Dodaj do ulubionych

SLD się liczy

05.11.11, 14:30
SLD jest partia z przetraconym kregoslupem. Kropidlem! Od lat glosowalam na SLD, ale za kazdym razem po wyborach okazywalo sie, ze hasla wyborcze to makulatura, ze SLD boi sie w Sejmie nawet pisnac w ich duchu. SLD jest partia konserwatywna obyczajowo, spolecznie, seksistowska, partia hipokrytow. Kontynuuje poznopeerelowski sojusz z kosciolem /komisja majatkowa/, byle sie ksiedzu nie narazic, nie podpasc. Jest partia starej daty, zbiorowiskiem nadetych starszych panow, zezujacych lekliwie w strone parafii. Chcialabym porzypomniec, ze Polske rozbiorowa uratowal antyklerykalny duch oswiecenia, ze konstytucja 3 maja to dzielo oswiecenia wlasnie. Nie jestem zaszokowana happeningami Palikota, nie takie happeningi zdarzalo mi sie obserwowac w RFN konca lat szescdziesiatych. A z tamtego ruchu wlasnie powstaly nowe Niemcy, ktore dzieki niemu weszly na salony europejskie, zrywajac z postnazistowskim i nacjonalistyczno-naboznym zaduchem. By nikomu nie wadzil taki minister Joschka Fischer, ktory oprocz bitwy z policjantem mial na koncie jeszcze wiele innych niepokornych akcji, i partia Zielonych. Tego typu ruchy to potrzebny Polsce swiezy powiew nonkonformizmu. Odwagi protestu. Odwagi bycia innym oreaz posiadania i wypowiadania wlasnych pogladow, bez trwozliwego ogladania sie na boki. Potrzebny jest ruch protestu przeciwko zakislym zwyczajom i dominacji zatechlych srodowisk. Rowniez lewicowych.
Obserwuj wątek
    • 1ewkas SLD się liczy 05.11.11, 16:02
      Sprzeniewierzyli się swoim ideałom, swojemu programowi, a przede wszystkim swoim wyborcom w takim stopniu, jak nie uczyniła tego jeszcze żadna partia.
      Zapytacie mnie z czym dziś kojarzy mi się A. Kwaśniewski jako lewicowiec ? Z ratyfikacją konkordatu. A L. Miller ? Z osobistym zawiezieniem prałatowi jedynego w Polsce zezwolenia na wydobywanie bursztynu. A G. Napieralski ? Z kumaniem się z partią, która elektoratowi lewicy zawsze pluła w twarz. I z podpisaniem porozumienia z największą ostoją lewicy - Business Centre Club.
      I to we mnie tkwi jak cierń.
      I nigdy im tego nie wybaczę.
      I jako wyborca ZAWSZE /od 1972 r./ głosujący na lewicę, NIGDY już na nich nie zagłosuję.
      I jest mi z tego powodu bardzo przykro.
    • bardzoharakterny SLD się liczy 05.11.11, 17:02
      W całej rozciągłości, mam podobne odczucia do SLD jak poprzednicy. Jak się Ruch Palikota "nie zeszmaci" jak SLD to dostaną moje poparcie, nie żadne PO - bo głosowałem na nich by w Polsce władzę nie objęli faszyści!
    • old_lodzer nie tak szybko, pani Kublik .... 05.11.11, 18:15
      wszyscy wiedzą, że największym marzeniem pani i pani pracodawców jest zniknięcie SLD ze sceny politycznej. Prawie się to wam z pomocą frajera-Rywina i pajaca Napieralskiego udało, ale na szczęście nie do końca .... A Palikot to taka lewica jak GW niezależna i obiektywna i szybciutko jego wyborcy się o tym przekonają ..
    • bardzoharakterny SLD się liczy 05.11.11, 20:18
      Jak zniknie zagrożenie faszyzmem, a partia Palikota okaże się niewypałem tak jak kiedyś SLD, to do wyborów pójdzie 10% wyborców, bo nie będzie, na kogo głosować tak jak teraz.
      Strach przed PISem nakręcił ostatnią wyborczą frekwencje.
    • agaton-netia SLD się liczy 05.11.11, 20:56
      Ilu członków ma PO pani Kublik?
    • wiedzacy_ziemianin Listy członków wszystkich partii powinny znajdować 06.11.11, 07:17

się w internecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • wiedzacy_ziemianin Ktoś kto nie płaci składek nie jest przecież człon 06.11.11, 07:19

kiem, tylko sympatykiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka