Dodaj do ulubionych

Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw...

• nowy-trend Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 31.10.11, 21:50
      I obojętnym jest co pisuar powie do pisuara - są wiecznie przegranymi którzy poza partyjnym terrorem lub skrajnym wazeliniarstwem nic do powiedzenia nie mają. Jest to smutne gdy ludzie którzy pretendowali do najwyższych stanowisk w kraju zachowują się jak przekupki, które nie potrafią jawnie i głośno powiedzieć o co chodzi co jest grane. Pośmiać by się można było gdyby oni grali komedię ale tam odgrywa się dramat - dramat nieudolności. I dobrze. I tak trzymać.
    • kbaus Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 31.10.11, 22:53
      Ziobro gada dobrze. Kaczynski oczywiscie go wyrzuci. Wtedy wielu zobaczy ze Ziobro pisal prawde a Kaczynski mimo wszystko go wyrzucil. Dlaczego?
      Bedzie ciag dalszy.
      • koloratura1 Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma 01.11.11, 16:42
        kbaus napisał:

> Ziobro gada dobrze. Kaczynski oczywiscie go wyrzuci.

Nie wyrzuci. Gdyby mógł, już by to zrobił.

Panowie się muszą dogadać, bo - jako znakomici kolekcjonerzy haków - mają ich obaj mnóstwo, uzbieranych na siebie nawzajem, w latach 2005 - 2007.
        • sam16 Re: Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trz 01.11.11, 17:18
          koloratura1 napisała:

>
          > Panowie się muszą dogadać, bo - jako znakomici kolekcjonerzy haków - mają ich o
          > baj mnóstwo, uzbieranych na siebie nawzajem, w latach 2005 - 2007.

To jest bardzo dobry punkt widzenia. Haki to standarowa metoda IV RP.
          Ciekawe kto byl w tym lepszy? Mistrz czy uczen.
          Mam nadzieje ze uczen bo ciale mowi;wiem ale nie powiem tzn. z dowodami cieniutko.
          Ziobro go przygwozdzi bo jest specjalista od gwozdzi trumiennych co akurat ze tak powiem jest na czasie.
          • koloratura1 Re: Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trz 01.11.11, 18:19
            sam16 napisał:

> Haki to standarowa metoda IV RP.
            > Ciekawe kto byl w tym lepszy? Mistrz czy uczen.
            > Mam nadzieje ze uczen bo ciale mowi;wiem ale nie powiem tzn. z dowodami cieniut
            > ko.
            > Ziobro go przygwozdzi bo jest specjalista od gwozdzi trumiennych co akurat ze
            > tak powiem jest na czasie.

Pożyjemy, zobaczymy; ale to bardzo logiczne co piszesz.
    • zenutek To nie Ziobro ani Kurski wymyślili plan... 01.11.11, 01:17
      To nie jest plan Kurskiego czy Ziobro, ale ktoś jeszcze lepszy od nich stoi za przewrotem w PiS. Ktoś, kto dobrze wie, że PiS z prezesem Kaczyńskim na czele nic więcej nie osiągnie, nie wygra już żadnych wyborów. Tak więc w porozumieniu z dwoma europarlamentarzystami zastosowali przemyślany plan odsunięcia od władzy Kaczyńskiego. W skrócie ma to wyglądać następująco. Ziobro zbiera wokół siebie grupę polityków PiS, którzy nie są zadowoleni z pozycji w partii, choć dla niej nieraz ciężko pracowali wbrew własnemu rozsądkowi, następnie Ziobro z Kurskim za plecami zaczynają głośno mówić o zmianach w PiS, by partia ta stała się wybieralna, mająca zdolność koalicyjną. Kto może stać na przeszkodzie takiej partii? Ano nikt inny, jak Kaczyński i jego dwór sługusów. Udzielając wywiadów w mediach, pisząc listy do prezesa, nagłaśniając i wyolbrzymiając autorów "osobistych ataków" na swoje osoby, Ziobro i Kurski stają się jakby męczennikami PiS, spychając Kaczyńskiego do narożnika, z którego nie ma właściwie wyjścia, chyba że za liny. Wyrzucając Ziobrystów z PiS, Kaczyński będzie odpowiedzialny za robicie PiS, trzymając ich w partii, będzie musiał zacząć liczyć się z ich słowem. I tak źle, i tak niedobrze. A "plan Ziobry"? Plan jest oczywisty. Jeśli Kaczyński rozbije PiS, będzie musiał udać się na "emeryturę" polityczną z garstką wiernych poddanych, jeśli nie rozbije, niedługo będzie musiał oddać rządy w PiS, bo każdy da sobie wmówić, że Kaczyński jako prezes nie jest w stanie nic już zdziałać. Władza deprawuje, kto choć raz liznął smaku władzy, a ma podejście do państwa jako własnego, czym prędzej czmychnie do Ziobry, bo będzie widział odrobinę bardziej realną siłę wygrania wyborów. Reasumując, czy Ziobro wyrzucą, czy Ziobro zostanie, dni Kaczyńskiego są policzone. Jednak plan Ziobrystów ma jeden feler, Ziobro na czele PiS lub nowej partii także nie będzie miał potencjału wygrywania wyborów. Jak wyglądały rządy Kaczyńskiego z Ziobrą na czele większość społeczeństwa ma głęboko wryte w pamięć i nic nie jest w stanie tego wymazać. Jedyną realną szansą na zdobycie choć minimalnej większości przez PiS musi być zmiana lidera partii na zrównoważonego, niezakompleksionego, nierozhisteryzowanego, ale umiejącego rozmawiać z każdym, polityka. Takiego w PiS jeszcze nie widać. Każda osoba dostająca się w ręce obecnych polityków PiS zostaje tak przerobiona, że powyższe zalety stają się umysłowo zatarte. Ale krok z planem Ziobry jest w dobrym kierunku, by do partii przyciągnąć ludzi poważnych, zgodnych i myślących, z jednym zastrzeżeniem, czy przypadkiem Ziobro nie stanie się drugim Kaczyńskim po ewentualnej zmianie prezesa. Tego nikt nie może być pewny...
      • koloratura1 Re: To nie Ziobro ani Kurski wymyślili plan... 01.11.11, 16:59
        zenutek napisała:

> Ale krok z planem Ziobry jest
        > w dobrym kierunku, by do partii przyciągnąć ludzi poważnych, zgodnych i myślących,
        > z jednym zastrzeżeniem, czy przypadkiem Ziobro nie stanie się drugim Kaczyńskim
        > po ewentualnej zmianie prezesa. Tego nikt nie może być pewny...

Ja, natomiast, jednego jestem pewna: ani Ziobro, ani Kaczyński, ani nikt zgoła nie ma szansy przyciągnąć do PiS-u ludzi poważnych, zgodnych i myślących.
        No, chyba że za trzydzieści parę lat, jak dobrze pójdzie i ci ludzie nie będą już pamiętać, jak to budowano 4-ą RP w latach 2005 - 2007.
    • bzykajacyhamster Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 01.11.11, 03:24
      Hehehehehehehehehehe ale sie paskudnie i zlosliwie usmialem. Dla mnie to oni sie moga pozagryzac...
    • minipolak Frajer 01.11.11, 03:56
      Prezes nie ma czasu rozmawiac z wiceprezesem,
      wiec wiceprezes pisze publiczne listy do szefa.
      zenada.
      ten Ziobro jest zenujacy.
      • sam16 Re: Frajer 01.11.11, 05:05
        minipolak napisał:

> Prezes nie ma czasu rozmawiac z wiceprezesem,
        > wiec wiceprezes pisze publiczne listy do szefa.
        > zenada.
        > ten Ziobro jest zenujacy.

Tak Ziobro swoaj droga. Ale tak naprawde cala ta sytuacja jest ponizej krytyki bo to Kaczynski nie dajac Ziobrze dosjc do glosu wywolal awanture.

To musiala byc przekomiczna sytuacja. Unizony Zobro prosi prezesa o zabranie glosu a prezes ze swoim znanym cynicznym usmiechem trzyma jedyny mikrofon i mowi nie dam.
        Eunuchy, ktorzy maja wyczulone oka na to co sie dzieje nie wiedza jak sie zachowac. Oczywiscie to tylko sekunda zastanowienia bo przeciez wiadomo ze trzeba trzymac z prezesem nie z zastapca bo wyleci sie na zbity pysk z partii tak jak juz to doswiadczyli inni bardzo prominentni PiSowcy.
        Zobro po tajnej naradzie ze swoimi ludzmi wali do ND i RZ. zeby dac do zrozumienia o powaznych konsekwecjach niedopuszczenia do glosu.
        Oczywiscie w dyktorskim umysle Kaczynskiego nie ma zmiluj sie nad buntownikami.
        Niepodoba sie to za burte. Ziobro juz plynie na kole ratunkowym jeszcze w zasiegu lodzi PiS ale juz mu nikt nie rzuci liny. Chyba zeby chcial sie powiesic.

Musze przyznac ze ta wizja przyprawia mnie o dobry humor zwlaszcza,ze dzis jest Hallowen i wszyscy sobie robia jaja nawet z duchow.
        • koloratura1 Widać to typowe dla Wielkich Bliźniaków 01.11.11, 17:22
          sam16 napisał:

> To musiala byc przekomiczna sytuacja. Unizony Zobro prosi prezesa o zabranie
          > glosu a prezes ze swoim znanym cynicznym usmiechem trzyma jedyny mikrofon i mowi
          > nie dam.

Jarek miał więcej szczęścia niż biedny Lesio - było mu łatwiej z mikrofonem niż św. pamięci Lesiowi z krzesełkiem.
          W końcu mikrofonu łatwiej bronić niż krzesełka: np. do toalety można pójść z nim w garści lub kieszeni; z krzesełkiem nie da rady...

• nerwus0 Re: Widać to typowe dla Wielkich Bliźniaków 01.11.11, 17:31
            S.p. Lesiowi też nie bardzo szło z mikrofonem.
            Vide:
            www.youtube.com/watch?v=BAkxJWoTLNk
            zresztą i Jaro jest techniczną nogą.
            www.youtube.com/watch?v=mykNm2iNuPc
            • sam16 Re: Widać to typowe dla Wielkich Bliźniaków 01.11.11, 17:40
              nerwus0 napisał:

> zresztą i Jaro jest techniczną nogą.

To tez potwiedzil juz dawno temu posel PiS J Tomaszewski cytuje z pamieci.

Nogi nie maj takiej sprawnosci manualnej jak rece.
              Genialny pisowski standard.
              • koloratura1 Ciekawe jak u nich z głową... 01.11.11, 18:23
                sam16 napisał:

> To tez potwiedzil juz dawno temu posel PiS J Tomaszewski cytuje z pamieci.
                >
                > Nogi nie mają takiej sprawnosci manualnej jak rece.
                > Genialny pisowski standard.

Cudne - sprawność manualna nóg!
      • koloratura1 Re: Frajer 01.11.11, 17:05
        minipolak napisał:

> Prezes nie ma czasu rozmawiac z wiceprezesem,
        > wiec wiceprezes pisze publiczne listy do szefa.
        > zenada.
        > ten Ziobro jest zenujacy.

Nie byłby żenujący, gdyby te - koniecznie prywatne, a nie - publiczne! - listy do szefa wciskał w szparę pod drzwiami, prawda?
    • terleo Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 01.11.11, 07:34
      *Kotecka dobrze
      zrobiła Ziobrze.
      A ON oczekuje anatemii,
      Bo wyleczył się z pisdemii*.
      V. Dynger von Pest.
    • wojtek-gdansk Tak trzymać chłopaki! Ku chwale ojczyzny! 01.11.11, 07:56
      :)
    • sam16 Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 01.11.11, 09:58
      Jak Kotecka robi Ziobrze
      Tego nie wiem; zle,czy dobrze?
      Wiem natomiast na sto procent
      Ze sie budzi zlany potem.

Krwawe boje we snie staczal
      Na poscieli glaowa kacza
      W krwi caly kuper kaczy
      Co to znaczy? Co to znaczy?

Krew czerwona we snie toczyc
      Znaczy,miej otwarte oczy
      Bo za dzien,najwyzej kilka
      Jak wilk nosil tak i wilka

Diabli wezma czy szatani
      Inni albo ci nieznani
      I na Lysa Gore wsadza
      Nie podzieli on sie wladza.

Kto mikrofon w reku trzyma
      Temu nie trza sie sprzeciwiac.
      Wladza jego bowiem wielka
      Bo od Dorna do Ziberka

Skrsli z listy ruchem smialym
      Kto byl duzy juz jest maly
      Kto byl asem juz jest zerem
      Na co ci to? Na cholere?

Zaloz swoja partie bracie
      Niech prawica sie z prawica
      Zmierzy w boju juz osatnim
      Wyrwac musisz sie z tej matni.

Gdzie dwoch bije sie tam trzeci
      Zbiera ocwoc inny smieci.
      PO malutku i do przodu
      Tusk ci nie da umrzec z glodu.

Nawet mi nie bedzie smutno
      Gdy pisowski leb ci utna
      Krew sie lala z twoje woli
      Moze ciebie tez zaboli.

Te grafomanskie strofy pisze w bezsenna noc Hallween.
      Chyba opetaly mie jakies zle duchy.
      • jurber1 Re: Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski o 01.11.11, 11:19
        "opętały mnie duchy" - duchy, nie duchy, ale mnie sie podobało !
        • sam16 Re: Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski o 01.11.11, 11:35
          jurber1 napisał:

> "opętały mnie duchy" - duchy, nie duchy, ale mnie sie podobało !

Dziekuje to jest najlepsza recezja jaka kiedykolwiek dostalem.
      • koloratura1 Gratuluję! 01.11.11, 17:46
        sam16 napisał:

> Te grafomanskie strofy pisze w bezsenna noc Hallween.
        > Chyba opetaly mie jakies zle duchy.

Minie się ta Twoja halloweenowa twórczość nawet podoba, ale nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zauważyła i się nie czepiła...

Cały poemat napisany ośmiozgłoskowcem, a w drugiej zwrotce, 3-cia linijka - brakuje sylaby.

Proponuję zmienić na:
        We krwi cały kuper kaczy
        albo:
        W krwi calutki kuper kaczy

PS.: W wymowie (a tylko to się tu liczy) /wkrwi/ stanowi jedną sylabę.
        • sam16 Re: Gratuluję! 01.11.11, 18:19
          koloratura1 napisała:

> sam16 napisał:
          >
          > > Te grafomanskie strofy pisze w bezsenna noc Hallween.
          > > Chyba opetaly mie jakies zle duchy.
          >
          > Minie się ta Twoja halloweenowa twórczość nawet podoba, ale nie byłabym sobą, g
          > dybym czegoś nie zauważyła i się nie czepiła...
          >
          Dziekuje za gratulacje i korekte.
          W orginale jest We krwi... Brakujace" e" to literowka.
          • koloratura1 Tuman ze mnie - mogłam się była domyśleć! 01.11.11, 18:27
            sam16 napisał:

> W orginale jest We krwi... Brakujace" e" to literowka.

Aha!
    • wasylzly przebieglosc i odwracanie uwagi 01.11.11, 11:15
      Kaczynski od wyborow znikl, chory ? niby pod jego drzwiami cerberzy, ktorzy pilnuja dostepu do szefa. Moim zdaniem, to w ogole zwracanie uwagi na ta obskurna partie, ze w ogole istnieje-sytem emerytalny, jak ja okreslil jej byly czlonek. Poprostu zamilczec jak samoobrone -przegrali chyba 7 raz ich nie ma, poza tym ze ciagna kase z budzetu.

A tym powininien zajac sie sejm i sentat, czy mozemy sobie pozwolic na partie, ktorje jedynym celem jest utrzymanie dozywtnio stolkow i emerytur rzadowych ? To jakas grawitacyjna pomylka demokracji - w dzsiejszych czasach nie ma szytwnych regul - to nalezy w kazdej chwili zmienic - tego oczekuej szeroka opinia publiczna _> musimy zarzadac od Kaczynskiego plan pracy opozycji na obecna kadencje:-)))))))))))))))))))))

• ubiquitousghost88 To demokracja jest pomyłką, a on jej dowodem... 01.11.11, 11:26
    • stiw60 Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 01.11.11, 11:26
      Nic mi ten człowiek nie zawinił, ale gdzieś w podświadomości czuję do niego dużą antypatię. Uważam go za wielkiego bufona. Zobaczcie jak on chodzi. Jak paw, nadymany, zadufany w sobie. Jego ego chyba go już przerosło.
    • kociewiak2 Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 01.11.11, 12:04
      ..PIS wywolal wojne polsko-polska a teraz wywolal wojne pisowsko -pisowska do d... z taka partia i jego politykami oni zjedza siebie tak jak zjedli by Polske ..
    • adam-jer Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 01.11.11, 13:28
      "Rewolucyjna akcja" Zbigniewa Ziobry, czyli prośba do szefa o lepszego szefa, jest wdzięcznym tematem dla dziennikarzy - przez dłuższy czas bez wysiłku będą zarabiać na chleb "poważnym" roztrząsaniem "poważnego" problemu uzdrawiania PiS. Kto da się nabrać?
      JarKacz nie po to SOBIE stworzył partię, aby dzielić się swoją własnością z kimkolwiek. Tym bardziej, że dobrze wie, iż nawet jeśli już, to nie ma z kim. Przecież jeśli po kilku nieudanych próbach zreformowania niereformowalnego prezesa ktoś dalej nie pojmuje JarKaczowego rozumienia partii i władania nią, to znaczy, że ten ktoś jest kompletnym kretynem. Tak więc list Ziobry (vice-prezesa) do JarKacza (prezesa) jest dowodem na nie tyle nieprzystępność dyktatora, co skretynienie jego zastępcy. Senator Romaszewski skwitował tę sytuację następującą anegdotą: ''Wróbelkowi zamarzły skrzydła i spadł na ziemię. Przechodził koń, który zrobił na niego kupę. Wróbelkowi zrobiło się ciepło, zaczął ćwierkać. Usłyszał to kot, wyciągnął wróbelka i go zjadł. Z tego są trzy morały. Po pierwsze, nie każdy, kto na ciebie nasra, jest twoim wrogiem. Po drugie, nie każdy, kto cię z gówna wyciąga, jest twoim przyjacielem. A po trzecie, jak już wpadłeś w gó..., to siedź cicho i nie ćwierkaj''.
      Były (na szczęście) senator zadedykował tę anegdotę Ziobrze, ale stosuje się ona do wszystkich tych, którzy żyją ze służenia dyktatorowi. Oczywiście nie zgodzi się z tym stwierdzeniem pani prof. J.Staniszkis, uważająca JarKacza za wybitną osobowość, którą wszak od mądrych sprzymierzeńców odgradzają "miernoty broniące swych synekur". Hm, pozwolę sobie krótko i dobitnie skwitować myśl uczonej damy: naiwna bzdura!
      JarKacz wyrzuci Ziobrę lub potraktuje go jak chwilowo zepsute powietrze i wytrwa w swej doktrynie: Polskę trzeba zmienić, a zmian mogę dokonać tylko JA przy pomocy zdyscyplinowanych poddanych. Takie to proste, a tyle gadania.
    • madziapl1 Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 01.11.11, 15:12
      PiS: " lezacego" Ja nie kopie jak ma jeszcze konwulsyjne drgawki.
      • sam16 Re: Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski o 01.11.11, 15:55
        madziapl1 napisał:

> PiS: " lezacego" Ja nie kopie jak ma jeszcze konwulsyjne drgawki.
        To jest zla diagnoza.PiS w dalszym ciagu nadaje sie kopania.
        Jeszcze nie ma konwulsji. Dopiero pokazala sie piana na ustach
    • stivi47 Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 01.11.11, 15:34
      Pros tego malego karolucha Kaczynskiego po Niemiecku Leck mir am Arsch du kleine Scheiße unteretwickelt
    • annastasia ***List otwarty do prezesa i Komitetu Politycznego 02.11.11, 01:41
      ***List otwarty do

Prezesa Prawa i Sprawiedliwości
      dr Jarosława Kaczyńskiego
      oraz
      Komitetu Politycznego Prawa i Sprawiedliwości

Podpisany imieniem i nazwiskiem z adresem zamieszkania, nr telefonu i nr Pesel wysłany do adresatów pocztą elektroniczną.

Mając na uwadze dobro PiS a w szczególności dobro Polaków, dobro Najjaśniejszej Rzeczypospolitej Polskiej, Najukochańszej Ojczyzny Naszej, niniejszym kieruję na ręce Pana Prezesa i do Komitetu Politycznego PiS moją serdeczną prośbę i informację, która wynika z wieloletniej obserwacji i troski o stan naszego państwa.

Od wielu lat staram się Wam pomóc w każdych kolejnych wyborach, zamieszczając w internecie na forach gazet i innych, na blogach, moje artykuły i komentarze, pod nickiem - annastasia. Teraz czuję się zobowiązana przekazać Wam co następuje.

Tak Zbigniew Ziobro jak i Jacek Kurski jasno i głośno, powiedzieli, to i tylko to co myśli wielu Polaków, patriotów, którzy zaniepokojeni są stanem państwa polskiego, stanem jego organów i instytucji, to, że nie ma nikt zamiaru podważać przywództwa w PiS, nie ma nikt zamiaru zmieniać prezesa ale chodzi o to aby doprowadzić do poważnej, otwartej dyskusji, uzgodnień, wypracowania nowej, nowocześniejszej, opartej na większej ilości osób, opinii, opracowań, strategii i programu dla PiS, dla stowarzyszeń, organizacji, zwolenników, sympatyków i wyborców PiS, aby wszyscy mogli się utożsamiać się z PiS.

Aby analizowane, rozpatrywane i brane pod uwagę w opracowywaniu nowej strategii były wnioski, pomysły, wielu liderów, członków, działaczy, zwolenników, sympatyków, wyborców PiS, aby nawiązać bliskie kontakty z organizacjami, stowarzyszeniami samorządowymi i innymi, także we wsiach, miasteczkach, na każdym szczeblu organizacyjnym.

Powinno zostać zwołane gremium wszystkich tych instancji i wszczęta dyskusja, narada, nie aby kogokolwiek wyrzucić nie aby ktokolwiek chciał wyjść z PiS i innych wyciągnąć ale dla obmyślenia sposobu na porozumienie, na twórczą dyskusję w której opracowana zostanie nowa strategia zaaprobowana przez wszystkich członków, sympatyków i wyborców PiS, którą wszyscy razem będą budować, i w której wszyscy Oni będą mieli prawo uczestniczyć, będą chcieli uczestniczyć i faktycznie będą uczestniczyć.

Wszyscy w PiS muszą to zrozumieć, także prezes Jarosław Kaczyński, dlatego już kilka dni temu wystąpiłam z pismem w tej kwestii do prezesa PiS dr Jarosława Kaczyńskiego, do Klubu Parlamentarnego PiS, oraz do europosłów Zbigniewa Ziobry i Jacka Kurskiego. Sprawa jest bardzo ważna i może być przełomową dla PiS.

Jak mówi mądre przysłowie arabskie psy szczekają ale karawana jedzie dalej!

Oczekuję nie kar ale współpracy i tego, że PiS wyjdzie z tej próby, skonsolidowana i wzmocniona, bo to nie, Zbignniew Ziobro, nie Jacek Kurski, nie Polacy nienawidzą PiS czy Jej prezesa, nie wyborcy, ale ogólnie braci Kaczyńskich, prezesa PiS, PiS, milionów ich sympatyków, zwolenników i wyborców nienawidzi osobiście Donald Tusk i jego kolesie z PO, PSL i od Palkota, nienawidzą ich sterowane przez Donalda Tuska, wnucka żołnierza Wehrmachtu z Danzig, niedojszłego doktora manipulacji stosowanej, niektóre media w Polsce, często będące własnością obcych sił, wrogich państwowości polskiej, nienawidzą ich niektóre media za granicą a nawet niektóre rządy obcych państw, nieprzyjazne państwowości polskiej, usiłujące ugrać cokolwiek na wojnie polsko-polskiej wszczętej i prowadzonej od 2005 roku, stale i nieprzerwanie przez Donalda Tuska i jego kolesi z PO, PSL i od Palkota,

To już nie chodzi o prywatne ambicje, nie ma tu miejsca na prywatne ambicje, sytuacja jest nadzwyczajna i decyzje nie mogą być odruchowe, ambicjonalne, muszą być mądre i wyważone, muszą być budujące, konsolidujące, wzmacniające a nie destrukcyjne !

Te decyzje nie mogą być na rekę naszym wrogom ale muszą ich zaskoczyć, pomieszać im szyki!

Bo to tylko Donald Tusk i jego kolesie, oddane mu media i zdeklarowani wrogowie prezesa PiS, PiS i państwowości polskiej w Polsce i za granicą, oczekują, wyrzucenia europosła Ziobry i innych, wyprowadzenia z PiS, kolejnych posłów, wojny w PiS i Jej osłabienia, osłabienia Polski, bo to byłaby woda na ich młyn a nasza klęska.

Bo chodzi o dobro państwa polskiego o dobro wszystkich Polaków, o dobro Najjaśniejszej Rzeczypospoliej Polskiej, Najukochańszej Ojczyzny Naszej!

Wszyscy w PiS, wszyscy sympatycy, zwolennicy i wyborcy PiS, wszyscy Polacy muszą to zrozumieć, musi to zrozumieć i prezes dr Jarosław Kaczyński, jeżeli nie zrozumie, ja z wielką przykrościa będę musiała wycofać moje poparcie dla Niego i tak uczyni zapewne wtedy wielu Polaków a wtedy przegralibyśmy wszyscy, przegrałaby Polska! Nie można do tego dopuśćić! Zgoda buduje, skonsolidujmy nasze wszystkie siły ale do walki z naszymi zdeklarowanymi wrogami a nie do walki między sobą.

Niech Wielki Bóg oświeci prezesa PiS, niech oświeci Komitet Polityczny PiS aby podjęli najmądrzejsze decyzje, które zaskoczą naszych wrogów i pomieszają im szyki a wzmocnią PiS, wzmocnią nas wszystkich zatroskanych o stan państwa polskiego, wzmocnią nasze Państwo!

Bóg jest Wielki! Chwała Mu! Na pohybel zaprzańcom z PO, PSL i od Palkota! Na pohybel wrogom państwowości polskiej!

Niech żyje Najjaśniejsza Rzeczypospolita Polska, Najukochańsza Ojczyzna Nasza. Tak nam Dopomóż Bóg.

• sam16 Re: ***List otwarty do prezesa i Komitetu Polityc 02.11.11, 06:05
        annastasia napisała:
        Na po
        > hybel wrogom państwowości polskiej!

PiS i Kaczynski sa najwiekszymi wrogami panstwowosci polskiej.
        Polska wg.Kaczynskiego to kodominium,prezydent i premier powinni zniknac ze sceny politycznje raz na zawsze i inne tego typu wypowiedzi swiadcza natypanstwowosci prezesa i jego partii.
        Na szczescie i prezes i partia juz nigdy nie bedzie u wladzy,wiec szkoda jest niewielka.
        >
        >
        >
      • nerwus0 Re: annaSTASI 02.11.11, 08:22
        Idź się utop, póki woda nie zamarzła.
      • zdybka Re: ***List otwarty do prezesa i Komitetu Polityc 02.11.11, 08:52
        Annastasio,
        zastanowilo cie, dlaczego Pis przegral szosty raz ? Przypadek to napewno nie byl !
        " Niech Wielki Bóg oświeci prezesa PiS" i przeprosi Polakow ,tego od niego oczekujemy,
        choc ja osobiscie, stracilam calkowite zaufanie dla calej parti Pis .Z listu Twojego
        wywnioskowalam ,ze glosowalas na Kaczynskiego ,Twoj wybor ,ale prosze cie
        zaakceptuj zdanie wiekszosci .Kierujac sie nienawiscia do ludzi o innych pogladach ,
        czego chce nadal Kaczynski ,uwazam za bessensowne ,nie chcemy zadnego podzialu,
        wszyscy jestesmy rowni ,mamy prawo do wyrazania swojego zdania ,ale prosze cie
        nie wysylaj ludzi na pohybel w imieniu ,
        "Niech żyje Najjaśniejsza Rzeczypospolita Polska, Najukochańsza Ojczyzna Nasza.
        Tak nam Dopomóż Bóg."
        Na koniec dodam ,Boze chron nas przed Annastasia ,ktora nas dzieli i sieje nienawisc
        wsrod nas .
        • nerwus0 Re: ***List otwarty do prezesa i Komitetu Polityc 02.11.11, 08:56
          Ta cała annaSTASI to jakaś kolejna nawiedzona.
          • zdybka Re: ***List otwarty do prezesa i Komitetu Polityc 02.11.11, 09:02
            Tez mi sie wydaje, ze jest cos, na wzorze od (Onkla Adi)
    • sam16 @koloratura 02.11.11, 05:59
      Zobacz moj post Gra pozorow na watku Dla Ziobry nie ma odwrotu.
      • koloratura1 Re: @koloratura 02.11.11, 12:52
        sam16 napisał:

> Zobacz moj post Gra pozorow na watku Dla Ziobry nie ma odwrotu.

OK.
    • abdank27 Ziobro prosi Kaczyńskiego o ochronę, Kurski odw... 03.11.11, 23:49
      A co, żadna agencja ochrony nie przyjęła zgłoszenia? Ale rację ma. Bo to wiadomo czy go Karski po pijaku meleksem nie rozjedzie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka