rozsadek.ltd 19.08.11, 18:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurber1 Do Krzysztofa Kozłowskiego 19.08.11, 18:43 Panie Redaktorze Krzysztofie, Pierwszy Ministrze (w rządzie Mazowieckiego) który wziął w ręce rozpalone żelazo trzymane w obcęgach przez Kiszczaka, podpisuję sie pod każdym słowem Adama Michnika. Dzięki, nikt poczciwy Panu tego nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 19.08.11, 20:16 jurber1 napisał: > Panie Redaktorze Krzysztofie, Pierwszy Ministrze (w rządzie Mazowieckiego) któr > y wziął w ręce rozpalone żelazo trzymane w obcęgach przez Kiszczaka, podpisuję > sie pod każdym słowem Adama Michnika. Dzięki, nikt poczciwy Panu tego nie zapom > ni. Pozwolę sobie podpisać sie pod Juberem, bo nie ubrałabym tego lepiej w słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 23:02 Dołączam się do życzeń i podziękowań. Moment, w którym objął Pan swój urząd był dla mnie promieniem słońca na szarym niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sakral Do Krzysztofa Kozłowskiego 19.08.11, 18:49 Tekst linka-----red.Terlikowski atakuje kardynała Stanisława Dziwisza- "Tygodnik Powszechny" może czuć się bezpiecznie pod skrzydłami kurii krakowskiej. i chwała. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 19.08.11, 19:15 Obawiam się, że to ksiądz Tischner swoim pogardliwie protekcjonalnym "homo sovieticusem" otworzył drogę dla "sluszniejszych" Polaków i dlatego wszyscy jesteśmy teraz po szyję w tym .... . Odpowiedz Link Zgłoś
sakral Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 19.08.11, 19:50 może masz rację,z tym "homo sovieticusem"...nie wiem,czas pokaże. "Między panem i plebanem" rozmowa Jacka Zakowskiego z księdzem Tischnerem i Adamem Michnikiem jest ważną lekturą. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 19.08.11, 19:23 Zapomniał podziękować Kozłowskiemu za przyzwolenie na palenie archiwów przez MSW oraz niedopuszczenie do lustracji. "Człowiek honoru" niczym Jaruzelski Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 19.08.11, 19:29 riki_i napisał: > Zapomniał podziękować Kozłowskiemu za przyzwolenie na palenie archiwów przez MS > W oraz niedopuszczenie do lustracji. "Człowiek honoru" niczym Jaruzelski ______________________________________________________ W Polsce stacjonowały wtedy dywizje rosyjskie i Ty w tamtym czasie na miejscu Kozłowskiego starałbyś sie nie dopuścić do popuszczenia w barchany. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 19.08.11, 19:26 rozsadek.ltd napisał: > Pan trockista wychwala TP. Samo to świadczy o poziomie tego brukowca. ______________________________________________________ Schopenhauerzysta? A traktorzysta? Co z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 01:28 Nie rozumiem, kto wychwala, co wychwala i dlaczego wychwalanie świadczy o poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Postokrągłostołowa "gwardia"dumnych,przypisywanymi 19.08.11, 19:51 sobie przez lata "zasługami" "obalaczy komuny", pieszczoszków wobec kompromitacji jaką okazały się jej dwudziestokilkuletnie rządy, ze swoim dramatycznym i tragicznym finałem w Smoleńsku, zwiera obecnie swoje szeregi za pomocą, typowego dla naszego półświatka półinteligencji wzajemnego "kadzenia" sobie wzajemnie ! Do Krzysztofa Kozłowskiego www.thekf.org/events/news/petition/ Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: Postokrągłostołowa "gwardia"dumnych,przypisyw 19.08.11, 20:26 1stanczyk napisał: > sobie przez lata "zasługami" "obalaczy komuny", pieszczoszków wobec kompromita > cji jaką okazały się jej dwudziestokilkuletnie rządy, ze swoim dramatycznym i t > ragicznym finałem w Smoleńsku, zwiera obecnie swoje szeregi za pomocą, typoweg > o dla naszego półświatka półinteligencji wzajemnego "kadzenia" sobie wzajemnie tak, wiem. największym obalaczem komuny pod mamusiną spódnicą był wielki Jarosław. stuknij się w czerep debilu zanim zaczniesz wypisywać farmazony o ludziach, którym do stóp nie dorastasz. a z resztą, z takim gównem jak Ty się nie dyskutuje, tylko omija z daleka, niestety nie wytrzymałem. Odpowiedz Link Zgłoś
na_grobli Re: Postokrągłostołowa "gwardia"dumnych,przypisyw 20.08.11, 10:06 Drogi borsuku112 - swoim wpisem pokazałeś poziom kultury tak charakterystyczny dla obrońców postkomuny i piewców "okrągłego stołu". Stek wyzwisk i żadnych argumentów. No bo skąd je brać????? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "z takim gównem jak Ty się nie dyskutuje, tylko .. 20.08.11, 21:37 "z takim gównem jak Ty się nie dyskutuje, tylko omija z daleka, niestety nie wytrzymałem." Ci co mają od pierwszego do pierwszego 1300 złotych nie maja wyboru: muszą wytrzymać. Ci co wyjechali z kraju tez nie maja wyboru muszą wytrzymać: z ostatnich doniesień wynika coraz częściej, że nie wszystkim to się udaje. Ci co nie załapali się na postokraglostolowe szabrownictwo z lat 90-tych muszą wytrzymać. Pieszczoszek, czytelnik kilku slow odbiegających od szablonowej dwudziestokilkuletniej autoreklamy postokrągłostołowych debilów "nie wytrzymał" i dał godny upust głównie własnej, zszarganej wrażliwości ukształtowanej dwudziestokilkuletnią skuteczną autoreklamą i licznymi sponsorowanymi przez państwo honorami oddawanymi i rozdawanymi cały czas tym samym od dwudziestu kilku lat rządzącym w naszym kraju (a wiec odpowiedzialnymi za obecną sytuację) "obalaczom komuny" Re: Postokrągłostołowa "gwardia"dumnych,przypisyw Odpowiedz Link Zgłoś
slamazzar Re: "z takim g... jak Ty się nie dyskutuje, tyl 21.08.11, 00:35 > tym samym od dwudziestu kilku lat rządzącym w naszym kraju (a wiec odpowiedzialnymi za > obecną sytuację) "obalaczom komuny" A więc oświeć mnie, kto na naszym rynku politycznym NIE należy do "tych samych", boś mnie niezmiernie zaintrygował. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To jest właśnie ten nasz główny problem, że od 21.08.11, 12:38 dwudziestu kilku lat "na naszym rynku politycznym" nie ma nikogo kto potrafiłby się, wobec postokrągłostołowych pomiotów, wybić na tyle żeby w ogóle zaistnieć (nie mówiąc już tym żeby zabrać im w sposób demokratyczny władzę, którą od dwudziestu kilku lat bawią się jak kilkunastoletnie szczeniaki). A sprzyjających okazji po temu, wobec nieogarniętej głupoty i nieodpowiedzialności postokrągłostołowych debilów, ani nie brakowało ani nie brakuje. Czy nie wynika to przypadkiem z PRL-owskiej tradycji lizodupstwa kultywowanej od dwudziestu kilku lat w naszym kraju nie tylko przez postokrągłostołowych debilów (o czym świadczyłyby liczne przetasowania transfery stale tych samych półgłówków w naszym półświatku politycznych pajaców) Re: "z takim g... jak Ty się nie dyskutuje, tyl Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Akurat 'Finał w Smoleńsku" jest symboliczną 19.08.11, 20:37 moralną klęską tych sił które wyły na porozumienia "okragłostołowa" i jako pierwsze w wolnej Polsce wypaczyły historię fałszując pojęcie "grubej kreski". Próby zrzucenie z siebie odpowiedzialności, są dalszym ciągiem tych fałszerstw i kolejnym fałszowaniem historii. 1stanczyk napisał: > ze swoim dramatycznym i tragicznym finałem w Smoleńsku, Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Kaczyńscy byli współuczestnikami i współautorami 20.08.11, 21:02 postokrągłostołowych porozumień. Problemem nie są takie czy inne pokojowo ( i chwała im za to) uzyskane porozumienia tylko to co z tych porozumień, z takich a nie innych narzuconych ówczesnym powszechnym autorytet "opalaczy komuny" interpretacji po dwudziestu kilku latach wynikło .. Dzisiejsze "zwieranie szeregów" to jest nic innego jak próby odcięcia się od odpowiedzialności ówczesnych autorytetów, wobec obecnej nie przysparzającej im w żadnym wypadku chluby, naszej krajowej sytuacji na którą, w swoim czasie, swoimi błędnymi opiniami jako autorytety mieli przeogromny wpływ. Nie wystarczy żarliwie powspominać własną świetność przeplatając ja licznymi powszechnie znanymi nazwiskami: trzeba jeszcze umieć wytłumaczyć jak to jest mozliwe by po dwudziestu kilku latach naszej państwowej suwerenności nasza sytuacja była dużo gorsza od tej niemieckiej dwadzieścia kilka lat po przegranej z kretesem wojnie Tysiąc miliardów złotych długów, około dwóch milionów rodaków na emigracji, kompromitujące ich, nie mające precedensu na świecie dwie w krótkim odstępie czasu jedna po drugiej katastrofy w Mirosławcu i Smoleńsku, kompromitujące haniebne uczestnictwo w Bush-owskim światowym awanturnictwie w Iraku, przegrana na całej linii "nasza" polityka wschodnia, przegrana gazo-rurka, oddane za darmo nasze krajowe istotne rynki; bankowy, telekomunikacyjny, sieci hiper i super marketów, ubezpieczeniowy (odzyskany dzieki Gradowi kosztem jeśli nie kilkudziesięciu to na pewno kilkunastu miliardów złotych "za friko") i pomimo od blisko czterech lat bezzwrotnej unijnej pomocy, przeznaczonej dla tych co nie radzą sobie sami, rzędu 1 miliarda € miesięcznie, nadal sytuacja ubogiego krewnego całkowicie uzależnionego od dalszej bezzwrotnej pomocy. Re: Akurat 'Finał w Smoleńsku" jest symboliczną Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Do Michnika Adama 19.08.11, 20:37 To o tobie, Michniku Adamie: Nikt i nigdy po wojnie nie zadał polskiej kulturze i sztuce takich głębokich ran jak inteligenci, felietoniści i profesorowie na usługach władzy, Andrzej Wajda (TP, 25. 09. 1988). Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Re: Do Michnika Adama 19.08.11, 20:40 ajakzupa napisał: > To o tobie, Michniku Adamie: > > Nikt i nigdy po wojnie nie zadał polskiej kulturze i sztuce takich głębokich ra > n jak inteligenci, felietoniści i profesorowie na usługach władzy, Andrzej Wajd > a (TP, 25. 09. 1988). To nie o Michniku, to o Ziemkiewiczu, Łysiaku, Nowakach etc .... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Do Michnika Adama 19.08.11, 23:52 Naiwniaku, myślisz, że A. Wajda zna Ziemkiewicza , że Łysiaka nazwałby inteligentem, a Nowaka profesorem? Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Do Michnika Adama 20.08.11, 00:35 ajakzupa napisał: > Naiwniaku, myślisz, że A. Wajda zna Ziemkiewicza , że Łysiaka nazwałby intelige > ntem, a Nowaka profesorem? A dlaczego Panie naiwniaku pan Wajda miałby znać grafomana Ziemkiewicza? Łysiak posługuje się taki rynsztokiem, że dawno nie zasługue na to, aby nazywać go inteligentem. Pan Nowak posiada tytuł profesora, więc pan Wajda z pewnością użyłby w rozmowie tego tytułu, tylko o czym mieliby rozmawiać skoro prof. Nowak wie dokładnie wszystko i na każdy temat? Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_bydle Re: Do Michnika Adama 20.08.11, 08:35 Nikt i nigdy po wojnie nie zadał polskiej kulturze i sztuce takich głębokich ran jak inteligenci, felietoniści i profesorowie na usługach władzy, Andrzej Wajda (TP, 25. 09. 1988). ===================== można się uśmiać. Biedny Wajda był przez komuną gnębiony, przymierał głodem w więziennych kazamatach za nie usługiwanie władzy, nie mógł rozwinąć swojego talentu i ani jednej nagrody komuszej nie dostał. Cóż za obłuda i zakłamanie, na wymioty zbiera Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Do Adama Michnika 19.08.11, 20:43 Nie kochamy pana, nawet wiedząc, ze siedział pan w pierdlu za komunistów. Ale potem kazał się nam pan od nich odp ...c. No wiec kto pana zamknął? Widać kolega z ulicy. My bawimy się w innej piaskownicy. Nie potrzebujemy takich, jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: Do Adama Michnika 19.08.11, 21:14 zew_atlantyku napisał: > Nie kochamy pana, nawet wiedząc, ze siedział pan w pierdlu za komunistów. > Ale potem kazał się nam pan od nich odp ...c. > No wiec kto pana zamknął? Widać kolega z ulicy. > > My bawimy się w innej piaskownicy. Nie potrzebujemy takich, jak wy. to co tu robisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Do Adama Michnika 19.08.11, 21:31 zew_atlantyku napisał: > Nie kochamy pana, nawet wiedząc, ze siedział pan w pierdlu za komunistów. > Ale potem kazał się nam pan od nich odp ...c. > No wiec kto pana zamknął? Widać kolega z ulicy. > > My bawimy się w innej piaskownicy. Nie potrzebujemy takich, jak wy. Na szczęście mamy w Polsce demokrację i nikt wam towarzyszu nie nakazuje nikogo kochać! Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Do Adama Michnika 20.08.11, 01:21 to napisał prawdziwy Polak i chrześcijanin. Nie potrzebuję ani takich Polaków , ani takich chrześcijan. A może po prostu nie mam zapotrzebowania na durniów? Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Do Adama Michnika 20.08.11, 06:50 bawicie się w piaskownicy pełnej guana i to jest właściwe miejsce dla was Odpowiedz Link Zgłoś
helguera szczególnie dziekuje Ci za walke z 19.08.11, 21:52 rożnej masci lustratorami,ktorzy nie wiedzieć po co chcieli by najnowsza historia kraju nie byla tematem tabu.Jak chca znac historie niech czytaja gazete lub Tp stamtad każdy moze sie dowiedziec ze generalowie to nie zbrodniarze ale ludzie honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekn66 Do Krzysztofa Kozłowskiego-przyjaciela UB 19.08.11, 23:17 - przyjaciela ubowców. Kiedy płonęły masowo akta ten zadowolony z siebie dureń nie kiwnął palcem. Potem kazał komisju weryfikacyjnej pozytywnie zweryfikować 70% SB-ków. Funkcjonariusze tej zbrodniczej organizacji do tej pory tworzą establiszmęt IIIRP. I jeszcze sobie kadzą... Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego-przyjaciela UB 20.08.11, 00:37 tomekn66 napisał: > - przyjaciela ubowców. > Kiedy płonęły masowo akta ten zadowolony z siebie dureń nie kiwnął palcem. Pote > m kazał komisju weryfikacyjnej pozytywnie zweryfikować 70% SB-ków. Funkcjonariu > sze tej zbrodniczej organizacji do tej pory tworzą establiszmęt IIIRP. I jeszc > ze sobie kadzą... Fajny ten establiszmęt! Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein No bo to męty są - dlatego establiszmęt 20.08.11, 13:07 Wyjaśniam na wszelki wypadek tym, co może nie chwycili dowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Chwycili nie chwycili, to z pewnością ze szmatą... 20.08.11, 16:03 ...skojarzyli! Uś, ten "establiszmęt" i Nobla mógłby się doczekać... Super! aaron_agorenstein napisał: > Wyjaśniam na wszelki wypadek tym, co może nie chwycili dowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 00:30 rozsadek.ltd napisał: > Pan trockista wychwala TP. Samo to świadczy o poziomie tego brukowca. Gdybyś ty chociaż mały hunwejbinie spod znaku Jarosława wiedział na czym polega ideologia trockistowska to byłby prawdziwy cud! Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypasokrates Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 00:52 Mają sobie Panowie wiele do powiedzenia i nie tylko do powiedzenia !!!! Niech nie myślą ,ze Naród nie wie o czym można sobie pogaworzyć !!! Przecież nie wszyscy są z pokolenia J P II !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kynos1 Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 01:51 Adam Michnik, wraz trzema innymi osobami, od 12 kwietnia do 27 czerwca 1990 został dopuszczony do archiwów bezpieki. Osoby te tworzyły tak zwaną 'Komisję Michnika' [1]. Najprawdopodobniej mieli oni dostęp do akt osobowych byłych współpracowników UB i SB. Nie mi oceniać, do czego taka wiedza mogła być wykorzystana. Ponad dwumiesięczne szperanie w aktach przyniosło efekty - powstało sprawozdanie. Dwustronicowe. Udział w tym procederze, wg tygodnika Wprost [2] miał najprawdopodobniej również nasz jubileat - Krzysztof Kozłowski. Cytat: '[...] wszystko zaczęło się od tego, iż ówczesny wiceminister spraw wewnętrznych Krzysztof Kozłowski poprosił Samsonowicza, żeby wystawił cztery imienne zaproszenia na naradę do MSW dla wybranych osób. [...] Nikt nie wie, co robili członkowie komisji Michnika w archiwum MSW, bo nikt tego nie kontrolował. Nikt nie rejestrował, kto przeglądał jakie teczki. Efektem prac rzekomej komisji był kilkustronicowy, lakoniczny raport.' [1] pl.wikipedia.org/wiki/Komisja_Michnika [2] www.wprost.pl/ar/?O=73290&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Przepraszam ... 20.08.11, 02:01 Przepraszam najmocniej, ale przeczytałem cudzy list. Pan redaktor Adam Michnik napisał do Krzysztofa Kozłowskiego. Skusiło mnie, uległem ciekawości. Wzruszyłem się - choć to nie do mnie i nie o mnie: "Wreszcie, co chyba najważniejsze, "Tygodnik" proponował rozmowę o innym sposobie pojmowania religii: Józef Tischner i Józef Życiński, Jerzy Turowicz i ks. Adam Boniecki to dobre przykłady myśli religijnej, która przyjaźnie wyciąga rękę do inaczej myślących." Wzruszyłem się, bo wreszcie zrozumiałem, co zainspirowało redaktora Adama Michnika do zatrudnienia Katarzyny Wiśniewskiej, do zatrudnienia Jacka Hołuba (GR), jako propozycji GW - propozycji rozmowy o innym sposobie pojmowania religii ... ps. o jejku, łał - jest coś o mnie (choć nie do mnie)! "Mam świadomość, że kontekst jest mało zabawny, towarzyszy mu dziwna inwazja tekstów sporządzanych przez osoby marnej kondycji intelektualnej." Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: W Rzepie za to intelekt aż cieknie ze stron... 20.08.11, 08:29 W Rzepie za to intelekt aż cieknie ze stron...ciemną mazią ! Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Re: W Rzepie za to intelekt aż cieknie ze stron.. 20.08.11, 13:30 w jakiej Rzepie? Co mają Michnik i kozłowski do Rzepy? NIE CZYTAM RZEPY: "dziś moja partia nazywa się "Gazeta Wyborcza", nie mam innej partii - mówi Adam Michnik" Odpowiedz Link Zgłoś
paputekonly Dokumenty ktore spalono dotyczyły JPII, Episkopatu 20.08.11, 02:58 i hierarchów, w tym Wyszyńskiego i ich współpracy z UB i SB w zamian za tuszowanie skandali pedofilskich w Kościele Rzymsko-Katolickim.. "Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych" "Party is the madness of many, for the gain of a few." Jonathan Swift Odpowiedz Link Zgłoś
kynos1 Re: Dokumenty ktore spalono dotyczyły JPII, Episk 20.08.11, 03:13 Adaś? Możesz to udokumentować? Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 04:59 Przyłączam się do życzeń i do Tygodnika Powszechnego dodam jeszcze Przekrój. Przypomniał mi się niedawno jak zobaczyłem w telewizji prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Natychmiast skojarzył mi się z profesorem Filutkiem z racji podobieństwa. Odnoszę wrażenie,że za komuny było mniej komuny niż obecnie. Dzisiaj indywidualiści skazani są na porażkę. Tylko ludzie żyjący w komunie politycznej,instytucjonalnej czy też jakiejś innej są w stanie obronić się przed klęską i to nie zawsze. Polska zmierza w kierunku nicości. Brak jakiegokolwiek intelektualizmu. Ile jeszcze czasu chcemy się żywić trupami komunizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 dość znamienny list 20.08.11, 08:47 Adam Michnik wciąż pozostaje wierny mitologii jaką stworzył. W tej mitologii TP - pismo faktycznie niezależne od władzy komunistycznej, ale przynajmniej do 1976 r. skazane na takie czy inne względem tejże władzy ustępstwa - był bastionem walki z komuną. Osoby, które Adam Michnik namaścił na autorytety moralne III RP mają nieskalane życiorysy a jeśli nawet coś było nie tak, ciemny lud nie ma prawa o tym wiedzieć, bo to wzbudzi demony nacjonalizmu i antysemityzmu. Warto zauważyć, że w III RP Tygodnik przetrwał właściwie głównie dzięki patronatowi GW za cenę całkowitego odejścia w swej linii od nauczania Kościoła i konfliktów z hierarchią kościelną. Nawet przyjaciel Turowicza, JPII, wypomniał to tygodnikowi w liście z 1995 r., o którym czytelnicy GW się nie dowiedzą (za to red. Wiśniewska uważa, że JPII krytykował Radio Maryja, bo gdy mówił, że media katolickie winny głosić prawdę, miał na myśli rozgłośnię Rydzyka). I nawet po zerwaniu tej szkodliwej więzi krakowskie pismo nie może się odnaleźć. W tym sensie protektor Adam przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Ile jeszcze czasu chcemy się żywić trupami komuni 20.08.11, 22:35 "Ile jeszcze czasu chcemy się żywić trupami komunizmu?" Tak długo jak długo ci co te trupy po naszych szafach pochowali będą się tym dumnie szczycić ! W Niemczech (NRD) w Czechach czy Słowacji nie tylko w szafach ale rowniez we władzach państwowych nie ma już żadnych trupów komunizmu. Tylko w naszym MSZ jest ich pewnie jeszcze dzisiaj około 300 ! Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 08:36 Panie redaktorze.Przylaczam sie do zyczen dla KK Sa na miejscu i bardzo piekne . WOJTEK A dla PIS arczykow !!!!!! Ktory z was spedzil dla rozrywki 11 lat w komunistycznym wiezieniu tak jak MIchnik i Kuron. Ktory ??? A teraz jestescie mocni w gebie ale to nie odwaga tylko tchorzostwo. Dlaczego Bracia Kaczynscy NIGDY nie byli aresztowani przez UB ??? Dlaczego ich teczki zginely ? Dlaczego NIGDY nie byli na mszach u Popieluszki ??? A mieszkali tuz za plotem? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 11:09 > Panie redaktorze.Przylaczam sie do zyczen dla KK Sa na miejscu i bardzo piekn > e . WOJTEK A dla PIS arczykow !!!!!! Ktory z was spedzil dla rozrywki 11 la > t w komunistycznym wiezieniu tak jak MIchnik i Kuron. Ktory ??? Gomułka, Spychalski i Rola - Żymierski na ten przykład też siedzieli w komunistycznych więzieniach. I co z tego? Dlaczego Bracia Kaczynsc > y NIGDY nie byli aresztowani przez UB ??? Bo UB został zlikwidowany gdy mieli bodaj 5 lat. Natomiast Lech Kaczyński był internowany w stanie wojennym. >Dlaczego ich teczki zginely ? Nic mi nie wiadomo na ten temat. Teczki obu braci zostały ujawnione. Dlaczeg > o NIGDY nie byli na mszach u Popieluszki ??? A mieszkali tuz za plotem? A co, prowadziłeś listę obecności, że tak świetnie jesteś zorientowany? O ile wiem, na Żoliborzu mieszkał tylko jeden z braci, drugi w Sopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 09:41 Dziękuję szczególnie za ochronę naszej sitwy i naszych ludzi chorroru przed zakusami nienawistnych lustratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
brzmski harmonia... rżnie, na trzy czwarte 20.08.11, 09:51 czarodziejski ogród aadama mm.: przyjazny podziw, przyjaźnie wyciągnięta ręka, harmonijne zasady (te - na ustach); noo, aadam ministrantuje w oparze kadzidła, z zakrystii; a z ambony - języki polszczyzny, dialogu - płyną, oraz - myśli religijne Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster aaa... 20.08.11, 12:04 o osobach marnej kondycji intelektualnej rzecze obarczony... szemraną konduitą; z bolkiem - pod śledzika, z kiszczakiem - bez zapitki, z jaruzelskim - w lansadach Odpowiedz Link Zgłoś
bamber0 Przyjaciel Urbana i piewca Kiszczaka... 20.08.11, 11:01 ... nigdy nie będzie brzmiał wiarygodnie w dyskusji na temat walki z komuną. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
slamazzar Re: Przyjaciel Urbana i piewca Kiszczaka... 21.08.11, 00:32 A ktoś, kto nie rozumie, że można różnić się, nawet fundamentalnie, w poglądach na rzeczywistość, a mimo to żyć w przyjaźni, nigdy nie będzie brzmiał poważnie w jakiejkolwiek dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek o, nołłł ! znów się dałem nabrać...akwizytorowi 20.08.11, 11:29 wcześniej opisywałem swój stan emocjonalny po przeczytaniu cudzego listu .... teraz widzę, że dałem sie nabrać - to nie żaden list! Dopiero teraz zwróciłem uwagę na dopisek: "Tekst pochodzi z przygotowywanej do druku książki pt. "Obywatel K.K. - czyli Krzysztofa Kozłowskiego zamyślenia nad Polską", wyd. fundacji Świat ma Sens" - dałem się nabrac akwizytorowi... Facet się uśmiecha i pyta: I co, podoba się? To ile egzemplaży książeczki dla szanownego pana i rodziny przysłać? Ładny prezencik dla religijnej ciotki i zbuntowanego bratanka ... Jak szampon "dwa w jednym" ... i pieni się i myje! Znowu nie chodzi o emocje lecz o kasę ... ___________________________________________________ "Tygodnik Powszechny" prosi czytelników o finansowe wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
slamazzar Re: o, nołłł ! znów się dałem nabrać...akwizytoro 21.08.11, 00:54 Przecież te jego 80. urodziny były właśnie teraz. Tekst jest aktualny. Powinni byli tylko napisać, że "ZOSTANIE wykorzystany w książce", a nie "pochodzi z książki". Odpowiedz Link Zgłoś
witkosia100 Do Krzysztofa Kozłowskiego 20.08.11, 13:11 smutne jest to jak bardzo nas oszukaliście i nadużyliście zaufania!!! żeby zapewnić wam bezpieczeństwo,narażaliśmy siebie i nasze Rodziny-tak naprawdę,bo nas naprawdę tępiono i trwa to do dziś!-mam wrażenie że wyraziliście na to zgodę! czuję niesmak i wstręt do wielu tkzw.liderów z tamtych lat-a dopiero teraz w tej podobno wolnej Polsce widać co tak naprawdę się stało i o co szło.... i to nieprawda,że miało być cudnie a wyszło jak wyszło,dziś wiem i to jest przerażające,że tak właśnie miało wyjść!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Gratulacje dla uwiedzionej, która przejrzała! 20.08.11, 16:05 witkosia100 napisała: > smutne jest to jak bardzo nas oszukaliście i nadużyliście zaufania!!! > żeby zapewnić wam bezpieczeństwo,narażaliśmy siebie i nasze Rodziny-tak naprawd > ę,bo nas naprawdę tępiono i trwa to do dziś!-mam wrażenie że wyraziliście na t > o zgodę! > czuję niesmak i wstręt do wielu tkzw.liderów z tamtych lat-a dopiero teraz w te > j podobno wolnej Polsce widać co tak naprawdę się stało i o co szło.... > i to nieprawda,że miało być cudnie a wyszło jak wyszło,dziś wiem i to jest prze > rażające,że tak właśnie miało wyjść!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Po wypowiedziach Kozłowskiego pw sprawie Maleszki 20.08.11, 13:12 wiadomo o nim wszystko. Jeszcze w przeddzień przyznania się Maleszki, kiedy dowody już były oczywiste - Kozłowski szedł w zaparte i w zaparte Maleszki bronił, a tych, co rozpoznali jego donosy, wyzywał od najgorszych. Nie kapusia-łobuza, ale jego ofiary! Nigdy też za to nie przeprosił. Z pełną odpowiedzialnością można więc napisać, że Kozłowski jest mendą. Odpowiedz Link Zgłoś