Dodaj do ulubionych

Czy Zaremba zwolniłby Karnowskiego?

28.09.11, 20:48
Tym razem chyba pan przesadził redaktorze... można się spodziewać po Zarembie wszystkiego..?
Nie spodziewałbym się po Zarembie poczucia godności, uczciwości dziennikarskiej i wstydu za miedziane czoło...

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
"Relativity applies to physics, not ethics"
Albert Einstein
Obserwuj wątek
    • maura4 Czy Zaremba zwolniłby Karnowskiego? 28.09.11, 20:49
      Rozumiem, że pan Karnowski ma problemy z rannym wstawaniem (a kto ich nie ma ?) i to nie pierwszy już raz, nie pozwoliło mu stawić się w pracy. Właściwie sam powinien się zwolnić i poszukać roboty zaczynającej się później. Jednak się nie zwolnił. Czekał, aż zrobi to pracodawca. Dlaczego ? Chyba właśnie dlatego, aby pan Zaremba mógł napisać artykuł w jego obronie i zarobić.
    • neoendeo Tusk też podobno słynie swoją niepunktualnością... 28.09.11, 20:57
      ... pójdzie na bruk już 9 pażdziernika ...
      • cwiercinteligentzpis Kaczyński się spóźnił nawet na zestrzelenie wła- 28.09.11, 21:22
        snego samolotu.
        • craftwork cwiercinteligentzpis, jesteś brudną szmatą i tyle 29.09.11, 08:35
      • maxik-g Alby ty pójdziesz. Albo polecisz. Na orbitę. 28.09.11, 21:52
        • neoendeo wiem, wiem, Żydów też tacy jak ty wysyłali ... 28.09.11, 22:25
          ... przed wojną na Madagaskar ...
          • 123jna Re: wiem, wiem, Żydów też tacy jak ty wysyłali .. 29.09.11, 07:54
            neoendeo - wszystkich na Madagaskar nie wyslali, mnostwo z nich mamy w PiS-ie i Rzepie.
        • trajkotek polecisz na orbitem 28.09.11, 23:33
          panie Pavele, ale z Pana "mąty pyton"*

• jabmax Czy Zaremba zwolniłby Karnowskiego? 28.09.11, 22:04
      Dla Karnowskiego to była prawdziwa katorga wstawać i chodzić do "reżimowej" "Trójki".Całe to spóźnianie się, to był jego protest.
      A red. Zaremba, to taki "trzeci bliżniak".
    • trajkotek czy by nawaliła??? 28.09.11, 23:12
      "Dostało się przy okazji mojej redakcyjnej koleżance, Katarzynie Wiśniewskiej, która - zdaniem Zaremby - niepotrzebnie całą sprawę opisała w detalach, (...)
      Trzeba mieć wielką wyobraźnię, by napisać, że ktoś z "Wyborczej" chce sterować Karnowskim. A po co nim sterować? Niech sobie steruje sam sobą.
      (...) Gdyby Zaremba zatrudnił Karnowskiego w charakterze pomocy domowej, a ten by mu nawalał, ...
      "
      a gdyby Pan zatrudnił Wiśniewską w charakterze pomocy domowej - ta z pewnością nie nawaliłaby Panu, jak nawala innym ...
    • rocky-road Czemu tak nie cierpicie tego Zaremby 28.09.11, 23:41
      Fascynuja mnie te polemiki z kazdym slowem, jakie wypisze Zaremba bez roznicy czy robi to na jakichs tam niezaleznych portalikach, czy tez w powaznych gazetach. Za kazdym razem sprawdzam zrodlo i jeszcze sie nie zdarzylo, zebyscie nie przekrecili jego slow. Az taki jest niebezpieczny ?
      • dr54 do rocky ! 29.09.11, 05:09
        Zaremba nie jest niebezpieczny on jest nieobiektywny , wrecz glupi .
        Tak bardzo popiera Pis , ze stracil zdolnosc logicznego myslenia .
        • 123jna Re: do rocky ! 29.09.11, 07:56
          dr54 przypuszczam, ze Zaremba nigdy nie posiadal zdolnosci logicznego myslenia. Tym swoim kobiecym, piskliwym glosikiem lubi wspierac "prawdziwych macho", szczegolnie Jaroslawa - dlaczego ciekawa jestem?
        • rocky-road Re: do rocky ! 29.09.11, 12:23
          dr54 napisała:
          > Zaremba nie jest niebezpieczny on jest nieobiektywny , wrecz glupi .
          > Tak bardzo popiera Pis , ze stracil zdolnosc logicznego myslenia .

Skoro "glupi" i nie stanowi zagrozenia, to po co z nim polemizowac? Nie lepiej polemizowac z madrym? I jezeli "glupi" to dlaczego przekrecac jego wypowiedzi zapewne w oryginale sa juz wystarczajaco "glupie" (zapraszam jednak do zordla)? Po co szukac jego felietonow po roznych portalikach? Jakos mnie to dziwi jednak...
    • aliveinchains Czy Zaremba zwolniłby Karnowskiego? 29.09.11, 07:32
      A ja bym posluchał opinii samego zainteresowanego czyli Karnowskiego...bo to "nie wstanie do pracy" to moze byc oficjalny powod, a jak jest na prawdę...zwlaszcza że jakos nie lubię za bardzo tej pani Jethon, ktora powinna dalej zajmowac się tematyka "Pani Magdo panie pierwszej to powiem" - najlepiej emitować te audycyjki po polnocy...kochani Trojkowicze, nie widzicie co ta baba wyrabia z naszym radiem?

Pretensje byly, że w zeszłym roku audycja gdzie orzech zapraszal znanych i mniej znanych ludzi, ktorzy puszczali swoje ulubione płyty zostala skrocona o 1 godz, bo pojawila sie audycja 3ka po 15ej (notabene miala duzą sluchalność, większa niz audycja Orzecha)...za kadencji pani Jethon juz WOGOLE nie ma tej audycji pana Orzecha, a Zapraszamy do 3ki to w obecnej formie porażka...!!!
    • 123jna Czy Zaremba zwolniłby Karnowskiego? 29.09.11, 07:51
      Widzimy, ze Zaremba jest wrecz w "slicznym" Karnowskim o czarnej lokowatej czuprynie zakochany. Nie wezmie go na wlasne utrzymanie, moze to jest najlepszy pomysl? Wszak ten mlody czlowiek do pracy przychodzic sie nie kwapi. Moze pomoc w gospodarstwie domowym i napisac jakis panegiryk o Zarembie? Reka zawsze reke myje.
      • piotr7777 problem leży gdzie indziej 29.09.11, 08:11
        Pretekst do zwolnienia rzeczywiście się znalazł, ale tylko idiota nie widzi właściwej przyczyny.
        P. Smoleński jest kanalią, ale nie jest idiotą i doskonale wie o co chodzi.
        Gdyby ktoś ze starego zespołu Trójki nie dojechał na audycję zapewne nikt nawet nie próbowałby go ruszyć. Ponieważ jednak Karnowski był w zgranym (przynajmniej na zewnątrz) zespole Trójki ciałem obcym, więc zwyczajnie wykorzystano okazję.
        Tym bardziej, że w Trójce podejście do spraw pracowniczych jest dość lekkie. Bo np. zniesmaczony audycjami Karnowskiego Wojciech Mann jest udziałowcem Radia Złote Przeboje co w sposób oczywisty narusza zasadę konkurencji. Ale to jest legenda, więc nie do ruszenia.
        • aliveinchains Re: problem leży gdzie indziej 29.09.11, 08:32
          > Pretekst do zwolnienia rzeczywiście się znalazł, ale tylko idiota nie widzi wła
          > ściwej przyczyny.

otoz to...zreszta nie wiemy dlaczego nie przyjechal...może nie wiemy co działo się w relacjach Karnowski-dyrekcja 3ki wczesniej...

Ponieważ jednak Karnowski był w zgranym (przynajmnie
          > j na zewnątrz) zespole Trójki ciałem obcym, więc zwyczajnie wykorzystano okazję

Co zgrane cialo 3ki zrobiło gdy w 2005r. wywalono z niego jednego z moich ulubionych dziennikarzy muzycznych - Pawła Kostrzewę..? W Trojce na zewnatrz jest cacy, cacy, a przepychanik niestety są i będą...

> Tym bardziej, że w Trójce podejście do spraw pracowniczych jest dość lekkie. Bo
          > np. zniesmaczony audycjami Karnowskiego Wojciech Mann jest udziałowcem Radia Z
          > łote Przeboje co w sposób oczywisty narusza zasadę konkurencji. Ale to jest leg
          > enda, więc nie do ruszenia.

Dziwię się, ze dziennikarze muzyczni ktorzy powinni się koncentrować na muzyce...wtrązacją sie do publicystyki...pan Mann dobrze radzi sobie na poletku muzycznym (choć 70% tego co puszcza to nie moja bajka - mowie o country i bleusie). A o tych Zlotych Przebojach to ciekawa sprawa..hipokryta...
        • bruno565 Re: problem leży gdzie indziej 29.09.11, 09:40
          Na jakiej podstawie ,przechrzczony na pisizm po smolenskiej katastrofie,piotrze z cyferkami,uwazasz ,nomen omen, Smolenskiego za kanalie?.Co takiego w napisanej przez niego notce upowaznia cie do tak radykalnych ocen? Karnowski nie po raz pierwszy wycial taki numer,byla to bodajze szosta jego wpadka.Tak na marginesie ,ciekawy jestem czy na spotkanie z prezesem tez by zaspal? Jestem pewien ,ze wrecz przeciwnie,bylby na takiej adrenalinie,ze nie przespalby nocy.Co do Manna.Pan Wojciech nie jest etatowym pracownikiem Trojki,a poniewaz jest zywa ikona tej stacji,ja np.slucham Trojki w duzej mierze,dzieki temu,ze Mann prowadzi tam audycje,idiotyzmem jest pozbywanie sie z rozglosni osoby ,ktora nakreca sluchalnosc.Karnowski byl obcym cialem w tej stacji i jak sadze doskonale sam o tym wiedzial.
          • piotr7777 Re: problem leży gdzie indziej 29.09.11, 10:09
            bruno565 napisał:

> Na jakiej podstawie ,przechrzczony na pisizm po smolenskiej katastrofie,piotrze
            > z cyferkami,uwazasz ,nomen omen, Smolenskiego za kanalie?

Choćby dlatego:

"Młoda prawica - także pańskie ówczesne środowisko - uważaliście "Gazetą Wyborczą" za taki obóz warowny, więc wystawialiście naprzeciwko niej własne obozy. Na przykład telewizję Walendziaka. Napisałem kiedyś tekst o środowisku pampersów, ale nie został puszczony do druku jako nazbyt koncyliacyjny. Do napisania tego tekstu w wersji, która już została w "Gazecie" opublikowana, wyznaczono więc "cyngla" Michnika, czyli Pawła Smoleńskiego, który zawsze potrafił w lot odgadnąć, jaki tekst ma napisać, by podobał się szefowi. Drugim z tych "cyngli" jest Agnieszka Kublik, która dysponuje podobną zdolnością jak Smoleński. Paradoks sposobu redagowania "Gazety" przez Michnika polegał na tym, że ludzie atakujący nas uważali, że Michnik wydaje swoim "cynglom" określone polecenia. Nawet pan, gdy pisał swój artykuł "Zniewolony umysł III RP", napisał, że "Alfa otrzymał od redaktora polecenie napisania artykułu o Żydach mordowanych przez żołnierzy AK podczas Powstania Warszawskiego". Nikt mi nigdy nie wydał żadnego polecenia, bym napisał jakiś tekst."
            wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/139087,wojna-pokolen-przy-uzyciu-cyngli.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka