Dodaj do ulubionych

Czysty seks nie przejdzie

21.08.11, 10:50
Całe szczęście, że POlskie Organy Informacji i Propagandy sa ostoją prawdy, rzetelności, profesionalizmu, obiektywizmu, tolerancji i zawsze bronia wolności słowa - nawet przed sądami!
Najlepszym przykładem polskiego dziennikarstwa z najwyższej półki sa produkty spółki Agora.
Chwała Generałom!
Obserwuj wątek
    • maczimo Czysty seks nie przejdzie 21.08.11, 10:56
      Jak tworzy się brukowiec? To widć na przykładzie GW.
      • songol Re: Czysty seks nie przejdzie 21.08.11, 11:46
        Proponuję przerzucić się na Gazetę Warszawską, ew. Uważam rze, to pewnie bardziej Wasz poziom
        • cromio Wniosek z artykułu jest jeden: 23.08.11, 12:56
          95% (circa, oczywiście) ludzi ma świńską, pazerną i bezrefleksyjną naturę. Żadne "czasy" ani ustrój tego nie zmienił ani nie mieni. Rozumiem ludzi, którzy oddalali się na pustynie lub popełniali samobójstwa - trudno żyje się w takim towarzystwie.
    • songol inwencja 21.08.11, 11:51
      "Mój nagłówek. Najważniejszy i najmocniejszy, jaki wymyśliłem w życiu: "Diana Dead".
      no to się facet wysiliłeś faktycznie. Co za inwencja! Byłeś chyba najmądrzejszy w całej grupie.

"Natychmiast zaczęliśmy robić okładkę żałobną. Wszystko było złamane, gotowe, czekaliśmy tylko na oficjalne potwierdzenie śmierci. "
      Nie mogliście się doczekać hieny j*b*ne!!
    • nazwakontazajeta Język - hush hush 21.08.11, 11:56
      Nie wciskali "hush" tylko "hash", a po polsku: klawisz krzyżyka na telefonie.

Ryk
      • michal.gwiazdowski Re: Język - hush hush 21.08.11, 12:25
        Dziękujemy, już poprawione.
        • gagatek85 Re: Język - hush hush 22.08.11, 02:45
          To ja jeszcze wspomne ze nie Vodaphone, a Vodafone.
          • michal.gwiazdowski Re: Język - hush hush 22.08.11, 09:21
            dziękujemy - poprawione
    • antobojar GW jest b.dobra, mimo wielu niedociągnięć. nawet 21.08.11, 12:03
      .. w porównaniu z prasą zachodnią, szczególnie angielską...
      I chociaż niechlujne redagowanie tekstów może budzić wściekłóść purystów.. to zawartość z reguły jest ciekawa, często dowcipna i z incjatywą..
      Brakuje (pewnie pieniądze!!), kilku bardzo dobrych depeszowców (najtrudniej ich znależć, rzadkość!!) pracujących 24/7 (24godz/7 dni w tyg), dobrych sekretarzy redakcji i mentora dla młodzieży dziennikarskiej..
      Ale największą zaletą GW jest tolerancja... Sfora, chorych na wściekliznę kundli, może bezkarnie ujadać na Forum i tylko ekstremalne przypadki psychopatycznych rzygowin podlegają skasowniu...
      To ryzykowny, ale dobry i skuteczny sposób pokazania bezradności kretynów..

Dlatego dziwi mnie dlaczego moje, przyjazne i niewinne.. w porównaniu, wpisy, są kasowane..?

Może dlatego że, jednak nie jest tak otwarta jak powyżej napisałem... I nie lubi jeżeli ktoś przywali Kościołowi zanadto... albo sama lubi przywalić n.p. SLD lub Palikotowi.. oszczędzając jednocześnie PiS, PJN.. itd.. Czyli popełnia błąd wyboru niewłaściwych sojuszników, lub błąd łagodnej wyrozumiałości wobec wrogów... I dlatego ogniskuje tyle krytyki z wszystkich stron..

Ale na razie mocno się trzyma... i ma to wszystko w nosie... A co będzie w przyszłosci..?
      ha ha.. jak mówi chińskie przysłowie: "Kiedy mówimy o jutrze.. Bóg chichocze.."

A co do NotW Murocha... co by były redaktor o niej nie wygadywał, to po przejęciu jej przez Murdocha, była to szmata, prosto z rynsztoka i realizowała jeden nadrzędny cel wskazany przez właściciela...
      SKRETYNIZOWAĆ SPOŁECZEŃSTWO...! Skretynizować do tego stopnia żeby wybierano tych polityków i rządy które wskazał Murdoch.. (Pamiętacie Zapasiewicza w "Barwach ochronnych"?)
      I w dużym stopniu, to się mu udało...
      Powtórzył to w USA.. Tea Party..!!

Ale teraz mam nadzieję że beknie.. i wróci tam gdzie jego miejsce.. do rynsztoka.. wraz z wykoncypowaną z jego udziałem, ideologią neokonserwatyzmu..

A.. i jeszcze jedno.. choćby GW narobiła w swoje polityczne gacie, to i tak zagłosuje na Palikota!!

lol...

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."

"Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
    • nazwakontazajeta Język 2 - super syf 21.08.11, 12:05
      Jest jeszcze gorzej z językiem:

To się nazywa "injunction". Kiedy więc mamy super scoopa z gwiazdą w roli głównej, w sobotę dajemy niewinnego spoofa...

Nie będę tego bełkotu nawet poprawiać.
      • indywidualismus Re: Język 2 - super syf 21.08.11, 12:46
        nazwakontazajeta napisała:

> Jest jeszcze gorzej z językiem:
        >
        > To się nazywa "injunction". Kiedy więc mamy super scoopa z gwiazdą w roli główn
        > ej, w sobotę dajemy niewinnego spoofa...
        >
        > Nie będę tego bełkotu nawet poprawiać.

No, jest to brzydkie, obce wtrącenia kaleczą język. Ale jak to inaczej napisać, odpowiedników w polskim brak, ponadto chodziło zapewne o zachowanie charakteru, pewnych cech języka tabloidu, klasycznego,, angielskiego tabloidu i jego jednosylabowych najczęściej wyrazów. Bo słowa trzysylabowe są już za długie dla angielskiej klasy robotniczej i trzeba je skracać, żeby półgłówki je zrozumiały.
        • ryszoz Re: Język 2 - super syf 22.08.11, 23:51
          injunction w tym znaczeniu to po prostu zakaz. zamiast spoofa mozna uzyc slowa podpucha, a scoop to material, ktory ma byc senscacja dnia.

konkluzja z artykulu jak najbardziej oczywista - dziennikarze tabloidow z najwiekszym utesknieniem wyczekuja takich momentow jak smierc diany, jacksona, bin ladena etc.
          • amenominakanushi-pan-poczatku Dziennikarze tabloidów? 07.09.11, 09:59
            A mi wydawało się, że to wyrafinowani czytelnicy tabloidów, których nic tak nie ożywia jak krew i mózg na asfalcie.
    • neskim Brawo Gazeta! 21.08.11, 16:18
      Brawo za rewelacyjny materiał o pracy dziennikarskiej w UK. Ciekawe jak to skomentują te pierdoły nie dziennikarze z "Rzepy". A może poczekają na wytyczne z PiSuaru ! U nas za fotkę chyba największą kasę dostał ten, co pstryknął Lisa ze Smoktunowicz, kiedy jeszcze niebyli parą. Takie "cyny", jakie "eventy", jak mówi teraz ten rzecznik Tuska (ktory robił za ciecia)
    • ciechwojenny Dywagacje != deliberacje, paragraf != akapit 21.08.11, 18:37
      Do autora/tłumacza: dywagacje != deliberacje, a paragraf != akapit.
    • peowiaki_to_ciemniaki Instrukcja dla mediaworkerów wybióczej 21.08.11, 22:52
      "O dziwo, wszystko, czego ja się uczyłem, jest dziś adekwatne dla internetu. Fact-checking, ortografia, gramatyka, znajomość prawa, doskonały angielski, umiejętność pisania zajawek. No i pióro."
      Szkoda,że nie dotyczy to piszących dla koszernej analfabetów. Oczywiscie nie mam na myśli autorki tego wywiadu-to jest świetne, ale wyjątkowe!

Więcej... wyborcza.pl/1,75480,10128124,Czysty_seks_nie_przejdzie.html?as=5&startsz=x#ixzz1VhMHpS2o
    • the_dzidka Czysty seks nie przejdzie 23.08.11, 10:44
      Co za bagno! Co za hieny! Brzydzą mnie paparazzi, chyba równie mocno jak politycy. Małe, pokryte guuwnem ludziki.
    • 2doxa Czysty seks nie przejdzie 30.08.11, 00:10
      Hipokryzje to wykazuje ten pizdzielec.

28 lat przepracowal w redakcji i nie wie jakich metod uzywano. Normalnie prawiczek.

Takie wywiady sa dupokryjka przed ewentualnym dochodzeniem - jak mozna go oskarzac, przeciec publicznie wyjasnil, ze nic go z tym nie wiazalo.
    • ulanzalasem Czysty seks nie przejdzie 17.09.11, 17:30
      Wiedziałeś o tym, że w twojej redakcji reporterzy przekupują policję i podsłuchują telefony?
      - Nie miałem pojęcia.

Haha.

A kupowanie wiadomości od policji?
      - Nie przyszło mi to nawet do głowy.

Jasne...

Reporterzy "NotW" twierdzą, że byli poddawani strasznym naciskom ze strony redaktorów naczelnych. Zwłaszcza Andrew Coulsona, późniejszego doradcy premiera Camerona.
      - Tak jak powiedziałem, nic o tym nie wiem.

Szkoda komentować.

Nigdy się nie interesowaliście, jak powstają historie, które reporterzy składają wam na biurko? - Redaktor nie pyta dziennikarza, skąd bierze newsa. Zadaje tylko dwa pytania. Ile to będzie kosztować i czy masz dowód.

Ale o północy w sobotę jest jej już dużo trudniej znaleźć sędziego, który wstrzyma do rana publikację artykułu.
      Często celebryci załatwiają sobie taki zakaz? - Niestety, w naszym prawie to jest dość łatwe.

Niestety ? Takich patałachów powinno się karać poprzez ucięcie jęzora.

jak przygotowujesz studentów do tej nowej rzeczywistości?
      - Muszę mieć pewność, że student, który opuszcza nasz wydział, ma porządny profil na Facebooku, sieć znajomych na LinkedIn, ciekawy blog.
      Młody dziennikarz jest dziś jak muzyk. Musi się pokazać,

Pokazać? To na pewno będzie dobry dziennikarz, będzie idealny do opisywania wybryków gwiazdek z durnych telewizyjnych show czy romansów piłkarzy z dziwkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka