Dodaj do ulubionych

Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak

05.11.11, 12:15
nie żal mi ludzi bez Honoru ! poniżani , wywalani z partii przez swojego pryncypała - dalej potrafią mówić o Kaczyńskim tylko - niekwestionowany przywódca , wielki polityk , mąż stanu ...
Pamiętam panią Jakubiak patrzącą na Wodza z psim przywiązaniem !
Nasuwa mi się skojarzenie z zachowaniem wiernych wyznawców Stalina , którzy jeszcze przed plutonem egzekucyjnym krzyczeli : niech żyje Stalin i Partia !!!
pogardzam takimi indywiduami , którzy dla bieżących korzyści poświęcają swoją godność !!!
oj ! zpsiała ta polska "prawica" ...
Obserwuj wątek
    • koham.mihnika.copyright to jest wojna wewnatrz PiS, ktory prawica nie jest 05.11.11, 12:17
      to kato-socjalisci z akcentem na zamordyzm.
      • manhu Re: to jest wojna wewnatrz PiS, ktory prawica nie 05.11.11, 14:33
        Zgadza się, że PiS to nie prawica, ale lewica (narodowi-socjaliści-katolicy). Jednak ja tam żadnej wojny nie widzę, po prostu Jarosław "Stalin2" Kaczyński postanowił zdyscyplinować kilku niepokornych (do wojny Ziobro musiałby mieć armię).

Wczoraj się zastanawiałem nad wybitną wypowiedzią Jarosława "Stalina2" Kaczyńskiego:
        -"nikt nas nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe"

Co powinien w takiej sytuacji zrobić poseł/członek PiS?
        -za zwrócenie uwagi Stalinowi2 byłoby wyrzucie w partii (za ośmieszanie i działanie na szkodę PiS)
        -za szepnięcie do ucha Stalin2 by się obraził i wyrzucił z partii
        -popieranie "że czarne nie jest czarne ..." to też głupi pomysł, bo się Stalin2 obrazi za robienie sobie żartów z niego i wyrzuci z partii
    • ypsyl0n Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 12:20
      Po wyborach prezydenckich 2015 roku będzie jasne kto poprowadzi prawicę w wyborach parlamentarnych. Z pary Kaczyński - Ziobro większe szanse ma młodszy. Walka będzie krwawa i rezultat wielce niepewny. Uaktywnił się też Giertych a i inni próbować będą sił.
    • jozwa51 Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 12:30
      dosyc juz ziobrow pisow w mediach .sa to tematy zastepcze. .co przecietnego polaka obchodzi czy ziobro wyleci z pisu czy niewyleci.ludzi interesuje jak wzrosna koszty utrzymania.jaka bedzie waloryzacja emerytur.czy bedzie co wrzucic do gara.na ten tema cisza.jestesmy po wyborach .na temat tworzenia rzadu kompletna cisza.liczy sie tylko ziobro i kaczynski..
    • 6.smiech Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 12:32
      Gladiatorzy pisszamba, narod wyglada trupow. inaczej wasze igrzyska zostana uznane za niewazne.
    • trajkotek [...] 05.11.11, 12:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • trajkotek bingo! 05.11.11, 19:35
        trajkotek znowu coś naruszył i wykasowali - ale na pewno nie regulamin!!!

• ludwikpp Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 12:47
      Po wyrzuceniu z PiS Ziobro stwierdził: to zły dzień dla prawicy. Ja zaś dodam: to dobry dzień dla Polski. To się tak musiało skończyć. Stanęli naprzeciw siebie ludzie rządni władzy i nieprzebierający w środkach, żeby ją zdobyć. Z jednej strony stary, bredzący prezes ponoszący kolejne porażki. Z drugiej strony dwaj młodzi, cyniczni wyrachowani gracze: Ziobro i Kurski. Uświadomili sobie, że Kaczyński ostatecznie przegrał. Dochodzi do tego operetkowy i naiwny Cymański, traktujący politykę jak teatrum. Nic dziwnego, że przegrali wszyscy czterej. Ale - mam taką nadzieję - wygrała Polska, bo to początek końca PiS. Mam taką nadzieję...Czy się mylę?Czy miernoty otaczające samotnego bankruta politycznego mogą jeszcze odwrócić bieg zdarzeń?
    • dotdesign Divide et impera, Donaldzie, i to bez wysilku! 05.11.11, 12:51
      • joly.roger Re: Divide et impera, Donaldzie, i to bez wysilku 05.11.11, 13:02
        Bardzo trafne (poza tytułem, bo co ma Tusk do tego? Sami się zagryzają) Zwłaszcza charakterystyka Cymańskiego mi się podobała. Brakowało mi dobrego określenia na niego, a właśnie "operetkowy" jest trafione w punkt :)
        Ale swoją drogą robi się ciekawie. O ile Kluzik-Rostkowaka to był nic nieznaczący tłumok, o tyle Ziobro i Kurski wiedzą dużo o kulisach funkcjonowania tzw IV PR. I jakoś nie wierzę, żeby się tą wiedzą nie podzielili wcześniej czy później. W każdym razie ja już kupuję chipsy i piwo i czekam aż się zaczną nawalać ;)
        • joly.roger Re: Divide et impera, Donaldzie, i to bez wysilku 05.11.11, 13:03
          Sorki zmiksowałem 2 posty, no tak to bywa w ferworze walki ;)
    • antobojar Ziobro to nawet nie buc,to bucek albo bajok 05.11.11, 13:08
      o bardzo mizernych kwalifikacjach zawodowych i braku jakichkolwiek moralnych..
      Głosowano na niego nie z powodu jego charyzmy, lecz z powodu braku prawicowej alternatywy...
      Nad Krakowem wisi od zawsze ta czapa konserwatyzmu austro-węgierskiej monarchii, której poddają się nawet mieszkańcy Nowej Huty... w trzecim pokoleniu... ha ha..
      Na ruinach PiS-u, PJN czy Ziobro-klarnetów nie wyrośnie nic.. LITERALNIE NIC..!!
      Bowiem nawóz powstały z trupów tej hołoty będzie toksyczny.. zatruty obłudą, kłamstwami i ciągotami do autorytaryzmu...
      To prawda.. że największą zbrodnią Kaczyńskiego wobec Polski, jest to że, pozbawił kruchą jeszcze demokrację, OPOZYCJI...
      Całej tej hołoty należy uważnie unikać przez najbliższe 25 lat...

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
      • nerwus0 Re: Ziobro to nawet nie buc,to bucek albo bajok 05.11.11, 14:38
        Ale Kaczor jednę rzecz dobrze zrobił albo nie zrobił.
        Nie ma dzieci.
        • nerwus0 Re: Ziobro to nawet nie buc,to bucek albo bajok 05.11.11, 14:40
          sorki! miało być "jedną" zapomniałem o shift.
          • 6burakow Re: Ziobro to nawet nie buc,to bucek albo bajok 05.11.11, 23:46
            Jak by mogl to by i taki numer wykrecil!
            • nerwus0 Re: Ziobro to nawet nie buc,to bucek albo bajok 06.11.11, 00:04
              Zastanawiam się, czy on w ogóle kiedyś zamoczył?
            • jwasz1952 Re: Ziobro to nawet nie buc,to bucek albo bajok 06.11.11, 10:15
              Czym? Ręką?
      • terleo Re: Ziobro to nawet nie buc,to bucek albo bajok 06.11.11, 11:09
        antobojar napisał:

Całej tej hołoty należy uważnie unikać przez najbliższe 25 lat.../.../
        ------------------------------------------------------------------------------------------
        "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W ETYCE.... NIE W POLITYCE.."
        Victor Dynger von Sieg.
    • djenn W pełni popieram 05.11.11, 13:12
      czołówkę tego artykułu.
      A w zasadzie, Pis to od samego początku dla normalnego obserwatora, był totalną porażką.
    • brzmski ich... czech(?) 05.11.11, 13:18
      no bo prezes, delfin, i ... czech; poniosło mirka w stronę strof pęczniejących jakoby, bo z dawna skrywanych; użyte w dziejowym momencie, gdy na prawicy - dobrze (oto nawet frywolna gazetta dostrzega - dobrze im tak), puchną w kierunku, bo ja wiem... dytyrambu stroficznie czczącego, ody hymnicznej z refrenem chóru starców o dońskiej proweniencji - aż, dobrze im tak! no i dobrze, i gites, jak mawia niemała część adwersarzy politycznych prezesa; byleby tylko z natężenia... coś nie wypadło czechowi...macica np.?!
      • herbapol Re: ich... czech(?) 05.11.11, 13:55
        Cholernie mądrze to napisałeś.Może nawet trochę za mądrze i dlatego aluzju nie poniał.Na przyszłość daruj sobie te "dytyramby stroficzne" i "ody humniczne" i "chóry starców o dońskiej proweniencji".
        • prawdziwygagatek ha ha.. śmieszny ten brzmski dureń.. czyż nie..? 05.11.11, 15:02
          .. ale zapewne musi..
          ha ha..
    • trajkotek [...] 05.11.11, 13:35
      • trajkotek została usunięta ze względu na złamanie 06.11.11, 11:14
        co się złamalo, czy mogę w czymś pomóc?

Krew, krew się leje na prawicy... pan Czech wysmarowany krwią wroga tańczy i przyśpiewuje:
        dobrze im tak dobrze
        dobrze ci tak ziobrze

... a trajkotek ŁAMIE
    • vitek_1 Dlaczego PIS upacie jest określany mianem prawicy? 05.11.11, 14:05
      Przecież to nie jest żadna prawica. Prawicą (centroprawicą) w Polsce jest PO. Lewicą - Palikot.

Pozostałe polskie partie nie mieszczą się w klasyfikacji lewica-prawica i nie da się ich umiejscowić na tradycyjnej scenie politycznej, bo są specyficznie polskie. SLD jest polityczną reprezentacją aparatu peerelowskiego, PSL - małorolnego chłopstwa, PIS - kościoła katolickiego.
      • alfalfa Re: Dlaczego PIS upacie jest określany mianem pra 05.11.11, 14:21
        PO to centro-lewica. W Sejmie nie ma prawicy, od lat.
        A.
    • alfalfa Re: Na jakiej kuźwa prawicy? 05.11.11, 14:21
      Nacjonal-socjaliści to nadal nie jest prawica.
      A.
    • sam16 Wygra biologia. 05.11.11, 14:40
      Boj to bedzie dlugi i krwawy.
      Dawniej staruszkow duszono poduszka. W wojnie politycznej tego sie nie da zrobic.
      Pozostaje biologia,ktora ten spor zalatwi.
      Prezesowi bowiem zegar juz bije coraz szybciej. Ziobro z czasem stnie sie starszy i bardziej wiarygony.
      Za powiedzmy 10 lat Kaczynski bedzie po siedemdziesiatce. Ziobro bedzie w tzw. sile wieku czyli najlepszym czasie na kariere polityczna.
      I to by bylo na tyle.

PS. Oczywiscie czekam na krwawe zagrywki z obu stron.A bedzie na co patrzec bo obydwaj aktorzy w cynizmie sa sobie rowni. Obydwaj tez posuna sie do kazdej podlosci zeby wygrac.
      Dla prawdziwych Plakow bedzie to widowisko zatykajace dech w piersiach.
      Episkopat pisowski tera bedzie mial rozdwojenie jazni.
      Bedzie musil opluc jednego ze swoich pupilkow.
    • hi.duke Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 15:59
      Żebyście się nie zdziwili. Za 4 lata Ziobro przystąpi do wyborów w wersji 2.0, zupełnie odmieniony ("przez 10 lat każdy może się zmienić"), poczciwy Zbysiu, z piękną Pati i małym Jasiem. Będą w każdej kolorowej gazecie, w porannych programach TV. Ten numer dwa razy wyszedł Kaczyńskiemu, Ziobro zrobi to lepiej i skuteczniej. A ciemny lud to kupi, kto jak kto, ale Kurski wie o tym najlepiej.
    • dmbldr Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 18:07
      Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy. I tyle, wystarczy przyklasnąć
    • aussie1inc Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 18:32
      Bardzo mi sie podoba jak nieomylny prezes wywala z partii Kurskiego - dzieki ktoremu raz w zyciu wygral wybory, oraz Ziobro - ktory dla pisiaczkow zdobywal wiecej glosow niz zakichany prezes. Wodzu idz tak dalej!
    • jurek4491 Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 19:08
      PiS to najbardziej wredne i podłe ugrupowanie na polskiej scenie politycznej po II wojnie światowej. Szczęść Boże PiSdzielce pozagryzajcie się, serce się raduje jak się widzi i słyszy jak dzicz PiSowska napier.ala się po szczękach.Yarkacz całe życie szukał UKŁADU a to cholerstwo wychowało się za jego plecami i dostał siekierą z najmniej spodziewanej strony. To on tym młokosom wpajał do łbów wredność, podłość, nienawiść do wszystkiego co nie jest związane z PiSem, szczuciem na prawo i lewo aż w końcu stracił panowanie i kontrolę nad psiarnią i obróciła się przeciwko niemu.
    • iwano19 Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 19:20
      Mam złe zdanie o PiS,Kaczyńskich i spółce ale demokracja to walka poglądów.Nie na wyzwiska czy insynuacje ale na argumenty!!!Naiwny,Naród Polski,poruszony rodzinną tragedią rodu Kaczyńskich,pozwolił Jarkowi na wiele,ot,choćby pochowanie brata wśród Bohaterów na Wawelu,a Jarek pomyślał,że to namaszczenie na naszego Wielkiego Wodza.Teraz Jarek,gotów jest zniszczyć PiS aby tylko wszystko układało się tak jak on chce.
    • paul_kemp Don Ald dogadał się już z Grzechem na jakimś.... 05.11.11, 19:33
      cmentarzu?
    • dream_catch Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 05.11.11, 19:43
      A prawicowe oszołomstwo zaczadzone smoleńską mgłą...
    • helguera [...] 05.11.11, 20:22
    • joly.roger Krwawa wojna na prawicy. Dobrze im tak 06.11.11, 02:31
      Poza tym Ziobro ma Pati Koti i dziecko a nie kota Alika. Nie to żebym coś sugerował. Wiem ale nie powiem ;)
    • minipolak jaka to prawica 06.11.11, 03:23
      to narodowy socjalizm.
      popatrzcie na ich program ekonomiczny.
      kaczynski to bolszewik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka