Dodaj do ulubionych

Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrzy

06.09.11, 02:38
Mam wrażenie, że białostocka policja bagatelizuje sprawę i usiłuje ją "zamieść pod dywan". Otóż, panowie policjanci, cała ta sytuacja to poważny problem i coś będziecie musieli z tym fantem zrobić, niezależnie od tego, ilu Waszych braci, kolegów i sąsiadów obnosiło się ze swoją ksenofobią przy okazji tego marszu.
Kiedy już "zbadacie sprawę" i "sprawdzicie, czy nie doszło do popełnienia przestępstwa", pomyślcie, czyście nie strzelili sobie w stopę: Wschodzący Białystok to miejsce warte zainteresowania, ale Dziki Wschód i Kraina Latających Sztachet - niekoniecznie.
Zanim wpuści się gości, dom trzeba posprzątać.

Obserwuj wątek
    • inkwizytorstarszy Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrzy 06.09.11, 02:53
      Te bandy katolickich chamów popierane przez kler, usiłują w ten sposób ukryć swoje kompleksy (najczęściej seksualne), aby się choć w ten sposób pokazać w tłumie. A w nocy płaczą w poduszki, że nikt ich nie kocha... I wcale się nie dziwię!
      • pantera03 [...] 06.09.11, 07:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • aa1000 Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 07:24
          Przypominam :

1. "Hajlowanie" młodych adeptów pewnej partii, sąd uznał za zamawianie piwa.

2. Wpis pantera03 , jest oznaką miłości bliźniego.
          • lechu733 Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 10:55
            Być może policja czyta GW. I widziała pochwalny artykuł na temat sędziego który uniewinnił nergala za niszczenie biblii i wyzwiska. I nie chciała wyznaczać wolności słowa
            • pyskata666 Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 14:47
              Tylko ze Nergal nie poszedl drec tej ksiazki do kosciola i nie wywrzaskiwal swoich hasel w twarz nikomu kto nie mial ochoty go sluchac. Tam byli ludzie, ktorzy swiadomie przyszli na koncert i wiedzieli czego sie spodziewac. Zreszta czym innym jest nazywanie jakijkolwiek ksiazki klamliwa, a czym innym wychwalanie obrzydliwej zbrodni.
    • sakral Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrzy 06.09.11, 07:47
      postawę kadr oficerskich policji można zrozumieć.
      stanowiska w policji są w nomenklaturze miejscowej
      kurii.

nieodpowiednia postawa komendanta może
      grozić utratą zaufania miejscowego biskupa.

a o pracę coraz trudniej.
    • zdzicho_waciak Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 08:31
      Później skandowali coraz głośniej i pewniej: "Wielka Polska narodowa", "Narodowy radykalizm", "Polska cała, tylko biała", "Naszą bronią nacjonalizm".

Hmm, ale niech Pan redaktor mi wytłumaczy - co takiego było w tym skandowaniu strasznego, że aż musiała, zdaniem pana redaktora, interweniować policja?

Grozę budziło ich gromkie skandowanie: "Nie przepraszam za Jedwabne!". Policjanci wciąż się przyglądali.

No faktycznie, straszne. Śmieli nie przepraszać za Jedwabne, więc pewnie trzeba było potraktować ich pałami... Nie ma wolności dla wrogów wolności, co panie redaktorze? Cała ta pana "demokracja" i "tolerancja" coraz bardziej zaczyna się opierać wyłącznie na policyjnych pałach...
      • sakral Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 08:45
        przed dojściem do władzy Hitlera policja też nic złego nie widziała w hasłach faszystów.
        krótki wzrok kosztował miliony.
        • zdzicho_waciak Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 08:56
          No tak, dyżurne straszenie Hitlerem... Hitler wygrał w wolnych, demokratycznych wyborach. Czego się boicie, "demokraci"? Że jesteście tak słabi, że po raz kolejny demokracja obróci się przeciwko wam? Że nie macie na tyle kiepskie argumenty, że znowu większość nie będzie chciała was słuchać? I dlatego musicie się zasłaniać policyjnymi pałami?
          • full_kit_monster twój ulubieniec Hitler wygrał w wolnych 06.09.11, 09:06
            demokratycznych wyborach, a w czym przegrał?
            • zdzicho_waciak Re: twój ulubieniec Hitler wygrał w wolnych 06.09.11, 09:09
              Twój ulubieniec Stalin nie przegrał. Możesz być z niego dumny...
              • full_kit_monster a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 09:18
                i sposób, w jaki doszedł do władzy?
                w piętkę gonisz
                • zdzicho_waciak Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 09:20
                  A czy ja wychwalam gdziekolwiek Hitlera? Poza tym, że uprzejmie przypomniałem w jaki sposób doszedł do władzy? Kręcisz się wokół własnego ogona...
                  • maaac Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 11:22
                    1. Czy uważasz, że naziści mieli rację czy jednak nie?
                    2. Czy uważasz, że okrzyki o których mowa są podobne do wznoszonych przez nazistów w latach 30? Czy jednak są zupełnie różne? Jak różne to dlaczego tak uważasz?
                    3. Czy dojście demokratycznie do władzy oznacza, że wszystko jest w porządku z tą organizacją?
                    • zdzicho_waciak Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 11:30
                      1. Nie
                      2. Być może.
                      3. Nie.

Tyle, że mi chodziło o coś zupełnie innego. No, ale najlepszym argumentem dla niektórych jest reductio ad Hitlerum...
                      • maaac Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 14:17
                        > Tyle, że mi chodziło o coś zupełnie innego. No, ale najlepszym argumentem dla niektórych
                        > jest reductio ad Hitlerum...

A o co?
                        Jeżeli osoby wznoszące okrzyki wznosiły by takie same (tzn ich polskie odpowiedniki) okrzyki jak naziści w latach 30 to czy nie powinno się im obecnie postawić tamę, tak jak powinno się postawić im w Niemczech?
                        • zdzicho_waciak Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 14:31
                          Jak chcesz, stawiaj sobie tamę, jaką chcesz. Krzycz, że to faszyzm, nazizm, czy cokolwiek innego, podawaj ich do sądu, jeśli Cie obrażają, rób co uznasz za stosowne, żeby taka tamę postawić. Tylko nie mieszaj do tego policji i prawa. Bo oni mają takie same prawa do demonstrowania swoich przekonań, jak Ty. Żeby napuścić na nich policje i prokuraturę musiałbyś im udowodnić, że łamią prawo czynem, a nie tylko wykrzykują coś po ulicach.

Okrzyki, jakie wznosili można zakwalifikować do wielu nurtów prawicowych, nie tylko do nazizmu. To, że te okrzyki są podobne do tych, jakie wznosili naziści nie świadczy jeszcze, że wznoszący je dziś są nazistami. To słowo to tylko wygodna etykietka, jaką przypina się chętnie tym, których się nie lubi i zasłużyć na nią niezmiernie łatwo. O czym świadczy choćby nieniejsza dyskusja...

Jeśli rościsz sobie prawo do decydowania, jakie idee i poglądy można wyrażać, a jakich nie można - dajesz dowód, że tak naprawdę ani nie rozumiesz demokracji, ani nawet w nią nie wierzysz...
                          • maaac Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 14:40
                            > Jeśli rościsz sobie prawo do decydowania, jakie idee i poglądy można wyrażać, a
                            > jakich nie można - dajesz dowód, że tak naprawdę ani nie rozumiesz demokracji,
                            > ani nawet w nią nie wierzysz...

O myślę, że to jest podstawa dalszej dyskusji.
                            Naprawde uważasz, że nie istnieje w tym względzie granica?
                            Naprawdę słowo powinno nie mieć granic i powinno się mieć prawo mówić dosłownie wszystko?
                            Czy powinno się mieć prawo mówić wszystko (brak cenzury prewencyjnej) ale ze świadomościa, że za niektóre słowa jednak poniesie się karę?
                            Czy jednak powinny być granice i pewne teksty, treści, tematy, hasła powinny być zakazane? Możemy wtedy podyskutować jakie?
                            • zdzicho_waciak Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 14:46
                              Nie, słowo nie powinno mieć granic - urzędowych. Taką granica może być tylko pozew z oskarżenia prywatnego. Pan redaktor w tytule komentarza, pod którym dyskutujemy napisał: narodowcy znieważają. No więc, jeśli sam poczuł się znieważony, sam też może wnieść pozew, a nie wysługiwać się pałami policjantów...

Żeby być dobrze zrozumianym: to samo myślę np. w kwestii obrazy uczuć religijnych...
                              • maaac Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 15:06
                                Czyli brak cenzury prewencyjnej - można mówić wszystko ale prawo do pociagania do odpowiedzialności za słowa?

A co powiesz na temat tajemnicy państwowej czy służbowej? Jezeli można mówić wszystko to i ich nie powinna obejmować cenzura prewencyjna?

A co powiesz o tym, jak ktoś krzyczy - "Kolwalski zabił Malinowskiego" - na kótek tych okrzyków, tłum się rzuca i wiesza bogu ducha winnego Kowalskiego, ktory tym się zawinił, że rwał żonę krzykacza. Czy uważasz, że prawo do wolności wypowiedzi powinno chronić również prawo do nawoływania do przestępstwa?

A co z publikowaniem instrukcji jak popełniać przestępstwa?
                                • zdzicho_waciak Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 15:14
                                  Obowiązek zachowania tajemnicy służbowej dotyczy tych, którzy mają do takiej dostęp. Jeśli osoba niepowołana wchodzi w jej posiadanie odpowiedzialność ponoszą ci, co mieli jej strzec.

Co do drugiego przypadku - tutaj mamy odpowiedzialność za czyn: lincz na Malinowskim. Jeśli udowodnisz, że Kowalski swą działalnością, choćby tylko słowami, przyczynił się do zabicia Malinowskiego - powinien ponieść odpowiedzialność. Ale to trzeba udowodnić.

Gdyby chciano karać za upublicznianie instrukcji popełniania przestępstw należałoby pozamykać wszystkich korzystających z serwisów torrentowych...
                                  • maaac Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 15:32
                                    > Obowiązek zachowania tajemnicy służbowej dotyczy tych, którzy mają do takiej dostęp.
                                    > Jeśli osoba niepowołana wchodzi w jej posiadanie odpowiedzialność ponoszą ci, co mieli jej
                                    > strzec.
                                    Zgoda. Ale zauważ, że jest to jednak kolejne ograniczenie wolności wypowiedzi. Obejmując różne stanowiska zgadzasz się z tym, że nie wszystko ci wolno mówić.

> Co do drugiego przypadku - tutaj mamy odpowiedzialność za czyn: lincz na Malinowskim.
                                    > Jeśli udowodnisz, że Kowalski swą działalnością, choćby tylko słowami, przyczynił się do
                                    > zabicia Malinowskiego - powinien ponieść odpowiedzialność. Ale to trzeba udowodnić.
                                    Fajnie. Tyle, że Malinowski jest już trupem. Co mu po sprawiedliwości jak nie żyje? On chyba wolał by żyć? Czy jednak nie lepiej by było by powstrzymać całą sytuację JUŻ na etapie nawoływania do zamordowania Malinowskiego? Czy należy spokojnie czekać, aż sprawa się "wyczyści" - nawoływał - jest trup więc bez wątpienia jest winny?

> Gdyby chciano karać za upublicznianie instrukcji popełniania przestępstw należa
                                    > łoby pozamykać wszystkich korzystających z serwisów torrentowych...
                                    "Gdyby chciano karać za gwałty nalezało by pozamykać wszystkich mężczyzn"
                                    Dość głupi sposób dowodzenia. To, że nie da się pewnej sprawy opanować w 100% inaczej niż "zamykając wszystkich" nalezy odstąpić ogólnie od blokowania tego typu dzialalności?

Idąc dalej tym tokiem myślenia, czy w takim razie powinniśmy w Polsce zezwolić na tworzenie obozów na muzułmańskich terrorystów, na których sę uczą budowy bomb, zakładania min i mordowania ludzi? Przecież nauka to tylko słowa, a oni JESZCZE nic złego nie zrobili?

Wiem, że manipuluje ale to po to by uświadomić ci, że coś jednak "jest na rzeczy". Oczywiście od krzyczenia "Polska dla Polaków" czy "Irak dla Muzłmanów", do nauki budowy min pułapek jest jeszcze spora droga.

Z drugiej strony masz rację (nie napisałeś tego, ale myśle że o to walczysz), że w imię "prawa" i "porządku" coraz bardziej knebluje się ludzi. Tak temu tamę należy postawić.

IMHO cały problem gdzie ta granica wolności słowa przebiega. Co jeszcze powinno być wolno mówić, a czego nie.
                                    • zdzicho_waciak Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 06.09.11, 15:48
                                      "Obejmując różne stanowiska zgadzasz się z tym, że nie wszystko ci wolno mówić."

Ale to twoja decyzja. I twoje zobowiązanie.

"Fajnie. Tyle, że Malinowski jest już trupem."

Jest trupem, dlatego, że Kowalski krzyczał "Zabić Malinowskiego", czy dlatego, że znaleźli się ludzie, którzy ochoczo to przełożyli na czyn? Na marginesie - jest coś takiego, jak groźba karalna. Ścigana na wniosek zainteresowanych.

"Gdyby chciano karać za gwałty nalezało by pozamykać wszystkich mężczyzn"

Nie. Tylko tych, którzy się gwałtu dopuścili. Dlaczego chcesz zamykać mężczyzn, którzy lubią japońskie filmy i komiksy o gwałceniu (instruktaż? :-), ale sami nigdy czegoś takiego nie zrobili? Co do obozów terrorystów - nie wiem, czy sam udział w takim obozie kwalifikuje do więzienia. I tu też może wchodzić w grę groźba karalna lub bezprawna, albo coś w tym guście - jeśli znajda się ludzie, którzy stwierdzą, że istnienia takiego obozu realnie im zagraża.
                        • landaverde Re: a czy ja tu wchwalam Stalina 07.09.11, 19:39
                          maaac napisał:
                          > Jeżeli osoby wznoszące okrzyki wznosiły by takie same (tzn ich polskie odpowied
                          > niki) okrzyki jak naziści w latach 30 to czy nie powinno się im obecnie postawić
                          > tamę, tak jak powinno się postawić im w Niemczech?

Maaca, wytłumacz mi proszę w jaki niby sposób "Nie przepraszam za Jedwabne!" miałoby być 'odpowiednikiem okrzyków nazistów w latach 30'?

I wytłumacz mi i przedmówcy, dlaczego ktokolwiek miałby 'przepraszać za Jedwabne' skoro 'Michnik nie przeprosił za ojca i brata'? Już abstrahując od faktu, że to Niemcy byli sprawcami mordu w Jedwabnem.
          • pyskata666 Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 14:52
            Otoz Hitlerprzejal wladzy w wyniku wygranych wyborow. To dosc powszechne przekonanie nie jest oparte na faktach. Po prostu wymusil ustapienie miejscowej wladzy i przejal ja, a z tej pozycji wybory zmanipulowac bylo nietrudno.
            Zreszta, jego sukces umozliwila ogola atmosfera przyzwolenia na otwarcie wyrazana nienawisc do wybranych grup ludnosci. bez tego nie dalby rady, az taki bystry nie byl.
            Jak ktos madry zauwazyl, wojna nie zaczyna sie kiedy padaja pierwsze strzaly, ale kiedy zmienia sie jezyk.
            • zdzicho_waciak Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 15:00
              Niezupełnie. NSDAP, będąc w koalicji z Niemiecka Partia Ludową wygrała wybory, uzyskując ok. 44% głosów, co dawało jej większość w Reichstagu. Dlatego też Hindenburg powierzył Hitlerowi tekę kanclerza, z czego ten skwapliwie skorzystał, eliminując szybko przeciwników. Hitler doszedł do władzy legalnie, ale nikt nie mówi, że lagalnie z niej potem korzystał...

Co do przyzwolenia - Republika Weimarska miała bardzo dobre przepisy, mające zapobiegać antysemityzmowi. Niewiele to pomogło, bo generalnie zakazy niewiele pomagają, gdy koniunktura nie jest sprzyjająca i ludzie przestają wierzyć w wolność...
              • maaac Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 15:11
                > Niewiele to pomogło, bo generalnie zakazy niewiele pomagają, gdy koniunktura nie jest
                > sprzyjająca i ludzie przestają wierzyć w wolność...

:)
                Taka kwestia: czy ograniczanie wolności do głoszenia haseł nawołujących to ograniczania wolnosci wybranym jednostkom nie tylko do głoszenia haseł ale i życia jest złe?
                Czy wolność polega również na głoszeniu haseł, że chce się innym tą wolność siłą/prawem odbierać?
                • zdzicho_waciak Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 15:17
                  "Czy wolność polega również na głoszeniu haseł, że chce się innym tą wolność siłą/prawem odbierać?"

Oczywiście. Hasła można sobie głosić, ale czym innym jest głoszenie haseł, a czym innym czyny, które takie hasła miałyby urzeczywistniać...
                  • maaac Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 15:36
                    Ależ czymż są słowa niż zachętą do czynów?

Chociaż.....

A wiesz ciekaw byłbym takiego państwa, gdzie naprawdę by można było by zarówno zachęcać do "Polski dla Polaków" jak i do "Księży na Księżyc". Bo jakoś mam takie głupie wrażenie, że jedni bronią WYŁĄCZNIE prawa do jednych okrzyków, a drudzy do drugich. jeszcze nie spotkałem takich co by bronili prawa do swobody i jednych i drugich.

PS.
                    Czy w sprawie "Motyla" na procesji i "Gwizdków" rozprowadzanych przez GW - mogę znaleźć twoje wpisy w ramach obrony swobody wypowiedzi?
                    • zdzicho_waciak Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 15:58
                      W sprawie gwizdków pewnie możesz - jak poszukasz. Pisałem np., że jeśli chcą sobie zrobić ustawkę - proponuje im Puszczę Kampinoską, a nie środek miasta. Co zresztą dotyczy i tej sprawy, o której rozmawiamy. Mój sprzeciw budzi próba zatkania ust kibolom, ale nie krytyka tego, że próbowali rozbić manifestację (choć to już pretensję do policji, że nie rozdzieliła obu grup). Zresztą pisałem też wyżej, że możesz sobie stawiać tamę "faszyzmowi", jeśli czujesz taka potrzebę.

W sprawie "Motyla" mam inny pogląd - zakłócanie obrzędów religijnych jest naganne. Czym innym jest protest przeciw klerykalizacji życia (jeśli ktoś tak uważa), a czym innym ingerencja w obrzędy religijne.
                    • zdzicho_waciak Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 16:32
                      Tutaj masz link
              • pyskata666 Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 22:14
                Ale wczesniej jego partia przejela wladze w jednym z regionow wklasnie nie na drodze wyborow, ale przez zastraszenie wladz sprawujacych wowczas urzad. Nie pamietam szczegolow, ale proponuje sprawdzic. Mnie to tez szczerze zadziwilo, bo jak wiekszosc bylam przekonana, ze A.HG. wyplynal na szersze wody polityczne poprzez wygrane wybory. A tymczasem pocztki byly inne - zastraszanie i drobne cwaniactwo. Zadam sobie trud i poszperam w zrodlach. Ten watek juz pewnie zemrze do tego czsu smiercia naturalna, ale obawiam sie, ze bedzie jeszcze niejedna okazja zeby o tym podyskutowac. W sumie to bardzo smutne.
                Ktos kiedys powiedzial, ze jest tylko jedna rzecz bardziej bolesna niz uczenie sie na bledach historii, a jest to nie wyciaganie z nich zadnych wnioskow.
                • zdzicho_waciak Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 07.09.11, 08:13
                  Poszukaj, sprawdź. Może chodzi tu o działalność SA, której bojówki rzeczywiście terroryzowały ulice niemieckich miast. Nie zmienia to jednak podstawowego faktu - Hitler doszedł do władzy w Niemczech całkowicie legalnie, w wyniku demokratycznych wyborów.

Co do uczenia: historia uczy tylko jednego - że jeszcze nigdy nikogo i niczego nie nauczyła. Ze szczególnym uwzględnieniem tych, co to wciąż tęsknią za zakazami i ręcznym sterowaniem pomimo licznych przykładów tak szkodliwości, jak i po prostu nieskuteczności takich metod...
        • landaverde Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 07.09.11, 13:09
          Niby w jaki sposób "Nie przepraszam za Jedwabne!" to hasło faszystowskie?
    • vibhisana Podlasie - kraina pogromów... 06.09.11, 09:35
      ...w czasie WWII. Niestety antysemityzm i to w swoim zbrodniczym wcieleniu, ma się na Podlasiu dobrze. Przyczyna? Nierozliczone zbrodnie Podlasian w Jedwabnem,Radziłowie i wielu innych miasteczkach i wsiach, przy dyplomacji milczenia Pupili(po angielsku uczniów) Piusa XII.
      • myslacyszaryczlowiek1 Tak masz rację 06.09.11, 10:34
        Nierozliczone zbrodnie dokonane przez NKWD z którą to organizacją bardzo chętnie współpracowali Żydzi.
        • labandera Re: Tak masz rację 06.09.11, 10:40
          Polacy narodowości polskiej i Polacy narodowości żydowskiej :)
        • vibhisana Re: Tak masz rację 06.09.11, 12:33
          Pozdrawiam Cię o myślący! Co, zaprzyjaźniony ksiądz dał rozgrzeszenie tatusiowi za mord na sąsiedzie i zagrabienie jego mienia?
    • rudydon ...zeby chociaz ci narodowcy 06.09.11, 09:41
      przebrali sie za motylki to bylby happening i nikt nie mowilby o zniewazaniu .
    • 3miastoorg sympatycy neonazistów w białostockiej policji 06.09.11, 10:24
      cia.media.pl/przedwyborcze_wybielanie_skrajnej_prawicy
    • lelo1951 Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrzy 06.09.11, 12:34
      Trzeba stwierdzić z przykrością że Białystok to Polska B a chłopacy i policjanci szkół na kończyli a kultury za grosz
    • rozsadek.ltd Ja też nie przepraszam za Jedwabne. 06.09.11, 14:04
      Bo niby na jakiej podstawie mam przepraszać za zbrodnię hitlerowskich Niemiec.
      Natomiast jeśli ktoś chce przepraszać publicznie (na przykład jakiś alkoholik), niech robi to we własnym imieniu.
    • nazikomunista_back Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrzy 06.09.11, 14:13
      No żeż prosto w mordę kolczastego jeża! Jak to tak może być!

Przyjechali sobie wykwintni państwo aż z samej Warszawy, żeby w imieniu Podlasian przepraszać za Jedwabne, a tu miejscowi śmieli mieć jakieś ale! Znaj swoje miejsce, chamie niedomyty i państwu nie przeszkadzaj, bo pałą!

Istotnie, głosiciele tak rozumianej demokracji i wolności zasłgują, żeby co i raz w demokratycznych wyborach wygrywał jakiś Hitler.
      • vibhisana Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 06.09.11, 14:36
        "Przyjechali sobie wykwintni państwo aż z samej Warszawy, żeby w imieniu Podlasian przepraszać za Jedwabne."
        To nadinterpretacja. Przyjechali pzrepraszać w swoim imeniu. Poza tym nie tylko Państwo z Warszawy tam byli. Wasz Truskolaski też tam był. Swoje wieśniackie kompleksy lepiej maskuj, bo się ośmieszasz!
      • grek.grek mówią krótko.. chwdp :] 06.09.11, 14:45
        najśmieszniejsze, ze wcale nie jest wykluczone, iz pra/babka albo pra/dziadek któregoś z tych z zapałem nieprzepraszających za Jedwabne mógł w tej stodole, 60 lat temu, się sfajczyć.

co ci chłopcy wiedzą o nazizmie ? o nacjonalizmie ? hajlowaniu, ktore zamaszyście uprawiają ? co oni wiedzą o historii ? to są kukiełki, ktore nie mają pomysłu na swoje zycie, więc się wkręcają w takie zabawy, bo nie dość, że wzniosłe ideały glosza, to jeszcze w kupie mocni, a nawet ich telewizja pokaże i powie, ze się ich normalni ludzie boją.

imo, zajmowanie się tymi kundelkami jest niepoważne - więcej im przysparza chwaly niż faktycznie oni stanowią zagrożenie. popisują się jak małe dzieci na przyjęciu u cioci.

pretensje organizatorów i uczestników marszu dotyczą tego, ze policja nie staneła między nimi, a tamtymi.

ci, którzy się zastanawiają, jak można się poczuć zagrożonym/zatraszonym przez okrzyki, niech kiedyś spróbują stanąc obok takiego stada łysych pał, pod hasłami o wymowie antyfaszystowskiej. 30 minut oczekiwania - dadzą mi po mordzie i skopią, czy jednak nie, powinno im pomoc zrozumieć istotę problemu :]

• kriso13 Mentalność Kalego 06.09.11, 15:15
      Czy wy w GW macie jakąś schizofrenię?
      Jak jakiś pajac przebrany za motyla zakłócał procesję Bożego Ciała to pialiście z zachwytu, a jak narodowcy zakłócają marsz jakichś lewków to wielki skandal.
      • landaverde Re: Mentalność Kalego 07.09.11, 13:27
        kriso13 napisał:

> Czy wy w GW macie jakąś schizofrenię?

Mają, to się nazywa syndrom Kalego.
        • gate.of.delirium Uważaj Landaverde... 07.09.11, 13:53
          landaverde napisał:

> kriso13 napisał:
          >
          > > Czy wy w GW macie jakąś schizofrenię?
          >
          > Mają, to się nazywa syndrom Kalego.
          >
          Za demonstranta w Jerozolimie zostaniesz antysemitą, a za Kalego rasistą.
          A napisz coś jeszcze o pięciu piwach, to i łatkę nazisty zarobisz...
    • tornson Polska to już całkiem faszystowski kraj. 06.09.11, 15:17
      Mam nadzieję że przyjdzie tu ktoś z zewnątrz i zrobi z tym nadwiślańskim kato-faszystowskim gównem porządek.
    • poussin Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrzy 06.09.11, 15:17
      w Warszawie na podobnej manifestacji nie doszłoby już do tak gorszących scen. Jeśli Paradę Równości czy manifę próbują zakłócić skini i narodowcy z ONR-u czy NOP-u, policja nie dopuszcza ich do demonstrujących. Od kilku lat nie do pomyślenia jest, by narodowcy weszli w tłum manifestujących i wykrzykiwali ludziom prosto w twarz obelgi typu "Polska cała, tylko biała" albo "Polska wolna od pedałów".

Nie, bo policja chętnie sama zajmie się pałowaniem i aresztowaniem uczestników manifestacji - oczywiście nie narodowców! Patrz - 11 listopada zaszłego roku!
    • emeryt35 Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrzy 06.09.11, 15:27
      Kretyńscy kibole i rasiści, bezmyślna policja i sądy. Taka koalicja nie wróży temu rejonowi nic dobrego. A ludzi myślących powinno to skłonić do zdecydowanych działań !!!
    • antyfacetrp Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrzy 06.09.11, 22:28
      Nie wiem, co mamy marniejsze: prawo, czy władze, w każdym razie Polska okazuje się bezradna wobec faszyzmu. Jak tak pójdzie dalej, trzeba będzie emigrować, jak Żydzi z hitlerowskich Niemiec, którzy byli na tyle bystrzy, by dostrzec realne zagrożenie.
      • rudydon Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 07.09.11, 06:38
        ....pieprzenie glupot tak latwo przychodzi.
    • landaverde Re: Narodowcy znieważają, policja spokojnie patrz 07.09.11, 13:03
      kaz11 napisała:
      > Otóż, panowie policjanci, cała ta sytuacja to poważny problem
      > i coś będziecie musieli z tym fantem zrobić, niezależnie od tego,

Może powinna postąpić tak jak policja w Jerozolimie - aresztować demonstrantów:
      Amerykański Żyd aresztowany w Jerozolimie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka