williamadama 04.09.11, 15:00 Rzygać mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fals-ter Tomasz Wiech: Próba upiększenia 04.09.11, 15:06 wyjechalem z ojczyzny 25 lat temu, jedno co mnie po powrocie zaskoczylo to billboard'y zaslaniajace wszystko na okolo no i smieci te piekne smieci wszedzie, kiedys butelke trzeba bylo odniesc do skupu i dostac 2 zlote, teraz chla sie kole i plastikowa butelke buch w krzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
williamadama Re: Tomasz Wiech: Próba upiększenia 04.09.11, 15:14 lamen74 napisała: > A czemu? :-))) Zjadłem coś i mi zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman polish buractwo... 04.09.11, 15:11 ale takiego buractwa jest wszedzie na swiecie pelno..... Kiedys bylem przejazdem w Texasie w USA.... koorwa ! Suwalki czy Szkeleczcyzna to jest wypas do tamtejszych klimatow ! Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Tomasz Wiech: Próba upiększenia 04.09.11, 15:16 Niezła publicystyka fotograficzna - ale tak skomponowane fotki to trochę żenada. Może z większym pozytkiem dla ogółu byłoby gdyby pan Wiech jednak wrócił do korporacji. Ale może ja się mylę - bo choć mam w szufladzie dyplom Studium Fotografii Artystycznej i parę zaliczonych wystaw - ale to było dawno temu... Odpowiedz Link Zgłoś
williamadama Re: Tomasz Wiech: Próba upiększenia 04.09.11, 15:18 To w Dancysiu u Figlara? Odpowiedz Link Zgłoś
zernobyl Re: Tomasz Wiech: Próba upiększenia 04.09.11, 19:45 Zgadzam się, pomimo że temat bardzo interesujący przedstawione tu zdjęcia nie powalają i wyglądają dosyć niechlujnie, choć pewnie to celowy zabieg. Nie mniej jednak Tomasz Wiech z pewnością umie świetnie fotografować, reportaż "Biura" jest wg. mnie bardzo dobry, do obejrzenia np. na 5klatek.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
veryok ladnie ladnie 04.09.11, 15:55 fajny projekt, bedzie z tego tez ksiazka? gdzie poza opolem mozna to zobaczyc? serio pytam, chetnie bym sie wybrala. co to za tekst co nie ma w nim podstawowych info???? uwielbiam takie ujecia z rzeczywistosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka1969 Gubin-Guben 04.09.11, 16:30 Cieszę się że ten temat został nagłosniony poprzez fotografię. Osobiscie bardzo ciepię mieszkając tutaj w moim zdaniem brzydkim kraju.. Mieszkam w Zielonej Górze i obserwuję jak miasto od wojny zbrzydło i brzydnie kazdego dnia. urzędnikom sie wydaje, że je upiększają a tak naprawdę nie ma w Urzędzie specjalistów i estatów i popelaniają gafy straszne na które wydawane są miliony złotych ! Gubin i Guben to jest super przykład.Jak powinno wygladać otoczenie (Guben)a czego należy sie wystrzegać(koszmarny Gubin).Nawet miliony euro z UE nie zamieniły tego miasta na lepsze. A wystarczyłoby aby projektanci którzy zarobili olbrzymie pieniądze poprostu wzieli przykład z Guben!Burmistrz się stara zmienić miasto na ładniejsze ale widać ma złych doradców i idiotów w urzędzie albo nie chce słuchac specjalistów z dziedziny architektury krajobrazu-chcę zaznaczyc ze nie wszytskie przykłady są złe ale duża większośc. Oszczędza na sadzeniu drzew-po niemieckiej stronie silne duże drzewa porządnie posadzone,po polskiej -rachityczne patyczki,wsadzone w gruz po ktorych za chwile nie będzie śladu.. Po polskiej stronie umierające po dewastacyjnych przycinkach dorodne drzewa po niemieckiej nie przycinane WCALE(!)..cieszą oko . Dopóki urzędy nie będa zatrudniały specjalistów-ogrodników,architektów i architektów krajobrazu i plastyków z konkursów a nie po znajomości(!)dopóty nasz kraj będzie budził litośc i odrazę..u estetów-ludzi ktorzy patrzą i widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Nobelektryk taką wam Polskę podrzucił jaką macie.. 04.09.11, 16:37 Odpowiedz Link Zgłoś
mniklasp Tomasz Wiech: Próba upiększenia 04.09.11, 17:04 elektryk nie podrzucil takiej Polski , tylko Polacy ja sami stworzyli .Polska nie jest ladnym i ciekawym krajem wbrew temu co pisze fotograf , to jest moja opinia.Polacy nie maja poczucia piekna jak Wlosi czy n Meksykanie. Sa dosyc tandetni oraz chca za wszelka cene sie wyroznic z tlumu ( jakkolwiek w modzie kobiety ubrane sa identycznie, nie maja indywidualizmu) i robia glupie rzeczy albo nie pasujace. Co np robi ten dinozaur na skwerze, dlaczego tam jest, normalnie byby to znak ze jest sie przed muzuem prehistorycznym. Jednak co rucz sie w oczy to reklama i bilbordy ktore szpeca kazde miasto, droge i wioske.Tego juz nie ma swiecie, nawet w krajach III swiata jest tego mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Nie byłoby Nobelektryka, nie byłoby dinozaura... 04.09.11, 17:36 ...Załóżmy się! Dinozaur to po prostu collateral damage, jak zburzenie ambasady chińskiej w Belgradzie, w 1999 roku... mniklasp napisał: > elektryk nie podrzucil takiej Polski , tylko Polacy ja sami stworzyli .Polska n > ie jest ladnym i ciekawym krajem wbrew temu co pisze fotograf , to jest moja op > inia.Polacy nie maja poczucia piekna jak Wlosi czy n Meksykanie. Sa dosyc tande > tni oraz chca za wszelka cene sie wyroznic z tlumu ( jakkolwiek w modzie kobie > ty ubrane sa identycznie, nie maja indywidualizmu) i robia glupie rzeczy albo n > ie pasujace. Co np robi ten dinozaur na skwerze, dlaczego tam jest, normalnie b > yby to znak ze jest sie przed muzuem prehistorycznym. > Jednak co rucz sie w oczy to reklama i bilbordy ktore szpeca kazde miasto, drog > e i wioske.Tego juz nie ma swiecie, nawet w krajach III swiata jest tego mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
schwarzwaldmaedel Re: Nie byłoby Nobelektryka, nie byłoby dinozaura 04.09.11, 18:36 Polska to jednak badziewny kraj....najgorsze sa te reklamy przy drogach, nie mozna odroznic reklam od znakow drogowych....do tego krzywe chodniki i smieci, smieci, smieci....wystarczy wjechac do Czech i otwieraja sie wrota cywilizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Jak odrzucisz śmieci i bilbordy to wyjdzie PRL... 04.09.11, 18:55 ...tylko ogolony z przemysłu, gospodarki morskiej, flot wszego rodzaju... co tu dużo gadać. Ale kościoły lśnią i brzuchy kleru rosną... schwarzwaldmaedel napisała: > Polska to jednak badziewny kraj....najgorsze sa te reklamy przy drogach, nie mo > zna odroznic reklam od znakow drogowych....do tego krzywe chodniki i smieci, sm > ieci, smieci....wystarczy wjechac do Czech i otwieraja sie wrota cywilizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
schwarzwaldmaedel Re: Jak odrzucisz śmieci i bilbordy to wyjdzie PR 04.09.11, 19:06 heh, no i nasza duma narodowa-swiebodzinski Chrystus tez ma sie dobrze! Juz centrala torunska tego przypilnuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Chodzą słuchy, że On nam rośnie. Podobno 1 cm/rok! 04.09.11, 21:24 schwarzwaldmaedel napisała: > heh, no i nasza duma narodowa-swiebodzinski Chrystus tez ma sie dobrze! Juz cen > trala torunska tego przypilnuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Tomasz Wiech: Próba upiększenia 04.09.11, 19:06 wlosi maja poczucie piekna? i moze jeszcze estetyki? a te bohomazy na murach w drodze z termini do starego miasta sa takie pieknie? nie musisz jechac, wystarczy google street view Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Ach, nie znasz się na sztuce. Współczesnej. 04.09.11, 21:26 noducks napisał: > wlosi maja poczucie piekna? i moze jeszcze estetyki? a te bohomazy na murach w > drodze z termini do starego miasta sa takie pieknie? nie musisz jechac, wystarc > zy google street view Odpowiedz Link Zgłoś
nektarist Tomasz Wiech: Próba upiększenia 05.09.11, 12:08 Zniszczemie krajobrazu, urbanistyki i architektury nastąpilo w Polsce za czasow sowietyzacji tz. w PRL. Szazyzna, bylejakosc, bloczyska z wielkiej płyty, fabryki w środku lasów, połamame chodniki i śmieci. Taka jest spuścizna PRL. Teraz ludzie starają się upiększac i robią to jak umieją. Nikt ich nie uczył estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 A ja dumał czto ty umnieje... 05.09.11, 14:17 ...wot kakoj surpriz! Zwykła polska łachudra, której kler wmówił antykomunistycznego bękarta w brzuch... nektarist napisała: > Zniszczemie krajobrazu, urbanistyki i architektury nastąpilo w Polsce za czasow > sowietyzacji tz. w PRL. Szazyzna, bylejakosc, bloczyska z wielkiej płyty, fab > ryki w środku lasów, połamame chodniki i śmieci. Taka jest spuścizna PRL. Teraz > ludzie starają się upiększac i robią to jak umieją. Nikt ich nie uczył estetyk > i. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Tomasz Wiech: Próba upiększenia 09.09.11, 11:30 Bardzo ciekawy projek, fajne zdjęcia. Autor się postarał. Chętnie nabyłabym album albo odwiedziła stronę autora co by zobaczyć więcej. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Tomasz Wiech: Próba upiększenia 09.09.11, 11:32 Zajrzałam na stronę autora i jeszcze raz gratuluję : znakomite wyczucie absurdu estetycznego :))) Odpowiedz Link Zgłoś