Dodaj do ulubionych

PiS: Kara śmierci. Kto da więcej?

25.11.11, 18:52
Przestepczosc spada, cieszy sie Pani Redaktor, bo ludzi (a to oni wlasnie popelniajja przestepstwa!) jest coraz mniej... Jak wspaniale, niedlugo doczekamy sie przestepczosci zerowej! Pani musiala kiedy glosowac na Kononowicza. Czy to nie on chcial, by nie bylo oszustw, przestepstw, by niczego nie bylo?
Obserwuj wątek
    • saint_just PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 18:55
      Zagrzybiony kurdupel wyznacza nawyraźniej duskurs polityczny w kraju . Ciekawe co mu się jutro zwidzi pod sklerotycznym , przetłuszczonym kołtunem i co będą pleść telewizje , nety oraz gazety :-D
      • saint_just Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 18:56
        dYskurs
        • manhu Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 14:29
          "PiS jest za przywróceniem kary śmierci za najcięższe przestępstwa.
          71% Jestem przeciw (1444)
          25% Jestem za (503)"
          Co za banda "pożytecznych" idiotów! Jeśli PiS mówi to co słuszne i oczywiste to idioci są przeciw!

Jednak gdyby pytanie w ankiecie brzmiało tak:
          Czy jesteś za przywróceniem kary śmierci za najcięższe przestępstwa?
          ... to od razu wynik byłby odwrotny. Te 50% psychopatów którzy brali udział w tej ankiecie (i głosowali wbrew sobie tylko dlatego, że PiS ...) powinno się skazać na karę śmierci.
          • nikodem123 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 17:34
            Mylisz się.

Gdyby PO zgłosiła propozycję kary śmierci, to Ruch Palikota stałby się największą partią w Sejmie.
            • lukilukk Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 27.11.11, 14:31
              Propozycje powstają oczywiście wtedy, gdy nie jesteśmy u władzy.

A tak poważnie to skąd się wyłonił ten temat? Ktoś rozumie?
              Nikogo nie zabito w głośnej sprawie aby nagle ni z gruszki ni z pietruszki wyskakiwać z karą śmierci.
    • medrek_forumowy Proszę udowodnić tezę 25.11.11, 18:58
      red. napisała "zaostrzanie prawa i warunków wykonywania kary przynosiło efekt odwrotny: przestępczość rosła"

czy rzeczywiście wzrost przestępczości jest wynikiem zaostrzania prawa? Potrafi Pani udowodnić taka tezę?? Oj chyba nie, więc po co pisać głupoty.

• tymon99 Re: Proszę udowodnić tezę 25.11.11, 21:58
        medrek_forumowy napisał:

> czy rzeczywiście wzrost przestępczości jest wynikiem zaostrzania prawa?

tego nie wiemy i się nie dowiemy. korelacja statystyczna nie implikuje automatycznie związku przyczynowo-skutkowego.
    • zapora10 PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 19:12
      Demografia - raz.. dwa - emigracja zarobkowa potencjalnych przestępców..
    • 6.smiech PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 19:12
      RAreczku, czekam z utesknieniem na twoj jakis maly procesik, przegrana i dozywocie.
      Po drugiem procesiku juz kara smierci. Fajnie to wydumales.
      • agap.e Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 19:15
        Niech mi ktoś wytłumaczy łopatologicznie dlaczego według lewaków kara smierci jest barbarzyństwem,a eutanazja i aborcja to fundamentalne prawa człowieka.
        • wels5 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 19:23
          A mnie niech ktoś wytłumaczy, dlaczego ochrona życia ma być od poczęcia do dnia urodzenia, a potem już nie?
          • manhu Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 14:36
            Dlatego, że zygota jest zaczątkiem człowieka, a morderca nie jest człowiekiem, jest bestią której prawa ludzkie nie przysługują. O mordowaniu nienarodzonych można dyskutować, nie jestem jakimś szczególnym zwolennikiem ochrony życia*, o karze śmierci nie ma co, ma być i już (tortury też). Włos z głowy jednej ofiary jest wart więcej niż życie wszystkich przestępców świata.

*Są rzeczy ważniejsze niż życie, dla niektórych honor, a dla mnie pieniądze, które pójdą na zmarnowanie, żeby uratować życie starszych ludzi za wszelką cenę, dlatego szkoda, że Mucha nie została ministrem zdrowia, Kopacz też była niezła, a teraz mamy dno Arłukowicza.
            • nikodem123 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 17:47
              Skoro ma być kara śmierci to muszą też być kaci.

- Kochanie dzisiaj spóźnię się na kolację, bo muszę powiesić dwóch krzepkich facetów - może więc się trochę to wszystko przeciągnąć.

Za to jutro do powieszenia jest tylko jedna babeczka, więc pójdzie szybko. Jest więc duże szansa, że uda mi się wyrwać wcześniej z pracy, a wtedy będzie czas i na romantyczny spacer po parku i na kolację przy świecach.

Pamiętaj, że nie lubię, jak na szyi nosisz korale. Dobrze wiesz kochanie, że to nie pozwala mi się oderwać od pracy.

W przyszłym tygodniu już tylko jeden wisielec i upragniony urlop z Tobą na ciepłej plaży.

- Ech ty mój romantyku: spacer po parku kolacja przy świecach. Na wyjazd też nie mogę się doczekać. Uwijaj się więc w robocie, abym mogła mieć ciebie tylko dla siebie jak najszybciej.
            • tymon99 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 27.11.11, 00:28
              manhu napisał:

> bestią której prawa ludzkie nie przysługują.

bo ty tak mówisz? bo wiesz lepiej, komu przysługują, a komu nie?
        • sinhuesinhue Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 19:27
          i odwrotnie dlaczego zamrożenie zapłodnionej komórki jajowej jest bestialstwem i morderstwem a kara śmierci na człowieku jest słusznym środkiem zapobiegającym przestępczości
        • rwakulszowa Będą same korzysci i wrócimy do tradycji 25.11.11, 23:33
          Ależ skąd , zadnym barbarzyństwem.Także nie jest barbarzyństwem wbijanie na pal, rozrywanie końmi, kamienowanie, ćwiartowanie i palenie na stosie.
          Wszystko to nalezy do starej katolickiej tradycji w naszym pieknym kraju !
          Oczywiście wszystko publicznie, w każdym miasteczku powyzej 5 tys mieszkańców no i w kazdej większej dzielnicy większych miast beda place każni ( Gilotyny nie bedzie bo to bezbożne żabojady wymyśliły !).
          Dlaczego powyżej 5 tyś - zeby frekwencja była !, telewizję sie wyłaczy !
          Ponadto kazdy obywatel płacący podatki bedzie miał p;rawo zgłosić sie do wykonanai wyroku !
          Wzrośnie bardzo turystyka do Polski !
          A Prezes kurdupel przejdzie do historii. Nie tylko Polski i Europy, ale całego świata !
          • 0721x Re: Będą same korzysci i wrócimy do tradycji 26.11.11, 11:55
            prawdę mówiąc po co nam uprawomocniona kara śmierci ?
            zachodzi potrzeba eliminacji to trza pogadać z kim trzeba i facet niechybnie popełni samobójstwo - precedensów bez liku
          • voluntariusz Re: Będą same korzysci i wrócimy do tradycji 27.11.11, 12:27
            Bredzisz jak poprawny fanatyk zaślepiony wybiórczym fragmentem.

Na tak ciasnym światowym turystycznym rynku nie mamy z twoim odtwórczym smażalnym produktem żadnych szans. Zarówno Rosjanie jak i Amerykanie, i ich przyjaciele aktualnie mordują w ten sposób więcej cywili, niż my mamy wszystkich odsiadujących więźniów, nawet włącznie z tymi za manko w warzywniaku.

Zarówno ostatnio na nowo uwielbiani Rosjanie, jak i miłujący prawa człowieka ukochani od zawsze Amerykanie, na swoich misjach uczących „dzikie ludy” praw człowieka do demokracji, smażą w napalmie niewinnych ludzi w tym dzieci, dusza pod bombami próżniowymi, rozrywają na strzępki na ładunkach rozrzuconych przez bomby kasetowe.

I jest big cacy. I jeszcze codziennie wielomilionowa gawiedź przegryzając lunch zasiada przed CCN i ogląda krwawe ludzkie strzępki. Następny wielomiliardowy tłum zasiada do przedruków i jedząc kolacyjkę delektuje się kunsztem reporterów wojennych. Im więcej wysmażonego ludzkiego ciała w kadrze, tym więcej nagród i uwielbienia przeznacza dla fotografa.

Tymi niewinnymi ofiarami się zajmij, zajmijmy. Zajmijmy się tymi niewinnymi ludźmi, mordowanymi codziennie wbrew swojej woli, wbrew własnemu wyborowi.
            Morderca mający dwadzieścia poćwiartowań i sto gwałtów na koncie niech radzi sobie sam, bo sam dokonał wyboru drogi na szafot. Sam dokonał wyboru zbrodni, za którą karą jest kara taka nie inna. Jego własny wybór, jego własna śmierć.

Dziecko wchodzące pod bombę, chciałoby wejść na huśtawkę, to jest problem i to jest robota do zrobienia dla naszej tu marnowanej energii. Jeśli chcesz walczyć, walcz w słusznej sprawie, a nie z prezesem kurduplem. Bo kurdupel tylko gada, a inni prezesi w tym czasie w najlepsze realnie mordują, i nie widzę aby ci to przeszkadzało.
        • simon.01 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 10:09
          Zgodnie z życzeniem spieszę z wyjaśnieniami. Rozumiem także prośbę o łopatologiczność - zatem będzie w miarę prosto, a jeśli nie podołasz, na pewno znajdziesz kogoś, kto ci wytłumaczy, młodsza siostra, sąsiad albo kto tam. To jedziemy:
          1) nie "według lewaków". Rozumiem potrzebę ideologicznego prowadzenia sporu na forach, ale do tego potrzeba minimum inteligencji. Właśnie nazwałeś lewakiem JPII i obowiązujące nauki całego KK.
          Nawiasem mówiąc - akurat nie rozumiem, czemu lewacy, trockiści czy bolszewicy mieliby mieć coś przeciw karze śmierci? Nie mieli w historii, to i penie dziś nie mają.
          Sęk w tym, że używasz słowa "lewak" bez sensu i bez zrozumienia. Widać, że zbyt mało było dotąd osób, które miały chęć coś ci łopatologicznie klarować, efekty widać - nic dziwnego, że powstałą próżnię zagospodarował pislam.
          Chciałem użyć słowa "stygmatyzacja", ale nie wiem, czy byłoby wtedy wystarczająco łopatologicznie.
          2) Eutanazja ma być prawem człowieka, bo decyzję ma podejmować on sam. Nie wypowiadam się po żadnej stronie sporu w tej chwili - uświadamiam tylko różnicę: otóż zarówno w naukach Chrystusa, jak i w doktrynie liberalnego państwa zachodniego (mają rację czasem zaskakująco fundamentaliści: nowoczesne państwo jest snadź rzeczywiście ufundowane na chrześcijaństwie, choć nie tak, jak sobie wyobrażają:)) - nie wolno krzywdzić osób drugich; a co robisz sobie sam - twoja broszka. Za szybko piszę, czy sobie radzisz?
          3) Z aborcją jeszcze prościej. Wiele osób nie uważa po prostu ludzkiego płodu do któregoś tygodnia za człowieka. Nie rozstrzygam w tym miejscu, czy tak jest, czy nie - ale tłumaczy to chyba, dlaczego nie chcą zabicia mordercy, a usunięcie płodu nie uważają za morderstwo? Z takiego punktu widzenia jest to logiczne, nieprawdaż? Wystarczająco prosto?

Mam nadzieję, że pomogłem. Nie zrażaj się, pytaj, może będzie więcej chętnych i z czasem przestaniesz uchodzić za głupka, jeśli tylko będziesz się dużo uczył i poczytasz podręczniki logiki, by zgłebić jej zasady, których nie wyczuwasz intuicyjnie.

A teraz poproszę, abyś w równie składny - i jeśli sobie życzysz, równie łopatologiczny sposób - odpowiedział na pytanie skierowane do ciebie pod twoim postem o problemy odwrotne :D
          • voluntariusz Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 16:15
            Można jeszcze prościej.
            Niektórzy za człowieka nie uważają 30totygodniowego płodu z chorym sercem, inni za człowieka nie uważają gwałciciela i mordercy sześćdziesięciu dzieci. Bywa że taki straszliwy wynik sumuje się po kilku wyjściach zza krat.
            Ludzie tak różnie patrzący na człowieka będą się kłócić i zwalczać do końca świata bo zgoda w tym wypadku jest niemożliwa. Ludzie ci wcale nie są różni intelektualnie i tu popełniasz błąd. Nie o intelekt tak czy owak pojmowany tu chodzi.
            • simon.01 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 17:06
              Zdaje się, że też masz problemy ze zrozumieniem.

Agape zapytało i poprosiło o proste wytłumaczenie, dlaczego są ludzie, którzy uważają, że aborcja to nie morderstwo - natomiast zgładzenie przestępcy tak.
              Zgodnie z życzeniem wyjaśniłem to łopatologicznie - i celowo zastrzegłem, że nie wypowiadam się co słuszności takiego osądu, tylko ewentualnie o intelektualnej miałkości ludzi, którzy zadają tak beznadziejnie głupie pytania, pozbawione elementarnej logiki.

Nic nie było o intelekcie. O zwalczaniu.
              A o zgodzie, że jest niemożliwa - także uważam, że nie wtedy, gdy gęś gada z prosięciem a dziad do obrazu. Cóż robić i jak szukać zgody, gdy ja o pierogach a ty o szachach?
              • voluntariusz Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 21:12
                simonie, Ty mnie zrozumiłaeś znacznie mniej niż ja ciebie więc nie wiem kto tu kim jest bardziej.
                • simon.01 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 21:53
                  Czyli widać, że dla ciebie nawet łopatologicznie, to za trudno.

"simonie, Ty mnie zrozumiłaeś znacznie mniej niż ja ciebie"

I tego się trzymaj. Zdrowie jest najważniejsze.
                  • voluntariusz Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 27.11.11, 00:01
                    Z cytatu nie wynika reszta więc wszystko jasne. Twoja pozorna i bufoniasta pewność siebie, twoja wiara we własną sprawność intelektualną i zdolności do logicznego myślenia są wyłącznie projekcją twojej narcystycznej i chorej wyobraźni więc zatroszcz się raczej o własne wątłe zdrowie. Masz poważne powody do strachu, nadmuchany narcyzku. Ty nie rozumiesz nic i w żaden sposób.
                    • simon.01 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 27.11.11, 14:12
                      No proszę, jakiż oszałamiający pokaz psychoanalizy. Aż nie wiem, czy jakiegoś honorarium nie przelać:)

Choć dobrze chociaż, że skorzystałeś z dobrej rady i twardo trzymasz się zaleceń.

Z jednym cię muszę zmartwić. Takich psychoanaliz o "wykształciuchach", z "wielkiego miasta", "lewakach", "agentach" i "lemingach" jest w internecie na metry bieżące. Tylko co bardziej niepełnosprytni pislamiści nie wpadli jeszcze na to, że najpierw dając pokaz bezmyślności, potem nie dając żadnej nadziei, że potrafią odpowiedzieć merytorycznie - kończąc na takim właśnie z metra ciętym i dość bezmyślnym ataku ad personam, nie mającym nic wspólnego z treścią początkowego posta, za to niemal wszystko z własnymi kompleksami - stają się obiektem kpiny.

A nie ma nic żałośniejszego, niż pajac, który nawet nie zauważył, jak pajacuje.
                      I pomyśleć - jakie to środowisko ukuło termin "lemingi" i namawiało do "samodzielności myślenia"! Tak to puste ideolo szybko przekształca się w autoparodię...

Wymyśl coś, czego jeszcze nie napisały pislamskie lemingi milion razy, a jak chcesz być złośliwy, to najpierw potrenuj z inteligencją.

Na początek mógłbyś dowieść, że nie miałem logicznie racji, udowadniając w punktach, że pytanie początkowe było albo głupie albo zadane z ideologiczną złośliwą pustotą. Ale nie jesteś w stanie tego zrobić, zatem kończy się, jak zwykle w pislamie: poużywasz sobie, jaki jestem narcyz i jak się boję (nie wiem, co tam teraz w wypranych mózgach na topie: IV RP? Bo szeryf Ziobro chyba już passe?)
                      Czyli jak zwykle: albo jestem z układu albo były ubek.

I tak się kończy każda rozmowa z członkiem tej jakże zabawnej sekty.

PS: Psychoanaliza za psychoanalizę - śmiem twierdzić, że moja trafniejsza, ale rozliczać się specjalnie nie będę...
                      • voluntariusz Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 27.11.11, 15:42
                        Moje popisy to nic przy twoich. Niezaprzeczalnie jesteś górą, jesteś bardziej logiczny, bardziej fachowy, merytoryczny.... Wiwat! Oklaski!
                        Dowartościowany i uspokojony potrafisz już przejść dalej. Zwykle z podobnymi przypadkami jak twój, tak właśnie jest. Dasz więc radę.

Nie martwi Cię, że podobnych do twoich internetowych bufonad, wysilających się na intelektualne rozprawy w internecie też nie brakuje? Są ich tysiące, klon w klon jak twoje.

Cyt.: „Wymyśl coś, czego jeszcze nie napisały pislamskie lemingi milion razy, a jak chcesz być złośliwy, to najpierw potrenuj z inteligencją.”
                        Chyba skopiowałeś i wkleiłeś rady słane tobie przez tych samodzielnie myślących i nienabierających się na widziany tylko przez ciebie samego twój intelekt.

Chcesz merytorycznie pogadać, dlaczego ominąłeś inne moje bardziej merytoryczne posty?

- Dlaczego te same osoby broniły np. Wolińską i S. Szechtera, a teraz przeszły błyskawiczną metamorfozę?
                        - Czy Bin Ladena zabito, czy zamordowano?
                        - Czy inne tajne służby np. Izraela, ale nie tylko, zabijając bez sądu, są mordercami, czy sędziami?
                        - Czy publika horrorów raportów wojennych, kadrów przepełnionych krwią niewinnych ludzi, dzieci, ostrzelanych, zbombardowanych, mordowanych wbrew woli szczęśliwego życia, nie jest publiką jeszcze gorszą od publiki przed szafotem?
                        - Dlaczego tak wielu niby inteligentnych ludzi bredzi, że w cywilizowanym świecie nie ma kary śmierci? To przecież hipokryzja. Władza ustawodawcza, wykonawcza i sądownicza często nawzajem czyni sobie zastępstwa. Wyroki śmierci w krajach bez takiej oficjalnej kary wykonuje się na etapie pościgu, bądź przez tajne służby, a widownia zajada prażoną kukurydzę i ogląda transmisję w CNN. Czym to się różni od widowiska pod szafotem? Jedno i drugie taka sama kupa, ale ta z CNN poprawnie dozwolona.

Twój problem polega na tym, że doskonale wiesz, że sam nie potrafisz udowodnić braku racji własnym oponentom, ale mimo to winę za to przenosisz na nich. Następnie sam pospolicie atakujesz inwektywami i zarzutami pod adresem inteligencji, wiedzy, a nic sam nie udowadniasz, tym bardziej nic merytorycznie. A to tylko twoja wina, a dokładniej pospolitości twojej zupełnie przeciętnej inteligencji, równej tej, jaką posiadają tu wszyscy.
                        I tu rodzi się twój drugi problem. Skąd to twoje poczucie wyższości nad innymi, przeświadczenie, że słów nie znają, że muszą łopatologicznie, bo twój poziom za wysoki itp?

Cyt.: „A nie ma nic żałośniejszego, niż pajac, który nawet nie zauważył, jak pajacuje”
                        Skąd twoja pewność, że sam nie jesteś takim średniobystrym pajacem?
                        • simon.01 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 27.11.11, 18:37
                          Pominę cały twój post, ponieważ żal, który z niego przebija jest bodajże nie do uśmierzenia. Nie dyskutowałem z innymi twoimi postami, bo są zwyczajnie głupawe. Nie rozmawiam na poziomie, "a brat Szechter, a Wolińska" - bo nie mam mentalności bolszewika, w której stosuje się odpowiedzialność zbiorową, mam też zdaje się ten luksus, że mogę sobie pozwolić na mniej emocji, niż ty - zatem ja mniej więcej zatem wiem, dlaczego emerytury byłym esbekom obcięło PO a nie PIS, dlaczego najwięcej byłych pupilków reżimu (teraz odważnych, gdy to już bezpieczne) - pochowało się w PIS i Radiu Maryja, i dlaczego dla PIS głównym wrogiem nie jest wcale Jaruzelski, Kiszczak czy Ciastoń - ale Wałęsa, Frasyniuk, Komorowski, Michnik czy inni FAKTYCZNI bohaterowie odzyskania niepodległości - których próżno szukać w PIS, może poza Romaszewskim. Dlaczego postkomuniści to betka przy INNEJ partii prawicowej - którą dla władzy utytła się w najcięższych pomówieniach i zdradę narodową i współsprawstwo w zamachu na głowę państwa.
                          Ja mam ten luksus, że wbrew pislamskim lemingom znam historię na tyle, by mniej więcej wiedzieć, co wydarzyło się przez ostatnie trzydzieści lat - i nie muszę w celu wichrowania tej wiedzy korzystać ze zmiennych humorów prezesa i lekko niestabilnej psychiki Macierewicza (a jakże, także zasłużonego).
                          Wiem zatem także KTO mniej więcej wypełnia obecną rosyjską rację stanu w tym kraju, dopuszczając Leppera do władzy, wciąż wprowadzając anarchię, stan agenturalnej gorączki i niszczenie pozycji Polski w Unii Europejskiej - wbrew polskiej, za to dla putinowskiej racji stanu. Ale nie upadłem tak nisko, by wzorem pislamu robić z Rydzyka czy Kaczyńskiego agentów obcych państw - jestem przekonany, że co robią, robią z głupoty - jak nie przymierzając, twoja.

Jedno jednakowoż powiem po raz kolejny, ale już ostatni - bo nikt mi za oświecanie sekciarza nie płaci. I na tym kończę dyskusję, z której nie korzystasz ani ty, ani ja - choć śmiem twierdzić, że ze zgoła różnych powodów:

"I tu rodzi się twój drugi problem. Skąd to twoje poczucie wyższości nad innymi, przeświadczenie, że słów nie znają, że muszą łopatologicznie, bo twój poziom za wysoki itp?"

Poczucie wyższości wzięło się z dwóch powodów:
                          - agape zadało głupie, płytkie, nacechowane emocjami, za to pełne ignorancji pytanie - co postanowiłem pokazać, bo wydało mi się to zabawne - wbrew poniżającym pyskówkom na temat rodziny Michnika - bo dyskusja taka uwłacza mojej godności mi babrać się w tym lubią ci, co lubią;
                          - po czym zastałem twoją reakcję, w której nie dość, że nie omieszkałeś wykazać niezbicie, że nie zrozumiałeś KOMPLETNIE, o czym pisałem - mimo moich licznych zastrzeżeń - to w dodatku wkładasz niewiarygodnie wiele wysiłku, by to jak najwyraźniej i po wielokroć uwypuklić. Dzięki ci za tę gotowość do publicznego samoupokorzenia, ale wybacz - już wszyscy zobaczyli i nudne się to nieco robi.
                          Zatem z harcerskim pozdrowieniem, choć nie powiem, że było szczególnie miło:)
                          • voluntariusz Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 27.11.11, 21:44
                            Popisowo merytorycznie być u ciebie miało i ponownie nie było. Po raz kolejny przeszkodziło ci nieuzasadnione przekonanie o twojej wyższości i mechaniczne założenie o niższości innych. To bardzo prymitywny automatyzm ochronny. Walcz z tym, bo to naprawdę strasznie mało inteligentna cecha demaskująca coś, co bardzo chcesz ukryć. Twoje usprawiedliwianie przesadnej pewności siebie to rzeczywiście nuda straszna.

Konkretny fakt. Naprawdę głupi?
                            Czy cywilizowane kraje stosują ukrytą karę śmierci na etapie pościgu lub przez tajne służby?
                            Hipokryzja braku oficjalnie takiej kary właśnie na tym polega, że w krajach oficjalnie zagorzale jej przeciwnych stosowana jest ona w najlepsze właśnie skrycie.
                            Nie potrafisz przyznać racji faktom?
                            Stosują ją służby królewskiej mości, kagieby, mosady, ciajeje i wszystko inne także najzwyklejsze policje na świecie. Sąd do niczego nie jest im potrzebny, a oficjalna demokratyczna i cywilizowana władza bije brawo. A wypadałoby aby zrobił to do końca Sąd, nawet z Osamą Bin Ladenem, czy podobnymi. Po co ta hipokryzja?

Co do twojej wiedzy z zakresu historii. Ja jej nie neguję, ale dlaczego zakładasz, że ja na historii paliłem skręty lub piłem piwo przed ustawką? Pomijam tu temat zdobywania wiedzy poza salą wykładową i poza wydziałowym programem. Na studiach nawet doktoranckich można zdać egzamin i dostać dyplom, a wiedza i tak ukryta jest gdzie indziej, ale o to chyba nie będziemy się spierać.
                            Łopatologicznie. Moja wiedza z historii nie koniecznie jest gorsza od twojej. Też wiem i co ty wiesz, a może coś jeszcze. Gdybym jak ty zaczął się tu historycznie popisywać, to przyznaję ci rację, stałoby się to nudne może nawet tak bardzo, jak było to w twoim przypadku.

Dlaczego czepianie się koligacji i zbiorowości tak bardzo przeszkadza ci w wypadku rodziny Szechterów i Wolińskich, a sam stosujesz uogólnienia do zbiorowości prawicowej, pisowskiej, czy radiomaryjnej, jako potrawki w jednym garnku?!
                            Tobie oczywiście oceniać zbiorowo można. To już u ciebie nie bolszewizm, bo to ty, ktoś lepszy, naumialszy bardziej... Jeśli czytelnicy coś tu dostrzegli, to również twoją niemoc. To tylko punk patrzenia.
        • kuciapka1938 Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 16:40
          Niech mi ktoś wytłumaczy że aborcja i eutanazja jest barbarzyństwem A otrucie, powieszenie, ścięcie czy zagazowanie kogoś kogo najpierw kusił Prawy Polak Agent Tomasz, oskarżył Prawy Polak Prokurator Święczkowski Wyrok wyda bez mrugnięcia okiem jeszcze przed jakimkolwiek sądzeniem i udowodnieniem winy To wyrok wyda Sędzia Ziobro A na trzepaku z tyłu za sądem powiesi nieszczęśnika własnoręcznie Hofman mając do pomocy Brudzińskiego a wszystko udokumentuje filmując były szef CBA Kamiński mieląc przy tym bezgłośnie ozorem w gębie robiąc przy tym mine jakby quano przeżuwał Wszystko zbierze do kupy Anita Gargas i będzie puszczała w TV zamiast Klosa i Czterech Pancernych codziennie rano i wieczorem
    • india2010 To może publiczne egzekucje 25.11.11, 19:14
      jak w średniowieczu?
      • bd-75 Re: To może publiczne egzekucje 25.11.11, 19:47
        india2010 napisał:
        > jak w średniowieczu?

W jakim średniowieczu? W Europie publiczne egzekucje praktykowano jeszcze w dwudziestym wieku.
        • voluntariusz Re: To może publiczne egzekucje 25.11.11, 21:34
          W całym średniowieczu wydano mniej wyroków śmierci, niż wasi dziadkowie i ojcowie z kgb, ub itp. w ciągu tylko lat 45/53.
          • zbig1113 Re: To może publiczne egzekucje 25.11.11, 23:15
            "....wasi dziadkowie...."

Sprawdź jeszcze raz swoją rodzinę, żebyś w jakieś gó... nie wdepnął..
            • voluntariusz Re: To może publiczne egzekucje 26.11.11, 00:27
              poczułbyś się bardziej swojko, gdybym napisał - nasi.

ale ja nie miałem ojca w ub ani kgb.
              a szechter miał brata
          • 123jna Re: To może publiczne egzekucje 26.11.11, 09:00
            voluntariusz - a Ty z kibolami to nie "wydajesz wyrokow smierci" na nazywanych przez ciebie lewakami madrych, mlodych ludzi? Nie "przywalasz" im decha albo kamieniem? Po co wracac do S redniowiecza - takich jak Ty nasladowcow (wlasciwie nigdy sie ich przodkowie nie ucywilizowali) sredniowiecznych bandytow mamy wielu wsrod nas. Glownie na stadionach i w PiS-ie.
            • voluntariusz Re: To może publiczne egzekucje 26.11.11, 15:17
              Pewny jesteś że potomkowie wolińskopodobnych, szehteropodobnych, beriopodobnych się ucywilizowali???
      • adam.2x A co na nowy "Reality Show"? 26.11.11, 15:47
        Na przykład zawody w najprecyzyjniejszym ścięciu albo konkurs na najwdzięczniejsze zadyndanie?
    • wozi-woda Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 19:47
      A gdzie w tekście znalazłeś opinię, że przestępczość spada bo ludzi jest mniej?
      Głupi czy nie zrozumiał tekstu...
    • jan.58 PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 19:59
      Jeżeli kara śmierci będzie za zdradę PiSu - to jestem za.
      • 123jna Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 09:03
        jan.58 wstyd powiedziec, ale moj jaszczurczy, prastary mozdzek, namawia mnie aby pozbawic zycia sw. Jaroslawa. Nie moge sie takze nadziwic, jak ci patrioci glownie od krzyza moga wrzesczec jaroslaw polske zbaw - przeciez Jaroslaw to okropne ruskie NIE POLSKIE imie. A moze tak lepiej juz nazywac abawca polskiego Bronislawa?
    • 1ewkas PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 20:17
      Właśnie Solidarna Polska zakrzyknęła gromkim głosem, że przecież Ziobro był wcześniej za karą śmierci. Wygląda na to, że prezes ukradł mu pomysł.
      Teraz na wyścigi będą wrzeszczeć: ja byłem pierwszy, ja jestem lepszym katolikiem !
    • ubiquitousghost88 Przy zdychającej złotówce o śmierci? Nietakt! 25.11.11, 20:46
    • kociewiak2 PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 21:22
      ...pan J.kaczynski okresla siebie jako wierzacy chrzescijanin -katolik a Biblia mowi nie zabijaj...
      • rs_gazeta_forum Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 14:26
        kociewiak2 napisał:
        > ...pan J.kaczynski okresla siebie jako wierzacy chrzescijanin -katolik a Biblia
        > mowi nie zabijaj...

Nie zadowalaj się fragmentami wyjętymi z kontekstu. Biblia mówi "nie zabijaj, chyba że..."
        A potem otwiera przed chętnym całkiem sporo możliwości.
    • voluntariusz PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 21:28
      Jak tu nie być optymistą skoro ludzie mogą się tak szybko zmieniać. Wystarczyło dwadzieścia lat, a szczególnie „ludzie honoru” stali się zagorzałymi bojownikami o prawa skazańców, o prawo do godnego życia więźnia, zgodnego z zasadami parlamentarnej demokracji, prawami człowieka, prawem do godności.

Oj, joj, jej, jej, wzruszyć się można, kiedy Szechterowie i rodzina stają się przeciwnikami kary śmierci....
      • cehaem Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 21:32
        voluntariusz napisał:

> Oj, joj, jej, jej, wzruszyć się można, kiedy Szechterowie i rodzina stają się p
        > rzeciwnikami kary śmierci....

Nie przypominam sobie, zeby Michnik kiedykolwiek byl jej zwolennikiem.
        • voluntariusz Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 21:36
          Stefan zapewne chadzał na tęczowe wiece i palił marihuanę na znak pokoju ze swoimi przeciwnikami.
      • 123jna Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 09:05
        voluntariusz ciekawe, jakie Ty nosisz nazwisko? Podejrzewam, ze rownie "obce". Najgorsi sa zawsze i przesadni w swej nowej wierze neofici. Jak pewnie Ty.
        • voluntariusz Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 15:42
          Nazwisko można mieć dzisiaj jakie sobie kto chce, swojskie, obce, skrócone, wydłużone, dowolne. Ja akurat mam swojskie. Takie swojskie i niezmienione jest w mojej rodzinie od zawsze, ale wcale tego nie uważam ani za coś wielkiego, ani małego, ani ważnego. Wcale to nie jest istotne.

Ważniejsze od nazwiska prawdziwego czy przybranego jest zupełnie coś innego. Jeśli ktoś przyzwala na przykrywanie morderstw sądowych, przestępstw śledczych, jeśli ktoś wspierał i krył np. Wolińską i resztę takich sędziów, to traci prawo do wydawania moralnych pouczeń obecnym. GW brała bardzo aktywny udział w kształtowaniu nastrojów, które doprowadziły do tego, że nadal nie wiemy, gdzie pochowano czy raczej zakopano wiele tysięcy ofiar stalinizmu w Polsce. Nawet nie można im zapalić lampki pamięci. Sędziowie starzy lub bardzo starzy do samego końca byli kryci i otaczani wręcz szacunkiem przez środowiska, które obecnie najgłośniej krzyczą o okropieństwie kary śmierci.
          Ci sami przy okazji i bez emocji czytają światowe wieści, że płód 30tygodniowy, uznany za wadliwy ze względu na słabe serce, jest „usuwany”, eliminowany, może nawet nazwijmy to tak, że społeczeństwo jest oczyszczane, selekcjonowane...
    • wojtek-gdansk A co z nieodwracalnością pomyłki sądowej? 25.11.11, 21:49
      Nie ma takiego światłego ludzkiego sądu, który dawałby stuprocentową pewność nieomylności.
      W tej sytuacji najważniejszym argumentem przeciwko karze śmierci jest jej nieodwracalność.
      I to jest argument wystarczajacy.
      Kara bezwzględnego dożywocia powinna być najwyższa, ale też naprawde bezwzględna.
      • voluntariusz Re: A co z nieodwracalnością pomyłki sądowej? 25.11.11, 21:57
        Zgadza się.
        To jest powód aby takie wyroki padały tylko kiedy sam skazany się o niego prosi. Np. kiedy więzień skazany na dożywocie, w czasie wyroku morduje nadal na terenie więzienia.
        Nie tylko jednak wówczas.
        Można jeszcze wymienić kilka przypadków, kiedy nie ma wątpliwości, że dożywocie jest wyrokiem zbyt łaskawym.
        Innym tematem, ale także interesującym, jest kwestia tłumaczenia zwrotów nie morduj i nie zabijaj.
        • 1ewkas Re: A co z nieodwracalnością pomyłki sądowej? 26.11.11, 09:05
          No przecież jest jasno zdefiniowane zarówno morderstwo, jak i zabójstwo.
          • voluntariusz Re: A co z nieodwracalnością pomyłki sądowej? 26.11.11, 15:48
            Bin Ladena zabito czy zamordowano???
        • erte2 Re: A co z nieodwracalnością pomyłki sądowej? 26.11.11, 14:06
          voluntariusz
          Powinieneś codziennie dziękować Bogu za to że jak dotąd nikt nie wymyślił kary śmierci za głupotę - bo zbyt długo byś się nie uchował.
          • voluntariusz Re: A co z nieodwracalnością pomyłki sądowej? 26.11.11, 15:11
            Gdybym miał taką emeryturę i wsparcie GW jak morderczyni Wolińska i morderca S Szehter to bym sobie podżył ho, ho nie tylko uchował.
    • sam16 Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 22:35
      Juz dawno udowodniono naukowo ze zaotrzanie prawa przynosi wzrost przestepczosci.
      Wszelkie tego typu zabiegi konczas sie fiaskiem tak samo jak walka z narkotykami.
      Im wiecej pieniedzy wydaje sie na walke tym narkotyki sa bardziej dostepne (nawet w wiezieniach i innych zamknetych instytucjach)
      Kara smierci jest anahronizmiem i nie ma zadnego wplywu na zmieniszenie przestepczosci.
      Kaczynskiemu wyczerpaly sie juz wszystkie mozliwe pomysly wiec musial wrocic do tego sprzed lat. Uwiad starczy to tak choroba ktora w pierwszym rzedzie atakuje mozg i jego osrodki kreatywne. Stad mamy powtorke z kary smierci.
      Jest to oczywiscie tylko populistyczny zabieg bo przeciez to nigdy nie nastapi ze wzgledu na podpisane ukalady miedzynarodowe i Trakatak lizbonski pod ktorym widnieje podpis Lecha Kaczynskiego.
      Czyzby J Kaczynski chcial poderwac reputacje sp.brata?????
    • zawsze_ezoteryk Kara śmierci. Kto da więcej? 25.11.11, 22:53
      Wyjątkowo się z Kaczyńskim zgadzam . Kara śmierci powinna być .
      Orzekana wyjątkowo , przy największych zbrodniach - zabójstwach , ale powinna .
      " Kształtuje mentalność zemsty, " - każda sprawiedliwość jest choć częściowo pomstą ,
      " niszczy idee sprawiedliwości naprawczej " - życia ofierze nic nie przywróci ,
      " dewaluuje wartość wolności i życia. " - czyją wartość ? Zabójcy czy zabitego ? Zdumiewa ta troska o wolność i życie dla przestępcy , a gdzież " wartość wolności i życia " ofiary ?!
      Niektóre zbrodnie są tak straszne , że nie ma po prostu innego wyjścia i już :-(

• sam16 Re: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 15:49

zawsze_ezoteryk napisał:

> Niektóre zbrodnie są tak straszne , że nie ma po prostu innego wyjścia i już :
        > -(
        >
        Czyli wrocmy do prawa Hammurabiego. Oko za oko,zab za zab.
        A 2000 chrzescijanstwa nie pozoatawilo w tobie zadnego sladu?
        • zawsze_ezoteryk Re: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 23:43
          " A 2000 chrzescijanstwa nie pozoatawilo w tobie zadnego sladu? "
          Chrześcijaństwo przez 99,9 % swej historii nie miało nic przeciw karze śmierci .
          Dopiero za JP2 zmienili front .
          " Czyli wrocmy do prawa Hammurabiego. Oko za oko,zab za zab. "
          Jak więc ukarałbyś tego człowieka Czikatilo Andrej ?
          • sam16 Re: Kara śmierci. Kto da więcej? 27.11.11, 16:37
            zawsze_ezoteryk napisał:

> " A 2000 chrzescijanstwa nie pozoatawilo w tobie zadnego sladu? > Chrześcijaństwo przez 99,9 % swej historii nie miało nic przeciw karze śmierci

Nie czytam i nie ekscytuje sie takimi historiami jak w podanym linku.
            Nie wiem czy jest to historia prawdziwa czy zmyslona. Zapewne pochodzi z jakiegos skrajnie prawicowego brukowca,ktorego celem jest podsycanie nienawisci do obcych czyli Rosjan i Ukraincow. Bo przeciez te narody to sami mordercy i my Polacy musimy o tym wiedziec i byc swiadomymi zagrozenia jaki czycha na nas ze wschodu.
            Takie historie maja miejsce w kazdym spoleczenstwie.
            Niedawno czytalismy o podobnych wypadkach w Austrii w Niemczech i pewnie gdyby przesledzic kroniki policyjne swiata na tej liscie znalazlyby sie wszystkie kraje jakie na tym swiecie istnieja.
            Nie umiem powiedziec jak powinno sie karac zbrodniarzy. Nie jestem do tego przygotowany.
            Wiem natomiast ze politycy nie powinni wykorzystywac kary smierci jako srodka promowania siebie w mediach.
            Ziobro i Kaczynski dobrze wiedza ze kary smierci w obecnych warunkach w Polsce nie da sie przywrocic.Podpisane traktaty pod ktorymi rowniez sa podpisy przedstawicieli Polski (w tym wypadku L Kaczynskiego) zabraniaja stosowania tej kary.
            Ten artykul nie traktuje o tym jak karac zbrodniarzy ale jak politycy probuja sie promowac grajac na najnizszych ludzkich instynktach.

Na zakonczenie zadam pytanie podobne do tego jakie postawiles mnie.
            Jak powinno sie ukarac polityka przez ktorego chorzy ludzie zostali pozbawieni pomocy bo Ziobro jako min. sprawiedliwosci unimozliwil wykonywania zawodu najlepszemu hirurgowi kardiologicznemu w Polsce?
            Czy kara zeslania do Brukseli za 10tys.euro jest wystarczajaca??????
            • zawsze_ezoteryk Re: Kara śmierci. Kto da więcej? 28.11.11, 01:57
              " Ziobro i Kaczynski dobrze wiedza ze kary smierci w obecnych warunkach w Polsce nie da sie przywrocic. "
              A niby dlaczego ? Kropla drąży skałę .
              " Podpisane traktaty pod ktorymi rowniez sa podpisy przedstawicieli Polski (w tym wypadku L Kaczynskiego) zabraniaja stosowania tej kary. "
              Każdy kawałek papieru można unieważnić :-) Ponadto UE jest w tak słabej kondycji , że nie wiadomo jak długo jeszcze będzie istnieć .
              Kto wie co się wydarzy ...
              " Wiem natomiast ze politycy nie powinni wykorzystywac kary smierci jako srodka promowania siebie w mediach. "
              O tak ! Tu trochę racji masz .
              Oczywistym jest , że prezes chce tylko ugrać parę głosów . To jednak nie zmienia wagi problemu . Cenna jest każda incjatywa stawiająca sprawę wprost .
              Ogólnie , odnoszę wrażenie iż ostatnio większość przeciwników kary śmierci pomstuje na nią tylko dlatego że z propozycją wystąpił Kaczyński .
              Gdyby zgłosił to Palikot ton komentarzy pewnie byłby inny .
              Dotyczy to też ciebie Sam16 .
              Musisz jednak zrozumieć - polityka jest względna , politycy odchodzą , partie przemijają , na ich miejsce przychodzą nowi ludzie . Za 100 lat o większości obecnych ludzi z pierwszych stron gazet nikt nie będzie pamiętał . Idee jednak przetrwają ...
              To , że ktoś jest twoim przeciwnikiem politycznym , nie oznacza że jest złem wcielonym .
              Dla mnie taką osobą jest Janusz Korwin Mikke ; człowiek , którego poglądy są dosłownie w każdym szczególe przeciwstawne moim . Tylko w sprawie kary śmierci mogę się z nim zgodzić . Nie czuję jednak do niego niechęci czy wrogości ( ani do Kaczyńskiego zresztą ) .
              Zresztą dyskusja jest bezprzedmiotowa , istnieje proste rozwiązanie : referendum w sprawie kary śmierci .
              Roztrzygnełoby ono sprawę ostatecznie , ale na skutek strachu " elyt " przed rezultatami pewnie będzie nieprędko :-(
    • toki88 A dlaczego nie ma debaty? 25.11.11, 23:00
      W tej chwili wiele osób popiera tą formę karania najcięższych przestępców. Z ostatnich badań wynika, że Polacy w większości są na 'tak'. Dlaczego więc nie można rozpocząć na ten temat debaty. Dziwię się, że autorka takiej gazety wchodzi w demagogię, przytaczając jakieś wyimaginowane kary dla gwałcicieli. Jednak mimo wszystko pojawia się wątek współmierności kary. Według mnie, kara śmierci nie będzie nigdy współmierna do krzywdy jaką morderca wyrządził. Ale nie znaczy to, że powinien przez resztę życia siedzieć w klatce. Pownien odpracować za karę te krzywdy.

Jako katolik jestem też zawiedzony, że Kościół w tych sprawach wypowiada się lakonicznie lub wcale. Jestem też co najmniej zaskoczony tym, że ośrodki, które krytykują karę śmierci, z drugiej strony propagują eutanazję i aborcję. Czy z moralnego punktu widzenia jest różnica między takim i takim odbieraniem życia?
    • cezaryk No to... wyrwijcie języki.. 26.11.11, 01:09
      No to... wyrwijcie języki oraz kończyny górne wszystkim gupim politykom.
      Następnie każcie je zjeść wszystkim pozostałym, ciut mniej gupim politykom.
      Myślę, że uroczystość wyrywania kończyn górnych powinna odbywać się publicznie.
    • kraker.ltd Zaostrzanie? 26.11.11, 01:32
      Zamiast kary ostatecznej ,weżmy przykład z Szeryfa Joe Arpaio z Arizony został on już pięciokrotnie wybrany ,za to iż stworzył więzienia na stepie, i pod namiotami, bez tv, siłowni, papierosów ,pornografi,filmów, jedyne co mają więzniowie to kanał z bajkami i meteo, zabroniona równiez jest kawa, jako również obciążajaca podatnika,na jakiekolwiek głosy ze jest to nieludzkie traktowanie ,odpowiada ,to róbcie wszystko żeby tu nie wrócic, temperatura 57', i namioty oraz podstawowe najtańsze pożywienie w cenie 20centów, pozwoliło oszczedzić setki milionów dolarów, pozatym ciężkie roboty w kamieniołomach,przy drogach lub w kopalniach dotyczące również kobiet, sprawiają że dodatkowe pieniądze zostają zwrócone podatnikom ,Szeryf Arpaio mówi nie!dla morderców, teraz mają warunki takie jak ludzie biedni, a nie super nowoczesne więzienia, przypominające hotele klasy lux...
      Dlatego lepiej PIS i inni powalczyli by o o nasze pieniądze, które idą na utrzymanie bandziorów, a w sytuacji gdy podobno nie ma miejsc w więzieniach wystardzy kilkadziesiąt namiotów i siatka pod prądem...
      oraz kary za zbrodnie które odstraszają...

• re.ne Re: Zaostrzanie? 26.11.11, 07:07
        Jestem za karą śmierci dla morderców.
        • kraker.ltd Re: Zaostrzanie? 26.11.11, 16:59
          naprawdę?
          To mam pytanie?Powiedzmy że popełnił morderstwo Twój syn?Dalej bedziesz, głosował, żeby Kat go powiesił, wstrzyknął mu truciznę, posadził go na krześle elektrycznym?
          Opamiętaj się człowieku, głosując za...okazujesz się sam ,bezlitosnym mordercą...
          Dlatego Cywilizowane Kraje, zniosły ją, ale stosują, kary odpowiednie...
          • voluntariusz Re: Zaostrzanie? 26.11.11, 21:40
            Drastycznie głupio piszesz z tym przykładem, ale skoro tak lubisz, to na twoim poziomie może wyglądać to też tak.
            Wyobraź sobie, że ktoś zabił Ci syna i obiecał śmierć wszystkich twoich dzieci i żony oraz twojego rodzeństwa, całej rodziny. Morderca humanitarnie odsiadywał pierwszy wyrok. Grypsem zlecił zabójstwo twojej córki. Twoja córka zginęła. Od mordercy siostra bliźniaczka ostatniej ofiary dostała obietnicę, że zginie jeszcze tragiczniej. Niestety jej także nie udało się ochronić przed poćwiartowaniem żywcem.
            Sam pochodzisz z wielodzietnej rodziny, masz jeszcze czwórkę dzieci i żonę, a sąd ma niezbite, niepodważalne dowody na winę mordercy.
            Pozostajesz humanitarny, czy walczysz na śmierć i życie o swoją rodzinę?!
    • dr_pitcher Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 07:09
      frah napisał:

> Przestepczosc spada, cieszy sie Pani Redaktor, bo ludzi (a to oni wlasnie popel
      > niajja przestepstwa!) jest coraz mniej... Jak wspaniale, niedlugo doczekamy sie
      > przestepczosci zerowej! Pani musiala kiedy glosowac na Kononowicza. Czy to nie
      > on chcial, by nie bylo oszustw, przestepstw, by niczego nie bylo?

Prosze o dokladne czytanie PRZED umieszczaniem bzdurnych komentarzy:
      1) Pani redaktor sie nie "cieszy"
      2) Spadek dotyczy osob w okreslonej grupie wiekowej
    • wing2009 Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 08:05
      oburzona P.redaktor i cała Giewu. A gdy binLaden dostał w tył głowy i Kadaffiego zamordowano, jakoś Pani nie protestowała. Podwójne standardy i hipokryzja.
    • 123jna Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 08:54
      Jaroslaw Kaczynski, probujacy nam wmowic swa chrzescijanska wiare, wyznaje wiare w okrutnego, msciwego boga starotestamentowego. Blizej mu takze do Hammurabiego niz cywilizowanej Zachodniej Europy. Do dzis nie moge zrozumiec, jak polski Kosciol moze tego okrutnego czlowieka wspierac - pokazuje to tylko jak daleko od wizji chrystusowej nasi ksieza odeszli. Ci ludzie nas oszukuja, ze sa milosierni i kochaja czlowieka, ktory od Renesansu "brzmi dumnie". Nie dla wszystkich jak sie okazuje. Wstyd panie Kaczynski, ale potwierdza sie tylko fakt, ze prawdziwej matury pan nie ma.
    • 123jna Re: PiS: Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 08:56
      frah - naprawde wierzysz, ze kiedykolwiek doczekamy sie przestepczosci zerowej? To jest wbrew ludzkiej naturze - dowod: Jaroslaw "krwawy" Kaczynski.
    • ebz195224 Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 09:34
      Od razu przecież prawie każdemu były znane intencje Prezesa PiS-u zainteresowania się tym tematem. Jest to bowiem ciągle temat nurtujący ludzi i budzący kontrowersje.Dziwi mnie jednak stanowisko pani redaktor. Niby inteligentny "odlot" całkowicie oderwany od rzeczywistości.Życzę pani odrobiny wyobraźni i empatii,gdyż byłoby z mej stony podłością życzenie,by pani małoletnią córkę lub siostrę spotkał brutalny gwałt,zaś najbliższą osobę zamordowano.
    • jabmax Kara śmierci. Kto da więcej? 26.11.11, 09:48
      Jarosław K. przypomina trochę bachora w piaskownicy, który narzuca innym dzieciom tematy zabawy.(do tej pory sprawdzało się). Tylko, upłynęło trochę czasu, dzieci podrosły(znają już Jarka "na wylot") i wyrosły z propozycji "małego dyktatorka". Pojawiły się też dzieci z innych podwórek, z innymi pomysłami, ...tylko Jarek nadal chce bawić się w "berka". Ciekawe, czy znajdzie chętnych...Zapomniałem... na podwórku jest jeszcze małe dziecko(dokładnie przyrodni braciszek Jarka), on nie ma wyboru(jest zbyt mały i słaby, żeby przeciwstawić się).Tak... Jarosław może dyktować tematy zabawy tylko maluchom...będą ze Zbyniem, kładli ślimaki na tory tramwajowe...

Tak, to prawdopodobne, że opinia publicz. tym razem nie podchwyci tematu.
    • minstrel515 Zawód: kat. 26.11.11, 10:13
      Trzeba zawczasu pomyśleć o naborze kandydatów i szkoleniu, o utworzeniu ośrodków szkoleniowych, kadrze wykładowców, możliwościach podnoszeniu kwalifikacji i.t.d.
      Nie można powierzać wykonywania tak odpowiedzialnego zadania np. "voluntariuszom", pijanym kierowcom, czy kibolom - nożownikom.
      • voluntariusz Re: Zawód: kat. 26.11.11, 15:13
        Takiego profesjonalimu jak Szechter i Wolińska, Beria i reszta rodzinki, to w wydawaniu i wykonywaniu wyroków śmierci my amatorzy wolontariusze nie dorównamy nigdy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka