Dodaj do ulubionych

Licealna tajemnica posła Górskiego

21.09.11, 11:40
A tak właściwie to po co Pan o tym pisze?
Obserwuj wątek
    • 0721x Re: Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 11:53
      żeby dupek nie łgał to proste ale nie dla pisiorków
    • jerry.from.lublin Re: Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 12:00
      bolek_i_jego_worek napisała:

> A tak właściwie to po co Pan o tym pisze?

Jak to po co. Żeby ktoś rzucił resztki z pańskiego stołu. Trzeba się natyrać w giewu. Swoją drogą pamiętam czasy kiedy uważałem Węglarczyka za porządnego człowieka. Ale cóż wyborcza każdego sprowadza do poziomu młodego szechtera.
    • mentatd_at_gmail Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 12:12
      Ja kończyłem podstawówkę imienia K. Świerczewskiego. Tyle że się tego nie wstydzę. W sumie nie ma czego, takie czasy po prostu były. Szkoła średnia nosiła imię P. Findera (100% komunisty w komuniście) w roku maturalnym przemianowano ją na C.K. Norwida - takie czasy po prostu. Wątpię czy ktokolwiek wybiera szkoły biorąc pod uwagę nazwę patrona... ale w PiS jak rozumiem racjonalny pomyślunek jest nie do zaakceptowania ;-)
      • rozwado Re: Niech sie Gorski nie podszywa pod Cervantesa 26.09.11, 18:36
        Daleko mu do tego.
    • vibhisana Licealna tajemnica posła Górskiego... 21.09.11, 13:00
      nas nie bulwersuje, bo Ci wszyscy zaciekli antykomuniści w czasach bycia "antysytemowymi" budzili powszechną śmieśzność. Podobnie jest dzisiaj, bo naturą tych dziwaków jest szokowanie ludzi, a nie dawanie sensownych wskazówek działania. Niestety wszystkie te "gwiazdy" pokroju Górskiego czy Macierewicza żyją spokojnie rozproszone w społeczeństwie, żeby Szpital Psychiatryczny nie mógł ich łatwo namierzyć.
    • h-mol Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 13:10
      Śmieszni są PiSowscy naprawiacze historii, podobnie jak śmieszny jest jeden jerry ujadający tutaj jakby metodą prezia Kaczyńskiego zapomniał zażyć leków!
    • yzek Brawo panie Węglarczyk 21.09.11, 13:10
      Piątka z plusem, zadanie na szóstkę: znaleźć kandydatów PiS urodzonych w latach 1953-56 w pięknym mieście Stalinogrodzie. Niech się teraz Katowicami nie chwalą. Tak mają wpisane w metrykę, to niech tak podają, a co!

Y.
    • prawdziwygagatek bolek, gdybyś miał głowę a nie worek PiSłajna to 21.09.11, 13:14
      może byś się domyślił..?
    • wmc-33 Zacofaniec z was, Węglarczyk 21.09.11, 13:25
      Nie rozumiecie, że tak się uprawia nowoczesną, aktywną politykę historyczną? Nie możemy stać się niewolnikami czegoś, co było, a my nie mamy już na to wpływu. Możliwość weryfikowania historii otwiera wiele możliwości kształtowania jutra: o największej ciapie można powiedzieć, że była najlepszym ministrem, czy prezydentem, a o aktualnym wrogu, że był zawsze zdrajcą i zaprzańcem i w ten sposób wygrać wybory, ku chwale ojczyzny. Poseł Górski przynajmniej przeczytał 1984 i wyciągnął skromne wnioski, a nie jak jakiś Kuroń na pytanie, kto odpowiada za komunizm, mówi - ja, bo wierzyłem i nosiłem legitymację!
      • 123jna Re: Zacofaniec z was, Węglarczyk 21.09.11, 19:11
        wmc-33 ale Kuron nie klamal a ci co sa prawi i sprawiedliwi sa oszustami, ublizaja naszej inteligencji i niszcza nasz kraj, nasze (nie ich oszukancze) wartosci. to sa ludzie kameleony, oportunisci wrzeszczac glosno, ze sa patriotami i basta - uprzedzaja atak. Jarus juz wie, ze atak jest najlepsza obrona. wczesnie sie tego w domu od rodziny nauczyl i oto cala jego wielka "inteligencja" imponowac moze jedynie sobiepodobnej Staniszkis z krwawymi ustami.
    • lechu733 Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 13:31
      Czyli Górski dobrze napisał maturę. Ciekawe jak Węglarczyk?
    • nex_us Re: Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 13:40
      Po co tym pisze Węglarczyk?

Po to żeby ośmieszyć tą całą zgraję PiSowksich bohaterów o których nikt nic nie słyszał w czasach PRLu i działalności opozycyjnej. Ci śmieszni ludzie nagle teraz okazują się wielkimi opozycjonistami którzy na dodatek opluwają ludzi NAPRAWDĘ odważnych w tamtych czasach.

Teraz to całe prawicowe towarzycho musi fałszować metryki i historię żeby zaistnieć. Jak tu tego nie ośmieszać?
    • rychoku Żydowska lustracja 21.09.11, 13:59
      To dobrze o pośle Górskim świadczy, że nie ma się do czego przyczepić. Wyobraźmy sobie, że poseł Górski napisał był: "ukończyłem 34 LO im. K. Świerczewskiego" i szukaj tu takiej nieistniejącej w Warszawie szkoły!, pomyłka?, łgarstwo?
      • erhapl Re:? 21.09.11, 15:35
        A nie wystarczy: "ukończyłem 34 LO w W-wie" ?
        Czy może w stolicy jest (było?) kilka Ogólniaków nr 34 ?
        • mk72 Re:? 21.09.11, 21:25
          Uczciwie było napisać: "ukończyłem XXXIV LO, dziś im. Cervantesa, wówczas im. Świerczewskiego".
    • jerry.from.lublin Ech lemingi... 21.09.11, 14:13
      Proste pytanie, proste jak wasza krzywa inteligencji, jeśli ktoś urodził się w 1954 r. w Katowicach to wg was winien mówić że urodził się w stalinogorodzie? I jeszcze raz, to naprawdę powód żeby krytykować jakiegoś człowieka?
      • maaac Ech lemingi... "prawicowe". 21.09.11, 16:32
        Miasto się nie zmienia od tego jaką się nada mu nazwę. Dalej pozostaje tym samym miastem chyba, że... jest jednak różnica czy ktoś się urodziłw w Breslau czy we Wrocławiu, czy urodził się we Lwowie czy we Lviv.
        Jednak to czy ktoś uczył się w bardzo dobrym liceum Cervantesa czy raczej we znanym zupełnie z czego innego Liceum Świerczewskiego pod opieką MSW. Bowiem tak jak różni się Breslau od Wrocławia mieszkańcami, mimo, że budynki te same, to te szkoły mimo, że mają wspólne budynki różniły się nauczycielami i sposóbem uczenia.

Niestety prawdziwe lemingi - te z "prawicy", co umieją tylko "myśleć samodzielnie" co im na jakimś "prawicowym" blogu napisza tego nie zauważą. No chyba, że jakiś "prawicowy" blogger napisze, że jednak GW miala rację. :P
        • jerry.from.lublin Re: Ech lemingi... "prawicowe". 21.09.11, 18:12
          Ciekawe czy czytasz to co piszesz. I czy rozumiesz co piszesz?
          • cehaem Re: Ech lemingi... "prawicowe". 21.09.11, 22:38
            Ty raczej nie rozumiesz. Dziesiejsze liceum Cervantesa to znana i szanowana szkola, a owczesne Swierczewskiego niczym sie nie wyroznialo. Co jednak nie przeszkadza Gorskiemu udawac, ze wlasnie chodzil do tej lepszej szkoly.
            • maaac Re: Ech lemingi... "prawicowe". 23.09.11, 05:39
              Jakby rozumiał i/lub nie wstydził się pisania głupot nie mógł by być zwolennikiem PiS/prawicy.
              To ich nieodłączona(e) cecha(y) - głupota i/lub bezczelność.
      • 123jna Re: Ech lemingi... 21.09.11, 19:16
        jerry.from.lublin - zapomniales, ze to liceum bylo siedliskiem dzieci ubekow? Nie tylko o nazwe ale takze o ot kto tam sie uczyl chodzilo. Lech Kaczynski zostal przeniesiony na przyklad do liceum DeWuLotu - wojskowej i czerwonej szkoly na Mlocinach - ojciec podobno policjantem i zolnierzem nie byl - jak tam trafi? I to po to aby moc zdac mature, ktorej nie bylby w stanie zdac u Lelewela i pani Radziwill. Mial DWOJE z polskiego. Jarus takze dostal sie w jedenastej klasie do slabego liceum. Tylko dlatego mature zdali (z pomoca korupcji i ukladow). My, starzy warszawiacy wiemy jak z nimi bylo - a wy macie szanse dowiedziec sie teraz od nas. pewnie jestescie prowincuszami nie znajacymi warszawskich realiow.
    • skandy5 Re: Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 14:40
      "Ten właśnie patron sprawił, że liceum przez wiele lat w czasach PRL było objęte oficjalną i mniej oficjalną opieką Ministerstwa Spraw Wewnętrznych"

Tak samo jak Lelewel do którego chodzili Kaczyńscy.
    • ryszard461 Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 15:20
      No nie, ale ten "Węglarczyk w piętę goni" taki tytuł bym nadał temu felietonikowi. Ja też kończyłem I LO we Wrocławiu im. Karola Świerczewskiego, chodził tam i mój syn pewno skończy je również mój wnuk. Jasne, pomnik patrona usunięto z podwórza szkoły, ale jakiś czas stał oblany farbą i to niczego nie dowodzi. Jedyna różnica między tymi liceami jest ta, że wystarczy podać kończyłem I LO i każdy już wie, niestety nie wystarczy XXI I LO nie podając nazwy ulicy przy której się mieści.
    • ranke A jak ktoś się urodził na adolf hitler platz 21.09.11, 15:30
      To że jacyś bandyci nieważne komuniści naziści czy mafia pruszkowska nadała jakiejś instytucji bądź ulicy imię innego bandyty nie znaczy, że nas ta nazwa obowiązuje. Część osób ze starszego pokolenia urodziła się na adolf hitler platz inni w stalionogradzie. Te nazwy nie miały i nie mają najmniejszego znaczenia zostały nadane tylko dlatego, że ci którzy chcieli je nadać mieli karabiny i czołgi a uczciwi ludzie ich nie mieli.
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Co ten news wnosi? 21.09.11, 16:21

• 1stanczyk Otóż to ! Kiedy czytam o Górskim to myślę o 21.09.11, 21:24
        trenerze naszej piłkarskiej wspanialej drużyny a nie jakim o skretyniałym, upośledzonym umysłowo i niedouczonym, palancie, którego "wybraliśmy" na pOSLA.

Takich debilów jak ten o którym pisze Węglarczyk (Artur Górski), niechby nawet, jak liczni w naszym kraju, mieli profesurę, żadna szkoła, żadne doświadczenie niczego nie nauczy.

Bo szkoła i doświadczenie jakie by było, bo doświadczenie i szkoła, jaka by była to może być zarowno trampolina do pomyślnej przyszłości jak i kula u szyi dla tych bardzo licznych w naszym kraju, wśród których był i pewnie jest Artur Górski, których po prostu już elementarz najzwyczajniej przerasta !!!

Re: Co ten news wnosi?
      • maaac Re: Co ten news wnosi? 23.09.11, 05:42
        Jak tak podchodzisz do sprawy to naprawdę nic.
        Dostaliśmy już n dowodów na to, że "prawica" kłamie na różne sposoby, że n+1 wydaje się bezsensowny.
        Tyle, że ty znasz już te n i kolejny wydaje się nieistotny.
        Dla kogoś innego może to być pierwszy, drugi czy może dziesiąty.
        Chyba warto przestrzegać ludzi przed nałogowymi kłamcami?
    • helguera redaktor gazety B,Węglarczyk,znany glownie 21.09.11, 18:57
      z telewizji TVN z programu nadawanego dla tych co przy porannej kawie lubią zerknac w telewizor,albo sam upadl,albo w gazecie nastapila pelna mobilizacja.Mobilizacja przed wyborami i w gazecie wszyscy musza rownac do kublikowej,wisniewskiej czy kuczynskiego.Rownac to znaczy pisac teksty tak glupie że zastanawianie sie w TVN-owskim programie czy sałatka przygotowana przez telewizyjnego kucharza jest kaloryczna wysoce czy malo,wydaje sie byc bardzo madre i pouczajace.
    • zmichalg1 A co ma patron liceum do jego poziomu? 21.09.11, 19:02
      A co ma piernik do wiatraka czyli patron liceum do poziomu?
      Pytam, bo tak się bowiem składa, że jestem absolwentem klasy "matex" jeszcze znamienitszego XIV L.O. w Warszawie.
      Co ciekawsze: edukację tamże rozpoczynałem, gdy patronem był Klement Gottwald, a kończyłem gdy był nim (i jest dalej) Stanisław Staszic.

Nie wiem, czy bardziej należy się wstydzić Klementa Gottwalda (czechosłowacki odpowiednik naszego Bieruta - gdyby ktoś nie wiedział) czy Karola Świerczewskiego. To niech pan autor sam rozstrzyga. Ja wiem tylko, że Gottwald a później Staszic zawsze był szkołą wypuszczającą najlepszych matematyków. Szkołą, której poziom tworzyli tacy nauczyciele jak np. geometra (dziś już śp) Jerzy Lisiewicz.
      Dzięki takiej szkole jak XIV L.O. nieciekawej pamięci pan Gottwald nie musiałby, gdyby żył, dziś wstydzić się swojego nazwiska.
      A to czy ktoś się uważa za "gottwaldczyka" czy "staszicowca" nie ma dla mnie żadnego znaczenia, bo szkoła trzymała ten sam poziom zarówno w czasach "Gottwalda" jak i "Staszica".
      • 123jna Re: A co ma patron liceum do jego poziomu? 21.09.11, 19:22
        zmichal... szkola ta nie byla od razu liceum - to byla moja podstawowka nr 23, pozniej przeniesiona na Wawelska. Moi koledzy z klasy jak np. Kazik Poznanski czy kleiber (starszy troche) ukonczyli Staszica. Ja, nie chcac uczeszczac do szkoly czerwonych przenioslam sie do Slowaka. Tam uczyla sie przedwojenna inteligencja - wlasciwie potomstwo a w Staszicu byli czerwoni jak Fejgin czy Ewka Witaszewska - nota bene fajna dziewczyna. No i co - potwierdza sie, ze byly to szkoly dla dzieci czerwonych Gotwalld czy Swierczewski.
        • zmichalg1 Re: A co ma patron liceum do jego poziomu? 21.09.11, 19:47
          Trudno mi to skomentować, co napisałaś.
          Zdaje się, że jestem sporo młodszy od ciebie.

Czerwonym nie jestem, nie byłem, ale po podstawówce papiery złożyłem do Gottwalda ze względu na matematykę.
          Skończyłem Staszica, ale później w życiu zawodowym spotkałem wielu Gottwaldczyków i jedno mogę powiedzieć o nich wszystkich ze 100% pewnością: wszyscy oni trzymali pewien poziom.

Autor artykułu zdezawuował człowieka dlatego, że ogólniak, którego ten kończył, nazywał się nie Cervantes ale Świerczewski.
          Czy jest różnica między Cervantesem a Świerczewskim? Tego nie wiem. Gwarantuję za to, że nie ma żadnej między Gottwaldem a Staszicem.
          • zalesand Re: A co ma patron liceum do jego poziomu? 21.09.11, 20:03
            zmichalg1 napisał:
            >
            > Autor artykułu zdezawuował człowieka dlatego, że ogólniak, którego ten kończył,
            > nazywał się nie Cervantes ale Świerczewski.
            > Czy jest różnica między Cervantesem a Świerczewskim? Tego nie wiem. Gwarantuję
            > za to, że nie ma żadnej między Gottwaldem a Staszicem.

Ten właśnie patron (Świerczewski) sprawił, że liceum przez wiele lat w czasach PRL było objęte oficjalną i mniej oficjalną opieką Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Taki drobniutki "smaczek" i tego wstydzi się Górski, tworząc przy okazji "swoją" historię.
    • 123jna Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 19:04
      No nareszcie jest kolejne potwierdzenie, wazni pisowcy maja rodowod ubecki; Gorski (nowy) Karski i ci dwaj najslawniejsi takze poczawszy od wujka Swiatkowskiego desantu sowieckiego po wojnie - od razu do prokuratura. na dlugo przed przyrodnim bratem Michnika. Kto jeszcze? Namiary mamy, kto ze znajomych potwierdzi ich pochodzenie - gleboko dotad przed nami ukryte?
    • 123jna Re: Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 19:07
      bolek_i_jego_worek - jak to po co? Bo nas oszukuja, ublizaja nam od ubekow a tymczasem sami z takich rodzin pochodza, a my - nie. Jakos trzeba sie bronic a im pokazac, ze nas nie oszukaja, jedynie stare mehorowe babcie i ksiezy, ktorzy boja sie internetu jak szatana. To ich sekta, dbaja o to aby sie z nikim "obcym" nie kontaktowali. Bo wtedy dowiedzieliby sie prawdy o tym kim sa ich swieci blizniacy.
    • rozsadek.ltd I o co chodzi, może o tym napisz śmieciu: 21.09.11, 19:14
      "Sąd Okręgowy w Słupsku utrzymał wyrok dwóch lat pozbawienia wolności, dla byłego radnego ze Smołdzina.

Były polityk Platformy Obywatelskiej był oskarżony o gwałt, molestowanie seksualne oraz pedofilię.

Sprawa dotyczy radnego poprzedniej kadencji Piotra Z. ze Smołdzina. Prokuratura zarzucała mężczyźnie, że od maja 2008 do września 2010 roku mężczyzna molestował, gwałcił oraz doprowadzał do tak zwanych innych czynności seksualnych nastoletnią córkę sąsiadów. Do napaści na dziewczynę miało dochodzić w Słupsku, Smołdzinie oraz miejscowości Żelazo.

W czasie śledztwa okazało się też, że wcześniej radny Piotr Z. molestował inną kobietę. Radny miał wykorzystywać to, że wiózł ją samochodem, nie pozwalał z niego wysiąść próbując zmusić kobietę do odbycia stosunku płciowego.

Gdy sprawa wyszła na jaw Piotra Z. wyrzucono z Platformy Obywatelskiej. Przed sądem rejonowym mężczyzna przyznał się do winy, ale odmówił składania wyjaśnień.

Dobrowolnie poddał się też karze dwóch lat pozbawienia wolności. Prokuratura najpierw się na to zgodziła, ale później zaskarżyła wyrok uznając karę za zbyt łagodną. Sąd Okręgowy w Słupsku uznał jednak, że nie podstaw do zmiany wyroku. Były radny ze Smołdzina spędzi więc w więzieniu dwa lata."

W PO musi ukrywać się więcej takich typów.
      • art.usa Re: I o co chodzi, może o tym napisz rozsądek śmieciu PISowski 21.09.11, 21:39
        Powtarzasz PISowką propagandę
        jak radio Maryja wypowiedzi kartofla.
        Czyżby twa i twego klanu inteligencja,
        to tylko ksero i kopiarki?
        Tak wygląda wapniaku.
    • bodzio151 Licealna tajemnica posła Górskiego 21.09.11, 19:43
      a moze pan redaktor szanowny by tak napial na temat pani julii pitery,jej mieszkanka, walki z korupcja, jej rzadowej dzialalnosci, jej walki z korupcja w w-wie ,itp. mysle ze to ciekawy temat niz pan gorski
    • skilt a Węglarczyk się onanizował!! 21.09.11, 23:37
      Miłe szanowny panie dziennikarzu GW? Ten sam styl.
      A poza tym Świerczewski był całkiem zasłużonym człowiekiem.
      • prawdziwygagatek Tak jak 99.99% księży?Starych kawalerów?Nie wierzę 22.09.11, 12:55
        Założe się że Amerykanki mu na to nie pozwoliły.. choćby z powodu jego "cute Polish accent.." ha ha..
    • kluska11 Nie ma dziwne 22.09.11, 17:47
      bo on pisiur jest!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka