Dodaj do ulubionych

Single chcą mieć dzieci

27.09.11, 11:09
Ja sobie w każdym bądź razie drukuję ten artykuł, bym nie musiała chodzić do psychologa i tłumaczyć się przed rodziną i bliskimi - dzięki :)
--
/
Obserwuj wątek
    • gostuniop Single chcą mieć dzieci 27.09.11, 11:51
      Pani Heidtmann mówi: "Coraz więcej czasu poświęcamy na rozwój kariery zawodowej, realizowanie siebie. Związki wymagają czasu i uwagi, a one są dziś w deficycie."

A z drugiej strony: "Wśród najważniejszych wartości single wymieniają posiadanie dzieci."

Albo rybka albo parowóz. Nie ma nic gorszego niż posiadanie dzieci i nie poświęcanie im czasu, bo trzeba "rozwijać karierę zawodową" i "realizować siebie".

Można "realizować siebie", tylko trzeba uwzględnić w tej realizacji dzieci. Jak na rower, to nie w głębokie krzaki, tylko z dzieckiem po ścieżce.
      Jak windsurfing, to co drugi dzień, a co drugi kopiemy zameczki w piasku.
      Nie trzeba rezygnować ze wszystkiego, jak się niektórym wydaje, tylko umiejętnie wyważyć potrzeby własne i dziecka.
      • saint_just Re: Single chcą mieć dzieci 27.09.11, 12:19
        gostuniop napisał:

> Pani Heidtmann mówi: "Coraz więcej czasu poświęcamy na rozwój kariery zawodowej
        > , realizowanie siebie. Związki wymagają czasu i uwagi, a one są dziś w deficyci
        > e."
        >
        > A z drugiej strony: "Wśród najważniejszych wartości single wymieniają posiadani
        > e dzieci."
        >
        > Albo rybka albo parowóz. Nie ma nic gorszego niż posiadanie dzieci i nie poświę
        > canie im czasu, bo trzeba "rozwijać karierę zawodową" i "realizować siebie".
        >
        > Można "realizować siebie", tylko trzeba uwzględnić w tej realizacji dzieci. Jak
        > na rower, to nie w głębokie krzaki, tylko z dzieckiem po ścieżce.
        > Jak windsurfing, to co drugi dzień, a co drugi kopiemy zameczki w piasku.
        > Nie trzeba rezygnować ze wszystkiego, jak się niektórym wydaje, tylko umiejętni
        > e wyważyć potrzeby własne i dziecka.
        Bycie singlem to nie kwestia wyboru , lecz charakteru...jeden się czuje szczęśliwy w związku z inną osobą , drugi - wręcz przeciwnie. Ludzie w realu mnie nie inspirują i nudzą , ZAWSZE mam poczucie straty czasu z nimi - mając w alternatywie milion ciekawszych, "samotniczych" zajęć . Tak to jest z singlami.. Mogliby mnie wystrzelić samotnie w kosmos na jakąś misję z paroma zabawkami i naprawdę byłbym szczęśliwy..............Ludzie som różne...a mnie wystarczają całkowicie w wirtualu...
        • rydzyk_fizyk Re: Single chcą mieć dzieci 27.09.11, 19:12
          Singlami z wyboru częściej są dobrze wykształceni i dobrze sytuowani mężczyźni z dużych miast.

Czyżby znaleźli rozróżnienie pomiędzy "singlem" a "kawalerem"? :P
    • redix68 Problemy pojawiają się jednak później. 27.09.11, 11:52
      5 lat to żadna perspektywa. To okres, gdy człowiek wychowuje dzidziusia. Odejście partnera to problemy i trzeba z taktem podchodzić do osób, które znalazły się w tej sytuacji. I to jest problem singli w Polsce a nie decyzja o życiu bez partnera w sytuacji, gdy się nie ma potomstwa. Zachecanie do takiego życia to cynizm lub objaw zgłupienia. Wystarczy zobaczyć ile trudu kosztuje wychowanie i utrzymanie dziecka (od parce nie wspominając) przez dwójkę pracujących rodziców.
      Osoby, które nie mają rodzin z definicji są wykorzystywane w pracy jako takie, które mają więcej czasu i mniejsze potrzeby. Ten ich "na rozwój kariery zawodowej", to może w przypadku wolnych zawodów jest wyborem, ale dla osób, które zwyczajnie zapieprzają w pracy może być zwyczajnie formą przymusu. Kobieta spełniona (kochający mąż, dzieci) zawsze będzie sobie lepiej radziła w życiu, a tym bardziej w pracy.
      • maura4 Re: Problemy pojawiają się jednak później. 27.09.11, 14:56
        Coś mi się zdaje, że najtrudniej o spełnienie u boku kochającego męża. To tak z moich obserwacji kobiet z różnych pokoleń. Jedyna rożnica, to taka, że młode kobiety szybko się rozwodzą i mają w tych decyzjach poparcie rodziców.
        • redix68 Miłość zawsze była towarem deficytowym. 28.09.11, 08:43
          Ale na łamach GW nie znajdziesz nic na ten temat. Same antyprzykłady i schematy postępowania jak sobie z tym radzić. Np. faceci zdradzają, kobiety też, ludzie się rozwodzą, przemoc w domu. Nie żenić się, zostać singlem, dzieci wziąć do adopcji, umożliwić kontrolę życia rodzinnego przez odpowiednie służby. Niestety kobiety tym nasiąkają.
          To, że masz w swoim otoczeniu negatywne przykłady, ne oznacza, że to jest reguła. Regułą jest przeciętność związku, a ich umacnianiu służą dobre a nie złe przykłady jak te z masochistycznym upodobaniem opisywane w G-zecie
    • saint_just Re: Nad kim się użalacie? U mnie w pracy wszystki 27.09.11, 12:04
      makoshika napisał:

> single i singielki to mendy jakich mało. U szefów (też degeneratów-samotników l
      > ub po rozwodach) mają fory, bo gotowi są pracować nawet do 22.00, a wychodzącyc
      > h o 16.30 żegnają słowami: "Gnasz obiadek robić?" albo "Lecisz bachorki odebrać
      > ?". Nic dziwnego, że z takimi gnidami nikt nie ma ochoty wiązać się prywatnie.
      > To zimne, puste, pozbawione zasad osoby. Nie rusza mnie, że nocami ryczą w podu
      > szki. Niech będą ludźmi.
      • gostuniop Re: Nad kim się użalacie? U mnie w pracy wszystki 27.09.11, 12:12
        No, zawszeć lepsza wymiana bździnek z kimś bliskim niż fapping w kibelku do reklamy Intimissimi...
      • kirdan1 Re: Nad kim się użalacie? U mnie w pracy wszystki 27.09.11, 12:12
        A Ty którą łapą dzisiaj ruszasz skórą? :-D
        • saint_just Re: Nad kim się użalacie? U mnie w pracy wszystki 27.09.11, 12:28
          kirdan1 napisał:

> A Ty którą łapą dzisiaj ruszasz skórą? :-D
          No jeśli nie umiesz sobie radzić w tych sprawach i musisz mieć kontraktową krowę slubną na łbie 24g/h ,żeby nie musieć "ruszać" i nie wyobrażasz sobie innych kilku możliwości to już Twój problem , sorry. :-D
          • saint_just Re: Nad kim się użalacie? U mnie w pracy wszystki 27.09.11, 12:31
            ...oooops : "24h/doba".... :-D
      • maritt.g Re: Nad kim się użalacie? U mnie w pracy wszystki 27.09.11, 14:45
        Biegaj po Gerberka i kaszkę zanim bachora odbierzesz ze żłobusia... a w nocy po
        > dkołderkowa wymiana grochówkowych bździnek z żonusią/mężusiem. :-D

O proszę, macie przykład.
        I już nikogo nie dziwi, że nikt się nie chce z takim wiązać :-D
    • porarelaksu Re: Nad kim się użalacie? U mnie w pracy wszystki 27.09.11, 12:17
      Mendą to jest twój szef, a ten zapieprzający od rana do 22:00 to przyszły zawałowiec :) (sam tak mam, ale tylko trzy dni w tygodniu)
    • boykotka Re: Nad kim się użalacie? U mnie w pracy wszystki 27.09.11, 12:29
      Ten artykuł powstał po to by łamać stereotypy, które próbujesz powielać.
      Jestem sigielką i pracuję tylko 8 godzin - w końcu w życiu jest wiele ciekawszych rzeczy do zrobienia i nie jest to koniecznie praca. Proponuję Ci poszukać nowej pracy, jeżeli ta Ci nie odpowiada - prosta zasada w życiu singla.
      Przede wszystkim należy w życiu wiedzieć co się chce robić, potrafić wybrać tak, by życie nie było zbyt uciążliwe. Jeżeli kogoś rajcują dzieci, dom, rodzina i seks - proszę bardzo ale proszę również przyjąć do wiadomości, że istnieją ludzie, których to nie rajcuje.
      --
      /
      • kosmosiki Zaraz, zaraz... :) 27.09.11, 13:20
        > Jeżeli kogoś rajcują dzieci, dom, rodzina i seks - proszę
        > bardzo ale proszę również przyjąć do wiadomości, że
        > istnieją ludzie, których to nie rajcuje.

Ej ale zaraz - przecież single również mają domy - w zasadzie mając większe zasoby (nie muszą wydawać na dzieci) mogą więcej wydać na dom, meble, urządzenie itd. - jak rozumiem to rozumiesz przez "dom"? Bo zaraz potem wymieniasz rodzinę i dzieci - tych faktycznie signiel mieć nie będzie (modulo np. ludzie z dużym rodzeństwem i silnie zżyci z rodzicami - Ci również mają rodzinę, nie mają dzieci).

Co do seksu to zupełnie się nie zgodzę - ja rozumiem, że seks małżeński ze stałą partnerką/partnerem to jest troszeczkę co innego niż seks przygodny ale haloooo... Single (a szczególnie singielki) grzmocą się na potęgę - jeżeli ktoś dba o siebie, nie jest brzydki jak noc i potrafi obsłużyć portal randkowy to z seksem nie będzie miał większego problemu.
    • bsnrk Single chcą mieć dzieci 27.09.11, 13:40
      Powinni jeszcze sprawdzić i wyszłoby, że single/singielki są generalnie przystojniejsi, pewniejsi siebie, inteligentniejsi, bardziej świadomie podejmują wybory, są lepiej wykształceni, bogatsi, uczciwsi, bardziej odpowiedzialnie podchodzą do obowiązków związanych z wychowaniem dzieci, cenią sobie wolność osobistą i higienę psychiczną, itd, itd.
    • indywidualismus Obrzydliwą manipulacją 27.09.11, 13:49
      jest nazywanie wdowców "singlami"! 43 proc. jest "singlami z wyboru" To jest JEDYNA grupa uprawniona do tej nazwy.
      Przy okazji ciekawie poznać niektórych starych wyjadaczy forumowych od innej, nie zawsze pozytywnej strony.
    • rodzaj_konta Single chcą mieć dzieci 27.09.11, 16:18
      "Sondaż przeczy obiegowym opiniom, jakoby singlom zależało tylko na karierze zawodowej. Wśród najważniejszych wartości single wymieniają posiadanie dzieci. Dla osób żyjących w pojedynkę potomstwo jest ważniejsze niż kontakty towarzyskie i praca zawodowa (ta jest dopiero na trzecim miejscu w ich hierarchii). "

A sondaż wśród dzieci pokazuje, że dzieci chcą mamusi i tatusia, co tylko singiel/ka z rozdwojeniem jaźni może próbować zapewnić.

A wychowywanie przez mamusię, której dziecko zastępuje świat to dopiero jest przej..... (w pełnej rodzinie oczywicie też).
    • tirri poggoglajcie trochę panią Adamowicz -ciekawa osoba 27.09.11, 17:45
      Gość: Adamowicz oszustka 14.03.11, 21:30 Odpowiedz
      Oszukani dopisujecie sie na formach:
      manager.money.pl/strategie/case_study/artykul/kokosy;na;polowkach;pomaranczy,149,0,165269.html
      dziendobrytvn.plejada.pl/24,44681,wideo,,242394,bunt_singli,aktualnosci_detal.html
      działajmy przeciwko kobiecie, która jest nieuczciwa!!!

Re: Oszustka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: oszukany Wrocław 18.03.11, 11:46 Odpowiedz
      polecam Państwu lekturę poniżej podanych stron, gdzie są informacje o zlicytowaniu mieszkania Adamowicz - brawo - lista wierzyceli długa i same duże firmy - zus skarbówka gazownia - ta kobieta nie płaci nikomu!!!
      polecam link:
      ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html
      wpisać należy:
      WR1K/00081201/0

oraz link:
      www.dawro.pl/?module=licytacje&id=26206
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka