Dodaj do ulubionych

Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczynku

• wawerka2 Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczynku 30.10.11, 00:50
      jesteśmy jedynym krajem na świecie, w którym prokurator ma dożywotnią pensję - przynajmniej wśród tych, które uważają się za demokratyczne..
    • piotr_z_katowic Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczynku 30.10.11, 01:23
      Witam forumowiczów. Jestem prawnikiem. Wykonuje ten zawód od kilkunastu lat. Nie jestem członkiem żadnej partii. Nasze społeczeństwo nie zdaje sobie sprawy z tego , że Pan Ziobro zapewnił swoim kolegom karierę w Min. Sprawiedliwości i w Prokuraturze Krajowej. To właśnie dzięki niemu 40 letni faceci-karierowicze załapali się na "stan spoczynku" i nic nie muszą już robić, a otrzymują wynagrodzenie ponad 10 tys. zł O dziwo dwóm kolesiom zachciało się zostać posłami.
      "Ziobryści" i "kaczyści" ! Spróbujcie normalnie pracować, zmagać się z z codziennymi wyzwaniami, być uczciwymi ludźmi i przestańcie już być "chorzy na władzę".

• giuseppe53 PiS "załatwił" 12 z 26-ciu. A pozostałych 14-tu? 30.10.11, 01:25
      Sami przeszli w stan spoczynku?
    • felicjan15 Bezrobotny traci zasiłek jak odmawia pracy 30.10.11, 02:19
      Bezrobotny traci zasiłek jak odmawia przyjęcia oferty pracy a pisowski prokurator nie musi pracować aby mieć 12-14 tys. od 40 do 65 roku życia.
    • zawsze_prawdziwy i to jest demokracja hehehehehe 30.10.11, 02:53
    • minipolak dzieci PRLu 30.10.11, 04:42
      podatnik ich wyzywi.
      cos jest zlego w konstrukcji panstwa ze tego typu parazyty funkcjonuja.
    • rypalski Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczynku 30.10.11, 04:46
      Hitlera i Stalina racz nam zeslac Panie po raz drugi w historii ... trzeba ta niezdolna do stworzenia swojego panstwa polska cholote wykonczyc w obozach koncentracyjnych lub jak to robil Soso ... ta zlodziejska "jelite" narodu polskiego ... a poki co nalezy ta cholote na sile ladowac do TU-144 i wysylac na wycieczki do bylego Zwiazku Radzieckiego ... pulkowniku Putin prosimy o wiecej !!!!
      podpisal obywatel polski Zdzislaw Kukula kukula@shaw.ca
    • cillian1 Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczynku 30.10.11, 07:44
      Przynajmniej poznałem powód, dlaczego nie ma wolnego dostępu do broni palnej!
      Toż po takich rewelacjach, i oczywiście innych - mało by prokuratorów czy urzędników zostało!

Ludzie potrafią się wkurzyć - a potem zwalić na niepoczytalność! Co z tego, że poszedłbyś siedzieć, jak złodzieja w kołnierzyku się pozbyłeś! I społeczeństwo by nie piszczało, że na twoje utrzymanie daje!
      Myślę, że taki czas jest przed nami.
    • ppo To skandal! Ktoś ma więcej niż ja! 30.10.11, 08:32
      Skandal! Trzeba natychmiast mu zabrać! Wszystkim gó..., ale po równo!
      Tak, polaczki?
      • cillian1 Re: To skandal! Ktoś ma więcej niż ja! 30.10.11, 08:36
        sprecyzuj "po równo"
        Bo jak na razie to sprzątaczka co wymiata więcej brudów - mniej zarabia!
        A ich sytuacja wynika z lizania doopy JK i LK!
    • cookies9 Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczynku 30.10.11, 09:18
      Złodziejstwo w swietle prawa i w białych rękawiczkach...
    • bamber0 Stalinowska palestra trzyma sie mocno! 30.10.11, 09:24
      Polscy prawnicy to w dużym stopniu dzieci i wnuki stalinowskich prokuratorów. Mnie już w tym kraju nic nie zdziwi... No, może oprócz naiwności ludzi, którzy wierzą, że rynkiem rządzi niewidzialna ręka, że wszyscy są równi wobec prawa, że media są obiektywne i że Elvis żyje...
    • anonim_ka Etyka zawodowa -na czym polega? 30.10.11, 11:48
      Trudno mi uwierzyć w społecznie korzystne intencje niedoszłych Posłów -prokuratorów.
      Raczej jest to kurs na splendory i profity . Jeśli czują , że powinni odpracować bezpłatne studia , dlaczego nie chcą udzielać bezpłatnych porad ? Z pewnością ich wiedza i doswiadczenie będzie wsparciem dla potrzebujących.
    • kotecka1 Re: Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczy 30.10.11, 16:15
      To skandal, żeby taka patologia była utrzymywana dalej w Państwie podobno prawa. Tym powinien zająć się Sejm i to jak najszybciej.
    • vistulian Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczynku 30.10.11, 17:52
      Opisana sytuacja dotyczy patologi czyli tzw. Prokuratur Krajowych czy Generalnych ,które t są tylko biurokratycznymi czapami nad prawdziwą prokuraturą. Wielu prokuratorów ma dosyć wytykania ich palcami jako uprzywilejowanych . Jednak nie mają możliwości wyboru rodzaju emerytury gdyż pracodawca - państwo polskie nie odprowadza za nich ZUS czyli jakby zatrudnia ich na "czarno". Podobno istnieje jakieś rozporządzenie ,że w przypadku odejścia ze służby składki ZUS są wpłacane na konto danego byłego już prokuratora ale tak do końca to nie wiadomo.Oprócz przypadków młodych ludzi odchodzących pod różnymi pretekstami w stan spoczynku jest o wiele większa liczba prokuratorów ,którzy pracują nawet po osiągnięciu wieku emerytalnego (ale tylko za zgodą Prokuratury Generalnej).
      • sajmon1973 Re: Biorą 10 tys. i nic nie robią. Bo są w spoczy 30.10.11, 18:14
        To prawda-ubezpieczeniu emerytalnemu i rentowemu nie podlegają obowiązkowo jako jedyna,uprzywilejowana kasta-prokuratorzy.Jako jedyna grupa społeczna może korzystać z tego przywileju-nie musi być zdana na hipotetyczną,marną emeryturę,ale może samemu sobie odkładać w dowolny sposób np.fundusz emerytalny,inwestycyjny.Gdybym ja miał taki komfort,to nie martwiłbym się o swoją emeryturę,a jedynie jak ona będzie 2 czy 3 razy wieksza od ZUS-owskiej.Poza tym daje to komfort dziedziczenia po mnie zgromadzonych pieniedzy-zus tego nie daje.Nie dość,że w stanie spoczynku im sporo płacą(~4 krotność śr.krajowej)to jeszcze przywilej odkładania sobie na starość-toż to horrendum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka