Dodaj do ulubionych

Pokażę moją miłość do Polski

02.11.11, 18:36
Wsród organizatorow ubieglorocznej blokady marszu niepodleglosci Karpieszuk zapomnial dodac Blumsztajna i gazete w ktorej pisze swe bzdety.Blumsztajn nawolywal do zablokowania legalnego marszu.W wyniku tej blokady doszlo do bijatki w ktorej ucierpieli ludzie.Blumsztajn powinien zostac za to ukarany.Redaktorku Karpieszuk jestes żalosny jak cala twa gazetaTwa glowisia nie moze pojać że ktos może nie byc przeciwko homosiom i rownoczesnie być przeciw malżeństwom ich i adopcji przez nich dzieci.Ty [gazeta]nie moze tego pojac bo jestes homofobem jak i twoi koledzy,ktorzy uznają tylko jedna racje,swoja racje.Skandaliczne zachowanie lewakow i pospolitej hołty pod krzyzem na krakowskim przedmiesciu nazwaliscie radosnym hepeningiem,a teraz wyciagasz homofobie z gazety to ze ktos rok temu coś tam niewlasciwego krzyknal.To rzeczywiscie argument przeciw temu by tysiace Polakow nie moglo swiętowac maszerując w marszu.Ale gazetowi homofobi uwazaja pewno ze jak swietowac to tylko z gazeta,albo pod jej patronatem,najlepiej na paradzie dewiantow .
Obserwuj wątek
    • zdanidis Pokażę moją miłość do Polski 02.11.11, 19:14
      Ach to obsesyjne okazywanie polskiego patriotyzmu przez Ks. Isakowicza Zaleskiego , Szulca (Rymkiewicza), a teraz jeszcze Pereire...... Strach przed innymi ‘’prawdziwymi polakami’’??? Obawa wykluczenia? Troche to jak stalinowskie sesje samokrytyki .
      Ciekawy temat dla socjologa !
      • login.zastepczy Re: Pokażę moją miłość do Polski 02.11.11, 23:09
        Gdzież tu obsesja? P. Samuel Roderyk Pereira *po prostu* okazuje patriotyzm.

Zapraszam wszystkich lewicowców do wspólnego przemarszu w bodaj najważniejsze święto państwowe. Wszyscy chcący uczcić 93. rocznicę odzyskania niepodległości będą na nim mile widziani. Nie jest to marsz nienawiści (w przeciwieństwie do tego organizowanego przez GW i KP) - jest to marsz dumy i radości a w kontekście naszego członkostwa w UE - także zadumy.

Po co środowiska lewicowe ciągle dzielą Polaków na "gorszych" i "lepszych"?
        • puuchatek Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 08:14
          login.zastepczy napisał:

(...)
          > Po co środowiska lewicowe ciągle dzielą Polaków na "gorszych" i "lepszych"?

Niestety, nie tylko środowiska lewicowe to robią. Posłuchaj sobie panów z Combatu, panów z RedWatch, przeczytaj sobie program ONR - tam też jest "dzielenie na lepszych i gorszych". Tyle, że według nieco innych reguł.

Obie strony są siebie warte.
        • bezspokoju Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 17:45
          Jaja sobie ze mnie robisz, czy o drogę pytasz ? Patriotyzmem, to Ty sobie gęby nie wycieraj, a o dzielenie Polaków zapytaj Kaczyńskiego i jego przydupasów. O jakiej zadumie związanej z członkostwem w UE. pajacu pleciesz ? Nie w smak Ci, w każdej chwili możesz wystąpić, tylko profitów żal ?
          • max5lat Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 18:42
            Moge sobie wystapic z UE? serio?
        • 123jna Re: Pokażę moją miłość do Polski 04.11.11, 08:39
          login.zastepczy co Ty ciagle wyciagasz lewice? Ja osobiscie nie mam nic z lewica wspolnego, w PRL-u bylam jej wrogiem a dzis widzac takich jak Ty "patriotow" przyznaje lewicy czesciowa racje. Dzis za najgorsza opcje polityczna uwazam takich jak Ty psujacych demokracje osobnikow.
      • ar.co Re: Pokażę moją miłość do Polski 04.11.11, 09:52
        Cóż, przed wojną też jeden z największych "Polaków-patriotów" i antysemitów nazywał się ... Rossman, a o żydowskich babkach innych "prawdziwych Polaków" aż huczało po kawiarniach. Ciekawe, że jeden z takich najprawdziwszych Polaków - niejaki Bolesław Piasecki - tak szybko dogadał się po wojnie ze stalinowcami i służył im wiernie przez następne parędziesiąt lat. Znacznie wierniej, niż przedwojenna lewica.
    • lubawa1 Re: Pokażę moją miłość do Polski 02.11.11, 20:35
      Całkiem rozsądnie mówi ten pan Pereira. Nie można mu zarzucić niekonsekwencji, zacietrzewienia, głupoty. W tym wywiadzie pan Pereia mówi w sposób wyważony, z sensem.

Za to pan Karpieszuk wypadł źle. Bardzo źle. Tak bardzo się starał sprowokować, ośmieszyć, zmieszać z błotem... wyszło tak nędznie, że aż żałośnie.
      • ar.co Re: Pokażę moją miłość do Polski 04.11.11, 09:57
        Szkoda tylko, że rozsądny pan Pereira nie zauważa, jakiego durnia z siebie robi, idąc w pochodzie z wyznawcami hasła "Polska dla Polaków". Dla których pół-Portugalczyk z pewnością Polakiem nie jest. "Na szczęście" pan Pereira jest biały, dzięki czemu jego przyjaciele mogą udawać, że nie wiedzą o jego niepolskiej połowie. Bo gdyby tatuś Portugalczyk nie był białym Portugalczykiem, to przyjaciele z pochodu mogliby pana Pereirę racem z jego miłością do Polski potraktować inaczej.
    • puuchatek Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 08:06
      Tak, Pereira mówi rozsądnie.

Niestety Karpieszuk także mówi rozsądnie.

Obaj maja sporo racji. Niestety.

Kto choć trochę uczył się historii i wie czym przed wojną była ONR, powinien dobrze się zastanowić, czy na pewno ludzie którzy dziś uważają się za jej spadkobierców to towarzystwo, w którym chce się świętować. Program przedwojennej ONR - z którego Karpieszuk cytował tylko niewielkie fragmenty - jak widać nie jest przez tych ludzi uznawany za "błędy przeszłości", tylko akceptowany.

Combat 88 i inni jawni faszyści - którzy na czas Marszu grzecznie milkną i "tylko" idą i demonstrują... To patrioci? W czym się ich patriotyzm wyraża - w "hailowaniu", kiedy akurat dziennikarze nie widzą? W powoływaniu się na ideologię, w imię której wymordowano kilka milionów Polaków? Na takich "patriotach" koledzy mojego dziadka z AK wykonywali wyroki w imieniu Państwa Podziemnego...

Nie, to nie moja bajka. Z takimi ludźmi nie pójdę ramię w ramię - choćby w imię najszlachetniejszych haseł... Bo to tylko hasła.

Ale druga strona?... Mój Boże...

W dużej części durne lewactwo, dla którego "faszyzmem" jest każda postawa choć odrobinę bardziej na prawo od ich przekonań. Ludzie którzy oburzają się (słusznie) na to, że w marszy idą faszyści - a sami przynoszą flagi z sierpem i młotem albo inne symbole równie zbrodniczej i podłej ideologii. Anarchiści, którzy gdyby mogli rozwaliliby wszystko dookoła w imię swoich chorych idei. Jawni bolszewicy, którzy w imię "walki z faszyzmem" wysadziliby pół świata, a potem wzięli się za drugie pół w imię równości i sprawiedliwości społecznej.

Obie strony są siebie warte. Obie są równie przekonane o wielkości swojej misji. Obie uważają za kanalie każdego, kto myśli inaczej.

I co ma zrobić, powiedzcie, ktoś kto nie odnajduje się po żadnej z tych stron? Kogo nie bawi taki patriotyzm na pokaz przykrywający zwykłe draństwo - ani antyfaszyzm na pokaz, absolutnie nietolerancyjny wobec każdego, kto myśli inaczej?

Co ma zrobić ktoś taki jak ja, ktoś kogo obie strony tego sporu mierżą dokłądnie tak samo?
      • m_4449 Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 09:56
        Myślę, że dobrym pomysłem na uczczenie Dnia Niepodległości jest udział w Biegu Niepodległości. Zostawiasz wtedy Marsz i Blokadę sobie samym, a na swój sposób honorujesz ten dzień.
      • mlodaemerytka Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 10:13
        puuchatek napisał:

> Tak, Pereira mówi rozsądnie.
        >
        > Niestety Karpieszuk także mówi rozsądnie.
        >
        Faszyzm, komunizm to utroje totslitarne z malymi roznicami. Faszyzm nacjonalnie sie rozszerza,komunizm miedzynarodowo.
        O co tym "dzieciom glupoty" chodzi ? To nie jest "zabawa" w ciu ciu babke ! To polityka.
        Moze wyrosna z tego. Gdyby rodzice 'spuscili im porzadne lanie" skoro nie nauczyli ich historii moze przemowlil by im do rozumu, jesli go maja ?
      • indywidualismus Re: Pokażę moją miłość do Polski 10.11.11, 20:56
        Czytając Twego posta wpadła mi myśl do głowy: oto, co może znaczyć Kaczyńskie kondominium rosyjsko-niemieckie. Z jednej strony faszyści, spadkobiercy hitlerowców, z drugiej stalinowcy, pogrobowcy rosyjskiego komunizmu. A gdzie miejsce dla takich normalnych, zwykłych Polaków?
    • mlodaemerytka Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 10:04
      Niestety Ci "inteligentni" ludzie niczegos sie nie nauczyli z zaglady faszyzmu ! Z kleski Hitlerowskich rzadow. Hitlera nie trzeba przedstawiac innych faszystow tez. To b.b.
      klamliwe,co mowia Ci z Marszu Niepodleglosci ! Chyba niepodleglosci Glupoty i Zla
      z duzej litery przeciwko, ktorym walczy ludzkosc i zawsze bedzie.... Faszyzm musial
      upasc i nie moze sie odrodzic. Te wszystkie mzonki, marsze etc.urzadzaja zakompleksieni
      cwiercinteligenci starajacy sie zaistniec. Marszalek Pilsudzki zwyciezyl nie na darmo.
      Ci z marszu salutujascy Dmowskiego sa "pokreceni" kompletnie. Nie wiedza,ze dmowski chcial
      odbudowy Polski przy wsparciu Rosji, Zw. Radzieckiego. Oni nie maja pojecia o ideologi.
      Nic tylko "pokracznie" sie ubierac i wymachiwac transarentami nie wglebiajac sie
      w hasla. Co za infaltywnosc myslec, ze rasowe poglady moga miec miejsce w XXI wieku.
    • tornson A co to wogóle za gostek? Po nazwisku wnioskuję 03.11.11, 10:26
      że pewnie jakaś sierota po faszyście Salazarze.
      • ubiquitousghost88 Wszechpolka poczuła się w Porto Panią Walewską... 03.11.11, 17:11
        tornson napisał:

> że pewnie jakaś sierota po faszyście Salazarze.
        • 123jna Re: Wszechpolka poczuła się w Porto Panią Walewsk 04.11.11, 08:43
          ubiquito... pewnie jakis moron, neofita przesadnie przejety swa nowa religia. Salazar takze pewnie byl moronem, wszystkie nazwiska od soli - maja zydowskie pochodzenie albowiem Zydzi mieli w Europie monopol na sprzedaz soli.
      • mike.recz Jak to rasowy komunista tornson stosujesz chwyty 03.11.11, 18:11
        poniżej jakiejkolwiek krytyki. Nie wiem czy się zorientowałeś ale to właśnie twój komentarz zabrzmiał rasistowsko i szowinistycznie. Ja Samuela Pereirę mam za kłamcę i manipulanta co jestem w stanie udowodnić ale w życiu by mi nie przyszło do głowy czepiać się jego nazwiska
        i pochodzenia.

tornson napisał: A co to wogóle za gostek? Po nazwisku wniosku

> że pewnie jakaś sierota po faszyście Salazarze.
      • rasklaat Re: A co to wogóle za gostek? Po nazwisku wniosku 03.11.11, 18:47
        Niezbyt rozgarniety ten Pereira, mogl przeciez sobie zmienic nazwisko na polsko brzmiace, tak jak pan Szechter to zrobil. I nie byloby problemu.
        • tornson Re: A co to wogóle za gostek? Po nazwisku wniosku 03.11.11, 23:32
          rasklaat napisał:

> Niezbyt rozgarniety ten Pereira, mogl przeciez sobie zmienic nazwisko na polsko
          > brzmiace, tak jak pan Szechter to zrobil. I nie byloby problemu.
          To byłby sierotą po Dmowskim...
          • abdank27 Re: A co to wogóle za gostek? Po nazwisku wniosku 03.11.11, 23:39
            tornson napisał:

> rasklaat napisał:
            >
            > > Niezbyt rozgarniety ten Pereira, mogl przeciez sobie zmienic nazwisko na
            > polsko
            > > brzmiace, tak jak pan Szechter to zrobil. I nie byloby problemu.
            > To byłby sierotą po Dmowskim...

Ty nie obrażaj patrioty. To solidarny beduin spod namiotu na Krakowskim :)
    • hanishl Samuel Rodrigo Pereira a co to za Polak 03.11.11, 16:12
      i do tego prawy. Przypomina coś na wzór Francisco Pizarro
    • saint_just Mam odruch sraczki 03.11.11, 16:18
      za ten kraj.
      Dziękuję za uwagę.
      • 01zefka Re: Mam odruch sraczki 03.11.11, 17:42
        saint_just napisał:

> za ten kraj.
        > Dziękuję za uwagę.
        A cóż to ci? Idż do kolesia w sukience, zatka ci dziurę ! Od kraju wara.
        • saint_just Re: Mam odruch sraczki 03.11.11, 18:24
          01zefka napisał:

> saint_just napisał:
          >
          > > za ten kraj.
          > > Dziękuję za uwagę.
          > A cóż to ci? Idż do kolesia w sukience, zatka ci dziurę ! Od kraju wara.
          • cornice Te, saint_just, grozisz? 03.11.11, 23:08
    • jerzykrajewski7 Poszedłem w proteście przeciw blokadzie 03.11.11, 16:31
      Ja też 11 listopad 2010 R. POSZEDŁEM PIERWSZY RAZ W MARSZU NIEPODLEGŁOŚCI w proteście przeciw blokadzie LEGALNEJ DEMONSTRACJI PATRIOTYCZNEJ.

WŁAŚNIE ODRABIAM LEKCJĘ Z MOIM SYNKIEM MARCINKIEM, KTÓRY CHODZI DO II KLASY SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MARKACH KOŁO WARSZAWY.

Miał za zadanie znaleźć w słowniku języka polskiego słowo patriota. Znaleźliśmy w słowniku wyrazów obcych. Patriota - człowiek kochający swoją ojczyznę i naród, gotów do poświęceń dla ich dobra.

To definicja ze "Słowniku wyrazów obcych PWN" z 1980 r.

Jeszcze jest tam słowo "naród", tak teraz niemodne i znienawidzone m.in. przez "Gazetę Wyborczą".

W podręczniku "Gra w kolory" Wydawnictwa Juka z 2010 r. słowo "naród" wymienia się w grupie wyrazów kojarzących się ze słowem "Polska".

Jeszcze się wymienia, bo "Gazeta Wyborcza" chciałaby, byśmy o słowie naród zapomnieli.

Obecnie Marcin jest chory.

Mam nadzieję, że do 11 listopada 2011 r. wyzdrowieje i pójdzie ze mną w Marszu Niepodległości.

I mam nadzieję, że nikt z lewicowych bojówek nie zrobi nam krzywdy.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• ubiquitousghost88 Miłość nie jest "na pokaz"!... biedne te Marciny, 03.11.11, 17:07
        ...co takim ojcom się rodzą.
        Takim, którzy nauczyli się grzebać po słownikach, a własnej głowy nie mają...
        Rezultat: to nie synek "odrabia lekcję", ale tatuś uważa za stosowne "odrabiać lekcję z nim".
        Pewnie, jak głupi na ojca, to nie ma innego wyjścia, bo pałę ze szkoły przyniesie...

jerzykrajewski7 napisał:

> Ja też 11 listopad 2010 R. POSZEDŁEM PIERWSZY RAZ W MARSZU NIEPODLEGŁOŚCI w pro
        > teście przeciw blokadzie LEGALNEJ DEMONSTRACJI PATRIOTYCZNEJ.
        >
        > WŁAŚNIE ODRABIAM LEKCJĘ Z MOIM SYNKIEM MARCINKIEM, KTÓRY CHODZI DO II KLASY SZK
        > OŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MARKACH KOŁO WARSZAWY.
        >
        > Miał za zadanie znaleźć w słowniku języka polskiego słowo patriota. Znaleźliśmy
        > w słowniku wyrazów obcych. Patriota - człowiek kochający swoją ojczyznę i naró
        > d, gotów do poświęceń dla ich dobra.
        >
        > To definicja ze "Słowniku wyrazów obcych PWN" z 1980 r.
        • jerzykrajewski7 Marsz Niepodległosci jest tylko jeden i dobry dla 03.11.11, 17:29
          Marsz Niepodległosci jest tylko jeden i dobry dla dzieci.

To fajnie przejść się spacerkiem z synem ulicami stolicy z biało-czerwonymi flagami.

W grupie słów kojarzący się ze słowem "Polska" była też "flaga" i "stolica", i "Mazurek Dąbrowskiego", i "naród".

Wszystko to Marcin będzie miał w jednym miejscu na Marszu Niepodległości.

Mam nadzieję, że polska policja zapewni nam bezpieczeństwo, że będzie nas skutecznie chroniła przed lewicowymi bojówkami.

Patriotyzm to również przeciwstawianie się wrogom narodu i ojczyzny.

Idąc w Marszu Niepodległości można wyraźnie powiedzieć "nie" wrogom naszego narodu, naszej ojczyzny i naszego patriotyzmu.

Wrogowie naszego narodu, naszej ojczyzny i naszego patriotyzmu ściągają posiłki z Niemiec, z kraju, który odpowiada za zamordowanie 6 milionów polskich obywateli.

Mam nadzieję, że polska policja wystawi odpowiedni mocne siły, by przeciwstawić się bandytom ściągniętym z Niemiec przeciw porządnym polskim obywatelom, że stanie w naszej obronie, że ani mnie, ani mojemu synkowi włos z głowy nie spadnie.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• staruszek60 Re: Marsz Niepodległosci jest tylko jeden i dobry 03.11.11, 17:57
            Wierzysz w Boga??? chyba nie bo muszę powiedzieć ...Boże Ty widzisz i nie grzmi
            sz na takich GŁUPOLI...JAK Ty...nie wiesz o czym się tu pisze pajacu
            • jerzykrajewski7 Przykład lewackiej agresji i "tolernacji" 03.11.11, 18:52

"Pajacu" to i tak delikatne słowo.

Rok temu lewicowe bojówki napadały na demonstrantów i policjantów.

Ściągnięci z Niemiec bandyci mają zrobisz większą rozróbę.

Po to ich "Gazeta Wyborcza" i lewica ściągają, by zastraszyć Polaków.

Rok temu lewackie bojówki kilka godzin przed Marszem Niepodległości brutalnie w pociągu pobiły młodych ludzi jadących na Marsz Niepodległości.

Niestety, nasza policja nie znalazła sprawców tego pobicia.

Redakcja "Gazety Wyborczej" powinna była w 2010 r. odpowiedzieć za podżeganie do nienawiści rasowej między Polakami a innymi narodami, za nawoływanie do łamania prawa w naszym kraju.

Za wszystko, co opublikuje gazeta, zgodnie z Prawem prasowym, odpowiada jej redaktor naczelny.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
          • kosmosiki Marcinek ma już brunatną koszulinkę? 04.11.11, 19:28
            Heh skąd się takie grafomańskie pojeby biorą?
      • sy-g Re: Poszedłem w proteście przeciw blokadzie 03.11.11, 18:44
        A będziesz go, <i>patrioto</i> uczył bić Żydów czy gejów, o przepraszam, zapomniałem się, <i>żydowiny i pedałów</i>? Bo przecież o to wam chodzi, tym właśnie jest wasz <i>patriotyzm</i>.
        • jerzykrajewski7 Uczę syna szacunku i miłości dla innych ludzi 03.11.11, 19:06
          I tak właśnie Marcin jest.

Kilka dni temu jego koleżanki i koledzy z klasy napisali, że Marcin jest wesoły, koleżeński i pomocny.

To wpis sprzed roku:

Wczoraj wieczorem czytałem bajki mojemu synkowi Marcinowi, który ma 8 lat. Zwróciłem uwagę na bajkę "Przyjaciele" Ignacego Krasickiego o zajączku, którego wszystkie zwierzęta na łące lubiły, ale nikt mu nie pomógł, gdy zaatakowały go psy. Bajka kończy się zdaniem "Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły".

Powiedziałem mu, że bajka ta kojarzy mi się z okropnym czasami, gdy nasz kraj podbiły dwa mocarstwa - Niemcy i Rosja, a Niemcy na ziemiach, które zajęli, stworzyli piekło na ziemi. Żydów, ludzi, którzy od wieku mieszkali z Polakami, zamykali w gettach, a potem mordowali. Zagrozili też, że zabiją każdego Polaka, który będzie pomagał Żydom, dlatego większość Polaków nie pomagała Żydom, bo bała się, że Niemcy za tę pomoc zabiją ich i ich dzieci.

"Jesteś Żydem?", zapytał Marcin.

Odpowiedziałem, że nie, ale bardzo im współczuję.

"A teraz nasz kraj jest bezpieczny?, upewniał się Marcin.

Odpowiedziałem, że tak, że jesteśmy w silny sojuszu wojskowym, choć nasza armia jest słaba.

Piekło na ziemi stworzyli hitlerowscy rycerze, członkowie aryjskiej rasy panów.

Chyba mam powody, by nie lubić rycerzy, szlachty i arystokracji?

Całość jest pod adresem: www.ibs.edu.pl/content/view/4242/118/

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• ubiquitousghost88 Biedny Marcin Takiego tatusia mieć to żywa rozpacz 03.11.11, 21:57
            • cornice Oh, juz tam nie rozpaczaj 03.11.11, 23:18
      • minstrel515 Re: Poszedłem w proteście przeciw blokadzie 03.11.11, 19:13
        Czy będzie Pan podskakiwać? Może być zimno. Szczególnie łysym.
      • 123jna Re: Poszedłem w proteście przeciw blokadzie 04.11.11, 08:46
        jerzykrajewski7 - patriota nie ma zwiazku z "narodem" ale z ziemia na ktorej sie przyszlo na swiat, dlatego nacjonalista od nacji - narodu to zle zrozumiany przez Ciebie "patriota".
        Patriota nie musi miec polskich korzeni aby kochac Polske i rzadko bywa nacjonalista. Dba o kraj a nie nepotow - to tylko prowadzi do korupcji. Nie przekazuj tyl obskuranckich pogladow dziecku jesli je kochasz.
    • sharn1 Z wielką przyjemnością pójde na marsz! 03.11.11, 16:32
      A ci którzy posłuchają podjudzania żydowskich publicystów typu Blumsztajn, któremu nie podoba się że Polacy są dumni z tego że są Polakami i który pod płaszczykiem walki "o tolerancję" nawołuje do łamania prawa i blokowania LEGALNYCH manifestacji (czym sam okazuje skrajny brak tolerancji - typowo lewacki sposób myślenia) niech się wstydzą.
      • 123jna Re: Z wielką przyjemnością pójde na marsz! 04.11.11, 08:52
        sharn1 to ty czlowieku powinienes wstydzic sie swych brzydkich pogladow na swiat i swoich ziomkow. Wolisz aby ryzykanccy Polacy gineli glupio na drogach kierujac sie adrenalina a nie zdrowym rozsadkiem? Tobie sie pewnie Tadeusz Wrona nie podobal a dla mnie to przyklad Polaka jakiego chcialabym znac i jakich chcialabym miec wokol siebie - madrych, pomocnych sasiadow, nie z wykrzywiona geba pelna wrzasku i komunalow, ale usmiechcnietego i zyczliwego. Dla takich ludzi warto byc patriota a nie dla ogolonych lbow jak dawni wschodni bo nie zachodni Sarmaci. Ten wschodni wzorzec Polaka - patrioty nadal jest dla niektorych pociagajacy, atrakcyjny. To nasz polski wstyd.
    • royal_pl Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 16:32
      Nie rozumiem dlaczego dziennikarz ma pretensje do adwersarza, że nie przeszkadza mu ONR, skoro jego koledzy próbowali blokować marsz wraz ze środowiskami, które jawnie odwołują się do ideologii komunistycznej.
    • stilonek Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 16:33
      towarzysze z GW - nie udawajcie głupa, że wam chodzi o bojkot jakiś łysych zje..ów z hitlerkiem w klapie, będących marginesem tego marszu. wasze środowisko ma pretensje do Polski jako takiej. wierzycie świecie w świetlaną przyszłość wspólnej, nie-narodowej, zjednoczonej europy (powinszować naiwności) i dlatego zwalczacie wszelkie przejawy, próby wykiełkowania jakiejś szczątkowej dumy narodowej, widząc w nich zagrożenie dla tego lewackiego, utopijnego scenariusza. na próby wykiełkowania tej dumy z automatu kontratakujecie grossem, opowieściami o wyciąganiu żydów z piwnic przez AK-owców, krytykowaniem wiarygodności filmu Weira o ucieczce z Syberii itp itd. akcja-reakcja. to prawdziwy powód blumsztajnowej furii, a nie jakieś małe, łyse plemniki w liczbie 15 szt. krzyczące swoje powalone hasełka. strach, by "demony polskiego patriotyzmu", cokolwiek to miało by znaczyć, "nie odrodziły się". stąd gnojenie , zohydzanie wszelkich prób manifestowania polskości w ten dzień. z niczego innego to nie wynika tylko z waszej lewackiej obsesji.
      • saint_just Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 18:29
        stilonek napisał:

> towarzysze z GW - nie udawajcie głupa, że wam chodzi o bojkot jakiś łysych zje.
        > .ów z hitlerkiem w klapie, będących marginesem tego marszu. wasze środowisko ma
        > pretensje do Polski jako takiej. wierzycie świecie w świetlaną przyszłość wspó
        > lnej, nie-narodowej, zjednoczonej europy (powinszować naiwności) i dlatego zwal
        > czacie wszelkie przejawy, próby wykiełkowania jakiejś szczątkowej dumy narodowe
        > j, widząc w nich zagrożenie dla tego lewackiego, utopijnego scenariusza. na pró
        > by wykiełkowania tej dumy z automatu kontratakujecie grossem, opowieściami o wy
        > ciąganiu żydów z piwnic przez AK-owców, krytykowaniem wiarygodności filmu Weira
        > o ucieczce z Syberii itp itd. akcja-reakcja. to prawdziwy powód blumsztajnowej
        > furii, a nie jakieś małe, łyse plemniki w liczbie 15 szt. krzyczące swoje powa
        > lone hasełka. strach, by "demony polskiego patriotyzmu", cokolwiek to miało by
        > znaczyć, "nie odrodziły się". stąd gnojenie , zohydzanie wszelkich prób manifes
        > towania polskości w ten dzień. z niczego innego to nie wynika tylko z waszej le
        > wackiej obsesji.
        • stilonek Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 18:47
          a ty pucuj gałę Robespierre'owi
        • max5lat re: 03.11.11, 18:54
          sam jestes brudas i golodupiec
    • zdzichupolski Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 16:34
      Redaktor gazety zapomniał wspomnieć o tym że głównymi inicjatorami marszu są ludzie wychowani w rodzinach dla których Polska była wrogiem.
      No bo jak tu świętować powstanie bękarta traktatu wersalskiego.
      skoro tatuś i Blumsztajna i Michnika i Łuczywo pragnęli by Polska była niczym więcej niż priwislańskim krajem. Historia niestety sprawiła im figla.
      • zdzichupolski Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 16:36
        zdzichupolski napisał:

> Redaktor gazety zapomniał wspomnieć o tym że głównymi inicjatorami marszu<
        oczywiście mam na myśli tz kolorowa i blokadę Marszu Patriotycznego.

• staruszek60 Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 16:43
      a przepraszam kto to taki Samuel Pereira???Zamiast maszerować ....ludzie do roboty...maszerujcie dlaczego w Polsce najniższa płaca wynosi brutto 1380 zł....." pi razy drzwi" 430 Euro...czy za to da się żyć???? Litr benzyny ponad 1 Euro.....gdzie ludzie tak mało zarabiają za uczciwą pracę?Chyba w Bangladeszu....albo się mylę...? I to jest ważniejsze od pustych frazesów o takich czy innych patryiotyzmach.
      • ksiadzpe_do_fil Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 17:35
        Zgadzam sie z Toba. Niestety dla ogromnej grupy Polakow, wymachiwanie szabelka i "lance do boju ........" i "za wasza i nasza ......." i "hej kto Polak ......." i inne bzdety jest wazniejsze, niz codzienne zycie. Dla nich nie jest wazne ile jest pracy, ile sie zarabia. Dla nich najwazniejsze to gonic Zyda, Ruskiego, Niemca, homoseksualiste, czarnego, zoltego, ........ kazdego, kto nie jest "Prawdziwym Polakiem", takim jak Oni!!!!
        P.s. Tez nie wiem kto to taki ..... Samuel Pereira. Pierwsze imie zupelnie nie pasuje do nich, bo przeciez kojarzy sie z .......... no wlasnie, rodowe imie tez nie polskie .......(?).
        • max5lat Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 18:57
          czyli to to was boli, ze syn portugalczyka moze byc polakiem?
          i w dodatku nazywacie go nacjonalista?
          buhahaha
          • 123jna Re: Pokażę moją miłość do Polski 04.11.11, 08:59
            max5... mnie boli, ze niejaki Samek Pereira pomaga naszym lysym zgladzic w przyszlosci takich jak on wlasnie - obcych. Wsrod nich i takze Was blogierzy jest mnostwo takich, ktorych rodzice byli czerwoni za PRL-u, tacy Pospieszalscy (sa sie przyznal) Kaczynscy (nie przyznaja sie ale ich namierzylismy) i inni to sa dla mnie znienawidzone dzieci "czerwonych bonzow", oplywajace w dostatki gdy ja glodowalam jako male dziecko a ojciec byl wieziony na Mostowskich. Dzis oni - to ci "prawdziwi patrioci", nie ublizajcie Michnikowi, ktory mial odwage sie zmienic jeszcze za komuny - ale tym, ktorzy nadal dla kasy i wladzy klamia. Pereira bedzie z nimi maszerowal, na pohybel im, glupcom.
    • pesti Patriotyzm nie objawia się w pustym.. 03.11.11, 17:19
      ..demonstrowaniu pięścią swoich poglądów pod pomnikiem 11 Listopada ani też w malowaniu na ścianach swoich haseł propagandowych.
      Do roboty się weźcie. Zmieniajcie kraj, zmieniajcie ludzi, to właśnie jest patrotyzm.
      Więcej pożytku z was będzie jak pozbieracie papierki z trawników niż z wykrzykiwania jacy to wy k*rwa jesteście patriotyczni.

Więcej dla tego kraju zrobiliśmy grupą na emigracji organizując co rusz spotkania, warsztaty, festiwale polskiej kultury (darmowe, robiąc to dla satysfakcji) niż ta banda krzykaczy.
    • ubiquitousghost88 Tylko 93? 2011-966=1045! Marsz II Tysiąclecia! 03.11.11, 17:25
      Alleluja i do przodu!
    • apotem Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 17:33
      Takie marsze to wlasnie przejaw szowinizmu, homofobii i zasciankowosci. Powinnismy wszyscy patrzec na to, ze zyjemy na Ziemi, jestesmy intergralna czescia przyrody i o nia musimy dbac. I to jest wlasnie troska o byt i zaangazowanie w umozliwienie harmonijnego zycia wszystkich stworzen. Tylko taka postawa ma przyszlosc, a nie rasistowskie wrzaski i machanie kolorowymi szmatami.
      • max5lat Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 19:22
        wez nie pier**ol
    • basia12.1 Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 17:46
      Samuel Rodrigo Perejra prawdziwy Polak.
    • paul_kemp W GW to jacyś żydowscy rzecznicy, czy jak? 03.11.11, 17:47
      To co jest na stronach ONR to pikuś w porównaniu z szowinistyczną polityką Izraela. Może tym by się cyngiel zajął?
    • stivi47 Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 17:51
      Ta banda tych wariatow lepiej niech protestuje aby polacy tacy jak on niechlali tyle tego Bimbru z rozpuszczalnika do Farb , to tylko wtedy niebenda gineli polacy na polskich Drogach niebendzie w polsce tylu wariatow jak ten Kaczynski tylko wtedy polakom bendzie lepiej sie Zylo
      • 123jna Re: Pokażę moją miłość do Polski 04.11.11, 09:03
        stivi47 - sama madrosc przez Ciebie przemawia, madrosc zyciowa i zrozumienie swiata sa wazniejsze niz kilka bledow ortograficznych. dzieki, ze jestes.
    • tysprag Pokażę Moją Miłość do Polski 03.11.11, 18:07
      To co zorganizowała GW w ubiegłym roku z ludźmi w pasiakach jak z Aushwitz to była Horendalna Prowokacja. Atmosfera była po prostu nie do zniesienia. Policja z psami, konie w rynsztunkach bojowych. Histeria unosząca się w powietrzu np. poprzez stłoczenie ludzi pod Kościołem Św. Anny przez Polcje . Coś niebywałego. A do tego prównywać nawet ONR do Nazistów Niemieckich to Himalaje Podłej Manipulacji i propagowanie Nienawiści godnej WKP(b) i stalinowskiego CCCP. Oni też byli mistrzami prowokacji i zakłamania.
    • tuskopalikot Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 18:26
      Oczywiście ....
    • puuchatek Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 18:35
      Do pana Jerzego Krajewskiego

Panie Jerzy!

Ja akurat pochwalam to, że wpaja Pan synowi postawy patriotyczne i tłumaczy, czym jest patriotyzm.

Tylko czy naprawdę to lekcja patriotyzmu? Maszerowanie ręka w rękę z ludźmi wyznającymi ideologię, w imię której wymordowano miliony ludzi, także Polaków?

Czy naprawdę członkowie ONR, Red Watch czy Combat 18 to dla pana "prawdziwi patrioci"?

Jak napisałem wyżej - daleko mi do lewaków blokujących ten marsz, ale równie daleko mi do takiego patriotyzmu na pokaz. Aprosze uwierzyć, pochodzę z rodziny o długich tradycjach patriotycznych, jestem wnukiem legionisty Piłsudskiego, miałem w rodzinie członków AK i uczestników Powstania.

I właśnie dlatego NIE PÓJDĘ w jednym marszu z ludźmi głoszącymi podłe, ONR-owskie hasła, definiującymi swój patriotyzm w opozycji do innych narodów, z ludźmi którzy jeszcze dwa lata temu "hailowali" pod pomnikiem Dmowskiego - a dziś nie robią tego tylko dlatego, że "publicznie nie wypada".

Pozwolę sobie zadedykować Panu - i Pańskiemu synowi - fragment wiersza Jana Kasprowicza, ze szczególny uwzględnieniem szóstek zwrotki:

Rzadko na moich wargach -
      Niech dziś to warga ma wyzna -
      Jawi się krwią przepojony,
      Najdroższy wyraz: Ojczyzna.

Widziałem, jak się na rynkach
      Gromadzą kupczykowie,
      Licytujący się wzajem,
      Kto Ją najgłośniej wypowie.

Widziałem, jak między ludźmi
      Ten się urządza najtaniej,
      Jak poklask zdobywa i rentę,
      Kto krzyczy, iż żyje dla Niej.

Widziałem, jak do Jej kolan -
      Wstręt dotąd serce me czuje -
      Z pokłonem się cisną i radą
      Najpospolitsi szuje.

Widziałem rozliczne tłumy
      Z pustą, leniwą duszą,
      Jak dźwiękiem orkiestry świątecznej
      Resztki sumienia głuszą.

Sztandary i proporczyki,
      Przemowy i procesyje,
      Oto jest treść Majestatu,
      Który w niewielu żyje. (...)
      • max5lat Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 19:28
        A nie uwaza Pan, ze wlasnie powinien Pan isc? Aby grupki Red Watch itp byly pomijalna mniejszoscia na marszu?
      • 123jna Re: Pokażę moją miłość do Polski 04.11.11, 09:06
        puchatek - troche sie czlowieku spozniles - dzis Polska jest wolna i powinna byc w tak przez Was pisowczykow osmieszanej "budowie". Nie leniwych marszach i byczeniu sie na koszt podatnika ale W PRACY od podstaw. Buduj Polske a nie marnuj czasu na jakies dziecinne wyglupy pod krzyzem czy gdziekolwiek. Do roboty polski leniu!
        • puuchatek Re: Pokażę moją miłość do Polski 04.11.11, 10:21
          "Przez was - pisowczyków"? Znaczy że ja jestem ten pisowczyk?

Czy Ty, dziecko, w ogóle przeczytałeś to, co komentujesz? Ja i PiS? Gdzieś to wyczytał? Czy ja namawiam do pójścia na ten marsz? Przeciwnie, piszę że mi do niego daleko i nawet piszę dlaczego.

Żelazna zasada: NAJPIERW się czyta, POTEM komentuje. Inaczej się wychodzi na idiotę.
    • sy-g Re: Pokażę moją miłość do Polski 03.11.11, 18:41
      >Redaktorku Karpi
      > eszuk jestes żalosny jak cala twa gazetaTwa glowisia nie moze pojać że ktos moż
      > e nie byc przeciwko homosiom i rownoczesnie być przeciw malżeństwom ich i adopc
      > ji przez nich dzieci.

Prawicowi degeneraci nie mogą pojąć, że porządni ludzie mogą nie być przeciwko naziołkom, tylko nie chcą by chodzili oni po ulicach i mieli dzieci, które zarażają swoją moralną degeneracją.
    • 1stanczyk Te "patriotyczne" marsze te "patriotyczne" blokady 03.11.11, 19:16
      te wszystkie patriotyczne kociokwiki to jest nic innego jak pajacowanie uniwersyteckiego badziewia szukającego w polityce, bo tam jest najłatwiej, i w tych kociokwikach sposobu, żeby się dowartościować "patriotycznym zaangażowaniem".

W ten właśnie sposób wyrasta później nasza szmatława i bezrozumna polityczna "elita" kultywująca później swoja szczenięce "patriotyczne" uniesienia w różnych rocznicowych "patriotycznych" kociokwikach będących czesto świętowaniem jeśli już nie naszych przegranych to naszej dumnej sarmackiej zaściankowości zmieszanej z watykańskim wstecznictwem.

Nasz kraj nie potrzebuje tej naszej od wieków fałszywej, bo na wynos, "miłości": nasz kraj jeśli potrzebuje to racjonalności, wytrwałości, pracowitości, uczciwości, cierpliwości, mądrości, determinacji w osiąganiu wytyczanych celów.

Póki co to od czasow naszej suwerenności zadawała się powszechnym warcholstwem, skrajnym bezmózgowiem, bezkarnym szabrownictwem i ta właśnie najczęściej pajacowatą z gruntu fałszywą bo przeliczaną na konkretne korzyści (jeśli już nie Wawel to może jakiś pomnik ) miłością, która wyraża się w "naszym" "patriotycznym" pajacowaniu, w tych naszych licznych uroczystych "wzniosłych" kociokwikach

Pokażę moją miłość do Polski
      • ubiquitousghost88 Krótko mówiąc: pokolenie JP2, jeszcze krócej owce. 03.11.11, 22:02
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka