Gość: Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:02 Te uwagi o kostce sa oczywiscie bardzo cenne, ale proponowalbym ochlonac. Jestesmy skazani na to szare dziadostwo, bo jestesmy biedakami. Nie ma kasy na nic lepszego. Ot co. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donkej Kwestia świadomości 22.04.05, 09:09 Wybacz, ale sądzę, że to jest kwestia nie pieniędzy, a świadomości i wyczucia estetycznego. Tudzież przepisów, które dopuszczają tu samowolkę. Kaczor powinien coś zrobić, szkoda, że nie ruszył sprawy parę miesięcy temu, jak mu zaasfaltowali uliczkę na której się podobno wychował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Mamy kase..... IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 22.04.05, 09:25 Mamy! Na przyklad na omnibusy, ktore nie maja nic wspolnego z Warszawa (a stare warszawskie tramwaje rdzewieja)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMPM Re: Komentują i protestują IP: *.chello.pl 22.04.05, 10:08 >Cementowa< kostka brukowa? Mam nadzieję, że w kwestiach artystycnych Pan Architekt jest bardziej kompetentny, niż technicznych... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajnik gdzie jest 'trylinka'? IP: 193.0.117.* 22.04.05, 10:21 jasne... im droższy materiał tym można więcej zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Kostka, przedmiescia, Garwolin i rolki/rowery IP: 217.153.97.* 22.04.05, 13:57 > Sądzi, że skoro bauma kładzie się w Garwolinie, to można też w stolicy. Plac > Wilsona traktuje jak jakieś przedmieścia. Mysle ze pan przesadzil z tymi "jakimis przedmiesciami". Nie wydaje mi sie zeby przedmiescia byly gorsze niz Zoliborz. Ale nie o tym. Wydaje mi sie ze ktos powinien pomyslec jak pogodzic interesy przechodniow/cyklistow/wlascicieli rolek/wlascicieli samochodow. Wiadomo ze dla samochodow najlepszy na ulicach jest asfalt Wiadomo ze dla rolek i rowerow najlepszy jest asfalt Przechodnie mowia roznie ale wiadomo ze dla nich tez byloby najlepiej zeby drogi dla rowerow byly wydzielone I na czym to sie konczy: ze dla samochodow mamy asfalt a dla wszystkich innych kostke!!! Czyli tylko uzytkownicy samochodow sa (teoretycznie) zadowoleni! DYSKRYMINACJA i skazywanie dzieci i innych posiadaczy rolek na jezdzenie po ulicach wprost pod kola samochodow! pozdrawiam -- mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Komentują i protestują IP: 217.153.97.* 22.04.05, 14:07 > Jestesmy skazani na to szare dziadostwo, bo jestesmy biedakami. Nie ma kasy na > nic lepszego. Ot co. Smutne. A to ciekawe, bo kolo mojego bloku byly calkiem fajne chodniczki asfaltowe i zostaly zerwane i polozona kostka. Chodniczki moglyby posluzyc jeszcze z 10 lat. Byly w dobrym stanie (na zlych nie da sie jezdzic na rolkach). W kilku miejscach wymagaly MALYCH napraw. I co? zamiast wydac kilkaset zloty na naprawy wymienili cala nawierzchnie na kostke!!!! I nikt mnie nie przekona ze to z oszczednosci. To jest albo glupota i rozrzutnosc albo ktos posmarowal!!! Okolice placu Hallera pozdr -- mariusz Odpowiedz Link Zgłoś