Dodaj do ulubionych

Wybierz sobie Adama

17.09.11, 01:30
Dopóki nie będziemy w Polsce mogli się wyzwolić i uznać że te biblijne mity i oparty na nich terror, to ciemna i wstydliwa przeszłość, dopóty nie będzie wolnych wyborów, bez zakłamnej propagandy kościoła...

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
"Party is the madness of many, for the gain of a few."
Jonathan Swift
Obserwuj wątek
    • anty65 Wybierz sobie Adama 17.09.11, 02:47
      Sądzę, że już cała klasa polityczna kompletnie oderwała się od rzeczywistych potrzeb społeczeństwa. Może zamiast bez przerwy wydawać pouczające tyrady sami zaczną słuchać.
      Na razie kandydatów jest co prawda wielu, ale jakoś żaden Ewie się nie podoba.
      • janek-007 Komu potrzeby jest Marek Jurek i do czego... 17.09.11, 04:46
        Glosować na Marka Jurka? Abp. Józef Michalik chyba żartuje a może o pyta o drogę A.Michnika. Marek Jurek miał swoje nie 5 a 25 minut i co z nimi zrobił. To jest człowiek skrajnie nie odpowiedzialny. To on rozbił koalicje z PiS J.Kaczyńskiego i doprowadził do wcześniejszych wyborów do wyboru PO i Tuska. To Marek Jurek, właśnie dzięki legislacji dotyczącej aborcji rozbił koalicje, i wyskoczył jak z procy tak jakby go ktoś zdalnie uruchomił, bo nie dostał wszystkiego co chciał w tej legislacji tak jakby to co on chciał zależało tylko od PiS i J.Kaczyńskiego a nie od układu jaki w tamtym czasie panował w Sejmie. Co Marek Jurek wyprawiał po rozbiciu koalicji. Kompromitował nie tylko siebie wysyłaniem listów do papieża żeby ekskomunikował polityków I Sejm i jeszcze inne szopki. Marek Jurek może czuć się bezpośrednio odpowiedzialny za aborcje od 2007 roku właśnie dla tego ze pozwolił żeby prawo aborcyjne pozostało bez zmian. Niech Marek Jurek sam popatrzy w lustro na samego siebie. Komu potrzeby jest Marek Jurek i do czego powinni zastanowić się ci co słuchają abp.Michalika i A.Michnika. Chyba tylko do ukradzenie paru procent tych wyborców którzy mogliby zagłosować na PiS i J.Kaczyńskiego. Tych parę procent może być 'to be or not to be' dla Tuska i jego nierządu. Jeżeli abp.Michalikowi i A.Michnikowi potrzebny jest tak bardzo Marek Jurek to niech sobie go panowie zatrudnia jako osobistego kogoś tam ale do Sejmu Marek Jurek i jego kumple z jego gromadki już się nie nadają.
        • p0kraka Re: Komu potrzeby jest Marek Jurek i do czego... 17.09.11, 07:02
          a moze zrezygnowal z dobrze eskponowanego stanowiska w imie swoich przekonan? On przynajmniej na swoj honor, honor, ktoremu brakuje dzis wlasciwie wszystkim politykom
          • janek-007 Tak ma honor ale w łokciu... 17.09.11, 07:22
            Tak ma honor ale w łokciu. Gdyby miał honor to nie rozwaliłby koalicji i dzisiaj Polska wyglądała by inaczej a to co chciał od legislacji w sprawie aborcji może by już miał. Przez takich jak to niby Marek Jurek 'honorowych' Polska zamiast iść do przodu to się turla do tylu.
            • p0kraka Re: Tak ma honor ale w łokciu... 17.09.11, 08:34
              > Przez takich jak to niby Marek Jurek 'honorowych' Polska zamias
              > t iść do przodu to się turla do tylu.

a ja myslalem ze to przez takich honorowych ludzi jak tusk czy grabarczyk
        • koloratura1 Re: Komu potrzeby jest Marek Jurek i do czego... 17.09.11, 07:20
          janek-007 napisał:

> To on [Marel Jurek] rozbił koalicje z PiS J.Kaczyńskiego i doprowadził do
          > wcześniejszych wyborów do wyboru PO i Tuska.

Jeśli to prawda, to jest to jedyna zasługa tego pana.

> Komu potrzeby jest Marek Jurek i do czego ... Chyba tylko do
          > ukradzenie paru procent tych wyborców którzy mogliby zagłosować na PiS i
          > J.Kaczyńskiego. Tych parę procent może być 'to be or not to be' dla Tuska

W takim razie - to niech mu Bóg wynagrodzi!
          • janek-007 Gdybys ty koloratyra1 jeszcze gotować umila. 17.09.11, 07:26
            • koloratura1 Re: Gdybys ty koloratyra1 jeszcze gotować umila. 17.09.11, 08:01
              To co?
              Ożeniłbyś się ze mną czy wziął na gosposię?

PS.: Gotować umiem, ale - nawet gdyby co - to z ewentualnej oferty nie skorzystam.
              • janek-007 Wiec po co sie zapytowywujesz. 17.09.11, 08:03
                • koloratura1 Re: Wiec po co sie zapytowywujesz. 17.09.11, 08:11
                  Lubię wiedzieć.
                  • janek-007 W takich sprawach to tylko ja wiem a tobie... 17.09.11, 08:16
                    W takich sprawach to tylko ja wiem a tobie pozostaje się tylko dziwić. Teraz już wiesz.
                    • koloratura1 Re: W takich sprawach to tylko ja wiem a tobie... 17.09.11, 08:51
                      janek-007 napisał:

> W takich sprawach to tylko ja wiem a tobie pozostaje się tylko dziwić. Teraz ju
                      > ż wiesz.

Nie wiem.
                      • erte2 Re: W takich sprawach to tylko ja wiem a tobie... 17.09.11, 10:33
                        koloratura1
                        Nie pytaj go o takie rzeczy - on to załatwia we własnym zakresie. Wszystko.
        • mentatd_at_gmail Re: Komu potrzeby jest Marek Jurek i do czego... 17.09.11, 12:04
          > iego i doprowadził do wcześniejszych wyborów do wyboru PO i Tuska. To Marek Jur

To nie Marek Jurek doprowadził do wcześniejszych wyborów tylko Jarek pokłócił się z każdym z kim mógłby rządzić. Jeśli Jaruś "scyzoryk" znów wygra, to znów się poróżni z każdym kto nie będzie mu chciał oddać pełni władzy i skończy się tak jak kończyło się do tej pory z każdym z kim współpracował - zaczynając od Wałęsy, poprzez Leppera i Giertycha, na Kluzik-Rostkowskiej kończąc. Nie mam żadnych wątpliwości.

Co do Marka Jurka, to w imię własnych poglądów podepcze z największą przyjemnością poglądy innych. Ludzie to widzą i na pewno na niego nie zagłosują.
        • kotek.filemon Re: Komu potrzeby jest Marek Jurek i do czego... 17.09.11, 12:08
          janek-007 napisał:

> To on rozbił koalicje z PiS J.Kaczyńskiego i doprowadził do wcześniejszych wyborów do wyboru PO i Tuska.

No proszę, ciekawe. A tak naprawdę powodem rozpadu nierządu PiSs z przystawkami była afera z wrobieniem w odrolnianie własnego wicepremiera, świeć panie nad jego duszą...

> do papieża żeby ekskomunikował polityków I Sejm i jeszcze inne szopki. Marek J
          > urek może czuć się bezpośrednio odpowiedzialny za aborcje od 2007 roku właśnie
          > dla tego ze pozwolił żeby prawo aborcyjne pozostało bez zmian.

Całe szczęście, że pozostało bez zmian. Kobiety w polaczkowie i tak są traktowane jak szmaty a tak dzięki wzajemnemu wykrwawieniu się prawiczków wtedy (głównie o słynną poprawkę o wpis przewodniej roli embriona do konstytuty) sytuacja nie uległa pogorszeniu (choć te ostatnie 6 głosów mnie zmroziło i zmobilizowało do pofotygowania się do konsulatu na wybory)...
        • antobojar Mnie jest potrzebny kołtun Marek Jurek,pośmiać się 17.09.11, 18:04
          .. pamiętać że tacy zabetonowani katoliccy durnie istnieją...
          Każda aborcja to straszliwy dramat KOBIETY I SPOŁECZEŃSTWA...
          Ale.. dopóki KRK nie zmieni swojej zbrodniczej doktryny o stosowaniu środków antykoncepcyjnych, powinien być swobodny, bez żadnych ograniczeń, dostęp do aborcji.. i tylko zainteresowana kobieta powinna mieć opinię i podejmować decyzję na ten temat..!!
          TYLKO TAKI SZANTAŻ.. przyznaję że to jest szantaż.. może wymusić na tych zbrodniarzach odrobinę zdrowego rozsądku...
          A najlepiej rozwiązać Konkordat i pogonić tę hołotę żeby się tylko kurzyło... na wzór Francuskiej Rewolucji...
          a kysz...

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
          "Relativity applies to physics, not ethics"
          Albert Einstein
    • jurber1 Wybierz sobie Adama 17.09.11, 07:16
      Intencja dobra - wszelkimi sposobami przekonujmy ludzi, aby szli głosować, ale argument "i to myśmy ich odwołali" (o końcu rzadów Kaczyńskiego) - nieprawdziwy ! Gdyby nie zadufanie bliźniakow, którzy - najpierw liczyli że Lipińskiemu uda się przekupić sieroty po Lepperze, a potem zgodzili się na wspólne (z PO) votum nieufności dla własnego rządu - premierem przez 2 następne lata byłby - na nasze nieszczęście - KACZYNSKI ! I prawdopodobnie dogadałby się z Giertychem i "przychołubił" sieroty po skazanym (w sexaferze) Lepperze !
    • leo_tax Wybierz sobie Adama 17.09.11, 07:44
      A drogi Adam słyszał, że Ruch S.A. odmówiło dystrybucji nowemu tygodnikowi opinii "WPROST PRZECIWNIE". Rozumię.... prywatne, jego sprawa....no ale gdybym ja, jako właściciel firmy zajmujacej się transportem ludności, odmówił sprzedania biletu murzynowi lub aktywiście homoseksualnemu...........to zapewne Adam by grzmiał...Adamie grzmisz jak Kali

aj waj
      • koloratura1 Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 08:08
        leo_tax napisał:

> A drogi Adam słyszał, że Ruch S.A. odmówiło dystrybucji nowemu tygodnikowi
        > opinii "WPROST PRZECIWNIE". Rozumię....

A ja - nie rozumię, co ma piernik do wiatraka...

Jedno, wszakże, rozumiem, że nie masz nic do powiedzenia, ale czujesz nieprzebrane parcie na klawiaturę...
        • p0kraka Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 08:40
          koloratura1 napisała:

> leo_tax napisał:
          >
          > > A drogi Adam słyszał, że Ruch S.A. odmówiło dystrybucji nowemu tygodnikow
          > i
          > > opinii "WPROST PRZECIWNIE". Rozumię....
          >
          > A ja - nie rozumię, co ma piernik do wiatraka...
          >
          rozumiec nie musisz. nie kazdy musi byc madry
          • koloratura1 Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 08:54
            p0kraka napisał:

> rozumiec nie musisz.

Ale lubię.

> nie kazdy musi byc madry

Jak - nie przymierzając - Ty?
            Jezusmaria!
            • p0kraka Re: Wybierz sobie Adama 22.09.11, 03:32
              po co udowadniasz na kazdym kroku ze masz problem ze zrozumienim zlowa pisanego, vide: moj poprzedni wpis odnoszacy sie do ciebie
            • p0kraka Re: Wybierz sobie Adama 22.09.11, 03:33

>
              > > rozumiec nie musisz.
              >
              > Ale lubię.
              >
              wiem kazdy lubi i teski za tym czego nie moze osiagnac
        • young.mohair Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 10:45
          koloratura1 napisała:

> A ja - nie rozumię,

No to masz BUL.
        • leo_tax Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 11:48
          koloratura1 napisała:

>
          > Jedno, wszakże, rozumiem, że nie masz nic do powiedzenia, ale czujesz ni
          > eprzebrane parcie na klawiaturę...

To fakt.....czuję parcie na klawiature.....ale nie cierpię z tego powodu....

aj waj
        • masa.cra Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 13:25
          A do kogo należy Ruch S.A.???do PIS i pana prezesa i w tym momencie zaczyna to mieć sens...
    • sakral abp Michalik i Marek Jurek 17.09.11, 08:48
      abp Józef Michalik stawiając na Marka Jurka wie,że ten zbuduje
      Katolickie Państwo Narodu Polskiego

13 kwietnia 2007 roku prezes Jarosław Kaczyński poparł odrzucenie
      projektu zmiany Konstytucji RP w sprawie życie poczętego.

Płacz poczętych dzieci był obojętny dla prezesa PiS.
      ile niewinnych poczętych dzieci decyzja Kaczyńskiego
      uśmierciła.

dobry Pan Bóg wszystko pamięta.
      i mówiąc krótko
      Prezes PiS w niebiosach ma już przes...rane.

• 0721x Re: abp Michalik i Marek Jurek 17.09.11, 09:05
        ogólnie to Michalik jest kopią betonu PZPR średniowiecze było by dla niego ideałem takie zatrzymanie w rozwoju ma ten człowiek ale w KK to prawie norma tęsknota za czasami gdy się ganiało nawet królów a teraz mogą co najwyżej pogonić kota
      • erte2 Re: abp Michalik i Marek Jurek 17.09.11, 10:36
        sakral napisał:
        ...dobry Pan Bóg wszystko pamięta.
        ....i jak przypie... !!!
    • maxixxx Wybierz sobie Adama 17.09.11, 09:16
      Tu się z panem redaktorem zgadzam bo też uważam, że należy chodzić na wybory nawet gdy nie ma się kandydata na którego chce się oddać głos - zawsze można oddać głos nieważny ale nie można udawać, że wybory nas nie dotyczą

Ja w czasie drugiej tury wyborów prezydenckich polazłem do urny i oddałem głos na lorda Vadera bo ani Komorowski ani Kaczyński moim zdaniem na ten urząd nie zasługiwali ale jak komisja PKW podawała wynik głosów nieważnych to czułem się lepiej jako obywatel wśród innych którzy zrobili tak jak ja bo chyba nikt rozsądny nie uwierzy, że można się pomylić mając do wyboru dwie kratki z których trzeba zakreślić jedną

W tych wyborach głosuję na osobe z trzeciego miejsca na liście i Wam też to radzę bo nie jesteśmy skazani na oglądanie pysków liderów partyjnych którze przez ostatnie dwadzieścia lat wystarczająco zbrzydły i wywołują wymioty
    • paw73 Adam czy przekręcasz te mieszkania? 17.09.11, 09:29
      Dlaczego redaktor naczelny najpotężniejszej gazety w Polsce nie kupuje mieszkań na siebie, tylko zleca to przyjacielowi, bawiąc się w jakieś dziwne umowy powiernictwa? Tak właśnie zrobił Adam Michnik, któremu mieszkania – za jego pieniądze i na jego rzecz – kupił jakiś czas temu Michał Borowski, pakując się zresztą z tego tytułu w poważne kłopoty z CBA i skarbówką, bo gdy potem został wysokim urzędnikiem, zatajał mieszkania Michnika w swoich oświadczeniach majątkowych i naraził się na nieprzyjemne, choć ostatecznie umorzone śledztwo.
      Nie wiemy, i pewnie nigdy się nie dowiemy, dlaczego Adam Michnik swoje mieszkania, za swoje pieniądze, kupił w taki dziwny sposób, choć to przecież fascynujące – jak wszystko, co niezrozumiałe. Jako osoba o niewielkim biznesowym rozumku nie umiem znaleźć żadnego rozsądnego wytłumaczenia dla takiej transakcji, więc siłą rzeczy wydaje mi się ona ciut podejrzana. Prokuratura pewnie dokładnie sprawdziła, że mieszkania faktycznie są Michnika, i nie jest to jakaś rozpaczliwa próba ratowania Borowskiego przed odpowiedzialnością karną za zatajenie w oświadczeniu majątkowym jego własnych mieszkań. Bo Michnik biorący na siebie mieszkania Borowskiego, żeby go ratować, byłby chyba jednak bardziej zrozumiały niż Michnik zlecający Borowskiemu kupienie dla niego mieszkań na siebie. No, ale znając naszą apolityczną i odważną prokuraturę, na pewno wszystko dokładnie prześwietliła i wie na pewno. Żartowałam.
      Michnik jest wolnym człowiekiem, prawa nie złamał, więc jeśli sobie lubi kupować mieszkania za pośrednictwem kumpli – jego prawo. Nie zamierzam mu zaglądać do kieszeni. Cała sprawa ma jednak dużo poważniejszy kontekst, bo przecież gazeta, której jest szefem, regularnie i wyjątkowo agresywnie atakowała CBA, także za prześwietlanie Borowskiego i jego zatajonych mieszkań, które się okazały mieszkaniami Michnika. A to już bynajmniej nie jest prywatna sprawa obywatela Michnika, tylko możliwy – poważny – konflikt interesów w najpotężniejszej gazecie w Polsce, i brak przejrzystości wobec czytelnika w sprawie, w której całymi latami biła na alarm.

Nie byłaby to zresztą pierwsza sprawa, w której CBA podpadło komuś w redakcji „Gazety Wyborczej” i obrywało za to na łamach – oczywiście bez żadnego związku. Gdy „Wyborcza” opisywała sprawę Doktora G. („ręce cenniejsze niż wirtuoza pianisty”), okazało się, że jednymi ze współoskarżonych z Doktorem są rodzice dziennikarki „GW”, która zresztą osobiście się na łamach oburzała, nie wtajemniczając czytelnika w to, że jej rodzice są w sprawie Doktora G. oskarżeni o wręczenie łapówki (pisałam o tym na blogu w tekście „Medialna osłona doktora G.”).
      Sprawa zatajonych mieszkań Borowskiego to dużo większy kaliber. Czy to nie jest ciekawy temat do rozważań w środowisku dziennikarskim? Czy po artykule ujawniającym wspólny interes samego naczelnego i „nękanego” przez CBA urzędnika, dziennikarze innych mediów nie powinni rzucić się do sprawdzania, czy i jak ten „drobny”, nieznany opinii publicznej fakt przekładał się na to, co „GW” pisała o owym urzędniku i o CBA? Jakiż to piękny pretekst do rozważań o etyce dziennikarskiej i konflikcie interesów, o granicach między interesem dziennikarza, a prawem czytelnika do pełnej informacji. Rozważań, na które raczej nie mamy co liczyć. I nie tylko dlatego, że polskie media niespecjalnie są odważne w patrzeniu na ręce tym naprawdę potężnym. Po tym jak „Gazeta Polska Codziennie”, jeszcze zanim weszła na rynek, poszła na wojnę ze wszystkimi, nikt nie ma ochoty ani powodu pomagać jej w starcie, cytując nawet najciekawsze materiały. A ten jest naprawdę ciekawy i zasługuje na rzetelne dziennikarskie śledztwo. Więc choć sama zostałam na łamach „Gazety Polskiej” wykluczona ze „skromnych zasobów obozu niepodległościowego”, zachęcam do zapoznania się z wątkiem dwóch mieszkań Michnika w majątku Borowskiego. Tekst Anity Gargas można znaleźć na Salonie24. A jak już znajdziecie, może ktoś będzie miał jakiś pomysł, czemu mogła służyć taka dziwna transakcja. Bo bardzo chciałabym pozbyć się męczących wątpliwości, że może jednak mieszkania były Borowskiego, a Michnik tylko dał mu fałszywe alibi przed znienawidzonym CBA.
    • namrevlis Wybierz sobie Adama 17.09.11, 09:31
      Nie przypuszczałem, że zgodzę się ze stwierdzeniem, które ujrzałem dopisane na banerze wyborczym:
      "Na was, ch*je, nie głosuję"
      To kwintesencja opinii wyborczych po ostatnich 20 latach "demokracji" polskiej, niestety.
      Buta, prywata i sobiepaństwo w wykonaniu elit politycznych z prawa i lewa, bez starań o państwo i obywateli.
      Zmarnowane 20 lat w historii każdego państwa odbija się swoista ucieczką w "niebyt" polityczny jego społeczeństwa (vide 50% niezdecydowanych na kogo głosować). Bo i nie ma na kogo.
      Przykre.
    • ludwikpp Wybierz sobie Adama 17.09.11, 10:21
      Ogromnie szanuję pana Adama. Za jego dorobek życiowy, wielką mądrość, a przede wszystkim za zdolność do przebaczania. Podzielam jego pogląd, że należy iść na wybory. Trzeba wybrać ludzi kompetentnych i zdolnych do kompromisu. Niezależnie od przynależności partyjnej. Najwięcej takich osób dostrzegam w PO. Czy są takie w innych ugrupowaniach. Tak, są; na przykład Ryszard Kalisz. Są też takie osoby w PSL, ale nie pokroju Kłopotka...Nie dostrzegam takich przedstawicieli w PiS. Jest to partia, której członkowie żywią się agresją i nienawiścią. Nie chciałbym mieszkać w kraju rządzącym przez to ugrupowanie. Nie chcę też, żeby wysokie urzędy w państwie sprawowały osoby pokroju G. Napieralskiego...Hierarchia kościelna różnych szczebli niejednokrotnie dawała dowody na to, że nie potrafi się odnaleźć w polskiej rzeczywistości po 1989 r. Smutne jest to, że konsekwencje działań kościoła przynoszą szkodę Polsce. Ale mało ludzi ma tego świadomość.
      • erte2 Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 10:40
        @ludwikpp
        Dokładnie tak.
      • trajkotek Wybierz D E N A T U R A T 17.09.11, 12:11

zgadzam sie z dodatkowym zastrzeżeniem; POlska to POwinien być kraj tylko dla ludzi, ktorzy lubia pić i mogą diżo wypić - bez obawy, że wpadną w nałóg! WYBIERAM DENATURAT ...
      • ju-li1 Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 22:24
        @ludwikpp
        nic dodać, nic ująć!
    • helguera piszac o ludziach przyjaznych kosciolowi Michnik 17.09.11, 10:33
      chyba nie mial na mysli siebie albo kogos kogo zatrudnia w redakcji.Jeżeli na przytaczane slowa biskupa ludzie''nawet''przyjazni kosciolowi są zadumieni ,to z pewnoscią michnikowi tylko sie wydaje że są przyjazni kosciolowi.Oni sa tak przyjazni jak Turnau,czy Wiśniewska,a skoro tak to byloby dziwne gdyby nie byli zdumieni.
      • trajkotek Re: piszac o ludziach przyjaznych kosciolowi Mich 17.09.11, 22:14

moim zdaniem chodzi o przyjazną redaktor Wiśniewską, co nie jedno pioro odwagi złamała w obronie ...
    • wieslaw1 "nic już nie będzie takie jak dawniej" 17.09.11, 10:39
      Były takie wybory,niby ułomne bo nie do końca demokratyczne.Za to jaki zapał był w narodzie,jaka mobilizacja to były piękne wybory 1989r.Byłem właściwie po drugiej stronie barykady,ale czułem,że idzie nowe,idzie lepsze.I to lepsze właściwie przyszło.Wierzyłem wtedy,że Ci co idą w politykę idą do ciężkiej pracy bardziej dla nas niż dla siebie.Dzisiaj nie mam takich złudzeń wybieram mniejsze zło,wybieram polityków bardziej pragmatycznych,umiejących się dogadać z innymi,którzy nie konfliktują,a integrują,ale nie mam już złudzeń
    • rodzaj_konta To wszystko? 17.09.11, 11:12
      To wszystko co masz Adaś? Te parę króciutkich pragrafów?

Aż chce się zacytować za amerykańskimi filmami klasy B.
      "That's all that you've got, motherf...?!"
      • sakral Re: To wszystko? 17.09.11, 11:38
        rodzaj_konta napisał:

> To wszystko co masz Adaś? Te parę króciutkich pragrafów?
        >
        > Aż chce się zacytować za amerykańskimi filmami klasy B.
        > "That's all that you've got, motherf...?!"

-----------------------------------------------------------/m.podkreślenia/

Adam Michnik nie protestował(?) przeciwko art.196 kodeksu karnego

ten paragraf ogranicza wolność słowa
        jest haniebny w wolnej Polsce

ten zapis w kodeksie karnym jest zaprzeczeniem
        pięknego życiorysu red.Adama Michnika.

nasi południowi sąsiedzi nie potrzebują
        policjanta i prokuratora

kapelan więzienny w obronie i na straży
        wartości i korzeni itd.

• medrek_forumowy Wybierz sobie Adama 17.09.11, 11:21
      "...dostrzegam agitację za orientacją Marka Jurka,"

A niech każdy sobie agituje jak chce. Wolny kraj.
      • minstrel515 Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 11:29
        medrek_forumowy napisał:

> "...dostrzegam agitację za orientacją Marka Jurka,"
        >
        > A niech każdy sobie agituje jak chce. Wolny kraj.

Mój kot głosowałby na PO, ale tradycyjnie nie bierze udziału w wyborach.
      • mentatd_at_gmail Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 12:12
        medrek_forumowy napisał:

> "...dostrzegam agitację za orientacją Marka Jurka,"
        >
        > A niech każdy sobie agituje jak chce. Wolny kraj.

Im hierarchowie kościelni bardziej będą agitować tym mniej będą mieli wiernych w kościołach. Więc faktycznie trudno być przeciw ;-)
    • rozsadek.ltd Adam co ty pier.dolisz 17.09.11, 11:27
      Najpierw przytaczasz żarty o wyborach z PRL, a później sugerujesz, że wyborem jest jedynie jedna słuszna partia, partia zielonych wyspiarzy i tego typu oszołomów.
      • cwiercinteligentzpis głup.ek też przywiódł swą Ewę. Podobna do Horpyny 17.09.11, 12:44

rozsadek.ltd napisał:

> Najpierw przytaczasz żarty o wyborach z PRL, a później sugerujesz, że wyborem j
        > est jedynie jedna słuszna partia, partia zielonych wyspiarzy i tego typu oszoło
        > mów.
    • trajkotek homofobiczna agitacja 17.09.11, 12:06
      jak zwykle genialna i świeża myśl,
      ale dlaczego Ewa tylko wspomniana została? A może Karol i Stefan też chcą Adama?
      Ja CHCĘ ADAMA, ty chcesz Adama, on chce Adama ...
      no i wreszcie sam Adam chce Adama!

gęgać czy kwakać?
      • cwiercinteligentzpis terkoczący bełkot 17.09.11, 12:48
        trajkotek napisał:

> jak zwykle genialna i świeża my

Jak zw smród i szambo.

Wybierz sobie w końcu Adama - Tadeusza, i wyluzuj, chłopcze.
        • trajkotek Re: bełkoczący terkot 17.09.11, 20:54
          nie chciałem cię urazić ... nie chcesz Adama, to nie, wolny wybór, nic na siłę!

• gonet12 Wybierz sobie Adama 17.09.11, 12:56
      Panie Redaktorze ! Pan naprawdę w to wierzy, " że dzisiaj Ewa może sobie wybrać Adama ??? "
      To po co był ten bój o miejsca na listach ( biorące i niebiorące ) ???
      Będziemy mieć tę możliwość po zmianie ordynacji wyborczej, ale żadnemu ugrupowaniu do tego nie spieszno.
    • masa.cra Re: Wybierz sobie Adama 17.09.11, 13:22
      Partie i sekty wyznaniowe będą zawsze i zawsze ci,którzy mają najmniej do zaoferowania,po przez demagogię,czary,mity i inne pierdoły będą docierali do ludzi biednych i niestety ciemnych!!!terror rewolucji nieważne jakiej maści,czy to politycznej,ustrojowej,czy też religijnej wzrasta na biedzie i ciemnocie!!!a co tym ludziom jest potrzebne???NADZIEJA!!!I choć to matka głupich jednak zawsze będzie ich niestety wielu!!!Często więcej niż mądrych!!!I tak ten nasz świat będzie się kręcił w nieskończoność!!!
    • masa.cra Wybierz sobie Adama 17.09.11, 13:32
      Z drugiej strony patrząc można powiedzieć,że to "mentalność złotówy"i ich podejście do procentów jest zupełnie inne niż reszty społeczeństwa!!!Natomiast fakt pozostaje faktem,że aby coś takiego nie powróciło,trzeba niestety w tej naszej biednej Polsce wybierać po raz kolejny pomiędzy tyfusem a cholerą!!!A szkoda!!!
    • pablobodek Pozwalam sobie przypomnieć wypowiedź pana Micha 17.09.11, 15:12
      lika przed wyborami prezydenckimi w zeszłym roku:
      "- W niedzielnych wyborach prezydenckich, podobnie jak i w parlamentarnych, trzeba widzieć dobro Kościoła w Polsce i dobro samej Polski - powiedział abp Józef Michalik podczas rozpoczętych w Olsztynie obrad Konferencji Episkopatu Polski. "
      Zauważmy - na pierwszym miejscu jest dobro Krk, Watykanu, a nie Polski, podobno michalikowej ojczyzny.
      Konkordat musimy wypowiedzieć , a głosować na nową, niezużytą siłę polityczną, na nieklerykalną partię RUCH PALIKOTA !!!
      Może chociaż krzyż z sejmu wyprowadzą.
      Z parlamentu Polaków różnych światopoglądów i 160 wyznań !! Płacących podatki, również na watykański biznes religijny.

• diabollo Wybierz sobie Adama 18.09.11, 01:53
      A dlaczego musi pan zawsze podłożyć swoją wypowiedź pod jakiegoś biskupa?
      To też panu zostało z peerelu?

Halo, halo, tu Huston do redaktora naczelnego Gazety Wyborczej!
      Komuna skończyła się 20 lat temu.
      Biskupi dzisiaj co najwyżej są śmieszni.
      Straszni są tylko politycy i pan, którzy robią w portki ze strachu, czy można wyraźić myśl cokolwiek głębszą bez Jana Pawła Największego, tudzież innego, aktualnie żyjącego i wygłaszającego dyrdymały katolickiego biskupa.

Pan naprawdę nie musi się do tych dyrdymałów odnosić.

Niech pan fromułuje myśli swoje.
      Chętnie poczytam.

Kłaniam się nisko.
    • josif47 Wybierz sobie Adama 18.09.11, 04:53
      SZKODA ZE ZA CZASOW ADASIA NIE BYLO ABORCJI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka