Dodaj do ulubionych

Telewizja o. Rydzyka bez koncesji?

• jan3211 To jest oburzające nawet dla ateistów 06.01.12, 17:02
      To jest skandal , zamordyzm osiąga to, co chce osiągnąć każdy zamordyzm - zamknąć inaczej myślących - czy to było przesłanie Solidarnośći ?
      Co mają palanci z PO-PSL wspólnego z wolnością i suwerennością Polski ?
      To jest wstyd i hańba dla Europy, rugować chrześcijan i robić miejsce dla utopii libertyńskiej.
      • lks17 Re: To jest oburzające nawet dla ateistów 06.01.12, 21:34
        nie dawaj fałszywego świadectwa katolu, czyli nie grzesz. A po drugie - wrzaskiem już nic nie osiągniecie, nawet - tak podejrzewam - wasz Bóg (2+1) też ma was dość. I słusznie.
    • bolo_agent Aj waj, wystarczą marksistiwskie tvn i Wybiórcza 06.01.12, 17:05
      poc co Rydzyk, po co pluralizm, po co demokracja, aj, waj, dorżnąć watahę, jak głosi myśliciel jedynie słusznie myślących w tym POpapranym kraju.
      • maaac A może by tak myśleć samodzielnie? 06.01.12, 17:20
        To bardziej męczące od "samodzielnego myślenia" czyli powtarzania jak leming co "guru" "prawicy" wymyślili.

Zadział przecież pluralizm i demokracja - stanęły do konkursu liczne media i jedne dostały koncesję inne nie. Przydzielenie jej TV Trwam ekstra bez konkursu było by naruszeniem tych zasad. Wy jednak się właśnie o to kłócicie - by nie było pluralizmu i demokracji tylko faworyzowania mediów koncernu Rydzyka.
      • lks17 Re: Aj waj, wystarczą marksistiwskie tvn i Wybiór 06.01.12, 21:37
        nikt was nie będzie dorzynać. Wyginiecie sami - jak dinozaury. Czym się od nich różnicie? Pod sufitem nawet mniej.
    • szczypopasku TV Trwam bez koncesji? Rydzyk prosi o podpisy i... 06.01.12, 17:09
      europoseł Wojciechowski to lektor nr1 w TV Trwam i radiu Maryja.Więc powołanie się na jego stanowisko i opinię to tak jak na wolność w Białorusi.Boki zrywam od tego przykładu!!!!
    • zigzaur Módlmy się, aby Rydzyk już nigdy nie dostał 06.01.12, 17:27
      żadnej nowej koncesji a obecne utracił.

Wszechmogący Wieczny Boże, w Trójcy Jedyny. Ciebie prosimy, natchnij serca i umysły członków KRRiTV, aby już nigdy nie ulegali szatańskim podszeptom pachołków toruńskiego Belzebuba. Zachowaj nas w pokoju za dni naszych, amen!
    • guest077 TV Trwam bez koncesji? Rydzyk prosi o podpisy i... 06.01.12, 17:44
      Na jaką ewangelizację ? Jesteście zwykłą tubą propagandową PiS'u, to niech PiS was finansuje, albo zrobi własny multipleks za własne pieniądze. Mam dosyć tego, że w demokratycznym kraju nie tylko partia jawnie faszystowska jest drugą siłą polityczną ale też ewidentnie antysemickie i nazistowskie media są uznawane za "nadawców społecznych". Mam tylko nadzieję, że dożyję dnia, kiedy Rydzyk stanie przed sądem za szerzenie nienawiści na tle rasowym. O tym, że wyleci z Kościoła dawno przestałem marzyć. Widać lepiej trzymać nazistę Rydzyka i bandę starych antysemitów, niż młodych ludzi, którzy z ich powodu masowo odwracają się od Kościoła.
    • nerwus0 TV Trwam bez koncesji? Rydzyk prosi o podpisy i... 06.01.12, 18:22
      Panie Rydzu, jest tyle wolnych satelitów. Ceny konkurencyjne, nawet za frico.
      Kopernikus czy inne. Brać nie wybierać. Moja rada. Pogadać z Arabami
      i zamienić się np. z Arabian Sex.
    • trajkotek uzasadnienie 06.01.12, 18:27

co jest grane?
      pokazuje to uzasadnienie:

"- Przy podejmowaniu decyzji dotyczącej przyznania koncesji brane pod uwagę było kryterium zapewnienia widzom różnorodnej oferty programowej - tłumaczy Katarzyna Twardowska, rzeczniczka Rady. - Ważnym kryterium było również zapewnienie powodzenia finansowego przedsięwzięcia, jakim jest uruchomienie nadawania przez wszystkie podmioty, które otrzymały koncesję."
      to innymi słowy: nie, bo nie ...
      i dziwne to, że orędownicy wolności, pluralizmu, tolerancji dla odmiennych/przeciwnych poglądów w przestrzeni publicznej są zadowoleni ...
      • nerwus0 Re: uzasadnienie 06.01.12, 18:51
        Trajkotek, wiem, czasem starasz się być obiektywny.
        Zastrzegałeś się, że nie jesteś niczyim sympatykiem.
        Jak ci temat na rękę, to idziesz na całość, nie biorąc pod uwagę, że inni też
        mają swoje zdanie.
        Pytanie retoryczne. Jaro już miał swój czas. Fakt?
        Czemu więc uciekł? Miał władzę? Miał. Teraz próbuje odzyskać to, z czego sam zrezygnował.
        Jakoś tego nie potrafię zrozumieć. Jedyne wyjaśnienie. Nie potrafi zarządzać
        taką strukturą, jaką jest państwo. Rządzić w okresie prosperity jest mniej więcej łatwo.
        Jaro wymyśla kosmiczne idee. A jedyną: wina Tuska.
        Gdybym ja był Tuskiem, zrobiłbym coś takiego, gdyby można było.
        Masz, i rządź. Łeb daję, a mam jeden, że padłby za pół roku.
        Ty doskonale o tym wiesz, bawi cię wkurzanie ludzi. Biednych ludzi, pogiętych przez
        idealistów kościelnych. Oni już sami nie wiedzą komu wierzyć.

• nerwus0 Re: uzasadnienie 06.01.12, 19:02
          Taki prosty przykład.
          Trajkotek, jesteś taki a taki. OK?
          Za dwa dni przychodzę do ciebie, Stary pożycz stówę.
          Pożyczysz?
          Weź to co zrobił JK.
          Zadziera z sąsiadami a potem prosi o pomoc czy pożyczkę.
          Dałbyś? Ja nie.
          • maaac Re: uzasadnienie 06.01.12, 19:57
            1. Kiedy Trajkotek stara się być obiektywny? Jeszcze nigdy nie widziałem takiego jego postu. Facet non stop zachowuje się jakby był na jakimś haju. To już Prezes jest od niego racjonalniejszy w swoich działaniach.

2. Decyzja nie była typu "nie bo nie", a wystąpienie rzecznika prasowego to nie oficjalny dokument "tłumaczący" podstawy decyzji Rady. Zwłaszcza, ze nie wiadomo odpowiedzią na jakie pytanie byłą ta kwestia. Do konkursu stanęło więcej podmiotów:
            www.telewizja-cyfrowa.com.pl/2011/03/lista-nadawcow-startujacych-do-mux1/
            Nie tylko TV Trwam się "nie załapała" - czy względem innych też to była "decyzja polityczna"?

Poza tym mamy na razie tylko 3 planowane MUXy. Jak się zwolnią kanały analogowe to na ich miejsce załapią się zapewne i inne stacje. Zapewne i TV Trwam - czemu nie? Tyle że oni zawsze muszą mieć wszystko co chcą - to tak jak z krzyżem w Sejmie? Po co im on? Musi być i już bo tak chcą - bo demonstrują w ten sposób, że postawią na swoim.

Telewizja z kolei im jest potrzebna bo świecie wierzą w potęgę propagandy. Myślą, ze jak będą mieli "własną" telewizję naziemną (jakby satelitki i kablówki im nie starczyły nie mówiąc już o prasie i cotygodniowym "czasie ambonowym" w większości kościołów) do ludzie szybciej im uwierzą w ich wersję prawdy. Nic jednak z tego - komuniści mieli prawie 100% propagandy ale i tak "ludzie wiedzieli swoje". Są jednak tacy co "nigdy się nie nauczą" - ani w to, że propagandą można dłużej oszukiwać ludzi (stąd wiara w "lemingi") ani w to, że socjalistyczny sposób zarządzania państwem jest wydajny a budowanie "patriotyzmu" na nienawiści do sąsiadów daje dobre skutki.
            • nerwus0 Re: uzasadnienie 06.01.12, 22:06
              Musiałeś go wypłoszyć? To była podpucha. Łojmajgod.
              • maaac Re: uzasadnienie 06.01.12, 22:21
                Bum, Buum, Buuuuum, Mea Culpa, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa.
                I popiół na głowę..... no cóż. Jestem zbyt.. cholera jednak jako starsze(?) pokolenie przychodzą mi na myśl rosyjskie wyrazy, które nie mają wprost tłumaczenia na polski ... sierioznym człowiekiem stąd i nie domyśliłem się, że to podpucha.
                • nerwus0 Re: uzasadnienie 07.01.12, 00:44
                  Jak to mówili panowie szlachta?
                  Wybaczaczam Waści, boś nie poznał Acan w czym Res.

A tak poza tematem. Pozdrawiam Waści i bądącą z Waćpanem Familiję,
                  którąż Wp. masz w sposobie mieć w opiece.
                  Do napisania!
                  • nerwus0 Re: uzasadnienie 07.01.12, 00:49
                    W tej, co by nie było, łaskawości raczyłem był sie jąknąć.
                    wybacz Waść, wszak szlachta też myli się.
                    Dufam, że i Wp. masz jakową lubość do humoru.
      • bumcykcyk76 Re: uzasadnienie 07.01.12, 17:58
        Trajkotku, Trwamka obecnie nadaje przez satelitę Astry, za co musi płacić.
        A po prostu biznesmen Rydzyk chce coś za friko, bo "ja chcę i koniec kropka, a jak nie dacie to popłaczę sobie na antenie radia i pokrzyczę"...
    • 6.smiech TV Trwam bez koncesji? Rydzyk prosi o podpisy i... 06.01.12, 20:39
      A jak by to bylo przylaczyc sie do "ajazereja" podobne poglady ?
      • lks17 brawo KRRiT 06.01.12, 21:42
        i nie ulegnijcie podszeptom szatana i Grybbelsa ucznia jego
    • benek231 KRRiT to instytucja skorumpowana i korumpujaca :O) 08.01.12, 20:03
      Opinie o koruptogennosci Rady powtarzam od momentu powolania jej do zycia. Od poczatku wiadomo bylo, ze KRRiT (podobnie jak IPN) sluzyc bedzie do politycznych rozgrywek, i uwalania politycznych przeciwnikow. Teraz przy wladzy sa Tuski. Wczesniej podobnie wykorzystywana byla przez Kaczki.

Osobiscie nie przepada za Rydzykiem i reszta kleru. Powyzsze nie ma jednak najmniejszego znaczenia w przypadku odmowy odnosnej koncesji. To jest granda, ktorej nie pochwale jedynie dlatego, ze jestem antyklerykalem. Rynek mediow winien byc wolny dla kazdego zainteresowanego. KRRiT to odzwierciedlenie zamordystycznej mentalnosci.
      • maaac Re: KRRiT to instytucja skorumpowana i korumpujac 09.01.12, 06:52
        Niestety nie masz racji. Wolność rynku ma się nijak do spraw gdzie towar jest deficytowy. Takim zaś jest przydzielanie fal telewizyjnych i radiowych. NIE DA SIĘ obdarować nimi wszystkich - trzeba kogoś wybrać a kogoś odrzucić. I dopiero uzbrojony w taką wiedzę wytłumacz mi dlaczego z listy kandydujących do MUXów miała być wybrana akurat TV Trwam, a nie jej konkurenci? Bo KRRiT powiedziałą dlaczego nie Trwam - będzie prawdopodobnie deficytowa.

Dodam przy tym, że KRRiT powinna się odstosunkować od transmisji sygnału kablem (w tym radio i TV internetowa). Tu nie ma deficytowości zakresu możliwości emisji więc i nie ma potrzeby by ktoś sobie rościł prawo do "przydzielania". Co do satelitek to przyznam się że nie mam pojęcia czy traktować je jak kable czy jak emisję naziemną.

Także rynek mediów powinien być wolny tam gdzie na to pozwalają prawa fizyki. W zakresie nadawania naziemnego tak NIE jest. Z prawami fizyki nie wygrasz. Wprowadzanie TV Trwam nie ma NIC wspólnego z wolnością rynku - jest jej zaprzeczeniem. Wszyscy RÓWNO stanęli do konkursu - część wygrała cześć przegrała a tylko TV Trwam robi haję, że śmieli jej nie wybrać. Co to ma wspólnego z równością?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka