Dodaj do ulubionych

Są już u Boga

01.11.11, 03:40
Panie Janie kochany, a zapyta pan swoich kolegów i koleżanki z judejskiej 'wybiurczej' dlaczego nie uwzględnili we wspominkach rodziny Kaddafich zamordowanych barbarzyńsko w ostatnich dniach przez NATOwskich morderców? Miejsce na afgańskich watażków się znalazło w wyliczance a dla prawdziwego bohatera ludowego już nie?

Przecież jeśli jakiś bóg istnieje, to do ostatniej otchłani piekła powinien wtrącić takich wybiórczych pismaków i sługusów zachodnich morderców, nie tak?
Obserwuj wątek
    • wiedzacy_ziemianin Są już u Boga i zawijają sreberka !!!!!!!!!!!!!!!! 01.11.11, 06:14
    • wiedzacy_ziemianin Są już u Boga - daj dowód, kłamco !!!!!!!!!!!!!!!! 01.11.11, 06:15
    • wiedzacy_ziemianin ... nieskończonym miłosierdziu ... - no tak jedną 01.11.11, 06:19
      ludzkość ( za wyjątkiem jednej rodzinki ) już miłosiernie wytopił, teraz się znęca nad drugą !!!
      Taki stary a głupi jak niemowlę !!!
    • helguera czy dni naszych zmarłych to dzien Wszystkich Świet 01.11.11, 07:17
      a moze w gazecie nie mozna używac okreslenia Wszystkich Świętych?.Czy można na cmentarzu zrobic znak krzyza.Robienie tego znaku trudno bedzie ukryć przed innymi,a nie chcialbym obrazic uczucd religijnych innych.
      • smarek12 Re: czy dni naszych zmarłych to dzien Wszystkich 01.11.11, 09:29
        Ta aluzja co do upiększania krzyżem miejsc w których absolutnie nie powinno go być- bardzo prymitywna jest, no ale na więcej cię nie stać.
        Na czole sobie nawet wypal ten krzyż, przynajmniej człowiek od razu będzie wiedział żeby cię omijać szerokim łukiem (jak każdego innego obłąkanego świra).
    • ludwikpp Są już u Boga 01.11.11, 07:51
      Mija dwa lata od Jej śmierci. Zawsze podkreślała, że nie lubi listopada...Mogła jeszcze żyć. Wiem, że bardzo by się ucieszyła, że po latach odnalazłem grób dziadków... Brakuje mi jej spotkań w Krakowie, rozmów o przeczytanych książkach, telefonów. Nie mam niezłomnej wiary wierzących, że Ją kiedyś jeszcze zobaczę. Pozostaje więc pustka i nasilający się właśnie o tej porze smutek. Nie należę do ludzi głębokiej wiary. Boga szukam w drugim człowieku a nie, na przykład w znaku krzyża. Bo mam pewność, że każdy z nas ma sumienie. Będę dziś o Tobie pamiętał, Mysiu...
    • tow_rydzyk "Są już u boga"...tylko ktorego ? 01.11.11, 08:34
      Pan Turnau odzyskal przytomnosc po ostatnich wyborach...

Skad taka pewnosc, ze sa u "boga" , Panie Turnau?...
      Jezeli juz decyduje sie Pan juz na jakiegos konkretnego niech Pan sprecyzuje jego tozsamosc.
      Kulturoznawcy i religioznawcy doliczaja sie ich blisko 5 tysiecy.

Kosciolowi nie wystarczy kontrolowanie nas za zycia...rozciaga swoje totalitarne macki rowniez po naszej smierci...
      • apas13 Re: "Są już u boga"...tylko ktorego ? 01.11.11, 10:03
        Jak to, ktorego?! U tego MIŁOSIERNEGO nieskończenie, co to dzieciakowi raka sprzeda, kobietę pozwoli pobić i zgwałcić, tysiącom zafunduje głód i pragnienie a na koniec wojenkę zatwierdzi. Dla naszego dobra, oczywiście. Ale po śmierci to już normalnie cud, miód i orzeszki - wystarczy tylko skonać, preferowane - w męczarniach.
        Jest to oczywiście bóg jedyny, prawdziwy i miłujący nas wszystkich jak ojciec, czy to nam się podoba, czy nie.
        • kls888 Re: "Są już u boga"...tylko ktorego ? 01.11.11, 22:45
          tu zobacz
          www.youtube.com/watch?v=_-G1k63vMxM&feature=related
    • ktad Są już u Boga 01.11.11, 09:33
      Dlaczego Wyborcza nie wspomina wspaniałej postaci Kościoła katolickiego - ks. kard. Deskura?
      • yan.nick Re: Są już u Boga 01.11.11, 10:27
        Ksiądz kardynał Andrzej Maria Deskur
        partenos.nowyekran.pl/post/25979,ksiadz-kardynal-andrzej-maria-deskur-wspomnienie-posmiertne
        Bronił Radia Maryja. Uważał to Radio za wyjątkowe w skali światowej i niezwykle potrzebne Ojczyźnie, uznał je za fenomen medialny na skalę światową.

- - - Wiesz już dlaczego? To tak jakby Kadafiego uhonorowć.
    • m1r4640 Są już u Boga 01.11.11, 10:49
      panie t. a tego co umarl w samotnisci bez pomocy pod mostem to tez Pan Bog przyjal do nieba?
    • helguera do smarek 12 01.11.11, 11:00
      zazwyczaj nie reaguje na obrazliwe i klamliwe posty debili i imbecyli,malych przyglupow uwazxających się za jasnowidzow,czyli kogos takiego jak ty,ale w przyplywie miłosierdzia wobec ciebie zdradze ci ''aluzje''o krzyzu.Ta nie dotyczy upiekszania krzyzami[ty mozg sobie upieksz]ale tego co kiedys o robieniu znaku krzyża w miejscu publicznym pisal gazetowy dyżurny katolik.Dziękowac mi za wyjasnienie nie musisz,obejdzie sie.
      • smarek12 Re: do smarek 12 01.11.11, 11:35
        >debili i imbecyli,malych pr
        > zyglupow uwazxających się za jasnowidzow

Bardzo śmiesznie brzmią w ustach wyznającej aniołki, latające Jezusy, gadające węrze itp. itd. aluzje co do intelektu innych osób.
        Naprawdę arcykomiczne:)))))))
        Poza tym bardzo to po chrześcijańsku, ale dobrą robotę robisz- pokazujesz jak na dłoni głupotę i zakłamanie katolskiego bydła (trudno inaczej was określać po takich erupcjach jadu i żółci).
        • tow_rydzyk Religijna metaforyka czyli pasterze i ich trzódka 01.11.11, 22:31
          Drogie owce i barany,
          Czy wy rzeczywiscie wierzycie w to, ze wasz "pasterz" karmiac was religijna pasza i grajac wam na flecie sielankowe melodyjki robi to ze wzgledow altruistycznych...?
    • 0.neostrada.pl Są już u Boga 01.11.11, 11:42
      Szanowny Panie T.
      Czy jest Pan tak szalony, że wyobraża Pan sobie, że posiada Pan jakąkolwiek wiedzę o BOGU ?
      Bóg nie jest z tego świata, a Pan ? I jeszcze zarabia Pan na tym pieniądze - czas kończyć, bo mam ważniejsze rzeczy do zrobienia, niż dyskutować z aberracjami umysłowymi...
    • amonavis Ma Pan racje wspominajac o bohaterskim Kadaffim, a 01.11.11, 13:26
      Pan Jan moze tak przestanie wreszcie pie(p)rzyc dyndrymaly w stylu "sa juz u boga". Pomijajac pytanie u ktorego lepiej stwierdzic, ze zadnego boga nie bylo, nie ma i nie bedzie. Jest zyjaca Natura i to wszystko.
    • fintyk "u boga" 01.11.11, 14:25
      ślicznaa perspektywa: u boga - po śmierci, gdy za życia nie inaczej - uboga wegetacja, cóż, że pod knutem charyzmatyka; szlag by to trafił!
    • altavitae Są już u Boga 01.11.11, 17:43
      Nalezy tylko gleboko wspolczuc rodzinie p.Turnau'a....
      Rozmiekczenie mozgu postepuje w zastraszajacym tempie.
      Facet sracil poczucie rzeczywistosci i spuscil w klopie wlasna dume ...juz nie mowiac o etyce dziennikarskiej.
      • redix68 :D 01.11.11, 21:12
        so.pwn.pl/zasady.php?id=629620
        so.pwn.pl/zasady.php?id=629624
    • dzi1a "G.W." robi się drobnomieszczańska przez Turnaua 01.11.11, 18:54
      "GW" i to jeszcze na 1-szej stronie daje infantylnego Turnaua i te jego "w domu pana" czy jakoś tak.
      wstyd "Gazeto" !
      a latem pewnie ponownie będzie dodatek do "Gazety" typu "Sanktuaria Maryjne w Polsce " pod redakcją Turnaua
      czytam tę gazetę od 1-szego numeru tj od maja czy czerwca 1989 ale chyba przestanę przez te świętoje...we artykuły Turnaua i Czuchnowskiego o tygodniku "Fakty i Mity"
    • ajsrod Ha, ha, ha... przecież boga nie ma :) 01.11.11, 19:59
      Ale ciemnotę autorowi wciśnięto, a on teraz dalej przekazuje "Są już u Boga", no nie mogę :)
    • schaffhausen Są już u Boga 01.11.11, 20:05
      Panie Turnau,widze,ze nie zna pan Ewangelii.Kto umrze,jest w snie smierci.Dopiero kiedys nastapi zmartwychwstanie(a beda 2:do zycia i do sadu)I wszyscy zmartwychwstana,bez wyjatku.To nie moje slowa,to jest w Ewangelii.
      Azeby te pare PLN zarobic nie musi Pan pisac o rzeczach o ktorych nie ma Pan najmniejszego pojecia.
      Przypuszczam jednak,ze gdyby ukonczyl Pan teologie tez nie pisalby Pan inaczej.
      I nie odchodzi sie do domu Ojca,tylko w sen smierci.Reszta jest miodem dla tlumow.
      • 6burakow Nie sa. 01.11.11, 20:21
        Nie jest wazne jak bardzo bez sensu sa wypowiadane slowa, wazne zeby je powtarzac tak czesto zeby zagluszyc mysli. Swoje i innych. Klamstwo powtorzone tysiac razy...
        • dzi1a Re: Nie sa. 01.11.11, 20:28
          "GW" powinna po wyczynach krzyżowców na Krakowskim Przedmieściu pozbywać się religijnych siewców typu Turnau gdyż wiadomo czym to grozi dla psychiki ludzkiej

--
          bezboga.pl/
    • lionold Są już u Boga, w Jego nieskończonym miłosierdziu. 01.11.11, 21:07
      Paaaaaanieee Turnau! Bądź Pan chrześcijaninem i katolikiem. Zostaw Panu Bogu decyzję wedle jego zamierzeń a nie wmawiaj mu miłosierdzia. To jaki w końcu ma ON być? Sprawiedliwy czy miłosierny? Jak będzie miłosierny to niestety spotkam się po drugiej stronie tęczy z Hitlerem, Stalinem i wieloma pomniejszymi kanaliami z różnych epok i współczesnymi. A gdyby był sprawiedliwy to mam nadzieję, że mnie to ominie, bo moje grzechy przy nich to pryszcz - nie żebym był zarozumiały ale próbuję być obiektywny. Toteż Panie Turnau wystarczy, że katabasy robią nam wodę z mózgów - więc niech Pan już sobie daruje. Wystarczy: "niech spoczywaja w pokoju Bożym".
      • zyta2003 Re: Są już u Boga, w Jego nieskończonym miłosierd 01.11.11, 22:41
        Bardzo mi sie podoba powyzszy post. Takie infantylne opowiastki pan Turnau moze opowiadac dzieciom. Jeszcze moze dodac, ze babunia patrzy sie z nieba na wnuczeta, zeby im nie bylo smutno. Ale jakim cudem ten tekst znalazl sie w GW jako mysl przewodnia swieta zmarlych?
        A jak nie chce ktos isc do bozi i nie interesuje go tamten swiat, nie wierzy w niego, albo wierzy w inny to co?
        Nadto kompromitacja jest, ze nikt w GW nie potrafi znalezc bardziej strawnego, ogolnego komentarza, wyjsc poza ramy ambonowych opowiastek.
        Jak sobie pomysle, ze mialabym z tamtego swiata spogladac na ten swiat, to ja dziekuje. Na tym swiecie moge przynajmniej wylaczyc wszelkie media. Albo mialabym sie denerwowac, ze w mojej rodzinie roznie sie uklada?
        A jesli nie lubie boga, to bede tez tam musiala byc w jego krolestwie?
        Pisze brednie? Nie wieksze od Autora.
    • boznik1 Są już u Boga 01.11.11, 22:55
      A to ciekawe "Są już u Boga"? to GW zaczyna pisac jak "Niedziela"? no to "Szczesc Boze!" dobrze, ze sie pojawil J.Palikot, bo trzeba by bylo emigrowac z tego katolandu. Tylko patrzec jak bedziecie zachecac w Duchu Swietym do odbudowania nie swietej, a Przenajswietszej Inkwizycji do walki z bezboznikami.
    • wiedzacy_ziemianin turnau - redaktorek z bardzo małym rozumkiem !!!!! 02.11.11, 09:49
    • wiedzacy_ziemianin Czy to starcza demencja czy tylko głupota !!!!!!!! 02.11.11, 09:50
    • wiedzacy_ziemianin turnau - redaktor z pradawnym oprogramowaniem !!!! 02.11.11, 09:52
    • wiedzacy_ziemianin To bóg już nie jest wszędzie - kiedyś mówili, że b 02.11.11, 09:53
      óg jest nawet w piwnicy Jasia, choć on nie miał piwnicy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • anonimus07 Są już u Boga 02.11.11, 11:41
      "miłosierdzie nieskończone" - ale Adamowi i Ewie wybaczyć nie był w stanie...
      Wolał całą ludzkość skazać za winy przodków, a nawet syna wydać na ukrzyżowanie zamiast zwyczajnie wybaczyć.
      A przy okazji Chrystus (w mię idei Trójcy) to ofiara z siebie - samemu sobie. Zmieniła coś ta ofiara ?
      "miłosierdzie nieskończone" - powtarzajmy bez końca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka