kierann 23.07.11, 14:18 A w Polsce coś się zmieni? Czy ludzie wreszcie zobaczą do czego prowadzi religijna głupota nie tylko spod znaku półksiężyca ale i KRZYŻA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saint_just Dla polskich ludzi spod krzyża 23.07.11, 14:40 i pokolenia JPII- jak czytam posty na różnych forach - to, co się stało na wyspie "jest słuszne" , bo zginęła "lewacka młodzieżowa hołota". Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Taki człowiek jak Pan... 23.07.11, 15:57 saint_just napisał: > i pokolenia JPII- jak czytam posty na różnych forach - to, co się stało na wy > spie "jest słuszne" , bo zginęła "lewacka młodzieżowa hołota". Taki człowiek jak Pan, który obrał sobie na patrona lewackiego zbrodniarza, musi mieć teraz "mokro w gaciach", że się tak nieładnie wyrażę. I oczywiście popieram takie komentarze, nie będąc religijny, bo lewactwo gnębi Europę i świat już zdecydowanie zbyt długo. Ale Pan stoi po drugiej stronie barykady, więc Pan nie zrozumie o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Taki człowiek jak Pan... 23.07.11, 16:05 ashnazgdurbatuluk napisał: > saint_just napisał: > > > i pokolenia JPII- jak czytam posty na różnych forach - to, co się stało > na wy > > spie "jest słuszne" , bo zginęła "lewacka młodzieżowa hołota". > > Taki człowiek jak Pan, który obrał sobie na patrona lewackiego zbrodniarza, mus > i mieć teraz "mokro w gaciach", że się tak nieładnie wyrażę. I oczywiście popie > ram takie komentarze, nie będąc religijny, bo lewactwo gnębi Europę i świat już > zdecydowanie zbyt długo. Ale Pan stoi po drugiej stronie barykady, więc Pan ni > e zrozumie o czym mówię. ______________________________________________ Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Jestem ateistą, więc komentarz trochę nieadekwatny 23.07.11, 16:14 a powaga w sprawach cywilizacji jest w pełni uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Jestem ateistą, więc komentarz trochę nieadek 23.07.11, 16:17 ashnazgdurbatuluk napisał: > a powaga w sprawach cywilizacji jest w pełni uzasadniona. ____________________________________________________ Wśród ateistów idiotów też nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Idiotą jest tu raczej Pan... 23.07.11, 16:33 Idiotą jest tu raczej Pan, ponieważ nie rozumie Pan, że posiadanie takich czy innych poglądów politycznych, choćby były najbardziej oburzające, nie jest świadectwem ani głupoty ani mądrości. Głupiec to człowiek, który nie ma wiedzy, jego poziom intelektualny jest niewysoki lub głosi on fałszywe sądy, nie wiedząc, że są fałszywe, bo jeśli o tym wie, to jest oczywiście kłamcą. Ja nie spełniam żadnego z tych kryteriów, za to mam powody przypuszczać, że Pana poziom intelektualny nie jest zbyt wysoki, o czym świadczą m. in. wyjątkowo krótkie komentarze, nie będące też bynajmniej perłami aforystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Idiotą jest tu raczej Pan... 23.07.11, 16:37 ashnazgdurbatuluk napisał: > Idiotą jest tu raczej Pan, ponieważ nie rozumie Pan, że posiadanie takich czy i > nnych poglądów politycznych, choćby były najbardziej oburzające, nie jest świad > ectwem ani głupoty ani mądrości. Głupiec to człowiek, który nie ma wiedzy, jego > poziom intelektualny jest niewysoki lub głosi on fałszywe sądy, nie wiedząc, ż > e są fałszywe, bo jeśli o tym wie, to jest oczywiście kłamcą. Ja nie spełniam ż > adnego z tych kryteriów, za to mam powody przypuszczać, że Pana poziom intelekt > ualny nie jest zbyt wysoki, o czym świadczą m. in. wyjątkowo krótkie komentarze > , nie będące też bynajmniej perłami aforystyki. ___________________________________________ :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: Idiotą jest tu raczej Pan... 23.07.11, 16:44 > ___________________________________________ > :-D No sam Pan widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Idiotą jest tu raczej Pan... 23.07.11, 16:46 ashnazgdurbatuluk napisał: > > ___________________________________________ > > :-D > > No sam Pan widzi... ________________________________________________ Co? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 15:02 Całą ta piękna analiza funta kłaków warta. Wychodzi z pierwszych relacji, że zbrodniarz był ANTYISLAMISTĄ. I co pan powiesz do tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:03 Lepsza jest oczywiście lewacka głupota: wysokie podatki, parady homosiów, parytety, przymus nauczania, utrudnienia w prowadzeniu biznesu i inne rodzaje ograniczania wolności, np. skazywanie ludzi za opinie (vide: wyrok na Rymkiewicza), wpuszczanie obcych, którzy w dodatku gardzą kultura kraju, do którego przyjechali. Długo by jeszcze wymieniać. Przypominam też, że jedyny w historii III RP mord polityczny został popełniony na współpracowniku PiSu. Do zachowania zabójcy wydatnie przyczyniła się też GW szczując przeciw Kaczyńskim (zaznaczam, że nie jestem ich zwolennikiem). Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:09 wpuszczanie obcych, którzy w dodatku gardzą kultura kraju, do którego przyjechali. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nie wiedziałem że Kazimierz Wielki był socjalistą.. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:20 Nie wiedziałem że Kazimierz Wielki był socjalistą. Przecież piszę o muzułmanach w Norwegii i innych krajach europejskich, a nie o Żydach/żydach. Poza tym jeden element z listy, ani 2 lub 3 nie czyni jeszcze socjalisty. W końcu: działania antycypujące socjalizm istniały wieki lub nawet tysiąclecia przed jego powstaniem. Np. Richelieu niszczący feudalizm i zaprowadzający scentralizowane państwo dotknięty był w pewnym stopniu tą zarazą, albo albigensi/katarzy- to to już było lewactwo jak się patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:10 ashnazgdurbatuluk napisał: > Lepsza jest oczywiście lewacka głupota: wysokie podatki, parady homosiów, paryt > ety, przymus nauczania, utrudnienia w prowadzeniu biznesu i inne rodzaje ograni > czania wolności, np. skazywanie ludzi za opinie (vide: wyrok na Rymkiewicza), w > puszczanie obcych, którzy w dodatku gardzą kultura kraju, do którego przyjechal > i. Długo by jeszcze wymieniać. Przypominam też, że jedyny w historii III RP mor > d polityczny został popełniony na współpracowniku PiSu. Do zachowania zabójcy w > ydatnie przyczyniła się też GW szczując przeciw Kaczyńskim (zaznaczam, że nie j > estem ich zwolennikiem). _______________________________________________________ Podpisane: Eligiusz Niewiadomski z zaświatów Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:23 Przypominam też, że jedyny w historii III RP mord polityczny został popełniony na współpracowniku PiSu. Do zachowania zabójcy wydatnie przyczyniła się też GW szczując przeciw Kaczyńskim (zaznaczam, że nie jestem ich zwolennikiem) - jeszcze raz to przypominam, bo to Pan mnie tu do zamachowców porównuje. Poza tym Niewiadomski był endekiem, więc o co innego mu raczej chodziło. Trafił Pan kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:36 ashnazgdurbatuluk napisał: > Przypominam też, że jedyny w historii III RP mord polityczny został popełniony > na współpracowniku PiSu. Do zachowania zabójcy wydatnie przyczyniła się też GW > szczując przeciw Kaczyńskim (zaznaczam, że nie jestem ich zwolennikiem) - jeszc > ze raz to przypominam, bo to Pan mnie tu do zamachowców porównuje. Poza tym Nie > wiadomski był endekiem, więc o co innego mu raczej chodziło. Trafił Pan kulą w > płot. ___________________________________________________ Ale o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:42 Jak to o co chodzi? Porównał mnie Pan do Niewiadomskiego- zamachowca. Tymczasem jedyny mord polityczny był skierowany przeciw Prawicy ( choć PiS to nie jest prawdziwa Prawica, tylko pobożni socjaliści, ale wśród ludu uchodzą za Prawicę), więc mogę powiedzieć, że jak na razie to nas mordują, a nie my mordujemy. Porównywanie mnie z zamachowcem jest więc trochę nie na miejscu. Zwłaszcza, że ja reprezentuję inną odmianę Prawicy niż Niewiadomski- bardziej w stronę libertarianizmu czy konserwatywnego liberalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:45 ashnazgdurbatuluk napisał: > Jak to o co chodzi? Porównał mnie Pan do Niewiadomskiego- zamachowca. Tymczasem > jedyny mord polityczny był skierowany przeciw Prawicy ( choć PiS to nie jest p > rawdziwa Prawica, tylko pobożni socjaliści, ale wśród ludu uchodzą za Prawicę), > więc mogę powiedzieć, że jak na razie to nas mordują, a nie my mordujemy. Poró > wnywanie mnie z zamachowcem jest więc trochę nie na miejscu. Zwłaszcza, że ja r > eprezentuję inną odmianę Prawicy niż Niewiadomski- bardziej w stronę libertaria > nizmu czy konserwatywnego liberalizmu. _______________________________________________________________________ Bełkot ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:55 Bełkocze to raczej Pana strona, a więc i Pan pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
basiawisz5 Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 24.07.11, 02:08 saint_just napisał: Bełkot ten sam. Bełkoczesz to Ty człowieku. I w dodatku nie masz pojęcia o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 24.07.11, 04:29 ashnazgdurbatuluk napisał: > Lepsza jest oczywiście lewacka głupota: wysokie podatki, Wysokie podatki w takiej Polsce służą przede wszystkim katolikom i ich kościołowi. Katolicy praktycznie nie pracują lub pracują nie wypracowując realnych dochodów. A wszyscy jedzą. Nie jest to "lewackie". To jest coś, czego chce katolicki naród. Bóg dał życie, ma dać i na życie. A pod jego nieobecność ma dać państwo. > parady homosiów, parytety, Fakt, to faktycznie zwiększa cierpienia katolików. Co złego było w zwlaczaniu odmienności i mizoginii? > przymus nauczania, katolicy się temu opierają o czym świadczy powracający analfabetyzm i mierne wyniki polskiej szkoły. > utrudnienia w prowadzeniu biznesu i inne rodzaje ograni > czania wolności, Hmm, a to przecież dzieło katolików, prawicowych do szpiku kości i nienawidzących biznesu i wolności. Jak można to przypisywać "lewakom"? > np. skazywanie ludzi za opinie (vide: wyrok na Rymkiewicza), Oj masz rację. Słynny paragraf o obrazie uczuć katolickich. Ale gdzie tu znowu "lewackość"? To katolicy od wieków palili i zabijali mających inne opinie lub wierzenia. > wpuszczanie obcych, którzy w dodatku gardzą kultura kraju, do którego przyjechal > i. Długo by jeszcze wymieniać. Przypominam też, że jedyny w historii III RP mor > d polityczny został popełniony na współpracowniku PiSu. Blida współpracowała z PIS? Pierwsze słyszę. > Do zachowania zabójcy wydatnie przyczyniła się też GW szczując przeciw Kaczyńskim (zaznaczam, że nie jestem ich zwolennikiem). Zabójcami byli funckjonariusze służb podległych Kaczyńskim. Nie sądzę, aby miała na nich wpływ GW, raczej rozkazy Jarosława. Gazeta tylko opisywała to, co Kaczyńscy robią. Informowała o ich poczynaniach. A że poczynania owe były tak brudne i przestępcze, że wzbudzały wściekłość ludzi? To już nie wina Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 24.07.11, 22:35 > Wysokie podatki w takiej Polsce służą przede wszystkim katolikom i ich kościoło > wi. Katolicy praktycznie nie pracują lub pracują nie wypracowując realnych doch > odów. A wszyscy jedzą. Nie jest to "lewackie". . Polska ma taką specyfikę polityczną, że partie prokościelne są jednocześnie lewicowe ekonomicznie (odwrotnie niż w USA np.). Więc akurat PiS to ekonomiczne lewaki, albo, w najlepszym razie, pół-lewaki. Parytety nie zwalczają mizogini, tylko ingerują w wewnętrzne sprawy partii politycznych, które są organizacjami prywatnymi. > > przymus nauczania, > > katolicy się temu opierają o czym świadczy powracający analfabetyzm i mierne wy > niki polskiej szkoły. I trudno. Wolność jest ważniejsza niż wyniki uczniów w międzynarodowych testach. > Hmm, a to przecież dzieło katolików, prawicowych do szpiku kości i nienawidzący > ch biznesu i wolności. Jak można to przypisywać "lewakom"? SLD i Sierakowski to zwolennicy leseferyzmu? A to nowina! > > np. skazywanie ludzi za opinie (vide: wyrok na Rymkiewicza), > > Oj masz rację. Słynny paragraf o obrazie uczuć katolickich. Ale gdzie tu znowu > "lewackość"? To katolicy od wieków palili i zabijali mających inne opinie lub w > ierzenia. Nie jestem katolikiem, więc trafił Pan kulą w płot. > Blida współpracowała z PIS? Pierwsze słyszę. Blida się chyba sama zabiła, czyż nie? A ja mówiłem o Marku Rosiaku. > Zabójcami byli funckjonariusze służb podległych Kaczyńskim. Nie sądzę, aby miał > a na nich wpływ GW, raczej rozkazy Jarosława. > Gazeta tylko opisywała to, co Kaczyńscy robią. Informowała o ich poczynaniach. > A że poczynania owe były tak brudne i przestępcze, że wzbudzały wściekłość ludz > i? To już nie wina Gazety. GW to arcydzieło sztuki manipulatorskiej, jeśli wierzy im Pan, to jest Pan idiotą, ale sądzę, że raczej należy Pan do tego samego klubu kanalii, co to środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:11 Norweg uznający się za "chrześcijanina" Czemu cudzysłów? Ano tak, niezgodne to z chrześcijaństwem a'la GW, które niewiele ma wspólnego z prawdziwym, autentycznym chrześcijaństwem. I przypominam słowa Jezusa: "Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy. Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien." Poza tym 91 ofiar? Więcej ginie tam każdego jednego dnia. I niby przez to w kraju ma się wszystko zmienić? Cóż, typowa głupota dziennikarzy. Podobnie było z "epidemią" w Niemczech- kilkadziesiąt ofiar w 82 000 000 kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:19 ashnazgdurbatuluk napisał: > Norweg uznający się za "chrześcijanina" > > Czemu cudzysłów? Ano tak, niezgodne to z chrześcijaństwem a'la GW, które niewie > le ma wspólnego z prawdziwym, autentycznym chrześcijaństwem. > I przypominam słowa Jezusa: > "Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynie > ść pokoju, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, > synową z teściową; i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy. Kto kocha > ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. I kto kocha syna lub c > órkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien." > > Poza tym 91 ofiar? Więcej ginie tam każdego jednego dnia. I niby przez to w kra > ju ma się wszystko zmienić? Cóż, typowa głupota dziennikarzy. Podobnie było z " > epidemią" w Niemczech- kilkadziesiąt ofiar w 82 000 000 kraju. ____________________________________________________________________ Lenin też chciał dobrze, jak Chrystus, ale mu tak samo trochę nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:25 Ja nie bronię Jezusa, tylko pokazuję, że chrześcijanin może też użyć miecza i pozostanie mimo to chrześcijaninem. Pańskie komentarze są nieadekwatne. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 16:33 ashnazgdurbatuluk napisał: > Ja nie bronię Jezusa, tylko pokazuję, że chrześcijanin może też użyć miecza i p > ozostanie mimo to chrześcijaninem. Pańskie komentarze są nieadekwatne. ________________________________________________________________________ Sorry. Dosyć trudno o adekwatne komentarze do nieartykułowanego bulgotu wody pod sitkiem do ziemniaków na parze. Ale robię, co mogę :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane... 23.07.11, 16:48 To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane wypowiedzi. Jest Pan wobec mnie zdecydowanie nieuczciwy intelektualnie lub jest Pan głupkiem, albowiem trudno o bardziej klarowne komentarze niż moje. I nie to, żebym się pysznił. Stwierdzam fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane.. 23.07.11, 17:05 ashnazgdurbatuluk napisał: > To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane wypowiedzi. Jest Pan wobec mnie zde > cydowanie nieuczciwy intelektualnie lub jest Pan głupkiem, albowiem trudno o ba > rdziej klarowne komentarze niż moje. I nie to, żebym się pysznił. Stwierdzam fa > kt. ___________________________________________________________ Ło matko, dlaczego prawicowcy to takie tłumoki ?....................chyba dlatego,że to synonimy. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane.. 23.07.11, 17:12 Byłby mi Pan łaskaw wytłumaczyć, co niby jest takiego głupiego w moich wypowiedziach? Może to, że staram się pisać zdaniami wielokrotnie złożonymi, nie ograniczając się do równoważników zdań jak Pan? Albo, że ośmielam się nie lubić homosiów, wysokich podatków i innych specjałów lewizny? Albo, że podkreślam, że mówienie o zagrożeniu ze strony PiS w sytuacji, gdy to właśnie PiS, jako jedyna partia w Polsce, stał się obiektem zamachu, jest niestosowne? Ale nieświadomie udzielił mi Pan odpowiedzi na pytanie, które mnie dręczyło: Pan nie jest nieuczciwy intelektualnie, PAN JEST PO PROSTU GŁUPI. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane.. 23.07.11, 19:51 ashnazgdurbatuluk napisał: > Byłby mi Pan łaskaw wytłumaczyć, co niby jest takiego głupiego w moich wypowied > ziach? Może to, że staram się pisać zdaniami wielokrotnie złożonymi, nie ograni > czając się do równoważników zdań jak Pan? Albo, że ośmielam się nie lubić homos > iów, wysokich podatków i innych specjałów lewizny? Albo, że podkreślam, że mówi > enie o zagrożeniu ze strony PiS w sytuacji, gdy to właśnie PiS, jako jedyna par > tia w Polsce, stał się obiektem zamachu, jest niestosowne? Ale nieświadomie udz > ielił mi Pan odpowiedzi na pytanie, które mnie dręczyło: Pan nie jest nieuczciw > y intelektualnie, PAN JEST PO PROSTU GŁUPI. ________________________________________ Bardzo możliwe. Ale Pan jest zakłamany, bezzczelny, poparany i podły................ kliniczny prawicowiec..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane.. 23.07.11, 21:07 Jak się nie ma argumentów stosuje się epitety. Jeśli o mnie chodzi, to ja tylko wyciągnąłem wniosek z pańskiej niemożności sformułowania choćby trzyzdaniowej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
basiawisz5 Re: To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane.. 24.07.11, 02:18 ashnazgdurbatuluk napisał: > Byłby mi Pan łaskaw wytłumaczyć, co niby jest takiego głupiego w moich wypowied > ziach? Może to, że staram się pisać zdaniami wielokrotnie złożonymi, nie ograni > czając się do równoważników zdań jak Pan? Albo, że ośmielam się nie lubić homos > iów, wysokich podatków i innych specjałów lewizny? Albo, że podkreślam, że mówi > enie o zagrożeniu ze strony PiS w sytuacji, gdy to właśnie PiS, jako jedyna par > tia w Polsce, stał się obiektem zamachu, jest niestosowne? Ale nieświadomie udz > ielił mi Pan odpowiedzi na pytanie, które mnie dręczyło: Pan nie jest nieuczciw > y intelektualnie, PAN JEST PO PROSTU GŁUPI. Szkoda wysiłku. To i tak nie trafia. Mózg chyba z żelbetonu albo pancerny. Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Re: To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane.. 24.07.11, 22:39 Dziękuję Pani za wsparcie! Mnie już nerwy przez tą lewacką @#$% puszczają i zaczynam się ograniczać do, i tak stosunkowo subtelnych, inwektyw, bo pisać na poważnie nie ma sensu- i tak nie zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
basiawisz5 Re: To raczej Pan zamieszcza tu nieartykułowane.. 24.07.11, 02:16 saint_just napisał: > Ło matko, dlaczego prawicowcy to takie tłumoki ?....................chyba dlate > go,że to synonimy. SYNONIMY czego? Czy Ty rozumiesz, co piszesz, bo chyba zupełnie nie kontaktujesz. Albo faktycznie coś z Tobą nie tak pod względem umysłowym. Odpowiedz Link Zgłoś
basiawisz5 Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 24.07.11, 02:13 Człowieku, czy Ty w ogóle masz pojęcie o tym, co wypisujesz? Bo mam wrażenie, że nie kontaktujesz. To twoje posty są nieadekwatne, do tego, co ktoś do Ciebie pisze. Czy to prochy tak działają, czy może brak sprawności mózgowej? saint_just napisał: > Sorry. Dosyć trudno o adekwatne komentarze do nieartykułowanego bulgotu wody p > od sitkiem do ziemniaków na parze. Ale robię, co mogę :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Utracona niewinność spokojnego kraju 23.07.11, 18:44 Z tą "niewinnością" to też różnie bywało. Norwegia wiele zrobiła, żeby dziś kojarzyć się przede wszystkim z oazą dobrobytu i tolerancji - najwłaściwszym środowiskiem dla pokojowego Nobla. Jednak jej najnowsza historia to także kolaboracyjne rządy Quislinga w latach II wojny światowej, "rozwiązanie kwestii żydowskiej" własnymi siłami norweskiej policji przy całkowitej obojętności społeczeństwa czy Norweski Legion Ochotniczy SS w którego szeregach walczyło więcej ludzi niż w bojowych strukturach podziemnego Milorgu. To także charakterystyczne dla podobnych krajów metody powojennego rozliczania win - np. uniewinnianie czołowych kolaborantów przy jednoczesnym pokazowym dyskryminowaniu i otoczeniu społecznym ostracyzmem nieślubnych dzieci jakie ośmieliły się mieć Norweżki z żołnierzami niemieckimi (jedną z tyskerunger była m.in. Frida Lyngstad, czyli 1/4 zespołu ABBA, która jako małe dziecko musiała z matka i babką uciekać przed prześladowaniami do Szwecji - inaczej groziło im odseparowanie dziecka od "zdemoralizowanej" matki w specjalnym obozie i wychowanie jej przez państwo). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Po najezdzie katolikow z afryki 23.07.11, 19:02 a moze komu zalezalo na zakloceniu tego ostatniego raju w europie, gdzie funcjonuje dobrze i monarchia ? moze to czesc planu afrykanskiego, gdzie wybuchaja rewolucje -ludzi ktorzy sami nie wiedza czego chca ?? ledwie egipt i tunezja weszyl na droge demokracji - zapelnily sie szlaki emigranckie uciekajace od odzyskanej wolnosci. Cala swiatowa bieda chce do Norwegii, pladrowac systemy socjalne, rynki pracy. Kazdy dzisiaj chce byc norwegiem - najczesciej nie pracujac, albo pracujac pod pierzyna i brac zasilki na nienorweskie dzieci. Sposob na zycie, ktory sie temu Wikingowi nie spodobal ? moze komu innemu ? kto to wie ? Bo jak nie wiadomo, to znowu jak pan redaktor pisze 11/9 - inside job. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna kim naprawdę jest "norweski" ludobójca 24.07.11, 06:02 "sprawcami nie byli terroryści z Al-Kaidy, tylko rdzenny Norweg uznający się za "chrześcijanina". - pisze Gazeta Wyborcza. Norweg podający się za "chrześcijanina" ? Naprawdę? Morderca, Anders Behring Breivik, jest zwolennikiem Izraela i zagorzałym sympatykiem Żydów. Skąd się o tym dowiedziałam? Przejrzałam na szybko książeczkę 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. napisaną przez Breivika, który okazał się wielbicielem państwa Izrael popierającym żydowskich nacjonalistów - poniżej cytaty: "I am a strong supporter of Israel and of all patriotic Jews" - pisze "norweski" ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. "Jestem wielkim zwolennikiem Izraela i wszystkich żydowskich patriotów." - pisze "norweski" ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. Ciekawy cytat... teraz widzicie, jak kończą się prożydowskie sympatie... wielbiciel Żydów i Izraela jest najbardziej niebezpiecznym indywidualnym terrorystą 2011 roku. Jego ofiarami jest 85 norweskich zwolenników wolnej Palestyny. Teraz widzicie, jak potężna i bezwzględna jest władza nad światem, sami wiecie najlepiej czyja. Posłużę się cytatem z książki 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. samego Andersa Behringa Breivika: Co pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik o żydowskiej władzy nad światem? "Today the Jews rule this world by proxy. They get others to fight and die for them." - pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. Morderca, Anders Behring Breivik, jest zwolennikiem Izraela i zagorzałym sympatykiem Żydów. Przejrzałam na szybko książeczkę 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. napisaną przez Breivika, który okazał się wielbicielem państwa Izrael popierającym żydowskich nacjonalistów - poniżej cytaty: "I am a strong supporter of Israel and of all patriotic Jews" - pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. "Jestem wielkim zwolennikiem Izraela i wszystkich żydowskich patriotów." - pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. Ciekawy cytat... teraz widzicie, jak kończą się prożydowskie sympatie... wielbiciel Żydów i Izraela jest najbardziej niebezpiecznym indywidualnym terrorystą 2011 roku. Jego ofiarami jest 85 norweskich zwolenników wolnej Palestyny. Teraz widzicie, jak potężna i bezwzględna jest władza nad światem, sami wiecie najlepiej czyja. Posłużę się cytatem z książki 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. samego Andersa Behringa Breivika: Co pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik o żydowskiej władzy nad światem? "Today the Jews rule this world by proxy. They get others to fight and die for them." - pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. "Dzisiaj Żydzi żądzą światem poprzez pośredników. Mają innych od tego, żeby za nich walczyli i za nich ginęli." - pisze w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości norweski ludobójca Anders Behring Breivik, który rozstrzelał 85 norweskich zwolenników wolnej Palestyny. Morderca, Anders Behring Breivik, jest zwolennikiem Izraela i zagorzałym sympatykiem Żydów. Przejrzałam na szybko książeczkę 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. napisaną przez Breivika, który okazał się wielbicielem państwa Izrael popierającym żydowskich nacjonalistów - poniżej cytaty: "I am a strong supporter of Israel and of all patriotic Jews" - pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. "Jestem wielkim zwolennikiem Izraela i wszystkich żydowskich patriotów." - pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. Ciekawy cytat... teraz widzicie, jak kończą się prożydowskie sympatie... wielbiciel Żydów i Izraela jest najbardziej niebezpiecznym indywidualnym terrorystą 2011 roku. Jego ofiarami jest 85 norweskich zwolenników wolnej Palestyny. Teraz widzicie, jak potężna i bezwzględna jest władza nad światem, sami wiecie najlepiej czyja. Posłużę się cytatem z książki 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. samego Andersa Behringa Breivika: Co pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik o żydowskiej władzy nad światem? "Today the Jews rule this world by proxy. They get others to fight and die for them." - pisze norweski ludobójca Anders Behring Breivik w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. "Dzisiaj Żydzi żądzą światem poprzez pośredników. Mają innych od tego, żeby za nich walczyli i za nich ginęli." - pisze w swojej książce 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości norweski ludobójca Anders Behring Breivik, który rozstrzelał 85 norweskich zwolenników wolnej Palestyny. Ciekawe cytaty. Dające do myślenia, więc powtórzę je: "DZISIAJ ŻYDZI ŻĄDZĄ ŚWIATEM PRZEZ POŚREDNIKÓW. MAJĄ INNYCH OD TEGO, ŻEBY ZA NICH WALCZYLI I ZA NICH GINĘLI". Cytat pochodzi z książki Andersa Behringa Breivika 2083.Europejska Deklaracja Niepodległości. Czy teraz wiecie, dlaczego zagorzały wielbiciel Żydów i fanatyczny zwolennik Izraela zamordował 85 Norwegów biorących udział w manifestacji popierającej utworzenie wolnego Państwa Palestyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna śmierć 85 Norwegów broniących Palestyńczyków 24.07.11, 06:23 Dlaczego 85 Norwegów popierających utworzenie wolnego Państwa Palestyńskiego musiało zginąć poprzez rozstrzelanie na wyspie Utoya? Dlaczego rozstrzelał ich zagorzały zwolennik Izraela, filosemita i sympatyk Żydów. Zanim norweski żydofil i syjonistyczny ludobójca, Anders Behring Breivik, zaatakował wyspę Utoya, właśnie na tej wyspie 21 lipca 2011 roku odbyła się demonstracja popierająca utworzenie Państwa Palestyńskiego. Chyba nic nie może bardziej rozwścieczyć rządu Izraela i Mossadu niż demonstracja popierająca utworzenie Państwa Palestyńskiego, w której bierze udział norweski Minister Spraw Zagranicznych Norwegii, Jonas Gahr Store. Fotka z anty-izraelskiej manifestacji na wyspie Utoya: monitorpolski.files.wordpress.com/2011/07/utoya-boycott-israel.jpg?w=600 Ludobójczy atak przeprowadzony 22 lipca 2011 roku był bezpośrednią odpowiedzią na pro-palestyńską i anty-izraelską manifestację, która odbyła się na wyspie Utoya dzień wcześniej, 21 lipca 2011 roku. Norweski syjonista i żydofil, Anders Behring Breivik, działając w przebraniu policjanta, rozstrzelał uczestników pro-palestyńskiej i anty-izraelskiej manifestacji. Odpowiedz Link Zgłoś
paluemiy78 Utracona niewinność spokojnego kraju 24.07.11, 10:29 Troche nie na miejscu porownanie do "11 wrzesnia" i wzmianki o Al-Kaidzie...... przeciez to nie o demokracje, nie o miedzynarodowe konflikty na linii Norwegia-Reszta Swiata chodzi, ani o islam, a o Norweskiego wariata z chrzescijanskiej skrajnej prawicowki! Ot i tyle! Czy potrafimy to odroznic czy terroryzm bedzie dla nas zawsze linkiem z Al-Kaida, islamem i USA? Odpowiedz Link Zgłoś
rhomboideus Re: Utracona niewinność spokojnego kraju 24.07.11, 23:33 > Troche nie na miejscu porownanie do "11 wrzesnia" i wzmianki o Al-Kaidzie...... > przeciez to nie o demokracje, nie o miedzynarodowe konflikty na linii Norwegia- > Reszta Swiata chodzi, ani o islam, a o Norweskiego wariata z chrzescijanskie > j skrajnej prawicowki! Ot i tyle! Czy potrafimy to odroznic czy terroryzm b > edzie dla nas zawsze linkiem z Al-Kaida, islamem i USA? a skad ci sie ta chrzescijanska prawicowka wziela? aaa, to cos nowego, bo do tej pory wszystko zlo z samego piekla rodem katolickie bylo. a tu laty katolickiej- nijak przypiac sie nie da- to przynajmniej chrzescijanska. gorszej ona jakosci, ale zawsze cos, nie? to jak z teoriami- jesli fakty nie pasuja- tym gorzej dla nich? bo gosciu zdaje sie mial sympatie proizrlaelskie i antyislamskie. tylko jakos GadzionoWce to nie po drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk "Rasowa higiena" obroni "chrześcijanską" Europę ? 24.07.11, 14:33 Przerabialismy to zaledwie 66 lat temu...Odbyl sie przeciez proces w Norymberdze...bez skutku... "Obrona Europy" przed "muzulmanska zaraza" na Balkanach w latach 90-ych jest najlepszym dowodem, ze historia nas Europejczykow niczego nie nauczyla. Ten z lekka lysiejacy blondyn - jak przystalo na rasowego neo-naziste - wyraznie myli kulturystyke z kultura. Wprawdaie cierpiacy na megalomanie Pan Breivik nie moze "konkurowac" pod wzgledem ilosci zamordowanych osob z balkanskimi klero-nacionalistami ale osiagnal to czego chcial: natychmiastowa ogolnoswiatowa slawe i trybune medialna dla swojej odgrzewanej nazistowsko-rasistowskiej papki smierdzacej jeszcze Zyklonem B . Oczywiscie jak kazdy inny terrorysta - bedzie przed kamerami swiatowych mediow odgrywal meczennika. Dokladnie to samo robilo to po 1945 tysiace "weteranow" ochotnikow norweskich wyslugujacych sie Hitlerowskiej ludobojczej machinie na wszystkich frontach II wojny swiatowej w elitarnych oddzialach SS Viking i nie tylko.... Socjologowie prognozuje juz eskalacje “dialogu” chrzescijansko-muzulmansko-izraelskiego metodami proponowanym przez Bin ladena i Pana B. z Norwegii....Nam osobom, ktore nie doznaly blogoslawienstwa religijno-nacionalistyczno-rasistowskiej schizofrenii pozostaje przygladac sie temu z szacunkiem w ime poprawnosci politycznej i...czekac na kolejny zamach terrorystyczny... Co do "higieny rasowej", ktora zdaniem Pana Beivika ma "ocalic chrzescijanska cywilizacje europejska przed calkowita zaglada" przypomina mi sie opowiesc mojej Matki Chrzestnej - wiezniarki KL Auschwitz-Birkenau a pozniej Gross Rosen (numer obozowy 25541), ktorej sasiadka na pryczy byla urocza Niemka, ktora Nazisci ukarali za zhanbienie rasy aryjskiej poprzez utrzymywanie stosunkow intymnych ze slowianskim podczlowiekiem (robotnikiem przymusowym ze "Wschodu"), ktorego zreszta publicznie powieszono...W terminologii nazistowskiej okreslano to jako " zbrodnie wobec swojej rasy". Obawiam sie, ze wielu z nas padnie ofiara jego skrzetnie wykalkulowanej manipulacji i ...jego przenikliwego prawie magnetycznego nordycko-aryjskiego spojrzenia...Zreszta widac to juz po wpisach na forach polskich i zagranicznych... Ktos niedawno narzekal, ze zbyt czesto nawiazuje w swoich wpisach do horrorow nazizmu i rasizmu i innych totalitaryzmow na tym forum. Mam nadzieje, ze przypadek Pana B. przekonal przynajmniej czesc z nas, ze idee Hitlerow i Quslingow tego swiata po cichu tocza podswiadomosc niektorych Europejczykow...i nie wolno nam o tym zapominac......jest to dokladne to samo ( moze z lekka zmitologizowane legendami o rycerzach templariuszach), faszystowskie g..no tylko w innym, nowoczesnym opakowaniu. -- “Władza należy do tego, kto rządzi ulicą....” - Joseph Goebbels -- “A Nordic union between Scandinavia and Great Britain, with the adherence of Finland and Holland, and in which Germany and eventually the British Dominions and America might later on be absorbed, would take away the sting of any communist combination and secure European civilization and peace for the foreseeable future.” Vidkun Quisling Odpowiedz Link Zgłoś
jean.paul Utracona niewinność spokojnego kraju 25.07.11, 03:52 Szanowny Panie Jacku, dlaczego słowo "chrześcijanina" wziął Pan w cudzysłów? Odpowiedz Link Zgłoś