lzeelitytozwyklebydlonieelity 31.07.11, 12:43 zamachowiec to mason i zxydokomunista czyli lewacki fundamentalista Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozsadek.ltd Leszcz chciałby być dziwką w haremie bisurmana? 31.07.11, 13:09 Bo tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re:Leszcz chciałby być dziwką w haremie bisurmana 01.08.11, 09:26 rozsadek.ltd napisał: > Bo tak to wygląda. Nie przesadzaj! Nie każdy od razu Tobie zazdrości... Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Artykuł jest świetną analizą - wybebeszeniem... 31.07.11, 13:17 Artykuł jest świetną analizą - wybebeszeniem absurdów serwowanych przez tego zacietrzewionego prawicowego radykała, jakim jest Warzecha. Niestety, nie sądzę, żeby on się do tego przyznał, w myśl zasady "Ja wiem lepiej". Breivik też "wiedział lepiej" i zrobił, co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt psychopata godzien zaufania 31.07.11, 14:31 Wedlug Warzechy terrorysta zrobil zle, ale jednoczesnie rozumowal logicznie i widzial mutlikulturowe zlo. Problem tylko w tym, ze niewlasciwie na nie zareagowal. Zamiast analizowac postawe terrorysty z pozycji jego nieprzystosowania do zycia w spoleczenstwie i jego wypaczonej osobowosci lepiej jest zastanowic sie, co zrobic, zeby normalnosc ograniczyc do stopnia, ktory by nie prowokowal psychopatow. Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniszyn Re: psychopata godzien zaufania 31.07.11, 23:12 No, właśnie. Zapewne bardziej właściwe - zdaniem Warzechy - zareagowałby zabijając imigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Warzecha to dziennikarz poważnej gazety 31.07.11, 14:33 Gazety podejmującej poważne tematy, np. Rubik ogląda nagich modeli... w komórce czy też Mam najmniejszego penisa na świecie! Ogromne strapienie gwiazdora ww. tytuły wskazują powagę sądów Warzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Warzecha oskarża ofiary 31.07.11, 14:39 Po zamachu czytałem wiele wypowiedzi Polaków z Norwegii, że tak naprawdę nie cierpią w Norwegii emigrantów, a szczególnie muzułmanów, tylko poprawność polityczna zamyka im usta, nie mają odwagi mówić o tym głośno, więc wytwarza się ciśnienie którego osoby o zwichrowanej psychice nie wytrzymują i oto skutki. Co do Breivika to ciekawy jest tez wątek syjonistyczny, Norwegia jest bardzo pro Palestyńska, chcą otworzyć ambasadę palestyńską, pewna minister proponowała nawet zbombardowanie Izraela, a na tej wyspie były antyizraelskie demonstracje młodzieży, więc nie zapominajmy o tym wątku, o którym GW nie chce mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Warzecha oskarża ofiary 31.07.11, 18:04 <Po zamachu czytałem wiele wypowiedzi Polaków z Norwegii, że tak naprawdę nie cierpią w Norwegii emigrantów, a szczególnie muzułmanów, tylko poprawność polityczna zamyka im usta, nie mają odwagi mówić o tym głośno, więc wytwarza się ciśnienie którego osoby o zwichrowanej psychice nie wytrzymują i oto skutki. > Polacy nie cierpią w Norwegii emigrantów (zapewne chodzi im o imigrantów)??? A kimże oni sami są? Autochtonami? Może niech zostawia wewnętrzną politykę Norwegii Norwegom. Psychopata podatny na skrajne poglądy ekstremy może się zawsze znaleźć, w każdym kraju. Wszelkie logiczne wytłumaczenia działań Breivika są natomiast poparciem dla jego "akcji". Odpowiedz Link Zgłoś
zonzonel "Polacy nie cierpią w Norwegii e[i]migrantów" 01.08.11, 00:51 Z kimś kto coś takiego wyklepał na klawiaturze nie da się racjonalnie rozmawiać. I tak fajnie że trafia w klawisze. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:15 Też mnie to rozśmieszyło. Ale pewnie "Polacy z Norwegii", mając kompleks niższości wobec Norwegów, muszą mieć kogoś, kogo mogliby uważać za gorszego od siebie. No i więcej imigrantów - więcej konkurentów w wyścigu po zasiłki. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:23 Sam słyszałem tokowanie pani narzekającej na tych przybłędów z Rosji co tylko żyją na zasiłku w Niemczech zmniejszając przez to porządnym Niemcom w tym i jej emerytury. :) Nie znam niemieckiego więc oczywiste w jakim języku ta pani musiała mi to mówić. Jakoś refleksji, że jest w takiej samej sytuacji jak oni nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Rewelacja!!! 01.08.11, 09:39 para-lela napisała: > Po zamachu czytałem wiele wypowiedzi Polaków z Norwegii (podkreśl. moje), > że tak naprawdę nie cierpią w Norwegii emigrantów, a szczególnie muzułmanów, > tylko poprawność polityczna zamyka im usta, nie mają odwagi mówić o tym głośno, > więc wytwarza się ciśnienie którego osoby o zwichrowanej psychice nie wytrzymują > i oto skutki. To Breivik jest zwichrowanym Polakiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:01 > Po zamachu czytałem wiele wypowiedzi Polaków z Norwegii, że tak naprawdę nie ci > erpią w Norwegii emigrantów, a szczególnie muzułmanów, ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny1 wredny1 31.07.11, 14:47 25cz ty mądry jesteś tak od zawsze czy tylko dla potrzeb tego forum ? Nie jestem za państwem policyjnym ale takim jak ty powinni się przyglądać i tępić jak zarazę. Odpowiedz Link Zgłoś
10robo10 Warzecha oskarża ofiary 31.07.11, 16:17 Polemika z tekstami drukowanymi w Rzeczpospolitej to jak polemika z pensjonariuszami szpitala psychiatrycznego. Ani to mądre ani twórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
maras63 Re: Warzecha oskarża ofiary 31.07.11, 17:39 Czy możesz podać swoją definicję tolerancji? Czy chciałbyś żyć w świecie opartym o Twoje zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:03 > Czy możesz podać swoją definicję tolerancji? Czy chciałbyś żyć w świecie oparty > m o Twoje zasady? Tolerancja względem chorych psychicznie jest naszym obowiązkiem. Co nie znaczy, że trzeba z uwagą słuchać tego, co plotą. Ot, dać się wygadać, poklepać po plecach i zaordynować kolejną dawkę leków. Odpowiedz Link Zgłoś
papatison Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 11:03 10robo10 napisała: > Polemika z tekstami drukowanymi w Rzeczpospolitej to jak polemika z pensjonariuszami szpitala psychiatrycznego. Ani to mądre ani twórcze. Nie wiem, czy twórcze, ale potrzebne. Relacje z prawicowej otchłani mają wartość informacyjną. Przecież nie każdy lubi zaglądać tam osobiście, zwłaszcza że otchłań i tak sama tu do nas przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
a220 Warzecha oskarża ofiary 31.07.11, 17:15 Biedny Warzecha. Nie zauważył, że w USA wielonarodowość to standard. Bo USA to malutki kraik i nikomu nieznany. Dziwnie jego nazwisko pasuje, do jego głowy. Ma taką malutką główkę, jak niewielka warzeszka. Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Warzecha oskarża ofiary 31.07.11, 17:58 Leszczyński nie ma racji. Poza paroma przegięciami w stylu "nie ma żadnych podstaw, aby nazywać Breivika chrześcijańskim fundamentalistą, bo nie istnieje odłam chrześcijaństwa, który nawoływałby do zabijania niewinnych ludzi" Warzecha w zasadzie trafił w sedno. Warto ten tekst przeczytać samodzielnie, nie za pośrednictwem Leszczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 09:38 Tekstu pana Warzechy do którego linkujesz, nie da się przeczytać. Kompletny zbiór idiotyzmów. Np: "Czynów Breivika nic nie usprawiedliwia, to oczywiste. Jeżeli jednak przyjąć, że nie mamy do czynienia z osobą chorą umysłowo – a na razie nic na to nie wskazuje". Nie wskazuje? Facet, zastanów się, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 09:55 Po pierwsze, zawsze warto przeczytać tekst, z którego ktoś się wytrząsa, bo warto wyrobić sobie własne zdanie. Po drugie, ten tekst nie jest o Breiviku. Breivik i jego czyn są jedynie punktem wyjścia do rozważań na temat zachodniego eksperymentu integracyjnego, który - co jest chyba oczywiste - stał się swoją własną karykaturą. Błędem Warzechy jest kierowanie publicystycznego ostrza przeciwko "europejskiej lewicy", bo to osłabia wymowę jego wywodu. No ale Warzecha już tak ma. Co nie znaczy, że we wszystkim co pisze z kretesem się myli. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:11 To nie polityka multi-kulti jest winna, ze Breivik zamordował kilkadziesiąt osób. Breivik to psychopata, który zawsze jakiś obiekt do nienawiści by sobie znalazł. Polityka imigracyjna Norwegii ma swoje trudności jesli chodzi o integracje imigrantów, ale za ostatnie zbrodnie odpowiada człowiek o poglądach skrajnie prawicowych. Obarczanie winą za nią lewice to wolta w stylu Goebbelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:27 Breivik dopuścił się zbrodni, a czy jest psychopatą orzekną lekarze. Wydaje się, że jest jednostką słabszą, takie zazwyczaj sięgają po najmocniejsze argumenty. Problem polega na tym, że taki wykwit jest objawem choroby i tej chorobie, a zwłaszcza jej przyczynom warto się przyjrzeć. Czy Geert Wilders jest psychopatą? Chyba nie. On tylko mówi głośno to, co można usłyszeć w holenderskim pubie. Cohn Bendit zapewne zaaplikowałby tym nieprawomyślnym Holendrom czy Norwegom jakiś rodzaj reedukacji. Ja proponuję ich po prostu uważnie posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Mogę prosić o informację? 01.08.11, 10:45 Jaki stopień multikulturowości dopuszczasz? Jak wiele mogą się od siebie ludzie różnić? Czy moge nie lubić kiełbas czosnkowych? Czy to już zdrada Polskich wartości i wynocha z Polski? A moge nie być katolikiem? Jezeli tak to jakie opcje religijne są dozwolone? Itd. Itp. Możesz mi opisać jak sobie wyobrażasz jednolitość kulturową? Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Re: Mogę prosić o informację? 01.08.11, 10:57 Nie jestem zwolennikiem żadnej jednolitości. Zwracam tylko uwagę, że w swoich idealistycznych przekonaniach warto liczyć się z rzeczywistością. Inaczej popadamy albo w kanapowe pięknoduchostwo, albo w socjoinżynierię. Jedno budzi uśmiech, drugie grozę. Eksperyment multi-kulti zaczął się od pierwszego, a skończył niebezpiecznie blisko drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Mogę prosić o informację? 01.08.11, 12:02 Nie jesteś a jednak uważasz, że nie jest to możliwe? Możesz się zdecydowac? Czyli jest możliwe czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:50 stpaul napisał: > Cohn Bendit zapewne zaaplikowałby tym nieprawomyślnym Holendrom czy Norwegom jakiś > rodzaj reedukacji. Ja proponuję ich po prostu uważnie posłuchać. Albo - olać równo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 11:11 To nie do końca tak. Są konflikty - problem jest. Pytanie tylko czy definiowanie przyczyn konfliktów jest prawidłowe. Osobiście twierdzę, że nie. Metody, które "prawica" proponuje to już bezdyskusyjnie są nie do przyjęcia. Jednak wsadzanie głowy w piasek by nie widziec istnienia problemów nie jest mądrym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera brednie leszczynskiego 31.07.11, 18:40 ciekawe ze lewicowe media ktore ochoczo Breivika zakfalifikowaly jako fundamentaliste chrzescijanskiego,nawet w najmniejszym stopniu nie probowaly dowiesc ze on takowym jest.Nie probowaly bo niczego by nie dowiodly.Czlowiek ktory jako dorosly przystapil do kosciola protestanckiego,ktory juz po paru latach wyraza swe niezadowolenie z dzialalnosci tego kosciola w zadnej mierze nie moze byc uznawany jako fundamentalista.lewakom takie okreslenie bardzo pasuje bo wszystko co wiaże sie z terroryzmem do tej pory byloo zwiazane z lewicowymi ruchami i organizaxcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Brednie kolegi helguery: 01.08.11, 09:55 helguera napisał: > wszystko co wiaże sie z terroryzmem do tej pory byloo zwiazane z lewicowymi > ruchami i organizacjami. I to - od zawsze, prawda? Na przykład taki jeden, co to kiedyś pod Zachętą zastrzelił prezydenta, był lewakiem jak się patrzy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Brednie kolegi helguery: 01.08.11, 11:11 > Na przykład taki jeden, co to kiedyś pod Zachętą zastrzelił prezydenta, był > lewakiem jak się patrzy! ;) Nie nazwałbym tego terroryzmem. Skoro Ryszarda C. nikt tak nie nazwał, zresztą słusznie. Poza tym nazizm i faszyzm to były ruchy lewicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Leszczyński tak samo głupi jak Środa. 31.07.11, 20:07 Należy deportować imigrantów z powrotem do ich ojczyzn. Pakistańczyków do Pakistanu, Serbów do Serbii, Polaków do Polski itd. Mieszanie się narodów prowadzi do konfliktów i zbrodni. Historia świata jednoznacznie to pokazuje. Wołyń, Jugosławia, Śląsk, Siedmiogród, Irlandia Północna, Kaukaz itd. Lewicowe bzdurne poglądy nijak się mają do rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsyl0n Re: Leszczyński tak samo głupi jak Środa. 01.08.11, 07:15 Masz jeszcze jakieś recepty na wieczną szczęśliwość? Zaczynasz nieźle-jak jeden malarz pokojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Leszczyński tak samo głupi jak Środa. 01.08.11, 08:00 Gdzie byś deportował w latach 30 XX wieku Alberta Einsteina? Do Niemiec? Do Izraela? Do Szwajcarii? A co powiesz o takim Mickiewiczu czy Kościuszce? Gdzie powinni być deportowani? A taki Dąbrowski - ten od hymnu - to Polak czy Niemiec? Itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Tak mi się, jakoś, przypomniało... 01.08.11, 10:03 ...Może wskutek porównywalnej inteligencji autorów pomysłu: stix napisał: > Należy deportować imigrantów z powrotem do ich ojczyzn. Pakistańczyków do > Pakistanu, Serbów do Serbii, Polaków do Polski itd. A księży na Księżyc! (Nie moje - gdzieś zasłyszane, wyczytane...) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Leszczyński tak samo głupi jak Środa. 01.08.11, 10:05 > Mieszanie się narodów prowadzi do konfliktów i zbrodni. Przez tysiąclecia (dopóki nie istniało pojęcie narodu) też dochodziło do konfliktów i zbrodni, ale na zupełnie innym tle. Konflikty i zbrodnie to naturalne czyny ludzkie. > Lewicowe bzdurne poglądy nijak się mają do rzeczywistości. Niestety pojęcie państwa narodowego jest faktycznie bzdurnym lewicowym poglądem, a konkretnie bardzo nieudanym bękartem rewolucji francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniszyn Warzecha oskarża ofiary 31.07.11, 23:08 Przeczucia mnie nie zawiodły. Pięć dni temu w odniesieniu do komentarza Reczkałowa (przypomijmy fragment myśli Rosjanina: "Zbuntował się przeciw samobójczej idei wielokulturowości, tolerancji, sytości" - pisał rosyjski publicysta, podkreślając, że Norweg dowiódł ostatecznie, że w takich warunkach żadne szczęśliwe życie nie jest możliwe)zauważyłem: nie zdziwiłbym się, gdyby coś podobnego wysmażył taki jeden mądrala, komentator "Faktu". wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10007178.html?v=1&obxx=10007178&order=najnowsze&page=5#opinions I stało się. Co prawda na łamach Rzepy, nie Faktu. Jakże Warzecha jest przewidywalny... Odpowiedz Link Zgłoś
zonzonel Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 00:54 Bunt przeciwko sytości w Rosji... skazany na niepowodzenie. Zbyt kameralny ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniszyn Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 02:23 Dokładnie! I buntowników byłoby trudno znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 07:49 Panie Warzecha ! Zamiast pisać głupie artykuły w RZEPIE, to proponuję Panu podręcznik historii i datę 23/24 sierpnia 1572 r gdy KATOLICY urządzili innowiercom NOC ŚWIĘTEGO BARTŁOMIEJA. Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 07:53 Zbudujmy "naszą" Polskę,Europę.Katolicką,patriotyczną.Bez kolorowego ścierwa,żydostwa,komuchów,niepełnosprawnych i innych niepotrzebnych.Niech zostaną tylko zdrowi,biali,katolicy,"Prawdziwi Polacy".Ale będzie super.Tylko czy już kiedyś ktoś tego nie próbował? Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 09:06 Autor wypowiedzi nie zrozumiał intencji Warzychy. Cóż, można czytać to samo a wyciągać przeciwne wnioski. Ja widzę, że czerwona watacha ma problemy z logicznym myśleniem co najmniej od czasów swojego twórcy Marksa. Jak rozumiem jest to ideologia dla umysłowo ograniczonych. Tekst Warzechy był błyskotliwy, ten ... takie tam farmazony. Dla mnie najważniejsze przesłanie jest takie, że wszelkiego rodzju eksperymenty lewicy, czy to gospodarcze czy społeczne to jedna wielka porażka. Fakty mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 09:56 Romanek, mimo całej twojej błyskotliwości i znajomości ortografii nie uda się ani tobie, ani miszczowi Warzesze przerzucić odpowiedzialności za zbrodnię na lewicę. Karabin maszynowy w reku trzymał człowiek skrajnej prawicy, jakby kota nie wykręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:14 r.romanek63 napisał: > Tekst Warzechy był błyskotliwy, ten ... > takie tam farmazony. Dla mnie najważniejsze przesłanie jest takie, że wszelkiego > rodzju eksperymenty lewicy, czy to gospodarcze czy społeczne to jedna wielka > porażka. Fakty mówią same za siebie. Fakty - to może nie koniecznie... Ale taki Warzecha i nasz kolega (jak wyżej) - i owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniszyn Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 10:48 "Fakty mówią same za siebie". - Nie fakty, ale "Fakt" (no, tym razem gościnnie w "Rz"). Przy okazji: nie "Warzycha", lecz Warzecha; nie "watacha", lecz wataha... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 09:24 Normalne. Złodziej krzyczy - łapaj złodzieja!!! Breivik na stronie 1247 swojej "Deklaracji" nadzwyczaj ciepło wyraża się o trzech polskich partiach: Samoobronie, LPR i Prawie i Sprawiedliwości. PiS "zeżarł" te dwie pierwsze i jest jedynym spadkobiercą w Polsce idei "czystości" Europy w wykonaniu Breivika. Strzela więc słowami, bo gdyby miał dostęp do broni - rozwaliłby bez skrupułów WSZYSTKICH przeciwników politycznych. Ciekawe, dlaczego Breivik nie "ceni" Platformy... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 11:13 nutka57 napisała: > Normalne. Złodziej krzyczy - łapaj złodzieja!!! > Breivik na stronie 1247 swojej "Deklaracji" nadzwyczaj ciepło wyraża się o trze > ch polskich partiach: Samoobronie, LPR i Prawie i Sprawiedliwości. PiS "zeżarł" > te dwie pierwsze i jest jedynym spadkobiercą w Polsce idei "czystości" Europy > w wykonaniu Breivika. Strzela więc słowami, bo gdyby miał dostęp do broni - roz > waliłby bez skrupułów WSZYSTKICH przeciwników politycznych. Ciekawe, dlaczego B > reivik nie "ceni" Platformy... Na razie dostęp do broni miał niejaki Ryszard C., były członek PO. Poza tym - kiedy przeprosisz p. Katarzynę Łaniewską? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 12:35 Dlaczego Ryszard C. to "były członek PO", a nie np. "były taksówkarz" czy "mieszkaniec Częstochowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Precz z socjalizmem. 01.08.11, 10:09 Najśmieszniejsz, że to własnie radykalnie socjaliści (a może komuniści) byli największymi wrogami multikulturowości. Nie mogą tego zauważać tylko osoby związane z tępieniem wszelakich inności. Dopiero upadek komuny w Polsce pozwolił nam odkryć, ze prócz tej "cepeliowskiej" mamy bardzo realne miejszosci i różnorodność etniczną. Póki komuna była udawano, że problemu nie ma a wszystkich cokolwiek innych starannie wtłaczano w jedną sztancę. W Polsce mieliśmy tylko Polaków. Kto by tam słyszał o Niemcach, Litwinach, Białorusinach czy Ukraińcach? Ślązacy istnieli tylko jako grupa od Śląska i Górnicy z Hutnikami - klasa robotnicza. Ludzie z własnymi historiami, z własną tradycją nie było. Osobiście, ponieważ mieszkam na Śląsku, widzę najbardziej wyraźnie tutaj tą, z jednej strony multikulturowość, która JEST, BYŁA i BĘDZIE możliwa, jak i wzajemne przenikanie się kultur. Jakoś spokojnie mogą mieszkać razem ludzie, którzy obchodzą geburtstag z ludźmi obchodzącymi urodziny. Jedni i drudzy nie przeszkadzają tym co obchodzą imieniny. Ślązacy z krwi i kości nie dziwują się, jak prócz katolików mogą istnieć ludzie innych wyznań. To tu było zawsze normalne i gdy trzeba było wszystkie wyznania w aspekcie religijnym nawet mogły współpracować. To co dla "Prawdziwych Polaków" może być szokiem dla Ślązaka z krwi i kości abp. Nossola - udostępnienie po wielkiej powodzi w Diecezji Opolskiej kościołów protestantom, na czas aż odbudują swoje było normą. Przenikanie też istnieje - wystarczy skoczyć blisko za granicę do Czech na tereny.... Śląska tyle że w granicach tamtego kraju. Odkrywa się, wtedy, że "miejscowi" po obu stronach granicy o ile mówią "po swojemu" a nie w językach urzędowych mówią tak samo albo bardzo podobnie. Przy tym gwarowy język śląski to nie jest coś jednolitego. On się płynnie zmienia w zależności, w którym kierunku geograficznym idziemy bez jakiejś wyraźnej granicy pomiędzy Polską, a Czechami. Przy tym ludzie posługujący się na co dzień tą mową bez względu na to czy są obywatelami Polski czy Czech (a może i Niemiec) mogą się czuć jednocześnie lub rozłącznie Polakami, Czechami, Niemcami, Ślązakami, "tutejszymi" albo też mówić, żeby im bzdurami głowy nie zawracać :P. Problem z "upadkiem multikulti" tkwi zupełnie w czymś innym - w idiotycznym pomyśle, że państwo może dotować życie ludzi. To zawsze źle się kończy. Tyle, że w środowiskach multikulturowych wyraźniej widać różnice między tymi co żyją za własne pieniądze, a tymi co za cudze. Problemem jest też wtrącanie się państwa - jakże charakterystyczne dla socjalizmu, w życie prywatnych ludzi. zarzyna rytualnie krowę? Niech zarzyna - jego problem, nie mój. Kobiety chodzą w burkach i siedzą w domu? To też ich problem nie nasz. Póki wiemy, że CHCĄ tak żyć niech żyją. Naszym prawem jest oceniać ich działania ale nie powinniśmy im tego zabraniać. Jednak jak państwo chce prowadzić szkoły, chce decydować jak mamy się ubierać, co gotować, czego czytać to już multikulturowość pada. Bo jak różnorodność ludzi sprowadzić pod jedną sztancę? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Precz z socjalizmem. 01.08.11, 13:17 > Najśmieszniejsz, że to własnie radykalnie socjaliści (a może komuniści) byli na > jwiększymi wrogami multikulturowości. > Nie mogą tego zauważać tylko osoby związane z tępieniem wszelakich inności. Dop > iero upadek komuny w Polsce pozwolił nam odkryć, ze prócz tej "cepeliowskiej" m > amy bardzo realne miejszosci i różnorodność etniczną. Nie porównuj peerlowskiego burdelu z "socjalizmem", pliiiiz. Kraje socjalistyczne to np. Szwecja. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Precz z socjalizmem. 01.08.11, 13:35 A dlaczego nie? Burdel burdelem, a socjalizm socjalizmem. Ba nawet ten nasz polski burdel chronił nas częściowo przed konsekwencjami socjalizmu (IMHO w Polsce nawet Armagedon nie wyjdzie - diabły się rozpije, sprzeda się kotły, a ludzi si pobiją który z pozostałych jest wygodniejszy). To jednak co jest złego w ideii socjalizmu (nie twierdze, że socjaliści są złymi ludźmi tylko nie zauwazają niektórych konsekwencji swoich idealistycznych pomysłów, ludzie sa inni niż oni by chcieli by byli, są jak twierdzą chrześcijanie - socjalizm na pewnym poziomie, to właściwie idee chrześcijaństwa tyle, że bez Boga - grzeszni i na tym się piękne teorie wykładają) będzie działało i w krajach skandynawskich i działało w demoludach. To będzie działało WSZĘDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
artlui Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 11:14 ...nie mam cienia watpliwosci co do poczytalnosci psychicznej autora masakry Nie sadze rowniez by istnialy jakiekolwiek elementy ''usprawiedliwiania'' jego czynu Jednoczesnie problem Multi-Kulturalizmu znam z tzw autopsji mieszkajac poza granicami Mojego Starego Kraju od 30 lat i...Przeraza mnie (podobnie jak uzyty tutaj termin) iz w domniemanej stolicy jednoczacej sie Europy dostrzegam niepokojaco czesto rasizm w stosunku do tzw rdzennych mieszkancow tego kontynentu...a takze tego miasta...obserwator Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 13:20 Bawi mnie popiskiwanie prawiczków, że ofiary Breivika to ofiary polityki multi-kulti. Że ten psychopata "sprzeciwiał się lewicowym porządkom" i inny taki tam bełkot. Gdyby koleś wziął swoją broń i np. wystrzelał miejscową rodzinkę z Pakistanu, która wcześniej dokonała morderstwa honorowego na własnej kobiecie to pierwszy bym go bronił jako wyraziciela sprzeciwu wobec multi-kulti. Ale wystrzelanie młodzieży bawiącej się na obozie żadną miarą wyrazem takiego sprzeciwu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bajeroczek Warzecha oskarża ofiary 01.08.11, 21:29 W Europie pod przykryciem tzw,politycznej poprawnosci wrze. Ludzie maja dosc oglupiania ich przez polityczne kregi. Boje sie ,ze tragedia norweska jest zwiastunem innego myslenia o tzw, multikultrurowym spoleczenstwie. Nie sprawdzilo sie to w CCCP, w Jugoslawii tez nie, prawdopodobnie politykom w Unii tez sie nie powiedzie. Ale pozyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś