melawryj 27.09.11, 10:23 hahahahaha, wyborcza i "bezstronny" to jak kloszard w audi rs5. lepiej jakieś konkursy na najbardziej inteligentnie wyglądające oprawki z zerowym szkłem w redakcji urządzać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grisza14 Przeciez cytowany bezimiennie Sroczynski nazwal go 27.09.11, 10:36 terorysta i na lamach wczorajszej gazety gleboko to uzasadnil. A dzis Milada J rznie glupa, ze az dymi na Czerskiej.Krzywa, oni juz tam poglupieli ze strachu przed PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Przeciez cytowany bezimiennie Sroczynski nazw 28.09.11, 02:50 grisza ,bo to jest terorysta i dobrze oplacany przez nas wszystkich. 3000 zl. emerytury do ktorej wszyscy doplacamy a on ciagle ma malo. Jego potrzeby sa kilka razy wieksze .Moje tez ale jakos nie mam o wszystkie problemy zyciawe pretensji do Tuska i Rzadu.Kazdy ma problemy bo jest kryzys,cos nie wyszlo,cos sie nie udalo ale nikt nie leci przed kancelarie Premiera i sie nie podpala.Teraz jeszcze musimy placic za kosztowne leczenie tego glupka .Sam sie okaleczyl wiec sam powinien za leczenie zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Prawdziwi terroryści 28.09.11, 08:38 rockawy napisała: > grisza ,bo to jest terorysta i dobrze oplacany przez nas wszystkich. 3000 zl. > emerytury do ktorej wszyscy doplacamy a on ciagle ma malo. Przy okazji o co chodzi z tymi dopłatami? Facet był w KRUSie? A teraz o terrorystkach "W takim razie jednak terrorystką, a nie ofiarą czy męczennicą IV RP należy nazwać choćby Barbarę Blidę (copyright by Piotr Semka). I to w dużo większym stopniu niż Andrzeja Żydka. Nawet w raporcie posła Kalisza pojawiła się sugestia, że była posłanka mogła chcieć się zranić. A więc naprawdę coś wymusić na państwie, które było być może na tropie jej dziwnych quasikorupcyjnych czy wprost korupcyjnych związków. Używając języka Sroczyńskiego, to dopiero była terrorystka. Postrzelenie się nie budzi przecież takiej grozy jak oblanie się łatwopalnym płynem. Tu można podejrzewać grę." Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Samospalenie: świadomy protest polityczny 27.09.11, 11:00 Specjaliści nie ujawniają swojej tożsamości, być może z obawy o własne życie. A my bardzo prosimy o nie publikowanie w poważnej prasie tego typu relacji - w obawie o nasze zdrowie psychiczne :) -- / Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Samospalenie: świadomy protest polityczny 27.09.11, 11:07 linka nie ma, bo GPC nie ma strony internetowej - przyp. red.) :))) gpcodziennie.pl/?utm_source=niezalezna&utm_medium=wpis&utm_campaign=gpc Ojojoj...co za wiarygodność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd Ot cała Wybiórcza i jej "żetelność" 27.09.11, 18:44 Tylko czemu tak pokaźne stado baranów daje się strzyc tym hochsztaplerom. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Ot cała Wybiórcza i jej "żetelność" 27.09.11, 21:54 Ano temu, żeby stadu nieco mniej pokaźnemu (na szczęście), za to dużo, dużo głupszych baranów, dających się strzyc jeszcze większym hochsztaplerom, gul skakał i żeby mogli przyłazić na to forum i wyrzucać z siebie całą swoją (i swoich idoli) głupotę, frustrację i bezsilność. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Będzie sprostowanie? 27.09.11, 11:11 gpcodziennie.pl/?utm_source=niezalezna&utm_medium=wpis&utm_campaign=gpc Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Samospalenie: świadomy protest polityczny 27.09.11, 11:35 Samopodpalenie nie rozwiązuje w SPOSÓB UCZCIWY problemów MATERIALNYCH smobójcy! Dlatego jest jedynie próbą szantażu, przed ktorym, ze względów propagandowych, czasami ugina sie administracja państwowa. Zupełnie czymś innym jest samopodpalenie jako demonstracja polityczna. Mam nadzieję, że administracja tak właśnie potraktuje pana Żydka i tak właśnie przykładnie nie da się zaszantazować. Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix Samospalenie w ocenie Neues Deutschland info. DW 27.09.11, 14:39 "Zapalnik polskiej kampanii wyborczej" Desperackie samopodpalenie się, jakiego w miniony piątek dokonał przed kancelarią premiera były urzędnik skarbowy Andrzej Ż., jest tematem artykułu w Neues Deutschland „Zapalnik dla polskiej kampanii wyborczej”. Apel prezydenta Komorowskiego, by nie nadużywać tego dramatu do kampanii „oczywiście został zlekceważony”, pisze z Wrocławia autor artykułu Julian Bartosz, „na przykład przez Jacka Kurskiego, europosła z ramienia opozycyjnego PiS, ale też przez aktywistów ugrupowania „Polska Jest Najważniejsza”. (...) Nasuwa się jedna myśl: Jeżeli wszyscy ludzie w Polsce z problemami finansowymi mieliby reagować tak jak Andrzej Ż., nieunikniony byłby pożar obejmujący całe połacie”. www.dw-world.de/dw/article/0,,15418032,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Samospalenie: świadomy protest polityczny 27.09.11, 14:51 za samo spalenie się, pewnie od jakieś partii katolickiej swoje chłopina już otrzymał - teraz reszta - każdy chwyt tej partii jest BARDZO dobry - opłacanie kiboli, by na trasie jazdy premiera robić zadymę, teraz szukają , czy zona premiera nie miała romansów - każde świństwo kaczorów dozwolone - najwyżej powie się po fakcie cicho "pomyłka" Ależ to draństwo Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Kolejna wiarygodna i rzetelna publikacja p. Miłady 27.09.11, 16:58 W dzisiejszej rzepie, NA JEDNEJ STRONIE, obok artykułu Wildsteina "Swaidomy protest polityczny" jest na ten temat publikacja Michała Szułdrzyńskiego na temat tego samospalenia "Nie da się zrzucić winy na Platformę". Obie publikacje zajmują tyle samo miejsca. Czy do pani nie dociera, że wjednej gazecie, na tej samej stronie, mogą być zaprezentowane dwa różne punkty widzenia na tę samą sprawę ? Za trudne dla propagandzistki z Czerskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Samospalenie: świadomy protest polityczny 27.09.11, 17:10 Facet sam sobie winien. Może i tak,może i nie. Członek "Solidarności" przechodzi z renty na emeryturę. ZUS "Z URZĘDU" o cztery miesiące zmniejsza mu wysługę. Sąd twierdzi,że ZUS zrobił to zgodnie z prawem. Pytam,czyim prawem,kto je ustanowił. ZUS na podstawie wniosku ubezpieczonego,którego on nigdy nie składał wydaje decyzję na mocy której przy zbiegu dwu świadczeń ubezpieczony wybrał to mniej korzystne dla niego.Przy przeliczaniu, przeprowadzając odpowiednie kombinacje finansowe pracownik ZUS wyprowadza z systemu prawie 5 tysięcy złotych. Sąd,prokuratura,policja,CBA,urząd skarbowy nie widzą w tym nic nagannego. Gdzie ja żyję? Kto tu rządzi? Idiotów to niech oni szukają w swoim gronie. Ludzie nie są tak durni jak im się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd Aleś brzydula doje.bała.. "bezstronny" 27.09.11, 18:39 Ale dzięki, pośmiałem się trochę. Kiedy wreszcie przestaniecie taką ściemę uprawiać i wprost przyznacie, że jesteście TT, czyli Trybuną Tóska? Brzydula nie owijaj w bawełnę, tylko odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix Samospalenie w ocenie Głosu Rosji 27.09.11, 19:05 W życiorysie polskiego bezrobotnego, który przedsięwziął próbę samospalenia, zwraca na siebie uwagę jeden fakt. Ten człowiek w swoim czasie na podstawie ustawy o lustracji został zwolniony z policji, jako człowiek, który służył reżimowi socjalistycznemu. Od tego faktycznie zaczęła się zła passa w życiu Andrzeja K. Jednakże praktykę czystek politycznych, zakazu wykonywania zawodów aktywnie stosowali prezydent i premier Lech i Jarosław Kaczyńscy. Może, zakrawa się na paradoks to, że teraz ich partia „Prawo i sprawiedliwość” usiłuje gromadzić punkty na podstawie tragedii, którą pośrednio sami spowodowali. polish.ruvr.ru/2011/09/27/56824870.html Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Krwawy reżim Tuska !! 27.09.11, 19:28 "Nie zabijajcie nas" - wrzasnął przerażony Waszczykowski ! Andrzej Ż.(ydek), super młody emeryt, po 15 latach pracy w Policji kasuje miesięcznie 2 900 zł i jemu dzieje się krzywda ?! Należy do kasty równiejszych, uprzywilejowanych !! Czy agent Tomek otrzymujący emeryturę 4 000zł w wieku 34 lat też jest pokrzywdzony, prześladowany przez Krwawy Reżim Tuska, z Putinem na spółkę ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
viesia_1 Nie chce placic !!! 27.09.11, 20:29 Nie chce placic za nieudolnosc samopodpalacza ani za ksiazki dla czyichs dzieci. Jak sie ma dzieci, to trzeba miec i na dzieci. Moje dzieci mialy ksiazki, ubrania, jedzenie i mieszkanie za pieniadze zarobione przeze mnie. Nie bylo lekko, ale nikt mi nie dokladal. Nie widze zadnego powodu, zeby z naszych wspolnych panstwowych pieniedzy utrzymywac nieudacznikow. Trzeba nagradzac pracowitosc, pomyslowosc, rzetelnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Nie chce placic !!! 28.09.11, 03:02 viesia popieram Twoja opinie na temat w 100% .Koniec z tym ,:ze 'pan Bog dal dzieci ,da i na dzieci"Barany katolickie musza sobie zdac sprawe ,ze zycie to nie bajka i na utrzymanie dzieci trzeba zarobic . Jest obcja. Odebrac klechom alimenty/ koszty konkordatu/ a dac na dzieci . Wybor nalezy do KK /jak nie ukradnie wiecej to zlotowki nie da/ albo do baranow katolickich / zaniosa reszte z zapomogi liczac ,ze po smierci bedzie lepjej /a to katabas ma za zycia lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd Re: Nie chce placic !!! 28.09.11, 06:58 Masz matkę kur.vę i się chwalisz. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
bigwit13 Re: Samospalenie: świadomy protest polityczny 28.09.11, 00:04 Szanowni Państwo! Jak się wypowiedział prof. Brunon Hołyst w 2009 roku w naszym kraju prawie 6 tys desperatów rzuciło się na sznur, i wokół tych przypadków była cisza! Tym razem znalazł się odważny, który podpalił się pod Kancelarią Premiera! Fakt ten nie mógł zostać nie zauważony przez media, a tym samym opinię publiczną. Jak do tego dodamy ok. 5 tys ofiar śmiertelnych na naszych drogach rocznie, to wtedy pojawia się skala problemu! Władze państwowe nie dostrzegają problemu, zadowolone z ruchu w kadrach. Problem natomiast jest i się nawarstwia, dotykając w większości osoby zepchnięte na margines społeczny, o których prawa nikt nie walczy. Art. 1 Konstytucji R.P. mówi, iż "Rzeczpospolita Polska jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli" - jednak wytłumaczenie tego zapisu jest wygodne dla władzy tj. powyższe sformułowanie nie jest stanem faktycznym, a jedynie celem do którego zdążamy! Tak więc nie wiadomo na jakim etapie jesteśmy zdążając do tego celu, ani kiedy go osiągniemy! To jest tajemnica rządzących. Następna rzecz to brak w naszym kraju tzw. "minimum socjalnego", które pozwoliło by przetrwać osobie pozostającej bez pracy. Aktualnie Pomoc Społeczna potrafi dać człowiekowi 100-200 zł/mies. tłumacząc, że nie ma pieniędzy, natomiast jak taki obywatel ma np. zadłużenie czynszowe, to przychodzi komornik i egzekwuje, bo Państwo nie ma pieniędzy, ale obywatel musi je mieć. Z mojego doświadczenia wynika, że szczegółnie urzędnicy Pomocy Społecznej wykazują dużą ignorancję, a nawet dyskryminację swoich klientów, co objawia się aroganckim podejściem i poniżającym traktowaniem podopiecznych. Na ten przykład wczorajszy reportaż w TV-INFO pt."Raport z Polski" gdzie w Szczecinie podopieczny starszy, schorowany, samotny człowiek, nie chodzący otrzymał pomoc z P.S. w postaci dwugodzinnych wizyt opiekunki, i na skutek interwencji TV pani dyrektor Barbara S. powiedziała, że to się teraz zmieni - pan trafi do domu opieki. Tutaj dodam, że ja też taką sytuację przeżyłem! Mianowicie w stanie nieprzytomnym trafiłem do szpitala 10.10.2009 gdzie byłem do 31.11.2009 r., kiedy to mnie przywieziono do domu, dwóch panów mnie wprowadziło do domu, jako iż nie mogłem chodzić i tak mnie zostawili w mieszkaniu bez prądu, jedzenia i picia. Pomoc Społeczna dopiero po 12 dniach przyznała mi 267 zł/mies. na zakup żywności, jednak tu przypomniał sobie o mnie komornik, i z tej kwoty przez cztery miesiące zabierał mi po 167 zł, zostawiając mi inwalidzie 100 zł na miesiąc. Nikogo to nie obchodziło, że ZUS wypłacił trzy raty renty alimentacyjnej po terminie orzeczenia sądowego o moim ustaniu tego obowiązku - sędzia w sądzie w końcu oświadczył /31.03.2010 r./, że była luka prawna! Również P.S. w tym okresie przyznała mi gorące posiłki z baru, lecz nie miał mi ich kto przynosić i tym sposobem nie skorzystałem z nich, jedynie sąsiadka zza ściany mnie dokarmiała, gdyż Państwo już nie było w stanie. Ale przed nami wybory, więc głosujmy na następnych mamiących nas obietnicami... Szczęść im Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
piggy1 Re: Samospalenie: świadomy protest polityczny 28.09.11, 00:47 W bogatej Norwegii liczba samobójców, liczona procentowo do liczby mieszkańców, jest dużo wieksza niż w Polsce, więc kłopoty finansowe niewiele z tym mają wspolnego. A liczba zabitych w wypadkach samochodowych jest u nas pochodną przede wszystkim liczby pijanych kierowców i nadmiernej prędkości, a nie biedy. Pewnie nie wiesz, że w Polsce w okresie międzywojennym niedoszły samobójca był karany. Dlatego ludzie honoru, jak już chcieli się zabić, uzywali do tego celu broni palnej, żeby mieć pewność iz nie przeżyją. I nie ma powodu, żeby samobójstwa nagłaśniac, bo to tylko rozpacz dla rodziny jeszcze większa. Zwłaszcza jak powiesi się nastolatek, który pokłócił sie z dziewczyną, albo miał złe oceny w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszenuta Re: Samospalenie: świadomy protest polityczny 28.09.11, 08:47 www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110925/POWIAT04/245247288 no comments... Odpowiedz Link Zgłoś
piggy1 Samospalenie: świadomy protest polityczny 28.09.11, 00:35 Ten człowiek zamiast walczyć i szukać afer powinien był szukać pracy, tym bardziej że miał dlugi. Przecież czterdziestokilkuletnich emerytowanych policjantów (swoją drogą całkiem przyzwoitą ma emeryturę) bez problemu zatrudniają liczne agencje ochroniarskie. Jak ma sie trójke dzieci to sie mysli najpierw o rodzinie, a dopiero potem o "dobru publicznym". Samospalanie nie było żadnym protestem politycznym, a zwykłym tchórzostwem, bo rodzinę, z niespłaconymi długami chciał zostawić na pastwę losu. Odpowiedz Link Zgłoś