sharn1 29.12.11, 15:00 Eeeetam . Jak mieszkałem w akademiku to mi co weekend znikał jedeń dzień z życiorysu. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myslacyszaryczlowiek1 A nie protestują bo będą o jeden dzień krócej żyć 29.12.11, 16:12 Podobno chłopi w Rosji robili rozruchy, jak się dowiedzieli że ktoś im ukradnie dwa tygodnie życia po zmianie kalendarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: A nie protestują bo będą o jeden dzień krócej 29.12.11, 20:52 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > Podobno chłopi w Rosji robili rozruchy, jak się dowiedzieli że ktoś im ukradnie > dwa tygodnie życia po zmianie kalendarza. Kalendarz Gregoriański w Rosji wprowadzili bolszewicy dekretem ważnym od nocy z 31 stycznia na 14 lutego 1918. Chłopi istotnie wówczas burzyli się w całej Rosji; jednak zaręczam Ci, że niekoniecznie akurat szczególnie z powodu zmiany czasu ;-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pedror Samoa straci dzień by zarobić 29.12.11, 19:14 "A rok później niespodziewanie przepchnął przez parlament ustawę nakazującą oszczędzanie prądu w ciągu dnia." Do wiadomości redakcji: "daylight saving time" to "czas letni" (przesunięty o godzinę w stosunku do standardowego). A zatem "ustawa nakazująca oszczędzanie prądu w ciągu dnia" to po prostu ustawa wprowadzająca przechodzenie latem na czas letni. Odpowiedz Link Zgłoś
agadabus Re: Samoa straci dzień by zarobić 29.12.11, 20:36 Fakt. I dodajmy do wiadomości redakcji, że Samoa i Tokelau to nie są "maleńkie wysepki" tylko archipelagi i nazwy państw/terytoriów zależnych. Mateusz Szaniewski - to nazwisko zapamiętamy jako sztandarowy przykład nieudolnego dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkin2 słuszna uwaga! 30.12.11, 09:55 redakcjo-więcej staranności! wróćcie do kontroli tekstów,albo wprowadźcie ją,jeśli jej dotąd nie było-jeli inna osoba przeczyta tekst i stwierdzi,że coś w nim nie gra,to trzeba go przed publikacją poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik102 Re: słuszna uwaga! 30.12.11, 14:48 Ale dlaczego, skoro wy robicie to za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Samoa straci dzień by zarobić 29.12.11, 20:51 sharn1 napisał: > Eeeetam . > Jak mieszkałem w akademiku to mi co weekend znikał jedeń dzień z życiorysu. > ;)) No ale pewnie na tym nie zarabiałeś, a nawet wręcz przeciwnie ;-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś