j-agat 09.12.11, 21:57 Co,mizerni dziennikarze,musicie czekać na instrukcje od pana Tuska ? hahahaha.... Nam takie instrukcje nie są potrzebne.Co pan Tusk tam załatwił to widać !!! Ale z was sprzedajne PAJACE !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h-mol Re: Tusk nie zachował się jak Cameron 09.12.11, 22:12 Widać, że z artykułu niczego nie zrozumiałeś, ale wy pislamiści tak macie, że lubicie wyć nie mając zielonego pojęcia o co w konkretnej sprawie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Cameron na party"zamieńmy się żonami"przyszedł bez 10.12.11, 11:17 bez swojej żony... Ha ha.. Francuzi są jednak piekielnie złośliwi... i inteligentni.. Bo tak określił jeden z nich voltę Camerona... 10/10.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
marco-wr Pisiorki muszą strasznie się bać Niemców! 10.12.11, 11:59 Bo skoro coś zupełnie normalnego, jak powiedzenie im nie uważają za akt odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri 351 09.12.11, 22:38 Już 1939 Beck powinien pójść z Niemcami. Dobrze więc, że teraz Tusk idzie, ale czemu oddał skórę za nic... Odpowiedz Link Zgłoś
jur56 Tusk nie zachował się jak Cameron 09.12.11, 22:56 PIS-owcy słabi w językach niechrześcijańskich jeszcze nie przeczytali ocen działań swojego PM , jakie już ukazały się w opiniotwórczej prasie na wyspach . Nie mówiąc już o Szkocji . I chyba Panu Cameronowi nie o to chodziło . Przykład Pani Thatcher może się powtórzyć . Odpowiedz Link Zgłoś
kazimirz Bystra Pani Redaktor ! 09.12.11, 23:06 Bardzo sluszne spostrzezenie, bowiem roznica pomiedzy Sloncem Peru, a Premierem brytyjskim Davidem Cameronem jest bardzo jaskrawa. Jeden robi to czego wymagaja obywatele panstwa, ktorego jest glowa, a drugi jest zalosna kreatura, ktorej dzialania sa uwarunkowane aktualnymi sondazami nie majacymi nic wspolnego z interesem tzw panstwa, ktorego niby jest glowa. Tak wiec moherowi Brytyjczycy maja swojego Camerona, a doskonale wyksztalceni Pomroczanie Slonce Peru i innych Zdzichow, Rychow i Mirow. Chwala Generalom ! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Bystry Internauta ! 10.12.11, 06:37 kazimirz napisał: > a drugi jest zalosna kreatura, ktorej > dzialania sa uwarunkowane aktualnymi sondazami nie majacymi nic wspolnego > z interesem tzw panstwa, ktorego niby jest glowa. Daruj, ale tym państwem nie jest jakaś banda PiS-o - Ziobrów, wprawdzie wielce wrzaskliwa, ale od lat przegrywająca wszystkie wybory, jakie są do przegrania... P.S.: Ci inni wyglądają na usatysfakcjonowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
rudydon Re: Bystry Internauta ! 10.12.11, 07:34 ..nie przyszlo ci to twojej rzadko uzywanej glowy lemingu puchaty , ze nie wszyscy mieszkancy Tuskmenistanu chcieliby zyc w Kaczogrodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar rydydon,wczorajszy, nie komentuj po pijaku.. 10.12.11, 07:39 .. hi hi.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
rudydon Re: rydydon,wczorajszy, nie komentuj po pijaku.. 10.12.11, 08:25 ..to znowu ty milicyjny Ajnsztajnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Daruj! 10.12.11, 14:35 rudydon napisał: > ..nie przyszlo ci to twojej rzadko uzywanej glowy lemingu puchaty ... Nie wiem co mi miało tamże przyjść , bo posty chamów czytam tylko do pierwszego bluzgu... Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Re: Bystra Pani Redaktor ! 10.12.11, 11:55 Taki h... jak słonia nos. Urban Odpowiedz Link Zgłoś
blust Tusk nie zachował się jak Cameron i szkoda 09.12.11, 23:16 Cameron nie swiety, prowadzi katastrofalna polityke gospodarcza, ale przynajmniej rozumie jedno: nie ma sensu zobowiazywac sie prowadzic katastrofalna polityke takze w przyszlosci razem ze strefa Euro, zwlaszzcza ze ta"solidarnosc" strefie Euro nic nie da. Strefie Euro oze pomoc tylko emitent Euro - Europejski Bank Centralny. Wlk Brytania czy Polska nie sa emitentami Euro i musza sie bezsilnie przygladac jak Europa sie wykancza tnac deficyty i zwiekszajac bezrobocie i niestabilnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
rudydon ...Brytania jest panstwem powaznym a jaki 09.12.11, 23:19 jest Tuskmenistan kazdy widzi a jak teraz nie widzi to niedlugo zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista a Ty dostałeś już porannego sms-a z centrali i już 09.12.11, 23:34 a Ty dostałeś już porannego sms-a z centrali i już przestałeś się czuć zagubiony w rzeczywistości, jak co dzień wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: a Ty dostałeś już porannego sms-a z centrali 10.12.11, 06:42 mista_onanista napisał: > a Ty dostałeś już porannego sms-a z centrali i już przestałeś się czuć zagubion > y w rzeczywistości, jak co dzień wieczorem? Tyy, a może - bałwan - tak sam z siebie...? Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Cameron własny naród oddał w pacht finasjerze z 10.12.11, 07:22 City i Wall Street.. i tym samy uczynił pierwszy krok do powolnego, ale nieuniknionego politycznego samobójstwa, swojego i swojej partii.. Jakiś czas temu, prasa brytyjska doniosła o rezultatach badań psychologicznych wśród "high flyers", czyli ważniejszych graczy w londyńskim City... Wyniki nie były, przynajmniej dla mnie, zaskoczeniem... Wszyscy wykazują cechy nałogowych hazardzistów, a 68% wśród nich, wykazują silne cechy psychopatyczne... I mamy rezultaty.. dawniej kryzysy zdarzały się co 20-25 lat, później co 10-15 lat.. a teraz mamy zawirowania co 2-3 lata... Hazardzista-psychopata nie chce i nie może czekać.. musi grać.. i tak naprawdę nie dostrzega otaczającej go rzeczywistości... W ostatnich 3 latach City złupiły samych Brytyjczyków, którzy kochali oszczędzać na setki miliardów funtów (miliard - pol. = billion-ang.)... i robią to dalej.. z tym że dobierają się również do biedoty... Tacy szczególni Robin Hood'zi, którzy rabują biednych żeby oddać bogatym... A biednych jest znacznie więcej i trudno będzie ich uciszyć... czyli nastąpi definitywne pożegnanie "old merry England.."..."starej, wesołej Anglii..".. tak jak zakończyło się polowania w czerwonych żakietach... z psami... na lisy.. Nie bez przyczyny, Margaret Thatcher uznana została parę lat temu przez większość Brytyjczyków, za.. po Hitlerze i Stalinie.. najokrutniejszego i znienawidzonego przywódcę w historii świata... Stracili również silne wsparcie dla swoich działań w postaci Ruperta Murdoch'a, który całkowicie się skompromitował, a który swoimi kłamstwami i czarnym PR, wspierał ich oszustwa... To co zrobił Cameron, polski słownik frazeologii politycznej określa jako "przegięcie pały.." ha ha.. Zobaczycie .. i to już niedługo... Ten stary porządek musi odejść... ale trzeba wynaleźć pokojową drogę żeby to osiągnąć... bez wieszania bankierów na latarniach... Inaczej znowu wybuchnie gigantyczna, katastrofalna wojna... (Rostowski i jego koleś mają rację..) A Cameron stracił tę okazję... a może i dobrze..? Nie przepadam za gościem.. fakt.. he he.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Re: Cameron własny naród oddał w pacht finasjerze 10.12.11, 09:35 Cameron zachował się jak typowy marny polityk: wolał krótkoterminowy zysk niż prawdopodobne korzyści w dłuższej perspektywie. Gospodarka Wielkiej Brytanii w znacznym stopniu (około 20%) oparta jest na "przemyśle" finansowym (dla porównania: polska około 3%, niemiecka/francuska około 7%). Więcej "przemysłu" finansowego to miała tylko Irlandia (ponad 30%!), z widomym skutkiem. Jego decyzja wspiera ten przemysł, będzie popularna wśród znacznej części antyeuropejsko nastawionej opinii publicznej, w szczególności pośród wyborców konserwatystów. Jednakże pozostałe 80% brytyjskiej gospodarki silnie uzależnione jest od koniunktury na kontynencie. Kryzys w UE jest bardziej groźny dla W.Br. niż dla reszty krajów Unii, choćby ze względu na pojemność wewnętrznego rynku. Brytyjczycy to nie są głupi ludzie, będą w stanie należycie ocenić separowanie się Wysp od kontynentu. Podsumowując, Cameron przybliżył sobie swoje premierostwo w W. Br. przy najmliższych roszadach kosztem stanu brytyjskiej gospodarki w perspektywie wykraczającej poza 3-4 lata. To bardziej zmartwienie jego wyborców niż nasze. Naszym (Polaków i pozostałych Europejczyków) kłopotem jest to, że Unia bez zgody jednego kraju przestaje być płaszczyzną porozumienia. Albo trzeba stworzyć nową, instytucjonalną płaszczyznę dla 26 krajów, albo zawierać porozumienia o niższym niż unijne statusie, pomiędzy poszczególnymi państwami. W obu wypadkach oznacza to głęboki kryzys polityczny Unii jako struktury, z przemożną stratą dla Polski. Zachwycanie się decyzją Camerona przypomina satysfakcję dzieci w piaskownicy z takiego smarkacza, który obraził się i poszedł, obsypując przedtem wszystkich piachem. Wprawdzie i nas posypał, ale dostało się i tym, których nie lubimy.Problem w tym, że nie ma innej piaskownicy i musimy w niej zostać. Z piachem w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Tusk nie zachował się jak Cameron 10.12.11, 08:33 ...pycha zabija i prowadzi do upadku,tak wlasnie dzieje sie z PIS i SP-Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
india2010 A czego innego można było się spodziewać po 10.12.11, 09:35 prawicowej opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
neskim Taka duża i bogata "Gazeta"... 10.12.11, 09:46 ...Czy nie ma w niej nikogo, kto by - zamiast wymądrzać się i przy...ać innym - potrafił w prostych żołnierskich słowach WYTŁUMACZYĆ DO CZEGO TUSK SIĘ ZOBOWIĄZAŁ I ILE NAS TO BĘDZIE KOSZTOWAĆ. Przecież możecie zamówić komentarz u jakiegoś kompetentnego dziennikarza z zewnątrz (np. Marka Ostrowskiego - byle nie Moniki Olejnik) lub kogoś z PISM. Władzy trzeba patrzeć na ręce, żeby na bieżąco interweniować, aby nie wyszło tak, jak w służbie zdrowia opisuje znawczyni tej problematktki, pani Cichocka (ALE DLACZEGO DOPIERO TERAZ?!) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek Sam czytaj ze zrozumieniem;jeszcze nie wiemy ile z 10.12.11, 10:06 tych 50 mld, które mają wpłacić kraje nie posiadające eurowaluty, przypadnie na Polskę.. Zależeć to będzie od PKB i stanu gospodarki.. I my tych pieniędzy nie dajemy w prezencie.. My je tylko pożyczamy do MFW... Eurozone wpłaca 250 mld... Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Tusk nie zachował się jak Cameron 10.12.11, 10:02 Nie dziwię się Szkotom, że mając "takiego Premiera", chcą wyjść z UK i stworzyć własne PAŃSTWO ! Powodzenia Panowie w KILTACH ! Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Re: Tusk nie zachował się jak Cameron 10.12.11, 10:08 j-agat napisał: > Co,mizerni dziennikarze,musicie czekać na instrukcje od pana Tuska ? hahahaha.. > .. > Nam takie instrukcje nie są potrzebne.Co pan Tusk tam załatwił to widać !!! Ale > z was sprzedajne PAJACE !!! - Nawet gdyby tak było, to byłyby instrukcje od normalnego, a nie obłąkanego człowieka, od którego ty otrzymujesz "instrukcje" ! Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy to niech Naszkowska napisze 10.12.11, 10:46 jakie konsekwencje dla Polski będa miały rozwiązania przyjęte na szczycie, jak jest taka mundra. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czyś Ty, aby, nie pomylił jej z Pytią? 10.12.11, 14:43 medrek_forumowy napisał: > to niech Naszkowska napiszejakie konsekwencje dla Polski będa miały rozwiązania > przyjęte na szczycie, jak jest taka mundra. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Tusk nie zachował się jak Cameron 10.12.11, 10:52 Obama w USA i CAmeron w Anglii bronia tych co wywilali gigantyczny kryzys .Dali dotacje i odprawy milionowe BANKIEROM. Ludzie wyszli na ulice. Ten system jest chory. Dobrze ze UE bedzie miala wglad w inetresy y zyski bankow. Ile zaplacimy to jeszcze za wczesnie ale jestemy w kursioe spraw a Cameron wyprowadzil Anglie z UNII. Dobrze powiedziala Prezydent Litwy. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
degust Donald, dawaj nasze 300 miliardów!!!! 10.12.11, 10:56 kiedyś Kazik śpiewał sto milinów teraz może zaśpiewać 300 miliardów Wstałem dziś, tak jak zwykle, o 5:30 Jeszcze szaro za oknami, dymy snują się po mieście Zjadłem to co zwykle, jak zwykle się nie myłem Wyszedłem z domu, na autobus zaczekałem Gdy autobus przyjechał, ledwo wlazłem do środka Tą linią cala huta jeździ, kogom ja nie spotkał Nagle jeden krzyknął - spójrzcie w okna na wystawy cen Patrzę, Jezu, w sklepach ceny obniżone o 100%%%% Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Krzyczy starszy człowiek z tyłu: - Ja mówiłem, że tak będzie Toć on zwykły taki człowiek jak z nas każdy na zakładzie Gdy pomogli mu rękami, pomogli mu zwyciężyć Widziałeś ty? Ja mówiłem, że tak będzie - Czekaj, czekaj, niech policzę, ile teraz mam pieniędzy - Co ty, oszalałeś? Niepotrzebne ci są więcej Lepiej dobrze się rozejrzyj, popatrz na wystawy cen Patrzę, no tak, w sklepach ceny obniżone o 100%%%% Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Ty na wiecu w naszej hucie obiecałeś nam pieniądze I pamiętam, co mowiłeś, mogłeś liczyć się ze słowem: - Nie chcę jeść tego, co zwykle, chcę żyć tak, jak wy żyjecie No i zobacz, stało się, jest sprawiedliwość na tym świecie Krzyczę teraz już z innymi: - Mówiliśmy, że tak będzie Pomogli mu rękami, pomogli mu zwyciężyć Miej na wszystko baczenie, tu mnie proboszcz kontroluje Nie myślę, nie czuję, wykonuję Gdzie mieszkałem w tej ulicy, sto lat świetlnych do stolicy Pokonałem je zawzięcie, znalazłem to zajęcie Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa Niech zobaczą, jak się gniewa horda krwawego Pollusa Obserwują nasze życie urzędnicy za biurkami Zobacz, przyjrzyj się uważnie, urzędnicy tacy sami Na folwarku jest tak często, że ktoś kogoś kontroluje Ja to czuję! Obiecałeś 300 miliardów, wyraźnie słyszałem I minęło tyle czasu, ja nic nie dostałem Czekam jeszcze trzy dni i ani chwili dłużej Niecierpliwość moja wzrasta, gdy czekanie się wydłuża Moi wszyscy koledzy, oni myślą tak samo Gdy się kładą wieczorem i gdy wstają rano Pamiętają twoje słowa, gdy słuchali cię na placu Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Donald, dawaj nasze 300 miliardów Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Tusk nie zachował się jak Cameron 10.12.11, 11:50 Ziobro powiedział, że gdyby on był premierem Polski, zachowałby się jak Cameron. >Ale nie jest i pewnie nigdy nie będzie, bo T.S. zakaże mu udziału w polityce i życiu publicznym. Niech cierpliwie poczeka na wniosek Sejmu w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Musiałby wstąpić do Platformy... 10.12.11, 14:54 sybirak2 napisał: > Ziobro powiedział, że gdyby on był premierem Polski, zachowałby się jak Cameron > Ale nie jest i pewnie nigdy nie będzie, bo T.S. zakaże mu udziału w polityce I bez TS-u na pewno nigdy nie będzie. Wystarczy wyrok elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Tusk nie zachował się jak Cameron 10.12.11, 12:25 Różnica w tym, że Cameron to polityk niezależny, a Tusk to wasal. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Tusk nie zachował się jak Cameron 10.12.11, 12:57 Czy jest kryzys? Jest. Czy Cameron postąpił właściwie? Nie. Wykorzystał pozycję i siłę Wielkiej Brytanii i próbował uzyskać jeszcze więcej przywilejów. Zapomniła że UE to równość państw i solidaryzm. Na tym się ona opiera a nie na walce "jak najwięcej dla mnie". Oczywiście że państwa członkowskie zawsze dbają o swoje interesy, ale są momenty kiedy ważniejsze są inne, wspólne sprawy. Ten szczyt był właśnie takim. Cameron pozostanie w historii jako ten, który nie potrafił w odpowiednim czasie podjąć męskiej decyzji. Bo właśnie tego nie zrobił swoim koniunkturalnym postępkiem. Mąż stanu czasem musi podejmować decyzje wbrew "opinii ogółu". Później historia przyznaje rację... Takie kryzysy przeżywały inne federacyjne państwa (jeżeli dość ogólnie przyjmiemy że pewne prerogatywy takiego państwa Unia już posiada). Te które się utrzymały (jak USA) są stabilne. W regionach gdzie się rozpadły federacje, jest często niestabilnie. Po prostu - silnemu więcej wolno i łatwiej przetrwać kryzys. Jakie wyjście? Trudno mówić w tej chwili o UE jako jednym państwie. To całkiem nowy twór w historii. Ma część uprawnień i prerogatyw państwa, część zaś zachowały państwa członkowskie. Wszystkie "ponadpaństwowe" uprawnienia UE zostały jej instytucjom nadane za zgodą wszystkich państwa, a nie narzucone. Nie jest to więc uszczuplenie suwerenności narodowej tylko przeniesienie uprawnień na przedstawicielstwo. Narody dalej są suwerenami. Jednak, przy zachowaniu suwerenności narodów, uważam że jedyną rozsądną drogą jest przyspieszenie integracji państw członkowskich. Inaczej - z każdym rokiem będziemy jako Europa tracili gwałtownie na znaczeniu, nie tylko politycznym ale i gospodarczym. Już nas gonią nowe potęgi - Chiny, Indie, Brazylia. Silny więcej może...globalizacja jest rzeczywistością. Nie da się zamknąć w zaścianku "moja chata z kraja". Chyba że ktoś się chce na tę rzeczywistość obrazić, jak dziecko w piaskownicy. Ze wszystkimi negatywnymi konsekwencjami. To jednak nie dla mnie. Wolę trzeźwo widzieć świat. Odpowiedz Link Zgłoś