neskim
02.11.11, 07:35
Może to nieładnie, ale nie odmówię sobie powtórzenia tego, co już wczoraj gdzieś pisałem
Nie wiem, czy wykończenie Libii (i słusznie!). było NAJWIĘKSZYM OSIĄGNIĘCIEM "NATO" - Ale wg mnie na Nagrodę Nobla dla NATO - TZW. "OŚLEGO NOBLA" - zasługuje rozwalenie jednego z piękniejszych krajów w Europie i upokorzenie jednego z dzielniejszych narodów (który nawet Hitlerowi dawał w d...) czyli BOMBARDOWANIA JUGOSŁAWI (o ku...twie z Kosowem - nie mówiąc !).
Ale proszę popatrzeć: jedna z najgroźniejszych organizacji na świecie, czyli NATO ("atom i stal", nie mówiąc o groźnych minach dowódców) zalicza do największych swych osiągnięć operację ochrzczoną - uwaga! uwaga! - ŚWIT ODYSEJI !!! Takim bezguściem i złym smakiem nie popisali sie nigdy nawet REKLAMIARZE PODPASEK HIGIENICZNYCH.
W wyniku OWEJ ODYSEI O ŚWICIE WYCIĄGA SIĘ Z RURY ŁYSEGO (sic!) KADAFIEGO W PERUCE
A schodzące również na psy - przeobrażające się w psy łańcuchowe Kapitału - MEDIA NAWET NIE INFORMUJĄ CZY KADAFI TEŻ W PERUCE BALETOWAŁ Z UKRAINKAMI ?
Brakowało tam ino Sikorskiego...
I kto zaprzeczy, że żyjemy już w epoce HOMO LUDENS ?! Ale dziś LUDENS nie oznacza już zabawy ludu, jeno NADYMANIE SIĘ RÓŻNYCH PALANÓW, z który pora upuścić pary...
Wobec podobnych obrazków tzw. małym piwem" jest pewnie też większości nie znany już fakt, że słynne zdanie księżycowe: "TO JEST MAŁY KROK..." też ułożono w NASA po ca dwutygodniowych namysłach czołowych intelektualistów (od reklamy?). Ale osobiście to usprawiedliwiam, bo wiem, że spontaniczne okrzyki na widok Księżyca poprzedniej załogi - oglądającej go z orbity - brzmiały mniej więcej; "O KUBWA!" naturalnie po amerykańsku