gonet12 04.11.11, 06:32 Panie Janie, jestem tego samego zdania, co Pan . I pozwolę sobie powtórzyć też za Krystyną Jandą : " Personel naziemny Pana Boga nie jest najlepszy " ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurber1 Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 07:18 Panie Redaktorze: "sama prawda, ale nie cała prawda" - nie sądzę żeby Pan nie zdawał sobie sprawy, że nie jest to suwerenna decyzja o. Marianów, ale ich nieformalnego "zwierzchnika" - o. Rydzyka. Trochę wiecej odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 07:25 Personel naziemny swojej decyzji nie cofnie. Oni zbytnio uwierzyli, że są nieomylni. Myślą, że jak oni zdecydują, to tak jakby to Szef zdecydował. Odpowiedz Link Zgłoś
klaa Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:11 Turnau i Boniecki. Solidarność sklerotyków i tetryków. Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Czy Turnau jest zakonnikiem? 04.11.11, 13:46 Zakaz wypowiedzi do mediów wydały władze zakonu, którego członkiem jest x. Boniecki, a nie KK. Rozumiem zatem, że Turnau wstydzi się swojego zakonu, a zatem sam jest zakonnikiem. Jeżeli ktoś chce uchodzić za eksperta od spraw kościelnych, to najpierw powinien poznać podstawowe struktury Kościoła, na którego temat chce się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Czy Turnau jest zakonnikiem? 04.11.11, 15:00 To zakon Marianów jest innego wyznania? Nie należy do KK? A może oświecisz mnie i podasz jakiego wyznania są Marianie. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Czy Turnau jest zakonnikiem? 07.11.11, 22:55 jazmig napisał: > Zakaz wypowiedzi do mediów wydały władze zakonu, którego członkiem jest x. Boni > ecki, a nie KK. Rozumiem zatem, że Turnau wstydzi się swojego zakonu, a zatem s > am jest zakonnikiem. > > Jeżeli ktoś chce uchodzić za eksperta od spraw kościelnych, to najpierw powinie > n poznać podstawowe struktury Kościoła, na którego temat chce się wypowiadać. Jasne, zakony całkowicie poza strukturami Kościoła rzymsko katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Wstydzę się za mój Kościół 07.11.11, 22:52 klaa napisał: > Turnau i Boniecki. Solidarność sklerotyków i tetryków. W przeciwieństwie do moherowej młodzieżówki. Odpowiedz Link Zgłoś
aa1000 Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 07:43 Panie Janie. Czas się obudzić. Przecież to są tzw. wartości chrześcijańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri 161 04.11.11, 07:44 Przedziwny ten świat. Przedziwny! Pan Turnau był dumny, gdy kościół zamykał usta jakiemuś księdzu, teraz się wstydzi, gdy zamyka innemu. Panie Turnau, nie się co tak rozdwajać. Proszę wziąć przykład z Urbana, który zawsze się wstydzi za kler. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: 161 04.11.11, 08:08 sphinxpinastri napisał: > Proszę wziąć przykład z Urbana, który zawsze się wstydzi za kler. 1. A co Urban ma do wstydzenia się za "kler", skoro on nie chce mieć z duchownymi nic wspólnego. Bo na przykłąd ja się nie wstydzę za Urbana czy za Palikota (chyba że na podstawie tego, że są oni Polakami). 2. On się zawsze "wstydzi", bo widocznie dla niego wszystkie okazję są dobre, byleby zaatakować Kościoł. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: 161 04.11.11, 09:39 Przedziwna ta istota, która codziennie od rana zmusza się do czytania gazety, której nie lubi i w której nic jej nie pasuje. No chyba, że ktoś ją zmusza, albo robi to za kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: 161 04.11.11, 10:36 Tak się kończą zabawy w politykę. jak ks. Jankowski dowalał komunie to był OK, jak dowalił warszawce, to abp Gocłowski zakazał mu głoszenia kazań, jak ks. Natanek głosił nauki o powołaniu Chrystusa na Króla Polski, to bito brawo, odbywały się manifestacje, jak tylko powiedział słowa o masonerii Dziwisza, to kardynalo zakazał mu sprawowania funkcji kapłańskich. tego przywileju oraz pisania do "TP" nikt ks. Bonieckiemu nie zakazał... Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Ostatnia szansa dla Benia XVI, by uratować swój.. 04.11.11, 07:50 autorytet i poparcie wiernych w Polsce, to mianowanie ks. Bonieckiego n.p. biskupem emerytem, odpowiedzialnym tylko prze nim samym, osobiście.. ha ha ha.. Albo cuś... "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Kosciół walczy z bonieckizmem i negralizmem 04.11.11, 07:56 Prawdziwi Polacy, współtowarzysze wiary, drodzy wetarani wojen religijnych na całym świecie, uczestnicy katolickiego spędu młodzieży w Madrycie. Delegaci watykanskich agentur ze wszystkich kontynentów. Na wstepie chciałbym Wam wyrazić tradycyjne “Bóg zapłać” za regularne uiszczanie podatków konkordatowych i pokaźnych, nieopodatkowanych dochodów ze sprzedaży “jednorazowych kart wstępu do raju” na konta centrali. Jak mówi starożytne przysłowie...”Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu...a konta bankowe do Watykanu”. Mimo wywrotowej dzialalnosci apostaty Bonieckiego (zwerbowanego przez Negrala) wskaźniki produkcyjne KK w tej dekadzie są imponujące. Polska staje się potęgą religijną w Europie. (burzliwe oklaski przechodzące w owacje). W bieżącej dekadzie -w porównaniu z dekadami ubiegłymi- ilość oddanych do eksploatacji świętych i błogosławionych znacznie przekroczyła nasze plany docelowe. Watykan z wielkim trudem i poświęceniem zaspokaja rosnące potrzeby rynku religijnego na świętych i błogosławionych mobilizując nowe moce przerobowe i wprowadzając wielozmianowy system modłów i współzawodnictwa brygad pielgrzymkowych i różańcowych. Nieodzownym podzespołem przy produkcji świętych jest cudotwórstwo. Watykan i wszystkie nasze placówki terenowe przechodzą od chałupniczych do nowatorskich,wielkoprzemysłowych metod produkcji zjawisk nadprzyrodzonych godnych cywilizacji 21 wieku. W wyniku modernizacji metod modlitewnych i zwiększonej przepustowości cudotwórczej co miesiąc schodzą z taśmy produkcyjnej Watykanu nowi święci i błogosławieni. Ten intensywny zakrojony na szeroką skalę proces produkcyjny odbywa się z zachowaniem najwyższych standardow kontroli jakości beatifikowanych i kanonizowanych denatów, którym zapewniamy pośmiertną gwarancję. Kontynuujemy utylizację ich zwłok w celach widowiskowo-turystycznych. Inicjatywa ta została zapoczątkowana przez błogosławionego Karola Wojtyłą, pod którego nieomylnym przywództwem i nadzorem technicznym wyprodukowano więcej świętych i błogosławianych niż zrobili to jego poprzednicy w ciągu ponad 400 lat. Z dumą podkreślam, że w całej Historii KK jeszcze nie odnotowaliśmy ani jednego przypadku reklamacji. Święci “Made in Vatican” wykazują się niezawodnością i doskonale sprawdzają się w eksploatacji w każdych warunkach klimatycznych, terenowych i pod każdą szerokością geograficzną: w Afryce, Ameryce Łacinskiej i zwłaszcza w południowo wschodniej Polsce. Odnotowujemy rownież wzrost produkcji pomników Jezusa Chrystusa i Jana Pawla II i innych błogosławionych/świętych na całym świecie jednakże najwyższy współczynnik upomnikowienia należy do Polski. Średnio przypada u nas 1.14 Chrystusa i 1,67 Jana Pawla II na hektar. Już niedługo na metr kwadratowy Naszego Kraju będzie przypadać 1.3 krzyża. Gratulujemy naszemu oddanemu polskiemu kolektywowi kapłańskiemu zwiększenia wydajności pracy, które zaowocowało tak wspaniałymi przedterminowymi osiągnięciami produkcyjnymi. Cały aktyw kapłański a w szczególności przodowników pracy duszpasterskiej proponuję odznaczyć Złotym Krzyżem Zasługi Chrystusa Króla Polski pierwszej klasy i Gwiazdą Betlejemską ze wstęgami. Kraków - umiłowane miasto Karola Wojtyły - proponuję przemianować na Wojtyłogród a na Rynku wznieść Jego Mauzoleum. Mimo niewątpliwych sukcesów nie wolno nam zaprzestać walki o serca i umysły Polaków, Filipinczyków, Afrykanów i Latynosów-zwłaszcza młodych pokoleń. Musimy zewrzeć nasze szeregi w walce z bonieckizmem podwazajacemu wiodąca role Episkopatu i Watykanu. Musimy się zdecydowanie przeciwstawić bezideowemu ateistycznemu nihilizmowi i zatracaniu sensu życia, łże-demokracji podważającej jedynie słuszną i prawidłową wolę Boga (której nawet my wszechstronnie wykształceni teolodzy nie potrafimy zgłębić), z kosmopolityczną dekadencją, z globalizmem i zgubnymi pokusami tzw. rewolucji informacyjnej trujacego zródła nieprawdy, nieposłuszeństwa Bogu i grzesznych myśli odbierajcych nam religijna tożsamość, poczucie wspólnoty i zdolność kolektywnego chrześcijanskiego myślenia. Żadna Wikipedia nie zastąpi Biblii jako wiecznego źródła wiedzy i prawdy. Szczególnie wystrzegajmy sie śmiertelnego grzechu humanistyczno-racionalistyczno-naukowej herezji - oprócz apostazji - największego aktu zdrady prawd objawionych. Przeciwstawmy się wrogom jedynie słusznych dogmatów wiary chrześcijanskiej: heretykom i małżenstwom mieszanym wyznaniowo, które podkopując autorytet Kościola niedwracalnie kaleczą umysły potomstwa z nich spłodzonego. Rada Kardynałów Ludowych na ostatnim plenum eiskopatu zdecydowanie się odcięła od jakiegokolwiek dialogu z liberalnymi intelektualistami, łże-polakami przemawiającymi głosem szatana. Sieją oni ziarna niezgody między nami i destabilizują Naszą umeczoną i poniżaną Ojczyznę. Oskarzony Boniecki zlekcewazyl te dyrektywy sabotując tym samym misję dziejową Kościoła Katolickiego. Najwybitniejsi współczesni Polacy panowie Natanek, Dziwisz i Rydzyk - duchowi spadkobiercy Jana XII, Benedykta IX, Aleksandra VI, Juliusza II, Piusow XII i XIII, Jana XXIII, Jana Pawla II - nie dopuszczą do rozłamu w Naszym Kościele Powszechnym. Polskojezycznym warholom i wichrzycielom Konfederacja Prawdziwych Polaków mówi: “Schizma nie przejdzie!” Dość tej czczej gadaniny o świeckim humanizmie. Czy Polacy potrzebują praw człowieka kiedy mają Prawa Boże? Naszym Prawem będzie Dziesięcioro Przykazań - a Wola Boża -Sprawiedliwością ! Chłopi, robotnicy inteligencja pracująca a szczególnie post-okragłostołowi milionerzy pod kierownictwem KK dadzą zdecydowany odpór zaplutym karłom anty-kościelnej reakcji reprezentowanych przez Polsat, Michnika, Owsiaka, Harry Potera, Palikota, Motyla z Piotrkowskiej, Nieznalską, Nergala i podlego zdrajce Bonieckiego. Nie pozwolimy wam odwrócić cieżko pracujących na każdy grosz Polskich katolików od wiary, nie pozwolimy wam wbić klin między Kosciół i kasę robotniczą ...przepraszam klasę robotniczą. Powiem krótko. Ręka podniesiona na KK będzie odcięta. Zadbają o to nasze świetnie przygotowane ideologicznie dewocyjne oddziały szturmowe moherowych beretów, które tak dzielnie stawiły czoła mocom szatanskim na Krakowskim Przedmieściu. Tylko Polska katolicka może być państwem niepodległym... Karol Wojtyła jest Ojcem i nauczycielem Wszystkich Narodów. Jego idee są wiecznie żywe. Watykan - przewodnią siłą Wszystkich Narodów. Program Kościoła Katolickiego – programem ludzkości! Niech żyje internacionalizm religijny! Precz z lewacko-prawicowymi odchyleniami od jedynie słusznej linii nieomylnego Jezusa Chrystusa. Niech żyje walka ludu wierzącego o religijny postęp i katolicyzm ! Niech żyje nierozerwalny sojusz polsko-watykański ! Niech żyje Posłuszeństwo i Świętobliwość ! Czy jesteście gotowi umrzeć za wiarę, honor i Ojczyznę jak śp.Lech Kaczynski ? Czy chcecie wojny totalnej z bezbożnikami i innowiercami? Pomożecie? (spontaniczna klęcząca owacja). Niech żyje dyktatura Episkopatu! Niech żyje walka ludu wierzącego pod przywództwem Komitetu Centralnego Polskiego Zjednoczonego Patriarchatu Rzymsko-katolickiego! Religijni entuzjaści wszystkich odłamów chrześcijaństwa łączcie się ! Oby Polska rosła siłą wiary a kler...przepraszam lud żył dostatniej. Jeden Bóg, jeden Kościół, jeden Papież ! (spontaniczny okrzyk z widowni) Benedykt XVI Chrystusem dnia dzisiejszego. Trójcy Przenajświętszej – trzy razy TAK!!! Gdy Prawdziwi Polacy dojda w koncu do wladzy parszywe wsciekle bonieckistowsko- negralistowskie psy spotka najwyższy wymiar kary przewidzianej artykułem 196 Kościoła Katolickiego, przepraszam...Kodeksu Karnego. Na zakończenie odśpiewano: “Wierzący klęknij ludu ziemi” i "Bóg to jest nasz ostatni". Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Re: Kosciół walczy z bonieckizmem i negralizmem 04.11.11, 09:04 Trzeba być nieźle nawiedzonym, żeby takie giganta na jednym tchu pisać. Chyba, że piszesz te elaboraty na zasadzie kopiuj - wklej. Odpowiedz Link Zgłoś
alais Re: Kosciół walczy z bonieckizmem i negralizmem 04.11.11, 09:11 Nie mogłeś napisać w paru zdaniach. Komu się chce taki elaborat czytać. Mi nie więc nie skomentuje twojego wpisu... Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Re: Kosciół walczy z bonieckizmem i negralizmem 04.11.11, 09:57 Nie może. Płacą mu od słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Kosciół walczy z bonieckizmem i negralizmem 04.11.11, 09:38 Rydzu, następnym razem spróbuj napisać swoje tezy w punktach... Odpowiedz Link Zgłoś
alais Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 08:06 Ja też się wstydzę za teń kościół. Ale cóż się dziwić. Skoro autorytetem moralnym dla hierarchów kościelnych jest Rydzyk to ja z takim kościołem nie chcę mieć nic wspólnego. Swoja wiarę mogę wyrażać bez pośredników. Władze kościoła śa obecnie gorsi niż CI faryzeusze o których ciągle czytają w ewangelii. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 08:13 Widocznie nie jest wiara katolicka. Bo ona wyraźnie głosi, że poza Kościołem nie ma zbawienia. "KK 14. Sobór święty zwraca się w pierwszym rzędzie do wiernych katolików. Uczy zaś, opierając się na Piśmie świętym i Tradycji, że ten pielgrzymujący Kościół konieczny jest do zbawienia. Chrystus bowiem jest jedynym Pośrednikiem i drogą zbawienia, On, co staje się dla nas obecny w Ciele swoim, którym jest Kościół, On to właśnie podkreślając wyraźnie konieczność wiary i chrztu (por. Mk 16,10, J 3,5) potwierdził równocześnie konieczność Kościoła, do którego ludzie dostają się przez chrzest jak przez bramę. Nie mogliby tedy być zbawieni ludzie, którzy wiedząc, że Kościół założony został przez Boga za pośrednictwem Chrystusa jako konieczny, mimo to nie chcieliby bądź przystąpić do niego, bądź też w nim wytrwać." archidiecezja.lodz.pl/czytelni/sobor/kk2.html mateusz.pl/ksiazki/js-sd/Js-sd_12.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Kościół nie jest kościołem powszechnym 04.11.11, 08:16 Kościół w Polsce dawno przestał być kościołem katolickim czyli powszechnym. Kościół dziś to związek wypasionych hierarchów, oszusta Rydzyka i troglodytów intelektualnych w rodzaju Terlikowskiego. To nie jest kościół wiernych i nie mój kościół. Tam można znaleźć cały dekalog grzechów: pazerność, nieczystość, kłamstwo. Wszystko... oprócz nauki Chrystusa. Tęsknię za nowym Lutrem, który sprowadzi to towarzystwo wzajemnej adoracji na ziemię ! Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 08:20 Jan Turnau obudził się z ręką w nocniku. Taki inteligentny a nie wie jaki jest polski Kościół. Biskup poczuł się urażony i przeor zrobił co mu kazali. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Wstydzę się za mój Kościół 07.11.11, 22:58 yan.nick napisał: > Jan Turnau obudził się z ręką w nocniku. Taki inteligentny a nie wie jaki jest > polski Kościół. Biskup poczuł się urażony i przeor zrobił co mu kazali. Zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 08:20 Koścół w Polsce ma już teraz tylko spasioną, pazerną i obłudną gębę Rydzyka.. Dlatego odwrót ludzi myślących będzie dość szybki... Odpowiedz Link Zgłoś
pzgr Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 08:20 Naiwność u podlotka jest wielce wdzięczna, u starszego pana zaś, jest żenująca. Ile lat musi jeszcze starszy pan tkwić w KK, zanim zrozumie, że to nie jego kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 15:09 A znasz stare przysłowie o dzbanie co wodę nosi dopóki się ucho nie urwie? A może wiara p.Turnaua w KK była na tyle silna,że trzeba było kary dla mądrego człowieka żeby wreszcie powiedzieć dość? Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Wstydzę się za mój Kościół 05.11.11, 00:11 klara551 napisała: > A może wiara p.Turnaua w KK była na tyle silna,że trzeba było kary dla mądrego czło > wieka żeby wreszcie powiedzieć dość? A chcialabys sie zalozyc? Bo ja jestem przekonany ze p. Turnau i jemu podibni nigdy niczego sie nie naucza i beda naprawiac swoj kosciol od srodka bzdurzac cos katolickich wartosciach, mysli, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
best.jagus Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 08:27 Panie Redaktorze! Nikt tego lepiej by nie ujął! Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 08:44 Ja akurat,myślę trochę inaczej:KK był autorytetem,w czasach kiedy podział świata był dwubiegunowy.Teraz,kiedy zabrakło zdefiniowanego,jednego,wroga,świat okazuje się trochę bardziej skomplikowany.Nie wystarcza już"Bóg tak chciał",teraz trzeba więcej mądrości niż dogmatów.Ksiądz Boniecki jest mądry a to,o zgrozo,przeszkadza dogmatykom bo zmusza do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:32 Ksiądz Boniecki to panu bogu pali świeczkę a diabłu ogarek! To widoczne jest jak na dłoni! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:43 Po prostu, jest człowiekiem potrafiącym krytycznie spojrzeć na firmę w której pracuje. A ta się matołom na kierowniczych stanowiskach nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Panie Janie! 04.11.11, 09:07 Pan podobnie jak wielu innych intelektualistów KK żyjecie od kilkunastu lat w iluzji co do oglądu tego Kościoła w Polsce. Kilka razy wtedy wspominałem dlaczego Episkopat nie dyscyplinuje bulwersującego języka Radia Maryja. Przypomnę, że uważałem i uważam, że opinie głoszone na antenie tej stacji radiowej są defacto zgodne z przekonaniami tychże Biskupów - zwolenników wyznaniowego fundamentalistycznego państwa katolickiego. Co tu dodać? Zostawiamy tych Panów z zabawkami samych w piaskownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:07 Czytam te wszystkie komentarze siejące nienawiścią do Rydzyka i tak się zastanawiam czy któryś z was, ynteligentów słuchał kiedyś tego radia? Bo ja miałem raz okazję i bardzo, ale to bardzo czekałem na jakieś antysemickie hasła. Czekałem i nie doczekałem, przez 6 dni pobytu w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:12 A słyszałeś?aś?/kiedyś słowa miłości,płynące z tej Rozgłośni Pana?Jeśli tak to do kogo lub czego? Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_davisson Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 10:14 Ja słuchałam. Ładnych parę lat temu antysemickie hasła padały jasno, wyraźnie i w biały dzień np. tuż przed albo tuż po godz. 15:00, kiedy to modlono się w związku z godziną śmierci Jezusa. Dzwoniący staruszkowie aż się zapluwali z nienawiści do Żydów - czyli wszystkich "obcych": politycznie, światopoglądowo itd., a prowadzący, wówczas jeszcze b. często ten obleśny grzesznik we własnej osobie, podjudzał, przytakiwał, podjudzał... Teraz już ataki na Żydów, czyli obcych, są w nieco zawoalowanej formie (rydzyk wie, że obelgi mogą go kosztować sporo pieniędzy). Ale słowa modlitwy (tak, modlitwy szczerej, potrzebnej wielu itd.) w dalszym ciągu przeplatają się z nienawiścią i potępieniem każdego, kto jest "obcy", czyli z innej niż popierana przez rydzyka opcji politycznej. Każdy, kto nie jest z pisu jest nie-patriotą, grzesznikiem, złym, szkodnikiem itd. Pogadanki, referaty i felietony ojczulków oraz popieranych przez nich polityków i działaczy pisu roją się od kłamstw, błędów, przeinaczeń, bzdur itd. A w tle słodkim, delikatnym głosem kolejny prowadzący podszczuwa, podjudza i zgadza się z kolejnymi staruszkami mówiącymi na antenie różne straszne rzeczy. Już nie wspominając o tym, że wersja katolicyzmu proponowana przez redemptorystę jest ludowa, jeśli nie ludyczna i pozbawiona jakiejkolwiek głębszej myśli. Samodzielne myślenie o wierze czy religii = przejście na stronę wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Wstydzę się za mój Kościół 07.11.11, 23:09 r.romanek63 napisał: > Czytam te wszystkie komentarze siejące nienawiścią do Rydzyka i tak się zastana > wiam czy któryś z was, ynteligentów słuchał kiedyś tego radia? Bo ja miałem raz > okazję i bardzo, ale to bardzo czekałem na jakieś antysemickie hasła. Czekałem > i nie doczekałem, przez 6 dni pobytu w szpitalu. Świat jest tak urządzony, że żaden antysemita nie powie o sobie, iż jest antysemitą. Antysemickie hasła? Nonsens jakiś. Wszystko prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:08 nie, nie, nie. jak czytam te wasze wypociny to mi sie robi niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
alais Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:16 r.romanek63 napisał: > nie, nie, nie. jak czytam te wasze wypociny to mi sie robi niedobrze A nie robi Ci sie niedobrze gdy na kazaniu ksiądz krzyczy że nalezy głosowac na jedyną słuszną partię. Jakos mi sie to kojarzy z komuną? Nie robi Ci sie niedobrze gdy sie okazuje że prawdziwi Polacy to tylko Ci którzy popierają linie jedynej slysznej partii. Nie???????? Bo mi się rzygać od tego chce... Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:45 Nie maciuś, to ta trzecia prawda ks. Tischnera... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Ani ty ani Terlikowski nie zatrzymacie zmian w 04.11.11, 09:39 Ani ty ani Terlikowski nie zatrzymacie zmian w społeczeństwie! Kościół sam sobie "nagrabił" odchodząc od nauki Chrystusa i wybierając spasionych i głupich hierarchów, z którymi coraz mniej ludzi się identyfikuje. Ja nawet nie wiem, kto jest moim biskupem. Ba ! Nawet nie wiem, kto jest prymasem. Nie interesuje mnie to zupełnie. Syn w ostatniej klasie liceum zrezygnował z katechezy i dziś go nawet wołami nikt do kościoła nie zaciągnie. Czyja to wina ? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Ani ty ani Terlikowski nie zatrzymacie zmian 04.11.11, 10:38 Tak się kończą kościelne zabawy w politykę. Jak ks. Jankowski dowalał komunie to był OK, jak dowalił warszawce, to abp Gocłowski zakazał mu głoszenia kazań i wysłał zasłużonego kapłana na banicję! Jak ks. Natanek głosił nauki o powołaniu Chrystusa na Króla Polski, to bito brawo, odbywały się manifestacje z poparciem episkopatu, jak tylko powiedział słowa o masonerii Dziwisza, to kardynalo zakazał mu sprawowania funkcji kapłańskich. Tego przywileju oraz pisania do "TP" nikt ks. Bonieckiemu nie zakazał... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Całe szczęście, że to już nie moja sprawa... 04.11.11, 11:22 Całe szczęście, że to już nie moja sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel kosciol 04.11.11, 09:25 to jak wyglada kosciow i jego poplecznicy jest najlepszym dowodem ze bog nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: kosciol 04.11.11, 09:27 Gdyby nie Interent to nigdy nie dowiedziałbym się, że jest tylu durni na świecie! Stanisław Lem Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: kosciol 07.11.11, 23:16 maciekgr napisał: > Gdyby nie Interent to nigdy nie dowiedziałbym się, że jest tylu durni na świeci > e! > > Stanisław Lem Piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:26 A ja się wstydzę za Pana panie Janie! Coś chyba zamienia się Pan w 13 apostoła! Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:48 No cóż, facet potrafi dostrzec nieprawidłowości w tej instytucji, więc jest niebezpieczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Wstydzę się za mój Kościół 07.11.11, 23:19 maciekgr napisał: > A ja się w stydzę za Pana panie Janie! > Coś chyba zamienia się Pan w 13 apostoła! > Szkoda! żarty robisz, rzeczywistości nie dostrzegasz? 13 stym apostołem toruński ojczaszek. Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:39 > wstydzę się dzisiaj, że taka decyzja jest w moim Kościele w ogóle możliwa. I mam > nadzieję, że zostanie cofnięta. Szanowny i Drogi Panie Janie, rozumiem Pana zawód i rozczarowanie. Nie łudźmy się jednak - nie zostanie cofnięta. Wystarczy popatrzeć na polskich "arcypasterzy" albo ich posłuchać. Miałem ich dość już parę lat temu do tego stopnia, że wystąpiłem z tej karykaturalnej organizacji. Z Głódziem, Rydzykiem i całą resztą nie po drodze mi jakoś do duchowej doskonałości. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:42 "Zamknięcie ust księdzu Bonieckiemu to decyzja w istocie anty-kościelna. " Kolejny strzał we własną stopę. Sami piłują w pocie czoła gałąź, na której siedzą, a potem krzyczą, że antyklerykał do stał 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
goldblumm Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 09:50 Ależ Pan nie jest członkiem Kościoła Katolickiego. Od kiedy zaczął pan głosić nauki niezgodne z jego doktryną powinien postąpić Pan jak mężczyzna a nie jak baba. Odpowiedz Link Zgłoś
panuelo.beauty Re: Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 14:42 a co to takiego baba??? panie goldblummie? A co takiego głosi pan Turnau ? Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 10:02 "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie". Z wiekiem niektórzy zaczynają tracić kontrolę nad tym, co robią, mówią. Ksiądz Boniecki ma przyjaciół, którzy nie dają mu się ośmieszać. Takich przyjaciół brak panu Turnau i jemu podobnym (typowy przykład to pan Bartoszewski). Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Wstydzę się za mój Kościół 07.11.11, 23:26 maczimo napisał: > "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie". Z wiekiem niektórzy zaczynają t > racić kontrolę nad tym, co robią, mówią. Ksiądz Boniecki ma przyjaciół, którzy > nie dają mu się ośmieszać. Takich przyjaciół brak panu Turnau i jemu podobnym ( > typowy przykład to pan Bartoszewski). Jestem dobrym człowiekiem, w każdym razie mam taką nadzieję, więc życzę Tobie z całego serca abyś był tak śmieszny jak panowie Bartoszewski, Boniecki i Turnau. Innych walorów, którymi dysponują także. Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 10:03 Polski Kosciul jest starym z tradyci Kosciolem i to dobrze tylko te Zakoniki i Ksienza to jest nic tylko wyzyskiwacze i Szubrawcy Katolikow tym w glowie jest tylko WALUTA i to MILIONOWA w glowie a nie BOG i wierni Bogui kosciolowi Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 10:13 ...kosciol walczyl o wolnosc slowa dzis sam ta wolnosc ogranicza....... Odpowiedz Link Zgłoś
bijelodugme Wstydzę się za mój Kościół 04.11.11, 10:19 O ile się nie mylę to w tym kraju mamy wolność sumienia i religii. Nikt nikomu nie każe należeć do KRK, sam daleko od tej instytucji się trzymam dlatego jakoś mnie nie grzeją za specjalnie te spory. To że KRK sama w sobie nie jest demokratyczna, dla tego Pana jest jakimś zaskoczeniem? Kim zresztą jest by się "wstydzić za kościół" boży namiestnik? Człowieku nie podoba Ci się, to się wypisz? Trzeba być cholernie naiwnym by wierzyć, że cała ta instytucja ma jakiś głębszy sens poza gromadzeniem majątku. Ci co myślą, że x. Boniecki to jakieś wybawienie niech zapytają co robił przez ostatnie 40 lat? Nie jest to jakiś "młody gniewny", co robił gdy wieszano ten krzyż? Teraz go nagle bierze przed śmiercią na jakieś wylewne komentarze? To po co się do zakonu zapisywał? Naprawdę jest trudno zrozumieć, że KRK rządzi się własnymi prawami, a to że Pan X czy Y się wstydzi to mało kogo obchodzi, bo poza samym zawstydzeniem to popierają całą tą machinę ogłupiania ludzi bez mrugnięcia okiem... Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_davisson Re: Wstydzę się za mój Kościół 05.11.11, 01:21 Nie wiesz, co robił Ksiądz Boniecki do tej pory ? Przyznanie się do niewiedzy to pierwszy krok ku oświeceniu. Mądra decyzja! Idź w sobotę do biblioteki publicznej, wypożycz "Tygodnik Powszechny" z ostatnich kilkudziesięciu lat, poczytaj, i będziesz wiedział. Proste, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Wstydzę się za mój Kościół 07.11.11, 23:33 emilly_davisson napisała: > Nie wiesz, co robił Ksiądz Boniecki do tej pory ? Przyznanie się do niewiedzy > to pierwszy krok ku oświeceniu. Mądra decyzja! Idź w sobotę do biblioteki publ > icznej, wypożycz "Tygodnik Powszechny" z ostatnich kilkudziesięciu lat, poczyta > j, i będziesz wiedział. Proste, nie ? Dla porządku sprostuję. W czasach trudnych księdza Bonieckiego w Tygodniku nie było, a najtrudniejsze po stalinizmie lata, czyli czas stanu wojennego przetrwał przyjemnie w Rzymie, bez kartek na wszystko, bez godziny milicyjnej i podobnych, powszechnie dostępnych atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś