Dodaj do ulubionych

Tusk u Lisa: Żadnej decyzji nie wykluczam, jest...

20.12.11, 07:30
Czy to jest propaganda? Tak!
Jak wyglądałaby Polska bez dotacji unijnych, które obecnie dają siłę napędową naszej gospodarce?
A jak wyglądałby problem wieku emerytalnego (67 lat) gdyby 1,5 miliona ludzi pracowało i płaciliby składki emerytalno - rentowe za siebie na poczet przyszłej emerytury. Gdzie jest dla nich praca?
To jest kapitalizm z historycznych lat "30" XX w.

Kryzys? jaki kryzys nam się wmawia. Ci co pracują pensje dostają tak samo jak w latach poprzednich i tak samo kupują, wypoczywają uczą się itp. i itd.
Obserwuj wątek
    • pis_busters Re: Kto przeżył PRL i Kłamczyńskiego temu żaden kr 20.12.11, 07:40
      Kto przeżył PRL i Kłamczyńskiego temu żaden kryzys niestraszny...
      • pal666 Re: Kto przeżył PRL i Kłamczyńskiego temu żaden k 20.12.11, 08:09
        nie dość, że głupi to jeszcze somnabulik i konfabuluje przez sen.
        • koloratura1 Re: Kto przeżył PRL i Kłamczyńskiego temu żaden 20.12.11, 08:19
          pal666 napisał:

> nie dość, że głupi

Ale - na pewno nie cham.
          W odróżnieniu...
          • pal666 Re: Kto przeżył PRL i Kłamczyńskiego temu żaden 20.12.11, 08:25
            zapewniam cię, że cham. Odsyłam do jego postów, których tu jest wiele. Nie będę mu współczuć, że przeżył ten straszny czas represji 2005-2007, bo skoro pisze takie bzdury, to spędzał te lata gdzie indziej, ale nie w Polsce.
            • koloratura1 Re: Kto przeżył PRL i Kłamczyńskiego temu żaden 20.12.11, 08:38
              pal666 napisał:

> zapewniam cię, że cham. Odsyłam do jego postów,

Jego posty pamiętam i - wybacz - ale mam inne zdanie. Zarówno na jego temat, jak i Twój.

których tu jest wiele. Nie będę
              > mu współczuć, że przeżył ten straszny czas represji 2005-2007, bo skoro pisze
              > takie bzdury, to spędzał te lata gdzie indziej, ale nie w Polsce.
              >
              • pal666 Re: Kto przeżył PRL i Kłamczyńskiego temu żaden 20.12.11, 08:42
                Tak jakoś za bardzo nie przejmuję się Twoim zdaniem. Pozostanę przy swoim zdaniu. Cieszę się, że masz na mój temat złe zdanie, byłbym niepocieszony, gdyby było inaczej.
                • koloratura1 Jestem niepocieszona! 20.12.11, 08:55
                  pal666 napisał:

> Tak jakoś za bardzo nie przejmuję się Twoim zdaniem. Pozostanę przy swoim zdaniu.

Nie rób mi tego, ja tego nie przeżyję ;)
                  • pal666 Re: Jestem niepocieszona! 20.12.11, 09:20
                    Trzymaj się, bądź dzielna, poczytaj sobie na poprawę nastroju "Jak hartowała się stal" albo "Skrócony kurs..".
                    • koloratura1 "Manifest Komunistyczny" to pies?! 20.12.11, 09:26
                      pal666 napisał:

> Trzymaj się, bądź dzielna, poczytaj sobie na poprawę nastroju "Jak hartowała się
                      > stal" albo "Skrócony kurs..".

A może ja to umiem na pamięć?

• pal666 Re: "Manifest Komunistyczny" to pies?! 20.12.11, 10:02
                        jak śpiewała pewna piosenkarka: "wszystko się może zdarzyć"... nie zdziwiłbym się, gdybyś była ich autorką.
                        • koloratura1 Re: "Manifest Komunistyczny" to pies?! 20.12.11, 10:13
                          pal666 napisał:

> jak śpiewała pewna piosenkarka: "wszystko się może zdarzyć"... nie zdziwiłbym
                          > się, gdybyś była ich autorką.

Bóg Ci zapłać, ale mnie - niestety - przeceniasz...
                          • pal666 Re: "Manifest Komunistyczny" to pies?! 20.12.11, 10:55
                            dziękuję....ale twoja wypowiedź ukazuje dzielącą nas przepaść: dla mnie byłby to powód do wstydu.
                            • koloratura1 Re: "Manifest Komunistyczny" to pies?! 20.12.11, 12:26
                              pal666 napisał:

> dziękuję....

Za co?
                              • pal666 Re: "Manifest Komunistyczny" to pies?! 20.12.11, 12:47
                                za Bóg zapłać.
    • alakyr Tusk niereformowalny. 20.12.11, 07:42
      .....Dziś filozofią narodową, nie tylko rządu, jest dostosowywanie działań, instrumentów do prawdziwych zagrożeń, a nie do wyobrażeń czy ideologii.....

Czyli na wizję Polski za lat 20-30 nie ma co liczyć, zresztą po tym faciu trudno się spodziewać jakiegoś programu, poza tępą kontynuacją planu Balcerowicza i prowadzeniu polityki partyjnej tu i teraz.
      Credo - możemy dyskutować pod warunkiem że zgodzicie się ze mną.

• rozwado Re: Tusk niereformowalny. 20.12.11, 08:03
        Chyba nie masz zielonego oljecia na czym polegal plan Balcerowicza, wiec lepiej siedz cicho.
        • alakyr Re: Tusk niereformowalny. 20.12.11, 21:13
          Oczywiście że nie mam, tak sobie po prostu piszę, głównie dla tych, którzy trochę więcej rozumieją od Ciebie.
      • money.pl To niestety niereformowalni sa ci 20.12.11, 08:11
        ktorzy wciaz powtarzaja wierszyk jakze znany
        "niech na calym swiecie wojna,byle nasza wies spokojna"
        Jeden z takich..powstrzymam sie od epitetu,pisz etam w komentarzu "Jaki kryzys ??Ludzie pracuja,dostaja pensje,jezdza na wczasy itd."
        A czyja to zasluga czlowieku??Czyja zasluga ,ze wciaz Polska jest bez recesji i na plusie ???Kaczynskiego pewnie i jego oszolomow??
        A co zrobia ci co dostaja pensje,gdy padnie ich firma"??Gdy padna tysiace idziesiatki tysiecy firm,gdy np.pogorszy sie we Francji a to glowny odbiorca Niemiec a Niemcy sa naszym glownym odbiorca???Czy wy naprawde nei rozumiecie jak to dziala???Czy naprawde myslicie ze Polska moze cokolwiek zrobic sama,POZA Unia ???
        Wystarczy,ze nam w koncu zamkna granice jak kiedys i obloza wszystko clami i juz po nas i juz mamy puste polki i zablokowane konta.
        Tusk jest najlepszym mezem stanu i ptemierem ,jakiego mielismy ale ciemna masa tego nie rozumie,albo rozumie ale w polskiej,bezinteresownej,podlej zawisci marzy,zeby sie potknal.Nie rozumiejac,ze wtedy bedzie takz ei po nich
        • hen-live Re: To niestety niereformowalni sa ci 20.12.11, 10:40
          Dobrze napisales,zgadzam sie z Toba.
        • alakyr Re: To niestety niereformowalni sa ci 20.12.11, 21:19
          Nie podniecaj się, w Polsce ludzie pracują, w Niemczech, Francji, Włoszech. Wszędzie dostają pensje, PKB jest stabilne. Kryzys dotyczy finansów budżetowych krajów UE co wcale w przypadku utrzymania strefy euro nie ma wpływu na produkcję materialną i usługi.
          Owszem, jeżeli strefa Euro się wywróci będzie problem ale też nie spowoduje sytuacji że firmy staną a ludzie przestaną pracować.
          Kryzys jest potrzebny Tuskowi do przeprowadzenia cięć, metodą zastraszenia.
    • rozwado Tusk u Lisa: Żadnej decyzji nie wykluczam, jest... 20.12.11, 08:01
      Jak bedzie w Polsce lepiej, to Kaczora, Ziobre i Kurskiego szlag trafi z wscieklosci. Ich uratowac moze tylko kleska Polski.
    • jurber1 Tusk u Lisa: Żadnej decyzji nie wykluczam, jest... 20.12.11, 08:06
      Tusk coraz gorzej wygląda - widać po nim wielkie napięcie i przepracowanie. To nie do uwierzenia, że w Polsce mamy lidera któremu - po 4 latach rządzenia, w kryzysie, po katastrofach i powodziach - ufa 52% społeczeństwa. Mamy szczęście i może pierwszy raz nie sprawdzi się porzekadło: "NIKT NIE JEST PROROKIEM WE WŁASNYM KRAJU"
      • money.pl Dokladnie,ilosc pracy jaka 20.12.11, 08:12
        premier wykonuje jest niewiarygodna ale boje sie,ze on naprawde juz nie ebdzie wiecej kandydowac i boje sie,co sie stanie z naszym krajem,gdy do wladzy wroca szalency z PiS
        • koloratura1 Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 08:33
          money.pl napisał:

> ilosc pracy jaka premier wykonuje jest niewiarygodna

I - nic dziwnego - że to po nim widać...

> ale boje sie,ze on naprawde juz nie
          > bedzie wiecej kandydowac

Skoro tak powiedział...

> i boje sie,co sie stanie z naszym krajem,gdy do wladzy wroca szalency z PiS

Czemu mieliby wrócić?
          Przecież ta banda, nawet na spółkę z tym, co ostatnio z niej wypączkowało, nie ma cienia szansy na wygranie jakichkolwiek wyborów. Nigdy.
          • pal666 Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 08:39
            Ależ ten wątek przypomina komunistyczny spęd ! Deja vu, jak Boga kocham ! W tym miejscu powinniście wstać i nagrodzić Ukochanego Przywódcę oklaskami na stojąco.
            • koloratura1 Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 08:51
              pal666 napisał:

> Ależ ten wątek przypomina komunistyczny spęd ! Deja vu, jak Boga kocham ! W tym
              > miejscu powinniście wstać i nagrodzić Ukochanego Przywódcę oklaskami na stojąco.

OK. Możesz sobie wstać, usiąść, położyć się, albo i uklęknąć; Twój wybór.
              Tylko czemu to wezwanie kierujesz do mnie?!

• pal666 Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 09:22
                domyśl się.
                • koloratura1 Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 09:28
                  pal666 napisał:

> domyśl się.

Nie śmiem próbować...
                  • buttercuo Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 10:17
                    Eee tam kolatura1 - przecież wiesz czemu.

Jesteś przedstawicielem przypadkowego społeczeństwa, lemingiem podążającym ślepo ku zagładzie, może i homo -sovieticusem a na pewno osobnikiem podatnym na wpływy "cywilizacji turańskiej".

A z kim rozmawiasz ? Z przedstawicielem NARODU POLSKIEGO (obowiązkowo z dużych liter)- świadomym swoich praw i obowiązków , nieskażonym kolaboracją z wrogami NARODU i POLAKOW. I do tego osobnikiem miłosiernym który pod maską superinteligentnego i bezlitosnego demaskatora spisków antypolskich kryje oblicze swe jaśniejące współczuciem wobec Ciebie - nieukształtowana istoto - i chce nieść kaganek prawdy w ostępy nieprawości.

Doceń to - i nie traktuj pal666 - jak smarkatego gimnazjalistę.
                    • koloratura1 Mea culpa! Obiecuję poprawę... 20.12.11, 10:59
                      buttercuo napisał:

> Eee tam kolatura1 - przecież
                      (...)

Dzięki, dzięki po stokroć.
                      Nareszcie zostałam przywołana do porządku!

> nie traktuj pal666 - jak smarkatego gimnazjalistę.

Postaram się, choć może to być zbyt trudne...

PS.: Fajnie, że na Forum bywają nie tylko osobniki o mentalności i inteligencji pal-ów.
                      • pal666 Re: Mea culpa! Obiecuję poprawę... 20.12.11, 11:11
                        jak fajnie poprawić sobie samopoczucie z rana ....
                        A ten butter-jak-mu-tam - co za wzorcowa analiza socjologiczna, schematyzm a la Czerska zaliczam na "6".
                        Lemingu butter-jak-mu-tam, mam dla ciebie dobrą wiadomość: wreszcie będzie premia !
                        • koloratura1 Re: Mea culpa! Obiecuję poprawę... 20.12.11, 12:31
                          pal666 napisał:

> jak fajnie poprawić sobie samopoczucie z rana ....
                          > A ten butter-jak-mu-tam - co za wzorcowa analiza socjologiczna, schematyzm a la
                          > Czerska zaliczam na "6".
                          > Lemingu butter-jak-mu-tam, mam dla ciebie dobrą wiadomość: wreszcie będzie premia !

Fajnie, ale czemu żeś się podpiął pode mnie? Taż ja nie butter-jak-mu-tam !
                          • pal666 Re: Mea culpa! Obiecuję poprawę... 20.12.11, 12:49
                            przecież w waszych klimatach nie liczy się jednostka, tylko KOLEKTYW, zapomniałaś ?
                            • koloratura1 Nie rozumiesz prostego pytania? 20.12.11, 20:45
                              pal666 napisał:

> przecież w waszych klimatach nie liczy się jednostka, tylko KOLEKTYW, zapomniałaś ?

Powtarzam pytanie: czemu się pode mnie podpiąłeś?

• buttercuo Re: Mea culpa! Obiecuję poprawę... 20.12.11, 23:39
                            Bo ... kolaturo1

Intelektualnie to pal666 miażdzy lemingowy kolektyw.

Ale ... każda inteligencja, niestety, ma swoje granice - w przypadku indywidualisty pal666 jej granice wyznacza niezwykle skomplikowany konsomolsko-czerski system odpowiedzi na posty istniejacy na tym pseudopolskim forum.

Ale walczy do końca - to trzeba mu oddać.

• koloratura1 Przekonałeś mnie! 21.12.11, 07:02
                              buttercuo napisał:

> Bo ... kolaturo1
                              >
                              > Intelektualnie to pal666 miażdzy lemingowy kolektyw.
                              >
                              > Ale ... każda inteligencja, niestety, ma swoje granice - w przypadku indywidualisty
                              > pal666 jej granice wyznacza niezwykle skomplikowany konsomolsko-czerski
                              > system odpowiedzi na posty istniejacy na tym pseudopolskim forum.
                              >
                              > Ale walczy do końca - to trzeba mu oddać.

Już nigdy więcej go nie tknę, słowo honoru!

PS.: Zresztą - nie będę miała szansy, bo jego nowe posty wyświetlać mi się nie będą. Skorzystałam z opcji po prawej stronie i wpisałam go na moją czarną listę.
                            • pal666 Re: Mea culpa! Obiecuję poprawę... 22.12.11, 23:50
                              ooo, butter-jak-mu-tam się odezwał, tylko,żeby od tego heroicznego wysiłku porcesorek ci się nie przepalił wykształciuszku.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 08:54
              Mi to przypomina pielgrzymki Wojtyły: wszyscy mają klękać i zachwycać się geniuszem Wielkiego Polaka.
            • hen-live Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 10:46
              Wystarczy ze juz jest jeden ukochany prezes Jaroslaw Polske zbaw ktoremu wierszyki czytaja dzieci.
            • pn-ski Pieprzony komuch Kaczynski 20.12.11, 12:06
              <leż ten wątek przypomina komunistyczny spęd !>

Jest różnica: nie ma przymusu ani cenzury. Każdy pisze, co uważa. Warto było tego dożyc.

Przyjeżdżając do Polski w latach 2005 -2007, to było ponure deja vu. W telewizji codziennie długie reportaże z akcji służb specjalnych, codziennie jacyś obywatele wleczeni w kajdankach do bud policyjnych, mlaskający typ pieprzący farmazony w stylu Gomułki i jego głupkowaty klon prezydent , wykrzykujący co chwila w spocie telewizyjnym "na armii nie wolno oszczędzać!". Prawdę mówiąc, odczułem ulgę, jak ten samolot pierd.olnal o ziemie w Smoleńsku. Rozpacz narodowa, przypominająca te obecna w Korei Północnej, na szczęście szybko się rozwiała w oparach helu (dzięki, mecenasie Rogalski) i przerodzila w smiech, i teraz mamy Tuska, mamy optymizm, mamy stabilizacje, i fajnie, że te faszystowskie mendy ze sztandarami i pochodniami łażą czasami po ulicach, bo to jest przypomnienie i gwarancja, ze PiS nie wróci do wladzy.
            • nerwus0 Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 12:07
              Wiesz co pal666. Przestań cudzołożyć!
          • gderrdar Re: Nie wrócą, nie ma obawy. 20.12.11, 09:00
            Płacą ci za te wiadra wazeliny czy takim głupkiem jesteś. A może jesteś takim owsikiem w tyłku władzy, masz cieplutko i miło. Ale pamiętaj kiedyś skończysz w sedesie owsiku jeden.
            • koloratura1 Weź to pod uwagę, jeśli chcesz ze mną rozmawiać 20.12.11, 09:18
              gderrdar napisał:

> Płacą ci za te wiadra wazeliny czy takim głupkiem jesteś.

Wiedz, że posty kierowane do mnie czytam tylko do pierwszej chamskiej odzywki, bo nie lubię babrać się w g...nie.
              Ergo - dalej, to już strzępisz klawiaturę na darmo...
              PS.: Następnym razem spróbuj kulturalnie (jeśli potrafisz).
              • pal666 Re: Weź to pod uwagę, jeśli chcesz ze mną rozmawi 20.12.11, 09:24
                jeżeli czytasz posty tylko do pierwszej chamskiej odzywki, to skąd możesz wiedzieć, co pisze niejaki opluwacz pis_busters (busted) ?
                • koloratura1 Jego też piotraktuję jak Ciebie 20.12.11, 09:34
                  pal666 napisał:

> jeżeli czytasz posty tylko do pierwszej chamskiej odzywki, to skąd możesz wiedz
                  > ieć, co pisze niejaki opluwacz pis_busters (busted) ?

A co ma do tego ten jakiś opluwacz... ???!!!

Bądź pewien, że jeśli on odezwie się do mnie po chamsku, to - naturalnie - nie będę wiedziała, co pisze po tej pierwszej chamskiej odzywce.
                  I w ogóle nie będzie mnie to interesowało.
                  • pal666 Re: Jego też piotraktuję jak Ciebie 20.12.11, 10:59
                    Do Ciebie on nie odzywa się po chamsku, bo w większości spraw się zgadzacie a jego chamstwo nie włącza się przy wzajemnym klepaniu po pleckach.
                    Ten osobnik traktuje po chamsku opinie niezgodne z jego poglądami.
                    • koloratura1 Re: Jego też piotraktuję jak Ciebie 20.12.11, 12:16
                      pal666 napisał:

> Do Ciebie on nie odzywa się po chamsku

To i nie będzie traktowany jak Ty.
                      Ot i tyle.
                  • pn-ski pierwsza zasada: nie karmic trolla pal666 20.12.11, 12:15
                    to głupek wsiowy, ale dość skutecznie weksluje temat na boczny tor
                    • koloratura1 Re: pierwsza zasada: nie karmic trolla pal666 20.12.11, 12:22
                      pn-ski napisał:

> to głupek wsiowy, ale dość skutecznie weksluje temat na boczny tor

Postaram się.
                      Już go nawet wpisałam na moją czarną listę i jego posty nie powinny mi się więcej wyświetlać.
                      • pal666 Re: pierwsza zasada: nie karmic trolla pal666 20.12.11, 12:53
                        Jakie to rozczulające jak towarzystwo wzajemnej adoracji klepie się po pleckach..... aż się wzruszę, co za solidarność i siła kolektywu. Tylko, żeby wam od tego zwierania szeregów nie puściły zwieracze.
                        A ty, kundelku, pn-ski, czy jak ci tam, mam dla ciebie wiadomość: jeszcze musisz długo nad sobą pracować, żeby mnie obrazić, oj długo.
                        • nerwus0 pal666 20.12.11, 12:58
                          Nie cudzołóż!
      • pal666 Polecam ubolewającym nad "przepracowaniem" Tuska 20.12.11, 10:04
        www.rp.pl/artykul/9157,775675-PO-narzedziem-Donalda-Tuska---Gursztyn.html?p=2
        • obraza.uczuc.religijnych A ja nie polecam 20.12.11, 10:17
          choć pelikany łykną gursztynowy tekst bez popitki. A miło się ogląda pelikany łykające to co im wygodne.
          • pal666 Re: A ja nie polecam 20.12.11, 11:03
            Nie kumam Twojej bajki o pelikanach, to jakaś próba zabicia faktów słowotokiem. Dlaczego nie polecasz innym tego tekstu ? Dlaczego nie chcesz, żeby każdy przeczytał i miał własne zdanie ?
            Jeżeli czytałeś ten tekst, to pogadajmy na jego temat.
            Nadal konsekwentnie poleca go wszystkim.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: A ja nie polecam 20.12.11, 11:12
              Ależ niech każdy kto chce go sobie przeczyta, nie mam nic przeciw temu, tyle że ten tekst nie nadaje się do polecenia, to taka pisanina dla pelikanów, ale dobrze wiedzieć co propagandziory w typie Gursztyna wypisują.
              • pal666 Re: A ja nie polecam 20.12.11, 12:55
                co tam jest nieprawdą ?
                • obraza.uczuc.religijnych Re: A ja nie polecam 20.12.11, 13:08
                  Nie siedzę w PO więc nie wiem co z tego artykułu jest prawdą a co nie, ale to typowe dla dziennikarskiej pisaniny. Kiedyś bnapiali że oglądając telewizję Tusk wykrzykuje coś przy swoich współpracownikach i co? Ktoś z czytelników miał wykazywać że to nieprawda? Nie ma takiej możliwości. Po prostu człowiek myślacy musi podchodzić z dystansem do pisaniny Gursztyopodobnych a nie polecać tekst dlatego ze pasuje nam do obrazu Tuska jaki "samodzielnie myślący" mają wytworzony przez swoje ałtorytety.
                • obraza.uczuc.religijnych A najlepsze u gursztynopodobnych 20.12.11, 13:09
                  jest to, że swoje oceny takie jak ta:
                  Trik ministra i tak jest maleńkim grzechem w porównaniu ze skandalem, jakim było zlekceważenie całego parlamentu. Nie może być bowiem tak, że Sejm dowiaduje się o kierunkach polityki zagranicznej z gazet. A tak się stało z berlińską mową Sikorskiego. Gdy zaś po długiej i gorszącej awanturze doszło do debaty, to ta posłużyła nie tyle do przedstawienia programu politycznego, ile do rozgrywki z opozycją na potrzeby wewnętrznej popularności.
                  mają robić za obiektywną prawdę.
                  • pal666 Re: A najlepsze u gursztynopodobnych 20.12.11, 17:16
                    Nie zgadzam się z Tobą. W dyplomacji liczy się "otoczka". To, ze Sikorski wygłosił swoje expose w Berlinie a nie w polskim sejmie, to też komunikat. Jasny i czytelny. O wymowie dokładnie takiej jak opisuje to Gursztyn.
                    Skoro miałeś ten artykuł w ręku, to co powiesz choćby o sprawie z Kwiatkowskim, o trybie powołania wojewodów, marginalizacji samodzielnych polityków PO (Schetyna) ?
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: A najlepsze u gursztynopodobnych 21.12.11, 08:26
                      Nie, to nie ma takiej wymowy w jakiej opisuje to Gursztyn.
                      Co powiem o pozostałych wymienionych przez ciebie rzeczach? Otóż powiem, że gdyby to wszystko nier miało miejsca to wklejałbyś tu teraz link do tekstu Gursztyna, w którym pisałby ów Gursztyn, że Tusk jest słaby, nie panuje nad partią, koterie wyznaczają kogo ma nominować. Po prostu Gursztyn jest tak zadaniowany, żeby zawsze było i tak źle, i tak niedobrze.
                      • pal666 Re: A najlepsze u gursztynopodobnych 21.12.11, 19:01
                        Nie interesuje mnie, kto napisał o tych działaniach Tuska. Ważne jest, czy tak było czy nie. Znów słowotokiem chcesz zabić fakty.
    • pal666 Patrzę na zdjęcie nad publikacją, 20.12.11, 08:12
      i zastanawiam się, który z nich dwóch ma dłuższy nos: Piłkarz czy Politruk ?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Patrzę na zdjęcie nad publikacją, 20.12.11, 08:27
        Najdłuższy ma Gargas ale jej nie ma na zdjęciu.
    • sphinxpinastri 381 20.12.11, 08:48
      Co za piepsipaplipsianina! Tego się ani czytać, ani słuchać nie da. Tusk pippsiapi tak samo, jak i Kaczyński. Obaj to zło, które trzeba przeczekać, jak się przeczekuje gradobicie.
    • leuciscus Tusk u Lisa: Żadnej decyzji nie wykluczam, jest... 20.12.11, 08:52
      Panie Premierze. Emeryci nie wyjdą na ulicę, nie zatrzymają pociągów, nie zablokują dróg etc. Dlatego tak łatwo można pozbawić ich praw, których i tak mają niewiele. Jałmużna kwotowa, która nic wspólnego nie ma z waloryzacją, bo nie pokrywa kosztów inflacji tym, którzy przez całe życie ciężko pracowali i inwestowali w swoją wiedzę i umiejętności. Ale mimo wieku emeryci mają dobrą pamięć. PO zapomina, że to nie afery lecz brak waloryzacji emerytur zmiótł kiedyś rząd SLD - bo emeryci na nich nie zagłosowali. 4 lata szybko miną, wielu z nas umrze w tym czasie, ale reszta tego rozboju nie zapomni. A ta reszta to ciągle wielu.
      Wczoraj pierwszy raz nie słuchałem Pana do końca... Moja Matka mawiała o takich krągłoustych kłamczuszkach "słodkopierdzący"
      • koloratura1 Re: Tusk u Lisa: Żadnej decyzji nie wykluczam 20.12.11, 09:10
        leuciscus napisał:

> Jałmużna ... tym, którzy przez całe życie ciężko pracowali i inwestowali
        > w swoją wiedzę i umiejętności.

Ci, którzy naprawdę przez całe życie ciężko pracowali i inwestowali w swoją wiedzę i umiejętności, nie za bardzo mają na co narzekać... Choć - na pewno - standard ich życia nie jest porównywalny do standardu życia ich kolegów-emerytów w krajach znacznie bogatszych. Zresztą - jakby kto pytał - to nie tylko ich; pracujących również.
        Spróbuj zgadnąć, czemu.

• grzech_pierworodny Tusk u Lisa: Żadnej decyzji nie wykluczam, jest... 20.12.11, 09:39
      Panie Donald. A ja się pytam, kiedy w małych miasteczkach przestaną rządzić (a właściwie - tyranizować!) kliki: burmistrz, proboszcz, komendant. W teoretycznie demokratycznym kraju ta święta trójca potrafi zniszczyć każdego opornego - finansowo, psychicznie, a jak się uprą, to i fizycznie !!! Czy aby na pewno o to się biła SOLIDARNOŚĆ ??? Czy o to walczył KOR ??? Pan Jacek Kuroń (może Pan o nim słyszał) przewraca się w grobie !!!
    • wielbicielwyborczej Tanie Państwo wg. Lesera Tuska... 20.12.11, 10:39
      Jak podał piątkowy Super Ekspres,Tusk tylko ściemnia,że jest kryzys,tak naprawdę go nie ma-a nasz wspaniały premier pokazuje to na codzień.Niedawno Kasia Tusk (która nie jest ministrem)-rządową limuzyną,wraz z oficerami BOR,czekała na swojego chłopaka pod szpitalem.Potem wszyscy udali się do rządowej willi (również Pan Cudny,chłoptaś Kasi)-który również nie jest ministrem-no chyba,że od weekedu się coś zmieniło... .A potem już wspólnie (razem z premierem) z willi-na okręcie i samolocikiem do Gdańka... .
      ps.Nie interesuje mnie to,ile razy dziennie Kasia "robi to ustami" Panu Cudnemu-natomiast niech robią to za swoją kase-a nie za budżetowe pieniądze,czyli podatników-"by żyło się lepiej...".
      • pal666 Re: Tanie Państwo wg. Lesera Tuska... 20.12.11, 11:15
        Zapytajmy Tuska, a może zrobi to któryś z bezkompromisowych i niezależnych dziennikarzy GW ?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Tanie Państwo wg. Lesera Tuska... 20.12.11, 12:12
          Bezkompromisowi ni niezależni dziennikarze to są tylko w Rzepie i Gazecie Polskiej.
          • pal666 Re: Tanie Państwo wg. Lesera Tuska... 20.12.11, 13:04
            być może, choć GP nie czytam, czytam rzepę i gw. Porównanie tych dwóch tytułów jeżeli chodzi o rzetelność dziennikarską wypada zdecydowanie na korzyść rzepy. Redaktorzy gw cierpią na dziwny rodzaj amnezji - zapomnieli, że lata 2005-2007 już dawno mamy za sobą. Od 2007 roku decydujący wpływ na bieg spraw ma w Polsce PO. A oni (dziennikarze gw) nadal patrzą na ręce Kaczyńskiemu, nie korzystając zupełnie z należnego wolnej prasie prawa do krytyki rządzących. To jest tym bardziej śmieszne, gdyż Kaczyński i PiS- na własne życzenie - ma coraz mniej do powiedzenia i z pewnością kolejne, siódme wybory też przegra.
            Nie lekceważyłbym tego, co pisze o Tusku Gursztyn - z powodu dominującej pozycji PO na arenie politycznej.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Tanie Państwo wg. Lesera Tuska... 20.12.11, 13:17
              Ależ dziennikarze GW korzystają z prawa do krytyki rządzących, opisują ich błędy, durne zachowania. To że nie czepiają się byle czego nie znaczy że nie czepiają się w ogóle. Poza tym trzeba ich zrozumieć, gdy w latach 2005-2007 czepiali się rządzących to nazywano to "atakiem" lub "próbami obalenia demokratycznych władz". Więc trzeba uważać i tak jak Anita Gargas w swojej "Misji specjalnej" raz zajmować się rządzącymi (w latach 2004-2005), raz opozycja (w latach 2005-2007) by znów zajmować się rządzącymi (od 2007 do teraz).
      • pn-ski ile razy ty "robisz to ustami" Panu Proboszczowi? 20.12.11, 16:54
        Bardziej, niż ochrona dla córki premiera Tuska, ciekawiłoby mnie ostateczne wyjaśnienie sprawy szybkiego ułaskawienia kolesia mecenasa Dubieneckiego (zięcia byłego pana prezydenta) przez Niepokalanego.

I odpowiedz, dlaczego Martusia tak długo kluczyków od pałacyku nie oddawała.

I wcale mnie nie interesuje, wielbicielu wyborczej, ile razy ty "robisz to ustami" Panu Proboszczowi.
        • wielbicielwyborczej Re:Bujaj się "psi benkarcie"... 20.12.11, 17:35
          To,że Ty jesteś benkartem (za komorne) zrobionym-to nie znaczy,że będziesz się doszukiwał swoich ułomności u innych osób na tym forum.
          p.s.A o robienie "tego" ustami-zapytaj się Pana Biedronia,Jacykowa i innych swoich przyjaciół... .
          • nerwus0 Re:Bujaj się "psi benkarcie"... 20.12.11, 19:46
            Jak już, to bękarcie. Benkarcie.
            • wielbicielwyborczej Re:Dobrze Cioto-bardaszana!... . 20.12.11, 21:01
              Takie słowa możesz sobie kierować do swojego ojca-śmiecia Urbana!... .
              • nerwus0 Re:Dobrze Cioto-bardaszana!... . 20.12.11, 23:06
                To bydlaku, nie rób błędów.
                • wielbicielwyborczej Re:Komorowski jest analfabetą-i się tym nie przejm 21.12.11, 08:52
                  Porównując się do Matoła Komorowskiego-to swoich "literówek" nie mam co się wstydzić...On robi po kilka gaf dziennie i jak widać się tym wogóle nie przejmuje.Po tsunami w Japoni (wypełniając księgę kondolencyjną) w japońskiej Ambasadzie "łączył się z Nimi w bulu..."-i wcale się tym nie przejął.
    • rudydon ...red Liz ma prace zapewniona i nikt go nie ruszy 20.12.11, 13:03
      ...na razie ...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: ...red Liz ma prace zapewniona i nikt go nie 20.12.11, 13:18
        A szkoda bo tego jego programu nie da się oglądać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka