arabuza 24.09.11, 14:02 Komu ja nie wierzę? - Michnikowi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwygagatek [...] 24.09.11, 14:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
poussin Re: A ja wierzę że jesteś trollem-najemnikiem, po 24.09.11, 14:29 o, jak trafnie i zwięźle: "wymiociny". No, właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Klamstwo Michnika ! 24.09.11, 14:48 Zloty spada na leb i szyje ,zadna transformacja sie nie udala ! Biedni beda biedniejsi ,bogatych nikt nie ruszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Klamstwo Michnika ! 24.09.11, 15:58 katolik_polski1 napisał: > Zloty spada na leb i szyje ,zadna transformacja sie nie udala ! > Biedni beda biedniejsi ,bogatych nikt nie ruszy ! ===================== Zadna nowosc ! Tak bylo zawsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Klamstwo Michnika ! 24.09.11, 16:22 :) No nie - po rewolucji radzieckiej "było na opak". Biedni stali się bogatymi a bogaci biednymi. A to, że tylko niektórzy stali się bogaci i to, że całość społeczeństwa łącznie z tymi bogatymi wyraźnie zbiedniała, to już drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.b09 Re: Klamstwo Michnika ! 25.09.11, 14:42 Na przykład konfident AK Rajmund Kalkstein i jego żona PRL-owska cenzorka z Mysiej! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Skąd PIS bierze takich idiotów? Po śmietnikach 24.09.11, 18:09 Skąd PIS bierze takich idiotów? Po śmietnikach ich szuka? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Re: Skąd PIS bierze takich idiotów? Po śmietnikac 24.09.11, 20:02 Zaiste poziom godny miszcza. Argumenty ad hominem sa najniższym rodzajem argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Skąd PIS bierze takich idiotów? Po śmietnikac 24.09.11, 21:57 a jakie tu miec wobec tych "ludzi" argumenty? Ad hominem - a oni wiedza co to znaczy? Homini to oni dla mnie nie sa, nie zasluzyli sobie na to aby ich takowymi nazywac. Kundle - to juz lepiej choc i kundle by sie obruszyly na to porownanie.Pasozyty i roszczeniowcy - to pasuje najlepiej do pisowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Re: Skąd PIS bierze takich idiotów? Po śmietnikac 24.09.11, 22:15 A skąd w Tobie przekonanie że tylko wyznawcy jedyie słusznej partii rozumieją to slowo? W moim przekonaniu obrażanie nas, ludzi będących opozycją wobec partii rządzącej jest przejwaem okropnego zamordyzmu. A używanie porówań w Twoim stylu prowadzi wprost do przemocy. To używanie takich właśnie porównań do Polaków czy Zydówów w Niemczech miedzywojennych stworzyó atmosfere przyzwolenia na przemoc i zabijanie. I jst sie czego bać. Wbrew pozorom. Odpowiedz Link Zgłoś
buzz11 Re: Póki co to boją się niepisowcy... 25.09.11, 09:12 Póki co to boją się niepisowcy...A antysemityzm podsyca właśnie PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Re: Póki co to boją się niepisowcy... 25.09.11, 18:22 Zasada jest taka że władzy sie parzy na ręce bo ma olbrzymia siłę w postaci admiistracji, tajnych służb. PO utrzymuje psychoze że własciwie mozna by sadzic ze to PIS jest u władzy. Tak na marginesie to przypomnę Ci że to zwp;ennik PO zabił ludzi w biurze poselskim PIS. To wprost pokazuje zagrozenie demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Póki co to boją się niepisowcy... 25.09.11, 19:29 rysiuz napisał: > Zasada jest taka że władzy sie parzy na ręce bo ma olbrzymia siłę w postaci admiistracji, > tajnych służb. I słusznie. > PO utrzymuje psychoze że własciwie mozna by sadzic ze to PIS jest u władzy. Nic podobnego. Tak twierdzą tylko zwolennicy PiSu ilekroć im się przypomina jak PiS sprawował władzę. Patrzenie na ręce to jedno, a pilnowanie by do władzy nie dorwali się ci co ją już mieli i tego egzaminu nie zdali to drugie. Nie wiem skąd idiotyczny pomysł, że jak przy władzy jest PO to już nie wolno cokolwiek o PiSie powiedzieć? Ależ można i należy. PO należy oceniać za to jaka była kiedyś w opozycji a dziś przy władzy. PiS należy oceniać jaka kiedyś była przy władzy a dziś jest w opozycji. > Tak na marginesie to przypomnę Ci że to zwp;ennik PO zabił ludzi w biurze posel > skim PIS. Tak na jeszcze większym marginesie przypomnę że ten "zwolennik" był takim samym zwolennikiem PO jak Zyta Gilowska - jedno i drugie z PO wyleciało. Czy i Zyty się Kaczyński boi? Czy każdy były członek PO to potencjalny morderca? A może raczej każdy aktualny zwolennik PiS to zwykły kłamca? > To wprost pokazuje zagrozenie demokracji. Zagrożeniem demokracji jest co innego. Ze oto powstałą w Polsce partia złożona z kłamców i zwolenników kłamania. Póki co tylko zagrożenie, władzę utracili, ale dlaczego mamy milczeć o tym? Nie wierzysz, że jesteś zwolennikiem kłamania? To jaka jest obecnie opinia Kaczyńskiego o Gierku? Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: Póki co to boją się niepisowcy... 25.09.11, 22:41 maac. jeżeli uważasz, że PO to partia ludzi prawdomównych, to nadajesz się do kiepskiego kabaretu. Politycy na ogół przesadzają, nie mówią prawdy i obiecują. Ale pod względem wypowiedzianych obietnic i kłamstw to PO ustanowiła całkowicie nowe standardy. I tak jest w demokracji, że zawsze patrzy się głównie władzy na ręce. A w Polsce od kilku lat głównym tematem mediów jest PiS i Kaczyński. PO jakby była partią opozycyjną bez większego znaczenia. Wystarczy poczytać GW i komentarze na jej portalach. Po 4 latach usilnych badań nic nie zostało z przestępstw PiS. A podsłuchów teraz jest więcej. Przeczytaj Sumlińskiego.Jak oceniasz sprawę Mitera ? I Michnik bredzi. PO zostawia kraj i gospodarczo /życie na kredyt/ i politycznie w rozsypce. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Póki co to boją się niepisowcy... 25.09.11, 23:49 prosatis napisała: > Ale pod względem wypowiedzianych obietnic i kłamstw to PO ustanowiła całkowicie > nowe standardy. Polska zasługuje na cud gospodarczy 1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty 3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic 4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ 5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych 6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku 8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce 9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet 10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Póki co to boją się niepisowcy... 26.09.11, 06:56 prosatis napisała: > maac. jeżeli uważasz, że PO to partia ludzi prawdomównych, to nadajesz się do k > iepskiego kabaretu. Politycy na ogół przesadzają, nie mówią prawdy i obiecują. Nic podobnego nie twierdziłem. Gdybym mógł z chęcią bym PO z polityki wyeliminował. To łobuzy i kłamcy. Tyle, że .... > Ale pod względem wypowiedzianych obietnic i kłamstw to PO ustanowiła całkowicie > nowe standardy. Tak, a potem te standardy znacznie ale to znacznie PiS przebił. No czy PO robiło tyle wolt co PiS i Kaczyński? Jakoś nie przypominam sobie na zmianę opowieści o antykomunizmie i umizgów do starych PRLowców. Umizgów do RM i załatwienie "ich" arcybiskupa Wielgusa wyciągniętymi kwitami. Zapomniałeś? Czy jesteś za młody by pamiętać? A ostatni wyczyn PiSu z miłością do kiboli? Zawsze tak pryncypialnie "pilnowali porządku".... aż tu nagle miłość do bandytów i chuliganów. Tylko dlatego, że Tusk jest ich wspólnym wrogiem. > I tak jest w demokracji, że zawsze patrzy się głównie władzy na ręce. A w Polsce od kilku > lat głównym tematem mediów jest PiS i Kaczyński. Ależ nie. To PiSkłamstewko. Patrzy się na to co demokracji zagraża. Czy demokracji zagrażają niespełnione obietnice dotyczące ilości wybudowanych autostrad? Ileś my już takich przeżyli zaczynając od 100mln i siekierki Wałęsy? I co demokracja się od tego zachwiała? A przypomnij sobie ile krajów już upadło bo jakiś żądny władzy wariat był gotowy na wszystko? Na negowanie instytucji państwa, na współpracę i popieranie bandytów. Pamiętasz? Tak PiS jest w opozycji i za rządzenie nie odpowiada, ale odpowiada za to co robi. No i co z tego powodu mamy zapomnieć? Co numer z krzyżem mam im darować? Ośmieszanie instytucji państwa i Kościoła? Czy PO wykręcało takie numery jak PiS rządziło? > PO jakby była partią opozycyjną bez większego znaczenia. Wystarczy poczytać GW i > komentarze na jej portalach. Po 4 latach usilnych badań nic nie zostało z przestępstw PiS. > A podsłuchów teraz jest więcej. Przeczytaj Sumlińskiego.Jak oceniasz sprawę Mitera ? I > Michnik bredzi. PO zostawia kraj i gospodarczo /życie na kredyt/ i politycznie w rozsypce. Chłopie obudź się. To ty jesteś ofiarą propagandy. Sytuacja gospodarcza Polski jest taka jaka może być w latach kryzysu i jak na te lata jest niezła. WSZYSTKIE rady jakie miał PiS tylko by mogły powiększyć kryzys w Polsce. Że zadłużenie za duże? A pamiętasz jak PiS nawoływał do tego by "ożywić" gospodarkę przez pompowanie do niej pieniędzy? Myślisz, że skąd miały się te pieniądze wziąć? Co z przestępstwami PiSu? Ano PO to faktycznie łobuzy. Gdyby NAPRAWDĘ skazali PiS za ich winy musieli by się wziąć do roboty. PiS jest winny, ale mniej PO jest potrzebny w wiezieniach a bardziej jako straszak. To idiotyczna i niebezpieczna polityka na dłuższą metę - np jakby Olszewskiego skazano za "noc długich teczek" to by głupcy nie bredzili o "nocnej zmianie". No ale jak widać na krótką metę się sprawdza. PO jest u władzy bo ludzie SŁUSZNIE się boją PiSu. Co ilość podsłuchów wzrasta, no źle ale.... ilu widziałeś w kajdankach wyprowadzanych o 5 rano? Jednego? A i tak przyznał, że było miło, potem go przepraszano i wstydzono się. Garlickiego PiS do tej pory nie przeprosił, Blida dalej leży w trumnie. Lepper się powiesił. No tak, ale "oni byli winni". A Leppera pewnie zabili siepacze PO bo? Bo tak wierzą idioci? Tak samo jak w "bombę izobaryczną"? Nie przeszkadza ci ta bomba? Nie przeszkadza ci, że PiS pasie się na tych bzdurach? Czy PO coś takiego samego wyczynia? Odpowiedz Link Zgłoś
dix.y Re: Póki co to boją się niepisowcy... 29.09.11, 14:39 maaac napisał: PO jest u władzy bo ludzie SŁUSZNIE się boją PiSu. > Co ilość podsłuchów wzrasta, no źle ale.... ilu widziałeś w kajdankach wyprowad > zanych o 5 rano? Jednego? A i tak przyznał, że było miło, potem go przepraszano > i wstydzono się. Garlickiego PiS do tej pory nie przeprosił, Blida dalej leży > w trumnie. Lepper się powiesił. No tak, ale "oni byli winni". A Leppera pewnie > zabili siepacze PO bo? Bo tak wierzą idioci? Tak samo jak w "bombę izobaryczną" > ? Nie przeszkadza ci ta bomba? Nie przeszkadza ci, że PiS pasie się na tych bzd > urach? Czy PO coś takiego samego wyczynia? bredzisz, bredzisz,bredzisz zajrzyj do ustawy.... to się dowiesz że już od wielu lat, wielu lat .....do prywatnych domów służby mogą wchodzić od godz. 6.00 i ani minuty wcześniej bo to jest nadużycie władzy.... wtedy można podważyć proces lub dostać odszkodowanie... wszystkie te twoje wywody są tak samo wiarygodne.... wymieniasz blidę i leppera jako ofiary kaczyńskiego a samospalenie przed kancelarią tuska to też jest przecież wina kaczyńskiego.... kibole którzy wyautowali waltera i teraz chcą wyautować tuska to też sprawka kaczyńskiego masz rację - musicie się bać i trzęść gaciami przed pis bo jeszcze i was kaczyński zmusi do samospalenia bądźcie gotowi..... piszcie już testament..... sami się wykończycie....własnymi ręcami.... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Póki co to boją się niepisowcy... 29.09.11, 16:40 > bredzisz, bredzisz,bredzisz > zajrzyj do ustawy.... to się dowiesz że już od wielu lat, wielu lat .....do prywatnych > domów służby mogą wchodzić od godz. 6.00 i ani minuty wcześniej bo to jest nadużycie > władzy.... Ok może i o 6. Przecież nie o to chodzi tylko o tych masowo i pokazowo zamykanych. Są? No są te podsłuchy, a gdzie są te ofiary? Jeden facet za idiotyczną stronę internetową? W dodatku bez kamer i jak sam przyznał maksymalnie kulturalnie jak się da w takich warunkach. I TO było meritum mojej wypowiedzi. > wymieniasz blidę i leppera jako ofiary kaczyńskiego > a samospalenie przed kancelarią tuska to też jest przecież wina kaczyńskiego.... Co to za brednia? Niby dla czego miała by być to wina Kaczyńskiego? Kto niby tak twierdzi? Co najwyżej można powiedzieć, że jakby ktoś miał odpowiadać za wywalenie go z pracy to prędzej Kaczyński niż Tusk, ale za swoje samospalenie to ten człowiek jest winny sam. Blida i Lepper SĄ ofiarami Kaczyńskiego. Czy odpowiada za ich śmierć? W 100% nie, ale i swoją łapę do tego przyłożył. Czy PiS odpowiada? To już co innego. PiS za śmierć Blidy odpowiada w 100%. Nie było by fałszywych oskarżeń nie było by śmierci. Z Lepperem to trudniej udowodnić. > kibole którzy wyautowali waltera i teraz chcą wyautować tuska to też sprawka ka > czyńskiego ????????????????????? Piekny język. Nie nie "wyautują". To jedynie PiS się ośmiesza "wynosząc" kiboli do pozycjji "patriotów" tak jak kiedyś wyniósł na najwyższe stanowisko Leppera. Pewnie za jakiś czas znów się okaże , że to jakiś agent ich im podsunął i Prezesa oaszukał tak jak było np z Kaczmarkiem. > masz rację - musicie się bać i trzęść gaciami przed pis bo jeszcze i was kaczyń > ski zmusi do samospalenia > bądźcie gotowi..... piszcie już testament..... > sami się wykończycie....własnymi ręcami.... "Czerni" nigdy nie lubiłem czy zaczadzonych nacjonalizmem, klerykalizmem, komunizmem, faszyzmem czy teraz kaczyzmem będacym twórczą kombinacją tych 4 poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś
dix.y Re: Póki co to boją się niepisowcy... 29.09.11, 14:09 maaac napisał: > rysiuz napisał: > > > Zasada jest taka że władzy sie parzy na ręce bo ma olbrzymia siłę w posta > ci admiistracji, > > tajnych służb. > I słusznie. > > > PO utrzymuje psychoze że własciwie mozna by sadzic ze to PIS jest u władz > y. > Nic podobnego. Tak twierdzą tylko zwolennicy PiSu ilekroć im się przypomina jak > PiS sprawował władzę. Patrzenie na ręce to jedno, a pilnowanie by do władzy ni > e dorwali się ci co ją już mieli i tego egzaminu nie zdali to drugie. > Nie wiem skąd idiotyczny pomysł, że jak przy władzy jest PO to już nie wolno co > kolwiek o PiSie powiedzieć? > Ależ można i należy. PO należy oceniać za to jaka była kiedyś w opozycji a dziś > przy władzy. PiS należy oceniać jaka kiedyś była przy władzy a dziś jest w opo > zycji. > > > Tak na marginesie to przypomnę Ci że to zwp;ennik PO zabił ludzi w biurze > posel > > skim PIS. > Tak na jeszcze większym marginesie przypomnę że ten "zwolennik" był takim samym > zwolennikiem PO jak Zyta Gilowska - jedno i drugie z PO wyleciało. Czy i Zyty > się Kaczyński boi? Czy każdy były członek PO to potencjalny morderca? A może ra > czej każdy aktualny zwolennik PiS to zwykły kłamca? > > > To wprost pokazuje zagrozenie demokracji. > Zagrożeniem demokracji jest co innego. Ze oto powstałą w Polsce partia złożona > z kłamców i zwolenników kłamania. Póki co tylko zagrożenie, władzę utracili, al > e dlaczego mamy milczeć o tym? Nie wierzysz, że jesteś zwolennikiem kłamania? T > o jaka jest obecnie opinia Kaczyńskiego o Gierku? tak, prawie masz rację ale prawie to robi różnicę..... jak widać z twoich wywodów : to kaczyński konferował na cmentarzu i w "pędzącym króliku" to kaczyński jest winien afery hazardowej i tylko dzięki dobremu serduszkowi tuska kaczyńskiego ominęła słuszna kara to kaczyński kazał się podpalić wyborcy platformy przed kancelarią tuska to kaczyński wysyła kiboli na trasę objazdu gospodarskiego tuska piszesz taką samą historię jak i ruskie gdzie w ich historii nie ma układu Ribbentrop-Mołotow michnikowszczyzna zmienia polską historię albo ma zeza..... niepotrzebne skreślić..... Odpowiedz Link Zgłoś
dix.y Re: Póki co to boją się niepisowcy... 29.09.11, 13:47 buzz11 napisała: > Póki co to boją się niepisowcy...A antysemityzm podsyca właśnie PIS. buzz jak mnie cieszy twój strach.... bójcie się "zaaresztowania autostrad" wszystkie sobiesiaki i chlebowskie .... za tuska wszyscy kradną : nawet w skarbówkach i w sądach..... www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,oszustwa-i-wyludzenia-kontrola-w-praskim-sadzie,134343.html Odpowiedz Link Zgłoś
dix.y Re: Skąd PIS bierze takich idiotów? Po śmietnikac 29.09.11, 13:51 pis_busters napisała: > Skąd PIS bierze takich idiotów? Po śmietnikach ich szuka? a skąd PO bierze takich idiotów? na konferencjach cmentarnych i w "pędzącym króliku" ich szuka? Odpowiedz Link Zgłoś
sinhuesinhue Re: Klamstwo Michnika ! 24.09.11, 20:19 co ta propaganda robi z ludzi - kurs Euro dziś 4,38 PLN a np. 24.02.04 kurs wynosił 4,9 PLN a w czerwcu 2009 4,55 PLN . Raz waluta spada a raz rośnie tak już jest więc po co wspominać o tym na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Klamstwo Michnika ! 24.09.11, 21:54 katolik_polski1 - a moze tak bys lepiej przestal byc tym katolikiem? Za co cie tak bozia karze, chyba za twa wiare (celowo mala litera, trudno mi miec do ciebie szacunek). Jesli ci tak zle na tym padole lez to moze podejmij meska decyzje i... Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: Klamstwo Michnika ! 25.09.11, 22:45 123jna.Klasyczy przykład chamstwa. Nie stać ciebie, ćwoku, na napisanie tego samego w kulturalnej formie ? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek Interwencja kanalii z Rzepy spowodowała usunięcie 25.09.11, 13:06 mojego, niewinnego wpisu..??? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: A ja wierzę że jesteś trollem-najemnikiem, po 24.09.11, 16:03 prawdziwygagatek napisał: > kursie w Naszym Nocniku i Gazecie Wolskiej, prowadzonym prze tchórzy z Rzeczpos > politej i innych "dziennikarzy".. którzy ciebie i innych tobie podobnych, opłac > ają za te wymiociny.. arbuzie.. ============================== do prawdziwygagatek Rzeczywiscie tresc zgadza sie z pseudonimem. Sterta inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
jerobert66 Re: A ja wierzę że jesteś trollem-najemnikiem, po 24.09.11, 17:03 Ciekawe,ze zwolennicy PO i Michnika mają take właśnie nicki..satanistyczno-knajackie..Tak mają w głowach.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: A ja wierzę że jesteś trollem-najemnikiem, po 24.09.11, 16:14 prawdziwygagatek napisał: > kursie w Naszym Nocniku i Gazecie Wolskiej, prowadzonym prze tchórzy z Rzeczpos > politej i innych "dziennikarzy".. którzy ciebie i innych tobie podobnych, opłac > ają za te wymiociny.. arbuzie.. ============================ Czy to zdanie ma sens ? Gramatycznie niezrozumiale, merytorycznie belkotliwe ! Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Nie wierzę ani za grosz michnikowi 24.09.11, 14:24 Mam nadzieje ze wiekszosc polakow tez mu nie wierzy i ma w dupie to komu michnik nie wierzy.Jest mi wstyd że kiedy Michnik startowal do parlamentu oddalem glos na niego,jeszcze bardziej wstyd bylo mi gdy to za jego sprawa partia na ktora glosowalem[Unia dwojga imion]wyladowala na smietniku.A stało sie3 to głównie za sprawa michnika ktory pchal Unie w brudne czerwone łapska.Wtedy dotarlo do mnie że nikt bardziej mnie nie oszukal niz michnik.Nazwanie zbrodniarzy ludżmi honoru czy to ze jest swietą krowa w P0olsce[przez poł roku nie doniosl że Rywin podobno bral udzial w korupcji i wlos z glowy mu[Michnikowi]nie spadl] to już mnie nie dziwi.Nie dziwi mnie że kieruje jedna z najbardziej stronniczych gazet w polsce,gdzie drukowana jest tylko jedna prawda.Żadnej polemikii,chyba ze Pacewicza z Kublikową.,a w Rzepie Nałęcz czy Sierakowski maja duzy 'plac''gdzie wala w prawicowe oszolomstwo.Dziwi mnie że ktos taki jak michnik ma czelność publicznie glosic komu nie wierzy Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Nie wierzę ani za grosz michnikowi 24.09.11, 22:01 helguera nie dziw sie, ze Michnik glosi... Ludzie na Zachodzie chetnie go sluchaja, drukuja jego artykuly a ja jestem z tego dumna, bo tylko Michnika drukuja i tlumacza. Z Kaczynskich jedynie grzecznie lub niegrzecznie sie podsmiewaja, potwierdzaja oni zla opinie o Polakach jeszcze tu panujaca. I maja racje - ci ludzie nigdy przyzwoitego kraju by nie zbudowali - sami niestety bardzo brzydko pachna. Ich poglady a takze oni sami sadzac po wygladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: Nie wierzę ani za grosz michnikowi 25.09.11, 22:52 123jna.Tak, masz rację. Oceniając po wyglądzie Michnik powinien zarabiać jako model. Przystojniejszy i lepiej ubrany od Clooneya. Tylko, co ma wygląd do rzeczy ? A kierowanie się w polityce tym, co inni o nas piszą /bo myślą na ogół inaczej niż piszą/ jest kabotyństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
dix.y Re: Nie wierzę ani za grosz michnikowi 29.09.11, 15:02 tak, to prawda a jeszcze większym wzorcem piękna i elegancji oraz elokwencji światowej jest piękny urban tak, my wszyscy powinniśmy brać przykład i z michnika i z urbana i z magdy środy piszącej w "tygodniku powszechnym? czy tygodnik powszechny stał się ateistyczny? czy magdalena środa jest już osobą wierzącą? niepotrzebne skreślić..... Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Dlaczego nie wierzę A. Michnikowi 24.09.11, 14:29 Dlaczego nie wierzę A. Michnikowi: - sam ochoczo sięgnął i buszował w teczkach, innym chce zabronić i opowiada się za nieudostępnianiem. Kalizm czy interes trzymania prywatnych haków? - jego gazeta zrobiła nagonkę na Herberta, który różnił się poglądami od środowiska GW - jego gazeta kłamała np. o profesorze Wolniewiczu wkładając mu w usta słowa nigdy nie wypowiedziane, byle zniszczyć swojego krytyka - GW urządziła nagonkę na CBA, które sprawdzało naciąganą sytuację prawną mieszkań Michnika zapisanych na inną osobę. A. Michnik to jeden z największych szkodników i hipokrytów III RP ubierający się w piórka moralisty i autorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Dlaczego nie wierzę A. Michnikowi 24.09.11, 16:07 arabuza napisała: > Dlaczego nie wierzę A. Michnikowi: > - sam ochoczo sięgnął i buszował w teczkach, innym chce zabronić i opowiada się > za nieudostępnianiem. Kalizm czy interes trzymania prywatnych haków? > - jego gazeta zrobiła nagonkę na Herberta, który różnił się poglądami od środow > iska GW > - jego gazeta kłamała np. o profesorze Wolniewiczu wkładając mu w usta słowa ni > gdy nie wypowiedziane, byle zniszczyć swojego krytyka > - GW urządziła nagonkę na CBA, które sprawdzało naciąganą sytuację prawną miesz > kań Michnika zapisanych na inną osobę. > > A. Michnik to jeden z największych szkodników i hipokrytów III RP ubierający si > ę w piórka moralisty i autorytetu. > ================= Czego bys nie powiedzias to Michnik nie dopuscil do linczu milicjanta w Otwocku w pamietnym 1981 eoku. Gdzie byles czlowieku ? Jeszcze sie nie narodziles ? Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Re: Dlaczego nie wierzę A. Michnikowi 24.09.11, 20:47 mlodaemerytka napisała: > ================= > Czego bys nie powiedzias to Michnik nie dopuscil do linczu milicjanta w Otwocku > w pamietnym 1981 eoku. Gdzie byles czlowieku ? Jeszcze sie nie narodziles ? No i co to ma do rzeczy? Staruszki przez ulicę też przeprowadzał? Jest hipokrytą i wichrzycielem i kropka. Polska scena polityczna byłaby spokojniejsza gdyby nie on i jego dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Dlatego, że zachwycasz się Ziemkiewiczem... 24.09.11, 20:32 A to oznacza, że nie jesteś w stanie pojąć, co pisze Michnik, bo i ty i twój idol jesteście na poziomie przedgimnazjalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Poziom salonowca - epitety, insynuacje, pomówienia 24.09.11, 20:45 antropoid napisał: > A to oznacza, że nie jesteś w stanie pojąć, co pisze Michnik, bo i ty i twój id > ol jesteście na poziomie przedgimnazjalnym. Poziom salonowca Michnika - epitety, insynuacje, pomówienia. Michnikowszczyzna w pełnej krasie. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: To twój poziom jest z "psychiatryka" 25.09.11, 13:02 arabuza napisała: > Poziom salonowca Michnika - epitety, insynuacje, pomówienia. Michnikowszczyzna > w pełnej krasie. Jakież straszne tu były epitety? I gdzie insynuacje i pomówienia? Może w zdaniu o felietonach redaktora Z? Na pewno nie, to realna ocena jego miernej - choć bardzo emocjonalnej - twórczości, a ty jesteś jego godną uczennicą - ta sama histeria i krzyki, że cię krzywdzą, choć sama wszczęłaś dyskusję. Prawdziwa kaczyzna i Ziemkiewszczyzna rodem z "psychiatryka". Zastanawiające, ilu was się tu nagle z niego przeniosło, przed wyborami... A propos epitetów - poczytaj sobie trochę, co na tym forum wyprawiają twoi koledzy spod znaku PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: To twój poziom jest z "psychiatryka" 25.09.11, 18:40 antropoid napisał: > Jakież straszne tu były epitety? > I gdzie insynuacje i pomówienia? np. brednie chorych umysłów Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: A ty się chyba z prawdziwego zerwałeś 25.09.11, 20:48 Spływaj kaczo-rydzykowy trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Zero zdziwień 25.09.11, 23:45 o proszę jaki poziom reprezentuje elektorat jedynie słusznej Partii Obywatelskiej. Jaka bogata, różnorodna argumentacja. Jaka Partia taki elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: Dlatego, że zachwycasz się Ziemkiewiczem... 25.09.11, 22:54 Oho, poziom przedprzedszkolny się odezwał ? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek Mam ten komfort że wierzę Michnikowi bezgranicznie 24.09.11, 20:48 .. wpadam na forum tylko po to żeby dowiedzieć się co on i redagowana przez niego Gazeta Wyborcza myśli o sytuacji w Polsce i podejmuje decyzję, n.p. w czasie wyborów, zgodnie z jego zaleceniami.. Drugą przyczyną że pojawiam się na tym Forum to chęć odprężenia przy czytaniu komentarzy troll'i.. ich wpisy rozbawiają mnie do łez.. przy każdeje kolejnen przegranej PiS-u.. coraz bardziej... A śmiech to zdrowie.. PS. A teraz gdy w Sejmie pojawi się Palikot, to Kaczor, Don Maciorro, ze SFotygowaną Straganiarą nie będą mieli życia.. więc ambitne hieny, Kurskie, Hofmany, Płaszczaki, Kempy itd., przerobią Nieudacznika Kaczyszenkę na dożywotnią paprotkę Pieniaczy i Swarliwych.. i pozostanie mu tylko zdać się na terapeutyczne właściwości Alika... A kotiki, to są kochane skurczybyki.. i swoją czułością i łagodnością dzielą się z wszystkimi.. nawet z gruntu złymi ludźmi.. takimi jak Kaczyński.. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Dlaczego nie wierzę A. Michnikowi 24.09.11, 22:06 arabuza - rzeczywiscie masz arbuza zamiast glowy. Mamy niewielu tak madrych i przyzwoitych ludzi w kraju jak Adam Michnik. przez Was, o maluczcy, przemawia jedynie brzydka zawisc. Sami niczego nie potraficie i chcielibyscie aby znow nieudacznicy i kanalie ludzkie "budowaly" nasz kraj. Juz to przezylismy i wydawalo sie nam 20-cia lat temu ze z totalitaryzmem koniec. A Wy nadal chcecie wodza, nawet glupiego, malo rozgarnietego, brzydkiego, malego starca z falszywa charyzma. Chcecie nadal Polski brudnej, wykpiwanej, smierdzacej ale swojskiej? Jedzcie lepiej na Bialorus i tam wspierajcie Waszych w walce z Lukaszenka. Ale po co - macie wlasnego kurdupla lukaszenkopodobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Poziom salonowca - pomówienia, insynuacje, jad 25.09.11, 22:09 123jna napisał: > A Wy nadal chcecie wodza, nawet glupiego, malo rozgarnietego, brzydkiego, > maleg o starca z falszywa charyzma. Chcecie nadal Polski brudnej, wykpiwanej, > smierdz acej ale swojskiej? ŁŻESZ, MANIPULUJESZ. Wskaż gdzie coś takiego napisałem, kłamco i trolu. Zaprezentowałeś poziom michnikowszczyzny - pomówienia, insynuacje, jątrzenie, jad, dzielenie na lepszych i gorszych, CAŁKOWITE ZAPRZECZENIE PLURALIZMU. Michnikowszczyzna i GW są środowiskami faszystowskimi, negującymi pluralizm i prawo innych do głoszenia poglądów, dzielących na lepszych i gorszych. Często przy tym manipulując czy okraszając epitetami. Jedno konkretne pytanie - CO TAKIEGO A. MICHNIK W OGÓLE DOKONAŁ? Uwłaszczenia na gazecie całego ruchu Solidarność nie liczę. Wsparcie polityczne i finansowe otrzymał na tacy. Nawet taborek sprawdziłby się wówczas w roli redaktora naczelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dix.y Re: Dlaczego nie wierzę A. Michnikowi 29.09.11, 15:17 123jna napisał: > arabuza - rzeczywiscie masz arbuza zamiast glowy. Mamy niewielu tak madrych i > przyzwoitych > ludzi w kraju jak Adam Michnik. przez Was, o maluczcy, przemawia jedynie brzydk > a zawisc. Sami niczego nie potraficie i chcielibyscie aby znow nieudacznicy i k > analie ludzkie "budowaly" nasz kraj. Juz to przezylismy i wydawalo sie nam 20-c > ia lat temu ze z totalitaryzmem koniec. > A Wy nadal chcecie wodza, nawet glupiego, malo rozgarnietego, brzydkiego, maleg > o starca z falszywa charyzma. Chcecie nadal Polski brudnej, wykpiwanej, smierdz > acej ale swojskiej? > Jedzcie lepiej na Bialorus i tam wspierajcie Waszych w walce z Lukaszenka. Ale > po co - macie wlasnego kurdupla lukaszenkopodobnego. jak widać to ty musisz mieć "wodza nawet głupiego" michnika ..... a przez ciebie "przemawia jedynie brzydka zawiść"... jesteś gwiazdą podrzędnego kabaretu..... Odpowiedz Link Zgłoś
franekwolusz Michnik to wróg Polaków 24.09.11, 14:30 Dlatego jak mówi źlew o Kaczyńskim, tzn, że jest odwrotnie. Ale nie ma się co nim martwic. GW upada. Już ludzie za darmo nie chca jej brac . Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Michnik to wróg Polaków 24.09.11, 16:12 franekwolusz napisał: > Dlatego jak mówi źlew o Kaczyńskim, tzn, że jest odwrotnie. Ale nie ma się co n > im martwic. GW upada. Już ludzie za darmo nie chca jej brac . ========================== Smieszne. Dlatego,ze redaktor osmiela sie powiedziec obiektywnie kim jest Kaczynski wywoluje przekore? Bardzo naiwny, dziecinny osobnik Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Michnik to wróg Polaków 25.09.11, 18:42 franekwolusz napisał: > Dlatego jak mówi źlew o Kaczyńskim, tzn, że jest odwrotnie. Ale nie ma się co n > im martwic. GW upada. Już ludzie za darmo nie chca jej brac . U mnie w sklepach na osiedlu Gazeta Polska Codziennie znika już w południe. GW leżą stosy... Coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wawel1951 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 14:30 Twoje prawo, ktore wywalczyl ci m.in. A.Michnik, podczas gdy twoj "Führerek" przypisuje sobie kombatanckie zaslugi i notorycznie klamie. Zeby dodac sobie splendoru razem ze swoim (nie)-sw. pamieci braciszkiem wykreowali mamuske na powstanca warszawskiego, chociaz, co zostalo udowodnione, w okresie powstania nie bylo jej w Warszawie. Twoje prawo wierzyc temu Pinokio, skazanemu juz wielokrotnie za klamstwa. Ale to splywa po nim i jego wiernych pretorianach jak po kaczce( nigdy to ludowe porzekadlo lepiej nie pasowalo). Odpowiedz Link Zgłoś
kerrville Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 19:36 wawel1951 napisał: > Twoje prawo, ktore wywalczyl ci m.in. A.Michnik, Michnik walczyl piszac w wiezieniu ksiazki. Prosze mi wskazac jakiegos innego opozycjoniste ktory siedxza w wiezieniu mial komfort pisania ksiazek. To wiaze sie przeciez z dostepem do papieru, dokumentow zrodlowych i temu podobnych. Jaki wiezien mial taki komfort? Dlaczego Michnik mial? Ci walczacy, przechodzili sciezki zdrowia a nie pisali ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte Szpotański napisał w więzieniu 24.09.11, 19:52 "Balladę o Łupaszce" Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 22:14 kerville (czy kur...) to, ze pisal ksiazki swiadczy tylko o tym, ze zycie nie jest tylko czarne albo biale jak chce oszukanczy PiS, sami wiedza, ze to nieprawda ta ich prawda i ... To znaczy, ze nawet wsrod tych ubekow czy straznikow byl ktos, kto dal papier albo olowek albo pozwolil przemycic. I ze byl od Was pisiakow madrzejszy i rozumial, ze Adam Michnik to ktos, dla kogo nalezy miec szacunek. Bo kazdy z nas, jesli ma troche rozumu w glowie, to chce spotkac na swej drodze choc jednego przyzwoitego czlowieka a takim jest wlasnie Michnik a nie Wasz jadowity jaroslaw, ktorem podobno matka-patriotka (falszywy powstaniec) nadala ruskie a nie polskie imie. Pewnie nie wiedziala, ze to ruskie, nie znala naszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: Komu nie wierzę 25.09.11, 23:06 Jasne, strażnik ot tak, z własnej woli dał mu papier, ołówek, książki. A Jarosław to ruskie imię, w Polsce niespotykane wśród prawdziwych patriotów. Oj, ten Kaczor to ani chybi rusek. A może Żyd ? Kryptomason ? Nie, chyba SBek, przefarbowany. Wiesz, ty się chyba powinieneś leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Komu nie wierzę 25.09.11, 23:51 Im nie pomoże już żadne leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Re: Poziom stronnika GW - pomówienia i epitety :) 24.09.11, 14:30 A ja nie wierzę Kaczyńskiemu, Macierewiczowi, Rydzykowi, Sakiewiczowi i jeszcze paru innym. Nie mam do nich za grosz zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Poziom stronnika GW - pomówienia i epitety :) 25.09.11, 18:48 tajemniczydonpedro napisał: > A ja nie wierzę Kaczyńskiemu, Macierewiczowi, Rydzykowi, Sakiewiczowi i jeszcze > paru innym. Nie mam do nich za grosz zaufania. A u mnie jest dokładnie odwrotnie. I co najmniej 30 % społeczeństwa też tak ma, mimo nieustającej propagandy i prania mózgów przez tuskmendia. Porażka prawda? Co by tu jeszcze zrobić, żeby i te 30 % umysłów przejąć? Nic. Bo to niemożliwe. Efekt byłby odwrotny od przewidywanego. Oni już to wiedzą i starają się zmienić front. Za późno. Zagalopowali się w sączeniu nienawiści i jadu wobec Kaczora i PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
ba-9 A ja Panu wierzę!! 24.09.11, 14:33 Pozdrawiam Panie Adamie!Zawsze się z Panem zgadzam!To niesłychane,ale to prawda.Dużo zdrowia. Basia. Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent michnik na posła 25.09.11, 11:50 startuj michnik w wyborach, zobaczymy kto tobie wierzy Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Wierzcie tylko w Chrystusa ! 24.09.11, 14:36 Matka i ojciec Michnika wierzyli w komunistyczna Rosje , synek wierzy w amerykanski imperializm . Jak na dloni widac ,rodzina prze do wladzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Wierzyć Chrystusowi a nie w Chrystusa. 24.09.11, 14:51 W Chrystusa wierzą też sataniści - tyle, że oni wolą Szatana. No a co do reszty wpisu - jak się pisze o "amerykańskim imperializmie" to najwyraźniej jest się pod wpływem "komunistycznej Rosji". Jak się uważa, że się nie jest to się jest jednym z tzw. "pożytecznych idiotów". Co do samego Michnika, to jakoś nie zauważyłem by był jakimś ekstra "amerykanofilem", przynajmniej jak się go porówna do np. takich polityków PiSu. Nie bardzo też rozumiem jak wiara w "komunistyczną Rosję" czy wiara "amerykański imperializm" miała by być dowodem na to "że rodzina prze do władzy". Mamy/mieliśmy w Polsce setki tysięcy, a może i miliony takich co wierzyli w jedno czy drugie i co - czy oni wszyscy w ten sposób "parli do władzy"? Parcie do władzy "rodziny" przejawia się inaczej - np tym, że w mediach jej pełno i to chętnie wypowiadającej się na wszelkie polityczne sprawy. Znam taką jedną rodzinę - przeżyli rok temu realną tragedię. Gdyby nie wyciągnięcie prawdy o jej jednym nowym członku to pewnie i dalej byśmy ją wszędzie widywali zwłaszcza na plakatach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Wierzcie tylko w Chrystusa ! 24.09.11, 15:05 W Chrystusa wierzą też sataniści - tyle, że oni wolą Szatana. ------------------------ Bardzo ciekawa dogma :) Stary Michnik podkopywal Rzeczypospolita ,nie zgadzal sie z niepodlegloscia polskiego panstwa i za to Polacy uwiezili zdrajce ! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wierzcie tylko w Chrystusa ! 24.09.11, 15:30 > W Chrystusa wierzą też sataniści - tyle, że oni wolą Szatana. > ------------------------ > Bardzo ciekawa dogma :) Jaka "dogma" (co to jest dogma, no tytuł filmu wiem) to fakt. Chrześcijanie też wierzą w Szatana (co oznacza, że wierzą, ze on istnieje) ale wierzą Chrystusowi. > Stary Michnik podkopywal Rzeczypospolita ,nie zgadzal sie z niepodlegloscia polskiego > panstwa i za to Polacy uwiezili zdrajce ! Ok prawda. Tyle, że co to ma wspólnego z ty, co ja napisałem? No i czy wiesz, że tak samo przyrodni brat Michnika - Stefan na stare lata zrozumiał głupotę swojej młodości i zaczął wspierać opozycję? Mam jakieś takie głupie wrażenie, że prawdziwym powodem czepiania się przez "prawicę" rodziny Michnika jest nie to co naprawdę złego robili przed 1968, ale to co dobrego zaczęli robić po 1968. Nie potraficie im tego darować co, to że zdradzili socjalizm, a wy na "prawicy" musicie teraz wasze socjalistyczne sentymenty ukrywać za opowieściami o "solidarności międzyludzkiej" lub "państwie solidarnym". :P Odpowiedz Link Zgłoś
bezspokoju Re: Wierzcie tylko w Chrystusa ! 24.09.11, 15:47 Widzisz, taki z Ciebie katolik, jak z koziej dupy Reisentasche. Wbij sobie w ten durny łeb, że każdy obywatel Rzeczypospolitej Polski MA prawo do własnego zdania na każdy temat, natomiast nikt nie dał mu żadnego prawa narzucania innym własnych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Wierzcie tylko w Chrystusa ! 24.09.11, 16:01 katolik_polski1 napisał: > Matka i ojciec Michnika wierzyli w komunistyczna Rosje , > synek wierzy w amerykanski imperializm . > Jak na dloni widac ,rodzina prze do wladzy ! =========================== To paranoja ! Jest odwrotnie rodzice Kaczynskich byli slugami Partii a nawet w rodzinie byl prokurator wyslugujacy sie Stalinowi. To wielkie falszerstwo faktow. Do wladzy prze pozostaly Kaczynski. To jest jego IMPERATYW ZYCIOWY ! Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Wierzcie tylko w Chrystusa ! 24.09.11, 21:51 mlodaemerytka - ci ludzie zyja w jakiejs magmie (mgle smolenskiej?), ugrzezli na amen i nie potrafia sie z niej wyplatac. A zycie im umyka i nie zdaza nacieszyc sie nowoczesna, piekniejaca Polska. A podobno tak dobrze jej zycza - a wlasciwie zlorzecza. Nienawidza Polski jak ich guru Jaroslaw. To jego zemsta za utracony raj za komuny, gdy ta czerwona elita (bonzy) zyly na koszt nas wszystkich, kiedy trojkowy doktor albo magister mogl zostac profesorem nawet jesli tylko akademickim. I aktorem filmowym - za pochodzenie. To wyjatkowo nieciekawa rodzina, same pasozyty jak ich tych czerwonych nazywalismy, tych z Zoliborza - po wojnie tylko czerwoni tak mieszkali i paru robotnikow dla niepoznaki. Udaje entelegencje - suzba narodowi, pracujom ci Kaczynscy dla naszego dobra dlatego nie nauczyli sie dobrze mowic po polsku, matka i ojciec pewnie zacjongajom z ruskiego. Fuj, co za patrioci! Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Co ten Michnik tak smęci i smęci? 24.09.11, 23:39 Ten koleś z Czerskiej - o niewyraźnym spojrzeniu - jest zajebiście niesamowity, po 22 latach nadal smęci o transformacji. Zegarek mu się zatrzymał, czy jak? :) Michniku, halo! Obudź się! 22 lata minęły! Przy okazji koleś powinien wyjaśnić jak to jest z tymi dwoma mieszkaniami, które kupił anonimowo przez podstawioną osobę. Tu są szczegóły: kataryna.salon24.pl/343054,borowski-i-mieszkania-michnika Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Wierzcie tylko w Chrystusa ! 25.09.11, 18:51 mlodaemerytka napisała: > Do wladzy prze pozostaly Kaczynski. To jest jego IMPERATYW ZYCIOWY ! Ja zauważam inny IMPERATYW ŻYCIOWY - strach o utratę władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek W Chrystusa?Tam też się kłócą,podobno Matka Boska 24.09.11, 20:24 Częstochowska nie przepada za Matką Boską Fatimską..? www.polityka.pl/galerie/999999,20,andrzej-mleczko---galeria-rysunkow-2009-r.read Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: W Chrystusa?Tam też się kłócą,podobno Matka B 25.09.11, 23:01 Ha, ha, ha ! Ale śmieszne. Od razu widać, że jak sam napisałeś, przeczytasz GW i od razu wiesz jak masz myśleć i jak głosować. Prawdziwy salonowy EUROPEJCZYK ! Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Wierzcie tylko w Chrystusa ! 24.09.11, 21:44 katolik_polski1 sprawdz, w kogo wierzyla i dla kogo pracowala rodzina Kaczynskich. Zawstydzisz sie, ze jestes takim naiwniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Wierzcie tylko w Chrystusa ! 25.09.11, 23:54 123jna napisał: > katolik_polski1 sprawdz, w kogo wierzyla i dla kogo pracowala rodzina Kaczynski > ch. Zawstydzisz sie, ze jestes takim naiwniakiem. Wierzyła w Lenina a pracowała dla Stalina? Odpowiedz Link Zgłoś
nex_us Komu nie wierzę 24.09.11, 14:37 I już się zleciało chamskie towarzystwo proPiSowskie i bluzga. Kiedyś ktoś zdefiniuje jednostkę chorobową prawicowych bojówkarzy polegająca na wściekliźnie na widok czegokolwiek związanego z Adamem Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arabuza Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 14:42 Albo jesteś propagandystą albo niezbyt lotny w myśleniu. Jeśli każdy krytych Michnika wydaje Ci się zwolennikiem PiS to tylko współczuję. Jestem liberałem - tylko proszę nie mylić z demagogami spod znaku PO. Jednostka chorobowa leminga - słucha bezkrytycznie GW i każdą krytykę uważa za sprzyjanie PiS-owi. Klapki na oczach lub świadoma manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ttr32 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 14:38 arabuza napisała: > Komu ja nie wierzę? - Michnikowi! > SZECHTER PRZEPROŚ ZA OJCA I BRATA! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Komu nie wierzę? Kłamczyńskiemu i ttr32 24.09.11, 18:10 Komu nie wierzę? Kłamczyńskiemu i ttr32 Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Bałwan... 25.09.11, 13:05 ttr32 napisał: > arabuza napisała: > > > Komu ja nie wierzę? - Michnikowi! > > > SZECHTER PRZEPROŚ ZA OJCA I BRATA! -------------------------------------------------- NIECH NAJPIERW KALKSTEIN PRZEPROSI ZA SWOJEGO OJCA, WUJKÓW I ZA SIEBIE, ORAZ SWOJĄ BANDĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
dix.y Komu nie wierzę 24.09.11, 15:00 adaś co ty bredzisz? piszesz to już po samospaleniu przed kancelarią premiera.... ten człowiek nie wierzył kaczyńskiemu a wierzył platformie i co? masz w nosie los tego człowieka w twoim "pięknym i dostatnim" kraju? przecież kiedyś człowieku byłeś w kor-rze.... na starość zapomniałeś ludzkich krzywd? a może wtedy kor to była tylko twoja jedyna możliwość zarobienia a teraz już masz inny zarobek to po co się martwić o jakiś tam "nieudaczników życiowych" przecież mogli wziąć od "bolka" pieniądze i założyć sobie gazetę i żyć teraz jak król Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 22:20 dix.y - pomysl troche, zostal zwolniony z policji i CBS w 2006 r. a wiec kto wtedy mial rzady? Kaczynscy. Pracowal od 1982 r. w policji wiec go na polecenia Macierewicza na bruk wyrzucili ale z emerytura. Sam ze wsi mial mieszkanie w Warszawie, za ktore nie placil. Ma 49 lat i dwoje paruletnich synow. Jak zone wczesniej porzucil dla tej obecnej? Ludzie - myslcie troche, dedukujcie "co autor chcial przez to powiedziec". W zyciorysie tego czlowieka jest tak wiele niedomowien jak u Kaczynskich. Poczekajcie az sie to wszystko wyjasni. Roszczeniowy nieudacznik i niebezpieczny na stanowisku policjanta czy straznika. Niestabilny psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kan-e Michnik to prawdziwy autorytet 24.09.11, 15:01 Kogo zwie człowiekiem honoru - omijać z daleka. Jak kogoś lży - prawdopodobnie uczciwy człowiek. Sprawdza się w 9/10 przypadków. Autorytet pełną gębą! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac :) każdy sobie sam wybiera autorytety. 24.09.11, 15:21 To prawda niedostępna wielu zwolennikom "prawicy". Im się wydaje, że kogoś można na autorytet namaścić lub go tegoż prawa do nazywania autorytetem pozbawić. Wydaje im się tez, że istnieja autorytety absolutne, które w kazdej sprawie jakiej się wypowiadają musza mieć rację. No a nawet papież jest oficjalnie zgodnie z doktryną KK nieomylny tylko w sprawach wiary. No ale wracając do Michnika i jego autorytetu. jak chcesz to sobie wybieraj tak jak mówisz. Ja wolę w TEJ sprawie wierzyć Michnikowi. Nazwał bowiem Jaruzelskiego i Kiszczaka ludźmi honoru za konkretną sprawę, (potem stwierdził, że takie nazwanie ich to był błąd, o czym zapewne już "nie wiesz", ja jednak uważam, że miał rację). Otóż panowie ci złożyli określone obietnice Polakom, Solidarności, Opozycji, Michnikowi i się z nich dokładnie wywiązali. Wywiązali mimio, że zaczęło to iść w kierunku, który pozbawiał ich władzy, a mieli ją prawie wtedy absolutną (nie mogli zmieniać tylko praw fizyki, ekonomii i ludzkich myśli). Cenię ludzi którzy jak coś powiedzą, to o ile "warunki obiektywne" uczynią to naprawdę niemożliwe to słowa dotrzymają. Dlatego TEN czyn (nie ma mowy o ocenie całego życia tych panów, która już by nie była taka dobra) oceniam tak samo wysoko jak Michnik. Co innego ocena działań Jarosława Kaczyńskiego TEŻ od 1989 roku. Ten człowiek non stop łamał dawane obietnice. I to nie "obietnice wyborcze" typu 100 milionów Wałęsy, 3 milionów mieszkań (jego własnych) czy drugiej Irlandii Tuska. Te z góry oceniam jako nierealne tak samo jak te że mogę jedną kropla płynu wymyć cały talerz. Realną obietnica było ne współpracowanie z Lepperem. Nikt nie zmuszał go by to zrobić - tylko parcie do władzy. Mógł nie gadać głupot o Gierku. Itd. Takich spraw w jego życiorysie jest mnóstwo. Ale Polska to wolny kraj - możesz nie wierzyć tym co dotrzymują danego słowa, a wierzyć kłamcy - tylko potem nie płacz jak ci z PJN, że cię oszukał. To u niego norma. Odpowiedz Link Zgłoś
kan-e Re: :) każdy sobie sam wybiera autorytety. 24.09.11, 15:55 Nie bądź naiwny. "Ludzie honoru" oddali władzę w zamian za obietnicę, że nie będzie żadnych rozliczeń, "gruba kreska". Gdyby się nie wywiązali z zawartych ustaleń, skończyli by za kratami, gdzie ich miejsce. Zakładać, że ludzie amoralni przez całe swoje życie, służący morderczemu imperium, nagle nie wiadomo skąd kierowali się w tym wypadku jakimś honorem, a nie konformizmem i strachem, to efekt michnikowej propagandy. To po prostu zaprzecza zdrowemu rozsądkowi. Niektórzy być może wierzyli, że ci ludzie mają jeszcze jakąś władzę, że wjadą do Polski radzieckie czołgi, czym Michnik straszył z mównicy sejmowej, trudno, uwierzyli - byli po prostu głupi i dali się omamić różowym. Wtedy może panował taki strach, nie wiedzieli, że PRL to trup, nie orientowali się w polityce zagranicznej, nie mam do nich wielkiego żalu. Ale ludzie, którzy znali prawdę, a mimo tego zrobili, co zrobili, to inna para kaloszy. Ale p. Michnik jest zbyt inteligentny, żeby wierzyć w podobne brednie, zrobił to z rozmysłem, dostał od Kiszczaka pozwolenie na gazetę, ustawił się, walczy brutalnie z tymi, którym sposób transformacji nie odpowiadał, nazywa mnie psychicznie chorym od lat. Dlatego uważam, że ten człowiek to Kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: :) każdy sobie sam wybiera autorytety. 24.09.11, 16:17 kan-e napisał: > Nie bądź naiwny. "Ludzie honoru" oddali władzę w zamian za obietnicę, że nie bę > dzie żadnych rozliczeń, "gruba kreska". Gdyby się nie wywiązali z zawartych ust > aleń, skończyli by za kratami, gdzie ich miejsce. Tak jasne. Znaleźli by się za kratami? Jak? Z Armią Czerwoną stacjonującą w Polsce? Z wierną sobie armią SBeków? Z wiernym Jaruzelskiemu Ludowym Wojskiem Polskim? Z armią partyjniaków, z których niektórzy w domu broń trzymali? Czy ty NAPRAWDĘ wierzysz w te bzdury że nie mogli inaczej postąpić? To wszystko co się potem działo w innych krajach to był EFEKT tego, że Jaruzelski z Kiszczakiem słowa dotrzymwali. > Zakładać, że ludzie amoralni przez całe swoje życie, służący morderczemu imperium, nagle > nie wiadomo skąd kierowali się w tym wypadku jakimś honorem, a nie konformizmem i > strachem, to efekt michnikowej propagandy. To po prostu zaprzecza zdrowemu rozsądkowi. Wiara, że każdy z partyjniaków był skończonym sk***ynem i jakiegoś swojego kodeksu honorowego nie miał to dopiero jest szaleństwo.i zaprzeczenie zdrowemu rozsądkowi. Tak samo jak wiara, że BEZ zgody tych panów w 1989 i kilku następnych latach ktoś by im mógł zrobić krzywdę jest szaleństwem. > Niektórzy być może wierzyli, że ci ludzie mają jeszcze jakąś władzę, że wjadą d > o Polski radzieckie czołgi, czym Michnik straszył z mównicy sejmowej, trudno, u > wierzyli - byli po prostu głupi i dali się omamić różowym. Wtedy może panował t > aki strach, nie wiedzieli, że PRL to trup, nie orientowali się w polityce zagra > nicznej, nie mam do nich wielkiego żalu. Ale ludzie, którzy znali prawdę, a mim > o tego zrobili, co zrobili, to inna para kaloszy. Wiesz co? Chiński rząd to trup? A może na Kubie? A co powiesz o "trupie" Koreii Północnej? Idź tam i udowadniaj swoje teorie jak to łatwiutko obalasz komunę. Tacy jak ty to nawet w 1989 siedzieli jak myszki pod miotłą ze strachu. Nabrali odwagi długo po tym, jak armia radziecka raczyła się z Polski wynieść. Teraz to w gębie mocni. > Ale p. Michnik jest zbyt inteligentny, żeby wierzyć w podobne brednie, zrobił t > o z rozmysłem, dostał od Kiszczaka pozwolenie na gazetę, ustawił się, walczy br > utalnie z tymi, którym sposób transformacji nie odpowiadał, nazywa mnie psychic > znie chorym od lat. Dlatego uważam, że ten człowiek to Kanalia. Hmmm nazywa ciebie?!!!!!!!!!!!!!!!! Keller to znów Ty? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kan-e Re: :) każdy sobie sam wybiera autorytety. 24.09.11, 16:41 Jeśli twierdzisz, że Chiny / Korea Północna / Kuba zainterweniowałyby w Polsce, to nie mamy o czym rozmawiać, za długo by to trwało. Pozdrawiam mimo wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: :) każdy sobie sam wybiera autorytety. 24.09.11, 16:56 Wybacz ale nie da się prowadzić dialogu z kimś kto nie rozumie co jest napisane. Nic podobnego NIE napisałem. To Twoje urojenie i do niego miej pretensję nie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek Chętnie zjadłbym obiad z W.Jaruzelskim,Kaczyńskieg 24.09.11, 21:34 .. Kaczyńskiego nie zaprosiłbym NIGDY... A komuna zrujnowała życie moje i mojej rodziny.. Tak bardzo dostałem w d... że jestem już dobrze ponad 20 lat na emigracji... A różnica pomiędzy mną a PiSowskimi szaleńcami jest taka, że ja widzę sprawy w szerszej perspektywie.. bez samolubnych kryteriów.. i patrzę, CO NAJWAŻNIEJSZE !!!!, NA ŚWIAT ŻYCZLIWIE.. BEZ ZACIETRZEWINIA... I nie chcę WAAADZY, i nie chcę ZEMSTY... W Polsce jest wiele złego i jeszcze więcej do zrobienia... Ale człowieka dojrzałego od niedojrzałego rózni to, że człowiek niedojrzały chce za sprawę "umrzeć", a człowiek dojrzały chce dla sprawy żyć i pracować... A nie pasożytować jak PiS i Kościół Katolicki.. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Chętnie zjadłbym obiad z W.Jaruzelskim,Kaczyń 24.09.11, 22:25 prawdziwygagatek - dzieki za Twe slowa, jestes wielki! Jak to czlowieka podnosi na duchu, gdy odnajdzie kogos myslacego podobnie i do tego ROZSADNIE jak na Zachodzie a nie tym pisowym wschodzie, ktory jeszcze ciagle w Polsce straszy. To sa pogrobowcy komuny, ale ci najgorsi bo nie chca sie do tego przyznac. Homososy. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Do psychologa! 25.09.11, 00:11 123jna napisał: > prawdziwygagatek - dzieki za Twe slowa, jestes wielki! Jak to czlowieka podnosi > na duchu, gdy odnajdzie kogos myslacego podobnie i do tego ROZSADNIE jak na Za > chodzie Rany, to jest jakiś GIGANTYCZNY kompleks niższości. Dodatkowo, gdzie ty widzisz te pokłady rozsądku na zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Tak, jest, wybierz się, koleś. 25.09.11, 02:58 Dla was, pisowców, trzeba by chyba już osobny psychiatryk budować. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Tak, jest, wybierz się, koleś. 25.09.11, 23:58 Dzień bez słowa chory, psychiczny, psychol, psychiatra jest dla was towarzysze, dniem straconym, prawda? Wy macie jakieś matryce do mózgu powszczepiane? Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: Chętnie zjadłbym obiad z W.Jaruzelskim,Kaczyń 25.09.11, 23:11 Ze wszystkich twoich wpisów widać, że na świat, jak piszesz, patrzysz życzliwie. Wiesz, to jest nawet zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Komu nie wierzę 24.09.11, 15:10 Jestem emigrantem i odwiedzam Polske raz na kilka lat. Za kazdym rezem jestem zachwycony poziomem zmian,ktore rzucaja sie w oczy po kilkuletniej przerwie.Polska to zupelnie inny kraj niz ten z ktorego wyemigrowalem 20 lat temu. Oczywiscie jest jeszcze wiele do zrobienia zeby dorownac Niemcom czy czy krajom skandynawskim ale ogolnie przemiana na lepsze jest ogromna. O te zmiane walczyl miedzy innymi A Michnik. Za walke z komuna siedzial w wiezieniu. W czasie najwiekszych zmian byl ich aktywnym uczestnikiem dlatego Polska po 89r przestala byc komunistyczna.Caly narod z wyjatkiem tych ktorzy w komunie obrosli przywilejami dopingowal takich ludzi jak Michnik oczekujac zmian,ktore teraz staly sie rzeczywistoscia. Polska jest wolna. Nie ma cenzury,wolno podrozowac po calym swiecie. Nie ma zadnych ograniczen,ktore byly zmora PRL. Wszystkie te zmiany sa miedzy innymi zasluga Michnika. Ci co krytykuja Michnika widocznie tesknia za powrotem PRL. To oni popieraja Kaczynskiego,ktory pod placzykiem obrony wartosci chrzescijanskich chce na nowo wprowadzic totalitaryzm. Che zostac wodzem narodu ktory ma sie tylko jego sluchac i jemu sluzyc pod bacznym okiem CBA i innych sluzb specjalnych. Glosujcie na PiS. Obudzicie sie w IV RP. Na szczescie mnie to nie dotyczy ale zal mi rodziny i znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 15:13 Przed wyborami Donald Tusk zawsze wiele obiecuje - przyjęcie Karty Praw Podstawowych, inwestora dla Stoczni Gdańskiej, zmiany w prawie na korzystniejsze dla pracowników i pracodawców, obniżenie podatków, modernizację PKP, przyjęcie euro w 2012. Później okazuje się, że to tylko puste wyborcze hasła, bez znaczenia. Jak więc można po raz kolejny zaufać jego słowom i w ogóle przywiązywać uwagę do tego co mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 15:39 :) Oczywiście, że nie można. Jednak niestety mamy wybory większościowe. Choc teortetycznie startuje więcej partii liczy się tylko 4 czy 5 (jak się uda Palikotowi). Jak nie chcesz zmarnowac głosu musisz na jedną z nich oddać głos. No teraz decyzja na kogo? PiS? Nie podobają ci się prawdziwe niedotrzymywania obietnic przez Tuska to uwierzysz w równie prawdziwe kłamstwa Kaczyńskiego? Na związek zawodowy rolników czyli PSL? Na SLD? Na ruch Palikota? Pamiętaj, że może i sam Palikot jest fajny, ale będziesz głosował, na kogoś innego, na różnych ludzi, których on złapał ostatnio by stworzyć listy. Myślisz, że naprawdę dobrze ich sprawdził? Czy naprawdę będą realizować jego linię programową? :) nie nie piszę by kogoś akurat do Palikota zniechęcić i jego ludzi. Sam się łamie - to moje przemyślenia. Z PO startuje mój znajomy - mimo, że ta partia mnie wkurzyła temu człowiekowi ufam. Czy jednak głosowac na niego, a dzieki temu wejdzie nie on, a ktoś kto zbierze wiecej głosów niż on? To jeszcze dość młody człowiek. Myśleć, a potem wiedzieć, że wybór był własnym wyborem i jedyną osobą którą za jego skutki nalleży obciążac jesteś ty sam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 15:56 Tu trzeba zmienić system wyborczy, a nie uprawomocniać klikę własnym głosem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 16:20 :) Poki jest taki jaki jest trzeba się do niego stosować. Rezygnując z wyborów pozwalasz by inni za ciebie wybierali, nawet tak kulawo. Wolę miec ograniczone pole do decyzji niz żadne. Czy w końcu wybiorę Palikotowców czy PO to zawsze bedzie jeden głos więcej przeciwko PiSowi, a tych NIGDY bym nie chciał ponownie u władzy (chyba, że ktoś ich przebije w draństwie). A jeszcze jedno - precz z JOW bo to najbardziej większościowy system wyborczy. Z nimi może być tylko jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
matruni Komu nie wierzę 24.09.11, 15:36 Oto przykład żelaznego elektoratu Pis.;Były wysoki oficer LWP,który na dodatek obecnie jest czołowym aktrywistą Radia Maryja.I cham przy każdym spotkaniu na ulicy śmie mnie uświadamuiać na kogo powinienem zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
voluntariusz Komu nie wierzę 24.09.11, 15:44 Czy po tym wszystkim, czego dowiedzieliśmy się o Michniku przed ostatnie dwadzieścia lat, jeszcze ktoś z Polaków mu wierzy? Czy ktoś drwiący, wyszydzający, poniżający niewykształconych, niezaradnych, prostych, religijnych chłoporobotników mógł szczerze być członkiem KORU??? Co on tam robił? Troszczył się o religijnych oszołomów modlących się do Matki Boskiej?! Czy ktoś z Polaków wierzy w to, że kiszczak ma honor? Kto dał prawo Michnikowi wertować tajne archiwa i odebrał to prawo jego przeciwnikom? Kto Michnikowi dał prawo pełnić rolę ambasadora Polski na świecie? On jest tylko ambasadorem swojej wizji i swojej frakcji i niech tylko tak się przedstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 16:04 voluntariusz napisał: > Czy po tym wszystkim, czego dowiedzieliśmy się o Michniku przed ostatnie dwadzi > eścia lat, jeszcze ktoś z Polaków mu wierzy? > Czy ktoś drwiący, wyszydzający, poniżający niewykształconych, niezaradnych, pro > stych, religijnych chłoporobotników mógł szczerze być członkiem KORU??? > Co on tam robił? > Troszczył się o religijnych oszołomów modlących się do Matki Boskiej?! > Czy ktoś z Polaków wierzy w to, że kiszczak ma honor? > Kto dał prawo Michnikowi wertować tajne archiwa i odebrał to prawo jego przeciw > nikom? > Kto Michnikowi dał prawo pełnić rolę ambasadora Polski na świecie? > > On jest tylko ambasadorem swojej wizji i swojej frakcji i niech tylko tak się p > rzedstawia. Michnik nigdy nie rzadzil w Polsce ani nie zamowal zadnego urzedu. Jest wydawca gazety. Jesli mu nie wierzysz to nie czytaj. A ile razy mozna wierzyc Kaczynskiemu? Przeciez to klamca,kotrego klamstwa potwiedzil sad i to juz kilkakrotnie. Oto kilka klamstw i niespelnionych obietnict Kaczynskiego. KIEDY MOJ BRAT BEDZIE PREZYDENTEM JA NIE BEDE PREMIEREM-KLAMSTWO W CHWILI PRZYJECIA LEPPERA DO KOALICJI WYSLAL ZA NIM SZPIEGOW-OSZUKANSTWO MIAL WYBUDOWAC 3 MIL. MIESZKAN -NIESPELNIONA OBIETNICA Na koniec jego rzadu sam doprowadzil do jego upadku. Jesli teraz zostanie premierem scenariusz sie potworzy a Polska i Polacy bardzo na tym straca. Znowu Polska zamieni sie w panstwo policyjne. Glosujcie na hunte Kaczynskiego, Ziobro i Mcierewicza. Siepacze Kaminskiego juz czekaja na poranne naloty w swietle kamer tv. Nie wiem czy dobrze pamietam ale w czasie rzadow PO nie bylo ani jednego zatrzymania przy ktorym byli obecni dziennikarze tv i tak trzymac. Kto ekscytuje sie tanimi sensacjami niech glosuje na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
voluntariusz Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 21:21 KOR chronił robotników i to było bardzo piękne posunięcie, tyle że bardzo fałszywe, bo robotników michnikopodobni potrzebowali wyłącznie jako naiwne mięso armatnie w bitwie przed skokiem na bardzo dużą kasę. Przez byłych członków, a szczególnie byłych sympatyków KORU, robotnicy obecnie są traktowani już zdecydowanie bardziej szczerze, a jak, to wystarczy czytać właśnie GW w tematach robotniczych. To właśnie dzisiaj robotnicy bardziej potrzebują KORU niż wówczas i właśnie do obrony przed takimi ludźmi jak trzon sympatyków GW, cisnący robotników do grosza i do minuty za miesięczne pensyjki nienadające się do przeżycia nawet dwóch tygodni. Kim są podobno roszczeniowi i niby leniwi robotnicy obecnie liberałowie z GW piszą już bardzo mało podobnie do ulotek KORU. Szczególnie zmieniło się pióro właśnie nadredaktorowi. Wyborcza była kiedyś wspólnym sukcesem milionów ludzi, budowana często z narażeniem życia przez zapaleńców wolnej prasy za osobiste pieniądze. Jakim prawem garstka wybranych przywłaszczyła sobie kilkudziesięcioprocentowe pakiety akcji???????????????????????????????????????? Jak można takim troskliwym „przyjaciołom” wierzyć? Po tylu kłamstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
voluntariusz Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 23:02 cyt.: Nie wiem czy dobrze pamietam ale w czasie rzadow PO nie bylo ani jednego zatrzymania przy ktorym byli obecni dziennikarze tv i tak trzymac. Kto ekscytuje sie tanimi sensacjami niech glosuje na PiS. i koniec cytowania Jeśli chodzi o tanie sensacyjki to nic nie przebije aresztowania uczniaka bazgrajacego w szkolnym klopie że nie lubi gajowego. Ekscytujące! Transmisja była prawie w 3D. Swietny cel organów ścigania i poprawnej prokuratury. Ekscytujące. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 15:56 Dlaczego mam wierzyc Jaroslawowi Kaczynskiemu, ktory tkwi w klamstwach ? Nareszcie powiedziasne bez "owijania w bawelne" z kim mamy do czynienia? Kim jest ten zakompleksiony, malenki czlowieczek, a swlasciwie karykatura ludzka ? Niby wszyscy o tym wiedza, ale nie chca glosno przyznac. Strach przed purpuratami jednak zmaleje. Wiecej glosow uwaza za blad podporzadkowywaniu zycia spolecznego "politykom" w sutannach. Mamy znakomity przyklad po decyzji podjetej przez Dziwoisza ! Nie mial prawa,ale sobie je uzurpowal a w razie czego zaslania sie Chrystusem, Bogiem, kryzem ! Jako mysliciel Karol Wojtylla nie bylby zachwycony swoim pantoflowym. Dziekuje panie redaktorze za otwaryte nazawanie rzeczy po imieniu. Obrzydlo sluchanie idiotyzmow o "sztucznej" mgle,zamachach. Chorzy ludzie i "wirusem" glupoty zarazaja innych. Na dobra sprawe komu potrzebna byla smierc tak nic nie znaczacego czlowieka ? Kaczynski churuje na wielkosc, zamach byly nobilitacja do wielkosci. Tak naprawde Dziwisz nobilitowal Go pochowkiem na Wawelu. Moze kiedys historia zrewiduje sprawe, dokona rewizji i zadecyduje.... Jest Wawel miejscem dla WIELKICH, czy nie tylko ? Odpowiedz Link Zgłoś
kazby Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 20:00 jesteś starą zdegenerowaną szmatą ubecką - i zamknij swój ku...ki ryj Odpowiedz Link Zgłoś
sinhuesinhue Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 20:32 masz problem z artykułowaniem myśli czy jesteś zaprogramowanym pisiakiem z pustą głową ? Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force Własnemu poczuciu estetyki nie powinien pan... 24.09.11, 15:59 wierzyć, Panie nadRedaktorze. W kapciach do prezydenta, nawet jeśli to "prezydęt", przychodzić się nie powinno. A co do Pańskich wynurzeń politycznych to jak na kogoś kto się kumał z Kiszczakiem - zdrajcą i sługusem Czerwonych, są one nadzwyczaj odważne. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Komu nie wierzę 24.09.11, 16:00 Dzięki jakim specyfikom głowa Adama Michnika zawsze bije czołem przed Tuskiem? Czy też Adam Michnik ma już taką budowę z natury, że musi tym czołem przed Tuskiem bić? A może Adam Michnik jest robotem tak zaprogramowanym, że całe Dobro widzi po stronie Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
231955ali Komu nie wierzę 24.09.11, 16:09 Jest artykul dodaj opinie - a my mamy raking popularnosci P. Michnika pewno znawcy rodziny nawet nie przeczytali artykulu. 1.P.Michnik pewno tych glupot nawet nie przeczyta. 2.Glupoty te nie zmienia pogladu i postrzegania P.Michnika przez osoby ,ktore go akceptuja i szanuja. 3.Dlaczego tak sie produkujecie- niedziela ,spacer kwalifikacje w F1. Co do artykulu bardzo trafnie i jak zwykle ciekawie napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
azcrobywatezag1313 ranking niepopularności niepopularnego Michnika 24.09.11, 16:31 231955ali napisał: > Jest artykul dodaj opinie - a my mamy raking popularnosci P. Michnika ranking popularności? raczej ranking niepopularności. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ranking niepopularności niepopularnego Michni 24.09.11, 16:57 :) lata się zmieniają a Michnik dalej "wróg ludu" Jedyna różnica - komuchy dziś nazywają się "prawicą". Odpowiedz Link Zgłoś
231955ali Re: ranking niepopularności niepopularnego Michni 24.09.11, 17:56 Mylisz sie kolego.Mozna byc popularnym na + lub - ale chodzi mi o to,ze jezeli P.Michnik napisze artykul wiekszosc go nie czyta poza tytulem, jest tak popularny ,ze gdyby reszta artykulu zawierala np.inwokacje z Pana Tadeusza to zaslepieni w nienawisci tego by niezauwazyli.Dotyczy to rowniez artykulow P.Olejnik tez popularna.Wszelkie infektywy na ich temat i tak dla normalnych ludzi nie maja znaczenia poprostu folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko.0 Czas na emeryturę Panie M. 24.09.11, 16:25 Pisze Pan żałosny bełkot bardzo zmęczonej osoby której wszystko się pomieszało w głowie i która wygaduje starcze obsesjel Odpowiedz Link Zgłoś
azcrobywatezag1313 Komu nie wierzę ? pyta Michnik - Sobie! 24.09.11, 16:25 Komu nie wierzę ? pyta retorycznie Michnik. Sobie. Nikt Michnikowi nie wierzy, a sam Michnik być może już wystarczająco dojrzał psychicznie, żeby samemu sobie nie wierzyć przede wszystkim. Dziesięciolecia kłamliwej propagandy, dziesięciolecia kłamstwa i obłudy, dziesięciolecia socjotechnicznej psychomanipulacji powinny zrobić swoje sprawiając, że nawet Michnik nie wierzy już Michnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Kaczynski znowu klamie. 24.09.11, 16:28 Rzecznik PiS Hofman potwerdzil ze mezczyzna,ktory podpalil sie przed URM slal listy do Kaczynskiego. Kaczynski temu zaprzecza mowiac ze nie dostawal zadnych listow dlatego nie wierze Kaczysnkiemu bo znowu klamie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-ropo-mozgi Re: Szechter. 24.09.11, 18:22 Nim dluzej sie zastanawiam nad tym co zaszlo po smolenskim grillowaniu i tej farsie jaka nam zadedykowal PiSmenski szaleniec ze swoim sztabem UMYSLOWO CHORYCH macior i reszty chlewu, to dochodze ze jest to szczescie dla Polakow.Lepiej ze znamy podzialy na ludzi zdrowych i tych ,ktorych powinno sie ogladac tylko przez kraty w ZOO. Zaskakuje mnie poziom TOLERANCJI DLA TYCH PISOWSKICH DEGENERATOW: czy gdziekolwiek na swiecie istnieje taki kraj, gdzie po slowach o sztucznej mgle idobijaniu rannych czy "obezwladnieniu samolotu" nie zamyka sie "tworcy" teorii w psychiatryku? Kiedy dodam ,ze ten polglowek swego czasu stal na czele ludzi odpowiedzialnych za BEZPIECZENSTWO tego kraju, to porownanie z malpa trzymajaca brzytwe jest jak najbardziej na miejscu.. Dlugo by mozna o partii przytulajacej debili pisac, przeklinac i zlowrozyc, ale chodzi nam przeciez nie o to. TRZEBA RATOWAC TEN KRAJ- SKAZONY NAWOLYWANIEM NAWIEDZONEGO POLGLOWKA DO NEGACJI KONSTYTUCJI, PREZYDENTA,STABILNOSCI MIEDZYNARODOWEJ,UKLADOW UNIJNYCH I WSZYSTKIEGO TEGO, CO JEST NIEZGODNE Z "NAUCZANIEM" TEGO MALEGO POLSKIEGO HITLERKA, ZALOSNEGO HITLERKA. Licze na szybka smierc emerytow i recistow,licze na odejscie podkarpackiego zacofania na bezpieczna glebokosc 1,5m pod ziemia.Bo ta tepa warstwa spoleczenstwa jest jak inkwizycja wierzaca w plaska Ziemie i czarownice. Jestesmy wobec nich bezsilni- DO ICH PRZEDSMIERTNIE ZAKUTYCH LBOW ARGUMENTY NIE PRZEMAWIAJA,INKWIZYTORZY ZBIERAJA ZNIWO JAK W SREDNIOWIECZU WSROD TLUSZCZY. KOMOROWSKI,TUSK, MICHNIK SA PALENI NA STOSIE,A CELEM SAMYM W SOBIE JEST WLADZXA MALEGO ,OSZALALEGO CZLOWIECZKA. GDYBY BYLA TAKA SZANSA-BOZE,PROSZE CIE! ZABIERZ KARAKANA Z RESZTA CWOKOW PISOWSKICH DO SIEBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-ropo-mozgi Re: Szechter. 24.09.11, 18:24 TOLERANCJI DLA TYCH PISOWSKICH DEGENERATOWNim dluzej sie zastanawiam nad tym co zaszlo po smolenskim grillowaniu i tej farsie jaka nam zadedykowal PiSmenski szaleniec ze swoim sztabem UMYSLOWO CHORYCH macior i reszty chlewu, to dochodze ze jest to szczescie dla Polakow.Lepiej ze znamy podzialy na ludzi zdrowych i tych ,ktorych powinno sie ogladac tylko przez kraty w ZOO. Zaskakuje mnie poziom TOLERANCJI DLA TYCH PISOWSKICH DEGENERATOW: czy gdziekolwiek na swiecie istnieje taki kraj, gdzie po slowach o sztucznej mgle idobijaniu rannych czy "obezwladnieniu samolotu" nie zamyka sie "tworcy" teorii w psychiatryku? Kiedy dodam ,ze ten polglowek swego czasu stal na czele ludzi odpowiedzialnych za BEZPIECZENSTWO tego kraju, to porownanie z malpa trzymajaca brzytwe jest jak najbardziej na miejscu.. Dlugo by mozna o partii przytulajacej debili pisac, przeklinac i zlowrozyc, ale chodzi nam przeciez nie o to. TRZEBA RATOWAC TEN KRAJ- SKAZONY NAWOLYWANIEM NAWIEDZONEGO POLGLOWKA DO NEGACJI KONSTYTUCJI, PREZYDENTA,STABILNOSCI MIEDZYNARODOWEJ,UKLADOW UNIJNYCH I WSZYSTKIEGO TEGO, CO JEST NIEZGODNE Z "NAUCZANIEM" TEGO MALEGO POLSKIEGO HITLERKA, ZALOSNEGO HITLERKA. Licze na szybka smierc emerytow i recistow,licze na odejscie podkarpackiego zacofania na bezpieczna glebokosc 1,5m pod ziemia.Bo ta tepa warstwa spoleczenstwa jest jak inkwizycja wierzaca w plaska Ziemie i czarownice. Jestesmy wobec nich bezsilni- DO ICH PRZEDSMIERTNIE ZAKUTYCH LBOW ARGUMENTY NIE PRZEMAWIAJA,INKWIZYTORZY ZBIERAJA ZNIWO JAK W SREDNIOWIECZU WSROD TLUSZCZY. KOMOROWSKI,TUSK, MICHNIK SA PALENI NA STOSIE,A CELEM SAMYM W SOBIE JEST WLADZXA MALEGO ,OSZALALEGO CZLOWIECZKA. GDYBY BYLA TAKA SZANSA-BOZE,PROSZE CIE! ZABIERZ KARAKANA Z RESZTA CWOKOW PISOWSKICH DO SIEBIE! Odpowiedz Link Zgłoś