Dodaj do ulubionych

Na przykład zakopianka

03.11.11, 17:30
No bardzo pięknie, cudowna wizja, ale nie to miejsce ani czas. Tutaj i teraz tylko się marnuje szanse i pucuje stare śmieci. Pokolenie strachu przed prokuratorem i CBA oraz marzycieli snujących bezpieczne, bo nierealne wizje. Aż mi sie pisać dalej nie chce...
Obserwuj wątek
    • babaqba Na przykład zakopianka 04.11.11, 01:38
      Oczywiście, że nie należy tam wkładać ani grosza! Po pierwsze górale tego nie chcą. Chcą przyrody nieskażonej stopą cepra i zasiłków z budżetu. Po drugie Zakopane zmieniono w krzykliwy i tandetny jarmark. Po co tam jechać, kiedy tyle piękna w innych miejscach? Po trzecie... nie trzeba trzeciego. Tamte dwa wystarczą. Masochiści niech jeżdżą obecną drożynką. Ani szeląga z chudego budżetu na góralski disneyland.
      • na100procent jedzcie sobie na stadiony 04.11.11, 03:17
        po ch.uj te stadiony wam zbudowali, jedziecie sobie na stadion
    • hapita Na przykład zakopianka 05.11.11, 19:03
      Jazdę pociągiem na trsie Kraków Zakopane należy traktować jako atrakcję turystyczną.Wydłużyć czas jazdy do 6-ciu godzin ,dać stare wagony pulmanowskie,lub bonanzy z Warsem i ruletką oraz obowiązkowo parowóz.Kilkanaście lat temu specjalnie wybrałem się z Jerozolimy do Tel-Awiwu pociągiem,który malowniczymi meandrami trasę 70 km pokonywał powolutku w ponad 5 godzin.Powrotną drogę przejechałem busem w niecałą godzinę.
    • grundol1 Na przykład zakopianka 08.11.11, 18:07
      Tyle idiotyzmów w jednym artykule. Tak to jest jak socjolog wypowiada się na temat budownictwa.
    • swarozyc Na przykład zakopianka 08.11.11, 18:17
      Od kilkunastu lat niemal nigdy nie była i nie jest przejezdna na całej długości, gdyż ciągle trwają na niej jakieś rozbudowy, przebudowy i remonty
      ----------------------------------------------------------------
      i katopielgrzymki.
    • fiacik-f1 Na przykład zakopianka 10.11.11, 21:32
      Akurat od roku jest w miarę dobrze. 2 wyjazdy do Zakopanego z Sosnowca. Trasa w jedną stronę zajmuje 2 h 15 min. co jak na polskie warunki jest całkiem niezłym wynikiem. Bez żadnych szaleństw. Może tylko na nowej ekspresówce za Myślenicami trochę szybciej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka