saint_just 18.11.11, 19:07 Do 918 listopada jeszcze parę dni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redix68 czy pomysł bez konkretów można nazwać 18.11.11, 19:13 pomysłem? Raczej to jakieś opinie. Palikota już znamy od tej strony z poprzedniej kadencji: orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/pracekom6?OpenAgent&NPP Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: czy pomysł bez konkretów można nazwać 18.11.11, 21:54 palikot to kabotyn ;bedzie robil happeningi ,bo gra tylko na siebie .wykazal sie wielkim lenistwem w platformie ,cyrkowymi przedstawieniami i niewiarygodnym swinstwem opluwajac i niszczac dawnych przyjaciol .czy prezydent przyznal mu dzis racje ?teraz walczy o sutenerow i prostytutki .na zdjecie krzyza szans nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
eryn_7 Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 19:21 Uwaga Leszka Millera na temat możliwości wprowadzenia w ramach reform podatku od nieruchomości (katastralnego) jest bardzo ciekawa. Gdyby do tego doszło jest realna szansa na zakończenie wreszcie, w 20 lat po upadku PRL-u jego ponurego dziedzictwa - permanentnego kryzysu mieszkaniowego. Byłby to bodziec działający korzystnie na władze miejskie, które zyskałyby motywację, by rozwijać tereny w swojej jurysdykcji i uchwalać plany zagospodarowania przestrzennego, co jest obecnie rzadkie. Również właściciele byliby zmotywowani do proporcjonalnej do wartości nieruchomości jej utylizacjii. A przeciętny obywatel zyskałby na zwiększonej podaży i prawdopodobnie niższej cenie mieszkań. Pytanie tylko, czy Leszek Miller pytał jako zwolennik, czy przeciwnik wprowadzenia podatku katastralnego? Odpowiedz Link Zgłoś
niko8472 Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 20:58 Przepraszam ze pytam, ale jaka jest roznica pomiedzy podatkiem kastralnym a oplata dzierzawna? Dlaczego, jak sobie kupie kawalek ziemi, nie wazne jak duzy, mam co roku na nowo kupowac ten kawalek ziemi? Chce mi sie ten kawalek ziemi kupowac jak i tak bede musial go ciagle na nowo kupowac? Albo ziemia jest moja i spie...c albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eryn_7 Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 21:15 Miasto to skomplikowany organizm i posiadając w nim nieruchomość korzystasz z infrastruktury i usług świadczonych wszystkim: drogi, chodniki, prąd, wodociągi i kanalizacja, wywóz śmieci, parki i obiekty rekreacyjne, szkoły itd. Opłata dzierżawna należy się właścicielowi nieruchomości (prywatnemu lub municypalnemu) z racji tego, że zgodnie z umową korzystasz z tej własności, a podatek od nieruchomości utrzymuje działalność statutową magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś
goracy-list Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 19.11.11, 01:57 Co za bzdury! "drogi, chodniki, prąd, wodociągi i kanalizacja, wywóz śmieci, parki i obiekty rekreacyjne, szkoły itd" - to wszystko juz jest oplacane z naszych podatkow! Nie mam najmniejszego zamiaru placic podatku od czegos co jest moja wlasnoscia. Place podatek i miasto musi tym podatek tak rozdysponowac, zeby na wszystko starczylo, w przeciwnym razie nie widze sensu placenia podatku dochodowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 19.11.11, 09:03 niko8472 napisał: > Przepraszam ze pytam, ale jaka jest roznica pomiedzy podatkiem kastralnym Przepraszam, czy podatek "kastralny" to podatek od KASTRACJI ??? I kogo chcesz kastrować? Ratuj się, kto ma jaja ... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 20:12 stek bzdur panie redaktorze. wazelina wylewa się przed Millerem, może się poślizgnąć. a Palikot podawał konkrety. ciekawe, chyba inne jego przemówienia obejrzeliśmy. a wstawka o kampanii wyborczej żenująca. czemu obraża pan szczerze mówiącego człowieka?? widać ma pan coś na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek gdzie teraz jest premier TUSK? 18.11.11, 20:30 czy ktoś wie, dokąd POszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
niko8472 Re: gdzie teraz jest premier TUSK? 18.11.11, 21:01 Moze do lasu..., a moze schowal sie w studni. Ale co Ciebie kmiotku to obchodzi? Moze ma faktycznie cos powazniejszego do zrobienia niz sluchanie tych dyrdymal w sejmie, ja bym osobiscie przelecial zonke/kochanke z nudow..., ok, dla radochy, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 20:53 Jareczku, idz spac do mamusi i przestan udawac polityka. Byles blaznem Europy poprzednio, ale teraz nikt na swiecie nie wie kim jestes. Smietnik histori jest twoj ! Odpowiedz Link Zgłoś
niko8472 Re: Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 21:15 A mnie zastanawia czy pan prezes teraz przez cztery lata ma zamiar udawac odmienionego. Jezeli tak przestrzegam: uzywanie srodkow psychotropowych przez dluzszy czas moze prowadzic do zabuzen osobowosci... Co ja pisze, jekiej osobowosci? Niech se zre te tabletki.... Odpowiedz Link Zgłoś
elkate-2 Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 18.11.11, 21:15 Media informuja o planie zniesienia jakichś "przywilejów emerytalnych dla duchownych". Co to za przywileje? Czy Trybynał Konstytucyjny rozstrzygnął już kwestię dawnego zakazu ubezpieczania emerytalnego duchownych, choć ściagano z nich podatki? Czy państwo jest juz zwolnione z restytucji? Czy najniższe emerytury dla tych duchownych, którzy nie mogli być ubezp;ieczeni, choć płacili podatki, to wielki przywilej? Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri 273 18.11.11, 21:27 Jednak ludzie są niewdzięcznikami i nie umieją kochać władzy. Za Chrobrego ani jeden Polak nie znał słowa "emerytura" i nikt nie biadolił. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: 273 18.11.11, 22:06 za chrobrego niewielu polakow znalo slowo polak... Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: 273 19.11.11, 09:36 No, właśnie, jesteś też niewdzięczny władzy, bo opieszale reformowała język plemienny? Sami malkontenci. Zamiast się cieszyć, że Polacy nie znali słowa "Polak", to marudzą i psioczą. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: 273 19.11.11, 09:55 kolego, w tamtych czasach podzialy przebiegaly na innych plaszczyznach. ludzie sie okreslali jako "tutejszy" i reszta- obcy. do tego dochodzily podzialy klasowe: szlachta (dobra, zalazki szlachty), mieszczanie, chlopi plus powstajace duchowienstwo. pojecia polak i nie-polak stalo sie glownymi terminami dopiero w XIX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
stach-poraj Po "expose" Prezesa, w ktorym... 18.11.11, 22:30 nawymyslal nas, tym razem nie od ZOMO, tylko nihilistow: Idzie przez ulicę krwawy nihilista, rękę w kieszeń wsadził i tak sobie śwista: Hej, wyrzutek ci ja własnego Narodu, całkiem mnie zatruły miazmaty Zachodu! Unia ma eurasie dla każdego głupka, a ja na gaz czekam, żeby wylazł z łupka… Merkel żre golonkę, Sarkozy fuagrasy, ja mam szóstkę dzieci, tylko nie mam kasy. Dzieci chcą laptoka i włażą na głowę… Zrobię sobie siódme - będzie becikowe! Szpitale się walą, jeździć po czym nie ma, cała gospodarka to jest jedna ściema. Z zachodu prą Niemcy, a ze wschodu Ruskie, a ja se spokojnie głosuję za Tuskiem. Zero moralności, ZOMO, nie patriota, polityczny kretyn, cymbał i idiota. Całkiem słusznie Prezes na mnie się wyzwierza: on odmawia pacierz, no a ja – pacierza. W końcu mnie powieszą i będą mieć rację: jakoś trzeba chronić wątłą demokrację… Autorka jest Nisia z Blogu Bobika www.blog-bobika.eu Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Całkiem niezła debata toczy się w Sejmie 19.11.11, 05:12 TUSKU pokazal klase i powiedzial rzeczy znane ludziom i raczej ludzie to zaakceptowali bo znaja realia. Nawet Prezes pochwalil ze zreczne a to juz duzo. Zabraklo mi w debacie glosow pijaczkow nalogowych tj Dorna i Kruka/pijanej Elzbietki/ Czyzby byli w DELIRIUM ??? Odpowiedz Link Zgłoś