von.g Re: Wyrwany z klatki 08.08.11, 22:04 >Ilu ludzi dzis umrze w Polsce czy w USA przez narkotyki? A ilu umrze przez palenie papierosow? Zdajesz sobie sprawe , ze tyton to praktycznie narkotyk? Palaczy tez chcesz wiszac na latarniach? >Mozna trzeba karac smiercia nawet za 1 tabletka moze wtedy dzieci moze by mialy wiecej usmiechu na twarzy i rodzice. Mozna tez karac smiercia za butelke wodki. Napewno wiele dzieci bylo by szczesliwsze gdybys zabil ich rodzicow alkoholikow. >Pan Michal zasluzyl na smierc. Latwo byc idealnym i skazywac ludzi na potepienie. Odpowiedz Link Zgłoś
fuble czytanie ze zrozumieniem... 08.08.11, 22:04 ... to umiejętność przerastająca większość autorów wpisów pod tym artykułem... powinno się zacząć robić testy z przeczytanego tekstu, zanim da się możliwość komentowania... a wszyscy twardzi przeciwnicy narkotyków proszeni są o natychmiastowe zaprzestanie spożywania alkoholu, nikotyny, kawy oraz cukru. są to bowiem substancje uzależniające, wyniszczające organizm i psychikę oraz prowadzące w wielu przypadkach do śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_english Wyrwany z klatki 08.08.11, 22:06 szkoda, że nie zdechł w tym tajskim więzieniu... a gazeta robi z handlarza śmiercią, wielkiego męczennika... Odpowiedz Link Zgłoś
veteran Polska ambasada w Bangkoku, Rodzina na Swoim? 08.08.11, 22:13 A ja tak zupełnie ad vocem chciałbym "GW" zasugerować zainteresowanie się składem osobowym polskiej ambasady w Tajlandii: www.bangkok.polemb.net/index.php?document=9 Zygmunt Langer - radca-minister (sprawy polityczne, prasowe i kulturalne) Wiktoria Langer - Referent ds. konsularnych Tadeusz Ignasiak - I radca (sprawy ekonomiczne) Elżbieta Ignasiak - Referent ds. konsularnych Adam Dyszlewski - I sekretarz (sprawy polityczne, pomoc rozwojowa) Agnieszka Dyszlewska - II sekretarz Karolina Kowalczyk-Sabat - I sekretarz Dariusz Sabat - attaché Marek Kwapiński - attaché Kinga Kwapińska - referent ds. administracyjnych Wygląda to nie gorzej niż w Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej. Odpowiedz Link Zgłoś
waw33 Re: Polska ambasada w Bangkoku, Rodzina na Swoim? 11.08.11, 06:22 Bez przesady. Ta ambasada powinna być z definicji rodzinna i swojska, bo taka polska tradycja. Do egzotycznych krajów wysyła się głównie na zakupy, pozwiedzać, popstrykać, czasem iść na jakiś bankiet czy uwolnić pijanego turystę. Raz do roku stawia się w ogródku fortepian żeby pobrzdąkać Chopina, plus trzeba wznieść obowiązkowo toast na 11 listopada. To mniej więcej tyle, ale płacą też nie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Polska ambasada w Bangkoku, Rodzina na Swoim? 11.08.11, 08:20 Ja myślałem, że potrzeba jakichś kwalifikacji, ale jeśli tyle - to ja bym chętnie został konsulem! A moja zona moją sekretarką. To co - opłacisz mi życie w Tajlandii, czy innym egzotycznym zadupiu? (z podatków) Odpowiedz Link Zgłoś
papla3 Obojętność polskich dyplomatów 08.08.11, 22:15 Obojętność polskich dyplomatów w takich sytuacjach jest przerażająca. Począwszy od ministra, który nie dba o ułatwienie Polakom możliwości łatwiejszego podróżowania, skończywszy na konsulach, którzy zachowują się jakby byli na wczasach. Jak dobierani są ci ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Wyrwany z klatki 08.08.11, 22:16 Jak dla mnie to każdy handlujący narkotykami do takiego więzienia powinien trafić.Ten król ma rację,handlarze są gorsi od morderców, skazują tysiące ludzi na powolną śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
jubale Wnec Co za wpis...! 08.08.11, 22:18 wnec2005 napisał: > Dzieki wielkie Krolowi Tajlandii ze ma takie surowe prawo, aby tak bylo na caly > m swiecie napewno by to duzo zmienilo. Kazdy z nas wie ze narkotyki powoduja ru > ine z zycia a ja sie pytam ile dzieci na swiecie wezmie dzis pierwszy narkotyk? > Ilu ludzi dzis umrze w Polsce czy w USA przez narkotyki? Prosze popatrzec co d > zeje sie w Meksyku. A tu poszkodowany Polak narkotyczny dealer opisuje swoje pr > zezycia bo jak za pare tabletek mozna dostac kare smierci? Mozna trzeba karac > smiercia nawet za 1 tabletka moze wtedy dzieci moze by mialy wiecej usmiechu na > twarzy i rodzice. Pan Michal zasluzyl na smierc. ________________________ Nazywasz to wiezieniem? To zwykla wykanczalnia ludzi... I owszem czloiwek ten popelnil blad...Lecz, pomysl tylko gdyby nie bylo klientow i popytu na narkotyki lekkomyslnych ludzi i zle wychowanych dzieci, czy ludzie rzucaliby sie na takie zajecia? Napewno nie, problem jest bardzo zlozny i trudny... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wyrwany z klatki 08.08.11, 22:27 tak, to o Tajlandii i żabkach to trochę pokłamane, co nie? Niestety, faceta mi nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui straszna kara za byle co 08.08.11, 22:29 karanie za zwyczajne używki - które nie różnią się zbytnio od tytoniu, kawy, alkoholu czy czerwonego mięsa - to straszliwe barbarzyństwo i zacofanie. środki zmieniające stan świadomości towarzyszą ludzkości od początku, były jedną z przyczyn ewolucji człowieka (grzyby halucynogenne). karać za to to odbierać człowieczeństwo. każdy pełnoletni powinien mieć możliwość odbycia solidnego "tripa" co kilka miesięcy - dzieki temu mielibyśmy społeczeństwo empatyczne, solidarne, spadłaby przestępczość i poziom stresu. niestety większość zrezygnowałaby także z wyścigu szczurów - kupuj+żyrj+sraj+kupuj...etc.. oraz uznałaby zbędność tak rozrośniętej władzy państwowej a na to już "wadza" i korporacje pozwolić nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes07 GW gloryfikuje handlarza? 08.08.11, 22:30 ku.. do czego juz doszlo jeszcze troche i morderca dostanie medal za ofiarnosc i odwage Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: GW gloryfikuje handlarza? 15.08.11, 16:02 Nikt tu nikogo nie gloryfikuje. Po prostu pokazano dramat zwykłego człowieka, który zrobił coś głupiego w pechowych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes07 droga GW czy wy naprawde jestescie powazni? 08.08.11, 22:32 jak mozna handlarza prochow gloryfikowac?, to przestepca i nic tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo zdolnosc wybaczania naszego katolickiego spoleczen 08.08.11, 22:34 Najbardziej szokuje mnie zdolnosc wybaczania naszego katolickiego spoleczenstwa. Facet dran - wyslal narkoty nie myslac ile ludzi tym uzalezni, zabije, ilu ludziom zycie zlamie ..... Zasluzyl na kare, ...... ale ilu ludzi popelnia bledy, zaluje, robi glupoty. Czytajac ten artykul mozna sie zastanowic jak latwo jedna glupia decyzja zniszczyc sobie i innym zycie. Czytajac natomiast to forum mozna natomiast jedynie zadumac sie nad faktem ilez nienawisci jast w tych ludziach, zadzy zemsty, braku zrozumienia i zdolnosci wybaczania. I nie groze budzi poparcie dla kary, bo ja tez uwazam ze facetowi sie nalezalo, ale to jak wiele wyzwisk tutaj pada. Ciekawe czy kazdy z tych co tak pisza sa pewni ze kiedys gdy byli mlodzi nie zrobiliby czegos glupiego - moze nie narkotyki, a moze jazda po pijaku ...... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 mylisz się 08.08.11, 22:44 wybacza sie mordercy gdy ten odsiedzi karę temu handlarzowi śmiercia sie upiekło użalasz iś enad katem a nie nad ofiarami handlu śmiercia Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: mylisz się 15.08.11, 16:06 On odsiedział swoją karę z nawiązką. Handlarzowi śmiercią? O sprzedawcach z Żabki też tak mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Wyrwany z klatki 08.08.11, 22:36 jak widac, Gazeto, nawet z gowna potrafisz tort ukrecic. I czym sie tu epatowac? Robic wielkie story, wielkie halo, ze dilerek narkotykow dostal w wyroku czape? Jest pewne, ze gdyby mu sie udalo, poszedlby na calosc, bo i kasa inna. Wiec umowmy sie: czy, jako tracony przekazior, jestes za praworzadnoscia, za panstwem prawa i jego respektowaniem, czy tez ronisz krokodyle lzy nad byle lumpem, ktory - mimo ze autor staral sie ukaza go li i wylacznie w pozytywnym zwierciadle - niczego w zyciu nie osiagnal. A teraz bedzie kolejnym polskim celebryta, bo ksiazka, scenariusz... I co jeszcze??? Zalosne to-to. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert i co - ma mi go byc zal? 08.08.11, 22:40 jak glupim trzeba byc by wysylac narkotyki z Tajlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
ann.sz Re: i co - ma mi go byc zal? 08.08.11, 23:12 Nie ma co się dziwić. Gandzia i tanie wina niszczą szare komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: i co - ma mi go byc zal? 08.08.11, 23:35 @princealbert książe co buty wiąże :)) gdzie wyczytałeś że narkotyki wychodziły Z Tajlandii ?? Odpowiedz Link Zgłoś
elmot od zera do bohatera 08.08.11, 22:41 Nie rozumiem dlaczego GW kreuje tego osobnika na niemalże bohatera. Myslę że doskonale zdawał sobie sprawę z potencjalnej kary, a mimo to skusiła go szybka kasa. Fakt że DEA nie gra czysto, co nie zmienia faktu że przemycał narkotyki i poniósł karę adekwatną do popełnionego przestępstwa (wg tamtejszego prawa). Tymczasem artykuł ma wzbudzić wręcz litość nad niedolą tego pana. A ja się pytam DLACZEGO???? Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: od zera do bohatera 09.08.11, 00:03 elmot napisał: artykuł ma wzbudzić wręcz litość nad niedolą tego pana. A ja się pytam D > LACZEGO???? Odpowiedz Link Zgłoś
elmot Re: od zera do bohatera 09.08.11, 01:41 Jakby nie było, to spoglądamy na niego oczami walczącej o niego rodziny, co w efekcie "wypacza" obraz jego postępowania. Kwestia kary schodzi na plan dalszy, a my widzimy jedynie jej niesprawiedliwość. Czytanie ze zrozumieniem i owszem, ale spojrzenie z dystansem, jak również. Z tą zawiścią to chyba przesadzasz, po prostu ludzi może denerwować takie przedstawienie sprawy. Inaczej będą oceniały to osoby będące w podobnej sytuacji, a inaczej osoby , których znajomi (bądź rodzina) walczą z uzależnieniem. "Nic wiecej nie wynieśliście z tego artykułu, szkoda." Gratuluję monopolu na "wynoszenie" czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: od zera do bohatera 11.08.11, 00:59 Elmot napisał : Z tą zawiścią to chyba przesadzasz, po prostu ludzi może denerwować takie przedstawienie sprawy. Inaczej będą oceniały to osoby będące w podobnej sytuacji, a inaczej osoby , których znajomi (bądź rodzina) walczą z uzależnieniem. "Nic wiecej nie wynieśliście z tego artykułu, szkoda." Gratuluję monopolu na "wynoszenie" czegoś. .............................................................................................................. Właśnie chodzi , o to żeby nie oceniac emocjonalnie , emocje zakłocają racjonalne myśłenie . A na marginesie , znam ludzi z obydwu stron "barykady ", takich którzy znaleźli się w podobnej sytauacji , tych , którzy walczą z nałogiem jak i takich , ktorzy go pokonali. nawiasem mowiąc , gdyby połowę kwot przeznaczanych na bezpośrednią walkę ( lub rzekomą walkę ) z narkotykami i handlarzami przeznaczono na socjalizację środowisk , z korych wywodzi się najwięcej narkomanów, to pewnie byłyby to pieniądze wydane efektywniej. ........................................... Parafrazując: kto za młodu nie słuchal rocka, ten na starośc będzie świnią . Odpowiedz Link Zgłoś
hugow niepotrzebnie wyrwany z klatki 08.08.11, 22:41 żadnej skruchy a próba minimalizowania przestępstwa - co pokazuje, że niepotrzebnie wyroki śmierci zamieniono na niedokończone dożywocie z opisu wynika, że w Tajlandii więzienia wyglądają jak więzienia, w Polsce powinny być podobne lub gorsze - tak aby śmiertelność w więzieniach była bliska 80% zgonów w czasie pierwszego roku odsiadki i wzrastała wraz z kolejnymi latami skoro facet 200 sztuk narkotyku wysłał w 12 przesyłkach to 11 wyroków śmierci należało mu się jak psu buda - ułaskawienie powinno objąć 1 wyrok a pozostałe 10 powinno się wykonać Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: niepotrzebnie wyrwany z klatki 08.08.11, 23:39 hugow napisał : > z opisu wynika, że w Tajlandii więzienia wyglądają jak więzienia, w Polsce powinny być podobne lub gorsze - tak aby śmiertelność w więzieniach była bliska 80%zgonów w czasie pierwszego roku odsiadki i wzrastała wraz z kolejnymi latamiskoro facet 200 sztuk narkotyku wysłał w 12 przesyłkach to 11 wyroków śmierci należało mu się jak psu buda - ułaskawienie powinno objąć 1 wyrok a pozostałe 10 powinno się wykonać................................................................................................................... tak, tak proponuje koledze powalczyc o zaostrzenie polskiego k.k. - za przekroczenie prędkości 10 lat, za potrącenie pieszego dozywocie, za trwałe kalectwo potrąconego kara smierci , za spowodowanie śmiertelnego wypadku , kara smierci poprzedzona kąpielą w gorącej smole, Odpowiedz Link Zgłoś
malgo-to-ja oszczędzcie sobie pustych komentarzy 08.08.11, 22:42 przykro czytać same negatywne wypowiedzi. Sprzeciw wobec narkotyków ok, ale życzyć innemu człowiekowi śmierci? Ludzie opamiętajcie się! zachowujecie się jakbyście nigdy nie popełnili błędu. A ilu z was widziało np. jak kolega na imprezie wypił piwko lub dwa i siadał za kółko? Ilu z was nie ustąpiło miejsca w autobusie starszej osobie? zacznijcie od rozliczania własnych sumień. Bohater tego artykułu popełnił błąd, ale żaden z nas nie poczuje tego strachu jaki co dzień go przeszywał i nie wie co on przeszedł, więc proszę oszczędźcie sobie takich pustych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
elmot Re: oszczędzcie sobie pustych komentarzy 08.08.11, 22:51 Ok, tylko zauważ że tu jego wyrwanie z więzienia nabiera cech niemalże bohaterstwa i ma sie wrażenie że rodzina "odbiła" niewinną osóbke skrzywdzoną przez los. Owszem, każdemu za nas zdarza sie popełnić mniejsze lub większe przewinienie, ale nikt ich nie pochwala i tu jest różnica. Fakt, niektóre komentarze są mocno radykalne, ale może to o czymś też świadczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: oszczędzcie sobie pustych komentarzy 15.08.11, 16:04 No bo odbiła osobę, która nic nikomu nie zrobiła, więc w zasadzie niewinną. Została wciągnięta w całą sytuację przez te same organy, które później wymierzyły jej karę. Rodzina uwolniła od tortur człowieka, który miał na sumieniu tyle samo, co niejeden z tu krytykujących. Odpowiedz Link Zgłoś
mkedzier123 Re: oszczędzcie sobie pustych komentarzy 10.08.11, 14:01 Gdyby artykuł zachowywał choć odrobinę obiektywności, mógłbym uznać twoje obiekcje. Ten artykuł praktycznie pomija fakt, że bohater jest handlarzem narkotyków (wkitując to dwoma zdaniami i wspomnieniem, że w Polsce dostałby maksymalnie kilka lat) i rozwodzi się nad jego strasznym losem. Opis jak to został wrobiony w przemyt (bo policja "zawyżała sobie statystyki" i "zaufał niewłaściwej dziewczynie") pochodzi tylko od bohatera - brak punktu widzenia drugiej strony, więc cała historia może być zwykłym wybielaniem sie kryminalisty.. Osobiście uważam handlarzy narkotyków za najniższą klasę ludzi żerujących na słabościach innych, pozbawionych wszelkich skrupułów i ospowiedzialnych za śmierć i nieszczęście tysięcy ludzi - zasługują oni, moim zdaniem, na najwyższe możliwe kary Odpowiedz Link Zgłoś
veteran Sprawa Rafała Pietrzaka 08.08.11, 22:49 Popieram większość przedmówców. Zamiast zajmować się kolesiem, który chciał łatwo zarobić kasę na swoje luzackie życie i zabrał się za narkotyki, zajmijcie się na przykład gnijącym od lat w w więzieniu w Teksasie Rafałem Pietrzakiem! Jemu Matka niestety zmarła i mimo tego, że walczyła jak matka tego dealera, nie udało jej się. Polski rząd też mu nie pomógł. pl.wikipedia.org/wiki/Sprawa_Rafa%C5%82a_Pietrzaka Odpowiedz Link Zgłoś
vitek_1 Re: Sprawa Rafała Pietrzaka 09.08.11, 00:43 Z dwojga złego wolałbym 'gnić' w Texasie niż w Tajlandii, poza tym w USA zdaje się nie mają króla który wypuszcza na urodziny... Nie mamy przypadkiem w polskim więzieniu jakiegoś jankesa którego możnaby wymienić za Pietrzaka, a potem zrewidować jego wyrok wg polskiego prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
ann.sz Wyrwany z klatki 08.08.11, 23:09 "Skąd miałem wiedzieć, że Pim współpracuje z amerykańską agencją rządową Drug Enforcement Administration (Urząd do Walki z Narkotykami) i namawia mnie do popełnienia przestępstwa, żeby potem mnie na nim przyłapać?" Jednym słowem facet nie widzi nic złego w fakcie, że szmuglował narkotyki. Żałuje tylko, że dał się złapać. On jest ofiarą, Pim jest katem. Jakie to wzruszające. Odpowiedz Link Zgłoś
alieniak Wyrwany z klatki 08.08.11, 23:11 Po pierwsze. Nikt nie podnosi kwestii czesciowej zaplaty przez MSZ za operacje. Dlaczego nasze pieniadze ida na takie cele? Kto upowaznil MSZ do takich darowizn??? Po drugie. Tajlandia (jesli ktos byl to wie) jest rownie pieknym krajem jak i skorumpowanym i pelnym hipokryzji. W kraju, gdzie za handel, posiadanie, itp. narkotykow grozi kara smierci, ludzie masowo sie narkotyzuja, narkotyki sa wszedzie dostepne, wielu ich uzywa i.. nic im nie grozi, poniewaz policja dostaje swoja dzialke i siedzi cicho. To co sie stalo z Michalem to mozna okreslic jako mostrualny pech (ze trafil na agentke) i ze w pore nie zaplacil odpowiedniej osobie odpowiedniej sumy. Czyli, pomimo pewnej znajomosci kraju i jego mieszkancow, popisal sie ignorancja i poczul sie pewny siebie. No i zaplacil za to sowicie. Watku z Aniolem nie chwycilem, chyba autor w tej kwestii troche zawalil. W kazdym razie nie zostalem przekonany, ze Aniol rzeczywiscie byl Aniolem, wrecz przeciwnie, postac dla mnie co najmniej podejrzana. Prawie jak Tajka - agentka. I to by bylo na tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
waw33 Wyrwany z klatki 08.08.11, 23:19 Gratuluję wyjścia na WOLNOSC. Dużo zdrowia zyczę i powodzenia w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
melwins Re: Wyrwany z klatki 08.08.11, 23:30 fuck... ! , a ja tam w 2006 w jakims klubie w centrum bangkoku w kiblu wciagalem koke z jakimś grubym tajem , brrrrrrrrrrrrrr na sama mysl ze to tez jakis agent..... Odpowiedz Link Zgłoś
waw33 Wyrwany z klatki 08.08.11, 23:27 Ani autor ani skazany nie negowali szkodliwości przestępstwa. Artykuł dotyczył osobistej tragedii człowieka słusznie skazanego za narkotyki. Większość komentarzy świadczy, że czytający tego nie zrozumieli. Jak zwykle internetowe szczeniątka pokazały pieniactwo, podłość, zawiść, toksynę. Ludzie normalni tzn. bez nienawiści, powinni uciekać z Polski. Jak najdalej, bo zawsze są skazani na przegraną z tutejszym tępym, jurnym, złośliwym tłumem. Odpowiedz Link Zgłoś
aczyabynapewno Re: Wyrwany z klatki 09.08.11, 00:01 Mam nadzieję, że nie jest tak jak piszesz i ta umiarkowana w ocenach i racjonalna część naszego społeczeństwa stanowi większość. A te mendy co piszą o karaniu chłopaka śmiercią to mali ludzie, którzy zaistnieć mogą jedynie gdy plują jadem na innych - więc zalęgają się na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek_1 Więzienie w takich warunkach 09.08.11, 00:35 jest niczym innym jak torturą, a Tajlandia jest zdaje się członkiem ONZ mimo to nie przestrzega ONZ-owskiej Konwencji o Zakazie Tortur oraz Nieludzkiego i Poniżającego Traktowania - w związku z czym powinna być z tej organizacji usunięta. Druga sprawa to że amerykańska DEA może niech zajmie się USiA gdzie młodzież masowo pali trawkę i wciąga kokę a nie rządzi się w obcym kraju i to mimo że zdaje sobie sprawę z tego że skazani są tam torturowani. Ale buzie mają pełne frazesów o prawach człowieka. Jankescy agenci precz z Tajlandii! (i wszystkich innych krajów!). Bohaterowi artykułu gratuluję wydostania się z piekła i życzę więcej rozumu na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: Więzienie w takich warunkach - prowokacje 09.08.11, 01:31 vitek_1 napisał: Druga sprawa to że amerykańska DEA może niech zajmie się USiA gdzie młodzież ma sowo pali trawkę i wciąga kokę a nie rządzi się w obcym kraju i to mimo że zdaj e sobie sprawę z tego że skazani są tam torturowani. Ale buzie mają pełne fraze sów o prawach człowieka. Jankescy agenci precz z Tajlandii! (i wszystkich innych krajów!). --............................ popieram, prwokacje tego typu gdzie "lapie" się "handlarzy narkotyków" sa częste, nie tylko w tajlandii , wybiera się zazwyczaj bardzo młodych ludzi , którzy wyjeżdżają w poszukiwaniu lepszego zycia, poszukiwania pracy itp. ich łatwo namowi bo zazwyczaj znajdują sie w jakiejś zyciowej nieciekawej sytuacji. generalnie jest to obrzydliwe. W ten sposob nie walczy się z realnym zagrożeniem bo przezież nie lapie się regularnych dilerów ani producentów. Z drugiej strony handlarze pstępują identycznie i wypuszczaja takie osoby na pożywkę addziałow antynarkotykowych odwracając uwagę od faktycznego wiekszego przemytu. Warto żeby powszechnie o tym było wiadomo , może mniej głupich i naiwnych młodzieńców zniszczy sobie i bliskim zycie w pogoni za łatwa kasą. ........................................... Parafrazując: kto za młodu nie słuchal rocka, ten na starośc będzie świnią . Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Wyrwany z klatki 09.08.11, 03:40 Za wychwalanie Krola Tajlandii za wyroki smierci za narkotyki wymazono moj post, teraz napisze do Krola ze mnie wymazano z postu a ten juz taki glupi na drugi raz nie bedzie i drugiemu Michalowi juz nie odposci. Niech zyje Krol Tajlandii!!! Smierc dilerom narkotykow!! Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch1pincet Re: Wyrwany z klatki 09.08.11, 07:24 nie pij tyle,mozg ci zgąbczał. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Wyrwany z klatki 09.08.11, 10:56 Polaczki znów zawyły z głębi konserwatywnych piersi. Cóż, przykro, że istnieją takie kraje, jak Tajlandia, w których to USA stanowią prawo narkotykowe (u siebie DEA jednak aż tak bardzo nie może robić, co chce). Poza tym polecam uwadze, że polaczkowo powoli też staje się bantustanem hamerykańskim (tak dodatkowo, bo poza tym już od dawna jest watykańskim)... Odpowiedz Link Zgłoś
waw33 Re: Wyrwany z klatki 11.08.11, 06:07 W wielu krajach Azji narkotyki są karane śmiercią, to akurat nie ma nic wspólnego z USA. Warto przed wakacjami poczytać za co gdzie indziej można trafić do więzienia żeby z wesołych wakacji nie zrobiło się nagle smutno - na długo. Odpowiedz Link Zgłoś