Dodaj do ulubionych

Kopacz na budowie

02.09.11, 13:49
A historia zakupu szczepionek na "ptasią grypę"(histeria panów Balickiego i Piechy) ? Pani minister Ewa Kopacz bardzo zaimponowała mi swoją postawą.Czy panowie już przeprosili, przyznali rację pani minister ?
Obserwuj wątek
    • krake-rs Kopacz na budowie 02.09.11, 13:57
      a wzięłaś ze sobą wiadro, trochę cementu i wodę?
      miejsce się znajdzie, a miło by było, jakbyś w końcu zrobiła z siebie, kamyczek węgięlny...
      Ani widu, ani słychu...
      pozdrowienia od wielbiciela

Ave Maryia
    • easy.teraz Kopacz na budowie 02.09.11, 13:58
      Ze szczepionką, to była pokerowa zagrywka, więc zachwycać taką decyzją możesię tylko człowiek nieświadomy ryzyka jakie ponieśli Polacy.

> Warto jednak pamiętać, że to za jej rządów znalazły się pieniądze na leczenie dzieci z rzadkimi chorobami, wychodzi z zapaści transplantacja, a płace w sektorze zdrowia przestały być pierwszoplanową bolączką

no i dodałbym, że czekanie na wizytę u kardiologa wydłużyło się i może trwać nawet rok.
      Tak nieudolnego człowieka na tym stanowisku dawno nie było
      • jabmax Re: Kopacz na budowie 02.09.11, 14:29
        "Ze szczepionką, to była pokerowa zagrywka(...)"
        Owszem, zgoda, ale...
        Była to raczej rozgrywka.Przypomnij sobie niejasne kulisy podejmowania decyzji w sprawie zakupu szczepionki w niektórych krajach(dziwne urzędników z koncer. farmaceutycznymi).Jeśli dobrze pamietam, to właśnie personel medyczny(w innych krajach również) niezbyt chętnie szczepił się.Odpuść więc sobie to "nieświadomy ryzyka"
        • atach Re: Kopacz na budowie 02.09.11, 14:36
          zgadzam się. Ona jedna poznała sie na wielkim przekręcie farmamafii.
        • krake-rs Re: Kopacz na budowie 02.09.11, 14:46
          jabmax napisał:

> "Ze szczepionką, to była pokerowa zagrywka(...)"
          > Owszem, zgoda, ale...
          > Była to raczej rozgrywka.Przypomnij sobie niejasne kulisy podejmowania d
          > ecyzji w sprawie zakupu szczepionki w niektórych krajach(dziwne urzędników z ko
          > ncer. farmaceutycznymi).Jeśli dobrze pamietam, to właśnie personel medyczny(w i
          > nnych krajach również) niezbyt chętnie szczepił się.Odpuść więc sobie to "nieśw
          > iadomy ryzyka"
          piszesz głupoty, były 4-rodzaje sczepionek do kezdej grupy wiekowej, w polsce nie informowano społeczeństwa o chorobie, wmawiając iz w 3-y, dni umiera człowiek zdrowy na grużlice, po wypadku samochodowym itp, sama kopacz i rząd, byli zaszczepieni, ale społeczenstwo niech zdycha...na zachodzie kampania była przeprowadzona wewszystkich miastach, jedyny błąd, to naddatek szczepionek, tylko jeszcze nie wiecie, że...to nie koniec zabawy, ja tez jestem zaszczepiony i moja rodzina, nie mam zadnych problemów, jak to mówia w polsce, tylko ze wszystkie grypy które was gnębią to właśnie mutacje wirusa...
          • jabmax Re: Kopacz na budowie 02.09.11, 15:04
            Po "piszesz głupoty(...)" ...(mam chyba słabszy dzień), przeczytałem 2x, nie bardzo wiem na czym polegają te "głupoty". Poza tym, życzę zdrowia Tobie (i rodzinie), no i ....spokoju.
        • easy.teraz Re: Kopacz na budowie 02.09.11, 16:29
          To jest inna sfera. Sugerujesz, że pani minister była lepiej poinformowana w tej strategicznej dla społeczeństwa sprawie niż wywiady Francji GB, USA... Moim zdaniem to się jej przytrafiło...
      • ubiquitousghost88 Nieudolny to ty jesteś. Pokerowa zagrywka?... 02.09.11, 16:46
        ...Jak się zna karty przeciwnika, a ona zna dobrze to środowisko złodziei międzynarodowych, to w pokera trzeba zagrać i wygrać 200 000 000 €, które Włosi na przykład przegrali z kretesem...
        Takiego ministra zdrowia jak ona Polska nigdy nie miała!
        Oszczędzaj serduszko, to roczek jakoś poczeka...

easy.teraz napisał:

> Ze szczepionką, to była pokerowa zagrywka, więc zachwycać taką decyzją możesię
        > tylko człowiek nieświadomy ryzyka jakie ponieśli Polacy.
        >
    • atach m. Kopacz jest najlepszym ministrem 02.09.11, 14:34
      w rządzie Tuska. ma trudne zadania, ale stara się działać dobrze.
      • paw73 Re: Kopacz jest odpowiada za śmierć chorych SM 02.09.11, 15:05
        RZĄD TUSKA, DZIŚ KIERUJĄCY UNIA EUROPEJSKA, KAŻE POWOLI UMIERAĆ OBYWATELOM POLSKIM, CHORYM NA STWARDNIENIE ROZSIANE. USTAWA NAPISANA PRZEZ MINISTRA ZDROWIA EWĘ KOPACZ MÓWI: CHORY NA STWARDNIENIE ROZSIANE MOŻE BYĆ LECZONY W WIEKU OD 16 TOKU ŻYCIA DO 40 ROKU ŻYCIA , NIE DŁUŻEJ NIŻ PRZEZ 3 LATA. DALEJ PANI KOPACZ I RZĄD PO MÓWI LECZ SIĘ SAM CHORY NA SM, UMIERAJ W BÓLU I NIE LICZ NA MINISTER KOPACZ, RZĄD TUSKA PO PSL I NFZ. POLSKA POD RZĄDAMI PO I PREMIRA TUSAKA, POD WZGLĘDEM LECZNIA NOWOTWORU JELITA ZJAMUJE OSTANIE MIEJSCE W EUROPIE !
    • zyks Cichocka - Kopacz 02.09.11, 15:26
      Wiem tyle: p. Cichocka osobiście nie znosi (nienawidzi ?) pani Kopacz. Dlaczego ? - a bóg raczy wiedzieć... Przestałem w zasadzie czytać jej artykuły, tyle tam kwasu i żółci pod adresem Kopacz, że nie ma to sensu. Dziś próbuje zdobyć się na odrobinę obiektywizmu, ale przy okazji wyszło szydło z worka: uwielbia Balickiego i mocno popiera SLD. A moim zdaniem Ewa Kopacz jest jednym z najlepszych a na pewno najdzielniejszym ministrem Tuska. Byłby z niej niezły premier.
      • ubiquitousghost88 Brawo zyks! Doskonały premier, nie klękający przed 02.09.11, 16:55
        ...nikim. Naród to widzi... i GW (Cichocka) też.
        Konkurentów Tuska, nawet potencjalnych, należy skracać o głowę, rozumiesz?
        Trzeba natomiast hodować, hołubić umiejętnie, tę ofermę Kaczyńskiego, bo wg GW to ma być jedyna, skompromitowana przed całym światem alternatywa dla posłusznego Tuska.
        Ponjał?

zyks napisał:

> Wiem tyle: p. Cichocka osobiście nie znosi (nienawidzi ?) pani Kopacz. Dlaczego
        > ? - a bóg raczy wiedzieć... Przestałem w zasadzie czytać jej artykuły, tyle ta
        > m kwasu i żółci pod adresem Kopacz, że nie ma to sensu. Dziś próbuje zdobyć się
        > na odrobinę obiektywizmu, ale przy okazji wyszło szydło z worka: uwielbia Bali
        > ckiego i mocno popiera SLD. A moim zdaniem Ewa Kopacz jest jednym z najlepszych
        > a na pewno najdzielniejszym ministrem Tuska. Byłby z niej niezły premier.
    • boykotka Re: Kopacz na budowie 02.09.11, 17:06
      jabmax napisał:

> A historia zakupu szczepionek na "ptasią grypę"(histeria panów Balickiego i Pie
      > chy) ? Pani minister Ewa Kopacz bardzo zaimponowała mi swoją postawą.Czy panowi
      > e już przeprosili, przyznali rację pani minister ?
      Też uważam, że p. Minister należy się duży szacun za tę właśnie sprawę.
      Nie wiem czy jest lepiej w służbie zdrowia za min. Kopacz. Jest na pewno ciszej.
      --
      /
    • alakyr Re: Jak się mają szczepionki do reszty spraw ... 02.09.11, 21:27
      służby zdrowia? W szczepionkach rzeczywiście pani minister się udało ale zgadzam się że to była rosyjska ruletka z vetem finansowym Rostowskiego w tle. Udało się o czym pani minister dowiedziała się po fakcie. Natomiast resztę /ale nie wszystkie/ spraw dobrze choć delikatnie punktuje pani Cichocka. Sorry, wolny rynek jako regulator usług zdrowotnych nie sprawdził się nigdzie, nawet w Stanach, dlatego dziwi mnie bezrefleksyjne trwanie pani minister przy skompromitowanych ideach. Głupota czy ... zła wola?
    • zenutek Balicki miał szczęście... 03.09.11, 00:37
      Balicki miał wiele szczęścia, że trafił na kulturalną kobietę jaką jest minister Kopacz, bo po jego wywodach na złe zarządzanie pieniędzmi z NFZ wystarczyło tylko wspomnieć, jak ten "specjalista" chciał narazić NFZ na zbędne koszty zakupu niesprawdzonych szczepionek przeciw świńskiej grypie. Minister Kopacz to twarda kobieta i nie chwyta się chamskich zagrywek, ale prosiło się kilka razy mądrości Balickiego przygasić przypomnieniem "reformy" służby zdrowia wprowadzonej przez SLD i min. Łapickiego, a kontynuowanej przez Balickiego. Były minister zaczyna powtarzać pomysły PiSu, sieci szpitali, bo nic innego nie potrafił wymyśleć, a jeszcze niedawno krzyczał o zamykaniu szpitali przez obecną minister. Czy sieć szpitali to nie wybór tych najlepszych i zamknięcie tych gorszych, w małych miasteczkach?
    • komarrek Kopacz na budowie 03.09.11, 13:51
      Ja chciałbym zadać jedno pytanie pani Kopacz. Jak to jest że z mojej pensji finansuje się fundusz zdrowia, a gdy zachoruję to muszę chodzić do prywatnego lekarza i płacić po raz kolejny? Dlaczego w takim razie utrzymywać ten fundusz?
      • znow_ja Re: Kopacz na budowie 03.09.11, 21:47
        1. nie musisz chodzić do prywatnego lekarza, możesz poczekać w kolejce na wizytę 'funduszową'. Długo ? wiem, ale w Anglii też się czeka.
        2. składki służą również finansowaniu tych usług, na które nie byłoby Cię stać (nooo, chyba że nazywasz się Kulczyk) - choćby pobytu na intensywnej terapii (koszt jednego dnia leczenia to minimum 6 tys zł, a bywa że i 50 tys).

Jako pacjent wolę wiedzieć, że w razie potrzeby będzie forsa na intensywną czy na koronarografię. O prywatnego okulistę czy kardiologa sam już się zatroszczę :)

Oczywiście, też wolałbym mieć wizytę u 'NFZ-towskiego' kardiologa jutro, u okulisty pojutrze, a termin rezonansu kręgosłupa za trzy dni .. Ale wtedy musielibyśmy płacić dużo, dużo więcej.
    • qulqa prawda 04.09.11, 12:34
      Nareszczie ktoś wyartykułował prawdę :

Szybko się okazało, że gdyby dyrektywę wdrożyć dosłownie, ujawniłyby się ogromne braki kadrowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka