Dodaj do ulubionych

Sąd po 50 latach: Chruszczow nie został obrażon...

19.10.11, 17:24
Nie ma Chruszczowa i teraz nadmiary wędlin i mięsa trzeba wymaczać w chemikaliach , bo ludzie nie chcą za darmo ,bo jest taki dobrobyt ,że schodzi tylko kawior, względnie małże.
Obserwuj wątek
    • skallesny Sąd po 50 latach: Chruszczow nie został obrażon... 19.10.11, 17:25
      DRAKOŃSKIE kary
      KS za terroryzm , KS za szpiegostwo, ciekawe jakie dziś kary są za te przestępstwa.
      Jak wysadzisz komitet to wczasy na Majorce jak oplujesz policjanta to 3 lata. Jaki ustruj takie kary.
    • skallesny Re: Sąd po 50 latach: Chruszczow nie został obraż 19.10.11, 17:27
      saint_just napisał:

> Nie ma Chruszczowa i teraz nadmiary wędlin i mięsa trzeba wymaczać w chemikalia
      > ch , bo ludzie nie chcą za darmo ,bo jest taki dobrobyt ,że schodzi tylko kawio
      > r, względnie małże.
      spytaj dwuch milionów żyjących poniżej minimum egzystencji czy jedli Dziś co kolwiek
      • nerwus0 Re: Sąd po 50 latach: Chruszczow nie został obraż 20.10.11, 01:54
        A kogo obchodzi dziś Nikita Ch. zmarły 40 lat temu?
        Lepiej popróbuj ortografii, szczególnie z "ó".
        Dwuch? Dwoje czyli dwóch.
        Co kolwiek? Też byk. Piszemy cokolwiek.
    • komercjuszek Obywatel wyrażający się 50 lat temu źle 19.10.11, 17:44
      o Chruszczowie i PRL-owskiej władzy to dobry obywatel.
      Bezdomny wyrażający się źle o kiepskim prezydencie IV-tej RP to zły obywatel, którego należy ścigać z całą mocą prawa?
      Śmieszny kraj.
    • antobojar Miałem kłopoty z paragrafu 5 MKK, ale Gierek 19.10.11, 18:16
      wykolegował Gomułkę i rozeszło się po kościach.. Warunek postawiony przez Iwaszkiewicza, w zamian za poparcie..

"Kto w porozumieniu z innymi osobami .. ble ble.. podlega karze nie mniejszej niż rok... ble.. ble.. lub karze śmierci."

Jak dostałem pisemko od prokuratora B., to słowo honoru, bardziej chciało mi się śmiać niż płakać...
      Kiedy teraz o tym myślę to, zdaję sobie sprawę że, gdyby wtedy wygrał Moczar to, dostalibyśmy po 10 - 15 lat.. Ciekawe.. wszystko wraca jak żywe, kiedy widze Beatkę Kempę... ha ha.. Albo Znak Zerro lub Don Maciorro.. coś w tym chyba jest..
      Kilkanaście lat później, od jego syna, przypadkowo kupiłem unikalnego, świetnego malucha.. fajny chłopak z niego był..

I mimo nieziemsko rozbudowanej SB, koszmaru Grudniów i Olszowskich i serii opresji, Polska zaczęła wtedy być najweselszym barakiem w obozie socjalistycznym..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
    • joseph.007 Re: Sąd po 50 latach: Chruszczow nie został obraż 19.10.11, 18:53
      aint_just napisał:

> Nie ma Chruszczowa i teraz nadmiary wędlin i mięsa trzeba wymaczać w chemikalia
      > ch , bo ludzie nie chcą za darmo ,bo jest taki dobrobyt ,że schodzi tylko kawio
      > r, względnie małże.

Hihi :D
      Boli, Święty Justynie, nie?
      Że żarcie jest kilka razy dziś tańsze niż w robotniczo-chłopskim raju, a w dodatku można je kupić bez całowania w rękę sklepowej?
      Że nawet kawior w porównaniu do zarobków jest dzisiaj tańszy niż zwyczajna za PRL?
      Nie dziwota; właśnie o to chodzi, żeby bolało :D
    • oldnick5 Kto tak orzekł(ał)? 19.10.11, 21:39
      Byłbym wdzięczny za nazwiska sędziów SN - te z dzisiaj i te sprzed pół wieku...
      Także za informację, czy były zdania odrębne od wyroku, i czy to oznacza, że dzisiejszy wyrok SN unieważnia poprzedni wyrok SN :-)
      Stanisław Remuszko
      www,remuszko.pl
    • qulqa polecam 19.10.11, 22:08
      Polecam artykuł wszyskim lewakom - dzieciakom, którzy głoszą że w PRL-u było lepiej, a ani jednego dnia w nim nie przeżyli.
      Poleca też tym, którzy krzyczą, że jest cenzura i nie ma wolności słowa.
      Przemyślcie to, co przeczytacie.
      Ja tam dziękuję losowi, że tamten horror mam już za sobą :)
      • rafikius Re: polecam 20.10.11, 11:35
        qulqa napisała:

> Ja tam dziękuję losowi, że tamten horror mam już za sobą :)

I nadal walczysz na starych frontach. A tu zupełnie inny horror wokół.

Też się zastanów.
    • scibor3 Sąd po 50 latach: Chruszczow nie został obrażon... 20.10.11, 19:51
      "Z art. 22 dekretu wiele osób skazano za czyny, które w cywilizowanym prawie karnym nie są w ogóle przestępstwem, m.in. za opowiadanie dowcipów politycznych."

Jasne, jasne. Powiedzcie to autorowi strony antykomor i paru innym i wyjaśnijcie co jeszcze robi w artykuł o karaniu za obrażanie "naczelnych organów".
    • old.european Ustroj inny, ludzie bez zmian 20.10.11, 20:00
      Ustroj mozna zmienic, ludzka mentalnosc o wiele trudniej.
      Dlatego czesto jest tak, ze kto "wraca" z wieloletniej emigracji, po krotkim czasie wyjezdza i wraca do siebie..
      Albo sie dusi.
    • zlappande powinni mu teraz wyplacic odszkodowanie 20.10.11, 20:24
      tylko, ze Gomulke i jego rodzine to oczywiscie malo obchodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka