Dodaj do ulubionych

Duch polski nie głosuje

07.08.11, 20:18
Jarkacz, Tusk, czy Napieraslki podłubią w nosie, ułożą listę i zdecydują ,kogo "wybierzesz". To właśnie chodzenie do takich 'wyborów" jest ośmieszaniem demokracji.
Obserwuj wątek
    • beaumonter Duch polski nie głosuje 07.08.11, 20:19
      Bardzo dobry artykuł. Marazm i lenistwo. Woda na młyn do nadużyć i zwycięstw kandydatów, którzy dużo mówią, ale nikogo, poza nimi samymi nie reprezentują. I tyle się nawalczyliśmy o „wolne wybory”, żeby teraz wywalczone prawa i przywileje ignorować? Może potrzeba jeszce jednej zmiany?
      • hate-war Re: Duch polski nie głosuje 08.08.11, 07:46
        beaumonter napisał:

> Bardzo dobry artykuł. Marazm i lenistwo. Woda na młyn do nadużyć i zwycięstw ka
        > ndydatów, którzy dużo mówią, ale nikogo, poza nimi samymi nie reprezentują. I t
        > yle się nawalczyliśmy o „wolne wybory”, żeby teraz wywalczone prawa
        > i przywileje ignorować? Może potrzeba jeszce jednej zmiany?
        to był wywiad,a może nie może przejść przez gardło ,że Kwaśniewski dobrze mówi??
    • ubiquitousghost88 Jaki weteran, taka demokracja. Psu na buty... 07.08.11, 20:34
      ...Magister Honoris Causa...
    • hektor_wektor Niska frekwencja w wyborach lokalnych 07.08.11, 20:35
      Jak frekwencja wyborcza spadnie do 30 proc. [...] Znajdą się przywódcy, którzy zapytają: - A jaki wy macie mandat do rządzenia, skoro głosuje na was 30 proc.?

To zabawne, bo ja np. zadaje sobie to pytanie np. w odniesieniu do ostatnich wyborów prezydenckich w Poznaniu. Pan Grobelny został wybrany przez ok. 66% osób głosujących. Tyle, że do urn poszło ok. 25% uprawnionych. Tym samym mamy kolejną prezydencję człowieka, który sieje marazm ale został legalnie wybrany w "słabych" wyborach.

Oczywiście stan 66% z 25% należy zaakceptować ale mimo wszystko proszę policzyć ilu mieszkańców zdecydowało o jego dalszej "misji". Mało. Dla mnie to swoista tragedia.
      • komarrek Re: Niska frekwencja w wyborach lokalnych 07.08.11, 21:43
        Jeżeli większość woli czytać Fakt czy oglądać Taniec z gwiazdami od głosowania to niech nie mają pretensji do wyborców i osób przez nich wybieranych. Zgadzam się że to tragedia.
    • pokemontazo Skonczmy z negatywnym wydzwiekiem slowa Propaganda 07.08.11, 20:37
      Niech nam zyje Rzad i tak obiektywne artykuly/wywiady jak ten powyzszy...
    • ju-li1 Duch polski nie głosuje 07.08.11, 20:39
      TRZEBA GŁOSOWAĆ. Jak ktoś prześpi wybory, to może się potem obudzić z ręką w nocniku.
      • mesamesa Re: Duch polski nie głosuje 07.08.11, 20:52
        Bzdura. Jeśli nie ma na kogo głosować, to lepiej bojkotować wybory niż swoim głosem legitymować zepsuty system. A głosować nie ma na kogo.

Jak Kwaśniewskiego nie lubię, tak tutaj mówi z sensem. Zwłaszcza o ustawach dotyczących partii politycznych i ich finansowania. To jest niezły skandal, którego nikt z POPiSSLDPSL nie ma interesu ujawniać.
        • ju-li1 Re: Duch polski nie głosuje 07.08.11, 21:14
          @mesamesa
          Jeśli "nie ma na kogo", to lepiej głosować na tzw. mniejsze zło niż wcale.
          Ja mam na kogo głosować, szkoda, że Ty nie.
          Jeżeli masz inne zdanie, nie znaczy, że moje to "bzdura". Trochę grzeczniej, proszę.
          • mesamesa Re: Duch polski nie głosuje 07.08.11, 21:39
            Tzw. "głosowanie na mniejsze zło" to największe oszustwo, jaką ludziom wcisnęli spece od politycznego PR. Nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło. A legitymowanie swoim głosem polityków, którzy nie reprezentują poglądów głosującego to zbrodnia na rozumie. Dlatego wybory należy bojkotować. Aby nie powtarzać tu spisanej już w innych miejscach argumentacji, polecam zapoznać się np. z pracami amerykańskiej filozof, Wendy McElroy:

liberalis.pl/2007/07/19/wendy-mcelroy-dzialaj-z-glowa-nie-glosuj/
            wolnemedia.net/polityka/dlaczego-nie-zaglosowalabym-przeciwko-hitlerowi/
            • trzy.14 Re: Duch polski nie głosuje 08.08.11, 01:01
              Jak idziesz kupić samochód, to nie kupujesz tego, o którym marzysz, tylko ten, na który cię stać. Podobnie jest z udziałem w wyborach.
            • tymon99 Re: Duch polski nie głosuje 08.08.11, 06:53
              mesamesa napisała:

> Dlatego wybory należy bojkotować.

doceniając efektowność przywołanych argumentów, ośmielam się jednak zwrócić uwagę na jeden szczegół: w warunkach tych konkretnych wyborów głos nie oddany to głos oddany na pis. a powiada mądra księga: "z owoców ich poznacie je; izali zbierają z ciernia grona winne, albo z ostu figi?".
              • mesamesa Re: Duch polski nie głosuje 08.08.11, 11:50
                Problem w tym, że nie dostrzegam jakościowej różnicy pomiędzy PO, PiS, SLD czy PSL. Wliczając w to nawet kanapowe ugrupowania pozaparlamentarne. Te partie różnią się retoryką, ale nie programem czy sposobem sprawowania władzy. Rzekome różnice to efekt pracy spin-doktorów, a nie faktycznie odmienne poglądy na państwo, społeczeństwo i gospodarkę. Zresztą to nie jest mój wymysł - wystarczy poczytać o postdemokracji u np. Fukuyamy.

Tak więc, jeżeli dokładniej się przyjrzeć współczesnemu systemowi politycznego, ten wybór okazuje się zupełnym brakiem wyboru. W takiej sytuacji tylko człowiek o świadomości politycznej krewetki marnowałby czas na głosowanie.
                • tymon99 Re: Duch polski nie głosuje 08.08.11, 12:17
                  jeśli to są twoje wnioski z lektury fukuyamy - rzeczywiście, jest problem.
                  • mesamesa Re: Duch polski nie głosuje 08.08.11, 12:49
                    Argumentacja ad personam to brak argumentacji. Tak więc możemy zakończyć tę dyskusję - wygrałem.
                    • tymon99 Re: Duch polski nie głosuje 08.08.11, 13:16
                      problem jest, okazuje się, większy niż myślałem.
          • jszania zareklamuj swojego faworyta 10.08.11, 11:34
            ju-li1 napisała:

> @mesamesa
            > Jeśli "nie ma na kogo", to lepiej głosować na tzw. mniejsze zło niż wcale.
            > Ja mam na kogo głosować, szkoda, że Ty nie.

to moze sam bede wiedzial na kogo zaglosowac
      • q-ku zgadza się 07.08.11, 21:28
        kto nie głosuje, nie jest obywatelem
        • mesamesa Re: zgadza się 07.08.11, 21:39
          Ten, kto głosuje też nie jest. Bardziej pasuje do niego określenie "zombie".
          • q-ku osopbliwe wyobrażenie udziału w zyciu państwa 08.08.11, 11:29
            ale masz prawo - taka jest demokracja
    • dansker Duch polski nie głosuje 07.08.11, 21:11
      Rozumiem tych, którzy nie chcą głosować. Bo po co skoro uczciwi politycy giną albo popełniają samobójstwo?
      • trzy.14 Re: Duch polski nie głosuje 08.08.11, 01:02
        Jak uczciwy Polak-katolik może popełnić samobójstwo?
    • onofrio Duch polski nie głosuje 07.08.11, 21:15
      Przepraszam, ale na kogo tu głosować?

PO dostaje jedynkę z rządzenia.

Na czele PIS stoi wariat.

Chyba trzeba glosować na Korwina Mikke. On jeszcze mówi do rzeczy...
      • 1stanczyk Otóż to: wybór cały czas pomiędzy tymi samymi 08.08.11, 00:04
        postokraglostolowymi "patriotycznie" nawiedzonymi i w okowach watykańskiej administracji debilami z jednej strony (PIS) a nie mniej odmóżdżonymi cały czas tymi samymi postokraglostolowymi karierowiczowskimi półgłówkami (PO) z drugiej jest jedynie świadectwem czym były w rzeczywistości okrągłostołowe ustalenia:

podziałem "demokratycznej" władzy pomiędzy debilami.

Jak to jest, że przez dwadzieścia lat rządów cały czas tych samych postokrągłostołowych debilów, pomimo ich niekończących się porażek zarówno na płaszczyźnie wewnętrznej jak i międzynarodowej nie powstała w naszym kraju żadna siła polityczna mogąca zagrozić dotychczasowemu monopolowi władzy rządzących naszym krajem postokrągłostołowych debilów ?

Re: Duch polski nie głosuje
    • q-ku nie biorąc udziału w wyborach nie powinieneć mieć 07.08.11, 21:25
      praw obywatelskich
      • saint_just Re: nie biorąc udziału w wyborach nie powinieneć 07.08.11, 21:35
        q-ku napisał:

> praw obywatelskich
        Sami za nie uprzejmie dziękują - wsadź je sobie - prawo obywatelskie to w zasadzie czynne i bierne czynne prawo wyborcze plus pare innych gadgetów, jak np prawo do pracy, które z kolei państwo ma głęboko w.....
        • q-ku konstytucja nie zapewnia prawa do pracy 08.08.11, 11:31
          piszesz chyba pomyliwszy ją z konstytucją PRL
    • sam16 Duch polski nie głosuje 07.08.11, 22:05
      Dla mnie matematyka wyborcza jest nastapujaca.
      Jesli glosuje 30% to to jest 100% glosujacych.
      Pozostale 70% nieglosujacych nie ma prawa miec pretensji do wybranych o mamdat rzadzenia bo nie glosowali.
      Oczywicie to tylko zart ale demokracja to przywilej wyboru a nie przymus.
      Jesli ktos nie korzysta z przywileju to jego wyborcze prawo.
      Niska frekfencja to nie wina wybocow ale politykow.Niech zaczna mowic o sprawach wazneych.
      Polityk powinien zmieniac rzeczywistosc a nie grzebac sie w historii jak to robi najwieksza prartia opozycyjna PiS.
    • ksantypasokrates Duch polski nie głosuje 07.08.11, 22:19
      [b]JTak może być !!!!

W to ,ze Naród pójdzie w 100 % głosować , to ja nie wierzę .

W obecnej sytuacji znajdzie się siła ,która to umiejętnie wykorzysta . Czy to się uda , tego nie wiem , zważywszy na to ,ze ubył niespodziewanie potencjalny lider takiego ruchu.

A kto to był , to wiadomo wszystkim.

Czy ktoś się tego spodziewał i zrobił odpowiedni ruch szachowy , trudno powiedzieć Ale wszystko możliwe w tym naszym Cyrku !!!
      • sam16 Re: Duch polski nie głosuje 07.08.11, 22:32
        ksantypasokrates napisał:

>
        > A kto to był , to wiadomo wszystkim.
        >

> Czy ktoś się tego spodziewał i zrobił odpowiedni ruch szachowy , trudno
        > powiedzieć Ale wszystko możliwe w tym naszym Cyrku !!!
        Sekcja zwlok juz jutro i bedzie wiadomo.
        Beger nie wierzy a ja Beger tez nie wierze ale tym razem moze miec racje.
    • noores A może obowiązek... 07.08.11, 22:39
      A może wzorem Belgii wprowadzić obowiązek głosowania...?
      • saint_just Re: A może obowiązek... 07.08.11, 22:46
        noores napisał:

> A może wzorem Belgii wprowadzić obowiązek głosowania...?
        • noores Re: A może obowiązek... 07.08.11, 22:59
          Zgadzam się, ale chyba Belgowie są znacznie bogatsi...
      • paputekonly Na Palikota,każdy zdrowy na umyśle Polak ma obowią 07.08.11, 23:06
        .. obowiązek głosować...

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
        "Party is the madness of many, for the gain of a few."
        Jonathan Swift
      • q-ku jestem za 08.08.11, 11:32
        podobnie jak jestem za wprowadzeniem dobrowolnego opodatkowania na kościół
    • 1stanczyk Komunistyczny kacyk rozprawia na temat jakosci 07.08.11, 23:32
      demokracji w naszym kraju: nie ma lepszego jak ten "wywiad" świadectwa odnoszącego się do korytokracji jaką dumnie przez ostatnich dwadzieścia parę lat "zbudowały" postokraglostolowe debile w naszym kraju !!!

pl.wikisource.org/wiki/Statut_Polskiej_Zjednoczonej_Partii_Robotniczej_(1971)

Duch polski nie głosuje
    • kynos1 O Żydach 08.08.11, 00:43
      Podczas rozmowy senatora Bisztygi i premiera Oleksego opublikowanej w portalu dziennik.pl
      wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/205396,zapis-rozmowy-oleksego-z-gudzowatym.html
      pojawia się dialog:
      "Senator Bisztyga: 'A Żydy jeszcze pomagają Kwaśniewskiemu?'
      Premier Oleksy: 'Pomagać zawsze będą, bo go uważają za swojego. Mnie się wydaje, że przez cały czas miał poparcie.'"
      Chciałbym zachęcić cyngli z Gazety Wybroczej aby wyjaśniły, które grupy wpływu miał na myśli były premier RP.
      • antobojar Takich jak kynos1, którzy swoimi durnymi postami 08.08.11, 01:13
        zachęcają do głosowania na każdego, którego on zwalcza.. w prymitywnym stylu szubrawca-rozwielitki... PiSS-off..
        Do swojej budy w Rzepie.. ha ha..
        lol..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
        "Relativity applies to physics, not ethics"
        Albert Einstein
        • kynos1 Re: Takich jak kynos1, którzy swoimi durnymi post 08.08.11, 01:28
          Mam wrażenie, że budujesz swój świat w oparciu o sterotypy.
          Erystyka rodem z dzieł Schopenhauera nie jest mi obca.
          Określenia typu 'durne', 'prymitywne', 'szubrawiec', 'rozwietka' czy 'buda w Rzepie' pokazują jedynie sposób twojego myślenia i mogą stanowić atrakcję dla twoich koleżanek i kolegów, uwiarygadniając cię jako kolejnego intelektualistę.
          Stosowanie cytatów z fizyki jedynie dodaje smaczku poziomowi twoich wypowiedzi.
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna frekwencja wyborcza 0 % - zwycięstwo !!! 08.08.11, 01:14
      Zwycięstwo społeczeństwa w walce z politykami polega na niegłosowaniu na żadne z politycznych orwellowskich świń. Obecnie połowa polskiego społeczeństwa nie głosuje i jednoznacznie nie chce żadnych durnych politycznych świń przy nadwiślańskim korycie. Niestety druga połowa wykazuje się naiwnością debila głosując na jakichś durnych polityków tylko po to, aby następnie przez 4 lata ich przeklinać.

Po co łazicie na wybory? Robaki w dupie macie?
      Przecież właśnie przez Waszą głupotę Polska popadła w największą ruinę.

Spójrzcie na prezydentów, których wybraliście dotychczas:

wybraliście prezydenta ludobójcę (Wojciech Jaruzelski - rozstrzelanie górników w kopalni przez pluton egzekucyjny)
      wybraliście prezydenta robola-kapusia (Lech Wałęsa, tajny donosiciel bezpieki)
      wybraliście prezydenta oszusta (Aleksander Kwaśniewski - podawał się za magistra)
      wybraliście prezydenta pośmiewisko (Lech Kaczyński - wszyscy się z niego wyśmiewali)
      wybraliście prezydenta nieuka (Bronisław Komorowski - w jednym zdaniu robi 8 błędów)

Nie macie ochoty się na nich porzygać? To może, zanim ostatecznie puścicie pawia, spójrzcie na rządy idiotów, które również sami wybraliście:

170 000 000 000 PLN długu było w roku 1989
      280 000 000 000 PLN długu zrobił rząd Buzka/Balcerowicza/Geremka w 2001 roku
      440 000 000 000 PLN długu zrobił rząd Miller/Belka w 2005 roku
      527 000 000 000 PLN długu zrobił rząd PIS Marcinkiewicz/Kaczyński w 2007 roku
      865 000 000 000 PLN długu zrobił rząd Tuska PO/PLS w 2011 roku

To Wasi kochani politycy pogrążyli Was w długach. Toniecie w długach - teraz możecie się tylko powiesić jak Lepper. Jeżeli stać Was jeszcze na sznurówkę.

Toniecie w długach, a rząd przygotowuje dla Was kataster tylko i wyłącznie po to, aby obłożyć Was podatkami, a jeżeli ich nie zapłacicie, to komornik ustanowi przymusową hipotekę na Waszych mieszkaniach i domach. Naprawdę, bardziej opłaca się Wam zostać w domu niż leźć na wybory jak mucha na lep tylko po to, żeby wybrani przez Was politycy dobili Was podatkami.

Czy nie żyje Wam się wystarczająco źle?
      Czy chcecie sobie jeszcze bardziej pogorszyć warunki życia?

Nie głosujcie na nikogo.
      Głosując w wyborach tylko dajecie posady orwellowskim świniom.
      Nie głosujcie na nikogo.

Nie głosujcie na nikogo. Niech frekwencja wyborcza 0 % dobije te żerujące na Was orwellowskie świnie. Nie dajcie się politykom szczuć nawzajem przeciwko sobie, osrajcie ich i wyślijcie kretyńskich polityków na bezrobocie.

Dnia 19 czerwca ogłosiłam mój program wyborczy. Mój program wyborczy zawiera się w krótkim lecz treściwym haśle NIE GŁOSUJCIE!

NIE GŁOSUJCIE na stare orwellowskie świnie, które już kiedyś przegnaliście od koryta
      NIE GŁOSUJCIE! na obecne orwellowskie świnie, które żrą przy korycie obecnie
      NIE GŁOSUJCIE! na nowe orwellowskie świnie, które jeszcze nie dorwały się do koryta, ale chętnie chciałyby.

Mój program popiera połowa Polaków, dlatego nie chcodzą na wybory i nigdy nie pójdą na wybory. Wy też nie idźcie! Wy też nie głosujcie na nikogo!

Jeżeli popierasz mój program wyborczy, to nie chodź na wybory i nie głosuj. Jeżeli jednak koniecznie chcesz zagłosować, to na wszystkich kartach do głosowania napisz DUŻYMI LITERAMI I drobnym maczkiem:

GŁOSUJĘ NA KACZKĘ DZIWACZKĘ

PROGRAM WYBORCZY KACZKI DZIWACZKI

1. Minimalna pensja pracownicza jest równa pensji posła do Sejmu.

2. Każdy pracownik zarabiający pensję minimalną ma prawo nic nie robić w miejscu pracy jak poseł w Sejmie.

3. Każdy pracownik zarabiający pensję minimalną ma prawo spać w miejscu pracy jak poseł w Sejmie.

4. Każdy pracownik zarabiający pensję minimalną ma immunitet pracowniczy; pracownika zarabiającego pensję minimalną nie można zwolnić przed upływem czterech lat.

5. Każdy pracownik zarabiający pensję minimalną ma obowiązek podnieść rękę do góry i nacisnąć guzik kilka razy w miesiącu.

GŁOSUJ NA KACZKĘ DZIWACZKĘ I MIEJ ich TAM, GDZIE JA ich MAM

I NIE GŁOSUJ NA NIKOGO !!!
      • paputekonly Pożegnaj się z nami już teraz,bo jak karetka na.. 08.08.11, 01:24
        sygnale zajedzie pod dom, to możesz nie zdążyć..
        Poza tym, z rękoma w kaftanie bezpieczeństwa nie jest łatwo wystukiwać, nawet takie kretyństwa, na klawiaturze..
        I nie udawaj że połykasz tabletki, chowając je pod językiem... połykaj je naprawdę.. zawsze zmniejszą, chociaż trochę, poziom szaleństwa..
        Pozdrów tatusia.. współczujemy mu...
        lol..
      • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Re: frekwencja wyborcza 0 % - zwycięstwo !!! 08.08.11, 01:52
        Koryto czeka, orwellowskie świnie charczą i ryje ślinią im się na myśl o następnych czterech latach przy sutym nadwiślańskim korycie. Uczta tych orwellowskich świń odbywa się za Wasze pieniądze - to Wy zapłacicie rachunek za wszystkie orwellowskie świnie, na które zagłosujecie!!!

NIE GŁOSUJCIE NA NIKOGO !

Ponieważ wyścig orwellowskich świń do polskiego koryta już się zaczął, zachęcam Wszystkich do niegłosowania na nikogo.

NIE GŁOSUJCIE NA NIKOGO !

Żadna z tych orwellowskich świń nie zasługuje na Wasz głos, ponieważ wszystkie te orwellowskie świnie działają na Waszą niekorzyść. Nie tuczcie ich!

Pamiętajcie, że każdy Wasz głos to około 5 zł wrzucone do kieszeni tych bezsensownych partyjek cwaniaczków. Pamiętajcie, że jeżeli tysiąc Polaków zagłosuje, to do kieszeni tych partyjek wpadnie 5000 zł. Nie szkoda Wam Waszych PIENIĘDZY?

Jeżeli 100000 Polaków pójdzie na wybory i zagłosuje, to partyjki cwaniaczków zarobią na Was 500000 zł. Czy chcecie dorabiać cwaniaczków, którzy Was oszukują? Czy potraficie wskazać chociaż jednego polityka, który Was nie oszukał? Czy dalej chcecie głosować na oszustów i cwaniaczków pchających się do państwowych i samorządowych posadek ?

PRZEPĘDŹCIE TE ORWELLOWSKIE ŚWINIE !!!

Te świnie żerują na Waszej naiwności, ale oszukują Was bezczelnie i bezwzględnie. Pokażcie chociaż jedną partię, która rzetelnie wypełniła obietnice wyborcze! Wypędźcie tych oszustów gdzie pieprz rośnie i raki zimują. Jeżeli nie macie co robić z pieniędzmi, to kupcie tym orwellowskim świniom bilet na księżyc (w jedną stronę). Niech odlatują jak najdalej.

NIE BĄDŹCIE NAIWNI.

Połowa Polaków nie chodzi na wybory - Wy też nie chodźcie na wybory! Niech ten system władzy cwaniaczków zginie własną śmiercią, niech partie rozlecą się i niech partyjni działacze zostaną bez posadek, bo nikt na nich nie zagłosuje.

Niech głupie orwellowskie świnie, które piszą ból jako bul i obiad jako obiat, zostaną raz na zawsze pozbawione Waszych pieniędzy!

Niech leniwe głupki wreszcie przestaną rządzić Mądrymi. Nie płaćcie im swoimi wyborczymi głosami, bo każdy Wasz głos to 5 zł wydane na utrzymanie tych partyjnych koterii złożonych z głupich cwaniaczków, którzy nawet nie umieją napisać matury - najwyżej napiszą matórę. Nie głosujcie na nich!

Niech leniwe orwellowskie świnie wreszcie przestaną rządzić ciężko pracującymi Ludźmi!
        • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna głosujcie na SLD-owskich macaczy - linki do fotek 08.08.11, 02:21
          SLD to partia, której celem istnienia i sensem istnienia jest i było zapewnienie bezkarności komunistycznym ludobójcom takim jak Wojciech Jaruzelski lub pluton egzekucyjny ZOMO rozstrzeliwujący śląskich górników w kopalni Wujek. Ponadto SLD to partia, która chciała zapewnić przywileje emerytalne esbekom i ich rodzinom - dzięki SLD-owskiemu wsparciu SB-cy dostali emerytury rzędu 5000 zł, podczas gdy przeciętny polski emeryt żyje poniżej minimum socjalnego i przymiera głodem.

Nieobyty i nieumiejący się zachować SLD-owski macacz Tadeusz Iwiński obmacywał przez spódnicę pośladki i bioderka tłumaczki Magdy Fitas w Barcelonie. Niestety, z netu zniknęły fotki z obmacywania tłumaczki, więc nie dam linka do zdjęć.

Tadeusz Iwiński FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ

Ryszard Kalisz pozuje z młodszą od siebie chyba o połowę i efektownie wydekoltowaną paniusią, którą obejmuje - fotka:

img.interia.pl/pomponik/nimg/9/1/bawil_sie_Ryszard_Kalisz_4819797.jpg
          A tutaj Ryszard Kalisz opowiada, jakie kobiety lubi i dlaczego.

www.pitbul.pl/pitbul-gryzie/jak-kalisz-bral-ja-w-aucie-posluchaj-koniecznie
          Poniżej spisany powyższy link po komorowskiemu, czyli zgodnie ze standardami matóralnymi.

"Noooooooooooo, to byłoooooooo w latach siedemdziesiątyyyyyyyyych, malóchy wtedy były populaaaaarneeeeeeeee, jjjjjaaaaa wtedy jeszcze mieszkałem z rodzicaaaaaamiiiiiii, moja ufczesna dziefczyna tesz mieszkała z rodzicamiiiiiii.

Jak w sobotę mieliśmy jakąś yyyyyyyyyyyyy prywatkę, eeeeeee ktura się wtedy nazywała balanga, to wiecie, no, po prostu, cusz, no, a kilogramuf miałem trochę mniej.

Tylnia i pszednia, jak ja pamiętam to puźniej w tym malóchu takie tam są szynyyyy byłyyyy, i one się puźniej jakoś tam nie morzna było siedzenia do tyłu pszesónąć, albo do pszodó, szczóplótka, wiecie, jako rze ja, ja bardzo, jako rze jestem gróbasem, lóbię szczópłe kobiety."

Macacz z malócha. Romantyczne? Szczerze współczuję każdej damskiej ofierze amorów byłego SLD-owskiego posła Kalisza. Ale Kalisz przynajmniej nie macał po dupie przed kamerami.

Tadeusz Iwiński, wyspecjalizowany w praktycznym macaniu tłumaczek, deklaruje znajomość ponad 10 języków obcych, m.in. portugalskiego, hiszpańskiego, włoskiego, niemieckiego, angielskiego, francuskiego, rumuńskiego, arabskiego, japońskiego, rosyjskiego i łaciny. Dzięki przypadkiem włączonej kamerze dziennikarza zachodniej telewizji, macanie tłumaczki przez SLD-owskiego macacza Tadeusza Iwińskiego obejrzał cały świat.

Tadeusz Iwiński cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha

Aleksander Kwaśniewski lubi obejmować przez mundur policjantkę w mundurze galowym - macnięcie tak jakoś na wysokości chyba biustu. Fotka z obmacywania policjantki:

kurtyna.blox.pl/resource/Prezydent_Kwasniewski_W_Szkole_W_Szczytnie__Joemonster.jpg
          Aleksander Kwaśniewski deklaruje, że jest magistrem.

Aleksander Kwaśniewski cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha

W informatorze z II kadencji Sejmu o Kwaśniewskim podawano wykształcenie wyższe - mgr ekonomii. Sam Kwaśniewski w październiku 1995 r. publicznie skłamał mówiąc w wywiadzie dla radiowej Trójki, że obronił pracę magisterską na Uniwersytecie Gdańskim i ma wyższe wykształcenie. Tymczasem 16 listopada 1995 r., na trzy dni przed II turą wyborów, B. Synak, prorektor Uniwersytetu Gdańskiego oświadczył, że Aleksander Kwaśniewski został skreślony 5 października 1978 r. z listy studentów wydziału Ekonomiki i Transportu Uniwersytetu Gdańskiego. 24 października to samo potwierdził rektor Uniwersytetu Gdańskiego profesor Z. Grzonka, mówiąc, że Aleksander Kwaśniewski ani nie skończył studiów na Uniwersytecie Gdańskim, ani nie jest absolwentem uczelni, ani magistrem. Nie przeszkodziło to Kwaśniewskiemu kolejny raz skłamać w wywiadzie dla Frankfurter Rundschau z 24 listopada, iż skończył studia na wydziale Handlu Zagranicznego, a odmienne stwierdzenie rektora Uniwersytetu Gdańskiego w tej sprawie nazwał "manewrem wyborczym". Dopiero 2 grudnia 1995 r. Kwaśniewski już jako prezydent-elekt przyznał na łamach Polityki, że nie zrobił magisterium.
          • ubiquitousghost88 Policyjski obmac należy do przyjemnościwyszukanych 08.08.11, 09:27
      • ju-li1 Re: frekwencja wyborcza 0 % - zwycięstwo !!! 08.08.11, 10:49
        kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał:

> PROGRAM WYBORCZY KACZKI DZIWACZKI
        >
        > 1. Minimalna pensja pracownicza jest równa pensji posła do Sejmu.

A skąd weźmiesz pieniądze na te wynagrodzenia? W sypaniu czczymi obietnicami bijesz na głowę wszystkie krytykowane przez Ciebie partie!
        Nie zagłosuję na Ciebie, Kaczko!
      • ubiquitousghost88 Głosujem od sraczkie na kaczkie dziwaczkie! 08.08.11, 16:19
    • hrabiatobayski Straszna duchota w Polsce... 08.08.11, 02:56
      "Po trzecie, wymiar sprawiedliwości. Sądy muszą działać, prokuratura musi być niezależna od polityki, muszą zapanować rządy prawa, kultura prawna i szacunek dla prawa. Obywatele muszą ufać wymiarowi sprawiedliwości."

(((((((((((0)))))))))))

Te wypowiedziane nieopatrznie przez pana Kwasniewskiego slowa moga dowodzic tylko, ze albo nie ma on ani krzty wyobrazni, albo nie kontroluje tego, co mowi, bo na przyklad - tak jak wiekszosc Polakow - szybciej mowi niz mysli!

Przeciez - gdyby w Polsce zapanowaly lub panowaly juz od jakiegos czasu rzady prawa i szacunek dla prawa, a prokuratura bylaby niezależna od polityki - to pan Kwasniewski wraz z malzonka mogliby miec (i zapewne by mieli) powazne klopoty!

Mysle wiec, ze albo wypowiedz pana Kwasniewskiego jest rozmyslnie nieszczera i obliczona na czytelnika idiote, albo po prostu ze zdziecinnienia i braku samokontroli plecie banialuki!
    • grba Wałbrzych 08.08.11, 07:15
      frekwencja?
    • henryk_49 Duch polski nie głosuje 08.08.11, 07:40
      Głosuje 2 grupy obywateli.
      1/ ludzie zakompleksiali, zmanipulowani przez GW i jej koncern w kompleksy , przez tychże wprowadzeni. Uważający się za inteligentów , bez własnego zdania, zaliczeni do młodych wykształconych z wielkich miast, no i oczywiście szemrani biznesmeni.
      2/ Wierni nieliczni chrześcijanie, zwani przez tych pierwszych moherami, kołtunami, oszołomami , ciemnogrodem, homofobami, nienawistnicy ziejący jadem, ostatnio przez Nałęcza uznani za pedofilów , marzący o polityce opartej o Ewangelię , lub na wartościach o dekalog opartych . Ludzie ci historię znają dobrze , niektórzy ciężko przez 2 postępowe totalitaryzmy doświadczeni.
      Normalni ludzie/ a jest ich 60%/ nie głosują bo nie mają na kogo.
      -PIS, przez potężne koncerny medialne obrzydzony.
      -PSL, zdjęło sukmany i we fraki się ubrało,
      -SLD, ostatecznie, za rządu Millera, skompromitowane.
      -PO, jakie jest, każdy widzi.
    • higienista1 Duch polski nie głosuje 08.08.11, 08:06
      Ludność obficie wypowiada sie na temat polskich problemow przede wszystkim w internecie.Politycy to czytaja i publicznośc otrzymuje jakieś odpowiedzi.Polak, wyborca, obywatel wyciaga wnioski .W dzisiejszym świecie jest się na ogół dobrze poinformowanym.Na plaszczyznie informacyjnej nie ma problemu ani tez nie sadzę aby nieokreslony duch powstrzymywal Polakow od aktow wyboru.Obywatel obserwuje co zmienia sie w sprawach konkretnych po wyborach.
    • ar.co Duch polski nie głosuje 08.08.11, 12:49
      "Polska ma więcej doświadczeń demokratycznych niż Ukraina, ale wciąż bardzo mało w stosunku do Europy Zachodniej. Weteranów II Rzeczypospolitej była po 1989 roku garstka. Ciągłość instytucjonalna i pamięć zostały przerwane przez wojnę i PRL, przemieszczenia ludności i granic."
      A jakież niby tradycje "doświadczeń demokratycznych" mogli przekazać weterani II RP? W całym okresie II RP nie odbyły się ani jedne rzeczywiście wiarygodne i demokratyczne wybory - w 1922, kiedy istniała jeszcze demokracja, wybory zostały zbojkotowane przez znaczną część Ukraińców w Galicji Wschodniej - i słusznie, bo Polska nie miała prawa przeprowadzać tam wyborów. Galicja była wtedy tylko krajem okupowanym, władza polska uzyskała tam międzynarodowe uznanie dopiero w marcu 1923! A każde następne wybory po puczu Piłsudskiego były demokratyczne mniej więcej w tym stopniu, co przeciętne wybory białoruskie. O wyborach 1935 i 1938 nawet nie warto wspominać, bo wtedy odebrano opozycji prawo nie tylko głosowania zgodnie z własnym sumieniem, ale nawet wystawiania własnych kandydatów. I to ma być jakikolwiek wzorzec? Litości...
    • kaszebe12 Duch polski ? -Nie. 08.08.11, 13:46
      Piszemy , de facto , o systemie wszystkich "cywilizowanych", zesklerozowanych pseudodemokracji partyjnych.-Jeden z problemow polega na tym ,ze, n.p., hiszpanskie spoleczenstwo ma dosc "demokratycznego" oglupiania. -Czy polskie spoleczenstwo jest oglupione ? -Wypada sie nad tym zastanowic , biorac pod uwage fakt ,ze Polska jest czlonkiem Unii , ze polskie ceny sa cenami francuskimi , a zarobki sa podzielone przez trzy.
      Nie trzeba wielkiej inteligencji , by zrozumiec ,ze zyjemy w dzikim kapitalizmie o piramidalnej ,bardzo prostej strukturze wladzy i jej kontroli ;- wielki kapital bedacy faktycznym wlascicielem panstw i decydentem , klasa polityczna bedaca przekladnia wladzy kapitalu , a na szarym koncu ,tzw,spoleczenstwo , czyli plebs.-Dlaczego idee, bardziej przystepnej demokracji ,z Puerta del Sol sa tak niebezpieczne ? -Dlaczego Szwajcaria jest tak "nielubiana" w zachodnim swiecie ?
    • gp56 Duch polski nie głosuje 08.08.11, 17:21
      Ktoś tu powiedział, że jak nie głosuję to nie mam praw obywatelskich. A jak głosuję to je mam?
      Głosuję na partię X która ma zbieżne z moimi poglądy, po wyborach to wszystko się rozmywa. I co z moimi prawami obywatelskimi, mogę je sobie wsadzić w d. To że lud o czymś decyduje to marzenie takiej ciemnoty jak my wszyscy. Elity - nie polityczne ale finansowe świata- kręcą tym wszystkim, a nam się tylko wydaje, że mamy na to jakiś wpływ.
    • mustafa_0 Duch polski nie próbuje nic zmienić 08.08.11, 18:03
      mimo, że wszyscy wiemy o co chodzi. Wystarczy obserwować układanie list wyborczych. W momencie ich skompletowania, jest po wyborach. Potrzebne jest kilka naszych głosów by dać legitymację władzy.
    • czywolno Duchowi sie wydaje, ze głosuje... 08.08.11, 20:05
      Polska ordynacja wyborcza powinna byc taka, ze kazdy zarejestrowany wyborca, ktory oddal swoj wazny glos (obojetne - czy na kandydata niezaleznego, czy na liste partyjna), powinien miec prawo z uzasadnionych powodow (wyszczegolnionych w ustawie) cofnac swoje poparcie dla kandydata lub partii PRZEZ CALY CZAS TRWANIA KADENCJI SEJMU i odzyskac swoje prawo glosowania na zupelnie innego kandydata lub inna partie oraz mialby obowiazek z tego prawa powtornego glosowania skorzystac natychmiast i tylko jeden raz w czasie trwania kadencji!

W ten sposob najbardziej swiadomi wyborcy, czyli ci, ktorym zalezy, zeby sprawy w Polsce szly w pozadanym kierunku, oraz ci, co sie rzetelnie i na biezaco interesuja tym, co w ich imieniu robi (lub czego nie robi) Sejm, rzad lub Premier albo nawet konkretny posel, mieliby szanse i odpowiednio duzo czasu, zeby zweryfikowac swoj poglad na temat opcji politycznej, na ktora (nie majac wtedy kompletu niezbednych informacji) oddali swoj glos w "pierwszym" dniu wyborow!

Wzroslaby tez zapewne liczba wyborcow swiadomych!

Statystyka wyborcza, czyli de facto cala mapa wyborcza w skali calego kraju powinna byc na biezaco rejestrowana, monitorowana i stale dostepna dla wszystkich zarejestrowanych wyborcow wraz ze wszystkimi liczbami oddanych waznych glosow i z plynnie zmieniajacymi sie wskaznikami poparcia dla konkretnych poslow i konkretnych partii!
      W momencie, gdy jakas partia, ktora nie uzyskala wiekszosci parlamentarnej lub tak zwanej zdolnosci koalicyjnej w "dniu wyborow" albo wrecz nie przekroczyla wtedy progu wyborczego, ale w wyniku fluktuacji poparcia w trakcie trwania kadencji uzyskalaby poparcie tych wyborcow, ktorzy przedtem glosowali inaczej - wtedy w skladzie Sejmu nastepowalyby automatyczne zmiany wynikajace z nowego rozkladu oddanych przez wyborcow glosow, a liczbowa i procentowa zmiana poparcia skutkowalaby zmianami fizycznych osob zasiadajacych w lawach poselskich, a w skrajnym przypadku taka zmiana rozkladu poparcia moglaby doprowadzic do zmiany gabinetu z premierem wlacznie!!!

I tylko taki stale uaktualniany system jest sprawiedliwy, bo uwzglednia aktualne, zweryfikowane konkretnymi i widocznymi w trakcie trwania kadencji dokonaniami Sejmu, rzadu i poszczegolnych poslow poparcie wyborcow!
      Bo tylko w takim systemie tak zwana partia lub koalicja rzadzaca czulaby nieustannie oddech opozycji na karku i tylko wtedy nasze prawo glosu byloby naprawde cos warte!
      A dopoki takiego systemu nie ma - wszelkie glosowania sa fikcja!!!

Co Wy na to?
      • ubiquitousghost88 A my na to? Jak na lato! 08.08.11, 20:51
        Choć i ta recepta nie zastąpi wzięcia ludzi za mordę.
        No bo po co ludzi "demokracją" oszukiwać?
        Na demokracją głosują tylko kur.wy i złodzieje...
      • tymon99 Re: Duchowi sie wydaje, ze głosuje... 09.08.11, 00:26
        był taki punkt w konstytucji prl. jak cała ta konstytucja, martwy.
        • kaszebe12 Re: Duchowi sie wydaje, ze głosuje... 09.08.11, 00:56
          Niektorzy budza sie z letargu , niektorzy mowia "Nie"masowemu oglupianiu.-Ci z Puerta del Sol.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka