Dodaj do ulubionych

35 lat temu powstał KOR

23.09.11, 07:53
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • henryk-sikora odpowiedź dla "antekguma1" 23.09.11, 08:32
      Podpisz się własnym nazwiskiem pod tym swoim plugastwem ścierwojadzie.
      • rudydon Re: odpowiedź dla "antekguma1" 23.09.11, 10:24
        Heniek wyluzuj ....
    • gate.of.delirium 35 lat temu zaczęto prać mózgi robolom na opak... 23.09.11, 08:47
      ...teraz robole już wiedzą, że jak zgłosi się jakiś "nawiedzony" z apelem o solidarność w obalaniu czegokolwiek, to należy natychmiast zapalić mu z filca, a nie nadstawiać dups...ko za cudze posady i gescheft'y...
      • maaac Re: 35 lat temu zaczęto prać mózgi robolom na opa 23.09.11, 08:58
        Jasne, jasne.
        Bo to, że obecnie każdy może kandydować gdzie chce, założyć firmę jaką chce, wręcz robić co chce (można też zostać kapłanem nowej religii, a co!) to nie prawda?
        Jakoś nie bardzo "skrzywdzeni" przez "Solidarnośc" czy KOR nie potrafią zrozumieć, że najczęściej ich obecna sytuacja wynika z tego, że nie chciało się im chcieć chcieć.
        Do partii się nie zapiszą, ale płaczą że premierem zostać nie mogą.
        Na księdza nie pójdą ale będa księżom bogactwo wytykać.
        Firmy nie założą, ale będą płakac, że tylko własciciele firm się bogacą.
        • gate.of.delirium Jasne, wszyscy są z urodzenia biznesmenami... 23.09.11, 10:25
          maaac napisał:

> Jasne, jasne.
          > Bo to, że obecnie każdy może kandydować gdzie chce, założyć firmę jaką chce,

...każdy był członkiem mafii i "towarzystwa", od którego otrzymywał informacje z wyprzedzeniem o wprowadzanych cłach, rozporządzeniach o pozwoleniu na działalność kantorów wymiany walut, itp. itd...

> Do partii się nie zapiszą, ale płaczą że premierem zostać nie mogą.

Jasne, każdy otrzymywał sute dotacje z amerykańskich funduszy ds. obrony demokracji oraz "moskiewskie" pożyczki...

> Na księdza nie pójdą ale będa księżom bogactwo wytykać.

Dla biednych, to jedyna droga do bogactwa (pomijając niepewną służbę w mafiach)...

> Firmy nie założą, ale będą płakac, że tylko własciciele firm się bogacą.

Jw.
          • maaac Re: Jasne, wszyscy są z urodzenia biznesmenami... 23.09.11, 10:55
            > ...każdy był członkiem mafii i "towarzystwa", od którego otrzymywał informacje
            > z wyprzedzeniem o wprowadzanych cłach, rozporządzeniach o pozwoleniu na działal
            > ność kantorów wymiany walut, itp. itd...
            Każdy kto w Polsce doszedł do jakiś pieniędzy większych niż te z pracy na etacie należał do tego grona?
            Myslę, że pan Kluska by ci za takie hasło by dał w twarz i nie zdziwił bym się mu bardzo. I nie tylko on.
            To świetna wymówka dla tchórzy i leni. Osobiście nigdy nie miałem ochoty "robić pieniędzy" ale i nie zadzroszczę tego co się na to zdecydowali bo wiem czym za to płacą. Tak, również czasem i koniecznościa zgody na coś co człowiek by inaczej nie musiał się zgadzać. Ale jedynie "również".

> Jasne, każdy otrzymywał sute dotacje z amerykańskich funduszy ds. obrony demokracji
            > oraz "moskiewskie" pożyczki...
            I tu wiele osób by ci w twarz strzeliło czy to śp. Lepper czy J.K.M. No ale lepiej zwalać na wszystko, a nie jak Lepper piąć się w górę.

> Dla biednych, to jedyna droga do bogactwa (pomijając niepewną służbę w mafiach)
            Nic podobnego. Niestety wielu nawet z takiej nie chce skorzystać, wola płakac.
            • gate.of.delirium Dlaczego niezadowolonym strzelać w twarz... 23.09.11, 11:04
              maaac napisał:

> Myslę, że pan Kluska by ci za takie hasło by dał w twarz i nie zdziwił bym się
              > mu bardzo. I nie tylko on.

> I tu wiele osób by ci w twarz strzeliło czy to śp. Lepper czy J.K.M.

... nie lepiej od razu w potylicę ? Od razu, na długo robolom zamkniesz gęby... Sorry, Wy mówicie elegancko: "twarze"...
              • salci_rozencwajgowa Re: Dlaczego niezadowolonym strzelać w twarz... 23.09.11, 11:10
                Bo teraz panuje "socjalizm z ludzkom twarzom"
              • maaac Chamom kłamcom, a nie niezadowolonym. 23.09.11, 11:15
                > ... nie lepiej od razu w potylicę ? Od razu, na długo robolom zamkniesz
                > gęby... Sorry, Wy mówicie elegancko: "twarze"...
                Robolom?
                W potylice?
                Wybacz, masz takie skojarzenia? To rodzine?
                Ja pisałem o strzelniu w twarz dłonią co słusznie nalezy się kazdemu kłamcy i chamowi.

No ale pamiętam, że był taki czas gdy to "aktyw robotniczy" strzelał w potylicę tym, co śmieli coś w życiu osiagnąć - czy to majątek czy pozycję społeczną. Widać ty z tych.
                • gate.of.delirium Ot, rozmowa Pana z Chamem... 23.09.11, 11:26
                  maaac napisał:

> Robolom?
                  > W potylice?
                  > Wybacz, masz takie skojarzenia? To rodzine?

Tak, u mnie to rodzinne, wywodzę się z prostych chamów...

> Ja pisałem o strzelniu w twarz dłonią co słusznie nalezy się kazdemu kłamcy i c
                  > hamowi.

Szkoda, że stoczniowcy w 80' roku nie zastosowali Twojej recepty wobec kłamców z KOR-u i WZZ-u...

> No ale pamiętam, że był taki czas gdy to "aktyw robotniczy" (?) strzelał w potylicę
                  > tym, co śmieli coś w życiu osiagnąć - czy to majątek czy pozycję społeczną. Wi
                  > dać ty z tych.

Kiedy to taki np. śp. F.E.Dzierżyński (syn nauczyciela fizyki i matematyki - pl.wikipedia.org/wiki/Feliks_Dzier%C5%BCy%C5%84ski ) czy tow. A. Fejgin (student na Wydziale Medycznym Uniwersytetu Warszawskiego - pl.wikipedia.org/wiki/Anatol_Fejgin ) byli robotnikami ?
                  • henryk-sikora odpowiedź dla "gate.of.delirium" 23.09.11, 11:37
                    Mam taka serio prośbe. Napisz coś o sobie, w czym zostałeś skrzywdzony przez ostatnie 22 lata? Co porabiasz zawodowo, ile masz lat? Może uda mi się Tobie pomóc jakoś, chociażby dobrym słowem:). Bo tak to rozmawoa jest zbyt abstrakcyjna.
                    • gate.of.delirium Odpowiedź dla Pana Henryka Sikory 23.09.11, 11:48
                      henryk-sikora napisał:

> Mam taka serio prośbe. Napisz coś o sobie, w czym zostałeś skrzywdzony przez o
                      > statnie 22 lata? Co porabiasz zawodowo, ile masz lat? Może uda mi się Tobie pom
                      > óc jakoś, chociażby dobrym słowem:). Bo tak to rozmawoa jest zbyt abstrakcyjna.

Szanowny Panie Sikora !
                      Jako typowy, twardy cham ze wsi, a potem z fabryki, nieustannie się dokształcałem, bo tylko dzięki temu mogłem wyjść na ludzi. Jakoś w życiu sobie radzę, ale nie radzą sobie tysiące b. pracowników PGR-ów, stoczni itp., o których b. działacze WZZ-ów i KOR-u już dawno zapomnieli, jak tylko obsadzili wszelkie możliwe intratne stanowiska. W obecnych czasach mają pełne pole do popisu, jak bronić robotników przed nędzą i wyzyskiem, natomiast wolność za 1000 PLN/brutto (lub status bezrobotnego z ubezpieczeniem, ale bez prawa do zasiłku) - to niech sobie "styropianowi" kombatanci wsadzą...
                      • henryk-sikora Re: Odpowiedź dla "gate.of.delirium" 23.09.11, 12:29
                        Skoro sie Pan dokształcał i tak bardzo krytycznie wypowiada się o rzeczywistości to mam pytanie, dlaczego nie zaangażował się Pan, aby rządzić tak, aby wszyscy mieli domy jednorodzinne i jeździli mercedesami? Narzekać każdy potrafi.
                        Nie wiem ile ma Pan lat, ale mam nadzieję, że w latach 70-tych był Pan na tyle dorosły, aby angażować się w działalność opozycyjną i tym samym zmieniac świat na lepszy, no chyba, że Pan siedział w jakimś komitecie PZPR, to w takim razie nie dziwie się Panu dzisiaj:).
                        • gate.of.delirium Odpowiedź dla Pana Henryka Sikory 23.09.11, 13:24
                          henryk-sikora napisał:

> Skoro sie Pan dokształcał i tak bardzo krytycznie wypowiada się o rzeczywistośc
                          > i to mam pytanie, dlaczego nie zaangażował się Pan, aby rządzić tak, aby wszysc
                          > y mieli domy jednorodzinne i jeździli mercedesami? Narzekać każdy potrafi.

Na razie angażuję się w zbiórki żywności i tym podobne sprawy. Na tyle osobiście mnie stać. O domkach i mercach pomyślę, gdy ludzie będą mieli co do garnka włożyć...

> Nie wiem ile ma Pan lat, ale mam nadzieję, że w latach 70-tych był Pan na tyle
                          > dorosły, aby angażować się w działalność opozycyjną i tym samym zmieniac świat
                          > na lepszy, no chyba, że Pan siedział w jakimś komitecie PZPR

W latach siedemdziesiątych pasałem gęsi u Dziadka i szykowałem się do matury. Dzięki tym gęsiom (a i babcinym kurom) ówcześni towarzysze z komitetów PZPR-u oraz ci, których z tych komitetów wyrzucono, mogli w 1989 nazywać się ludźmi honoru, a moja Babcia miała za co kupić mi zeszyty...
                          • henryk-sikora Re: Odpowiedź dla "gate.of.delirium" 23.09.11, 13:32
                            Nie lepiej byłoby gdyby się Pan zaangażował w rządzenie krajem, zapewne ma Pan gotowe recepty, aby wszystkich uszczęliwić, skoro tak bardzo krytycznie wyraża się Pan o otaczającej rzeczywistości i z taka niechęcią wyraża się Pan o tych dzięki ktorych zaangażowaniu możemy życ w wolnym suwerennym kraju.
                            • gate.of.delirium Re: Odpowiedź dla "gate.of.delirium" 23.09.11, 13:47
                              henryk-sikora napisał:

> Nie lepiej byłoby gdyby się Pan zaangażował w rządzenie krajem, zapewne ma Pan
                              > gotowe recepty, aby wszystkich uszczęliwić,

Patenty na ustroje powszechnej szczęśliwości to posiadają komuniści, papiści oraz Pan Maaac... Ja akuratnie nie jestem specjalistą od manipulacji społecznej

skoro tak bardzo krytycznie wyraża
                              > się Pan o otaczającej rzeczywistości

Nie akceptuję takiej rzeczywistości, w której człowiek pracy ma całować w rękę chlebodawcę za 1000 PLN/brutto, bo jak nie to w twarz...

i z taka niechęcią wyraża się Pan o tych d
                              > zięki ktorych zaangażowaniu możemy życ w wolnym suwerennym kraju.

Najpierw niech ten nasz wolny i suwerenny kraj opodatkuje międzynarodowe koncerny i uwolni się od 881 mld długu, który zawdzięczamy właśnie tym, których darzę taką niechęcią...
                              • maaac Re: Odpowiedź dla "gate.of.delirium" 23.09.11, 14:42
                                > Patenty na ustroje powszechnej szczęśliwości to posiadają komuniści, papiści oraz
                                > Pan Maaac... Ja akuratnie nie jestem specjalistą od manipulacji społecznej
                                Nic podobnego. Nie lubię tylko takich co sami potrafią kwękać i obrzucać ciężkimi oskarżeniami, a nie ruszą się samemu by coś zrobić.
                                Tych wszystkich zaś co potrafią coś zrobić i mają tego efekty oskar żają o wszystko co najgorsze.
                                Ładnie tak pisać o "komunistach i papistach" ale właśnie to te dwie grupy najgłośniej oskarżają każdego (papiści jako klerykałowie) kto coś w życiu osiągnał o to, ze zrobił to kosztem innych osób, a ni pracą własnych rąk lub głowy. Innymi słowy to TY sam musisz być albo "papistą" albo "komunistą".
                                Oczywiście zdobycie pieniędzy może być na nieuczciwej drodze, a władzę można sprawować przez manipulację. To jednak że jest to możliwe bynajmniej nie oznacza, że jest to nieuniknione. Są ludzie, którzy doszli uczciwą drogą do majątku i uczciwie chcą spełniać swoje obowiązki pochodzące z wyborów. Ty zaś jednych i drugich z tej grupy obrażasz zrównując z bandytami. I za to możesz od kogoś bezpośrednio obrażanego zaliczyć policzek.

> Nie akceptuję takiej rzeczywistości, w której człowiek pracy ma całować w rękę
                                > chlebodawcę za 1000 PLN/brutto, bo jak nie to w twarz...
                                Nie nie musi. Wydaje mi się, że ty marzysz o innym świecie, gdzie "człowiek pracy" (ach te komunistyczne zwroty) będzie całowany w rękę za to, że zechce mu się cokolwiek zrobić. Niestety to minęło z PRLem i chyba za to tak nienawidzisz KORowców.

> Najpierw niech ten nasz wolny i suwerenny kraj opodatkuje międzynarodowe koncerny
                                > i uwolni się od 881 mld długu, który zawdzięczamy właśnie tym, których darzę taką
                                > niechęcią...
                                :) Jasne, tyle, że ten dług w większości szedł na takich jak Ty. Naszczęście w Polsce nie jest ich tak dużo jak w Grecji to i dług mniejszy.
                                • gate.of.delirium Re: Odpowiedź dla "gate.of.delirium" 23.09.11, 15:02
                                  maaac napisał:

I za to możesz
                                  > od kogoś bezpośrednio obrażanego zaliczyć policzek.

Przestań się śmiesznie napinać, bo to ja wraz z kolegami ze stoczni musiałem chronić studentów przed pałami zomowców w 81'..., więc nie strasz...

Niestety to minęło z PRLem i chyba za to tak nienawidzisz K
                                  > ORowców.

Znowu te wielkopańskie zadęcie...nienawiść... . Po prostu nie mam im za co być wdzięczny...

> :) Jasne, tyle, że ten dług w większości szedł na takich jak Ty

Jasne, to ja przewaliłem 600 mln PLN z PZU i skitrałem na zagranicznym koncie...
                                  • gate.of.delirium Poprawka - miało być 160 PLN... 23.09.11, 15:09
                                    gate.of.delirium napisał:

> Jasne, to ja przewaliłem 600 mln PLN z PZU i skitrałem na zagranicznym koncie..
                                    > .
                                    "Prokuratura: 160 mln zł zniknęło z PZU Życie [...]", całość:

fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/prokuratura-160-mln-zl-zniknelo-z-pzu-zycie,225556
                                    • henryk-sikora odpowiedź dla "gate.of.delirium" 23.09.11, 15:45
                                      Twoje malkontenctwo jest wku...ające. To weź się ku... za rządzenie tym krajem, pokaż co potrafisz, czy ktos Ci tego broni??? KOR Ci to umożliwił, że możesz ględzić jak stara pierdoła teraz, ale umożliwił Ci również, ze możesz być aktywny i wywierać wpływ na losy kraju, ale Ty wolisz to pierwszer, tylko pluć i pluć. Kolejny, jeden z wielu zawodowychy opluwaczy z Ciebie.
              • aaron_agorenstein Kto tu komu strzela w potylicę? Odbiło Ci? 23.09.11, 11:16
                Przestań się tak ekscytować. Nie żyjemy na najlepszym ze światów, jest sporo draństwa, przekrętów itp. Gospodarka ostatnio też średnio przędzie.

Ale NIE MA PORÓWNANIA z PRL-m!

Więc dobrze, że tamten twór szlag trafił i chwała tym, którzy do tego przyłożyli rękę (choć tak po prawdzie szlag go trafił nie tyle od tych rąk, ale po prostu dlatego, że totalnie zbankrutował)
                • maaac Re: Kto tu komu strzela w potylicę? Odbiło Ci? 23.09.11, 11:18
                  Dziwisz się?
                  Niestety lewaków w Polsce jest jeszcze sporo.
                  Tyle, że wielu ich szuka zupełnie nie tam gdzie sa naprawdę.
    • aekielski 35 lat temu powstał KOR 23.09.11, 09:12
      Jak tak można "i inni". Wymieniono z nazwiska mniej ważne osoby za wyjątkiem Antoniego Macierewicza, a inni znani obecnie jako czołowi bojownicy z komuną potraktowani zostali marginalnie. Gdyby nie ci inni jak np. Jarosław Kaczyński, to dzisiaj komuna dalej by trwała i rządziła nami. Gazeta powinna być bardziej sprawiedliwa i nie powinna kierować się animozjami.
    • leniuch102 Michnik dołączył do Macierewicza :-). 23.09.11, 09:21
      słodkie.
      • maaac Był czas gdy Macierewicz kochał Che. 23.09.11, 11:02
        Ludzie się zmieniaja(?), a potem niektórzy kłamią w swoich życiorysach.
    • sphinxpinastri 6 23.09.11, 09:33
      Jejku, jejku! Ileż tu wpisów wdzięcznych robotników! Tysiące wpisów! Ileż delegacji robotniczych do Premiera, do Prezydenta, do Marszałków Sejmu i Senatu z dziękczynieniem!!!

• kotek.filemon KOR już jest niepotrzebny 23.09.11, 10:58
      Solidaruchom udało się rozwalić duże i zwarte skupiska klasy robotniczej, które przez cały czas komuny były zarzewiem protestów...
      • gate.of.delirium Murzyni zrobili swoje, teraz morda w kubeł... 23.09.11, 11:33
        kotek.filemon napisał:

> Solidaruchom udało się rozwalić duże i zwarte skupiska klasy robotniczej, które
        > przez cały czas komuny były zarzewiem protestów...
        >
        ... bo jak nie, to ktoś ich strzeli w twarz...
        • maaac W twarz można dostać za kłamanie i obrażanie. 23.09.11, 13:28
          Najwyraźniej chcesz za to oberwać.
          • gate.of.delirium Nie strasz, nie strasz, bo się z.........sz 23.09.11, 13:32
            maaac napisał:

> Najwyraźniej chcesz za to oberwać.
            • maaac Ależ nie ode mnie. 23.09.11, 14:24
              W końcu oberwiesz od kogoś kto nie wytrzyma jak go tak będziesz bezpośrednio obrażał. Chyba, że do rzucania takich potwarzy masz odwagę tylko na forum.
              • gate.of.delirium Jakich potwarzy ? 23.09.11, 14:38
                maaac napisał:

> W końcu oberwiesz od kogoś kto nie wytrzyma jak go tak będziesz bezpośrednio ob
                > rażał. Chyba, że do rzucania takich potwarzy masz odwagę tylko na forum.

Chcesz powiedzieć, że te afery

afery.fm.interia.pl/afery_zestawienie.html
                były dziełem stoczniowców czy pracowników PGR-ów ?
                • maaac Re: Jakich potwarzy ? 23.09.11, 14:50
                  Rozumiem, czysty dzielny proletariat i chłopstwo i wstrętni kapitaliści/kułacy.

Co do zaś afer. Ehhhhh Myslisz że mam czas prostować bełkot?
                  Pisałem już np nie raz na czym NAPRAWDĘ polegała tzw. "afera Rywina". Nie chce mi się powtarzać.

No i jeszcze jedno. Co te afery mają do byłego własciciele firmy Optimus? Co ma do tego człowieka co stworzył wpierw Biedronki, a teraz Żabki? Co ma do twórcy Lukas Banku? Dlaczego ich obrażasz twierdząc że KAZDY kto coś zrobił to przestępca?

Co masz do wszystkich burmistrzów, prezydentów, wójtów, sołtysów w Polsce?
                  • gate.of.delirium Re: Jakich potwarzy ? 23.09.11, 14:55
                    maaac napisał:

> Rozumiem, czysty dzielny proletariat i chłopstwo i wstrętni kapitaliści/kułacy.
                    >
                    > Co do zaś afer. Ehhhhh Myslisz że mam czas prostować bełkot?
                    > Pisałem już np nie raz na czym NAPRAWDĘ polegała tzw. "afera Rywina". Nie chce
                    > mi się powtarzać.
                    >
                    > No i jeszcze jedno. Co te afery mają do byłego własciciele firmy Optimus? Co ma
                    > do tego człowieka co stworzył wpierw Biedronki, a teraz Żabki? Co ma do twórcy
                    > Lukas Banku? Dlaczego ich obrażasz twierdząc że KAZDY kto coś zrobił to przest
                    > ępca?
                    >
                    > Co masz do wszystkich burmistrzów, prezydentów, wójtów, sołtysów w Polsce?

Nie miałem pojęcia, że WSZYSCY burmistrzowie, prezydenci, wójtowie, sołtysi wraz z byłym właścicielem Optimusa, twórcą Lukas Banku, Biedronki i Żabki, byli działaczami KOR-u i WZZ-u ?!
    • 4004stefan 35 lat temu powstał KOR 23.09.11, 10:59
      Z perspektywy lat '80 i przebiegu transformacji dzisiaj można postawić tezę, że KOR i działalność agencji amerykańskich opóźniła przemiany w bloku radzieckim. (kontynuacja inwestycji gierkowskich dałaby lepsze rezultaty - patrz Brazylia, Chiny)
      To było na ręke Reganowi, ogłosił krucjatę i uruchomił dodruk dolarów dla armi USA
      Skutki tych działań z początku lat '80 jeszcze przed nami
      Teraz (20 lat po rozpadzie ZSRR) USA muszą gdzieś rozładować swoje ambicje imperialne ... (może polecą na marsa ;)
      Podstawą nowoczesnego państwa jest armia i przemysł. Demokracja służy TYLKO psychoterapi społecznej!

ETM'79
    • salci_rozencwajgowa 35 lat temu powstał KOR 23.09.11, 11:04
      Fajnom ksiazke czytalam:
      www.bastion.krakow.pl/tytul/273,Rewolta-marcowa-Narodziny-zycie-i-smierc-PRL
      • kotek.filemon Re: 35 lat temu powstał KOR 23.09.11, 11:22
        > Fajnom ksiazke czytalam:

"walka pomiędzy nurtem żydowsko-kosmopolitycznym a narodowo-patriotycznym trwa,"

Dziękuję, wystarczy, nie muszę już sięgać do treści.
        • salci_rozencwajgowa Re: 35 lat temu powstał KOR 23.09.11, 11:27
          kotek.filemon napisał:
          Dziękuję, wystarczy, nie muszę już sięgać do treści.
          ----------------------------------------------------------------------
          Humanistom jestes, bo tylko nie bedziesz czytac,a nie jak Hitler - palic.
          • maaac Re: 35 lat temu powstał KOR 23.09.11, 14:52
            :)
            Hmmmm czyli jak ktoś nie chce słuchać historii o walce żydowsko-komunistycznej to Hitler?
            Czyli hitleryzm polegał na ochronie interesów i komuny i Żydów? Przepraszam w jakim świecie alternatywnym?
    • young.mohair 35 lat temu powstał KOR 23.09.11, 14:57
      Gdzie się podział wątek o podpaleniu przed kancelarią premiera?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka