1zorro-bis 12.12.11, 07:09 ale PIS, ty kaczy baranie NIGDY juz wladzy nie przejmie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terleo PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 07:10 *Jak zrepolonizować Kaczyńskiego? Jak z kaczki zrobić gęś? Jak Scheisslumpenelitenspitze Przewrócić na nic*? V. Dynger von Dumm. Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 07:11 Okropni są bezradni,zadufani w sobie politycy,za wszelką cenę usiłujący utrzymywać się na powierzchni.Bronią swego malutkiego podwóreczka,myśląc,że bronią Ziemi.Prawicowi politycy zawsze używają przymiotników w stopniu najwyższym-jak zagrożenie to "istnienia demokracji",jak kryzys to"wartości",jak zmiany to "ograniczające suwerenność".Można dodać jak opady śniegu to apokalipsa.Ogólnie żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 08:09 Oni są okropni dla ciebie. Tylko że Kaczyński naprawdę głupi nie jest. On tylko odpowiada na "zapotrzebowanie społeczne" części odmóżdżonego elektoratu, i świadomie opowiada bzdury, które ten elektorat chce usłyszeć, w języku, który tenże elektorat rozumie. Inna kwestia, że rzeczywiście przydałaby sie sensowna dyskusja na argumenty, na ile i ustalenia szczytu UE, i nasz udział w tym przedsięwzięciu, są sensowne, i czy przyjęte rozwiązania bedą skuteczne. Ja akurat uważam, z zupełnie odwrotnych niż Kaczyński pozycji, że sensowne nie są i skuteczne nie będą, bo nie dotykają istoty problemu, jakim jest niespłacalność istniejącego zadłużenia wielu krajów "rozwiniętych". Po prostu mówimy o "odzyskaniu zaufania rynków" w celu dalszego rolowania długów, podczas kiedy potrzebna jest całkowita zmiana formuły funkcjonowania tzw. "państw rozwiniętych". Ale takiej dyskusji w Polsce, przy naszej "klasie politycznej", się raczej nie doczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukilukk PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 07:16 PiSowi nie przyklaskuję ale tu mają rację. Wspieramy nie Unię ale banki które kupiły trefne obligacje, obce banki. Instytucje te powinny upaść tak jak każda kiepska firma a na przyszłość powinno sie rozdzielić bankowość inwestycyjną od tradycyjnej to będzie mniej problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 07:46 luki a nie miałeś Ty aby zaproszeń z całego świata by zostać doktorem honoris causa nauk ekonomicznych? a w kwestii repolonizacji to może ktoś w końcu nauczy tego kaczorka mówić po polsku już nie moe słuchac tych - "uniom europejskom" itp Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 11:39 lukilukk napisał: > PiSowi nie przyklaskuję ale tu mają rację. > Wspieramy nie Unię ale banki które kupiły trefne obligacje, obce banki. > Instytucje te powinny upaść tak jak każda kiepska firma a na przyszłość powinno > sie rozdzielić bankowość inwestycyjną od tradycyjnej to będzie mniej problemów > . Ile w Polsce jest polskich banków ? Ile w Polsce jest polskich marketów- firm handlowych ,które dystybuują towary produkowane w Polsce ? Nie wiele. Wiec mówienie o stracie suwerenności przez Polske jest rzeczą utopijną.Wartości się zmieniły jak to,że polacy nie upują polskich wyrobów, a tylko chińskich, niemieckich. Więc gdzie jest ta suwerenność . O tym należy mówić w domu ,kościele,szkole i samemu trzeba dać przykład. proszę spojrzeć na Kaczyńskiego, garnitur zagraniczny, krawat również . O czym ten człowiek chce mówić. Suwerenność to jest formą patriotyzmu, a on ? Nie będę podpierać się epitetami jak on to robi. Wyższy jestem ! Odpowiedz Link Zgłoś
goracy-list Re: PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 12:20 Musze Luki przyznac racje. Tez nie jestem za PIS ale w tym temacie niestety trafili. Co do marketow to polskich marketow nie ma - kiedys myslalam, ze Biedronka jest polska ale tez gdzies przeczytalam, ze jednak nie. Niestety tego juz nie uda nam sie naprawic - mam tylko nadzieje, ze te wszystkie markety placa podatki bo wiem ze kiedys byli zwolnieni na 5 lat po czym po 5 latach zmieniali nazwe aby dalej nic nie placic ale to bylo kiedys nie wiem jak jest dzisiaj. Co do bankow to zdaje sie ze jeszcze sa jakies polskie np. PKO . Zagraniczne banki omijalabym z daleka. A ta cala pomoc na ten parasol rantunkowy to oczywiscie pieniadze dla bankow niemieckich i francuskich - dla spekulantow i tego nie mozna popierac. Slowacy tez byli temu przeciwni, glownie z tego powodu. Obywatele Niemiec tez nie chca bankom pomagac ale Merkozy podjeli taka a nie inna decyzje i teraz wszyscy musza sie zrzucic. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 07:54 O jaka "repolonizacje" pisowcom chodzi? O te "po krwi" - a wiec niech usuna sposrod swych szeregow tych Hofmanow, Jaroslawa (znamy jego rodowod, z tej piastowskiej Polski sie chyba nie wywodzi? Ci ludzie sie osmieszaja, nie znaja nawet historii wlasnej, nawet swych nazwisk, ktore tak wiele mowia. O wielokulturowosci naszej - wiec o jakiej "polonizacji" mysla te nieuki? Ale Jaroslaw ma jedynie ukonczonych 9 klas szkoly - coz wymagac od niego i jemu podobnych? Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 08:01 Nie czepiaj się piastowskiego rodowodu Jarosława. Nikodem Dyzma też się wywodził ze szlachty kurlandzkiej, a ukończył Oxford. Wprawdzie byli tacy, co twierdzili że to nieprawda, ale to złe języki były ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
poznaniak42 PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 08:49 J .K z mentalnoscia proboszcza z jakiejs zapadlej wioski powinien przestac robic ludziom metlik w glowach i zatruwac atmosfere .Juz zapomnial jak nikt w Europie nie chcial z mim rozmawiac ? bo albo byl obrazony , albo ludzi obrazal . Ale jak ktos uwaza siebie a alfe i omege a\, jego klakierzy go w tym utwierdzaja a klecha z Torunia to blogoslawi to trudno sie dziwic ze stracil kontakt z rzeczywistoscia . Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 08:54 Całe PiSdzielstwo modli się po nocach żeby nasz kraj dopadł kryzys albo inne nieszczęście bo tyko wtedy mogą przejąć wladzę, jak narazie to sprawują władzę najwyżej na szczeblu powiatu w niektórych rejonach zacofanych i prymitywnych PiSowskich prawicowo-kościółkowych zadupiach. Suwerenność to mamy ograniczoną od dawna ale przez Watykan, nasz kraj jest najbardziej w Europie a może i na świecie nasycony agenturą watykańską. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 08:55 ...mamy do czynienia z szalencem ,,czlowiekiem -demolka,,juz czas oddac go w rece dobrych lekarzy i szczelnie zamknac ,on widzi tylko zagrozenia ,wrogow,szpiego,krety,zdrajcow ,niszczy i burzy,wyciaga ludzi na ulice aby polala sie krew,a tylko po to aby dokopac D.Tuskowi i Po bo smieli zabrac mu ponowie ,,TRON wladzy,,. SZALENIEC Odpowiedz Link Zgłoś
shoshke PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 09:24 Po co pisać o tym durnym indywiduum? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 09:31 "I apelowała: - Czas na repolonizację Polski" Całkowicie się z tym zgadzam. Polsce bardzo by się przydała ucieczka z watykańskiego jarzma... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 09:46 W ramach repolonizacji Polski proponuję wysłać Kaczyńskiego na przymusowy kurs języka polskiego. Od pierwszej klasy podstawówki. Może wreszcie nauczy się mówić po polsku, bo ten jego wolski bełkot jest dla normalnego człowieka kompletnie niezrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 10:11 Dlaczego takie skromne wymagania.Dlaczego PIS nie domaga sie ponownego chrztu Polski? Z Rydzykiem w roli ojca chrzestnego, Fotyga w roli chrzestnej."Repolonizacja" to stanowczo za malo.Ktore wariatkowo daloby sobie rade z takim przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 10:31 Ten maly polski karaluch ma glowe jak kapusta myslal ze zrobi dla polakow swianteczny podarunek w glowie jego Kapuscianej nakisil smierdzoncej Kapusty srwujanc polakom ma nadzieje ze jak sie najedza jego zglinzny to benda posluznie jemu jak kiedys Rosja Stalinowi lub Niemcy Hitlerowi ten polski czerwonoskory Indianin co chce dac polakom nic tylko dawne Prerie Siuksow Pegerowskich a on Wodz maly Kaczodup zacofany bez rozwoju mozgowego z Szambem ojca Pegerowskiegodalej bendzie moncil polakom ze straca suwerenosc bosa w Uni Europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 10:49 Pis chce raczej rekaczyzacji Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 12:08 Jestem za repolonizacja, ale pod warunkiem ze do tej nowej Polski nie zalapia sie ani Kaczynski ani ta pani prof. podobno Pawlowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkuta77 PiS chce repolonizacji Polski 12.12.11, 12:20 Stan umysłu i geniusz polityczny herszta PISu jest po prostu niezbadany. Otóż od czasu rządu PO wybranego w demokratycznych wyborach, Kaczyński twierdził, że kraj nasz nie jest krajem demokratycznym i jest kondominium obcych mocarstw. O b e c n i e jednak dowiadujemy się, że mamy do czynienia z próbą ograniczenia suwerenności i co za tym idzie ograniczeniem demokracji. Nasuwa się pytanie jak to jest: czy dotąd byliśmy krajem wolnym i demokratycznym, czy opiniodawca jest osobnikiem zrównoważonym, czy jakimś cudem wywinął się psychiatrom??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 Kuriozalna sytuacja. 12.12.11, 16:08 Jak to sie stało,co na to wplynęło.jaka jest przyczyna,że w jednej partii jest tyle ŚWIRÓW? Moze tam panuje jakaś pandemia? Co któryś z wazeliniarzy wielkiego Guru odezwie się, to nonsens wypowiedzi goni nonsens. Niech wreszcie znajdzie się w tej partii ktoś ,jeszcze przy zdrowych zmysłach, i nie bojąc się,że Kaczynski - DYKTATOR wyrzuci go -głośno powie Polakom,że od dawna 'Krół jest nagi" i do tego ciężko chory na władzę! Odpowiedz Link Zgłoś
zbychkyo PiS chce repolonizacji Polski 13.12.11, 07:41 Kaczynski ma racje ,polacy nawet nie wiedza ,ze sa w gorszej sytuacji niz grecja i juz dawno wszystko prawie oddali bez jednego strzalu ,jak przemowic do narodu ,do ich urojonej swiadomosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
asraz PiS chce repolonizacji Polski 13.12.11, 07:55 Jest rano, wstałem, rozglądam się i nie mogę znaleść w czym ja utraciłem suwerenność. Chyba jednak Pan Kaczyński Jarosław jest w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychkyo Re: PiS chce repolonizacji Polski 13.12.11, 08:06 asraz napisał: Niewidzisz ,bo jestes glupi i ograniczony ,zyjesz ze swiadomoscia urojona ,takie glupki powinny tylko do lopaty,oczywiscie nie obrarzajac ludzi ciezkiej pracy ktorzy sa wielkimi patriotami bo zrozumieli co stracili ,od czasu jak weszla solidarnosc do wladzy-szumowiny i krzykacze > Jest rano, wstałem, rozglądam się i nie mogę znaleść w czym ja utracił > em suwerenność. Chyba jednak Pan Kaczyński Jarosław jest w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś