Dodaj do ulubionych

Przebudowa ul. Batorego

16.07.09, 13:45
Remont miał zacząć się w połowie tego miesiąca, stoją już nawet tablice
informujące o utrudnieniach od 6 lipca. No i pytanie: gdzie te utrudnienia?
Widziałem dzisiaj, że na ul. Listopada pojawił się znak "Objazd ->", ale nic
poza tym nie widać. Kiedy dokładnie ma ruszyć przebudowa odcinka Batorego i
czy linia 199 będzie jeździła objazdem przez ul. Listopada?
Martwi mnie trochę, jak wszystkie samochody pomieszczą się na tej ulicy (bądź
co bądź z dobrą nawierzchnią, ale często zastawionej przez samochody mieszkańców).
Obserwuj wątek
    • ojganek Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 13:48
      za www.ztm.waw.pl
      Utrudnienia w Ząbkach na trasie linii 199 | W związku z modernizacją ulicy
      Batorego w Ząbkach (budowa kanalizacji oraz wymiana nawierzchni) od dnia
      20.07.2009 od początku kursowania do dnia 31.10.2009 do końca kursowania linia
      199 zostanie skierowana na trasę objazdową:

PL. HALLERA - ... - Trocka - Radzymińska - Łodygowa - Ząbki: Łodygowa -
      Warszawska - Piłsudskiego - 3 Maja - Orla - ... - Warszawa: REMBERTÓW-AON

Na trasie objazdowej obowiązują wszystkie napotkane przystanki jako stałe.
      Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
      BORTNOWSKIEGO ZB 01 i 02 w Ząbkach;
      WYSPIAŃSKIEGO ZB 01 i 02 w Ząbkach;
      PKP ZĄBKI ZB 01 i 02 w Ząbkach.
      • aguszak Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 13:50
        a co z linią X?
        • ojganek Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 14:09
          Jako, że to prywaciarz to on się pewnie jakoś przeciśnie przez wąskie uliczki i
          będzie zbierał ludzi którym się nie będzie chciało zasuwać kilometrów na pkp czy
          do 190
          • aguszak Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 15:58
            przeciśnie się - to pewne, ale jak ma się przecisnąć przez zupełnie
            dla ruchu zamkniętą Batorego? przefrunie? ja mieszkam i daleko od
            199 i od PKP niestety...
            • ojganek Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 16:02
              Ja nie powiedziałem, że będzie się przeciskał przez Batorego...ale jakoś do
              Makro i w Radzymińską, bo Łodygowa zapewne stanie kompletnie
      • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 16:50
        > 199 zostanie skierowana na trasę objazdową:
        >
        > PL. HALLERA - ... - Trocka - Radzymińska - Łodygowa - Ząbki: Łodygowa -
        > Warszawska - Piłsudskiego - 3 Maja

To co, teraz kolejna zmiana pierwszeństwa przejazdu przy przejeździe kolejowym?
        Autobus będzie blokował ruch... Nie wiem czy puszczenie 199 przez Łodygową to
        dobry pomysł. Północne Ząbki tracą w ten sposób linię na 2 miesiące, ale no
        skoro "niedasię"
        • pawel_dolcan Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 17:07
          Chudzini, a niby jak "się da". Nie da rady. ZTM ma swoje wymagania i
          tyle... Co innego prywaciarz..
        • sibeliuss Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 17:51
          chudzini napisał:

> skoro "niedasię"
          >
          A jakiej trasy objazdowej oczekiwałeś?
          • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 16.07.09, 19:19
            Przeczytaj mój pierwszy post
            • sibeliuss Re: Przebudowa ul. Batorego 17.07.09, 07:41
              Przeczytałem, ale jakoś nie wyobrażam sobie autobusu na Wojska Pol.
              Tam nie ma miejsca na przystanki.
              • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 18.07.09, 00:54
                Nie wspomniałem ani słowem o ul. Wojska Polskiego. Miałem na myśli skręt w
                Wolności, a potem w 11 Listopada.
                • sibeliuss Re: Przebudowa ul. Batorego 18.07.09, 10:54
                  Warunki drogowe pozwalają puścić autobus przez Wolności-Narutowicza-Wigury-11
                  listopada-Wojska Polskiego. Innej opcji nie widzę.
                  • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 18.07.09, 21:54
                    sibeliuss napisał:

> Warunki drogowe pozwalają puścić autobus przez Wolności-Narutowicza-Wigury-11
                    > listopada-Wojska Polskiego. Innej opcji nie widzę.

ZTM tę inną opcję już wybrał... Łodygową ;)
                    • tomkrt Re: Przebudowa ul. Batorego 20.07.09, 11:45
                      Dzisiaj było spore zamieszanie na przystankach na Batorego. Ludzie złożeczyli, i biegali albo do stacji pkp, albo do Radzymińskiej.
                      Jak widać informacja o zmianie tras 199 nie dotarła do wszystkich na czas nie było też info w Co słychać. Fakt, że decyzja o zmianach zapadła za późno biorąc pod uwage cykl wydawniczy gazetki, ale można tam było dać ogłoszenie o możliwych trudnościach i zmianach i żeby ludzie śledzili informacje na przystankach.

A na samej Batorego ani widu robotników i maszyn.
                      • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 20.07.09, 13:37
                        X jeździ po starej trasie

W okolicy pojawiło się parę znaków zakazu wjazdu,, informacji o ślepych
                        uliczkach przy ul. Listopada i tyle. Dodatkowo za ul. Bortnowskiego schowało się
                        dwóch policjantów na motorach z suszarką.

Podsumować można tak: remont po ząbkowsku
                        • monic18 Re: Przebudowa ul. Batorego 28.07.09, 15:21
                          No wreszcie zaczęli robić tą ulicę. Szkoda tylko że nikt nie pomyślał o
                          zrobieniu z 11-Listopada i Wolności ulicy głównej. Skręcając w Wolności z
                          11-Listopada trzeba ustąpić pierwszeństwa.
                          Pomyłką jest też brak zakazu zatrzymywania się na tym wąskim odcinku
                          11-Listopada. Jak coś stoi na ulicy to trzeba chwilę poczekać zanim da się
                          wyminąć zawalidrogę.
                          • pawel_dolcan Re: Przebudowa ul. Batorego 28.07.09, 17:03
                            Już nie przesadzaj... Nikt Ci nie będzie na trzy miesiące zmieniał organizacji
                            ruchu... Poza tym.. Jakby zmienili, to po mojemu, jeden za drugim byłby 'dzwon' ;-)

A co do 11-go Listopada.. Tam od zawsze tak było, kto nie jeździł to nie wie, a
                            kto jeździł, to już się przyzwyczaił. Aaa.. i nie wyminąć tylko ominąć. ;-) Poza
                            tym, ulica ta jest tak "skonstruowana", iż nie ma żadnego pobocza.. ;-)
                            • netgater Re: Przebudowa ul. Batorego 28.07.09, 18:37
                              Pobocze jest i to całkiem spore jak na ząbkowskie standardy. Problem
                              w tym, że wysokość krawężnika w większej części uniemożliwia
                              skorzystanie z pobocza. Tak jakby ktoś zapomniał wylać jeszcze
                              jednej warstwy asfaltu... Efekt taki, że samochody stoją zaparkowane
                              na ulicy.

--------------------------------------------------------------
                          • sibeliuss Re: Przebudowa ul. Batorego 28.07.09, 17:47
                            Ciekawe kiedy powstanie normalna jezdnia na całej długości ul.
                            Wolności?
                            • corrida_pl Re: Przebudowa ul. Batorego 19.10.09, 12:51
                              Do kiedy ma trwać przebudowa?

Kojarzy mi się coś że, od 1 listopada możemy pojechać wyremontowanym odcinkiem
                              Batorego.
                              • monic18 Re: Przebudowa ul. Batorego 22.10.09, 19:25
                                corrida_pl napisał:

> Do kiedy ma trwać przebudowa?
                                >
                                > Kojarzy mi się coś że, od 1 listopada możemy pojechać wyremontowanym odcinkiem
                                Batorego.

Chyba tylko w snach pojedziemy. Kilka dni temu robiłam zakupy w M1 i
                                przejeżdżałam obok. Tam jest roboty na minimum kilkanaście tygodni a nie dni.
                                >
                                • corrida_pl Re: Przebudowa ul. Batorego 22.10.09, 20:18
                                  prawdę mówiąc chciałem wywołać kogoś z władz do głosu ;)
                                  przejeżdżam tamtędy codziennie i remont wygląda tak jakby to był jego początek a
                                  nie koniec... ale kto wie...
                                  • mpw_3 Re: Przebudowa ul. Batorego 22.10.09, 22:12
                                    Władze odezwą się kiedy przyjdzie czas pochwalić się zakończonym remontem. Z ewentualnego opóźnienia nikt nie będzie się tłumaczył. A jeżeli już ktoś ich zmusi do tłumaczeń to pojawią się na pewno dwa następujące:
                                    - zima w tym roku przyszła bardzo wcześnie
                                    - nastąpiły kolizje z podziemną infrastrukturą niezinwentaryzowaną prawidłowo przed rozpoczęciem prac.

Poza tym powinniśmy być szczęśliwi, że powiat cokolwiek zechciał wybudować w Ząbkach. A jeżeli komuś się nie podoba to przecież - jak wielokrotnie na tym forum stwierdzono - może się wyprowadzić.
                                    • 1_sekretarz Re: Przebudowa ul. Batorego 23.10.09, 10:30
                                      No tak, kiedyś się pewnie wyprowadzą.

W ofertach nieruchomości jest wiele ogłoszeń sprzedaży mieszkania (szczególnie na Powstańców).

A klakierzy burmistrza za każdym razem - mówią (szczególnie mieszkańcom ul. Powstańców), że jak się wam nie podoba coś - się to się wyprowadźcie.

Nawet nie pomyślą, że takie myślenie jest krótkowzroczne.

To ja ci mpw_3 też tak powiem: nie podoba się to fora ze dwora!
                                      • kasiaz1981 Re: Przebudowa ul. Batorego 23.10.09, 15:59
                                        ja mieszkam na osiedlu przy Batorego i sąsiad mój chodził pytać sie tych
                                        robotników do kiedy to będzie trwało to powiedzieli, że termin maja do końca
                                        października, ale dobrze będzie jak skończą do końca roku ;) a dzisiaj jak szłam
                                        rano to widziałam jak kostkę przywieźli, może chcą zrobić wrażenie, że juz kończą ;)
                                        • corrida_pl Re: Przebudowa ul. Batorego 26.10.09, 08:38
                                          ja mam wrażenie, że od kilku tygodni nic się tam nie dzieje...
                                          • galaxy76 Re: Przebudowa ul. Batorego 26.10.09, 11:41
                                            maja jeszcze kilka dni na zakończenie przebudowy zgodnie z zapowiedziami, z
                                            postępu prac wynika że chodzi o koniec października 2010???
                                            • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 27.10.09, 19:28
                                              Dzisiaj 27. października, więc na dniach powinien skończyć się remont odcinka
                                              ul. Batorego. Tymczasem robotnicy są chyba w lesie, bo nie widziałem nawet
                                              podsypki żwirowej, która dawno temu powinna być już na swoim miejscu. Jedynie
                                              błoto, błoto i krawężniki... Ciekawe kiedy to się skończy?
                                              • corrida_pl Re: Przebudowa ul. Batorego 30.10.09, 09:56
                                                jak to kiedy, dzisiaj :D
                                                • kierownik205 Re: Przebudowa ul. Batorego 30.10.09, 15:00
                                                  Zgodnie z informacją ze strony urządu miasta remont powinien
                                                  skończyć się do końca października. z tego co widze przejeżdzając
                                                  codziennie obok jest to nierealne patrząc na kilku ludzi
                                                  szwendających się po drodze. I tutaj mam pytanie do naszych radnych
                                                  którzy zaglądają na forum. Czy w umowie jest dokładny termin
                                                  skończenia tego odcinka. Jeśli jest, to czy za niedotrzymanie
                                                  terminu przewidziane są w umowie kary umowne. Ale pewnie nie ma bo
                                                  robotnicy wcale się nie spieszą z robotą. Jeśli takich zapisów nie
                                                  ma to osoby sporządzające taka umowę i zatwierdzająca powinny zostac
                                                  pociągniete do odpowiedzialności za niegospodarność włącznie ze
                                                  sprawa sadową. Z góry dziekuja za odpowiedź.
                                                  • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 31.10.09, 15:58
                                                    Z tego co usłyszałem od jednego z robotników to będą grzebać się ztym do końca
                                                    roku bo Urząd Miasta przekazał im 3 projekty...
                                                  • zbk0 Re: Przebudowa ul. Batorego 31.10.09, 16:39
                                                    Aktualny stan budowy yfrog.com/04img0127qrj yfrog.com/j5img0130pj

Widać już ścieżkę rowerową i zarys zatoki autobusowej. Jest gdzieś na BIPie
                                                    dostępny projekt nowej ul. Batorego? Po tylu konsultacjach społecznych chyba
                                                    powinna być dostępna do ogólnego wglądu.
                                                  • corrida_pl Radni oślepli i nie widzą wątku... 31.10.09, 20:40

• tomkrt Re: Przebudowa ul. Batorego 01.11.09, 23:41
                                                    Dokumentacja znajduje się tutaj
                                                    www.bip.powiat-wolominski.pl/index.php?cmd=przetargi&opt=pokaz&przetarg_id=472
                                                    tylko że mapki dotyczą całości, a przearg był na pierwszy etap, trzeba spojrzeć na kilometrarz.
                                                    PDFy są bardzo niewygodne w oglądaniu - bardzo długo się odświeżają.
                                                  • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 02.11.09, 00:01
                                                    Na wszystkich załącznikach wywala błąd 404 Not Found :(
                                                  • tomkrt Re: Przebudowa ul. Batorego 02.11.09, 00:55
                                                    chudzini napisał:

> Na wszystkich załącznikach wywala błąd 404 Not Found :(

Fakt, skasowali OPZ z projektem.
                                                    Kiedyś to ściągnąłem ale nie mogę teraz tego znaleść.
                                        • zabki_be Re: Przebudowa ul. Batorego 02.11.09, 00:29
                                          kasiaz1981 napisała:
                                          > sąsiad mój chodził pytać sie tych
                                          > robotników do kiedy to będzie trwało to powiedzieli,
                                          > że termin maja do końca października,

Już mamy listopad a Batorego dalej rozgrzebana. Kiedy faktycznie mają zakończyć
                                          jej budowę?
                                          • zbk0 Re: Przebudowa ul. Batorego 02.11.09, 08:44
                                            Patrząc na potęp prac to za 2 miesiące :D

Tylko ciekawe kiedy asfalt wyleją? Podczas mrozu na gwiazdkę? Jakie to typowo
                                            ząbkowskie, że remonty dróg przeprowadza się zimą... Wcześniej Skorupki, teraz
                                            Batorego, a dołączy jeszcze Piłsudskiego w tym roku pewnie. Brawo! Nikt tak nie
                                            potrafi poza nami.
                                            • netgater Re: Przebudowa ul. Batorego 02.11.09, 09:03
                                              Zabawne, że Powiat na swoich stronach, nie ma na liście remontu
                                              Batorego ani jako inwestycję w trakcie realizacji, ani jako
                                              inwestycję zakończoną:
                                              tutaj.

Zapomnieli o tej ulicy?

--------------------------------------------------------------
                                              • zbk0 konkurencyjna ul. Marecka 02.11.09, 09:12
                                                Ulicy Mareckiej w Zielonce też nie znalazłem. A właśnie, ostatnio przejeżdżałem
                                                tą ulicą i nie wiem jak ją ocenić... W pewnym miejscu jezdnia jest podniesiona
                                                do góry aż o pół metra! To powoduje, że na posesje wjeżdża się, a raczej zjeżdża
                                                się pod sporym kątem. Przy jednej posesji płot stał się na tyle niski, że bez
                                                problemu można go przeskoczyć... Nie wiem czy robienie na ulicy pagórków w celu
                                                lepszego odpływu wody do kanalizacji deszczowej było potrzebne. Na dodatek
                                                pojawiła się ścieżka rowerowa przy drodze, tymczasem nie zauważyłem by w
                                                jakikolwiek sposób była oznakowana - to samo ma się do naszej ulicy Mickiewicza
                                                - nie sposób odróżnić od zwykłego chodnika. Ale przecież marketing się liczy!
                                            • dafter Re: Przebudowa ul. Batorego 02.11.09, 12:26
                                              zbk0 napisał:

> Patrząc na potęp prac to za 2 miesiące :D
                                              >
                                              > Tylko ciekawe kiedy asfalt wyleją? Podczas mrozu na gwiazdkę? Jakie to typowo
                                              > ząbkowskie, że remonty dróg przeprowadza się zimą... Wcześniej Skorupki, teraz
                                              > Batorego, a dołączy jeszcze Piłsudskiego w tym roku pewnie. Brawo! Nikt tak nie
                                              > potrafi poza nami.

Niestety to nie tylko Ząbkowskie to przede wszystkim Polskie :-)
                                              W wakacje rozkopują drogi prowadzące nad może, a jesienią
                                              te miejskie i to tak żeby przypadkiem nie zdążyć przed mrozami :-)
                                              • kierownik205 Re: Przebudowa ul. Batorego 04.11.09, 12:48
                                                Może odezwie się w tym temacie jakiś radny, ktorych wielu odzywa się
                                                na tym forum i powie co z remontem -kiedy koniec tego odcinka i czy
                                                termin oddania juz został przekroczony - jeśli tak to czy w umowie
                                                są zapisane kary umowne.
                                                • robert_swiatkiewicz Re: Przebudowa ul. Batorego 04.11.09, 21:31
                                                  kierownik205 napisał:

> Może odezwie się w tym temacie jakiś radny, ktorych wielu odzywa się
                                                  > na tym forum i powie co z remontem -kiedy koniec tego odcinka i czy
                                                  > termin oddania juz został przekroczony - jeśli tak to czy w umowie
                                                  > są zapisane kary umowne.

Przebudowa ulicy Batorego to inwestycja powiatowa. Więc odpowiedzi trzeba szukać
                                                  w Starostwie Powiatowym w Wołominie a nie w Urzędzie Miasta w Ząbkach.
                                                  Z tego co mówili robotnicy pracujący przy remoncie ulicy Batorego powodem
                                                  opóźnienia jest błąd projektanta. Projekt budowlany nie uwzględniał wymiany
                                                  podłoża a pod jezdnią są ponad 2 metry torfu.
                                                  Podobno inwestor czekał prawie dwa miesiące na decyzję z Powiatu czy ma robić
                                                  zgodnie z projektem (czyli wylewać asfalt na torf) czy też wymieniać grunt na
                                                  stabilny.
                                                  • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 04.11.09, 23:59
                                                    Jak projektant nie mógł wziąć pod uwagę wymiany podłoża? Paranoja... Dobrze, że
                                                    przynajmniej robią porządną podsypkę, a nie jak wcześniej asfalt na trylinkę, bo
                                                    to byłby już skandal ;)
                                                  • kierownik205 Re: Przebudowa ul. Batorego 06.11.09, 10:01
                                                    robert_swiatkiewicz napisał:
                                                    >
                                                    > Przebudowa ulicy Batorego to inwestycja powiatowa. Więc odpowiedzi
                                                    trzeba szuka
                                                    > ć
                                                    > w Starostwie Powiatowym w Wołominie a nie w Urzędzie Miasta w
                                                    Ząbkach.
                                                    > Z tego co mówili robotnicy pracujący przy remoncie ulicy Batorego
                                                    powodem
                                                    > opóźnienia jest błąd projektanta. Projekt budowlany nie
                                                    uwzględniał wymiany
                                                    > podłoża a pod jezdnią są ponad 2 metry torfu.
                                                    > Podobno inwestor czekał prawie dwa miesiące na decyzję z Powiatu
                                                    czy ma robić
                                                    > zgodnie z projektem (czyli wylewać asfalt na torf) czy też
                                                    wymieniać grunt na
                                                    > stabilny.

Że to droga powiatowa to wiadomo - tylko mały szczegół - z tego co
                                                    czytałem to do przebudowy drogi dokładały się także Ząbki. Więc moje
                                                    pytanie brzmi w takim razie co zrobił Urząd Miasta aby przyśpieszyć
                                                    tą decyzję - droga ta leży w naszym mieście a nie w Wołominie i
                                                    nasze władze powinny chyba się tym jak najbardziej interesować i
                                                    monitować tempo prac.
                                                  • chudzini stan budowy 06.11.09, 11:43
                                                    Przejeżdżając dzisiaj w okolicy zauważyłem, że dociągnięto już ścieżkę rowerową
                                                    niemal do samej ul. Bystrej, a na samej jezdni jeździł walec po pierwszej
                                                    warstwie asfaltu.

Może za miesiąc doczekamy się drogi :)
                                                  • e.list.pl Re: stan budowy 06.11.09, 14:56
                                                    Wreszcie, jeszcze proszę o remont Budkiewicza
                                                  • mpw_3 Re: Przebudowa ul. Batorego 07.11.09, 16:52
                                                    Bardzo dobre pytanie. Poniżej cytat ze strony burmistrza (podkreślenie moje):

"Ruszyła modernizacja ulicy Batorego w Ząbkach: W dniu 21.07.2009 r. rozpoczęły się prace związane z modernizacją I etapu ulicy Batorego w Ząbkach. Inwestorem jest Starostwo Wołomińskie, gdyż jest to droga powiatowa. Jednak współinwestorem jest Miasto Ząbki, które w części partycypuje w kosztach przebudowy tego odcinka. Odpowiednie finalne porozumienie zostanie podpisane na dniach. W I- ym etapie zostanie zmodernizowany prawie 700m odcinek od granicy Miasta do ulicy Wolności.

W ramach prac budowlanych zostanie wykonana nowa podbudowa i nowa nawierzchnia oraz dodatkowo: nowy chodnik, ścieżka rowerowa ale również jezdnia zostanie odwodniona oraz na tej części zostanie zmodernizowany gazociąg.

Zgodnie z rozstrzygniętym przez Starostwo przetargiem Wykonawcą została firma POLCHILD. Koszt tego etapu to 3 mln PLN (około). Prace potrwają do końca października. Obecnie prowadzony zakres prac dotyczy usunięcia starej nawierzchni i wykorytowania całej szerokości jezdni (patrz zdjęcie). Mamy nadzieję, że nasze wspólne starania przyczynią się do zwiększenia komfortu, bezpieczeństwa i przepustowości tej ulicy.

Grzegorz Mickiewicz
                                                    Z-ca Burmistrza Miasta Ząbki"

Czyli Ząbki wykładają pieniądze na inwestycję powiatową, a później o stanie jej realizacji dowiaduje się prezes PGK (który nie jest przedstawicielem miasta przecież) i to od kogo - od przypadkowego robotnika na budowie.

Pan wice-burmistrz znalazł czas aby pochwalić się tym, że wydał nasze pieniądze na inwestycję przebudowy Batorego. Ale nie znalazł już czasu aby sprawdzić i poinformować mieszkańców jak te pieniądze zostały spożytkowane.
                                                  • pablo120375 Re: Przebudowa ul. Batorego 08.11.09, 14:02
                                                    czy tępo tej przebudowy nie możne być większe
                                                    przecież taki odcinek powinno się dzięki za informacje remontować 2 tygodnie a
                                                    nie 3 miesiące
    • tomekdomekdwa Re: Przebudowa ul. Batorego 08.11.09, 23:58
      do kiedy będzie trwać ten remont
      • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 10.11.09, 02:05
        Do grudnia to na pewno, potem pomyślimy o kolejnym terminie :)
        • chudzini Re: Przebudowa ul. Batorego 11.11.09, 17:58
          Na stronie Burmistrza pojawiła się informacja, że pod koniec miesiąca ulica
          powinna być przejezdna.

Przy okazji przykład tego ile można zrobić w 10 dni:

img4.yfrog.com/img4/5977/img0127qr.jpg
          robertperkowski.pl/img/budowa_ulicy_Batorego-10.11.2009.jpg
          Brawo! Oby tak dalej ;)
          • kusymo Re: Przebudowa ul. Batorego 24.11.09, 21:43
            To jak ulica będzie wyglądała po remoncie nie napawa optymizmem.
            Mamy przeniesiony przystanek na zakręt drogi a teren który pozostał
            po strarej lokalizacji juz zdaje się planuja zagospodarować
            mieszkańcy sąsiadujących z nim posesji. Wszystko na to wskazuje.
            • zbk0 Re: Przebudowa ul. Batorego 08.12.09, 00:28
              Z tym przystankiem nie jest tak źle, bo jest nawet bardziej widoczny, niż
              wcześniej wyjeżdżając szybko z zakrętu. Martwi mnie inna rzecz. Dzisiaj w
              trakcie deszczu i przy niskiej temperaturze układano asfalt przy Bystrej :/
              Martwię się o wytrzymałość tej drogi...
              • kusymo Re: Przebudowa ul. Batorego 09.12.09, 21:45
                Pewnie przystanek jest w super miejscu lepszego nie było bo w bramie wjazdowej
                która jest legalnie brakuje tylko przystanku ale co tam droga zwężona do 6
                metrów zakręt i przystanek, czekamy na wznowienie ruchu i będzie wesoło
                • antyplatfus Re: Przebudowa ul. Batorego 10.12.09, 11:02
                  kusymo napisała:

> Pewnie przystanek jest w super miejscu lepszego nie było bo w bramie wjazdowej
                  > która jest legalnie brakuje tylko przystanku ale co tam droga zwężona do 6
                  > metrów zakręt i przystanek, czekamy na wznowienie ruchu i będzie wesoło

A czego można oczekiwać od głównego powiatowego platformersa. Sportowym autkiem
                  to każdy potrafi się rozbijać, gorzej z robotą. Urmanowski spartolił budowę i
                  jeszcze naciągnął Perkowskiego na kupę kasy. Skandal że Ząbki dołożyły się tego
                  interesu. Naczelny powiatowy platformers, który podobno niedawno chorował na
                  świńską grypę powinny sam zrobić od A do Z całą Batorego a nie tylko jeden
                  krótki kawałek.
                  • corrida_pl Re: Przebudowa ul. Batorego 10.12.09, 11:31
                    Oznakowanie odcinka, który obecnie jest w remoncie jest fatalne...

Od strony Ząbek jest co prawda znak zakaz wjazdu, ale postawiony w takim
                    miejscu, że ciężko go zauważyć... z rozpędu można wjechać.

Od strony Warszawy nie ma żadnego znaku.

Może od strony Ząbek nie ma wjazdu a od Warszawy jest?
                    • antyplatfus Re: Przebudowa ul. Batorego 10.12.09, 12:11
                      corrida_pl napisał:

> Oznakowanie odcinka, który obecnie jest w remoncie jest fatalne...
                      >
                      > Od strony Ząbek jest co prawda znak zakaz wjazdu, ale postawiony w takim
                      > miejscu, że ciężko go zauważyć... z rozpędu można wjechać.
                      > Od strony Warszawy nie ma żadnego znaku.
                      > Może od strony Ząbek nie ma wjazdu a od Warszawy jest?

Tak. Tak. Platformersi którzy się zadekowali w powiecie dają ciała na całej
                      linii. Zero nadzoru.
                      • pawel_dolcan Re: Przebudowa ul. Batorego 10.12.09, 22:10
                        Sympatycznie się jedzie po tym nowym odcinku.. Duży minus za te "wysepki" na
                        samym środku drogi..
                        • slawomir_ziemski najgorzej na ul. Bystrej ... 10.12.09, 22:25
                          Szanowny Panie,

Najgorzej aktualnie jeździ się po odcinku drogi w Warszawie - ul.
                          Bystra (nachylenie na prawo jadąc od Wawy). Może warto zaproponować
                          Radzie Miasta przyjącie stosownego stanowiska/apelu do władz
                          Warszawy, aby w miarę możliwości przebudowali ten odcinek od ul.
                          Radzymińskiej do ul. Stefana Batorego w Ząbkach.

pzdr
                          sz
                          • corrida_pl Re: najgorzej na ul. Bystrej ... 11.12.09, 08:06
                            slawomir_ziemski napisał:

> Szanowny Panie,
                            >
                            > Najgorzej aktualnie jeździ się po odcinku drogi w Warszawie - ul.
                            > Bystra (nachylenie na prawo jadąc od Wawy). Może warto zaproponować
                            > Radzie Miasta przyjącie stosownego stanowiska/apelu do władz
                            > Warszawy, aby w miarę możliwości przebudowali ten odcinek od ul.
                            > Radzymińskiej do ul. Stefana Batorego w Ząbkach.
                            >
                            > pzdr
                            > sz

Jest milion miejsc w których jeździ się gorzej...

Zajmijcie się lepiej oznakowaniem remontowanego odcinka... brakuje, żeby ktoś w
                            nocy wystrzelił na nieznakowanej wysepce w działki...
                            • antyplatfus Re: najgorzej na ul. Bystrej ... 11.12.09, 08:39
                              corrida_pl napisał:

> Jest milion miejsc w których jeździ się gorzej...
                              >
                              > Zajmijcie się lepiej oznakowaniem remontowanego odcinka... brakuje, żeby ktoś w
                              > nocy wystrzelił na nieznakowanej wysepce w działki...
                              >
                              Co zwalasz na Ziemskiego robotę, skoro to naczelny powiatowy platformers
                              notorycznie daje ciała na każdym kroku. To robota powiatu, więc niech się tym
                              zajmie Urmanowski.
                              • corrida_pl Re: najgorzej na ul. Bystrej ... 11.12.09, 08:48
                                racja przepraszam
                                • kusymo Re: najgorzej na ul. Bystrej ... 11.12.09, 09:12
                                  Niestety po spotkaniu starosty Urmanowskiego z mieszkańcami trzeba stwierdzić,że
                                  ten człowiek nie ma podejścia do ludzi i ich problemy nie są jego problemami i
                                  nie stara się ich zrozumieć a i jeszcze jego apel żeby po nowej drodze nie
                                  jeździć szybciej niż przepisy określają bo inaczej to nie dziwmy się że będą
                                  wypadki na nowej drodze a ludzie ginęli i będą ginąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka