Dodaj do ulubionych

Michalewicz zatrzymany na Okęciu

12.12.11, 15:34
Idioctwo polskich władz mnie nie zaskakuje, ale jak najbardziej mnie przeraża.
Obserwuj wątek
    • oldnick5 Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 15:37
      Chętnie poręczę za niewinność Alesia, a nawet mogę posiedzieć za Niego.
      Stanisław Remuszko
      www.remuszko.pl
      • pyry_na_frytki Czekam na posty kgbistów łysego drania. 12.12.11, 16:03
      • kamyk_wj Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 17:16
        Czemu ręczyć? czemu siedzieć?
        Niedawno pisał Pan, że na Białorusi jest wolność i dobrobyt, a jak ośmieliłem się napisać o represjach wobec opozycji, to zarzucił mi pan kłamstwo.
        Zatem, miast ręczyć, proszę napisać ponownie swoje tezy, aby i inny mogli mieć z tego śmiech.
        • oldnick5 Pomyłka 13.12.11, 05:27
          Sądziem, że moja ironia bije w oczy. Jak widać, myliłem się.
          Stanisław Remuszko
          www.remuszko.pl/blog.php/?p=368
          www.remuszko.pl/blog.php/?p=750
    • flat-ower Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 15:41
      Szkoda, że go nie zatrzymali 13 grudnia! Byłaby piękna paralela z pewną datą rocznicową i obecne, demokratyczne władze mogłyby spokojnie łączyć się życzliwą pamięcią i solidarnością gliniarzy wszech czasów i systemów z ekipą gen. Kiszczaka. Co za wstyd dla tego kraju...
    • saint_just Kolejne buce po zakapowaniu 12.12.11, 15:46
      Alesia Bialackiego. Co za ku.....y i szmaty zatrudnia państwo polskie w prokuraturach ??????????
      To zwykły sabotaż - albo płaci im Łukaszenka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • qumaczek Re: Kolejne buce po zakapowaniu 12.12.11, 17:47
        Kogo tam zatrudniają wiem z własnego doświadczenia MafiaUrzednicza.pl
    • sir_fred Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 15:50
      Wszystko wskazuje na to, że Polscy urzędnicy to pachołki Łukaszenki.
    • miroslove Skandal! 12.12.11, 15:51
      Jak można zatrzymywać opozycjonistę na terenie Polski, na podstawie dokumentów przekazanych przez opresyjny reżim, który go zwalcza? Nieudolność naszych władz wprost przeraża. Jak można było nie wypowiedzieć umowy o współpracy z prokuraturą państwa, które torturuje zatrzymanych?
    • waldemark112 Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 15:55
      Powtarza się historia naiwności premiera w sprawie CBA .CHciał nowego konia trojańskiego to ma.BO kto powołał szefa prokuratury,,która aż do bólu jest praworządna jak przed 30 laty
    • goni_mnie_down Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 15:59
      COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO????????????
      czy oni zdurnieli juz do reszty?????????????????????
      HANBA POLSCE!!!!!!!
    • ryza_wyspa Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:03
      Państwo polskie krok po kroku zdejmuje zasłonę ze swojego świńskiego ryja.
    • goni_mnie_down Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:03
      QRWAAAA to jest skandal jeszcze wiekszy niz wydanie kwitow w wyniku czego skazano innego opozycjoniste na Bialorusi...to hanba skandal i granda w bialy dzien!! Kogo nastepnego zatrzyma oqrwiala prokuratura?Dalaj Lame na polecenie Chin????????????
    • thasis DNO 12.12.11, 16:03
      To jest to czego siegnela Polska pod przewodnictwem Bandy Sikorskiego i spolki
      • wiech01 Re: DNO 12.12.11, 18:36
        thasis, zastanów się, zanim napiszesz. Co ma Sikorski do prokuratury? To tak, jak by do ciebie ktoś miał pretensję o to, że redaktor naczelny Wyborczej się jąka. Pomyśl, myślenie ma przyszłość.
    • rozwado Co z kretynstwo! 12.12.11, 16:04
      Nalezy natychmiast uniewaznic wszelkie umowy tego typu. Inaczej obce panstwa beda hulac areztujac w Polsce kogo zechca. To na dodatek do ABW, CBA i CBSia. To jest zorganizowany miedzynarodowy terror. Chiny kaza nam areztowac Dalaj Lame, do czego teraz dojdzie. Precz z globalizacja wymiaru sprawiedliwosci!
    • goni_mnie_down Skandal i zgroza!!!!! 12.12.11, 16:06
      tem smiec prokurator ktory wydal takie postanowienie powinien w trybie expresowym pozegnac sie ze stolkiem a prokurator naczelny podac do dymisji!!!!
      Wstyd mi za Polske !!!!
      • dolorata Re: Skandal i zgroza!!!!! 12.12.11, 16:55
        Nie mów "śmieć" bo czlowieka nie znasz, może to porząny facet, nie każdy moze być prokuratorem, trzeba mieć tasusia lub mamusie prawnika lub sędziego, lub prokuratora co pracował dla starek władzy i był ok. LIII

(IIIIJUHUHU
    • wojszal Gdzie przyszło mi żyć? 12.12.11, 16:07
      W państwie prawa czy w państwie tuska, gdzie morduje się demokrację? Dlaczego współpracujemy z dyktatorem?
      • westlondon Re: Gdzie przyszło mi żyć? 12.12.11, 16:10
        Badzcie powazni. Postapiono ZGODNIE z obowiazujacym prawem.
        Jesli nie bedzie sie przestrzegac jednego prawa, to dlaczego ma sie przestrzegac innych?
        • stan123 Re: Gdzie przyszło mi żyć? 12.12.11, 17:00
          Jesli on mial azyl polityczny w Czechach, to dostal tez i paszport czeski. Taka jest procedura!
          Dlaczego mimo wszystko go zatrzymano?

Rzad do dymisji!!!
        • prezi777 Re: Gdzie przyszło mi żyć? 12.12.11, 18:06
          Weź się nie ośmieszaj. Rozumiem, że Europejska Konwencja Praw Człowieka to nie jest obowiązujące prawo?
    • kadykianus Polski tłuk. 12.12.11, 16:07
      Do tłuka nie dociera, że prośba nie musi być spełniona. Jest prośbą.
      Trzeba go uczyć myślenia? Droga ta nauka, biorąc pod uwagę wysokość pensji dla tłuka, po ledwo skończonych studiach, w duchu Stalina.
    • lubat Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:09
      Do komentowania zleciały się same durnie, nie mające pojęcia ani o prawie, ani nie mające instynktu samozachowawczego.

Plując na decyzję polskich organów wzywacie jawnie do tego, by łamały prawo. Jeżeli chcecie, by organy państwa polskiego łamały prawo, to jakie macie gwarancje, że one tym łatwiej będą łamane przeciw wam?

Samo zniesmaczenie reżimem Łukaszenki nie wystarcza, by nie stosować się do podpisanej w 1994 roku umowy o pomocy prawnej między Polską a Białorusią. Dopóki się jej nie wypowiedziało, to zas*anym obowiązkiem Polski jest się do niej stosować. Albo trzeba ją wypowiedzieć. Ale skoro od 1994 roku ona trwa, mimo rządów wszystkich odcieni, łącznie z kaczorami, to znaczy, że ona jest także nam potrzebna. Powiedział bym nawet, że bardziej, niż Łukaszence.

• goni_mnie_down Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:13
        posłuchaj cepie!!! ten czlowiek posiada status uchodzcy politycznego i ma udzielony azyl w czechach bedacych czlonkiem UE .Aresztujac go stawiamy sie w sytuacji wspolsprawcy zbrodni łukaszenki i zadne umowy prawne tego nie przekresla. prokuratoir to albo kretyn albo pies łukaszenki.
        • lubat Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:24
          goni_mnie_down napisał:

> posłuchaj cepie!!! ten czlowiek posiada status uchodzcy politycznego i ma udzie
          > lony azyl w czechach bedacych czlonkiem UE .Aresztujac go stawiamy sie w sytuac
          > ji wspolsprawcy zbrodni łukaszenki i zadne umowy prawne tego nie przekresla. pr
          > okuratoir to albo kretyn albo pies łukaszenki.

No popatrz palancie! Co by oni bez ciebie zrobili? Nawet nie wiedzą, że gostek ma azyl. Może wyślij im SMS z informacją...

Smutne tylko, że każdy dureń uważa się od mądrzejszego od całego sztabu prawników MSZ czy MSW a pewnie i na Ministerstwie Sprawiedliwości się oparło, bo nikt nie miał wątpliwości, jak żurnalia i forumowe ćwoki potraktują sprawę. Najgłupiej jak można, byle głośno.
          • goni_mnie_down Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:29
            mam w dupie takie procedury i takich sqrwialych urzedasow z toba na czele psie lukaszenki!!!
            to sa wszystko efekty braku dekomunizacji w polsce..ciagnie sie ten smrod za nami 20 lat i konca odoru nie widac!!!
            • lubat Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 19:37
              goni_mnie_down napisał:

> mam w dupie takie procedury i takich sqrwialych urzedasow z toba na czele psie
              > lukaszenki!!!
              > to sa wszystko efekty braku dekomunizacji w polsce..ciagnie sie ten smrod za na
              > mi 20 lat i konca odoru nie widac!!!

Ciebie nie _goni_down, on cię już dopadł i trzyma.
              To, że masz w dupie procedury, to nic dziwnego, w końcu to akurat świadectwo każdego "prawdziwego Polaka".

Ale już zupełnie debilnie brzmią narzekania na brak dekomunizacji w ustach tępaka, który akurat domaga się komunistycznego widzimisię w postępowaniu prawnym i ignorowania przepisów prawnych jak za towarzysza Bieruta, które w tym przypadku nakazywały policji zatrzymać człowieka, bo to był nakaz Interpolu.
              • prezi777 Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 20:45
                Ale Polskę obowiązuje jeszcze Europejska Konwencja PRAW CZŁOWIEKA. Umowy międzynarodowe mają miedzy sobą hierarchię. To co prezentujesz to nazistowska praworządność która nie ma nic wspólnego z praworządnością. Ta ostatnia bowiem uwzględnia nie mityczną procedurę ale ogół prawa obowiązujący w danym Państwie.
          • stan123 Jesli mial azyl w Czechach to mial paszport czeski 12.12.11, 17:04
            czyli Unii Europejskiej. Znam to bo 45 lat temu mialem podobna sytuacj, byc moze przez Twoich krewnych w UB.

Pozdrawiam,
            smh
          • kuma1 Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 18:15
            Wątpię czy Ci inteligenci z Prokuratury wiedzieli na kogo się porywają i z kimkolwiek to konsultowali.Raczej stawiam na niedouctwo lub działanie na szkodę państwa jako ,że może uda się coś przylepić rządowi.Bez przegnania zasrańców zziobrznych i innych spisiałych ćwoków z wpływu na wolność jednostki ,małe szanse na poprawę w kraju i poprawę wizerunku Polski .
            • 1zorro-bis Same debile w Polsce pracuja? 12.12.11, 18:39

w prokuraturze i strazy granicznej? W glowie sie nie miesci....
      • man_sapiens Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:26
        > Do komentowania zleciały się same durnie, nie mające pojęcia ani o prawie,

Wszelkie proporcje zachowując: Żydów do Auschwitz wysyłano też zgodnie z (niemioeckim) prawem. To ratujący Żydów (np. Sendlerowa) łamali prawo.
      • flat-ower Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:27
        Kolego, spoko! 30 lat temu francuzi, Niemcy, Włosi i kto popadnie też mieli prawa, umowy międzyrządowe a nagminnie interpretowali je na korzyśc Polaków , tzw. "bohaterów" solidarności uciskanej ! Teraz też mógłby fagas z SG "zagapić się" w drugą stronę a drugi mógłby szepnąć słówko Michalewiczowi by sppieprzał ! Przecież nawet w stanie wojennym byli porządni milicjanci co umieli przymknąć oko !!!
      • dolorata Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:57
        Popieram twoje zdanie. chociaż dla prawników nie mam żadnego szacunku, w mojej opini

isanyoneup
      • prezi777 Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 18:08
        Umowa z Białorusią jest układem dwustronnym. Europejska Konwencja Praw Człowieka jest układem wielostronnym dotyczących PRAW CZŁOWIEKA. To co prezentujesz to tania praworządność. Umowy międzynarodowe nie są sobie równe.
    • bb80 Od kiedy to tow. Łukaszenka 12.12.11, 16:12
      steruje polskim wymiarem sprawiedliwości...
    • zwo3119 Ale do awantury kosztem mniejszości polskiej 12.12.11, 16:12
      to PiS/PO/SLD pierwsi. I do pouczania, co to demokracja. Jeden genetyczny patriota nawet pojechał ze szczoteczkę do granicy bo wiedział, że nic mu nie zrobią.

Ten człowiek ma azyl polityczny, który chroni go przed wydaniem na Białoruś. Właśnie dlatego istnieją azyle i niema to nic wspólnego z umową o pomocy. Nawet jeśli zarzuty polityczne są podpierane kryminalnymi (bo o te zawsze łatwo). Wyjątkowa bezczelność i głupota połączona z łamaniem umów międzynarodowych. To gorsze niż wstyd.
    • osiolek_pepe Tuskaszenka = łukaszenka 12.12.11, 16:17
      J.W.
    • kotek.filemon Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:19
      I władze tego nadwiślańskiego bantustanu mają czelność pouczać władze Ukrainy, co zrobić z piękną Julcią, hehe...
    • david5555 jedno słowo : tragedia.- 50 lat do demokracji 12.12.11, 16:22
      nie ma słów , naprawdę
    • man_sapiens Debilizm wyjątkowy 12.12.11, 16:22
      1. Czy nikt nie sprawdza kogo i za co chce zatrzymać Białoruś?
      2. Czy urzędnik ze straży granicznej po stwierdzeniu, że gość jest na liście podanej przez Białoruś nie dzwoni do swoich przełożonych, a ci nie słyszą po konsultacji w MSZ "puścić, udawać że się nic nie wie"? Jeżeli to akurat Białoruś czy inny kraj łamiący prawa człowieka szuka kogoś, to wskazana jest specjalna ostrożność.
      Debilizm polskich urzędników jak zawsze sięga zenitu. Już widzę te móżdżki 6x9 memłające "takie som procedury". I takie jest rozmiękczenie mózgu.
    • szoferek1 Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:25
      To kpina z całego demokratycznego świata.I dziwić się że ludzie w Polsce siedzą w pierdlach za niewinność?
    • don_kichot01 Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:26
      Znowu polskie urzędasy i biurwy " przechodzą samych siebie " stając na straży interesów czerwonego satrapy Łukaszenki. Wywalić ich wszystkich debili "na zbity pysk", gdyż poprzednia afera niczego ich bezmózgich nie nauczyła! Widać z tego i innych przypadków, że polska prokuratura stanowi dalej rezerwat aparatczykowskich idiotów!
    • vikaromaniuta Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:29
      Rozumiem że teraz Białoruś też nie ma obowiązku wydawania Polsce polskich przestępców....
      • goni_mnie_down Re: Michalewicz zatrzymany na Okęciu 12.12.11, 16:34
        jak nie odrozniasz wydania pospolitego bandyty od opozycjonisty z azylem politycznym na terenie UE -na dodatek bylego kandydata na prezydenta Bialorusi to nie mamy o czym rozmawiac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka