nawet anonimowo. Gwarantuję, znajdą Was, i już nie będzie Wam tak we > soło. > Nie będzie "sprawy w Sądzie". > Będzie "po sprawie". Powinno się wprowadzić embargo na wełnę moherową. Wżera się w mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
strega69 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 23:44 r1111111 napisał: > Do > <nerwus0> (nawet 2 razy :) ) > <nazikomunista_back> > oraz Pana Pawła Hajncela > Proponuję: Zaprezentujcie swoje poczucie humoru muzułmanom, zróbcie im podobny > happening. Nawet anonimowo. Gwarantuję, znajdą Was, i już nie będzie Wam tak we > soło. > Nie będzie "sprawy w Sądzie". > Będzie "po sprawie". Typowa katolicka miłość do bliźniego się w tobie odezwała.Brawo! Powrót do krucjat się marzy? Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 16:24 A gdzie pisze jaki struj obowiązuje na procesji, widziałem regionalne. A może motylek miałby się przebrać w komerszkę ? Jak by to wyglądało. Co do sądu to pierdołami nie powinien się zajmować. Pewno jesteś PiSowcem że masz skłonności do karania za pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 17:03 Mój drogi. Strój. Strój jako szata. Nigdy struj. Struć sią można taką ortografią. Odpowiedz Link Zgłoś
polprawdy Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 22.07.11, 23:31 Dzięki za komentarz. Są jeszcze ludzie prawdziwi patrioci, czyli dbający o język ojczysty (tak nawiasem mówiąc wersja angielska - język matczyny (mother tongue) jest moim zdaniem trafniejsza, bo to raczej od matki dziecko uczy się mówić :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
yankes1968 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 22.07.11, 00:53 ta "impreza" była otwarta i na publicznym terenie, więc każdy z przechodniów mógł reagować jak chciał. Imprezki dla trzódki robi się na swoich włościach. Miasto i ulice są wspólną własnością mieszkańców i przypominam, że z ostatnich (kleszych) statystyk za 2010 wynika, że zaledwie 26% w archidiecezji łódzkiej stanowią osoby praktykujące katolicyzm - reszta nie chadza do krucht. Odpowiedz Link Zgłoś
sdn Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 11:18 A ci panowie poprzebierani w sukienki, którzy idą obok nie obrażają uczuć ludzi? Taka maskarada jest śmieszna i nie przystoi w XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Motyl a chrześcijańska godność 21.07.11, 11:24 sdn napisał: > A ci panowie poprzebierani w sukienki, którzy idą obok nie obrażają uczuć ludzi > ? Taka maskarada jest śmieszna i nie przystoi w XXI wieku. To nie tak. Panowie ci są poprzebierani w mundury armii obcego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 11:36 "Chrześcijaństwo nie polega na tym, żeby pluć komuś w nos, a ten ktoś przepraszał, że dostał w nos." Pewnie że nie. A te brednie o drugim policzku to jakiś sprytny Żydowin do Jewanielijej cichaczem dopisał i trzeba to będzie w końcu wyciąć, zostawiając o wiele rozsądniejsze Łuk 19,27 (że tak sobie pozwolę użyć eksiańskiego trybu adresacji). Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Mógłby olać, ale szuka guza... 21.07.11, 12:36 Ma chłop jakiś problem z kościołem. Szuka zaczepki. Pewnie najlepiej gdyby został męczennikiem ściganym przez prawo. Coś mu może księża zrobili jak był chłopcem, czy jak... Odpowiedz Link Zgłoś
trinea Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 12:40 Hmm... krucha ta katolicka godność, jeśli pląsający motyl narusza ją w takim stopniu, że potrzeba interwencji nie-za-wisłego sądu. A to wietrzenie zakatarzonym nosem spisków wszelakich przez przedstawicieli (jeśli nie najstarszego, to przynajmniej równie starego, zawodu świata) jest już po prostu śmieszne. "Zaplanowany incydent"? "Półnagi mężczyzna siejący zgorszenie"? Na kły i pazury/władców Eternii! TO BYŁ CZŁOWIEK PRZEBRANY ZA MOTYLA, podczas procesji, która coraz częściej jest traktowana bardziej jako spacer niż rytuał nawet przez samych zdeklarowanych wierzących/praktykujących. Drodzy katolicy/chrześcijanie, chcecie szacunku i nabożnej ciszy, gdy odprawiacie obrzędy liturgiczne poza terenem kościelnym/przykościelnym ? Pamiętajcie, że wychodząc poza obręb kościoła wchodzicie w przestrzeń publiczną, gdzie happeningi (szczególnie tak wdzięczne i niewinne) są zgodne z obowiązującym prawem i przepisami. TEN CZŁOWIEK NIE LŻYŁ, NIE PLUŁ, NIE BIŁ. Pląsał i hopsał. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk35 Coś mi tu nie gra 21.07.11, 13:14 Czemu przedstawiciel Boga zwrócił się ze swoim problemem do świeckiej władzy a nie swojego "szefa". Przecież zgodnie z Ewangelią (słowa Jezusa) nic na tym świecie nie dzieje się bez jego woli. Więc wystarczyło, aby ów proboszcz przed procesją pomodlił się o jej spokojny przebieg. Chyba, że wola boża byłaby inna... Ale coś mi się wydaje, że zarówno proboszcz jak i jego stronnicy nie bardzo wierzą w słowa spisane w Świętej księdze. Ponadto procesje to obrzędy pogańskie przejęte przez KK setki lat po Chrystusie. Chyba, że jako pierwowzór przyjmie się wjazd Jezusa do Jerozolimy niesionego przez osła... Nie. To być nie może, bo analogie... Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Coś mi tu nie gra 21.07.11, 13:57 sceptyk35 napisał: > Ale coś mi się wydaje, że zarówno proboszcz jak i jego stronnicy nie bardzo wie > rzą w słowa spisane w Świętej księdze. Myślałeś, że jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 13:32 a Kaczor z napierniczakiem i POmaską nie agitowali, tylko informowali. i proszę bardzo naginajmy, buntujmy, szukajmy dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
josephm50 Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 13:26 Trochę żeście się spóźnili.Urban w NIE podał to tydzień temu.A czarnym wała do tego kto i co robi.Niech zajmują się swymi gusłami a ludziom dadzą spokój.Zawłaszczyli sporą część życia publicznego i chcą jeszcze więcej.A to nazywa się już pazernością.Apetyt kościółka rośnie w miarę jedzenia.Po hektarach naszej ziemi zajmują nasze ulice nie pytając się nikogo o zgodę.Nie wszystkim podoba się takie zachowanie.Mnie również.Jeśli prokurator zajmie się tą sprawą to wychodzi,że mamy już w Polsce państwo wyznaniowe i trzeba stąd spierdzielać gdzie pieprz rośnie.Najlepiej do Włoch,gdzie kościółek jest utemperowany i zna swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 motylek Jezus 21.07.11, 13:37 powialo zabawa i smiechem, dzieci sie posmialy i dorosli tylko ksieza nie wyczuli klimatu a mogli chocby posmiac sie z dziecmi Jezus napewno by usciskal motyla. Brawo zycze wiecej takich wydarzen aby troche ludzi rozweselic na tych smutnych procesjach. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Palikocie, musisz! 21.07.11, 13:29 widzę, że w Łodzi trwa bezpardonowa walka o jedynkę u Palikota :))) ---------------- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
redchilipeper Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 13:44 Nie mozna by tak czyms ta czarna stonke popryskac... wytruc raz na zawsze? Moze woda swiecona zadziala? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 14:05 W cuda wierzysz? -Na kazaniu księżulo opowiadał o cudzie w Kanie Galilejskiej. Na zkończenie powieidział. -Ktoś ukradł mi kozę. Musi być u kogoś z was. Cudów nie ma.(sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 w niedzielę procesja w Szczecinie 21.07.11, 13:49 czy wiecie dlaczego, bo nam nawet nie napisali? A w innych miastach też macie procesje w najbliższą niedzielę? szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,9984014,W_niedziele_przejdzie_procesja___beda_utrudnienia.html Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: w niedzielę procesja w Szczecinie 21.07.11, 13:55 Miesięcznica już była. Ty mnie nie strasz. Właśnie wybieram się do Szczecina. A tam, wezmę jakiś krzyżyk. Badyl w rękę i na pytanie dokęd idę, odpowiem. Uczcić. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 14:16 Dziwie sie ze go ten tolerancyjny i gloszacy milosc blizniego kk jeszcze nie ukamionowal. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska g... 21.07.11, 14:25 Domagam sie natychmiastowego rozwiazania konkordatu ! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Człowiek przebrany za motyla a chrześcijańska 21.07.11, 16:03 6.smiech napisał: > Domagam sie natychmiastowego rozwiazania konkordatu ! I ja, i ja. Mogę też? Odpowiedz Link Zgłoś