Dodaj do ulubionych

Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie

18.11.11, 19:07
Do 918 listopada jeszcze parę dni...
Obserwuj wątek
    • redix68 czy pomysł bez konkretów można nazwać 18.11.11, 19:13
      pomysłem? Raczej to jakieś opinie. Palikota już znamy od tej strony z poprzedniej kadencji:
      orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/pracekom6?OpenAgent&NPP
      • oghana7 Re: czy pomysł bez konkretów można nazwać 18.11.11, 21:54
        palikot to kabotyn ;bedzie robil happeningi ,bo gra tylko na siebie .wykazal sie wielkim lenistwem w platformie ,cyrkowymi przedstawieniami i niewiarygodnym swinstwem opluwajac i niszczac dawnych przyjaciol .czy prezydent przyznal mu dzis racje ?teraz walczy o sutenerow i prostytutki .na zdjecie krzyza szans nie ma .
    • eryn_7 Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 19:21
      Uwaga Leszka Millera na temat możliwości wprowadzenia w ramach reform podatku od nieruchomości (katastralnego) jest bardzo ciekawa. Gdyby do tego doszło jest realna szansa na zakończenie wreszcie, w 20 lat po upadku PRL-u jego ponurego dziedzictwa - permanentnego kryzysu mieszkaniowego. Byłby to bodziec działający korzystnie na władze miejskie, które zyskałyby motywację, by rozwijać tereny w swojej jurysdykcji i uchwalać plany zagospodarowania przestrzennego, co jest obecnie rzadkie. Również właściciele byliby zmotywowani do proporcjonalnej do wartości nieruchomości jej utylizacjii. A przeciętny obywatel zyskałby na zwiększonej podaży i prawdopodobnie niższej cenie mieszkań.
      Pytanie tylko, czy Leszek Miller pytał jako zwolennik, czy przeciwnik wprowadzenia podatku katastralnego?
      • niko8472 Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 20:58
        Przepraszam ze pytam, ale jaka jest roznica pomiedzy podatkiem kastralnym a oplata dzierzawna?

Dlaczego, jak sobie kupie kawalek ziemi, nie wazne jak duzy, mam co roku na nowo kupowac ten kawalek ziemi? Chce mi sie ten kawalek ziemi kupowac jak i tak bede musial go ciagle na nowo kupowac?

Albo ziemia jest moja i spie...c albo nie.
        • eryn_7 Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 21:15
          Miasto to skomplikowany organizm i posiadając w nim nieruchomość korzystasz z infrastruktury i usług świadczonych wszystkim: drogi, chodniki, prąd, wodociągi i kanalizacja, wywóz śmieci, parki i obiekty rekreacyjne, szkoły itd. Opłata dzierżawna należy się właścicielowi nieruchomości (prywatnemu lub municypalnemu) z racji tego, że zgodnie z umową korzystasz z tej własności, a podatek od nieruchomości utrzymuje działalność statutową magistratu.
          • goracy-list Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 19.11.11, 01:57
            Co za bzdury! "drogi, chodniki, prąd, wodociągi i kanalizacja, wywóz śmieci, parki i obiekty rekreacyjne, szkoły itd" - to wszystko juz jest oplacane z naszych podatkow! Nie mam najmniejszego zamiaru placic podatku od czegos co jest moja wlasnoscia. Place podatek i miasto musi tym podatek tak rozdysponowac, zeby na wszystko starczylo, w przeciwnym razie nie widze sensu placenia podatku dochodowego!!!

• indywidualismus Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 19.11.11, 09:03
          niko8472 napisał:

> Przepraszam ze pytam, ale jaka jest roznica pomiedzy podatkiem kastralnym

Przepraszam, czy podatek "kastralny" to podatek od KASTRACJI ??? I kogo chcesz kastrować? Ratuj się, kto ma jaja ...
    • borsuk112 Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 20:12
      stek bzdur panie redaktorze. wazelina wylewa się przed Millerem, może się poślizgnąć. a Palikot podawał konkrety. ciekawe, chyba inne jego przemówienia obejrzeliśmy. a wstawka o kampanii wyborczej żenująca. czemu obraża pan szczerze mówiącego człowieka?? widać ma pan coś na sumieniu.
    • trajkotek gdzie teraz jest premier TUSK? 18.11.11, 20:30
      czy ktoś wie, dokąd POszedł?
      • niko8472 Re: gdzie teraz jest premier TUSK? 18.11.11, 21:01
        Moze do lasu..., a moze schowal sie w studni.

Ale co Ciebie kmiotku to obchodzi? Moze ma faktycznie cos powazniejszego do zrobienia niz sluchanie tych dyrdymal w sejmie, ja bym osobiscie przelecial zonke/kochanke z nudow..., ok, dla radochy, hehe
    • 6.smiech Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 20:53
      Jareczku, idz spac do mamusi i przestan udawac polityka. Byles blaznem Europy poprzednio,
      ale teraz nikt na swiecie nie wie kim jestes. Smietnik histori jest twoj !
      • niko8472 Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 21:15
        A mnie zastanawia czy pan prezes teraz przez cztery lata ma zamiar udawac odmienionego. Jezeli tak przestrzegam: uzywanie srodkow psychotropowych przez dluzszy czas moze prowadzic do zabuzen osobowosci...

Co ja pisze, jekiej osobowosci? Niech se zre te tabletki....
    • elkate-2 Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 21:15
      Media informuja o planie zniesienia jakichś "przywilejów emerytalnych dla duchownych".
      Co to za przywileje?
      Czy Trybynał Konstytucyjny rozstrzygnął już kwestię dawnego zakazu ubezpieczania emerytalnego duchownych, choć ściagano z nich podatki?
      Czy państwo jest juz zwolnione z restytucji?
      Czy najniższe emerytury dla tych duchownych, którzy nie mogli być ubezp;ieczeni, choć płacili podatki, to wielki przywilej?
    • sphinxpinastri 273 18.11.11, 21:27
      Jednak ludzie są niewdzięcznikami i nie umieją kochać władzy. Za Chrobrego ani jeden Polak nie znał słowa "emerytura" i nikt nie biadolił.
      • bumcykcykhopsiup Re: 273 18.11.11, 22:06
        za chrobrego niewielu polakow znalo slowo polak...
        • sphinxpinastri Re: 273 19.11.11, 09:36
          No, właśnie, jesteś też niewdzięczny władzy, bo opieszale reformowała język plemienny? Sami malkontenci. Zamiast się cieszyć, że Polacy nie znali słowa "Polak", to marudzą i psioczą.
          • bumcykcykhopsiup Re: 273 19.11.11, 09:55
            kolego, w tamtych czasach podzialy przebiegaly na innych plaszczyznach.
            ludzie sie okreslali jako "tutejszy" i reszta- obcy.
            do tego dochodzily podzialy klasowe: szlachta (dobra, zalazki szlachty), mieszczanie, chlopi plus powstajace duchowienstwo.
            pojecia polak i nie-polak stalo sie glownymi terminami dopiero w XIX wieku.
    • turpin Pewnie całkiem niezła wierszówka za taki bełkot? 18.11.11, 22:19
    • stach-poraj Po "expose" Prezesa, w ktorym... 18.11.11, 22:30
      nawymyslal nas, tym razem nie od ZOMO, tylko nihilistow:

Idzie przez ulicę
      krwawy nihilista,
      rękę w kieszeń wsadził
      i tak sobie śwista:

Hej, wyrzutek ci ja
      własnego Narodu,
      całkiem mnie zatruły
      miazmaty Zachodu!

Unia ma eurasie
      dla każdego głupka,
      a ja na gaz czekam,
      żeby wylazł z łupka…

Merkel żre golonkę,
      Sarkozy fuagrasy,
      ja mam szóstkę dzieci,
      tylko nie mam kasy.

Dzieci chcą laptoka
      i włażą na głowę…
      Zrobię sobie siódme -
      będzie becikowe!

Szpitale się walą,
      jeździć po czym nie ma,
      cała gospodarka
      to jest jedna ściema.

Z zachodu prą Niemcy,
      a ze wschodu Ruskie,
      a ja se spokojnie
      głosuję za Tuskiem.

Zero moralności,
      ZOMO, nie patriota,
      polityczny kretyn,
      cymbał i idiota.

Całkiem słusznie Prezes
      na mnie się wyzwierza:
      on odmawia pacierz,
      no a ja – pacierza.

W końcu mnie powieszą
      i będą mieć rację:
      jakoś trzeba chronić
      wątłą demokrację…

Autorka jest Nisia z Blogu Bobika www.blog-bobika.eu
    • trajkotek Tuska też znudziła ... 18.11.11, 23:36
      Ślepota czy durnota?
    • wojtekd38 Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 19.11.11, 05:12
      TUSKU pokazal klase i powiedzial rzeczy znane ludziom i raczej ludzie to zaakceptowali bo znaja realia. Nawet Prezes pochwalil ze zreczne a to juz duzo. Zabraklo mi w debacie glosow pijaczkow nalogowych tj Dorna i Kruka/pijanej Elzbietki/ Czyzby byli w DELIRIUM ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka